Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 23.06.2004, 15:07
Benutzerbild von xschischicoskun
xschischicoskun xschischicoskun ist offline
Neuer Benutzer

Standard hayir gayet iyi anladigimi düsünüyorum

önce evet kendi üslubumun bazen biraz tepeden bakan ve yargilayan bir tarz icerdigini kabul ediyorum..Ama öyle insanlarla karsilasiliyor ki öfkelenmemek mümkün olmuyor bazen..
Ama bu benim esas meramimi ve esas söylediklerimde bir sey degistirmiyor:

Bana "kafir", kalp gözü mühürlü" denmesi..veya gözün var görmezsin,kulagin var duymazsin denmesi beni gocundurmayi birak hic etkilemez bile dostum..ben acik söyleyim sadece bu laflari söyleyenlere acirim..cünkü bu laf ve bu mantik bana sorarsan islam dünyasinda bir yerinde saymanin ve hatta gerilemenin baslica kaynagi ve sebebi..
her elestiriye böyle yaklasilirsa yerinde saymaya mahkumsun.. mutlak dogru bilinen gercekler sorgulaninca ve bu elestirilerle basedemeyince ve korkulunca damga basiliyor.. ve "nasil olsa kuranda da yeraldigi gibi senin kalbin mühürlü,allahin teblig ettigi hikmeti kavrayacak kapasitede degilsin"
deniyor..
Düsünmede sinir yoktur..ama bu zihniyet maalesef düsünme sürecini kesiyor..ve imani sorgulamaya tercih ediyor..ama islam dünyasi bence sorgulamayi yillardir asiri derecede ihmal ettigi icin iflah olamiyor bir türlü,yoksa birilerinin iddia ettigi gibi kurandan koptuklari ve özünü yasamadiklari icin degil...