Thema: Fußball
Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 26.01.2004, 10:55
unknown

Standard Lucescu, Çakar"la kapıştı !..

Beşiktaş Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Star Tv"deki Telegol Programı"na katıldı ve Ahmet Çakar"la tartıştı.. İşte, "Kartlar haksızdı, ofsayttan gol yedik" diyen Lucescu"ya Çakar"ın "Doktara git" dediği tartışmanın tüm detayları...
[26/01/2004-02:40]

Lucescu: Kariyerimde böyle bir olayı ilk kez yaşıyorum. Şampiyon olduğumuz yönünde bir hava estiriliyor ve bu bizi olumsuz etkiliyor. Bunların yapılması nedeni, ‘Lig bitti ve Beşiktaş şampiyon oldu. Artık Beşiktaş’ı durdurmak gerekir’ şeklinde yaratılan atmosferden kaynaklanıyor.

Maçta tamamen haksızlığa uğradık. Kırmızı kart kararları yanlıştı. Özellikle de İlhan ve Pancu"nun kırmızı kart gördüğü pozisyonlarda rakiplerine dokunmadılar. Hırslı geldiler ama onlara dokunmadılar. Rakipleri kendilerini yere attı. Yediğimiz ilk golde de ofsayt vardı. Kesinlikle ofsayttı !.. Top ofsayttaki oyuncuya atılıyor. O, top yanından geçerken bırakıyor. Arka taraftaki Serkan golü atıyor ama ofsaytta oyuncu var.

Çakar: Yani Lucescu bu pozisyonlar için %100 ofsayt mı diyor.. Lucescu"nun bu sözlerine inanılmaz. Lucescu’nun bu sözlerinden sonra ben de onun için söylediğim dahi insan, büyük adam laflarını geri alıp, onun iyi bir adam olmadığını söylüyorum. Ve sayın Lucescu’nun gözlerinde bir sorun olduğunu düşünüyorum. Bunları aynen O’na söyle.. (Çakar, bu sözlerini Lucescu’ya aktaran Güntekin Onay’a, söylediklerini aynen tercüme etmesini istiyor..)

(Bu sözlerden sonra Lucescu sinirlendi ve teşekkür edip yayından ayrıldı. Fakat Ahmet Çakar Lucescu hakkındaki sözlerine devam etti.)

Çakar: Lucescu ile ilgili söylediğim, ‘iyi insan, büyük adam, yüce insan’ laflarının hepsini geri alıyorum. Kusura bakmasın. Onun adına bir çok antrenörden de özür diliyorum. Efsane yaptığımız insana bak. Ya kasten yapıyor, ya da gözleri görmüyor.

Onay: Sizin söylediğiniz bazı lafları Lucescu’ya aynen aktarmadım.

Çakar: O zaman sen de yanlış yapmışsın..

(Bu konuşmalar sırasında Lucescu canlı yayına bir kez daha bağlandı)

Lucescu: Ahmet Çakar’ın benim söylediklerimi kesmesi hakaret etmesi doğru değil. Ben Avrupa’da yapılan programları da seyrediyorum. Orada profesyonel insanlara saygı vardır. Ben herkese saygı duyuyorum. Kendisine de saygı duyuyorum. Onun da bana saygı duyması lazım.

Çakar: Ben hakaret etmedim. Sadece Lucescu düşündüğüm gibi büyük bir adam değilmiş dedim.

Lucescu: İnsanlara Lucescu şöyle büyük şöyle küçük demek doğru değildir.

Hakem bu maçı yönetecek doğru psikolojide değildi. İlhan’la Pancu’nun gördüğü kırmızı kartlar adil değildi. Ayrıca ofsayttan gol yedik..

Çakar: Lucescu’ya tercüme et (Onay’a söylüyor), ben de ofsaytın tarifini yapayım. Aktif ofsayt nedir, pasif ofsayt nedir söyleyeyim.. Buradaki insanlar da kaçsın. Ben ofsayt yok diyorum. Fakat burada bir şey var; Lucescu’nun antrenörlüğü, kural bilgisinden çok, bir de göz sağlığını tartışmamız gerekiyor. Yani, İlhan ve Pancu rakiplerine dokunmadan mı atılmış !..

Lucescu: Hızlı giden bir oyuncunun durması söz konusu olmaz. Onlarda hızlı gittiler, agresif gittiler ama rakiplerine vurmadılar.

Çakar: 60 yılını futbola vermiş Lucescu, Pancu hızlı gitti dokunmadı, İlhan hızlı gitti dokunmadı, bunlar haksız kırmızı kartlardır nasıl der ?..

Lucescu beni lütfen bağışlasın. Bana sakın hikaye anlatmasın.

Ben ağzımı açamadan “vır vır” konuşuyor. Vır vırın kralını ben de yaparım ama lisanına hakim değilim. Onun için bu son uyarım kendisine, ben de konuşayım. Yok eğer tekrar vır vır yapacaksa...

Lucescu: Ben kendisini dinleyeceğim. Önce ben konuşayım.

Çakar: 20 dakika oldu be kardeşim. Bir de biz konuşalım. Bunların hepsi masal.

Lucescu’dan masallar.. “Hakemin psikolojisi bu maça uygun değildi” diyor. Ben de diyorum ki, senin psikolojinin bu maça uygun olup olmadığını daha iyi anlıyorum. Kaldı ki oyuncuların psikolojisi hiç uygun değildi, kendilerini attırmak için hakeme davetiye çıkarttılar.

Lucescu: İbrahim’e kırmızı kart öncesinde yapılan bir faul var, onu niye görmüyor. Pancu ve İlhan da dokunmadı.

Çakar: Pancu dokunmadı, İlhan dokunmadı diyen bir kişiye ben bir doktor olarak derim ki git gözlerini muayene ettir. Gözleri görmüyor adamın ne yapayım. Aynen tercüme et. (Onay’a bu kez tercüme etmesini söylüyor)

Lucescu: Ben böyle bir olay dünyanın hiçbir yerinde görmedim.

Çakar: Lucecu İspanyol ligini, İtalyan ligini, İngiliz ligini, Alman ligini bizden daha iyi bilir. Her hafta maçlarda ortalama ne kadar kırmızı kart gösterildiğini bizlere söyleyebilir mi?.

Lucescu: Bunun gibi hiçbir maç olmadı dünyada. Avrupa’da, dünyada bir örnek göstersin.

Ahmet Çakar hayatından hiç futbol oynamamış galiba. Futbolcuya böyle bir psikoloji ile yaklaşılmaz. Çakar burada polemik yaratmak istiyor.

Çakar: Terbiyem el vermiyor. Adama sorarlar; Ben hayatımda futbol oynamamışsam, O da hayatında üst düzey hakemlik yapmamış. Hikaye anlatmasın. Benim amacım burada Lucescu’yu yıpratmak değil. Ama bu sözlerinden sonra Lucescu’ya efsane, büyük adam derken, şimdi iyi bir adam olmadığını söylüyorum. Bence bugün Lucescu kendisini bitirdi..