![]() |
Yeni "Yeni Türkiye" / Neue "Neue Türkei"
Nach den Wahlen lese ich immer nach mit Spannung Nachrichten aus der Türkei.
So gibt es gute Beispiele über Fortschritte und Durchbrüche in der Medizin (Bsp. Künsltliche Haut auf Stammzellen basierend), wie auch angenehme Urteile gegen Männer, die ihre Frauen misshandelten. Auf der anderen Seite nehme ich mit Besorgnis wahr, das die Häufigkeit der Wörter Engel, Koran, Probhet, Sünde, Allah, Religion, ... in politische Reden extrem zugenommen hat. (Nebenbei, welcher Sprachwissenschaftler möchte eien Arbeit darüber schreiben?) Es ist nicht immer einfach wahr und falsch zu unterscheiden, weil die Quellen- oder Deckungsanalyse in den Medien sehr viel Zeit beanspruchen kann. Deswegen möchte ich Anfragen, ob jemand die eine oder andere Meldungen bestätigen kann. Oder gar einen Schritt weiter: Wenn dem so, gab es Konsequenzen für die Verantwortlichen inzwischen. Also... http://tuerkischewahrheit.wordpress....eren/#more-558 Zitat:
|
Zitat:
|
Ulan nerde o yürekli bir devlet adami? Gelipte misak-i milli sinirlarini disinda kalan Musul'u, Kerkük'ü ve Selanik'i ve on ki adalari geri alacak yürekli birisi..
Putin Ruslarin en degerli toprak parcasi olarak gördügü Kirim'i nasil da aldi.. Not: Musul ve Kerkük, Kürt sehiri degildir, Musul'un ve Kerkük'ün etrafinda Kürtler yogundur. Oralar Türkmenlerin cogunlukla yasadiklari sehiridir.. Ulan gene neleri düsünüyorum. Ben düsünmesini düsünüyorum da ama bu ampülü patlamamis geri zekalilar da düsünüyor mu bunlari bakalim. |
Zitat:
demekki putin gibi diktatör istiyorsunuz. chp savas cigirtkanligina baslamistir. süleyman sah türbesinin korunmasina karsi cikan cahiller gözü musul kerküke cevirmistir. kuzey irak yönetim ile dost ülke oldugumuzu hazmedemeyen chp irkci ic güdülerine dayanip savas cikartmak istiyor. anlamadigim sey bu chplilerin ne istedigi belli olmamasi. hem diktatörlüge özenirler ama ayni anda diktatör olmayan erdogana diktatör diyerek asagiladigini saniyorlar. omurgali olup ne olduklarini tespit etseler hepimiz icin daha net bir parti olur. |
Zitat:
Türkiyen'nin ama Suriye ile bir sorunu yok. Bir Hatay meselesi vardi onu da Atatürk topraklarimiza katti. Süleyman sah türbesini bombalamak isteyenler MIT müstesari Hakan Fidan'nin emrinde, Türkiye Cumhuriyeti'nden maasa baglanmis Türk vatandasi ve MIT görevlileri ondan biz karsi cikiyoruz. Cakma savaslarla bizim isim olmaz.. |
Zitat:
sen irkciliga dayanan savas cigirtkanligi yaparken bir sürü yalani yine ortaya atiyorsun. aslinda yine tüm yalanlarini burada yüzüne vursam olur ama senin gibi tarih yoksunu birisinin tarihten alintilarla yalan söylemesini düzeltmem daha dogru olacak. hatay 1939 türkiye topraklarina katildigini hepimiz iyi biliyoruz. kamal atatürkünde 1938de öldügünüde iyi biliyoruz. nasil olurda cikip utanmadan atatürk hatayi topraklarimiza katti diyebiliyorsun? yine caktin oc erdal, her zamanki gibi yine caktin :D |
Zitat:
Orasi Fransiz Mandasi idi. Balta gibi küt diye vurulmaz devlet isleri. Planlarinir, projelenir ve uygulanlir.. |
Zitat:
1. atatürk hatayi topraklarimiza katti dedin. 2. simdi yazdiklarinda tamamen yalan. belgesiz kaynaksiz mesnetsiz yalan senin yazdiklarin. ben dediklerimi belgelerim. buyur sen bu yalanlarina belge bul ve göster. oc erdal yine caktin :D |
Zitat:
|
Zitat:
in einem anderen thema schrieb time über seriöse quellen und zitierte wikipedia :D anders schaut es bei benekalice, imogdi und oc erdal auch nicht aus. bir türlü belli ediyorlar kendilerini. bosuna diplom ve doktor arbeitta ugrasmisim. ich hätte auch irgendwelche blogs und wikipedia als quelle nehmen sollen. der prof hätt sich bestimmt gefreut :D |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 23:00 Uhr. |