Simdi de Arap düsmani mi yaptiniz beni?
Yazari yadirgamis olabilirim, ama "asmanin", bu kadar kolay olabilecegini, hic akil etmemistim. Basit bir soru yöneltmek yetiyormus meger....
Saygisizliga gelince, elestirmem/soru sormam mi, saygisizlik olusturuyor simdi?
Hosgörü meselesiyle ilgili de sunu yazabilirim ancak: Söz konusu inandigim dinse ve bir takim kisiler, dinimi olmadigi gibi tanitmaya calisirsa, bunu hos göremem. Nasil, Islam terrörü destekler, diyenlere karsi cikiyorsam, Islam`a, Kur`an`la celisen unsurlar sokmaya calisanlara da karsi cikarim.
Ama siire dönelim yine, siirde bazi gercekler yer alsa da, siir kibir kokuyor. Yazarin anlatim tarzi (bende) o irtibari uyandiriyor.
Islam, Arabizmle esit degildir demekle Arap düsmani mi oluyorum? Nerede, sadece Türk`ten Müslüman olur, demisim? Islam sizin tapulu maliniz degildir, yaziyorsunuz ya, ondan merak ettim.
Yazmadigim seyleri bana mal etmeye calismayiniz, nerede "Araplar kötüdür" yazmisim? Yazilanlari degil, farkli seyler algiliyorsaniz, o benim etki alanim disindadir.
Islam evrensel bir dindir, tipki tüm dünya dinlerinin oldugu gibi. Islam esit degildir Arabizmle diyorsam da, bunu vurgulamaya calisiyorum. Bunu anlamak o kadar mi zor?
Cennette Arapca konusulacak(mis)....
Tereddütsüz sahihligine inandigim hadisler var, ama bu onlara dahil degildir. Bir düsünün, Peygamberimiz, böyle bir sey gercekten demis olabilir mi? Ben inanmiyorum, benim bildigim ve inandigim (!), gayb Tanri`nindir, gaybi Tanri`dan baskasi bilemez, peygamber bile bilemez. Cennetin dilini bilmek de gaybe girer.
Ücüncü bir kez daha yazayim barim: Rumuzum Cidam, Cida degil. Ama anlasilan, siz Cida`yi cok sevmissiniz. Neyse, öyle yazmaya devam ediniz....
|