ben kitap diyorum sen alevi anliyorsun
salamu ala men taba al huda = hidayete tabi olana selam olsun demek oluyor, bu iran ca yani farsca degil fuscha dilinde (arabca)
ve arabcayi konusmaktan hosnut oluyorum, bu benim peygamberimin ve allahin bize layik gördügü dil ile kurani indirmis.
1 ask (seytani duygular) denilen bisey yok. Allah rizasi icin sevgi vardir (fisabilillah). Evet ateiste asik olamam olamayacima göre kendimi öldürmeye gerek kalmaz dimi? Kafir olmaktansa ölüm daha hayirli. Tabi bu size sacma gelir. Ama bu Dünya dan sonra birde Ebedi olan hayat (ahiret) var.
bir müslüman gercekten hidayete tabi olmussa, ve yuvayi din üzerine islam üzerine kurmak niyetinde ise, bir zevc-veya-zevceyi, dini ve imani icin sevip evlenmeli.
ve o kurulacak yuvanin islami yuva , islami müessese olmasi gerekir. o yuvada islami egitim olmali ve o yuvada zamanin Firavun ve Nemrutlarina meydan okuyacak MUsalar ve Ibrahimler yetismelidir.
Ve bu bir kafir, bir ateist, bir alevi, bir shii, bir habaschi ile kurulan evlilikten olmasi imkansiz.
Ha gelelim Alevi kizina, alevi kizi evlenir mi evlenmezmi bilemem, beni de ilgilendirmez, her insanin kendine göre prinsipleri ve perspektifleri var.
Ama Dünyada evlendigin insanla Ahiret de sürdürmek var.
neyse
|