Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 20.12.2003, 07:28
Benutzerbild von kardelencilesi
kardelencilesi kardelencilesi ist offline
Neuer Benutzer

Standard Sünni, Tarikatci, Fundamantalist...

Merhaba Elazizlim veya BayKihak mi desem ne,
insan on dogru söyler arasina bir yanlisi serpistirdiginde bir cuval inciri mahv eder, bunu sen de ben de bütün alem de bilmekte. Zaten hayatimizin gayesi, bütün Müminlerin odak noktasi Kuran-i Azimüssandir. Allah (c.c.) bizleri Kuran-i Kerim’inden ayirmasin. AMIN. Elazizlim kardesim lütfen bu sacmaligi birak. Bizler burada Alevilere karsi düsmanca hasimca davraniyormuyuz. Hayir. O halde senin Ehli Sünnete karsi düsmanliginin kaynagi nereden geliyor pek anlayamadim. Alevi vatandaslara, onlarin hayat bicimine karismiyoruz, zira her insan kendi hayatindan sorumludur ve her insan kendinden sorgu suale cekilecektir. Kardesim lütfen bu tepkic tutumundan vaz gec. Senin yaptigina düpe düz provokasyon derler.
Su sözlere bak:
“sünnilerin tarikatcilarin camilerde nasil show yaptiklarini biliyoruz..”
Sen de biliyorsun ki bu cümleler senin önyargilarinin bir ürünüdür. Ayni bazi kendini bilmez sahislarin Alevi vatandaslarimiza karsi önyargilari gibi, güya Cem evlerinde Mum söndü olaylari yapiyorlarmis”. Biz biliyoruz ki bunlar cirkin iftiralardir.
Bazi sahislar tepkisel kimlige sahiptirler. Hele bazilari da vardir ki kendine sorulsa sen nesin diye, baslar ne olmadigindan. Ben ben Sünni degilim, Tarikatci degilim, Fundamentalist degilim, fasit degilim, vesaireler diye. Istersen bu baglamda. Alevilerin Sesi dergisinin son sayisi S. 72 de „Es ist leich mit Aleviten einen Dialog zu beginnen“ baslikli yaziyi bir gözden gecir. Bence orada Reportaj yapilan sahisin degerlendirmesi cok ilginc ve o kadar da isabetli. Saglicakla kal arkadasim.