Thema: Liebe & Flirt
Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 14.04.2004, 20:45
Benutzerbild von nazliceylanim
nazliceylanim nazliceylanim ist offline
Neuer Benutzer

Standard sizce neden akademisyen bayanlar

evliliklerinde bukadar mutsuzlar ?
Gecen haftasonu bir kac kizarkadas bulustuk, ve felekden bir gün caldik.
Benim kizkardeslerim haricinde tam 13 bayandik.
Sohbet asamasinda &gt&gtEvlilik-konusu&lt&lt mevzu oldu. Bu arkadaslarimdan 4`ü Abiturdan sonra evlenip yuva kurmuslardi...diger 5 arkadasim Üniversiteyi bitirdikden sonra evlenmislerdi...digerleride ya benim gibi gönüllü evde kalanlardandi yada birtürlü nasibini bulamayanlardandilar ....

Erken evlenen arkadaslarimin cok düzgün, seviyeli ve sevgi dolu bir evlilikleri var (Allah bozmasin, ve daim eylesin insallah)...
bunlarin hemen hemen hepsi, genc yasda sorumluluk tasimanin cok zor oldugunu söylüyorlardi...fakat buna ragmen deger diyorlardi..cünkü ,hayatin en delidolu zamanini birlikte gecirmemiz nasip oldu ....

Üniversiteyi bitirdikten sonra evlenen arkadaslarimin ayni sorunlari ve sikayetleri vardi:
" ben 24 saat evde oturup erkege hizmetcilik yapmak icin okumadim"
" ben istedigimi yaparim, hür bir insanim...bana karismaya hakki yok esimin"
" ben nezaman birsey desem, cok bilmislik yaptigimi isitiyorum"
v.s

bunun gibi ve bunlara benzeyen cok sikayetler daha geldi...

simdi burada hepsini ayrintili yazmak , cok zaman ve yer alir..bu yüzden özetini yazayim..

insan erken evlendigi zaman biraz cahil, biraz toy, hayal dolu , kisiligi tam oturmamis ve biraz da hayalperest oluyor...her iki taraf böyle olunca, esler beraber büyüyor ve olgunlasiyor....

hani derler ya, agac yasken egilir diye...iste buda buna benziyor...

yas ilerlemis oldugu zaman, hele birde bayan olgun ve bilmis oldugu zaman her seye dikkat etmeye baslar...beklentileri olur...bu beklentiler yerine gelmeyince sorunlar baslar...her iki tarafin da kisiligi sabitlesmis oldugundan, kolay kolay bir bagdasma ve uzlasma yolu bulunamaz...
Birde yas 30`u gectimi biologic saat devreye girer...cocuklarin özürlü olma riski artar...
bunlarin hepsi bir yana, birde anne baba arasinda yas farki nekadar cok olursa, bence okadar cok da ucurumun büyüklügü olur aralarinda....
offf da off...
ne zor bayan olmak ...okusan bir türlü okumasan bir türlü...evlensen bir türlü , evlenmesen bir türlü

sizce neden akademisyen bayanlar evliliklerinde bukadar mutsuzlar ?

sevgilerle NazLI

Ps. halamin bir sözü var...
10 tanede diploman olsa, sonunda yine cocuklari doguracak olan, ve mutfakda yemek yapan sen olacaksin ....biz okumus bayanlar sadece bazi gercekleri erterliyoruz , ve maalesef silemiyoruz