Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 07.05.2004, 10:53
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard kel alaka???

alevilerin hangi emevi zülmüne bas kaldirmis cok merak ediyorum dogrusu.

türklerin müslüman olmasindan sonra, atlar üstünde gezinen bir millet icin bazi seyler zor geldigi icin gevsek olanlar bir kilif uydurmasi lazimdi. burada sia"nin tarihte yasadigi serüveni kendisine alet edinip birkac efsane daha uydurduktan sonra anli sanli alevi tarihi gerceklesmis oldu.

tüm kavgalar sia tarafindan verildikten sonra, aleviler bu kavgaya gönül ortakligi yapmakla yetinirler.

fakat sia gibi kurana sadik kalmazlar.ali"nin ve onun peygamberinin gittigi yoldan gitmezler.

yani ciddi sekilde herhangi bir mücadeleyi vermemis arada sirada daglara cikip baskaldirma ihtiyacini hissedipte buna kilif uydurmaktan ileri gitmeyen bir ideoloji. birde utanmadan sahabe"ye sövme küstahliginda bulunuyor. bu terbiyesizliktir baskada birsey degildir.

kilif uydurmak spor haline geldiginden, namaz olayi cok yoruyordu basit bir bahane, hz. Ali camiide öldürüldü, biz oraya gürmezük, namaz kilarken öldürülmüstürk biz o namazi kilmazük.

Hz. Ali o mubarek insan gelip sizi görse, herhalde kellenizi ucururdu.

simdide aleviler gelmis siz sunniler ali"yi öldürdünüz bizde ali"nin yaninda size karsi savastik naralari atarlar. nasil olsa beles.

adamin biri yahudilerin bircok peygamberi öldürdügünü duyar.

gider bir yahudi yakalar sorar:" dogru mu siz bu kadar peygamber öldürdünüz?" diye,
adam der "dogru".

"o zaman bende seni öldürecegim" der. yahudi der, "peygamberi öldüren ben degilim bunlar binküsür sene önce olmus seyler." Adam cevap verir:"Olsun ben yeni duydum."