demokrasi ekspress
ah o ne kadar cok hosgörülü ve demokrat avrupanin herhangi bir kentinde (toplumun benimsedigi kurallardan bana ne!) diyip de mesela sokak ortasinda ciplak dolasmaya kalktin mi? kalibini ortaya koy bakalim müsamaha abidesi avrupali ne diyor... saygi, sevgi, hosgörü: civatadan demokratlarin kocakari dirdiri. tabii ki digerlerinden hep bunlari beklersiniz, lakin baskalarina göstermek mi? nerdeee!
umumi alanlarda umumi kurallara uyulur. bu bir zorunluluktur! gökteki avrupada da bu böyledir, yerdeki geri kalmis ülkelerde de. mesela ciplak mi dolasmak istiyorsun? fkk sahilleri vardir, orada dolas. hatta öyleki, bu sefer de tersine orada kiyafetle dolasmak yasak olur. yani neticede anarsizm bile belli hudutlarla cercevelenmistir. veya ramazanda yemek mi yemek istiyorsun. lokantalar ramazanda bile 24 saat acik. toplumu incitmeden gidip orada yemegini yesen biryerin mi eksilecek? illa oruclunun karsisina gecip yemegi agzina yüzüne bulastirman mi gerekiyor? yoksa o konuda saygi, sevgi, hosgörü carki islemiyor mu?
uzun uzun anlatmiyacagim. mukaddes islam davasi her inanana bulundugu toplumun kurallarina uymasini zorunlu kiliyor. dikkat et, tavsiye etmiyor, mecburen uymalisin diyor. bana bu kadar tolerans gösterebilirmisin? veya toplumun ahlak anlayisini, milli ve dini degerlerini ayaklar altina alan, kücücük ve ham beyinleri sömüren, düpedüz insanlarin kanini emen dinsiz ve sömürgeci anlayislara tepki gösterirmisin? olmadi, en azindan (ben allahin varligina degil de, fakat onun varligina inanan insanlarin varligina inanirim!) diyen bir imansizin kadar nasibin var mi?
assagi cek, bas acikta; yukari cek ayaklar. yorganin kisa oldugunu kestiremiyorsun bile coskun. ilim ve bilim adina ne yapmak istediniz de islam sizi engelledi?
|