Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Islam'da seriat kanunlari (http://localhost/forum/showthread.php?t=10886)

benekalice 26.10.2013 16:17

Islam'da seriat kanunlari

KURAN'I KERİM TÜRKÇE MEALİ
(ELMALILI MUHAMMED HAMDİ YAZIR)

NISA
"3 - Eğer öksüz kızlarla evlendiğinizde onlara karşı adaletli davranamamaktan korkarsanız, hoşunuza giden diğer kadınlardan iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz. Eğer adaleti gözetmemekten korkarsanız, o zaman bir tane ile veya elinizin altındakiyle (sahip olduğunuz câriye ile) yetinin. Doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir. "

benekalice 27.10.2013 17:49

NISA
11 - Allah size evlatlarınızın miras taksimini şöyle emrediyor: Çocuklarınızda, erkeğe iki kadın payı kadar, eğer hepsi kadın olmak üzere ikiden de fazla iseler, bunlara mirasın üçte ikisi ve eğer bir tek kadın ise o zaman ona malın yarısı vardır. Eğer ölen, ana ve baba ile birlikte çocuklar da bırakmışsa ana babanın her birine ölenin terekesinden altıda bir; şâyet ölenin çocuğu yok da, mirasçı olarak ana ve babası kalmışsa, ananın payı üçte birdir. Eğer ölenin kardeşleri varsa terekenin altıda biri ananındır. Bu paylar, ölenin borçları ödenip, vasiyeti de yerine getirildikten sonra hak sahiplerine verilir. Baba ve çocuklardan, hangisinin size fayda bakımından daha yakın olduğunu, siz bilmezsiniz. Bütün bunlar Allah tarafından farz kılınmıştır. Şüphesiz Allah alîmdir, hakîmdir.

benekalice 27.10.2013 17:56

Hier ist die Sure zur Verehelichung der Stiefkinder (Kinder der Ehefrau).

NISA
23 - Size şunları nikahlamak haram kılındı: Anneleriniz, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek ve kız kardeşlerinizin kızları, sizi emziren süt anneleriniz, süt kızkardeşleriniz ve karılarınızın anneleri, ve kendileri ile zifafa girdiğiniz kadınlarınızdan olan ve evlerinizde bulunan üvey kızlarınız. Eğer üvey kızlarınızın anneleri ile zifafa girmemişseniz onlarla evlenmenizde size bir günah yoktur. Sulbünüzden gelen (öz) oğullarınızın hanımları ile evlenmeniz ve iki kız kardeşi birlikte nikahlamanız da haramdır. Ancak cahiliyyet devrinde geçen geçmiştir. Şüphesiz ki Allah gafur (çok bağışlayıcı) ve çok merhamet edicidir.

benekalice 27.10.2013 17:56

34 - Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür.

Qairo 20.11.2013 14:34

Sen Allah (C.C),in koydugu kurallarimi sorguluyorsun?. Seni yaratan O, bunu unutma.

Bütün dünyada insanlar senin gibi düsünseler bile yine Allah (C.C),a zarar veremezsiniz. Sonucta herkez ölecek.

Sen Seriat ile ugrasacagina, kadinlara zarar veren insanlarla (Hangi dinden olursa olsun) ugrasabilirsin, o zaman bende senin yaninda olurum.

benekalice 20.11.2013 20:57

Sorgulamayan beyni yikanmistir.

Insan herseyi özgürce sorgulayabilmeli, kimsenin buna yasak getirme hakki yok.

Sen öyle inaniyorsan, ozaman o senin bilecegin is. Ben herseyi sorgularim, hicbirseye körükörüne inanmam. Allah insana akil ve mantik vermis.

Hickimse Allah'a zarar veremez. Bunun aksini düsünmek akla uygun degil.

Kimsenin de Allah adina birisinin kolunu, bacagini vs. kesmeye hakki yok. Kimsenin Allah adina insanlari soymaya hakki yok. Kimsenin Allah adina baska insanlarin özgürlügünü kisitlamaya hakki yok. Yok erkekli kizli merdiven kullanmayacaklarmis, yok erkekli kizli bir cati altinda kalmayacaklarmis, yok kürtaji yasaklayacaklarmis, yok sezeryani yasaklayacaklarmis, yok alkolü yasaklayacaklarmis, sokakta öpüsmeyeceklermis. Kim veriyor onlara bu kisisel haklara karismayi?

Benim Allah'im bana alköl icmeyi de hor görmüyor, beni cehennemde yakacagim diye de ürkütmüyor. Müslüman olarak dogdugum icinde baska insanlarda, baska dine mensup olan veya ateistlerden üstün tutmuyor. Benim Allah'im böyle.

Zitat:

Zitat von Qairo (Beitrag 2075605)
Sen Allah (C.C),in koydugu kurallarimi sorguluyorsun?. Seni yaratan O, bunu unutma.

Bütün dünyada insanlar senin gibi düsünseler bile yine Allah (C.C),a zarar veremezsiniz. Sonucta herkez ölecek.

Sen Seriat ile ugrasacagina, kadinlara zarar veren insanlarla (Hangi dinden olursa olsun) ugrasabilirsin, o zaman bende senin yaninda olurum.

Imogdi 21.11.2013 01:48

Alman ne diyor ?
bazen bir resim bin lafa bedel dir

Qairo 21.11.2013 12:24

Du tust mir leid.
Wir sehen uns dann im jenseits, wir werden ja sehen wer recht hat.

benekalice 22.11.2013 13:27

Du kannst ruhig darauf warten und kannst es sehen oder nicht sehen. Während Du so dahin wartest, lebe ich so, wie ich leben möchte, ohne aber dabei anderen Menschen zu schaden, sie immer zu respektieren und wenn ich in der Lage dazu bin, einigen auch zu helfen.
Das reicht für mein Allah.

Zitat:

Zitat von Qairo (Beitrag 2075628)
Du tust mir leid.
Wir sehen uns dann im jenseits, wir werden ja sehen wer recht hat.

WpumaC 26.11.2013 11:47

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2075607)
Sorgulamayan beyni yikanmistir.

Insan herseyi özgürce sorgulayabilmeli, kimsenin buna yasak getirme hakki yok.

Sen öyle inaniyorsan, ozaman o senin bilecegin is. Ben herseyi sorgularim, hicbirseye körükörüne inanmam. Allah insana akil ve mantik vermis.

Hickimse Allah'a zarar veremez. Bunun aksini düsünmek akla uygun degil.

Kimsenin de Allah adina birisinin kolunu, bacagini vs. kesmeye hakki yok. Kimsenin Allah adina insanlari soymaya hakki yok. Kimsenin Allah adina baska insanlarin özgürlügünü kisitlamaya hakki yok. Yok erkekli kizli merdiven kullanmayacaklarmis, yok erkekli kizli bir cati altinda kalmayacaklarmis, yok kürtaji yasaklayacaklarmis, yok sezeryani yasaklayacaklarmis, yok alkolü yasaklayacaklarmis, sokakta öpüsmeyeceklermis. Kim veriyor onlara bu kisisel haklara karismayi?

Benim Allah'im bana alköl icmeyi de hor görmüyor, beni cehennemde yakacagim diye de ürkütmüyor. Müslüman olarak dogdugum icinde baska insanlarda, baska dine mensup olan veya ateistlerden üstün tutmuyor. Benim Allah'im böyle.

allah akil dagitirken acaba sen nerdeydin?

genc beyinleri yikamaya calisan bilgisiz mahluk. (mahluk kelimesini sana her firsatta iade etmekte geri kalmayacagim)!

inasanoglu tamamen özgür birakilirsa cigrindan cikar. bu nedenle de bi takim kurallar sart!

allahin adini kullanip insanlari korkutanlarin sayisi azinlikta.

sayin basbakanimiz bugün gözlemledigi topluma dayanarak müdahale etmeye calisiyor.
bencede, cogu insanlarimiz cigrindan cikmislar, ahlaksizliklar almis basini gidiyor...

öpüsmenin/sevismeninde bir yeri/adabi olmali. masumca kondurulan öpücügü yada el tutmayla kimse ahlaksiz olarak nitelendirilmiyor zaten. suclamalarini abartarak bizlere sunmaya calisma.
dedigim gibi, senin bahsettiklerin kisimlar azinlikta!

su gibi alkol icmeleri, asiri esrar ve alkol tüketerek hem kendilerine hemde topluma zarar vermekteler.

kürtajla alakali:
http://www.hurriyet.com.tr/saglik/20745297.asp

senin allahin, senin inanclarin, senin olsun. kendi dinine masumca sarilmis insanlari RAHAT BIRAK.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 16:20 Uhr.