Haklisin
Mezhepler hususunda haklisin.
Eger insan daha iyi bilmiyorsa, bilerin daha iyi bilmesi mümkün degil, bir Mezhepe mesup olmasinda yarar var.
Ama su anki dünya konstallationunda buna gerak yok. Nedenmi söyleyim tabi...
Bizler yani Üniversite arastirmacilari, daha genis imkanlara sahipler, Mezhep imamlarinda bu imkan yoktu, onlar kalkip birbirlerinin cagina gidemiyorlardi, o anki imkanlarla yetinmek zorundaydilar.
Ama simdi bizler, bütün Mezhep imamlarinin aciklamalarini ve her seyden evvel Kuranin orijinalini arastirma imkanina sahibiz, o yüzden Mezhep falana ihtiyac yok, cünkü bu zamana cevap vermiyor.
Ise bir de söyle bakalim. Kuran hayatta ve ahirette mutluluga ermemiz icin evrensel degerler veriyor. Bizler bu degerlerin cercevesini bozmadan, zamana uygulamamiz/yorumlamamiz olmali.
Ben ise cok genis ve üzünden bakmaya calisiyorum, baska türlü bakamiyorum, cünkü tatmin etmiyor....
Bespiel olarakta sunu verebilirim. Namazin saatlere baglanmasi olayi, bu iste Kuranin cizdigi namaz zamanlarini zamana göre yorumlamaktir.....
Hadislere gelince:
Hadisleride bu isikta görmek lagzim, Hadis hikayeleri, Peygamberin Kurani kendi zamanina uygulamasidir.
Kuranin cercevesine sigmayan hikaye hadis (Peygamber uygulamsi) niteligini kazanamaz.
Bu Peygambere acikca iftiradir.....
Ben bütün din hususunu bu cercevede görüyorum.... umarim bu sefer görüslerimi daha iyi dile getirebildim...
Selamlar
Enis
|