Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 28.04.2004, 14:08
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard el cevap ne de olsa hür bir ortam

- benim söylediklerim ve anlatmak istediklerimden iste o ayri olan mesele dedigin ve yazinin sonunda ekledigin olay müslümanlar tarafindan algilanmistir. senaryolanan medyatik bir ortamda müslümanlara yapilan alayci saldirinin mantigi ne olabilir?

ezan okuma meselesinide acikliyayimda kimsenin kafasi karismasin:

ezanda veya namazda kisiyi ve inancinin ilgilendiren bir boyut vardir. ezanda sen schusun veya busun diye bir mesaj varmi? yani sana acik veya gizli bir saldiri da yok. senin kisiligini kücük düsürecek bir ifade de yok. sen böyle bir inancin varoldugundan rahatsiz oldugun icin, ezandan rahatsiz olabilirsin, lakin senin kisiligine saldiran bir boyutu varmidir? objektif olarak tabii degerlendireceksin.

- sivas olayini hafife alan kimse yoktur. tartisma da zaten ya sivasta birsey yoktu ne abartiyorsunuz mihvalinde degildir.

alevilerin ne yaptiklarina gelince, daha dogrusu otelde toplanipda birseyler yaptigini zannedenler ne yaptilara gidiyor ki, burada o otelde bulusanlarin motivasyonunu ve bu motivasyonun ne gibi dalgalara neden sebep olduklarini incelemek lazimdi. hirsizin hicmi sucu yok misali.

-insan öldürmenin kendisinin yanlisligini müslüman olarak ne kadar söylesek yine azdir. niye? müslüman bir bomba atar, tüm müslüman alemi cani olur, apo ile birlikte yüzlerce aleviler türk askeri öldürmüstür ama no problem. olur öyle vakalar polisimiz yakalar oluyor. olmaz öyle. yok öyle uc kurusa bes köfte.

fakat senin derdin bu cinayetin yargilanmasi ise, ben cinayetin her türlüsünü yargiliyorum. ama burada kurunun yaninda bircok yas yani masum müslümanlar yandi. onun icin, yargi tarafindan yargilanan gercekte masum olanlara cani denilmesine müsaade edemem. sivas olaylari siyasi bir linc ile sonuclanmistir. sonuc itibari ile tartisma trde müslümanlarin zaten caniler olduklari ve orada bulunanlarin hepsi zaten katil olduklari vs. vs. ama bu gercegi yansitmiyor.

ben ordunun hasmetinin solculugundan yada alevi oldugundan kaynaklandigini söylemedim. ama bir isbirliginin bu alanda varoldugu kesindir.

haddi zatinda ordunun halkin her kitlesini kendi cikarlari icin kullandigi ortadadir. ve bana göre yine ben halk olarak yani ordu ve devlet mekanizmasi disinda olanlarin bu oyuna geldiklerini de söylemistim. bundan payini alanlar ortada. bunlardan karli cikanlar da ortada.

niye inanan müslümanlar hic karli cikmiyor bu gibi olaylardan?

biraz toparlarsam: zulmü islam kesinlikle tasvip etmemekte. zulme alet olanlar müslüman olsun olmasin bu yüce dinin sundugu ilkeleri ihlal etmislerdir. müslümanin zulmün yaninda olmasi kesinlikle yanlistir.

kim demis agir basli isem uysal koyunum
kesmeye gelir ama cekmeye gelmez boynum!
akiften