Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 10.07.2004, 10:59
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard icimden koskocaman

kahkahalar atmak geldi, öyleki attigim kahkahalar etrafimdaki her maddeye bir sille atsin.

osmanliyi övmek icin veya osmanli hayranligimi burada salivermek icin degil, ama senin bildigin kadar kuran bilgisi osmanli zamaninda insanlarda olmamis olmasini düsünmek abesle istigalden baska birsey degil.

ve 80 yillik kemalizmde hicde hurafelerin kurutuldugu sadece kuran inanci ve bilgesinin kol gezdirdigi bir ülke görmekte söz konusu degil. belkide daha kötüsü ortalikta gezmekte. oruc babalar ve nineler ve dedeler hepside ip, caput vs.lerle milleti soymakta. ve dini cehaletin toplumda yok oldugunu savunmakta türkiye gercekleri ile bagdasmamakta.

tam tersine din düsmanligi en ragbet görülen eylemlerdendir.

bir yanlisin yaninda bircok dogrularin giderilmis olmasi sadece giderilen yanlisi öne cikarmak, basarisiz eylemin getirdigi palyatif savunmadir.

ben osmanlinin perfekt oldugunu savunmak istemiyorum. ama böyle ucuz savunmalara sessiz kalmayi da icime sindiremiyorum.

insanlari metafizikten hepten yoksun etmis sadece materyalist bir bakisla senin gibi kuru bir kuran anlayisina sahip fakat ilahi ask ile hayatini renklendiren, tasavvufi anlamda yüce Mevlasi ile bir olabilecek yüreklerden yoksun bir toplumun kurucusuna bu kadar övgü bana cok haksiz geliyor.

dini konuda fazla kazanimimiz oldugunu göremiyorum. ama kurana sadece bir bilim dali olarak bakipta icinden yoksun bir arapca ile hükümler cikaran edebi boyutunu sifirlamis bir cokbilmislikten baska birsey göremiyorum ben.

kibir ve riyanin icinde ezilip büzülmüs samirilik ve ka"bul ahbarlik tasliyan güya bilim ehlinden baska birsey göremiyorum.

gercek manada ilahi hakikate gönül veripde bu dünyada insanlari yoktan var eden Allah"in halifesi olabilecek onun ayetlerini okuyabilecek hikmet sahibi bir toplum göremiyorum.

seninkisi basit kuruntudan baska birsey degil.

arap hayranligina gelince bunun tabii ki asli astari yok. ama iste baska argümanlar olmayinca bos satirlari birsekilde doldurmak icin kullanilan basit yalanlardan bir digeri.

gercekte de öyle birsey yok. ama inanan insanlara camur atmak onlari kücük düsürmek ile ancak onlarin düsüncelerini isteklerini göz ardi etmeyi saglayabilir.