SEFAAT yanliz ALLAHINDIR !..
Allah, kuluna kafi değil midir? Durmuşlar da seni O"ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Her kimi Allah şaşırtırsa, artık ona hidayet edecek yoktur.
( Zümer 31-36 )
Yoksa Allah"tan başka şefaatçılar mı edindiler?! De ki: "Hiçbir şeye güç yetiremeseler ve akıl erdiremeselerde mi?"
De ki: "Bütün şefaat Allah"a aittir. Göklerin ve yerin mülkü O"nundur. Sonra hep döndürülüp O"na götürülecekstniz!"
Böyle iken Allah bir olarak anıldığında, ahirete inanmayanların yürekleri burkulur. O"ndan başkaları anıldığı zaman hemen yüzleri güler.
De ki: "Ey gökleri ve yeri yaratan, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah"ım, kutlarının arasında o ihtilaf edip durdukları şeyler hakkında sen hüküm vereceksin!"
( Zümer 43-46 )
de ki: "Ben peygamberlerin ilki değilim, bana ve size ne yapılacağını da bilmiyorum. Yalnız bana vahyedilene uyuyorum. Ben, sadece açık bir uyarıcıyım."
( ahkaf 9 )
de ki: "Haberiniz olsun, ben size kendiliğimden ne bir zarar verebilirim, ne de bir irşad yapabilirim.
( Cinn 21 )
De ki: "Baksanıza Allah sizin için rızık olarak neler indirdi de siz ondan bir kısmını haram, bir kısmını da helal yaptınız!" De ki: "Size Allah mı izin verdi, yoksa Allah"a iftira mı ediyorsunuz?"
( Yunus 59 )
Ey Peygamber! Allah"ın sana helâl kıldığı şeyi niçin sen kendine haram ediyorsun? Allah çok bağışlayan çok esirgeyendir.
( Tahrim 1 )
|