Nihat ile dobra dobra..
Real Sociedad"ın Türk futbolcusu Nihat Kahveci, France Football"un Altın Top listesinde ilk 50"ye girmesini değerlendirdi.. "Bu benim için büyük gurur" diyen yıldız oyuncu, bunun Türkiye"nin prestiji açısından da önemli bir olay olduğunu vurguladı...
[14/11/2003-09:18]
"Büyük gurur"
Kariyerini sürdürdüğü Real Sociedad"ı geçen sezon şampiyonluğun eşiğine kadar getiren Nihat Kahveci, France Football"un Altın Top listesinde ilk 50"ye girdi. Konuyla ilgili soruları yanıtlayan yıldız forvet, "Bu, benim için büyük bir gurur. Dünyanın en prestijli olaylarından biri olarak kabul edilen bu listede yer almak benim için büyük ödül. Aslında Türkiye"nin prestiji.. Bu, geçen sezonki performansımın karşılığı" dedi.
"Türkler"in sayısı artacak
Geçen sene Yıldıray, Hasan, İlhan gibi Türk futbolcuların yer alışını "Dünya Kupası vitrini nedeniyle herkesin gözü Türk futbolcusunun üzerindeydi" diye açıklayan Nihat şöyle devam etti "Bu yıl, benim listeye girmemi sağlayan en önemli faktör İspanya gibi çok göz önündeki bir ligde oynuyor olmam. Yoksa, Türkiye"den de 50 kişinin arasına girecek çok futbolcu var. Birinci olmak gibi bir hedefim yok. Olursa da, ayrı bir gurur tabii, ama asıl önemlisi girilmesi çok zor olan bu listede yer almak. Gelecekte bu listedeki Türk futbolcusu sayısı çok artacak."
Kaynak: ajansspor.com
|