Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 15.07.2004, 17:45
Benutzerbild von donvonramses
donvonramses donvonramses ist offline
Neuer Benutzer

Standard yukarida siraladigimiz seyler uzun uzun

tartisilmasi gereken konular..baya yazmak lazim yani..onun icin en iyisi ben tayyibin verdiklerinden cok somut bir örnek vereyim: "KIBRIS olayinin cözümü"

bence bu basli basina TC tarihi icin esi nadiren görülen basarilardan biridir..yillardir denktas gibi politikacilarin uzlasmaz,inatci, önyargili ve dünyaya kapali politikacilar yüzünden bu sorun halledilemedi..
ve kibris sorunu tr.nin basini bütün uluslarasi platformlarda aritiyordu..hareket serbestisi yoktu ve imaji cok kötüydü..ama bu sorunun cözümü ile gercekten en basta yunanistan olmak üzere tüm avrupa saskin kaldi..onlar bile beklemiyodu böyle bir sey tr.den..
ve üstelik tr.deki milliyetci-ucuz edebiyat yapanlar akp yi vatan hainligi suclamasina ragmen onlar attiler bu cesur adimi...simdide farkli dillerde tv.de yayinlar yapilmasi olayi var ve ne yaziktir ki böyle bir asgari demokratik uygulama bile tepki topluyor..

kaldi ki, tayyipin basta yaptigi avrupa gezisi formalite bir tur degildi..su an tr. uzun zamandir olmadigi bicimde tüm komsulari ile iyi iliskiler icinde..bir de yunanistanla bu karasulari problemi falan hallolsun gör o zaman..
Yani uzun lafin kisasi bunlarda hata yapiyor süphesiz ama kesinlikle hocalari erbakan-kazan-asiltürk tayfasindan cok farklilar,o dönemden dersler almislar gercekten..bunu artik görmek lazim..

PS: ben tayyipci falan degilim..tayyip kendini konservativ-demokrat olarak adlandiriyor,ben se kendimi links-liberal-demokrat olarak. ama sacma sapan partilere baktigimda yine düsüncelerime en yakin politika yapani akp olarak görüyorum..