Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 29.05.2004, 14:16
Benutzerbild von tek1
tek1 tek1 ist offline
Neuer Benutzer

Standard hocalar

selamun aleykum

hocalardan bahsettinizde, gecmiste bir cok degerli hocalar vardi ama onlari kimse hatirlamamakta. Sirf türk hocalari degilde birde baska milletin hocalarini dinlesek galiba daha degisik perspektiflere sahip olurduk. misal olarak size ibn teymiye ve ibn kethir vereyim. bunlar hak ugruna eziyet gören ve din üzerinde can veren hocalar. tabi bir cok ülkede sevilmiyor cünkü bir cogun isine gelmiyor.

türk hocalarina gelince, ah bir kanim isinabilse türk hocalarina. kravatli ve trasli hocalarin fetva verip ve sunnet den bahsetiklerinde ne cok tuhafima gidiyor.

benim görüsüme göre bu devirde bu zamanda "gercekleri" haykiran ya hapisde yada zulm görmekte, ve böyle ben kimin samimi olup olmadigini anliyorum. misal abu qatada ingilterede degerli bir hoca, ama hapisde.

ama bakiyorumda türk hocalari oh gel keyfim gel, güzel koltuklarina yaslanip güzel son model giyisilerin icinde, sanarsin defileye cikiyorlar hangi biri televizyonda tevhid den bahsediyor? bahsedemez cünkü onu bi kere göz altina alan devlet. ve devleti göz altina alan yahudiler ve dis politika.

neyse insaallah allah bizim gafletden uyanmamisa yardimci olur ve herseyi daha acik görürüz.