Hemso tesekkür ederim
uyarilarin icin.....
Ben Türkiyenin manevi baskenti Trabzondanim....
Ayni zamanda maganda Hocalrin ve ayni zamanda dünya ve Türkiyenin en ehli Proflarinin memleketinden, cünkü Trabzon multi kulti bir sehir.... benim gibi zaman aydinlarida cikar... tam zamana düsman Olu Hocalilarda cikar.....
Kisacasi bi bereketul sehirden geliyorum.
Amacimiz Kurani asra degil.... asri Kuranin cercevesinde düzenlemek.......
Bunu anlamayacak ne varki.....??????
Eger bunu anlamayan biri varsa, ona hic ama hic bir Allah kulu yardim edemez..... öyle bir kisiye kesin Gehirs taranplantation gerek....
Evet Kurani elbet en iyi Resul bilirdi..... biz baska bir seymi söylüyoruz???..... Resulde Kurani kendi zamani cercevesinde yorumlamis ve Arabu cehilleri aydinlatmistir...... Resule vahyiden baska hic bir seyde inmemistir.... o yüzden din diye söylenen Hadisler Sünnetler, Kurana sirk kosmaktir, Kurani pisletmektir....
Söyle bir rahatligi vardi Resulun.... oda su, gelen vahyiler o anda ceryan eden olaylar üzere gelmistir.... bir cogu böyle.... ve Peygamber bu vahyileri o olaylara birebir uygulamistir.......
Ve Kuranin tefsiride burada gizli......
(Bu konu Kuranin en önemli konusu)
Bu sistemi kavramayan dini kavrayamaz... o yüzden din cehalet insan isi falan degildir... hele anne babalarimizin hic degildir.....
Tefsire devam....
Bizler Resul zamanindaki vahyilerin INIS SEBEBINI arastirip....verdigi sonuclari bu zamana yorumlamaliyiz.....
BÜTÜN KURANIN VAHYILERI BU CERCEVEYE GIRER.
Sizler bu gercekten mahrum kalmissiniz, bense yillaryili arastirarak bu konuma gelmisim... dünden bu güne dolma laflarla degil....
Sen benim bazi tanidigim yasli insanlarin bir cogu Resulü Hanefi Mezhebinden saydiklarini biliyormusun.....
Yaslilarla din tartismasi yapin... onlar sizlere... tabancanin plani Kuranda varmis diyecekler... Amerikalilar cok akilliymita, arastirip bulmuslar.
Yok efendim müyrikler Peygambere sunu sormus veya bunu sormus..... laga luga laga luga......
sorup veya sormadigi vahyilen bellimiki... sen söyle veya böyle demisler.....
Arkadasim birak sen bu bütün hiyayi geyik laflarini..... Kurani ve Kuranin asil amacini ve ruhunu anlamaya calis....
Daha fazla bir sey söyleyemiyecegim.... eger bu acikladiklarim yetmezse.... sizlere yardimci olamam daha....
Baska Forumlarda Enisi bekliyor
|