Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Aktuelles (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=390)
-   -   Atatürk‘ün son sözü ilk kez açıklandı, SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ !!! (http://localhost/forum/showthread.php?t=12665)

10.11.2014 12:52

Atatürk‘ün son sözü ilk kez açıklandı, SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ !!!

10 Kasım 2014 Pazartesi 12:23
Atatürk‘ün son sözü ilk kez açıklandı
http://www.muhalifbaski.com/ataturku...ndi-17342h.htm
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 76'ncı yıldönümünde tüm Türkiye'de düzenlenen törenlerle anılıyor.

Atatürk'ün hayatıyla ilgili 20 yıldır araştırmalar yapan hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Ali Güler, Atatürk'ün ölmeden önce son sözünün "Aleykümesselam" olduğunu söyledi.

ATATÜRK'ÜN SON SÖZLERİ "ALEYKÜMESSELAM"
Atatürk'ün hayatıyla ilgili 20 yıldır araştırmalar yapan Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Ali Güler, Atatürk'ün pek bilinmeyen son günlerini Vatan gazetesine anlattı. Güler, Atatürk'ün ölmeden önce son sözünün "Aleykümesselam" olduğunu söyledi.

İşte Ali Güler'in anlatımıyla Atatürk'ün son günleri;

Atatürk'ün hastalığı ilk olarak 1938 Ocak ayında Yalova'da belirti verdi. Kanamalar ve kaşıntılar başladı. Doktorlar sirozdan şüpheleniyorlar. Fransızlar Hatay meselesinin çözümünde geri adım atar endişesiyle hastalığı duyurulmuyor. Programını aksatmıyor. Hatta hastayken Mersinseyahatinde askeri birlikleri bile denetliyor.

ZEHİRLENMEDİ

Atatürk iddia edildiği gibi Mason doktorlar tarafından civalı ilaç verilerek zehirlenmedi. O dönem civalı Saligran adlı bir idrar söktürücü kullanıyordu. Araştırmalarımda gördüm ki 1950'ye kadar civasız bir diüretik yok. Tıp alemi böyle bir ilaçla daha tanışmamış bile.

ÖLÜM NEDENİ KANLI KARACİĞER İLTİHABI

Atatürk'ün ölüm sebebi siroz denilen kanlı karaciğer iltihabı. Doktor raporlarına nedeni Alkolkullanması. Ani bir şekilde ölmediği için otopsiye gerek görülmemiş

GECE ÖLMEDİ

Atatürk'ün ölüm anının gece olduğu ancak tören yapılamayacağı gerekçesiyle 09.05 olarak ilan edildiği iddiası doğru değil. Son dönemi dakika dakika raporlandı
.
"VEFAT EDENE KADARKİ 38.5 SAAT KONUŞMADI"

Atatürk'ün son komaya girişini Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Hasan Rıza Soyak anlatıyor. Özel hekimi Prof. Dr. Neşet Ömer İrdelp Atatürk'ten dilini uzatmasını istiyor ama Atatürk dilini içeri çekiyor. Kafasını sağa çevirip, biriyle konuşur gibi "Aleykümesselam" diyerek 8 Kasım 1938 saat 19.00'da komaya giriyor. Vefat edene kadarki 38.5 saat boyunca konuşmuyor.

"AZRAİL'E SELAM VERDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Ben Nahl Suresi 32'inci ayet ve Vakıa Suresi 91, 92'inci ayetlerde anlatılan inançlı bir insanın ölüm anının gerçekleştiğine inanıyorum. Kuran-ı Kerim'de anlatıldığı gibi Atatürk'ün ruhunu almaya gelen Azrail'e selam verdiğini düşünüyorum." ifadesinde bulundu.

İlker Akgüngör / Vatan

SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ !!!

timeraiser 10.11.2014 13:13

Zitat:

Zitat von Beyazguel60 (Beitrag 2098339)

...

SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ !!!

Paylaşmana teşekkürler!

http://www.turkinfo.at/index.php?id=1695
Zitat:

Lieblingslieder Atatürks

Yanık Ömer

Sarı Zeybek

Hoş Gelişler Ola

Kırmızı Gülün Âli Var

Dağlar Dağlar

Alişimin Kaşları Kâre

10.11.2014 13:44

Aşık Mahsuni Şerif Sarı Saçlım Mavi Gözlüm

http://youtu.be/vzqBuOJ3ipo

Extra für ihn komponiert ;););)

Aşık Mahzuni Şerif:
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm

Sana Hasret Sana Vurgun Gönlümüz
Neredesin Mavi Gözlüm
Nerde Nerde Nerdesin Dost
Bu Gemi Bu Karadeniz
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm

Ararım İzini Dolmabahçeden
Bir Daha Dönmezmi Bu Yola Giden
İçimde Sen, Gözümde Sensarı Saçlım Mavi Gözlüm

Kurban Olam Yürüdüğün Yollara
Kara Peçe Yakışmıyor Kullara
Uyan Bak Bizim Hallara
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm

Bulutlar Terinden, Dağlar Kokundan
Sarhoştur Sevdiğim Mahsuni Bundan
Bir Daha Gel, Gel Samsundan
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm

1insanol 10.11.2014 18:12

:-)Derler ya "$eyh ucmaz müritleri ucurur"
M.kemal hakkinda o kadar zirvalar okuyoruz ki, insan bazen sasip kaliyor.Ya zirvalari okuyacaginiza Adamin hayatini el yazilarini okusaniz ne oldugunu anlarsiniz.
Adam zaten ne oldugunu son yillarinda gizlememis
Kuran ahkamini kaldirmis, Kuran`i kerime " arap oglunun yaveleri" diyebilecek kadar haddini asmis bir insana demek azrail selam vermis:-)

https://hakaretyokhakikatvar.wordpre...virttirecegim/

https://www.facebook.com/media/set/?...7350795&type=3

timeraiser 10.11.2014 18:28

Hayat ve iyi insan olmak dine bağlı olsaydı, dünya dinden evvelce batardı!

Zitat:

Zitat von 1insanol (Beitrag 2098350)
M.kemal hakkinda o kadar zirvalar okuyoruz ki, insan bazen sasip kaliyor.Ya zirvalari okuyacaginiza Adamin hayatini el yazilarini okusaniz ne oldugunu anlarsiniz.
Kuran ahkamini kaldirmis, Kuran`i kerime " arap oglunun yaveleri" diyebilecek kadar haddini asmis bir insana demek azrail selam vermis:-)

uno 10.11.2014 20:29

Nur icinde yatsin,

Maalesef bazi politikalari ve kararlari yüzünden özellikle aleviler sadece bugün degil, hemen hemen hergün aniyor Atatürk'ü...

10.11.2014 22:24

aptallik uno nun kaderi mi?

aptal olmak uno nun kaderi mi?
Uno gibi fitne cikaranlarin, beyinleri hep eksik calisir, anca ordan burdan yalan yanlis kopy & pasta yapar bu beyinsiz, neyse iyi ki BEN varim da simdi yine bilgisizleri bilgilendirecegim :-)

Su aklimi kurcalayim bakalim neler cikacak bu konuyla ilgili :-)

Mustada Kemal Atatürk

1- ATATÜRK, aleviligin serbestce yasanmasina izin veren devlet adamidir, malum osmanli zamaninda alevilik kapali kapilar arkasinda yasaniyor idi (TC genelinde aleviligin farkli sekillerde yasanma nedenidir)

2- Bugün ki adi ile Tunceli iline 1937-1938 yillari arasinda askeri harekat düzenlendi, ancak bu harekatin basinda I S M E T I N Ö N Ü vardi, Cumhurbaskanimiz Mustafa Kemal Atatürk o zamanlar siroz hastaligi tehsisi konulmus ve agir hasta idi, malum Cumhurbaskanimiz 10.11.1938 hakkin rahmetine kavustu "Allah rahmet eylesin".

3- Uno denilen fitneci serefsizin yayinladigin RESIM FAKE BUNU SAGIR SULTAN BILE DUYDU, bir sen mi duymadin KAHPE UNO??? Ayni bu resimi ermeni soykirimi icinde kullandilar internetde ama ne hikmetse bu resimde. BIR DINE VEYA IRKA AIT OLDUGUNU GÖSTEREN BIR DETAY (BILGI YOK).

@ uno
Fitne cikarmaninda bir rajonu olmali, senin bu yaptigin KAHPELIK, sen bir VATAN HAINISIN, sana hic bir yerde HUZUR YOK!!!

uno 10.11.2014 23:21

Tüm dinlerin veya uluslarin devlet insaalarinda mutlaka kan akmis ve katliamlar yapilmistir.

Atatürk, cocuk yasta yetim kalmis ve buram buram kan ve barut kokan askeri okullarda egitim görüp türkiyenin ulus devlet insaasinda öncü rolünü oynamistir. Süphesiz, öyle bir cografyada /laz,cerkez,ermeni,kürt,alevi vb farkliliklari kullanarak insa ettigi bu ülke büyük bir basaridir. Ancak isin insani boyutuna indiginde ise olayin son derece trajik oldugunu, ve ölüm koktugunu görebiliyoruz. Ermeni,alevi,cerkezlerin bu devlet yapisiyla hizla asimile edilip yok olduguna tanik olduk.

Senin savundugun ne ülke benim ülkem, ne de inancin benim inancim. Senin gibiler "türkcülük veya dincilik" yaparak toplumda yer edinmeye calisiyo.yani sizin siz de olan yalnizliginiz cogullasmak amacli ittigi bu gürültüde,bazi degerleri bir limon nidasinda cürütüyor.

Din, kendini elestirdikce gelistirir..
Ülkeler de, topraklarimda..kendinle yüzlestikce güzellesir..

Senin gibi kokmus ve psikolojisi bozuk insanlarin,ülke ve din sevgisi o degerleri mundarlayip ne inanilir ne de sevilir hale getiriyo.. yani ülkeyi tuvalete, dini de kerraneye ceviren tiplersiniz..

Onu yapmadik bunu yapmadik,lan yaptiginiza da sahip cikmiyorsunuz mk.Nasil tiplersiniz, daha gecen atatürkün evladi olarak bilinen TGB üyeleri dersimde alevilere az yaptik bildirisi yayinladilar. konusuyosun gööt gööt iste..

Zitat:

Zitat von NurBanu (Beitrag 2098360)
aptal olmak uno nun kaderi mi?
Uno gibi fitne cikaranlarin, beyinleri hep eksik calisir, anca ordan burdan yalan yanlis kopy & pasta yapar bu beyinsiz, neyse iyi ki BEN varim da simdi yine bilgisizleri bilgilendirecegim :-)

Su aklimi kurcalayim bakalim neler cikacak bu konuyla ilgili :-)

Mustada Kemal Atatürk

1- ATATÜRK, aleviligin serbestce yasanmasina izin veren devlet adamidir, malum osmanli zamaninda alevilik kapali kapilar arkasinda yasaniyor idi (TC genelinde aleviligin farkli sekillerde yasanma nedenidir)

2- Bugün ki adi ile Tunceli iline 1937-1938 yillari arasinda askeri harekat düzenlendi, ancak bu harekatin basinda I S M E T I N Ö N Ü vardi, Cumhurbaskanimiz Mustafa Kemal Atatürk o zamanlar siroz hastaligi tehsisi konulmus ve agir hasta idi, malum Cumhurbaskanimiz 10.11.1938 hakkin rahmetine kavustu "Allah rahmet eylesin".

3- Uno denilen fitneci serefsizin yayinladigin RESIM FAKE BUNU SAGIR SULTAN BILE DUYDU, bir sen mi duymadin KAHPE UNO??? Ayni bu resimi ermeni soykirimi icinde kullandilar internetde ama ne hikmetse bu resimde. BIR DINE VEYA IRKA AIT OLDUGUNU GÖSTEREN BIR DETAY (BILGI YOK).

@ uno
Fitne cikarmaninda bir rajonu olmali, senin bu yaptigin KAHPELIK, sen bir VATAN HAINISIN, sana hic bir yerde HUZUR YOK!!!

Lara_ 10.11.2014 23:51

Zitat:

Zitat von uno (Beitrag 2098368)
Tüm dinlerin veya uluslarin devlet insaalarinda mutlaka kan akmis ve katliamlar yapilmistir.

Atatürk, cocuk yasta yetim kalmis ve buram buram kan ve barut kokan askeri okullarda egitim görüp türkiyenin ulus devlet insaasinda öncü rolünü oynamistir. Süphesiz, öyle bir cografyada /laz,cerkez,ermeni,kürt,alevi vb farkliliklari kullanarak insa ettigi bu ülke büyük bir basaridir. Ancak isin insani boyutuna indiginde ise olayin son derece trajik oldugunu, ve ölüm koktugunu görebiliyoruz. Ermeni,alevi,cerkezlerin bu devlet yapisiyla hizla asimile edilip yok olduguna tanik olduk.

Senin savundugun ne ülke benim ülkem, ne de inancin benim inancim. Senin gibiler "türkcülük veya dincilik" yaparak toplumda yer edinmeye calisiyo.yani sizin siz de olan yalnizliginiz cogullasmak amacli ittigi bu gürültüde,bazi degerleri bir limon nidasinda cürütüyor.

Din, kendini elestirdikce gelistirir..
Ülkeler de, topraklarimda..kendinle yüzlestikce güzellesir..

Senin gibi kokmus ve psikolojisi bozuk insanlarin,ülke ve din sevgisi o degerleri mundarlayip ne inanilir ne de sevilir hale getiriyo.. yani ülkeyi tuvalete, dini de kerraneye ceviren tiplersiniz..

Onu yapmadik bunu yapmadik,lan yaptiginiza da sahip cikmiyorsunuz mk.Nasil tiplersiniz, daha gecen atatürkün evladi olarak bilinen TGB üyeleri dersimde alevilere az yaptik bildirisi yayinladilar. konusuyosun gööt gööt iste..

Senin o Olmayan beyninin icine türküreyim ben..

ATATÜRK gibi kutsal bir insanin ismi senin o PIS agzinda ne ariyor GAYTO$$

Bayilir insanlari ki$kirtmaya bu $erefsiz ,kansiz GAYTO$ .Lan findik beyinle sen eline kac tarihi kitap alip da okudun ..IKi eliyle bir yamuk ka$ini düzeltemeyen LE$

sorry 11.11.2014 00:30

UNO gibi Vatan Hainleri!

iltica talebinde bulunduğuda alman makamlarına , Türk polisi götüme JOP soktu diye ifade veren
kani bozuk ermedi artığı !!!!!

11.11.2014 20:08

11.11.2014 22:12

uno 11.11.2014 22:37

Sevgili beyaz,

yemen'den bir arap kaldiigm kente universite okumaya gelmisti. daha önce hic mi hic din meragim olmadi ama ezanin türkce okunmasi veya kuranin türkcelestirmesi gibi tartismalara kulak vermistim yani kafamda "acaba arapca bilen bir arap okudugu kurandan bisey anliyor mu?" vardi.. sonra ögrenciye sordum,
- Kuran'i okudun mu?
+ evet, 3 defa.
-peki anladin mi?
+ hayir, kuran arapcasi farkli.
- anlamadigin seye neden inaniyorsun?
+ ne demek istiyorsun?
- biisey degil, insanlarin anlamadigi seye inanmasina anlam veremiyorum!
+ inancima hakaret ediyorsun.
der ve bicakla üzerime yürür...

Simdi beyazcigim, Atatürk'ün basarili bir komutan ve ülke yöneticisi oldugu tartismasiz.. ancak siz, öyle basit arguman veya sloganlarla onu savunuyorsunuz ki onun bu basarililigini maalesef tam ifade edemiyorsunuz. Atatürk'ü severken, kurdugu cumhuriyetin/ulus devletin insaatinin altinda 1,5 milyon hiristiyan,ermeni,suryani,nasturi ve alevinin kani oldugunu cok iyi bilmen gerekiyo.ve genocid günümüzde kürt katliamlariyla devam ediyo...

Cok okudugu kitap olayi? ve bana inan, bugün Atatürk'ü taniyan veya arastiran tarihcilerin okudugu kitaplarin onda birini okumamistir Atatürk. Cünkü o bir asker!
Ilkögretim cocuklarinin attigi tweetlerle o koca tarih savunulmaz.

Tarih konusunda sana Ayse Hür'ü öneririm...

biraz kirici veya hayakkirikligici oldaysam afola ;( gercekleri düsünmekten veye gercekleri görmekten korkmadigim gibi söylemekten de cekinmiyom..sanirim bu benim zaafim ;(

sorry 11.11.2014 23:57

Madem ınanmıyorsun Dınle Ne ılgılenıyorsun
Sıktıgımın Evladı
Bırak Mıllet ınanır ınanmaz Sana Ne Göt Oglanı

12.11.2014 07:30

Zitat:

hic bir sey anlamamissin, ilk okul 4. sinif talebimisin, neysin sen be, pavian maymunu...

1insanol 12.11.2014 08:36

Senden soruluncaya kadar susmak, susturuluncaya kadar söylemekten hayırlıdır.HZ.ALI

Zitat:

Zitat von Bandirma1 (Beitrag 2098487)
hic bir sey anlamamissin, ilk okul 4. sinif talebimisin, neysin sen be, pavian maymunu...

Senin gibi beynini kiraya vermis
onune konulani yalayan gihodi olmaktansa;
ilk okul ögrencisi olmayi yeglerim
adam kendinin ne olup olmadigini aciklamis ,
sevdiginizi iddia ettiginiz adamin sözlerine bile sayginiz yok ...tapanak sövalyeleriyle isim olmaz
insanca yazmayi ögren önce

12.11.2014 10:10

Zitat:

Zitat von 1insanol (Beitrag 2098488)
Senin gibi beynini kiraya vermis
onune konulani yalayan gihodi olmaktansa;
ilk okul ögrencisi olmayi yeglerim
adam kendinin ne olup olmadigini aciklamis ,
sevdiginizi iddia ettiginiz adamin sözlerine bile sayginiz yok ...tapanak sövalyeleriyle isim olmaz
insanca yazmayi ögren önce

Ich glaube Bestimmt nicht, daß ich mich auch nur um eine Spalte verlesen habe.

Bitte Übersetzen Sie das ins Türkische per Google

Belki akliniz sonradan acilir.. Sizler Ilk okulu bille okumamissiniz ki...Dumpschool is better for you!

12.11.2014 11:10

Zitat:

Sen her yazilana inanma bence.
Her iyi insanin melesef düsmanida o kadar coktur !!!
Ölenin pesinden böyle seyler demenizi de kiniyorum......
Bir iyi insanin akillarda iyi kalmasinda ben bir sakinca görmüyorum.
Son yillarindaki dediklerini veya yazdiklarini bence o kadar fazla ciddiye de almayin, malum hastaydi !
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bize bagimsizligimizi armagan etti.

"Gerçek kurtuluş ancak cehaletin ortadan kaldırılmasıyla olur. Cehalet kaldırılmadıkça toplum yerinde kalıyor demektir, yerinde duran bir şey ise geriye gidiyor demektir. "
__M.Kemal ATATÜRK__

Her sarıklıyı hoca sanmayın..
Büyük dinimiz çalışmayanın insanlıkla hiç ilgisi olmadığını bildiriyor. Bazı kimseler çağdaş olmayı kâfir olmak sayıyorlar. Asıl küfür onların bu zannıdır. Bu yanlış tefsiri yapanların maksadı İslâmların kâfirlere esir olmasını istemek değil de nedir? Her sarıklıyı hoca sanmayın, hoca olmak sarıkla değil, dimağladır.
__M.Kemal ATATÜRK__

"Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasî bir fikre malik olmak, seçtiği dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetlerine maliktir. Kimsenin fikrine ve
vicdanına hâkim olunamaz."
__M.Kemal ATATÜRK__

Atatürk bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk halkına ilham veren liderliğini, modern dünyanın ileri görüşlü anlayışını ve bir askeri lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatırlatmaktadır. Çöküntü halinde bulunan bir imparatorluktan özgür Türkiye'nin doğması, yeni Türkiye'nin özgürlük ve bağımsızlığını şerefli bir şekilde ilan etmesi ve o zamandan beri koruması, Atatürk'ün Türk halkının ismidir. Şüphesiz ki, Türkiye'de giriştiği derin ve geniş inkılâplar kadar bir kitlenin kendisine olan güvenini daha başarı ile gösteren bir örnek yoktur.
__John F.KENNEDY__

keşke ölmeseydin, "iyi ki vardın" !!!

Olmasaydi ... Olmazdik !!!

Kuranin Türkce olmasinda bir sakinca mi var ki ???

12.11.2014 12:29

12.11.2014 13:54

Zitat:

Zitat von Beyazguel60 (Beitrag 2098500)

Warum sollte es ?

Jeder sollte wissen an was er glaubt, und nicht alle können arabisch. Aber jeder sollte wissen, das dies nur eine sinngemäße Übersetzung ist !!

Bestimmte Passagen können je nachdem wer es übersetzt, anders übersetzt werden, was zu einer ganz anderen Bedeutung führen kann.

Hier ein Beispiel, "Im Ramadan soll gefastet werden":
das kann den ganzen Monat bedeuten oder aber auch nur einige wenige Tage, je nachdem wie das übersetzt und formuliert wird. Auslegungen sind auch im Arabischen bereits möglich.

Das Arabische ist nicht ganz einfach ins Türkische übersetzbar.

1insanol 12.11.2014 19:07

Biz sizin gibi iskembeden atmiyoruz.Sözlerimiz tapu gibi bilgilere dayaniyor.
M.kemalin manevi kizi Prof afet inan in "manevi bilgiler" adli kitabi benim kaynagimdir.
Buralarda zirvalayip gülünc duruma düseceginze okuyunda belkim özür dileme erdemine erersiniz
Sen ilk okul cocuklarina kurban ol
O alcak suratina meymenet bile yok..Gelmis kirkyil okusan erismen mümkün olmayan, realda görsan ayaklarina egilecegin insanin karssinda bilgelik taslaman var ya
tam bir traji komik vakia

The hos dedik
capulcu düs karsimdan..yok zirvalamaya devam edecegim diyorsan azcik insanlik serefin varsa özelime yaz adres iste gel varmi yürek anlarsin!
yoksa burda tek kelime daha yazarsan dünyanin en alcak serfsizisin gihodisisin

Zitat:

Zitat von Bandirma1 (Beitrag 2098493)
Ich glaube Bestimmt nicht, daß ich mich auch nur um eine Spalte verlesen habe.

Bitte Übersetzen Sie das ins Türkische per Google

Belki akliniz sonradan acilir.. Sizler Ilk okulu bille okumamissiniz ki...Dumpschool is better for you!

1insanol 12.11.2014 19:18

Bir insani seviyorsaniz onu oldugu gibi sevin!!

Aslinda bende sana ayni sözü söylemem lazim

analiz etme kabiliyetiniz tarihi birikintiniz yoksa her yazilana inanmamak lazim

Ben,
% 99 dogruluguna kanaatim gelmemis bilgileri baskalariyla paylasmam.Hayatimin Büyük bir kismi gercek tarihi arastirmakla gecmistir.

Bilgilerim M.Kemalin manevi kizi olan Prof.Dr. Afet inan`in "Medeni bilgiler" adli kitabina dayaniyor.Orda orginal el yazilari mevcuttur.
Okumanizi tavsiye ederim.Kimbilir belkim haksiz kinamanizdan dolayi özür dilersiniz

Kur`an bilgi icin her dile cevrilebilir.Bunda bir mahsur yoktur.Fakat hicbir meal Kuran degildir.

Mesele Kuranin Türkceye cevilis meselesi degil

mesele cok derin bir meseledir

Yillarca resmi tarihin kuruntulariyla beyinleri dolmus kisilere burda birkac sözle gercekleri anlatma , kavratma gibi sihirli bir özelligimiz yoktur.Öyle bir ugrasi icindede degiliz.Fakat susmakta bizim karekterimize yakismaz
Kaynak verdim biraz göznuru dökün biraz arastirin.Mevcut bariyerleri aralayin güvenilir tarihleri okuyun !

Zitat:

Zitat von Beyazguel60 (Beitrag 2098500)

Sen her yazilana inanma bence.
Her iyi insanin melesef düsmanida o kadar coktur !!!
Ölenin pesinden böyle seyler demenizi de kiniyorum......

13.11.2014 13:14

Zitat:

Zitat von 1insanol (Beitrag 2098618)
% 99 dogruluguna kanaatim gelmemis bilgileri baskalariyla paylasmam.Hayatimin Büyük bir kismi gercek tarihi arastirmakla gecmistir.

Bilgilerim M.Kemalin manevi kizi olan Prof.Dr. Afet inan`in "Medeni bilgiler" adli kitabina dayaniyor.Orda orginal el yazilari mevcuttur.
Okumanizi tavsiye ederim.Kimbilir belkim haksiz kinamanizdan dolayi özür dilersiniz.

Okumak iyi bir sey de,
bence sadece bir kaynaktan okumak da sakincali olabilir ... :):):)
Dedikleriniz dogru olabilir, ona bir sey demiyorum.

17.11.2014 11:57

17.11.2014 11:58

18.11.2014 17:49

Burası Küba...
Başka ülkede heykeli olan tek lider...!!!
Hmm, niye acaba??? :confused::confused::confused:

Bosphorus_ 20.11.2014 10:15

Zitat:

Zitat von uno (Beitrag 2098356)
Maalesef bazi politikalari ve kararlari yüzünden özellikle aleviler sadece bugün degil, hemen hemen hergün aniyor Atatürk'ü...

Sen tam bir orospusun he, o yuzden millet sana her gun gaytoş Unoş diyor, ne deseler haklilar. Yalanci iftiraci pezevenk. Bu foto Polonya'nin Mizocz getto'sunda 14 Ekim 1942 yilinda cekildi, Nazi Almanya'sina ait. Yoksa Ataturk alevileri Polonya'ya goturup orada mi infaz etmis len kultursuz hiyar?

Orijinal kaynak ve o kadinlarin infazindan sonraki fotograflari da var (7. ve 8. foto'lar) : http://www.encyclopedie.bseditions.f...e+mondiale)%5D

Kaynagin Turkce aciklamasi http://makaleci.com/dersim-katliami-...rin-cikti.html

Senin gibi PKK'li teroristler yok mu, soyunuz tukensin. Ataturk'e iftira atmak icin her turlu serefsizligi denersiniz.

Imogdi 20.11.2014 10:56

wenn du Kurde bist ,verstehe ich deine Aktion UNO ..

wer ,außer den "Aleviten" ,soll den noch "Wählerstimmen " für die AKP bringen ??
(damit es zur Autonomie der Kurden kommt)

das wird alles sehr eng ...
Aleviten sind der republikanischer Fels in der türkischen Brandung ..
und das ist auch gut soo ...

hani türkce de bi deyim vardir ...
aralarindan "su sizmaz" ..

23.11.2014 19:18

Bosphorus_ 23.11.2014 19:32

Beyazguel60@ Tokyo Camii'den bahsediyorsun. Ataturk'un yaptirdigina dair hicbir tarihi bilgi yok camii'nin tarihcesinde de yok: http://www.tokyocamii.org/tr/about/history-tr

23.11.2014 19:34

Zitat:

Zitat von Bosphorus_ (Beitrag 2099998)
Beyazguel60@ Tokyo Camii'den bahsediyorsun. Ataturk'un yaptirdigina dair hicbir tarihi bilgi yok camii'nin tarihcesinde de yok: http://www.tokyocamii.org/tr/about/history-tr

hab dich auch lieb :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

23.11.2014 19:37

SevtapTuran 23.11.2014 20:30

Tesekkürler Bos bu bilgilendirmeden dolayi, nasil insanlar manipule ediliyor göstermis oldun.

Zitat:

Zitat von Bosphorus_ (Beitrag 2099452)
Sen tam bir orospusun he, o yuzden millet sana her gun gaytoş Unoş diyor, ne deseler haklilar. Yalanci iftiraci pezevenk. Bu foto Polonya'nin Mizocz getto'sunda 14 Ekim 1942 yilinda cekildi, Nazi Almanya'sina ait. Yoksa Ataturk alevileri Polonya'ya goturup orada mi infaz etmis len kultursuz hiyar?

Orijinal kaynak ve o kadinlarin infazindan sonraki fotograflari da var (7. ve 8. foto'lar) : http://www.encyclopedie.bseditions.f...e+mondiale)%5D

Kaynagin Turkce aciklamasi http://makaleci.com/dersim-katliami-...rin-cikti.html

Senin gibi PKK'li teroristler yok mu, soyunuz tukensin. Ataturk'e iftira atmak icin her turlu serefsizligi denersiniz.

23.11.2014 22:17

Bosphorus

Zitat:

Zitat von SevtapTuran (Beitrag 2100009)
Tesekkürler Bos bu bilgilendirmeden dolayi, nasil insanlar manipule ediliyor göstermis oldun.

Bos gerzegi,madem bu Hitler hikayesini biliyorsun,Bende sana baska hikaye anlatim...Hitlerin Kavgam adli kitabinda ismi gecen tek türk Atatürk,onun saglam kafa saglam vücutta bulunur sözü,hitler tarafindan kopyalanip,esir kaplarinin girisine asilmistir....Hitlerin iktidara geldigi yillarda dersim katliami tesadüfü birsey degil,bunuda bil...Hitlerin tüm dünyaya saldiripta türkiyeye hic saldirmamasi,kafkaslarda türklerin,hitlerle birlikte hareket ettigini dünya alem biliyor....Hatta ve hatta Din adamlarinin gidip hitler askerlerine dualar ettiginide....IRKCI fasistler,birbirleriyle iyi anlasir,birbirlerinden hep kopya cekerler,sizin atatürkün,mussolini anayasasini kopyalayip,ilk anayasa yaptigi gibi...Hem orda sagdan soldan kopyalamada bir fikir yaz,ehlilesmemis irkci!Bu Bos gerzeginin fikirlerine kim ortak oluyorsa,onlardan uzak durun,bu tipler saglam degildir,bunlar isrkci fasist ideolijiyle yetismis tiplerdir!Kisaca kan emici yaratiklar cinsi bunlar!Ey türkiye halklari,bu kan emicileri tarihe gömme zamani geldi artik.....Hepiniz hak ettiginiz cöplügü boylayacaksiniz....

23.11.2014 22:57

www.radikal.com.tr

dersim hakkinda kuyruklu yalanlar

dersimi bombalayan sabiha gökcen mi hatun sebilciyan miydi

sene 1921 kocgiri isyani aliser ve zarife

1934 iskan kanunu ve kürtler

uno 23.11.2014 23:01

Bak ibine herif, karaktersiz. Yolladigin linkte ki diger askerlerin uniformalarina bak. Hic bir uniforma,benim ekledigim fotograftaki uniformayla benzer degil. Ekledigim resimdeki katliam, dersimde yapildi ve askerler de türk askerleri.
http://www.encyclopedie.bseditions.f...e+mondiale)%5D

Coluk cocuk ve kadin demeden, yüzbine yakin insani gözünü kirpmadan,asagilik sekidle öldüren caniler ordusunun hic bir basarisi,benim basarim degildir. Ölü cocuk bedenleri, tecavüz edilmis anne cesetlerinin üzerindeki toprak,lanetli topraktir.Ve bu laneti giderecek tek sey, alevilerden ciddi anlamda özür dileyip,ulus devlet zihniyetini yok edip, farkliliklarla daha yasanabilinir bir sistem insa etmek olacaktir.

bak ne diyo senin basbakanin:
'Dersim katliamı modern Kerbela'
http://www.sabah.com.tr/gundem/2014/...modern-kerbela

Daha önce de söyledim bosphorus, karakteri ve vicdani olmayanla tartisilmaz, yol yürünmez sadece sktir edilir. Siyasi cikarlari ugruna insa edilmis bir sistemi, yaptigi katliamlara ragmen destekliyorsan,sira sana geldigi an ciglik atmaya dahi umudun olmayacak.Ve bana güven,ulusalcilar,yobaz kemalistler hizli bir sekilde türüyor. Dinci yobaz ve Yobaz laik catismasina bes var oglum.O zaman görücem seni...

Zitat:

Zitat von Bosphorus_ (Beitrag 2099452)

23.11.2014 23:02

O resimin sahte oldunu ben ta en bastan admine bildirdim silinsin diye ama silen olmadi. Orjinalin linklerini de eklemistim....

O resim gercek degil.

Hemde bu Thread´i ben actim okumak istemeyen varsa okumasin, bu kadar !!!

sorry 23.11.2014 23:37

Türkiyem

Türkiyem

Ben Türk kadınıyım,Türklüğü ile gurur duyan,
Avrupa,Amerika her sözün yalan,dolan
YüceTürk'ü tanı,gaflet uykusundan uyan.
Bir kısmı avrupada,bir kısmı asyada,
Adını duyurmuştur,tarih boyu dünyada

Çevrilidir üç yanı denizlerle,bir yanı karada.
Güzelliği büyüler,coşturur,her yerinden tarih fışkırır.
Atalarının kanından almıştır bayrağının rengini,
Vatanın sevgisi sarmıştır,yaşlısını gencini.
Misafirperverdir,vatanımın insanı,

Akar damarlarında asildir Türk kanı,
Ayırmaz dünyadaki,ırkları dilleri,dinleri,
Hepsine de yer vardır,yücedir gönülleri.
Merak etmeyin biz de sizler gibiyiz,
Modern,giyinir kuşanır,gezeriz,

Aynı havayı teneffüs eder,aynı semayı paylaşırız,
Aynı mehtapla aydınlanır,aynı güneşle yanarız.
Aklı ile zekası ile farklı sayılırız.
Aksini düşünenlere hayret eder, şaşarız.
Benim ülkemde de var,layıklık,demokrasi,

Sizden fazla duyulur,ülkemde kadınların sesi.
Varlığımızı tehdit edenlerle,savaşır yok ederiz,
Ölümü hiçe sayar düşünmeden gideriz.
Analar çocuklarını önce vatan için doğurur,
Vatan türküleriyle,sevgisiyle yoğurur.

Tarih boyunca zaferler kazanmış bir oduya sahibiz.
Güçünü tartışmaya bile girmeyiz..
Düzeni bozmak için,sinsi planlar yapıp,
Terör estirenleri affetmez,
Kanının son damlasına kadar savaşır,

Şehitler verir de,bir kariş toprak vermez
Kimsenin yan bakmaya bile gücü yetmez.
Atasından emanettir,Türkün ona vatanı,
Dünya alem unutma,Türkiyemi,İnsanını iyi tanı....

Zahide Handan Erengil

23.11.2014 23:53

Birazda

http://www.radikal.com.tr/yazarlar/a...lanlar-1232341

23.11.2014 23:54

Dersim olayi ile ilgili kuyruklu yalanlar...

Zitat:

Zitat von ___EZEL___ (Beitrag 2100100)

Dersim olayi ile ilgili kuyruklu yalanlar...

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 10:02 Uhr.