Kürtçe/Boşnakça/Çerkezce tartışmaları...
Mustafa Kemal bakis acisindan AB kriterleri bir teslimiyetcilik göstergesidir... diyor ve ayni zamanda türkiyede bulunan farkli din ver irklari teslimiyetcilige zorluyoruz
-> M. K.’nin tek din ve tek dil anlayisini sürdürme cabaliri var.
Bu demek degildirki M. K.’nin dedigi yanlistir, tabiki öyle... teslimiyetcilige zorlaniyoruz... Birde sorulmalidir: TC neyi yaptirmak istiyor...
Hic bir dil ALT TABAN dili degildir. Türkiye tarihine göz atarsak bunun öyle olmadigini görebiliriz.
Egerki farkli din ve irklara saygi gösterilirse ve o halklarin özgürlügü saglanilirsa o zaman insanin huzuru kacmaz…
Türkiyede genel olarak egitim sorunu yasaniyor. Türkiyenin bircok yöresinde okullar yok, bazi yöresinde egitim verilmiyor, bu sadece ögretmen acigindan kaynaklanan birsey degil. Bu sistemin verdigi meyvedir. Yillardir sürütülen bu sistemi ayakta tutma cabasi gösterenlere hesap sorulmalidir.
Türkiye din ve irk zenginligi ülkesidir.
Unutmayalimki türkiyedeki halkarimizin hepsi türk degildir ve dolayisiyla ana dilleride türkce degilidir.
Her halkin kendi dilinde egitim görme özgürlügü olmalidir.
Malesef cagdas bir ülke diyemiyecegim. Aydinlik, ilericilik zorla türkcülük degildir. Aydin ve ilerici bir insan diger halklarin özgürlügüne ve tüm halklarin kardesligine inanir.
Türk olmayan türkiyeli halkimiza zorla türkcülük asilamak aydinligin ve ilericiligin cok gerisindedir.
Söz konusu aydinliga gelince, 1980 askeri darbeye deyinmek istiyorum. Bircok insanimiz toplatilmis, ya sürgün yada kayip edilmistir. Yani insanlarin gözünün acilmasi engellenmek istenmistir. Bu sadece 80li yillarda degil, bunun yüzyillardir gerisinde dahi olmustur ve hala sürmektedir.
Insan kendi dilini özgürce konusamiyor, ibadetini özgürce gerceklestiremiyor, siyasi görüsünü özgürce aciklayamiyor... -> Bu acidan “Bu nasil aydin ve ilerici Türkiye?“ sorusunu sormamiz gerikiyor.
Yasasin halklarin kardesligi.
|