Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 08.07.2004, 04:14
Benutzerbild von chiko71
chiko71 chiko71 ist offline
Neuer Benutzer

Standard BENDE ALEVIYIM O ZAMAN...!!!

Selam millet

forumda alevilik hakkinda baya iyi ve daha fazlada kötü seyler okudum....bende bi düsüncemi yazayim dedim.
ben elhamdülillah uygulamada cooook kötüde olsam müslümanim ve ehli sünniyim..!
ama sayet alevilik hz ali ve ehlibeyt yandasi ve seveni demekse, ozaman yürekten söyleyimki bende aleviyim!!
bence isimize gelen seylerle karsi tarafa kakic yapip isimize gelmeyen seylerde duymamazliktan ve görmemezlikten vazgecelim artik.kim kendini muhabbet ehli olarak görüyorsa vicdanina ve aklina bi sorsun acaba 1400 senedir ölmüs olan insanlara laf atmak ve lanet okumak gercekten "muhabbet ve sevgi göstergesi"olabilirmi!?!.peygamberimiz hadisinde diyorki:"seytana lanet okursaniz o ben zaten melunum lanetlenmisim diye aldirmaz,ama serrinden allaha siginirsaniz eyvah simdi belkemigim kirildi diye feryat eder".dinimizde seytana bile lanet etmek dogru bulunmuyorken,insanlara ve kastettigim peygamberimizin arkadaslarina ve eshabindan kimseye lanet okumak kesinlikle dogru olmaz.!!
bizim gibi zavallilar o zamanki canini malini ailesini bile allah ve peygamberi icin birakip hice saymis bu mübarek zatlara laf atmak düsmez..!
allah kuranda peygamberimizin eshabindan razi oldugunu ve onlarin cennetlik olduklarini defalarca bildirmekte,allahin sözü 3 günlük degil hasa,onun icin bize edeplice hepsini sevmek ve saymak düser.

bye!