![]() |
"Sarkiya sarkiyla cevap verme oyunu" in Errinnerungen an Gelincik02
:D
so basliyorum; ben sizin babanizim ben ne dersem o olur önce yemek yiycem ve discoya gidicem orda hop hop yapicam hop hop hop orda zip zip yapicam zip zip zip Barbaros Hayrettin |
Su olsam, ateş olsam
Göklerdeki güneş olsam Konuşmasam taş olsam Yine de oynar mısın benimle Susulsam kusur olsam Ağızdaki küfür olsam Doğuştan esir olsam Yine de oynar mısın benimle Sayılmasam kaç olsam Toprakdaki güç olsam Aptal gibi suç olsam Yine de oynar mısın benimle Benimle oynar mısın Bülent Ortacgil |
Hey bu oyun süpeer, tesekkürler :)
Cevap veriyorum :D Daha ben büyümedim oynayamam seninle daha ben büyümedim oynayamam seninle :D |
Bir kus oldun gökyüzünde ucamadin sen
Nehir oldun irmak oldun tasamadin sen Cocuk oldun sokaklarda kosamadin sen Dogdunda büyüdün ama yasamadin sen.. |
Kücügüm daha cok kücügüm
bu yüzden bütün hatalarim övünmem bu yüzden bu yüzden kendimi özel,önemli zannetmem Kücügüm daha cok kücügüm bu yüzden bütün sacmalamam yenilmem bu yüzden bu yüzden kendime hala güvensizligim Ne kadar az yol almisim ne kadar az yolun basindaymisim meger elimde yalandan kocaman rengarenk gecici oyuncuk zaferler kücügüm daha cok kücügüm bu yüzden bütün korkularim gururum bu yüzden bu yüzden cocuk gibi korunmasizligim kücügüm daha cok kücügüm bu yüzden sonsuz endisem savunmam bu yüzden bu yüzden kücük bir iz birakmak icin didinmem Ne kadar az yol almisim ne kadar az yolun basindaymisim meger elimde yalandan kocaman rengarenk gecici oyuncuk zaferler |
Munzur Dagi senin karin erimez
Karin erir ama suyun yürümez Bizde derler babasizlar büyümez Büyüdümde gurbet eller dolastim... |
Naptin GB ya :) Bu sarkida hic uymadi bence :D
|
Zitat:
|
O kadar cabuk büyümek istemedim ben ich hatte noch andere lieder in meinem Repertoire :p
-Ne olur bak bana biraz cocukmuyum degilmiyim... -sen kücücük,güzel bebek - öyle olsa sevmeyi bilirmiyim? - Olmaz kücücüksün, yüregin genc umut dolu.. özlem bu olurya, buluruz belki mutlulugu. Deliler gibi seviyorum bak (Gecer bunlar) Sana söz ömür boyu sürecek (hayal bunlar) Ne hayal, ne düs ne de yalan yok bizim bizim bizim gelecek Ne olur bir an unutup kalsak ne olur bir an rüyaya dalsak ne olur gercek olsa masallar yada biz masal olsak |
Zitat:
Aklima kücük Ceylan geldi simdi hani bir sarkisi var ya, cocukca yasayip ölseeeheem büyük istemiyoorruuuhummm :D |
Geceye açar akşam sefaları
Ölüme benzer güne vedaları Deli dolu bir macera bir şölen bir düğün Kadere kısmet narin hayatları İşığa uçar bütün pervaneler Ateşe giderken ne sahaneler Dönerek acıyla aşkla şu alemi Yana yana rakseder divaneler Bir varmış bir yokmuş dünya masalmış Her yolcudan bu handa hoş seda kalmış Gökten üç elma düşmüş yuvarlanmış Herkes payına düşen elmayı almış Sora sora az gidip uz gidip kafdağına Gizini arar saadetin dünyalılar Günaha yakın dururken bir yanları Ne kadar hazin hüzünlü sevdalılar |
:D kenn ich gar nicht. ama uydu :p Güccük ceylan hic büyümedi zateen
Zitat:
Bu sarki mi simdi son yazdigin? Hic tanimiyorum :D Hayatlari aci dolu hergün yanar sevdalilar neden gelmez askin sonu hergün yanar sevdalilar cile ceken ömür gibi, kirilmis bir gönül gibi kaderleri kömür gibi hergün yanar sevdalilar hergün yanar sevdalilar |
Hayir son yazdigim sarki Sertab Erener'in Masal sarkisi :-))) Kücük ceylani ben geyik olarak bile buruya yazmam :D
|
Niye be ne güzel arabesk sarkilari var :D:p
Öff cenemiz durmuyo ceneyi birakalimda oyuna devam edelim :-P hadi cevap yaz =) |
Ferdi Baba cocuk olmak istiyor
Zitat:
Ah bir cocuk olsaydim, parklarda oynasaydim, Dertten kederden uzahaak arkadaslar bulsaydim pueheheh :) |
Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahim,
Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. Göklere Erişti Figânım Ahım, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. Bir Gülün Çevresi Dikendir Hardır, Bülbül Har Elinde Ah İle Zardır. Ne Olsa Da Kışın Sonu Bahardır, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. Daimi'yem Her Can Ermez Bu Sırra, Gerçek Aşık Olan Erer O Nûra. Yusuf Sabır İle Vardı Mısır’a, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. |
Ağlamak güzeldir
Süzülürken yaşlar gözünden sakın utanma Ağlamak öfke delice nefret Doruklarda aşk doyumsuz sevinç Kahreden keder kısaca hayat Ve nefesindir ve nefesindir Ağlamak şu gelip geçici dünyada Her şeye rağmen var olmak demek Ağlamak yaşayan binlerce duygu İnsanca ve coşkulu güzel bir şeydir Ağlamak güzeldir Süzülürken yaşlar gözünden sakın utanma Ağlamak senin kara dünyada Hala sevdiğin ve hissettiğin Tüm güzelliğin ve çirkinliğinle Var olduğundur var olduğundur Ağlamak şu gelip geçici dünyada Her şeye rağmen var olmak demek Ağlamak yaşayan binlerce duygu İnsanca ve coşkulu güzel bir şeydir Ağlamak güzeldir Süzülürken yaşlar gözünden sakın utanma |
Karadır kaşların ferman yazdırır,
Aşkın beni diyar diyar gezdirir. Lokman Hekim gelse yaram azdırır, Yaramı sarmaya yar kendi gelsin. Ormanların gümbürtüsü başıma vurur, Nazlı yarin hayali karşımda durur. Karadır kaşların benzer kömüre Yardan ayrı düşmek zarar ömüre Kollarımdan bağlasalar zincire Kırarım zinciri kosarim yare Ormanların gümbürtüsü başıma vurur Nazlı yarin hayali karşımda durur Uzaklara gittim gelirim diye Tabancamı doldurdum vururum diye Hiç aklıma gelmez ölürüm diye Ölüm ver Allah'ım ayrılık verme Ormanların gümbürtüsü başıma vurur Nazlı yarin hayali karşımda durur |
GB
Bu sarkiya Sezen aksu´nun "sen aglamaaa,dayanamaaam.." sarkisi giderdi cevap olarak. Kara kaslarla ne alakasi var :D Oyunun kurali: Sarkilarla konusmak. Bir önceki üye´nin yazdigi sarkinin icerigine uygun cevap vermek. :) Neyse madem karadir kaslarin dedin. Karam askin sevgin bumu ne olacak bu askin sonu bir barisir karam bi küsersin beni böyle divane edersin kömür gözler yaban dudaklar ya bu endam cilve bu nazlar o dudaklar helalim haktir sende canim bana da günahtir bilemem yarini, göremezsem seni sansim yok calarim kapini baska carem yok |
Tamam simdi anladim oyunun kurallarini. Ben icinden bir kelime secip öyle ona baglanti yaparak devam edilecegini saniyordum. Aklima birazdan birsey gelir :D
|
Son zamanlar yaptıklarıma bakma ne olursun
Benim aklım başımda değil Sana söylediklerimi kafana takma ne olursun Onlar ipe sapa gelir şeyler değil Son zamanlar yaptıklarıma bakma ne olursun Benim aklım başımda değil Sana söylediklerimi kafana takma ne olursun Onlar ipe sapa gelir şeyler değil Seni sevmiyorum dedim yalandı İstemiyorum artık palavra Ellerimde çiçekler kapında sırılsıklam Görürsen bir gün şaşırma Beni böyle çaresiz beni böyle derbeder Beni böyle ortalarda bırakma! |
İster sev ister sevme ama dön artık,
Uyanır uyanmaz düşüncemdesin. Islak ekmek attığım kuşlar, alıştılar eve, Onlarla beraber penceremdesin. Ah be bitanem, nerelerdesin, nazlı bebeğim ne alemdesin?... Neler oluyor bize, yine neler oluyor gülüm Neler sana, bana neler oluyor. Gittiğin günden beri yüzüm hiç gülmedi Doğum günümde bile iyi ki doğdun demedin. Ayrıntılara takılmak istemem ama elimde değil Şimdi kim bilir nerelerdesin? Ah be bitanem, nerelerdesin nazlı bebeğim ne alemdesin. Neler oluyor bize, yine neler oluyor gülüm Neler sana, bana neler oluyor?.. |
Sensiz gecelerin koynunda
Uyku girmez gözlerime Bu karanlıklar beni eritse de Vazgeçmem senden Aşkı alevinden Bilirim günler yeniden doğacak Ellerim dokununca yüreğim yanacak Bilirim herşey yeniden yaşanacak Sarılınca boynuna gözlerin dolacak Yürürüm gecenin üstüne Salarım güneşlerimi Görürüm tane tane açılan güllerimi Yürürüm gecenin üstüne Günahlardan geçerim Ezerim birer birer yalan sevişleri Dön bebeğim Dön çaresiz başım Ayrılık böyle uzun sürmez ki Dön bebeğim Acılar seliyim Dön bebeğim Hasrete gebeyim |
Aramizdaki bütün baglari kopardik birer birer
seninle paylasacak hicbir seyimiz kalmadi artik Cagirma beni.. cagirma beni gelemem aramizda ucurum var bir ucunda sen, bir ucunda ben Ayrildik, külle duman misali Ayrilik canla beden misali Ayrildik..ayrildik cagirma beni gelemem... Aramizdaki tüm duygulari öldürdük birer birer Seninle yasanacak yarinlarimiz kalmadi artik. Cagirma beni.. cagirma beni gelemem... Ayrildik cagirma beni. |
Helal Olsun Bir Dağı Devirdin
Seninle Nefes Alan Bir Canı Ezip Geçtin Yazık Oldu çok Yazık Oldu... Bu Zamansız Gidişin Beni Sırtımdan Vurdu Senin Yüzünden Koca Bir şehre Küstüm Senin Yüzünden Kaybolup Yollara Düştüm Hani Sen Bana Kıyamazdın Gözün Gibi Bakardın Ya Hani Sen Beni Kıramazdın ölene Kadar Senindim Ya Hani Sen Bana Kıyamazdın Gözün Gibi Bakardın Ya Hani Sen Beni Kıramazdın ölene Kadar Benimdin Ya |
Canim ciksa bu sevda cikmaz icimden
hala sana öksüzüm,sevdana yetim gözlerin simdi kime emanet? deli gibi yakar beni hasretin. Ne geceler devirdik, ne sevdalar yasadik sessiz sedasiz gittin kaderi yasamadik Kiyamam...kiysaydim giderken kiyardim sana kiyamam..gözümü silah gibi dayardim sana! |
Sen Gidince Soguyor Yatak Gece Uzuyor
Sensiz Geçen Geceler Beni İhtiyar Ediyor Hani Gitmesen Diyorum Hani Gitmesen Diyorumm Adım Yazılı Bazı Otel Odalarında Sürüyorlar Sevdamızı Ordan Oraya Kolay Değil Biliyorum Böyle Öksüz Yaşamak Ama En Kötüsü Gülüm Onursuzca Yaşamak Senin Her Gidişinde Sürgün Oluyorum Ben En Kötüsü Aslında Gitmeden Sürgün Olmak Icimi Acıtıyor Böyle Öksüz Yaşamak Hani Gitmesen Diyorum Hani Gitmesen Diyorum.... Hani Gitmesek Diyorum Hani, Gitmesek Diyorummm |
Henüz ellerimde
Isınmadan ellerim Nereye böyle Karanlığın ardından Doğan güneş gibiydik İki çift söz etmedik Silmedik hasretleri Yalanmı söyle Kal bu gece kal bu gece Yaşanacak çok şey var bu gece |
Öyle deli gibi esme başım dönüyor
Hasretini verme baharın yerine Öyle arada bir bakma içim gidiyor Gözyaşımı derme gülümün yerine Ölüm olda düş peşime ecel olda al başımı Eriyor içim yanıyor giderek Yinede dayanamam sana ben kim bilir kaç yıl daha böyle canım yanacak seninle olmak var ya yeniden doğmak var ya kim bilir kaç yıl daha sürgün çeker bu gönül seninle olmak varya yeniden doğmak var ya |
Devlerin Aşkı
Uykusuz gecenin ortasında Düşüncelerim sana tutsak Herşeyi kabullenmem çok zor Güneş ayrılıkla doğacak Devlerin aşkı büyük olur Ya dağlar yerle bir olacak Ya kıyametler kopacak Ya da dünya batacak Senden öyle ayrılacağım Şimdi çok iyi anlıyorum Nefes almak değilmiş yaşamak Ateşlerde kalmak gibi bir şey Böylesi severken ayrılmak http://www.youtube.com/watch?v=30cLw63MNIo |
Biraktim kaderime askimizin sonunu
aradim bulamadim mutlulugun yolunu yoruldum kosa kosa her ümidin pesinden kirildi ümitlerim bu sonsuz bekleyisten birak artik kaderimle kendi halime beni unutalim bu sevgiyi birakalim herseyi Severek ayrilalim aska hasret kalalim eger mutlu olursak yeniden barisalim (wobei ich die Logik dahinter nicht verstehe?):-) Sevmemistim kimseyi seni sevdigim kadar Cekmemistim kimseden senden cektigim kadar Olurmu sevgi diye izdiraba sarilmak? Bu yol mutluluk yolu tek caremiz ayrilmak. |
Sona ermekte gün yine seninle
Akşamlar böyledir hep sessiz Eşyalar başka yerde, ben bir yerde Gölgen dolaşır gibi, sanki peşimde Işıkları yakın nedir bu giz Yokluğun da, sen de varsa, sen bu evde Ayrılmam, sarılırım hayallere Ayrılmam, sevişirim özleminle Hava ağır sıkıntıda sokaklar Sensin kaldırımlardaki bu iz Alışmaya çalıştıkça öfke gibi Hasret büyüyor göğsümde, sinsi, sessiz |
Neyleyim doğan günü neyleyim sensiz günü
Geceler çoğalırken aydınlık kar getirmez ki Sevda bahçesinde kurutulmuş bir gül idim Beni sakla bir ömür sev diye diye ölendim Vazgeç gönül vazgeç sesini duyan yok Bir yağmurun içinde ateş böceği misali Bir yanıp bir söndün Vazgeç gönül vazgeç seni anlayan yok Bir yağmurun içinde ateş böceği misali Bir yanıp bir söndün |
sen askimdan vazgecme
Tasirim ben hasretin yükünü
Acilarim koynumda sir gibi Açarim baharda çiçek gibi Dolarim içine gün gibi Yeterki sen üzülme kendine dert etme Varsin uzasin yollar sen askimdan vazgeçme Yeterki sen üzülme kendine dert etme Seni bir ömür beklerim sen askimdan vazgeçme Karisir hüzünlenirim sen aldirma Susar dinlerim yanarim ben askinla Karisir hüzünlenirim sen aldirma Içimde tasirim sesini hala |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 10:08 Uhr. |