Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Aktuelles (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=390)
-   -   Bülent Arinc und die Tugenhaftigkeit (http://localhost/forum/showthread.php?t=12364)

lafebesi 29.07.2014 14:35

Bülent Arinc und die Tugenhaftigkeit

Ich bin heute über einen Artikel gestoßen, der Bülent Aric zitiert und das gelesene hat mich mehr als erschreckt. Hier mal ein Auszug:

Zitat:

Bülent Arinc beklagt eine verlotterte Moral in der Türkei. Jetzt wendet sich der Vize-Premier an die Frauen: Sie sollten den Ernst der Lage erkennen – und auf das Lachen in der Öffentlichkeit verzichten. Auch der Tratsch am Handy sei ein Übel. Als Gegenmittel empfiehlt er den Koran.
Zitat:

Arinc sagte, Probleme wie wachsender Drogenkonsum schon bei jungen Menschen sowie Gewalt gegen Frauen seien Zeichen eines moralischen Niedergangs. Fernsehsendungen führten zudem zu einer "Sex-Abhängigkeit" junger Leute. Als Gegenmittel empfahl Arinc den muslimischen Türken die Lektüre des Koran.
Zitat:

"Tugendhaftigkeit ist so wichtig, sie ist nicht nur ein Begriff", sagte er. "Sie ist eine Zierde für Männer und Frauen gleichermaßen." Aber dann richtete er sich vor allem an die Frauen: "Wo sind unsere Mädchen, die leicht erröten, ihren Kopf senken und die Augen abwenden, wenn wir in ihre Gesichter schauen, und somit zu einem Symbol der Keuschheit werden?"
Ich dachte ja man kann der ganzen 'zurück in die Steinzeit' -Bewegung nichts mehr überbieten - aber das setzt allem ja wohl die Krone auf..

Wie seht ihr das? Ich habe nicht das Gefühl, dass Tugendhaftigkeit etwas mit dem Lächeln der Frau zu tun hat. Gibt es jemanden von euch, der seine Mutter, Schwester, Tochter oder Ehefrau nicht lächelnd sehen möchte?

Ich bin gespannt auf alle Fußballfans, die auch jetzt sicherlich ihren Verein verteidigen werden :)

Quellen:
Haber Aktüel
Fokus
Spiegel Online

1978salih 30.07.2014 13:35

yazik olan , Bülent arincin kendisini ifade edememesi !

cok dogru makas nasil kesilir alman medyasi , yansitmis !
haberin icerigini sadece konusmanin , birkac yerinden almakla , ve diger sözlerin , hele hele en son iki cümlenin bile kullanilmamasina , ben bir okuyucu olarak , kendimin kandirilmak istedigi , kanisina variyorum !

lafebesi hanim ,

bire bir tanismiligimiz olmasada , BAZI yazdiginiz yorumlarda , sizin , direkt ve dürüst yorumlar yazdiginiza sahit olmustum.

her ikiside sizi baglayan bir mevzudur !

yalniz, bu konuyu acerken , benek gibi , akbaba karakterini tasiyan bir okurun, önüne böyle bir söylemde bulunmak bence , cok dogru ve dürüst olmayan bir yaklasim bicimi !

simdi ARINC yasca bizden baya bir ileride, Aile terbiyesi, vs konularda bir devir geride kalmis , toplumdan gelmekte !

Arincin bilgisini degilde, görgüsünü kendi DEDELERIMIZIN EBELERIMIZIN Görüslerinden , pek ayird etmemek gerekir, onun dünya görüsü terbiye anlayisi , tamamen kendi terbiye okulu olan ailevi cevresini baglar !

simdi her seyi söylemis Arinc ve noktayi koymus !

kirmizi olarak isaretledigim , son cümlelerini bir daha oku ve bu son da , senin vermis oldugun kaynaktan alinmistir !

konuyu son cümlesine kadar okursaniz , arincin hic bir kimseye bir sey dikta etmedigini, aksine , eski ile yeni kiyaslamasinda bulundugunu, kendi görgüsünün terazisinde, konuya yaklastigini, bunun AKP ile ISLAM ile alakasi olmadigini ( benekalice hemen konuyu baglamis), göreceksiniz umuyorum.

bir haberin sadece belli kisimlarini anlamadan , kendi ifade özgürlügünüz icin yaygara koparirken, burda bir devlet adaminin düsünce ve kültürel bazda ifade özgürlügünü, burda yadirgamak yanlis yöne cekmek, kimin nekadar ne kapasitede ve ne anlayista olduguna isaret eder ; ve konun yanlis bir yöne cekilmesine katki sagladiginizdan dolayi da , size de ayrica , teessüf ediyorum.

aslinda iki yorumcuya da tebessüm etmek yeterli !

selametle
salih

PS: merakla bu yazinin ne kadar carpitilabilecegini benekten , bekliyorum !

Ahlaken bir geriye gidiş var. Haya meselesi çok önemlidir. Yüzüne baktığın zaman yüzü kızarıyorsa haya güzeldir. Kadın da olsa daha da güzeldir. Haya sadece kadın için değil, erkek için, bütün mahlukat için haya diye bir şey var. Erkekler içinde haya geçerlidir. Yalan söyleyemez. Mahcubiyet ifade edebilecek bir sö söylemeye kalksa, yüzünü yere bakar. Nerede o yüzüne baktığımız zaman yüzü hafifçe kızarabilecek, boynunu öne eğecek, gözünü bizden kaçırabilecek iffet sembolu, haya sembolü kızlarımız? Hamdolsun burada çok var da, Allah bütün yavrularımıza bunu bağışlasın. Utanacağız arkadaşlar. Haya duygunuz olacak. İffet çok önemli. Sadece bir isim edğil. Kadın için de bir süstür, iffet. Erkek içinde bir süstür. İffetli olacak. Erkek de olacak. Zampara olmayacak. Eşine bağlı olacak. Çocuklarını sevecek. Kadın ise o da iffetli olacak. mahrem-namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak. Bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak, iffetini koruyacaksın. Şimdi bunu birileri söylediği zaman 'ya bu adam hangi dilden konuşuyor' diyebilirler. Bu kadar değerlerimize yabancılaştık bugün" dedi.

Zitat:

Zitat von lafebesi (Beitrag 2089622)
Ich bin heute über einen Artikel gestoßen, der Bülent Aric zitiert und das gelesene hat mich mehr als erschreckt. Hier mal ein Auszug:

Ich dachte ja man kann der ganzen 'zurück in die Steinzeit' -Bewegung nichts mehr überbieten - aber das setzt allem ja wohl die Krone auf..

Wie seht ihr das? Ich habe nicht das Gefühl, dass Tugendhaftigkeit etwas mit dem Lächeln der Frau zu tun hat. Gibt es jemanden von euch, der seine Mutter, Schwester, Tochter oder Ehefrau nicht lächelnd sehen möchte?

Ich bin gespannt auf alle Fußballfans, die auch jetzt sicherlich ihren Verein verteidigen werden :)

Quellen:
Haber Aktüel
Fokus
Spiegel Online

1978salih 30.07.2014 13:43

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2089700)
Seriat Rejimleri kanunlarini, hadislere ve Kuran'a dayarlar.
Hadislerde gülmeyi yasaklayan bir sürü yerler var.
AKEPE'de seriat rejimini uyguluyor. Tayyip Cumhurbaskan'i secilince tam Seriat'a giris yapilacak.

BENEK HANIM ! ASAGIDA KURAN VE HADIS BILEN INSANIN SADECE ; COCA COLA ICMEYEREK ; ISRAILI BOYKOT EDEN ZIHNIYETTEN BAHSETMISINIZ !

SIZE SORUM : SIZ NASIL BIR SOSYAL FALIYET VEYA POLITIK ANLAYISLA , ISRAILI BOYKOT EDERDINIZ ??

SORUMUN HIC BIR YANLIS ANLASILIR NOKTASI YOKTUR !

LÜTFEN SADECE SIZE SORDUGUM BIR TEK SORUYA , KENDI DÜSÜNCELERINIZ LE CEVAP VERINIZ !

BU INCELIGI BEN HER DEFASINDA ; SIZ BANA SORDUGUNUZDA YAPIYORUM !

AYNI INCELIGI BU DEFA SIZDEN BEKLIYORUM !

SAYGILAR

SALIH

PS. sizin devamli dile getirdiginiz, seriat , türkiyeye asla gelemez,bunun teminati vatan millet ve akilli ve ilim sahibi genc türkiye nüfusuna dayanir !!

korkma sen, TÜRK korkmaz !

30.07.2014 14:48

Demek hanefi seriatini yorumuna göre gülmek yasak. Ehh onlar fitratinin geregini yapiyorlar bunda sasacak bir durum yok.

Ciddi olalim bunlar konuyu saptirmaktan baska bir sey degil.

Bülent Arinc Filistinli kadinlara ve cocuklara da gülmeyi yasaklamis olmali. Cünkü onlarin feryad-i figanlarini malum "yandas" medya bir harfle bile dile getirmese de, yine de buralardan duyuluyor..
Bülent Arinc onlara gülmeyi cok fena yasaklamis anlasilan...

Zitat:

Zitat von lafebesi (Beitrag 2089622)

Quellen:
Haber Aktüel
Fokus
Spiegel Online

manbee 30.07.2014 15:51

Zitat:

Zitat von 1978salih (Beitrag 2089702)
BENEK HANIM ! ASAGIDA KURAN VE HADIS BILEN INSANIN SADECE ; COCA COLA ICMEYEREK ; ISRAILI BOYKOT EDEN ZIHNIYETTEN BAHSETMISINIZ !

SIZE SORUM : SIZ NASIL BIR SOSYAL FALIYET VEYA POLITIK ANLAYISLA , ISRAILI BOYKOT EDERDINIZ ??

LÜTFEN SADECE SIZE SORDUGUM BIR TEK SORUYA , KENDI DÜSÜNCELERINIZ LE CEVAP VERINIZ !

salih kardesim bunlar sorulara cevap veremezler ve veremezler.

bunlarin tek amaci akillarinca sünnileri kötüleyip aleviligi iyi göstermek.

burada kimse alevilik hakkinda kötü yazmazken bunlar acaba niye sünnilere saldirmakta?

alevi-sünni catismasini körüklemek kime fayda getirir??

bence bülent arinc cok güzel ve dogru tespitlerde bulunmus. türkcesi olan ve okuma yazmasi olan alman medyalardaki carpitmalari görüyordur. adam kimseye dayatmiyor sadece güzel ahlak ve davranislardan konusuyor.

hatta gülmeyeceksin demiyor, kahkaha atilmasa daha güzel olur diyor, ve evde kahkaha atmayinda demiyor. TOPLUMDA KAHKAHA ATILMASA DAHA IYI DIYOR.
kahkaha ile gülmenin arasinda daglar kadar fark var!!!

manbee 30.07.2014 15:53

Zitat:

Zitat von Ask_Sehidi (Beitrag 2089707)
Demek hanefi seriatini yorumuna göre gülmek yasak. Ehh onlar fitratinin geregini yapiyorlar bunda sasacak bir durum yok.

Ciddi olalim bunlar konuyu saptirmaktan baska bir sey degil.

Bülent Arinc Filistinli kadinlara ve cocuklara da gülmeyi yasaklamis olmali. Cünkü onlarin feryad-i figanlarini malum "yandas" medya bir harfle bile dile getirmese de, yine de buralardan duyuluyor..
Bülent Arinc onlara gülmeyi cok fena yasaklamis anlasilan...

erdal o kadar kötüyse sünniler niye kemalist chp zihniyeti cemaat ile ittifakta???

hem oy ugruna kendinizi satarak cemaat ile birlesiyorsunuz hemde onlari sirtindan bicaklamaya calisiyorsunuz.

chp zihniyetinde olandan dost domuzdanda post olmaz.

bunu özellikle cemaate gönül vermis kisilerin okumasini diliyorum. iste böyle insanlarla beraber yola ciktiniz :)

30.07.2014 16:26

Onu gitt sen sünni hocalara sor. örnegin Edip Yüksel'e, Ihsan Eliacik'a, Abdülaziz Bayindir'a, Yasar Nuri Öztürk'e sor. Onlar benden daha ehli bu meselede.
Her halde onlar da deve sidigi icmek istemiyorlar, ya da corbanin icinde sinek bogmayi vesaire...
Herkesin dinin kendine.. Ben müslümansam kendime müslümanim. Sen sünniysen, kendine sünnisin. Saygim var bir yerde..

Zitat:

Zitat von manbee (Beitrag 2089710)
erdal o kadar kötüyse sünniler niye kemalist chp zihniyeti cemaat ile ittifakta???

hem oy ugruna kendinizi satarak cemaat ile birlesiyorsunuz hemde onlari sirtindan bicaklamaya calisiyorsunuz.

chp zihniyetinde olandan dost domuzdanda post olmaz.

bunu özellikle cemaate gönül vermis kisilerin okumasini diliyorum. iste böyle insanlarla beraber yola ciktiniz :)

lafebesi 30.07.2014 16:35

Zitat:

Zitat von 1978salih (Beitrag 2089701)
cok dogru makas nasil kesilir alman medyasi , yansitmis !
haberin icerigini sadece konusmanin , birkac yerinden almakla , ve diger sözlerin , hele hele en son iki cümlenin bile kullanilmamasina , ben bir okuyucu olarak , kendimin kandirilmak istedigi , kanisina variyorum !

lafebesi hanim ,

bire bir tanismiligimiz olmasada , BAZI yazdiginiz yorumlarda , sizin , direkt ve dürüst yorumlar yazdiginiza sahit olmustum.

her ikiside sizi baglayan bir mevzudur !

yalniz, bu konuyu acerken , benek gibi , akbaba karakterini tasiyan bir okurun, önüne böyle bir söylemde bulunmak bence , cok dogru ve dürüst olmayan bir yaklasim bicimi !

simdi ARINC yasca bizden baya bir ileride, Aile terbiyesi, vs konularda bir devir geride kalmis , toplumdan gelmekte !

Arincin bilgisini degilde, görgüsünü kendi DEDELERIMIZIN EBELERIMIZIN Görüslerinden , pek ayird etmemek gerekir, onun dünya görüsü terbiye anlayisi , tamamen kendi terbiye okulu olan ailevi cevresini baglar !

simdi her seyi söylemis Arinc ve noktayi koymus !

kirmizi olarak isaretledigim , son cümlelerini bir daha oku ve bu son da , senin vermis oldugun kaynaktan alinmistir !

konuyu son cümlesine kadar okursaniz , arincin hic bir kimseye bir sey dikta etmedigini, aksine , eski ile yeni kiyaslamasinda bulundugunu, kendi görgüsünün terazisinde, konuya yaklastigini, bunun AKP ile ISLAM ile alakasi olmadigini ( benekalice hemen konuyu baglamis), göreceksiniz umuyorum.

bir haberin sadece belli kisimlarini anlamadan , kendi ifade özgürlügünüz icin yaygara koparirken, burda bir devlet adaminin düsünce ve kültürel bazda ifade özgürlügünü, burda yadirgamak yanlis yöne cekmek, kimin nekadar ne kapasitede ve ne anlayista olduguna isaret eder ; ve konun yanlis bir yöne cekilmesine katki sagladiginizdan dolayi da , size de ayrica , teessüf ediyorum.

aslinda iki yorumcuya da tebessüm etmek yeterli !

selametle
salih

PS: merakla bu yazinin ne kadar carpitilabilecegini benekten , bekliyorum !

Ahlaken bir geriye gidiş var. Haya meselesi çok önemlidir. Yüzüne baktığın zaman yüzü kızarıyorsa haya güzeldir. Kadın da olsa daha da güzeldir. Haya sadece kadın için değil, erkek için, bütün mahlukat için haya diye bir şey var. Erkekler içinde haya geçerlidir. Yalan söyleyemez. Mahcubiyet ifade edebilecek bir sö söylemeye kalksa, yüzünü yere bakar. Nerede o yüzüne baktığımız zaman yüzü hafifçe kızarabilecek, boynunu öne eğecek, gözünü bizden kaçırabilecek iffet sembolu, haya sembolü kızlarımız? Hamdolsun burada çok var da, Allah bütün yavrularımıza bunu bağışlasın. Utanacağız arkadaşlar. Haya duygunuz olacak. İffet çok önemli. Sadece bir isim edğil. Kadın için de bir süstür, iffet. Erkek içinde bir süstür. İffetli olacak. Erkek de olacak. Zampara olmayacak. Eşine bağlı olacak. Çocuklarını sevecek. Kadın ise o da iffetli olacak. mahrem-namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak. Bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak, iffetini koruyacaksın. Şimdi bunu birileri söylediği zaman 'ya bu adam hangi dilden konuşuyor' diyebilirler. Bu kadar değerlerimize yabancılaştık bugün" dedi.

Selam Salih, ben sizli bizli kimseyle yazismiyorum burda, umarim kusuruma bakmazsin böyle bir giris yapmama.

Girisde yazdigim gibi bu konuyu okudugumda gercekten inanmak da zorluk cektim. Bir politikaci nasil olur da bu zamanda böyle bir seyi ulu orta söyleyebilir, hadi böyle düsüncesi varsa kendine niye saklamaz da millete 'böyle olmasi gerekir' diye anlatir? Kirmizi isaretledigin cümle de ondan önce söyleneni yok etmiyor.

Ben CHPli vs degilim, parti tutmuyorum. Insanlarin tutumuna bakiyorum daha cok ve ne yazik ki simdiye kadar AKP den benim görüslerime yakin hic bir konusma veya yazi okumadim, dinlemedim veya görmedim. Bu muhafazakar tutumdur Türkiyeyi ikiye bölen. Dinin politikayla karistirilmasi benim fikirlerime cok aykiri - ki her iki yönü de kastediyorum. Ne insanlarin dinini nasil yasayacaklarini kisitlayabilirsin ne de dine deger vermeyen insanlari zorla dindar yapabilirsin. Zorla zaten hicbirsey yapamazsin..

Politikaci olarak yapacagin tek sey ülkeyi yönetmek, politika yapmak. Dini yolda birseyler yapmak istiyorsan hoca olmalisin - en azindan ben böyle düsünüyorum.

Ve bu konusmanin bir politikaci tarafindan yapilmasi bence cok aykiri ve kesinlikle yersiz.

lafebesi 30.07.2014 18:47

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2089723)
..............

Naja.. das Thema bezieht sich nicht auf diese Aussagen benekalice.. es wäre klasse, wenn nicht jedes Thema zum pauschalen AKP Bashing mutiert. Dafür gibt es ja inzwischen wirklich arg viele Themen hier.

Danke dir für dein Verständnis..

manbee 30.07.2014 18:58

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2089726)
Es ist so, man braucht sich nicht mehr wundern, wenn AKEPE der Frau eine bestimmte Rolle zuweist. Ob sich Tayyip oder Konsorten zu dem Bild der Frau in der Öffentlichkeit äußern. Es geht immer in eine Richtung.

Bitte um Verständnis, wenn ich dies in den Kontext bringen wollte.

Du hast schon Recht, es gibt genug Themen in diese Richtung. Leider.

ich muss mich lafebesi anschliessen. benekalice deine trollerei ist wirklich sehr sehr nervend.

du hast jetzt oft genug deinen hass gegen die AK Parti kundgegeben. irgendwann sollte es doch reichen.

manchmal glaube ich dass die akp dein leben beherrscht :)

30.07.2014 19:06

Unterschrift:

Ask_Sehidi

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2089730)
hokkabaz manbee

du sagst in jedem Deiner Geschreibsel, man solle die AKEPE-Gegner ignorieren, aber Du selbst springst alles an, was nicht nagelfest ist.

Du bist der beste AKEPE-Troll alles Zeiten. Gratuliere zu Deinem AKEPE-Troll-Da-Sein!

manbee 30.07.2014 19:09

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2089730)
hokkabaz manbee

du sagst in jedem Deiner Geschreibsel, man solle die AKEPE-Gegner ignorieren, aber Du selbst springst alles an, was nicht nagelfest ist.

Du bist der beste AKEPE-Troll alles Zeiten. Gratuliere zu Deinem AKEPE-Troll-Da-Sein!

bak benekalice sadece ben sana troll demiyorum.

senin görüste olan bir cok üye sana troll oldugunu söylüyor.

benim söylediklerime bakma. chpliler bile sana troll demesi yetiyor.

üstelik uno arkadasimiz senin gibi tiplemeleri okuduktan sonra chpden sogudugunu anlatiyor.

ben size yillar önce bu tür seviyesizlikle ve trollük yapmanizla chpye zarar veriyorsunuz demistim. siz böyle yaptikca chp hep muhalefet kalacak :)

manbee 30.07.2014 19:22

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2089736)
Yalan dolanlarinla artik SIKIYORSUN. Burada herkez sana karsi laf söylüyor, jilet Ayse haric, o etrafinda pervane gibi. Bundan aylar önce komediniz aynisi, ayni sahne, ayni oyun, sadece degisik nickler. O nedenle senin söylediklerin bir kurus bile yapmiyor.

Sen Trollugününe devam. Hadi ikile! :)

dedigim gibi tüm chplileri sogutuyorsunuz.

ya ak partiye geliyorlar yada hdpye :)

lafebesinin dedigi gibi sen ak parti bashingine devam et :)

30.07.2014 19:30

CHP'nin basinda aslen Tunceli'li olan Kemal Kilicdaroglu var. CHP'nin tek kisilik muhalefeti, Tuncelili Kamer Genc bunlar CHP'nin kalesidir. CHP'de kanatlar vardir. Ben sosyaldemokrat kanadi destekliyorum ve benim gibi düsünen bir cok insan var.
Aslinda AKP'yi sen bitiyorsun. Bosphorus'un bu konuda görüslerini alabilirsin :)

Zitat:

Zitat von manbee (Beitrag 2089738)
dedigim gibi tüm chplileri sogutuyorsunuz.

ya ak partiye geliyorlar yada hdpye :)

lafebesinin dedigi gibi sen ak parti bashingine devam et :)

manbee 30.07.2014 20:46

Zitat:

Zitat von Ask_Sehidi (Beitrag 2089739)
CHP'nin basinda aslen Tunceli'li olan Kemal Kilicdaroglu var. CHP'nin tek kisilik muhalefeti, Tuncelili Kamer Genc bunlar CHP'nin kalesidir. CHP'de kanatlar vardir. Ben sosyaldemokrat kanadi destekliyorum ve benim gibi düsünen bir cok insan var.
Aslinda AKP'yi sen bitiyorsun. Bosphorus'un bu konuda görüslerini alabilirsin :)

bak sizin yardiminizla uno arkadasimi chpye oy vermemesini ikna ettim :)

uno gibi bir cok baska üyeyi chpden sogutup ya hdp yada ak partiye cevirdim :)

son 5 yilda en az 50 bayani ak partili yapmisimdir. cogu hala ak partili.

ak partinin oylarin secimden secime bos yere cogalmiyor. biz calismamizla buralara geldik.

ps. erdal sana cola icircem bu gidisle ;)

lafebesi 31.07.2014 06:27

Zitat:

Zitat von manbee (Beitrag 2089733)
bak benekalice sadece ben sana troll demiyorum.

senin görüste olan bir cok üye sana troll oldugunu söylüyor.

benim söylediklerime bakma. chpliler bile sana troll demesi yetiyor.

üstelik uno arkadasimiz senin gibi tiplemeleri okuduktan sonra chpden sogudugunu anlatiyor.

ben size yillar önce bu tür seviyesizlikle ve trollük yapmanizla chpye zarar veriyorsunuz demistim. siz böyle yaptikca chp hep muhalefet kalacak :)

Keske bir de örnek verebilsen...

@benekalice: Anlayisin icin cok tesekkür ederim, beni yanlis anlamayacagindan emindim, bunu senin yerine baskalari zaten yapiyor gördügün gibi :D

Umarim Salih zaman bulup bana cevap yazar ve biz biran önce yine asil konuya dönebiliriz.

manbee 31.07.2014 09:02

Zitat:

Zitat von lafebesi (Beitrag 2089789)

@benekalice: Anlayisin icin cok tesekkür ederim, beni yanlis anlamayacagindan emindim, bunu senin yerine baskalari zaten yapiyor gördügün gibi :D

Umarim Salih zaman bulup bana cevap yazar ve biz biran önce yine asil konuya dönebiliriz.

lafebesi diger konulardada ayni seyleri tekrarlamissin.

illaki kavga etmek istiyorsan bir konuda kal.

ben haksizliklara göz yumamadigim icin senin burada baska bayanlara saldirmani kinadim. hala benim laflarimi unutamayip kuyruk acini belli ediyorsun.

gelelim benekalice konusuna, senin pek farkin yok benekaliceden. sende onun gibi trollük ve kavga yaratma cabasindasin.

bir yandan sizin davranislariniza üzülüyorum ama bir taraftanda tebessüm ediyorum.

sizin gibilerin sayesinde AK Parti oy oranini arttirirken CHPnin oylari düsüyor :)

manbee 31.07.2014 09:18

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2089804)
Anca senin gibi pikopatlari AKEPE'ye kazandirabilirler.

Sana kac kurus para veriyor AKEPE'nin Tayyip'i Allah Askina, burada bir numarali AKEPE Trollügü yap diye??? Cok merak ettim.

hallo benekalice,

lies dir mal den thread von uno durch.

da wirst du auch als grund genannt weshalb er der chp den rücken zugedreht hat :)

ich würde sagen du und dein sorte sind der garant dass die AKP noch viele jahre die türkei regieren wird.

uno ist nur einer von vielen. da ich mit sehr vielen in kontakt bin kann ich euch sagen dass allein in den letzten 12 monaten vaybee-user im zweistelligen bereich sich von der chp abgewendet haben.

dies wird sich auch in den nächsten wahlen wiederspiegeln.

ich rechne mit 55% für Recep Tayyip Erdogan.

1978salih 31.07.2014 09:26

Zitat:

Zitat von lafebesi (Beitrag 2089789)

lafebesi ,

ismimi zikrederek , benden cevap bekledigini izah etmisin, ama ben sana hangi konuda yardimci olacagim veya neye cavap verecegim onu tam cözemedim !

afedersin ama lütfen soruyu tekrar alabilirmiyim !

sen merak etme siz veya sen benim icinde farketmez.
lakin bazibazilari icin seviye tesbit etmek önceden isi kontrol altina almak, genelde terbiyeli , yazismalarin temelini kurmakta.

yoksa ben burda sizleri bizleri diyerek , sizden farkliyim manasina getirmeye calismiyorum.

bunada aciklik getirmis olalim !

1978salih 31.07.2014 09:28

lütfen sende bir fikir beyen et !

lütfen , benek icin kimse cevap vermesin , bence o kendisini ifade edecektir !

Zitat:

AKEPE'de seriat rejimini uyguluyor. Tayyip Cumhurbaskan'i secilince tam Seriat'a giris yapilacak.

SAYGILAR

SALIH

PS. sizin devamli dile getirdiginiz, seriat , türkiyeye asla gelemez,bunun teminati vatan millet ve akilli ve ilim sahibi genc türkiye nüfusuna dayanir !!

korkma sen, TÜRK korkmaz !

lafebesi 31.07.2014 12:26

Zitat:

Zitat von 1978salih (Beitrag 2089811)
lafebesi ,

ismimi zikrederek , benden cevap bekledigini izah etmisin, ama ben sana hangi konuda yardimci olacagim veya neye cavap verecegim onu tam cözemedim !

afedersin ama lütfen soruyu tekrar alabilirmiyim !

sen merak etme siz veya sen benim icinde farketmez.
lakin bazibazilari icin seviye tesbit etmek önceden isi kontrol altina almak, genelde terbiyeli , yazismalarin temelini kurmakta.

yoksa ben burda sizleri bizleri diyerek , sizden farkliyim manasina getirmeye calismiyorum.

bunada aciklik getirmis olalim !

Anladigim kadariyla sana sen diye hitap ederek terbiyeli ve seviyeli olmadigimi gösterdim senin gözünde - peki, öyle olsun :)

Sana soru sormadim, sadece yazdiklarina cevap yazdim ve ona geri dönecegini düsündüm - yanlis düsünmüsüm sanirim.

Aciklik getirecek bir konu kalmadi anlayacagin.

1978salih 31.07.2014 15:36

yok sen yine yanlis anlamisin, sana terbiyesiz sin anlaminda , bir imada bulunmadim.

sadece dikkatli davranmakla , hele vaybee de seviyeli bicimde karsilik vermekle bazi kisilerin, kötü sözlerine muhattap olmamak amacli , sizli bizli konusmayi , kendi acimden daha saglikli buluyorum. Ama kisi veya kisiler illaki benimle sen li benli konusmak isterlerse, eyvallah , ordada bir sorun görmüyorum, sadece senli benli lere gecilince, bazi arkadaslar dogrudan bunu kötüye kullanmaya kalkisiyorlar.

Ayrica sahsen tanismisligim olmayan kisilere , genelde , nerde olursa olsun , sizli bizli konusmayi , benimsemis oldugumdan dolayi, otomatik olarak, yazarken genelde bu sekil yaziyorum.

seninle kisitlanmis bir durum degil anlayacagin, hic alinganlik yapma lafebesi hanim ! :-)

Ayrica , benim gözümde, senin degerin, senin hakkinda sadece bildiklerim veya gördüklerim kadar olabilir ve asla seni söyle yazdin böyle yazdin diye sorgulayacak veya yargilayacak duruma gelmem InsaAllah !

Bazan benide didikleyen arkadaslar, illaki sinir damarima basmak icin , bütün hünerlerini veya zekalarini kullanan arkadaslara da istem disi cikislarim oldu,
haliyle bende dört dörtlük bir insan degilim.

kendimi hic bir zaman diger arkadaslarin üzerine cikarma cabasina girmedim girmemde, cünki benim kanimca her insan, bir noktada benim icin cok degerli olabilir !

umarim , fikir beyan ederken , eksik yazilarimdan, veya tartismalarim esnasinda kimsenin kalbini kirmamisimdir !

senin yazdiklarina gelince, dedigin gibi her hangi bir noktada bende fazlaca konusulmasi gerekli bir yer görmüyorum.

eger sende , sana karsi, kötü bir itibar birakmis isem, bu benim cahilligimdendir.

öyle bir durum varsa sayet, özür dilerim.

benim icin tek yargilayici Ilahi güctür !
kendimi asla onunla es tutarak ona karsi isyana giremem !

her ne olursa olsun , ben asla bilerek birinin hakkini yemek istemem.

böylece beni InsaAllah yalnis anlamak yerine , eger hatam olursa, Salih bune? diye ikaz etmenizde kisisel faydami görüyrum!

onun icin tekrar teskrlr.

salih

Zitat:

Zitat von lafebesi (Beitrag 2089830)
Anladigim kadariyla sana sen diye hitap ederek terbiyeli ve seviyeli olmadigimi gösterdim senin gözünde - peki, öyle olsun :)

Sana soru sormadim, sadece yazdiklarina cevap yazdim ve ona geri dönecegini düsündüm - yanlis düsünmüsüm sanirim.

Aciklik getirecek bir konu kalmadi anlayacagin.

@benekalice -------------
Zitat:

31.07.2014 21:14

Analardir adam eder adami
Aydinliklardir önümüzde giden
Sizi de bir ana dogurmadi mi?
Analara kiymayin efendiler

Kosuyor alti yasinda bir oglan
Ucurtmasyi geciyor agaclardan
Sizde böyle kosmustunuz bir zaman
Cocuklara kiymayin efendiler..

Gelinler ayna da sacini tarar
Aynanin icinde birini arar
Bir zamanlar sizi de aradilar
Gelinlere kiymayin efendiler...

manbee 01.08.2014 09:27

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2089872)
Dis ülkenin ürününü boykot ederiz diye birsey yapamayiz, cünki asil boykotu hükümet yapabilir, o ülkeyle ticaret iliskilerini kisarak veya tamamen keserek.

Coca Cola sürekli ihracat ediliyor, Süpermarketler, bakallar halka sunuyor.
Halk boykot ediyorum diye alimiyor. Cezasini boykot edilmek istenen ülke mi, yoksa satici mi ceker?

Asil boykotun en güzel örnegini simdi Rusya ve Avrupa arasindaki gecen karsilikli cezalandirma tipindeki görüsmeleri medyadan takip edebilirisiniz.

Ama hic bir Alman'in veya Avrupa'linin simdiye dek, Vodka icmeyerek Rusya'yi boykot etmek istedigini duymadim ve okumadim da.

cahil benekalice,
wenn ein land ein anderes boykottiert muss es internationales recht beachten.

so einfach wie du es darstellst ist es eben nicht. es hat konsequenzen für beide länder.

anders sieht es aus wenn die bürger boykottieren. dies wird nicht internationalem recht unterstellt.

kommen wir mal zu deiner theorie das ein volksboykott nichts bewirken würde. es ist nicht zu übersehen dass du überhaupt keine ahnung von wirtschaftlichen zusammenhängen hast.

ich versuche es mal für ganz dumme zu erklären. nehmen wir an die türkei importiert im monat 1000 telefone aus israel. diese tausend telefone werden in 100 shops verkauft.
im durchschnitt hat jeder shop 10 israelische telefone. wenn diese shops keine israelischen telefone mehr verkaufen werden sie keine bestellungen mehr aufgeben und es erfolgt kein import von israelischen telefonen.

das heisst aber nicht dass die shops darunter leiden. der telefonbedarf der türken wird dann von samsung, htc, iphone, nokia oder anderen herstellern bedient.

also wenn jmd keine coca cola kauft dann nimmet er gazoz oder eine andere limo, seinen bedarf an limo wird er durch andere hersteller decken.

zu dem boykott von russland möchte ich mich nicht äussern weil ich sonst seitenlang erklären müsste weshalb dies wenig erfolgsversprechend ist. da sehen wir wieder das nicht immer ein staatsboykott sinnvoll ist. dies ist auch der grund weshalb merkel sich am anfang weigerte gegen russland ein boykott zu verhängen :)

und nun möchte ich noch die innerpolitische vertretbarkeit eines solchen boykotts ansprechen. um so ein boykott zu verhängen müsste man die zustimmung der chp&mhp einholen. aber diese parteien stellen sich strikt gegen israel-sanktionen.

das sollte uns allen zu denken geben wenn wir in den nächsten tagen wählen gehen.

jede stimme für chpmhp ist eine stimme für israel.

1978salih 01.08.2014 09:37

Anladigim kadari ile sadece CocaCola ihracatini durdurmamiz gerekiyor?

simdi bakkal amca , eger cocacola satmaz ise cok büyük kayiplar verebilir diyosun ?

baska bir acidan bakalim, bizim kendi ürettigimiz ürünleri alsak ve bakkal amca kazansa ve hatta ülke kazansa, patenti kendi ülkemizde olan her sey daha cok tüketilse, disariya fazla harcamalar yapilmasa , nasil olur ?

simdi ekonomiye girmeyelim istersen, cünki bu gidisle , dünyayi degistircez !
aman neme lazim, herkez istedigini yesin icsin , herkez kendi vicdaninin hürriyetine sahiptir !

boykotun örnegi diye rusya yi örnek vermisin !
Allah askina , sen galiba rusyanin hala avrupaya pazarladigi gazdan ham petrolden demir celikten haberdar degilsin !

ama su olabilir, avrupa kerkük te ki petrollerin kokusunu aldi, ukraynadaki enerji kaynaklarini rusyanin istegi disinda kullanayamacagini , idrak etti, amerika ile beraber simdi ISID denilen kahpe bir örgütü destekleyerek, yeni kaynaklar pesine düstü !

Global düsünmek gercekleri daha objektif görmeye yariyor !

Önündeki Puzzel i tam görmek icin, önce bütün parcalari taniyacaksin ve sonra dogru bir sekilde birlestirmeye calisacaksin !

sadece bir bölümü tamamladim diye , diger bölümleri es gecmek, puzzel i tam bitirmis olmak, sayilmaz !

selamla
salih

Zitat:

Dis ülkenin ürününü boykot ederiz diye birsey yapamayiz, cünki asil boykotu hükümet yapabilir, o ülkeyle ticaret iliskilerini kisarak veya tamamen keserek.

Halk boykot ediyorum diye alimiyor. Cezasini boykot edilmek istenen ülke mi, yoksa satici mi ceker?

Asil boykotun en güzel örnegini simdi Rusya ve Avrupa arasindaki gecen karsilikli cezalandirma tipindeki görüsmeleri medyadan takip edebilirisiniz.

Ama hic bir Alman'in veya Avrupa'linin simdiye dek, Vodka icmeyerek Rusya'yi boykot etmek istedigini duymadim ve okumadim da.

1978salih 01.08.2014 09:50

PARDON BI FREN LE ! ne bu hiz. kötüleme politikasini birak bi !

bak seninle güzel güzel yaziyoruz !
birak simdilik propagandayi yahu !

bak sana bir sey sorduk, bi cevap yok !
birde tarafsiz ol, benek !

her zaman ayni gazete ayni propaganda, sana inanirligim gittikce azaliyor.
resmen beyin yikamasindan geciyorsun be kardesim !

yapma kendine bukadar eziyet , chp de herkez senin gibi calissa belki bir seyler degisir ama sen kendini feda ediyorsun bir partiye !

neyse takma herseyi kafana, rahat la biraz !

Anladigim kadari ile sadece CocaCola ihracatini durdurmamiz gerekiyor?

simdi bakkal amca , eger cocacola satmaz ise cok büyük kayiplar verebilir diyosun ?

baska bir acidan bakalim, bizim kendi ürettigimiz ürünleri alsak ve bakkal amca kazansa ve hatta ülke kazansa, patenti kendi ülkemizde olan her sey daha cok tüketilse, disariya fazla harcamalar yapilmasa , nasil olur ?

simdi ekonomiye girmeyelim istersen, cünki bu gidisle , dünyayi degistircez !
aman neme lazim, herkez istedigini yesin icsin , herkez kendi vicdaninin hürriyetine sahiptir !

boykotun örnegi diye rusya yi örnek vermisin !
Allah askina , sen galiba rusyanin hala avrupaya pazarladigi gazdan ham petrolden demir celikten haberdar degilsin !

ama su olabilir, avrupa kerkük te ki petrollerin kokusunu aldi, ukraynadaki enerji kaynaklarini rusyanin istegi disinda kullanayamacagini , idrak etti, amerika ile beraber simdi ISID denilen kahpe bir örgütü destekleyerek, yeni kaynaklar pesine düstü !

Global düsünmek gercekleri daha objektif görmeye yariyor !

Önündeki Puzzel i tam görmek icin, önce bütün parcalari taniyacaksin ve sonra dogru bir sekilde birlestirmeye calisacaksin !

sadece bir bölümü tamamladim diye , diger bölümleri es gecmek, puzzel i tam bitirmis olmak, sayilmaz !

selamla
salih

Zitat:

manbee 01.08.2014 16:07

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2089950)
Ben özgürüm, ben hürüm. Hickimseye beynimi yikatmadim, cünki hicbir organizasyona üye degilim. Hic bir cemaata üye degilim. Hic bir örgüte üye degilim. Degilim de, degilim.

Yanliz bir ile ikiyi sayabilenlerdenim. Ve insan akliyla kendim karsilastirip, degerlendirip düsünenlerdenim.

Bana inanirligindan bahsediyorsun. Bir kac ay önce burada bana beddua ettigini unutmadim. Bu konuda fil gibi hafizam vardir. Yani bana inanirligini öne sürmen, hic bir sey ifade etmiyor benim icin. Bence schow'a gerek yok yani.

Ayrica Arinc bal gibi de söyledigini söylemek istedi. Ayni söyledigi gibi, bugün "kadinin disarida gülmesi ayiptir" diyor, yarin "Kadinin disarida gülmesi yasaktir" diyecek. Oyunun son perdesi de bu olacak, "Disarida gülen kadinlari cazalandiracagiz" diyecek ve ahlak polisleri dizecek sokaklarda ayni Suudi Arabistan ve Iran'daki gibi.

Bu sözleri arindirip, baska türlü gösterilmesi falan bahane. bunun üsütünü kapatmaya calismaktan baska bir sey degil. Gözü kulagi olan, kendisi seyredip, izleyip, neyin ne oldugunu biliyordur.

Bütün dünyaya rezil ettiler bizi bu AKEPE'ciler.

Danimarka ve Ispanya

http://www.medyatava.com/haber/bulen...lestiri_111066

Almanya

Lachen verboten

http://www.fr-online.de/tuerkei/tuer...,27998938.html

Italyan basini

http://sonnokta.net/kahkaha-italyan-...undeminde.html

Avrupa basini

SAKA DEGIL

http://www.gazetecileronline.com/new...memesini-isted

INGILIZ Basini

http://zete.com/yabanci-basin-kahkahayi-konusuyor/

fil gibi olan benekalice,

boykot yalanin tutamayinca konuyu trollük yaparak sapitmaya calisiyorsun.

simdi iran gibi olacagiz hikayelerine baslamissin. biliyorsun bu hikayeler 13 yildir anlatiyorsunuz ama hala iran gibi olamadik.

acab 13 yildir bu yalanlari niye yemiyor bu halk diye düsünme firsati bulamadin mi???

@arkadaslar görüyorsunuz bu chp zihniyetinin yalanlarini ortaya cikarinca masa üstüne cikip kivirmaya basliyorlar :)

manbee 01.08.2014 18:50

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2089965)
trollerin trollü manbee,

hala öküzlük yapiyorsun.

10 yil önce bir iktidar mensubu ortaya cikip, böyle kadinlar hakkinda atip tutmadi, cünki SIKARDI ozamanlarin laik düzeninde böyle kadinlara dil uzatarak onlarin üzerinde hüküm etmeye calismak.

kendini file benzeten benekalice,

üst üste yalanlarini patlatiyorum :)

13 yildir türkiye iran oluyor diyorsun ama hala iran olmadik.

sen propaganda tröllügü yaparak chpye cok büyük zarar veriyorsun.

bak cati adayiniz bile elinizde patladi :D

Zitat:

Zitat von manbee (Beitrag 2089961)
Prof. Dr. Kasar Nuri Öztürk Ekmeleddinin hirsiz oldugunu ispatliyor!!!!!

Muhakkak dinleyin arkadaslar!!!!

Ihsanoglu bir israil projesi. Kasar Nuri Öztürk tek tek hirsizligini anlatiyor!!!

tikla >>> Ekmeleddin Ihsanoglu hirsiz!!! <<< tikla

Zitat:

Zitat von manbee (Beitrag 2089959)
arkadaslar oyunuzu vermeden adaylari karsilastirin.

nasil bir cumhurbaskani istiyorsunuz???

Recep Tayyip Erdogan ve Ekmeleddin Ihsanoglu - İki Cumhurbaşkanı adayı ve farkları

Recep Tayyip Erdogan ve Ekmeleddin Ihsanoglu - İki Cumhurbaşkanı adayı ve farkları 2

muhakkak bu videolari seyredip sonra kararinizi verin!!!

manbee 01.08.2014 19:40

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2089972)
Hizini alamadin dimi? :)

Baya bir sinirleniyorsun, dogrulara karsi söyleyebilecegin bir sey bulamayinca, öküzlük tabiki bedava.

BasCalan Ekmeledin'in hayatini didik didik arattirmistir. Aradi aradi ama, hicbirsey bulamadi, cünki adam tertemiz cikti. Ekmeleddin BasCalan Tayyip'in tam karsiti demek.

BasCalan herseyi yapmaya hazir, yeterki dokunulmazligi kalsin. Papaz cübbesi bile giyermis, kendisi diyor. Calmak zaten artik sorun degil. Dokunulmazligi kalkarsa, gidecek yeri hapis.

beni sürekli kendiniz gibi zannediyorsunuz.

sinirlenmek icin ciddiye almak gerekiyor.

dönelim ekmeleddine. basbakan birsey demiyor prof dr yasar nuri öztürk diyor!!!!!

yasar nuri öztürk ekmeleddine hirsiz köpek diyor!!!!

evet yanlis anlamadin sizin kasar nuri bunu diyor :)

------------------------------------------------------------------------------------------------

Prof. Dr. Kasar Nuri Öztürk Ekmeleddinin hirsiz oldugunu ispatliyor!!!!!

Muhakkak dinleyin arkadaslar!!!!

Ihsanoglu bir israil projesi. Kasar Nuri Öztürk tek tek hirsizligini anlatiyor!!!

tikla >>> Ekmeleddin Ihsanoglu hirsiz!!! <<< tikla

04.08.2014 14:43

Sultan II. Abdülhamid;

Millet birbirini kırıp geçireceğine bırakın beni öldürsün.

1978salih 04.08.2014 15:13

"Allah Islah Etsin" demek BADDUA etmek ise ,SENIN FIL HAFIZAN iflas etmis demektir !!!

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2089950)
Ben özgürüm, ben hürüm. Hickimseye beynimi yikatmadim, cünki hicbir organizasyona üye degilim. Hic bir cemaata üye degilim. Hic bir örgüte üye degilim. Degilim de, degilim.

Yanliz bir ile ikiyi sayabilenlerdenim. Ve insan akliyla kendim karsilastirip, degerlendirip düsünenlerdenim.

Bana inanirligindan bahsediyorsun. Bir kac ay önce burada bana beddua ettigini unutmadim. Bu konuda fil gibi hafizam vardir. Yani bana inanirligini öne sürmen, hic bir sey ifade etmiyor benim icin. Bence schow'a gerek yok yani.

Ayrica Arinc bal gibi de söyledigini söylemek istedi. Ayni söyledigi gibi, bugün "kadinin disarida gülmesi ayiptir" diyor, yarin "Kadinin disarida gülmesi yasaktir" diyecek. Oyunun son perdesi de bu olacak, "Disarida gülen kadinlari cazalandiracagiz" diyecek ve ahlak polisleri dizecek sokaklarda ayni Suudi Arabistan ve Iran'daki gibi.

Bu sözleri arindirip, baska türlü gösterilmesi falan bahane. bunun üsütünü kapatmaya calismaktan baska bir sey degil. Gözü kulagi olan, kendisi seyredip, izleyip, neyin ne oldugunu biliyordur.

Bütün dünyaya rezil ettiler bizi bu AKEPE'ciler.

Danimarka ve Ispanya

http://www.medyatava.com/haber/bulen...lestiri_111066

Almanya

Lachen verboten

http://www.fr-online.de/tuerkei/tuer...,27998938.html

Italyan basini

http://sonnokta.net/kahkaha-italyan-...undeminde.html

Avrupa basini

SAKA DEGIL

http://www.gazetecileronline.com/new...memesini-isted

INGILIZ Basini

http://zete.com/yabanci-basin-kahkahayi-konusuyor/

1978salih 04.08.2014 15:15

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2089965)
trollerin trollü manbee,

hala öküzlük yapiyorsun.

10 yil önce bir iktidar mensubu ortaya cikip, böyle kadinlar hakkinda atip tutmadi, cünki SIKARDI ozamanlarin laik düzeninde böyle kadinlara dil uzatarak onlarin üzerinde hüküm etmeye calismak.

bak insani nasil rencide ediyorsun !

sen busun !

artik sende yazdikarina dikkat et bence , yoksa inandiriciligini kendine karsi bile yitirmektesin !

manbee 04.08.2014 18:09

benekalice sen bedduanin ne oldugunu biliyormusun???

ben bu kopyaladiklarinda bir beddua göremedim.

biraz daha net olmaya calis ve sadece beddua ettigi yeri bize göster!!!!

gösteremezsen bu yaptigin cok adi bir iftiradir!!!!

manbee 04.08.2014 18:23

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2090160)
Zibidi manbee,

seni ilgilendirmeyen seylere karisma!

terbiyesiz benekalice,

sen burada birine iftira atacaksin ve ben karismiyacagim...

ben haksizligi nerede görürsem orada o haksizligi düzeltmeye calisirim.

salih sana beddua etmemis. adam sana bu kadar hakaret ve küfürlerine karsilik sürekli olumlu yaklastigi halde senin agzin halen bozuk.

bir kerede uzatilan cicegi alip insan gibi konusmaya calissan olmazmi???

benek ben ailenden alamadigin terbiyeyi burada sana ögretemem ama bu davranislarin seni ve chp zihniyetine cok büyük zarar veriyor. inanki uno arkadasimiz gibi bir cok üye chp'den sogudu. uno sahsen seni ve erdali göstererek chp'den sogudum diyor. sen böyle yaptikca daha cok oy kaybedeceksiniz :)

HeGotSoul 04.08.2014 20:09

türk milleti neden seviyeli bir bicimde tartisamiyor ?

bi almanlarin tartismalarina bakiyorum birde bizim. yaw, gecen benim büyüklerimede dedim "karsindaki insan senin düsündügün gibi düsünmek zorunda degil. saygi duyacaksin baska görüslere. her insan ayni olamaz". iste saygi olmayan yerde hep böyle küfürlü tiyatro cikiyor sahneye.

manbee 04.08.2014 20:50

Zitat:

Zitat von HeGotSoul (Beitrag 2090169)
türk milleti neden seviyeli bir bicimde tartisamiyor ?

bi almanlarin tartismalarina bakiyorum birde bizim. yaw, gecen benim büyüklerimede dedim "karsindaki insan senin düsündügün gibi düsünmek zorunda degil. saygi duyacaksin baska görüslere. her insan ayni olamaz". iste saygi olmayan yerde hep böyle küfürlü tiyatro cikiyor sahneye.

cok haklisin arkadas.

burada salih gibi düzgün yazan arkadaslar cok az. benekalice gibileri küfür etsede salih kardesimiz her defasinda düzgün sekilde cevap vermeye calisiyor.

türk milletini degil, türk milletinin arasindaki fanatikler yüzünden seviyeli tartisilamiyor.

04.08.2014 21:23

Balik bastan kokar, basbakan bile küfürbaz kahve agziyla muhalefete saldiriyor..
Imam osurursa cemaat sicar demek istemiyorum ama imam böyle yaparsa cemaat ne yapar degil mi?

manbee 05.08.2014 10:38

Zitat:

Zitat von Ask_Sehidi (Beitrag 2090178)
Balik bastan kokar, basbakan bile küfürbaz kahve agziyla muhalefete saldiriyor..
Imam osurursa cemaat sicar demek istemiyorum ama imam böyle yaparsa cemaat ne yapar degil mi?

basbakan yine iyi.

kemal kilicdaroglu basbakanin anasina küfür ettigi halde basbakan ayni seviyesiz sekilde cevap vermedi.

türk siyasetine bakinca chp ve mhp'nin seviyesiz söylemlerini burada chp ve mhp fanatikleri sergiliyor.

manbee 05.08.2014 11:51

Zitat:

Zitat von benekalice (Beitrag 2090191)
Bacak kadar boyunla zibidilik yapiyorsun burada. Birkere bayanlarla nasil konusuldugunu ögretmemisler sana.

Senin ziniyetin sana beyin yikama okulunda, kadinlara ne zaman ve nasil dayak atilacagini ögretmis belli ki.

Senin cübbeli meister'in konusmus

http://alkislarlayasiyorum.com/iceri...urlandirmistir

benekalice niye hakaret ve küfür ediyorsun?

sen salihe iftira attigin icin ben seni sadece dürüstce uyardim.

hemen saldiriya gecip hem hakaret ettin hemde karisma dedin.

ama haksizligin oldugu yerde niye karismayayim???

ben fikrimi ve gördüklerimi buraya aktardim ve salihe iftira atmanin güzel birsey olmadigini yazdim.

simdi ise bana iftira atip ve hakaret ediyorsun.

niye insan gibi yazmak yerine böyle vahsice saldirmayi seciyorsun?

1978salih 05.08.2014 12:03

Benekalice

sen gercekten insanin sinirine hasar vermeye calisan, kendini bir sey bilen , hayasiz edep ve adapsiz bir kisilige sahipsin. yalan olan dünyanda kendince hakaretler yaparak baska fikirlerin pesinde kosarak, kendi bilgisizligini bir sekilde gizlemeye calisiyorsun.

sana bir laf söylemek istemiyorum artik, cünki yazilarimda asla senin seviyene inmedigimi bazi konularda ise ti ye aldigimi biliyorum.
senin beni homo ilan ettiginde bile sana mecazi usulde cevaplar verdim .

neyse uzun yazmaya gerek yok ! bundan sonra seni kale almiyorum !
hic bir sekilde benim muhattabim olamazsin !

sana iyi sohbetler.

diger arkadaslarada önerim, blocklayin gitsin , degersize deger vermekle insanlik yapmaya calismak, teneke yi eline alip altin diye sevmeye calismak gibi

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 21:01 Uhr.