Einzelnen Beitrag anzeigen
  #1561  
Alt 08.07.2004, 18:09
Benutzerbild von lala1
lala1 lala1 ist offline
Neuer Benutzer
 
Registriert seit: 06.05.2008
Beiträge: 7
Standard voilà .... Patlican Musakka

1 ½ kg Çekirdeksiz Kemer Patlıcan
2 orta boy soğan
600 gr Dana kıyma
1 çay kaşığı Kekik
Bıçak ucu Muskat
6 çorba kaşığı galeta unu
500 gr Domates
100 gr rende kaşar
50 gr Margarin - Tereyağı
5 Ç.K. Un
350-400 gr Süt
3 yumurta
Yeterince karabiber ve tuz

Und so gehts ....

Patlıcanları alaca soyunuz 1 - 1,5 cm genişliğinde doğrayınız ve bol tuzlu suda 1 saate yakın yatırınız. Bu suretle patlıcanların siyah renkteki acı suyu çıkacaktır. Siyah suyu süzünüz patlıcanları tuzu gitmesi için iyice yıkayınız ve kurulayınız.

Eğer yaş olursa kızartırken yağ sıçratır. Nebati yağda rengi değişene ve yumuşayana kadar kızartınız ve kızarttığınız patlıcanları yağını emmesi için bir gazete üstüne çıkarınız.
Kıymayı rende soğan ile bu sefer margarinde kavurunuz.
İçine 5 Cl. Tatlı beyaz şarap, 1/2 fincan sıcak su koyduktan sonra yazılı baharatları da ilave ediniz. 10 dakika dinlendirildikten sonra galeta ununu da karıştırınız.

Dibi yağlanmış fırınlayacağımız cam veya porselen kaba bir sıra patlıcan, üzerine kıyma onun üzerine de rende kaşarı yayınız.
Bu işlemi fırın kabı kenarına kadar kat kat devam ediniz. Son kat kıyma üzerine kalın doğranmış kabuksuz domatesleri de seriniz.

Yağ, un, süt, yumurta ile bir beşamel sos hazırlayınız. Bu sosu musakka üzerine dökünüz. 180 derce ısıtılmış fırında 45 dakika tutunuz.

Afiyet Olsun.!…