Her müslüman kendi sahsinda
Her müslüman kendi sahsinda elinden gelenin en iyisini yaparsa toplum daiyi olur.
Hem Allah (cc) sizden ya da benden toplumunya da devletin nasil oldugunu sormayacak , siz de ben de diger kardeslerimiz de ellerinden gelenin en iyisini yapsin.
Müslümanlar arasinda yardimlasmayi birakyeri geldiginde Hristiyan bir ülke bilebirmüslüman ülkeye yardim ediyor ya da tam tersi.
TR"de depremde Avrupaülkeleri TR"ye yardim etmedi mi ?
Kurtulus savasimizda Hindistanlimüslümanlar yardim yollamadi mi, bazi Hintli kardeslerimiz bize yardim olara verecegibirseyi olmadigi için sirtindaki gömlegi (belki desahip oldugu tek gömlegini) çikarip yollamistir.
Müslümanlar gecmiste birbirlerine yardim etmislerdi , bugün ediyorlar ve yarin da edecekler ama lütfen bunun adina din kardesligi adini vermeyin bu Allah (cc) rizasi için yapilan birseydir.
inanin hala çok degerli, samimi insanlar var kaldi ki önemli olan sayica çokluk da degildir önemli olan samimiyettir , o yola bas koymadir, gönül koymadir.
Sizya da ben elimizden gelenin en iyisini yapalim digerlerine aldirmadan,biz baskasinin gözüne girmek için bisiler yapmiyoruz, Allah (cc) görüyor,biliyor
Allah (cc) hiçkimseye tasiyamayacagi kadar yük yüklemez. Biz sadece kendi iktidarimizla yapabileceklerimizden sorumluyuz.
Biz emizden geleni yapalim gerisini Allah"a (cc) birakalim ve O"nun isine (yani neticeye, sonuca) karismayalim.
Tek gayemiz O"nun rizasini kazanmak olmali.
SAYGILAR
|