Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Aktuelles (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=390)
-   -   Tartısma Kültürü (http://localhost/forum/showthread.php?t=12492)

28.09.2014 09:19

Tartısma Kültürü

Herhangi bir konu hakkinda fikir yürütmek,yürütülen tartismalara ortak olmak,burada bulunan her üyenin en dogal hakki!Fakat;sirf karsindaki insanlar,senden farkli düsünüyor diye,o insanlari kücümsemek,onlara hakaret etmek,hic kimseye taninan bir hak degil!Bazen tartismalarda,insanlar sizin sabrinizi sinayip,düseceginiz durumu görmeye calisabilir,bunu yaparak sizi kötü biri gibi de gösterebilir!Her kosulda,kisinin ailesi veya kisilik haklari korunmali,inancina saygi gösterilmelidir!Aksi taktirde,kimse fikir alisverisi yürütemez,aksine kisir döngüde kavga eder durursunuz...Bu acidan arkadaslari sag duyulu davranmaya,daha ehli konusmaya,sirf,fikirleri farkli diye,karsisindakini düsman görmemeye davet ediyorum!

turkogluturkiye 28.09.2014 11:45

Davetiniz icin TSK ediyorum

28.09.2014 12:45

Rica ederim!

Bazen bizlerde,yanlislar yapariz?Ne olursa olsun,ne yaparsak yapalim,dönüp dolasip dogruyu buluruz!Kimseyi yaptigi hatadan dolayi kinamayiz!Cünkü Mevlana`nin dogdugu topraklarin insaniyiz!

turkogluturkiye 28.09.2014 15:22

Haklisin

Insan gercekten tartisma kültürüne sahipsa önyargisiz olmali.

Sanal alemin verdigi rahatliklami bilemiyorum Sanal alemdeki tartismacilar fikirlerini dikta etmeye ugrasiyorlar.

Insan her fikre acik olmali gerektiginde sahsina va sahsi fikirlerine karsi yapilan hakaretleri, aff edebilmeli toleransli davranabilmeli..

Fakat sevdigi ücüncü sahislara Veya Din ve inanca yapilan hakaretler tartismacilarin kirmizi cizgileri olmalidir.Cünkü bunlar insanlarin kutsallari veya degerleridir.Bunlara karsi yapilan hakaretleri aff etme hakki bizi asar.Genelde tartismalarda burda kopuyor.

28.09.2014 15:42

Katılıyorum!

Zitat:

Zitat von turkogluturkiye (Beitrag 2093230)
Haklisin

Sanal alemin verdigi rahatliklami bilemiyorum Sanal alemdeki tartismacilar fikirlerini dikta etmeye ugrasiyorlar.

Insan her fikre acik olmali gerektiginde sahsina va sahsi fikirlerine karsi yapilan hakaretleri, aff edebilmeli toleransli davranabilmeli..

Fakat sevdigi ücüncü sahislara Veya Din ve inanca yapilan hakaretler tartismacilarin kirmizi cizgileri olmalidir.Cünkü bunlar insanlarin kutsallari veya degerleridir.Bunlara karsi yapilan hakaretleri aff etme hakki bizi asar.Genelde tartismalarda burda kopuyor.

Bu yazıya olduğu gibi katılıyorum!

28.09.2014 17:17

Zitat:

Haklisin

.................................................. .......................................

COK DOGRU DIYORSUNUZ BENDE KATILIYORUM !!!

TOLERANS OLMALI ve ÖNYARGI OLMAMALI BUNA KATILIYORUM

;););)

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Lara_ 28.09.2014 21:47

Zitat:

Haklisin

Gercekten tarti$ma kültürüne sahip bir insan ki$inin $ahsina zaten saldirmaz,sorgulayabilir evet.
Birinin onunla ayni fikir olmamasi,ona hakaret etme ,saldirgan davrani$larda bulunma hakkini vermez....kesinlikle aff edilmemeli,asla toleransli davranmamali...

Gitsin oturdugu semt'de yapsin mahalle kavgasini....

28.09.2014 21:57

Zitat:

Zitat von Lara_ (Beitrag 2093241)
Gercekten tarti$ma kültürüne sahip bir insan ki$inin $ahsina zaten saldirmaz,sorgulayabilir evet.
Birinin onunla ayni fikir olmamasi,ona hakaret etme ,saldirgan davrani$larda bulunma hakkini vermez....kesinlikle aff edilmemeli,asla toleransli davranmamali...

Gitsin oturdugu semt'de yapsin mahalle kavgasini....

Bazi insanlar,egitim seviyesinden dolayi anlayamayabilir,onlari ötekilestirmek,biraz olsun aile terbiyesi almis,kendini yetistirmis insanlara yakismaz!Maksat;insanlari konulardan uzaklastirmak degil,aksine konulara cekip,dogru tartisma yetenegi kazandirmak olmali!Bu bizim toplumumuzu ilerletir!Bizler;bir nebzede olsa,belirli bir entellektüel birikime sahip olanlarin,toplumsal görevidir ayni zamanda!Hem bu chat sayfasi bir kisiye veya bir sirkete ait olabilir,ama toplumun malidir esasta,kullanan bizleriz!Türkiye toplumu böyle degil,tolarans gösteren bir toplumdur,sabirlidir!Bizlerde toplumumuza yakisir davranmaliyiz.....

Lara_ 28.09.2014 22:53

Zitat:

Zitat von ___EZEL___ (Beitrag 2093243)
Bazi insanlar,egitim seviyesinden dolayi anlayamayabilir,onlari ötekilestirmek,biraz olsun aile terbiyesi almis,kendini yetistirmis insanlara yakismaz!Maksat;insanlari konulardan uzaklastirmak degil,aksine konulara cekip,dogru tartisma yetenegi kazandirmak olmali!Bu bizim toplumumuzu ilerletir!Bizler;bir nebzede olsa,belirli bir entellektüel birikime sahip olanlarin,toplumsal görevidir ayni zamanda!Hem bu chat sayfasi bir kisiye veya bir sirkete ait olabilir,ama toplumun malidir esasta,kullanan bizleriz!Türkiye toplumu böyle degil,tolarans gösteren bir toplumdur,sabirlidir!Bizlerde toplumumuza yakisir davranmaliyiz.....

Cevrelsel ko$ullardan toplumsal ko$ullardan ,ya'da Kültürel nedenlerden dolayi sabit bir dü$ünce edinmi$ olabilir,bu ona hakret etme hakkini vermez....belirli bir ya$a gelmi$
hakki olmadigi halde ,hakaret etmeyi kendine hak edinen sabit görüslü bir insanimi topluma kazandiracaksin...belki ya$i senden de büyük,peki sen gercekten inaniyormusun o insanin degisecegine....

küfür ,hakret ,saldirganlik...bunlarin yali$ davrani$ $ekli oldugu bizlere kücük ya$larda ailede ögretilir.....ögrenime acik bir yapiya sahip deyilse , pis agizli insanlardan,uzak durmamiz saglanirdi..

28.09.2014 23:02

Zitat:

Zitat von Lara_ (Beitrag 2093246)
Cevrelsel ko$ullardan toplumsal ko$ullardan ,ya'da Kültürel nedenlerden dolayi sabit bir dü$ünce edinmi$ olabilir,bu ona hakret etme hakkini vermez....belirli bir ya$a gelmi$
hakki olmadigi halde ,hakaret etmeyi kendine hak edinen sabit görüslü bir insanimi topluma kazandiracaksin...belki ya$i senden de büyük,peki sen gercekten inaniyormusun o insanin degisecegine....

küfür ,hakret ,saldirganlik...bunlarin yali$ davrani$ $ekli oldugu bizlere kücük ya$larda ailede ögretilir.....ögrenime acik bir yapiya sahip deyilse , pis agizli insanlardan,uzak durmamiz saglanirdi..

Mesele yas degil,hangi yasta olursa olsun insanlar hep birseyler ögerenirler...Her insanin bir celiskisi ve anlayacagi bir tarz vardir!Karsindaki,insanlar yanlis bir tarzda tartisip,seviyeyi düsürmeye calistiginda,bizler eger o seviyeye inmezsek,bence dogru bulunur....Mesele sabretmek ve ikna etmeye calismak olmalidir!Kimse annesinin karnindan dogarken,küfürbaz veya saygisiz dogmaz,hicbir anne cocugunu kötü konusmasini istemez!Eger bu tür yerlerde tartismaya katilacaksa insanlar,karsisindakinin tavri kötülesmeye basladiginda,tartismadan cekilip onun seviyesine düsmemeli,bu olumsuz tavrindan dolayida karsindakini hor görmemeli kisaca....

Lara_ 28.09.2014 23:12

Zitat:

Zitat von ___EZEL___ (Beitrag 2093247)
Mesele yas degil,hangi yasta olursa olsun insanlar hep birseyler ögerenirler...Her insanin bir celiskisi ve anlayacagi bir tarz vardir!Karsindaki,insanlar yanlis bir tarzda tartisip,seviyeyi düsürmeye calistiginda,bizler eger o seviyeye inmezsek,bence dogru bulunur....Mesele sabretmek ve ikna etmeye calismak olmalidir!Kimse annesinin karnindan dogarken,küfürbaz veya saygisiz dogmaz,hicbir anne cocugunu kötü konusmasini istemez!Eger bu tür yerlerde tartismaya katilacaksa insanlar,karsisindakinin tavri kötülesmeye basladiginda,tartismadan cekilip onun seviyesine düsmemeli,bu olumsuz tavrindan dolayida karsindakini hor görmemeli kisaca....

Bu senin baki$ acin. Ben senin görü$ acina saygi duyuyorum .Katilmiyorum

Kendi tecrübeni edin..

Iyi Geceler

28.09.2014 23:15

Zitat:

Zitat von Lara_ (Beitrag 2093249)
Bu senin baki$ acin. Ben senin görü$ acina saygi duyuyorum .Katilmiyorum

Kendi tecrübeni edin..

Iyi Geceler

Olabilir!Herkes ayni düsünseydi zaten problem diye birsey olmazdi?Ben yeteri derecede tecrübe ettigime inaniyorum,ama yeterli mi bilemiyorum,2 birden fazladir,o acidan bakicaz,gerekirse ateste sinanicaz,ama kendimiz olmaktan vaz gecmiycez!Iyi geceler!

30.09.2014 08:15

Kac gündür!

Bir kac gündür,cok iyi tecrübeler edinmedim ama,ben pes edersem,kendim olmaktan cikarim:)
PIR SULTAN`in dedigi gibi!"Dönen dönsün,ben dönmezem yolumdan...Mazlumlar bana darilir"

30.09.2014 22:50

Arkadaslar!

Eger bende yanlis seyler yaparsam?Gözümün yasina bakmayin,sert elestirin beni lütfen!

01.10.2014 07:52

Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2093414)
ben bu yaziyi imzalarim arkada$im ..
ama ne yazik gercek ..
yazilardaki gibi güzel degil

Insan,isterse olur bence?Cünkü su an,insan hayatini kolaylastiran makinalardan tut,insana dair ne kadar maddi ve manevi seyler varsa insanin hüneri ve basarisidir!Istemek;herzaman bir cabadaki ön adimdir!Biz insanlar;yeterki güzel ve dogru olani isteyip paylasalim,gerisi kendiliginden gelir zaten.Cünkü;adimi attigin zaman,yürümekten baska sansin yok.....

01.10.2014 11:35

:)

Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2093445)
Cenk ,biz hep adim atiyoruz ama zaman sanki bizden daha hizli ilerliyor ..
und wir kommen nicht klar damit ?!

Biz zamana yetişemeyiz, fakat zamanda bizsiz ilerleyemez! Zaman bize bağlı, biz olmadan zaman bir işe yaramaz! Bence zamanı düşünmek yerine, hayatı yaşamalı! Gerisi teferruat. ...

01.10.2014 21:57

Acaba?

Buraya ahlak ile ilgili seylerdemi yazsak?Bazi insanlar gercekten ne yaptigini bilmiyor bence......

01.10.2014 22:12

:)))

Zitat:

Zitat von autofreak (Beitrag 2093481)
Kes ulan sesini ordan kommunist kizilbas! Biz Osmanli torunuyuz,Biz üc kitada nal izleri biraktik, Bana kültür mü ögretiyorsun lan CHP'li kizil kommunist!

Yazik be Man_bey kardesim,bu kadar basit davranma:))))
Sen beni bilmezsin,bilenler bilir,sen beni bilenlere sor en iyisi,hicbir caban,hicbir küfrün,hicbir provakasyon planin bende tutmaz!Niye biliyormusun?Sen o oyunu kurmadan,ben senin oyun kuracagini bilirim zaten!sana zahmet,dürüst bir insan olmaya calis!Olmuyorsanda uzak dur!

01.10.2014 22:17

Alevilere Laf Atma Lütfen!!!

Zitat:

Zitat von autofreak (Beitrag 2093481)
Kes ulan sesini ordan kommunist kizilbas! Biz Osmanli torunuyuz,Biz üc kitada nal izleri biraktik, Bana kültür mü ögretiyorsun lan CHP'li kizil kommunist!

-------------------------------------------------------------------------------------

hey bu da ne be, sen kim oluyorsunda kizilbaslara laf atiyorsun????
===========================================

sen neysen biz de oyuz!!!

lütfen dediklerine dikkat et, seni siddetle kiniyorum

Biz de Türküz bizde Müslümaniz, bu ne ja

simdide sen Alevilere lat atiyorsun!!!

Hani RTE bütün Türkiyenim CB´niydi ???!!!

Aleviler de Türk, hepimiz Türküz!

Alevilerde o Avrupaya nal izi birakti beaaaaaa!

Lüften öyle sacma zapan ayrilimcilik yapma, sen

ne dedigini bilmiyorsun kardesim.

:(:(:(

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

01.10.2014 22:20

Zitat:

Zitat von Beyazguel60 (Beitrag 2093492)
-------------------------------------------------------------------------------------

hey bu da ne be, sen kim oluyorsunda kizilbaslara laf atiyorsun????
===========================================

sen neysen biz de oyuz!!!

lütfen dediklerine dikkat et, seni siddetle kiniyorum

Biz de Türküz bizde Müslümaniz, bu ne ja

simdide sen Alevilere lat atiyorsun!!!

Hani RTE bütün Türkiyenim CB´niydi ???!!!

Aleviler de Türk, hepimiz Türküz!

Alevilerde o Avrupaya nal izi birakti beaaaaaa!

Lüften öyle sacma zapan ayrilimcilik yapma, sen

ne dedigini bilmiyorsun kardesim.

:(:(:(

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Bu sahte üye ya,ciddiye alip yazma bence!Biraz önce bir tartismada,kelime üretme kapasitesi olmayan biri,kendince oyun oynuyor:))))

01.10.2014 22:40

Dogru davranis!

Herkes kendi kültürüyle yasar,bu acidan,bazi seyleri hor görmüyorum ben.Yasadigi hayatta kaybolmus biri bence,rahat birakin ne istiyorsa yazsin,nasil olsa uzun sürmez!Böylelikle bazi insanlarin gercek niyetleri ortaya cikti....

02.10.2014 11:56

Siz siz olun!

Siz,siz olun,kendiniz olun!Bazi insanlar;sizi siz olmaktan cikarmaya,sizi basitlestirmeye calisabilir?Kendi edebi kültürünüzle yasadiktan sonra,hepsi bir hikayenin kötü karakteri olmaktan öteye gidemez...Saygilar Cenk

02.10.2014 13:16

Korkaklara!

Korkmadan bana satasbilirsiniz,öyle cevremde dolasip,sahte nicklerle bana saldirmaniza gerek yok!ben kimseyi yemem korkmayin,seviye düstügünde tartismayi kendi acimdan noktalarim o kadar...Saygilar cenk

Bosphorus_ 03.10.2014 02:45

Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2093414)
ben bu yaziyi imzalarim arkada$im ..
ama ne yazik gercek ..
yazilardaki gibi güzel degil

Imzanin altina da bu notu dus:

03.10.2014 08:47

Bosphorus_ Arkadas!

Zitat:

Zitat von Bosphorus_ (Beitrag 2093649)
Imzanin altina da bu notu dus:

Insanlarin yaptigi hata ve yanlislari bizlerde görüyoruz...Yanlis yapanin,yaptigi yanlislari ikidebir yüzüne vurarak insani dogruya cekemezsin.Bazi seylerin düzelmesi icin zaman gerekir....

06.10.2014 08:17

Son Günlerde

Birileri,yine bildigimiz hikayenin,calistigimiz kismindan giris yapiyor!provakatif davranislar,cözüm degil,cözüm insanca davranmakta....Kendini cok akilli sananlar,burda insanlari hataya sürükleyip,onlari basitmis gibi gösterenler,bu ssefer tökezledi:)

Bosphorus_ 07.10.2014 07:50

Benim tanitmama gerek yok, kendi sozlerinizi degistirmeden kendinize gosteriyorum. Asagidaki bir onceki mesajina cevap vermememe ragmen tekrar yazmissin, kasiniyorsun _EZEL_.

07.10.2014 09:43

Zitat:

Zitat von ___EZEL___ (Beitrag 2093488)
Yazik be Man_bey kardesim,bu kadar basit davranma:))))
Sen beni bilmezsin,bilenler bilir,sen beni bilenlere sor en iyisi,hicbir caban,hicbir küfrün,hicbir provakasyon planin bende tutmaz!Niye biliyormusun?Sen o oyunu kurmadan,ben senin oyun kuracagini bilirim zaten!sana zahmet,dürüst bir insan olmaya calis!Olmuyorsanda uzak dur!

Senin aklin biraz karisik galiba. Sebnemi cig zannediyorsun, autofreak'i man_bey.
Sebnemin cig olmadigi gibi, autofreak de man_bey degil.

07.10.2014 21:13

Zitat:

Zitat von guelkurusu (Beitrag 2094030)
Senin aklin biraz karisik galiba. Sebnemi cig zannediyorsun, autofreak'i man_bey.
Sebnemin cig olmadigi gibi, autofreak de man_bey degil.

Guel!Ben simdi o adamin kactane nicke sahip oldugunu yazarim ama bana düsmez,adminler izin veriyorsa vardir bir bildikleri...Ben cokta ilgilenmiyorum,kimse de ilgilenmedi,sen niye ilgileniyorsun,anlamis degilim?

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 08:55 Uhr.