Milyoner yasli bayan
Amerikali milyoner bir bayan, genç ve yakisikli avukatini yanina çagirir ve der ki:
"Artik yetmis yasina geldim ve biliyorum ki artik bu dünyada misafirim. Bugün yarin demeye kalmaz ruhu teslim ederiz. Onun içindir ki sana vasiyetimi yazdirmak istiyorum."
Avukati da "Tabi hanimefendi", diyerek hemen kagit ve kaleme sarilir.
Kadin baslar saymaya. "Benim, bildigin gibi, hiçkimsem yok bugüne kadar, hep tekbasima mücadele ettim ve çalismaktan ince islere bile zamanim olmadi. Kendimi bildim bileli is hayatinin içindeyim. Sadece iki dilegim olacak. Biliyorsun servetimin tamami 100 milyon dolar. Bana öldügümde 99 milyon dolar harcanarak öyle görkemli bir cenaze töreni hazirlansin ve yapilsin ki, bütün ülke bunu günlerce konussun", der.
Avukat "Evet efendim, anladim", der ve "ikinci dileginiz ne?", diye sorar.
Yasli ve zengin kadin biraz utanarak, biraz da sikilarak genc ve yakisikli avukatina "Bugüne kadar hiçkimseyle beraber olmadim ve hala bakireyim", der. Dedigim gibi bugün yarin göçüp gidecegim bu fani dünyadan. Bu zevki tatmadan ayrilmak istemiyorum ve benimle is tutmayi kabul edecek kisiye de geri kalan 1 milyon dolari verecegim", der.
Avukatin gözleri açilir ve "Anladim efendim", diyerek kendisine bu konuda yardimci olabilecegini söyler.
Genç avukat aksam eve geldiginde kara kara düsünmektedir. Karisi birseyler oldugunu anlamistir ve konuyu avukatin açmasini bekler. En sonunda adam karisina açilir ve o günkü yasli milyonerle aralarinda geçen konusmayi anlatir. Esi de 1 milyon dolara bu isi yapacak birilerini bulabilecegini söyler ve bunu problem yapmamasini söyler.
Avukat en sonunda agzindaki baklayi çikarir ve "Hayatim, biliyorsun bugünlerde benim de islerim pek yolunda gitmiyor ve 1 milyon dolar da çok iyi para. Hani diyorum, eger sen de kabul edersen, bir kereden birsey olmaz. Hem ihtiyarin hayrini aliriz hem de iyi bir para kazanmis oluruz. Ne dersin?", diye sorar.
Genç kadin biraz düsündükten sonra "Haklisin, hayatim, zaten yolun sonuna gelmis durumda, hem 1 milyon dolar da çok iyi para. Bence bir mahsuru yok!", der.
Genç avukat gelismelerden son derece memnun ve sabahi zor ederek dogru yasli milyonerin yanina.
"Efendim", der. "Eger sizin için de bir sakincasi yoksa, 1 milyon dolarlik vasiyetinizi yerine getirmek için talibim."
Zaten milyoner bakirenin arayip da bulamadigi bir olay.
"Peki, o zaman yarin sabah saat 10:00 da malikaneye gelirsin ve bu isi bitiririz", der.
Aksam avukat son derece neseli evine gider ve esine milyoner bakireyi razi ettigini, ertesi gün bu is için saat on 10:00 da evine gidecegini söyler.
Esi de "Peki, o zaman yarin seni ben birakirim. Tahmini yarim saat sürse, ben seni 10:30 gibi yine oradan alirim", diyerek anlasirlar.
Aynen planlandigi gibi ertesi sabah kadin avukati malikaneye 10 da birakir ve gider. 10:30 civarinda evin önüne gelir ve beklemeye baslar. Evde hiç kipirti yok. "Neyse", der kadin. "5-10 dakkika uzayabilir, önemli degil", diye düsünür. Saat 11" e dogru, artik dayanamaz ve baslar "dit, dit" kornaya basmaya. Evden hala ses yok. Birkaç dakkika sonra tekrar "dit, dit", gene çit yok. Artik kadin iyice sinirlenmeye baslar ve hiç araliksiz kornaya basar. "Daaaaaattttttt!!!!!!daaaatttttt!!!!!!", derken pencereden yari çiplak vaziyetde genç avukat çikar.
Avukat esine seslenir: "Sevgilim, sen bugün git! Benim ne zaman gelecegim belli degil! Kadin fikrini degistirdi, "cenazemi belediye kaldirsin" diyor."
|