Para,Para,Para....
Sanirim Ülkemizin AB katilmasina engel teskil edecek en son unsur kültürümüz veya ysam tarzimiz olsa gerek.ülkemizin gerek jeopolitik olarak cok kiritik bir yerde olmasi,nüfuz olarak Polonya ,Cekcumhuriyeti .. vs eski dogublok ülkeleri ve AB tam üyelikleri su sira gündemde olan ufak ülkelerin toplamindan fazla insan kaynaklarin sahip olmamiz, bunun yaninda Din unsurunu bir köseye birakiyorum ama unutmayalimki AB bir hiristiyan kulubü. kaldiki ABD gibi bir dünya devinin buna karsi olmasi cok cok önemli faktörleri teskil ediyor.
konuyu acacak olursak AB en büyük hedeflerinden biri ABD Dolarinin dünya Pazarlarindaki gücünü zayiflatmak Dolara karsi koyabilecek bir Parabirimi yaratmak cünkü Dolar karsiligi olmayan bir para birimi ABD cani istedigi kadar maliyeti 2,5 cent den basar ve dünya pazarina sürer.Türkiye ABD nin hem en iyi müsterisi Savunma saniyede hemde dolarin nerdeyse ülkepara biriminden daha etkili oldugu bir yer.Amerikanin bu ülkenin öyle elini kolunu sallaya sallaya gidip kendisine rakip olan clube üye olmasina izin verecegni sanmiyoruz degilmi.
Daha önceleri Almanya 3.dünya ülkeleri kalkindirma fonu Baskaligni yapmis bir müsterim ile bu konuyu konusurken (Kendisi tarihci ayni zammanda )bana su soruyu sordu " Peki Türkiyeden sonra AB kim girecek cografi olarak sizce AB nerde biter ki ozamman Cin demi?? " sonra AB niye Kaynayan bir kazan olan Ön Asya ve Arap yarimadasi ile arasinda tampon/emisyon vazifesi gören bir Paravan ülkeden azgecsin.
Nüfuz olarak cok ama cokuz AB e tam Üyelik aninda TAM üye deniyor su andaki ortak pazar olayi gibi degil yani onlarin ortak bizim pazar oldugmuz.
Son olarak da DIN unsuruna bir göz atalim ne varki dünya ekonomisinde söz sahibi olan ülkelerin hicbirinde islamyet yok.Son yillardaki olaylardan dolayi islamiyeti bu ülkeler ""dünya barisi"" cin bir sorun olarak görüyorlar ve resmi dini islam olan bir ülkenin AB de ne gibi isi olabilir....
PS:Bu themada bazi arkadaslar radikal islamci oldugmu filan saniyorlar bilgi icin ATEISTIM ve artik manevi degil madi degerlerin hüküm sürdügne dikkat cekmek isterim .
Saygilarimla
|