Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 19.12.2003, 14:54
Benutzerbild von edelstahl
edelstahl edelstahl ist offline
Neuer Benutzer

Standard Madrid"in en sik lokantasinda ...

Adam, Madrid’in en şik lokantalarindan birine oturmuş, yemek yiyecek, menüyü inceliyor. Tam bu esnada, yandaki masalardan birine muhtesem bir yemek gelmis. Böyle çesit çesit garnitürün içine oturtulmus, nefis bir sosla bezenmis iki koskoca lop et parçasi, mis gibi de kokuyor.

Garsonu çagirmis adam. "Gözüm kaldi su beyin yediginde, bir porsiyon da bana getirin lütfen!", demis.

"Ahhh", diye cevap vermis ispanyol garson, görüyorum ki Senor Madrid"li degil. Bu lokantamizin dünya çapinda bir spesyalitesidir. Ancak haftalarca önceden sipariş vermek gerekir."

"Yapmayin ya! Peki nedir bu, ayiptir sormasi?"

"Bu, Senor, boga yumurtasidir. Hemen karsimiz arena, biliyorsunuz, boga güresinde öldürülen boganin yumurtalaridir bu! Ama haklisiniz, nefis bir yemektir."

"Tamam tamam!", demis müsteri. "Önümüzdeki ay is icabi tekrar Madrid’e gelecegim. Simdiden yerimi ayirtin ve “boga yumurtasi” spesyaliteniz için bana bir rezervasyon yapin!"

Burnunda o nefis koku bir ayi zor geçirmis adam. Kosa kosa Madrid’in merkezindeki o meshur lokantaya atmis kendini aksam, garsona kim oldugunu hatirlatmis, peçeteyi yakasina sikistirmis ve baslamis beklemeye.

Bes dakika, on dakika ...

Önce yine o mis gibi koku derken, garson elinde kocaman tabakla gelmis, yine nefis garnitür, mis gibi bir sos ve ortada ... iki küçücük lop et parçasi.

"Bu da ne?", diye isyan etmis adam. O müsteriye getirdiginiz tabakta koskoca iki et parçasi vardi!"

"Ahh Senor", demis garson. "Madrid"li olmadiginiz nasil da belli ... Bu bir kismet meselesi, bu sefer maalesef boga kazandi!"