2 litre süt
250 gr toz şeker
150 gr çekilmiş tuzsuz badem
60 gr pirinç unu
200 cc. su
15 gr hindistan cevizi öğütülmüş (keşkül içine)
1 tutam tuz
Bir bardak süt ile ince çekilmiş un halindeki bademi ıslat.
İçine bir tutam tuz katılmış kalan sütü kaynamaya bırak.
Kaymak bağlamaması için aynı yöne doğru devamlı karıştır. Daha önce bir bardak ılık sütte eritilmiş toz şekeri de kat. Tıkırdayınca bir bardak suda eritilmiş pirinç ununu ve sütte yumuşatılmış badeni de ilave et. Ateşi kısıp, hafif hafif karıştırarak keşkülün koyulaşmasını bekle. Süt koyulaşınca içine hindistan cevizinide katarak ateşten alıp, tam soğumadan servis kaselerine aktar. Üzerlerini öğütülmüş hindistan cevizi, çam fıstığı veya ikisi ile birlikte süsle.
Afiyet Olsun.!…

)