![]() |
welche türkischen mythen kennt ihr?
vielleicht ist mythen das falsche wort, aber ihr kennt doch bestimmt diese aussagen, die was mit aberglaube zu tun haben, wie z.B
Yedi hafta boyunca cumartesi günleri çamaşır yıkayanın evinden cenaze çıkar Çocuğun üzerinden atlanırsa boyu kısa kalır. Esnerken agiz kapanmazsa seytana ezan okunmus sayilir. Aynanin kirildigi ev, yedi yil iflah olmaz. Mahalle halkından ölen olursa dolu su kapları boşaltılır. Terlik ve ayakkabının ters durması iyi değildir. Bitte, wenn euch nix drauf einfällt schreibt nichts dazu...an muss ja nicht zu jedem thema seinen senf geben. auch keine bewertungen abgeben...was ihr aber machen könnt, kurz dazu schreiben woher ihr kommt, vielleicht gibts ja ortsspezifische aberglauben...wäre mal ganz interessant. danke und schönen tag |
gece sakiz cigneyen,
ölü eti cinlerims.:D |
biraz terbiyesiz bir söz ama,neyazikki dogru!
deveye diken,
insani siken yaranirmis:D deve icin diken, hos bir yemekdir, insan icin de ironik ama kötülük yapan daha cekici gelir, kacan kovalanir misali, kötülük yap, iyilik bul,misali, adam nekadar agziniza sicarsa,okadar götünü kaldirir,el üstünde hoplatirsiniz! isde deveye diken, insani siken yaranirmis,buna derler! kisacasi,seversen sikilirsin,(seversen agzina sicilir!) sikersen,sevilirsin!(agzina sicarsan,sevilirsin!) |
demlenmis cayin icinde cay yapragi/ cöpü girerse misafir gelir
tirnaklarini uzatirsan seytan gölgelenir onlarin altinda soguk zemine oturma kisir olursun mezarlar parmakla gösterme ....derler bizde ( Karadeniz:) ) |
Zitat:
|
Zitat:
|
Zitat:
|
Zitat:
|
Zitat:
|
Zitat:
also doch nicht rassistisch,,sondern eher religiös bedingt. interessant die Yeziden,, obwohl wir moslems dürfen ja auch keine christen,od sonstwas heiraten. ich kenne auch so eine ähnliche geschichte, aber anders ,nicht mit yeziden,wo eine frau sich auch in einem hügel verwandelt als strafe,weis ich aber nicht mehr so genau. |
Zitat:
|
Zitat:
Beim Kondolenzbesuch nimmt man Zucker und Tee mit aklima gelmisken onuda yazayim dedim, simdi ne götürmem lazim diyen olur belki ;) |
Zitat:
aber das mit dem tatöwierten frauen,,kenne ich, aus einer türkischen serie,mit kurdischer geschichte,wo im gesicht tätowierte frauen waren mit nasenpiercings,und leichter kopfbedeckung. sah geheimnisvoll und gut aus,das war bestimmt auch so ne serie,mit yezidischer geschichte. |
egeden katiliyom
bizde gece islik calan seytani/cinleri cagirirmis saclarini kesip atinca ömür kisalirmis |
Zitat:
|
Zitat:
ve buda kadin ve erkek icin gecerli. ben öyle biliyorum. |
Zitat:
|
Zitat:
acikcasi,olabilirde,olmayabilirde. |
Zitat:
|
Zitat:
aksi takdirde inancsiz bir bayanla evlenen erkek dinden bile cikmis sayilir ...... ben demiyorum Emir büyük yerden ;) |
ISLAM bir mantik dinidir,
herkesin mantigi nekadar yetiyorsa,o derece, inansin! fazla sözede gerek yok!;) |
Zitat:
bazi seyleri mantigimiz kabul etmeyebilir...her neyse fazla söze gercekten gerek yok, isteyen inanir isteyen inanmaz.... ;) |
Zitat:
herkes istedigne inansin. hauptsache es herrscht frieden;) |
Zitat:
:) |
"islam mantik dini degildir"
diyebildigne göre. müslüman degilsin herhalde;) |
Zitat:
|
,,,,,,,,
Zitat:
,,,, |
Zitat:
bana "herhalde müslüman degilsin" dedin ya bende sana kimin imanli, veya kim daha müslüman tartismasina girmek dogru olmicani vurgulamak isteyerek "imanin ve paranin kimde oldugu bilinmez" atasözünü yazdim ...bu bir atasözüdür ;) |
Zitat:
ama yinede sordugum soruya,cevap degildi;)) |
Zitat:
o zaman söyle diyeyim: elhamdülillah müslümanim :) mantik olayina pek fazla girmek istemiyorum, acikcasi o konuda pek ehil degilim, ama söyle bir durum var misal ile olaya bakarsak: miras olayi, kiz evlada bir erkek evlada iki miras düsüyor, bunu kisi mantikli bulmayabilir ama ben demiyorum, emir büyük yerden oldugu icin, kisi her ne kadar mantikli olmadigini düsünse bile buna uymak durumunda, ayet var bu konu hakkinda, ha yok bu benim kafama yatmadi dersen....alimallah imanin elden gider ...o bakimdan islam illada mantiga uymasi gerekmiyor, tereddütsüz teslim olma durumu aslinda... fasist demeyinde simdi bana, sadece izah etmeye calistim edebildim umarim ;) |
Zitat:
Bence Kuran' sirf 114 Sure ve 6666 ayet degildir. Satir aralarindaki mesajlari almak önemlidir. Bosuna bu dünya imtihan dünyasi degil. Sen bir hristiyanla ya da bir museviyle evlenebilirmisin? Allah'a büyük konusmak istemiyorum, ama bana biraz fazla gelirdi. Cocuklara verilecek adlar, hangi kültürin icinde kisilikleri yogrulacak vesaire. Ama bazen bazi Türkleri görünce aklima gavurdan da gavur demek geliyor icimden. Bilmem anlatabildim mi? |
Zitat:
Ach ich höhre die Fragen laut werden, welcher Religion ich angehöre. Der Religion im Kuran. www.kurandakidin.net |
Zitat:
senin kesinlikle fasist,olarak görmüyorum. Tatmin olmadim,cünkü cevabi degildi! miras olayi tarisilir, tamamda,insanin mantiksiz buldugu seye inanmasi,bence cok mantiksiz!;) |
Zitat:
neyse ot dedigin gibi herkes istedigi seye inansin hauptsache es herrscht frieden ;) |
Zitat:
ama ben,yinede insanin mantiksiz buldugu seye,terreddütsüz teslim olmasini cok mantiksiz buluyorum. bence,insanlar,kurani,ve allahin emirlerini daha cok arastirmali.,ve dinimzin mantigni cözmeli. insanlarin allahi anliyarak,ve samimi olarak baglanabilmesi icin. cünkü malesef,cogu insanimiz kulakdan duyma,hurafelere inaniyor. |
Zitat:
ben mantiksiz buluyorum demedim ayrica, "kisi" den bahsettim, herkesin bakis acisi farkli oldugu icin bazi seyleri mantiksiz bulabiliyor demek istedim, ama arastirma konusunda hemfikirim, koyun gibi güdülmektense, arastirip okumak lazim....eksikler hepimizde var diye düsünüyorum :) |
Zitat:
demisdin canim,isde burda kanitti;) neyse,,canim sana iyi günler!:) |
buda konuya uygun degil nadir aga ama beni bagislayin emmee bunuda bizim köyde cok söylendigi icin sizin thread e laik gördüm:)
kadina demisler: baksana görümcen (schwägerin) geliyor oda: aman görünmez yere gitsin kadinlar: ama basinda birde tepsisi var (vglbar mit ein blech mit börek) kadin: aman benden baska kimisi var! (ot,meyse)gizlar benim mesejimi görmemisseniz galibem:( |
Unkraut....
|
Zitat:
,,,,,,,,,, |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 07:36 Uhr. |