Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Aktuelles (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=390)
-   -   Türkei-EU-Beitritt (http://localhost/forum/showthread.php?t=4404)

16.02.2005 14:04

Sana ben Kürtsün dedimmi beeee

ne yapayim Türksen, bende Türküm was ist schon dabei....

Baslarim simdi Pontus Montusuna.... onlari kovana kadar basimiza haller gecti..... Pontuslularin kemiklerini bizim derelerde bulabilirsin..... yani sira coook Agalarin ve derebeylerinde kemimleri var.....

Sen benim Beitraga bir sey demedin.....

Kimse Asiret ve Agalarin emrinden cikma pesinde degil... acayip korkak bu millet yahu

isinsu 16.02.2005 14:05

EMIN CÖLASANIN ALMANYA ORNEGI...

Emin cölasanin verdigi 2 Almanya ornegini sizlere paylasmak istiyorum.. ben bu konuya cok takmistim.. biraz da siz takin.. :)

Emin Cölasan Fransiz TV sina cok onceleri bir röportaj veriyor bilmem izlediniz mi.. ve diyor ki: "Ab ye hic bir zaman alinmayiz, cunku Almanya bizi istemiyor.."...
Aynen böyle.. Ekip sefi cekimi durduruyor..devlet TVsiyiz diyor.. olmaz diyor.. Fransiz TV 5 de bu röortaj yayinlandi..Ve Emin colasan yazisinda.. Avrupanin fikir ve ifade ozgurluu kavraminin avrupa icin gecerli olmadigini anladi.. Simdi ayni konuda.. Yani fikir ve ifade ozgurlugu konusunda Almanyadan ornek veriyor.. :

1.) Konumuz Almanyada seriatci Turkce yayinlanan bir gazate Ataturk yildonumu oncesi 6 Kasim 2002 de aynen soyle yaziyor: ozetliyorum:
" ayyas kemal devleti icki ve fuhus alemleriyle yonetirdi. Firavun( Ataturk) feci sekilde can verdi, ebediyen cehennemlik oldu. Ölüm ani ibret vericidir. Vucudunun etleri , kafasinin saclari dokulurken, Azrail ona cehennem cukurlarini gostermeye baslamisti. Firavun inlemekte ve feryat etmektedir. Feryat ve inlemeler Istanbul halkina kadar ulasti.. Harbiye bando takimi devamli olarak Dolmabahce sarayi bahcesinde konser verdi. Mustafa kemalin ruhu cikmadan once agzindan nesaset ( pilsik , murdarlik, bok) cikti. Ortada les kaldi. Korkunc bir koku cernobil faciasi gibi etrafa yayilmaya baslamisti. Nihayet Hristiyanlik dini uzerine elbisler giydirilip aecele tabuta tikildi. Cenaze namazi adi altinda bir ayin yapildi. LEsin icinde bulundugu tabut halkin ziyaretine sunuldu..

Almanya devleti iste bunu seyrediyor.. YIllardir..
2.) Benzer bir durum PKK nin Almanyada yayinlanan gazetesi icin gecerli.. Onlarda her gun PKK ve Öcalan cazgirligi yapiyor, TR icin akla hayale gelmeyecek dusmanlik yazilari yayinliyor..

VE yine Almanya susuyor.. TR karsi oldugu icin. ALMANYA , TR ye olan karsitligini devlet eliyle degil, iste boyle islamci, ve kurtcu taseronlar kullanarak yaptiriyor.

Bu gercekleri bilelim ders cikaralim.. Kime kizalim??? milliyetciyim ama Kurtum diyen riyakar insanlara mi?? yoksa muslumanim Arap yazisi kullanamiyoruz diyen insanlara mi?? TR ne yapsin??? Almanya ne yapiyor???
EY gidi insanlik .. LAF EBELIGINGE BIR NUMARAYIZ.. GERCEKLERI GORMUYORUZ..!

cemdean 16.02.2005 14:05

Hayret....

... o zaman askeriye neden temizlemedi agalari? Cünkü ihtiyac duydular!
Gariban kürt halki nasil karsi ciksin agalara?
insan bu kadarda kör ve gözü boyanmis olamaz yahu!

cemdean 16.02.2005 14:07

guter beitrag! so ist es! o.T.

ohne Text

16.02.2005 14:07

Dümsnalik kendiliginden gelmi degil

kaldiki ben degilim... es ist egal was die Leute sprechen... ama Meclis ve en azindan devlet dairelerinde Türkce konusulmasi gerekli.....

Darüber diskutiere ich nit... kaldiki sen devlet dairesindeki bazi ibneleri devletmi zannediyorsun.. verseydin biraz bahsiste bak oda baslardi seninle Kürtce konusmaya.....

Olmayan bir seyi varmis gibi gösterme....

Sen asiretcileri ve Agaglari ne zaman yikacaksin aban onu söyle.....

Trabzonlular tecrübelidir.... yardim ederiz sizlere

16.02.2005 14:10

güzel iste bundan daha büyük

Demokrati anlayisi olabilirmi.....
Ama bastaki Talibani ve Idiot Asiretci Barzani ile olmaz...

Zaten bir kisi kirk yil basta kaldimi anasini ... o halkin..... bu bir gercektir...

Hitlker savasa soktu, Napoleon dagitti Avrupayi, Sultan Süleyman dünyayi dagitti......
Eninde sonunda Krige cikarir böyle insanlar

akshalil 16.02.2005 14:10

Herkesin görüsleri tabii farkli farklidi

ve herkkesin takip ettigi bir yazar vardir..
ama benim nazarimda cölasan demokrasi ve insanhaklari üzerine konusacak kapasitede bir insan degil..
ordumuzun ve MGK nin fikirleri disinda hic bir zivil fikri ve düsüncesi yoktur..tek derdi ise islam ve akp düsmanligidir..pkk varkende kürt düsmani idi..
bilimsel olarak sivil toplum kuruluslari olarak da cölasani pek dikkate alan yoktur tr.de

lala1 16.02.2005 14:10

DIVIDE ET IMPERA , denkt sich USA ...

Özel, als er lebte mochte ihn keiner, jetzt ist er Tod und wird geehrt !

Er war wirklich nach Atatürk ein bahnbrechender Reformer !

Er hat überhaupt mal die versnobbte Westküste mit dem verlassenen Osten verbunden mit AUTOBAHNEN !!!! Sogar die Hauptader Istanbul-Ankara war ja wohl nicht unter 10 Std. zu erreichen ! Jetzt sind es knapp 3 Std. !

Ist Özel an einem Herzinarkt gestorben ????????
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Die Türkei ist ein Land der Reformen !
Es ist ein sehr junges Land - und wird weiter Reformen erleben und wir sollten da mitmachen. Man verliert ja nicht seine Identität, aber sollte sich auch nicht verschliessen !

Vorallem aber sollten wir untereinander lernen uns zu akzeptieren - Kurden, Lazen, Araber, Griechen ....denn nur wenn wir eine Einheit sind können wir stark sein.
Und das finde ich gerade sehr wichtig für die Türkei - denn die Augen sind auf dieses Land gerichtet und jeder weiss - je mehr Unruhen es gibt, desto schwächer ist ein Land !

DIVIDE ET IMPERA (teile und regiere) !

aliconda 16.02.2005 14:12

Was soll das jetzt !?!?!?

Was meinst du mit "Milliyetci = Kurde" ???

Hääää ?

Reitest du jetzt auf der gleichen Kuh wie der Enis???

Ich bin "Milliyetci" ... nur definiere ich "Milliyet" mit ALLEN Bevölkerungsteilen(=Bürgern) der Türkei ...
Wenn man so sagen WILL, als "Familie" ...
... das bedeutet, dass es UNS ALLE etwas angeht, wenn in Bosnien, Griechenland, Zypern, Irak, Armenien, Aserbaidschan ... was dort vor sich geht!
Wenn im Nordirak etwas "schlechtes" vor sich geht ... und unsere Kurden meinen, es müsse "was" getan werden, dann muss die "Großfamilie TÜRKEI" sich dort engagieren!
Der Nordirak betrifft die Türkei zB in doppelten Sinne, wenn nicht gar in dreifachem Sinne!

Verstehst du meine Sichtweise?
Für mich ist es keine Last, das die Türkei multiethnisch ist, sondern die Berufung über den eigenen Tellerrand zu schauen!
Das heisst aber bei weitem nicht einfach ... mal nur so mit Militär in XY einzumarschieren!
"Macht erfordert extreme Verantwortung!"
Die Türkei hat eine relativ sehr mächtige Militärmaschinerie!

al"

PS: AUCH FÜR DICH ZUR AUFKLÄRUNG ...
* ich bin ethnischer Türke
* bekennender "Kemalist"
* bekennender "Europäer"
* bekennender "Bundesbürger"
* bekennender "Türkiyeli"
und am wichtigsten
* bekennender FENERBAHCE Anhänger (Was die Punkte 2 und 5 ergeben MÜSSEN)

;-)

16.02.2005 14:13

und das nur weil der andere anders ist

Bence kiskanclik olayi bask bir sey degil.....

Onun var niye benim olmasin... am leichtesten geht es wenn ich es dem anderen wegnehme.....

Ein Universelles Problem..... auch in anderen Planeten sollte es ähnlich zugehen.... bestimmt sogar.... also die Borgs gibt es nur bei Star Trek.....

cemdean 16.02.2005 14:13

sen git bakalim bir "sedat bucaka"

kafa tut... görürüz o zaman senin kahramanligini....

lala1 16.02.2005 14:14

Martin Luther King sagte mal ....

Wir lernten unter dem Wasser zu schwimmen
Wir lernten über den Wolken zu fliegen
Wir lernten ......

aber was wir nicht lernten ist brüderlich miteinanderzuleben.

isinsu 16.02.2005 14:17

ja, das mag sein...

... ama ben zaten sadece "gercekleri" aktariyorum.. bu gercekler de zaten ortada.. yani .. onu yorumsuzca sadece yaziyi, gercege dikkat etmek de yarar var... diye dusunuyorum.. Yoksa dedigin gibi... Emin colasan degil konu... veya konu olacak insan.. ki ama ben onu severim ...

akshalil 16.02.2005 14:19

Özal war eine interesante Persönlichkeit

einerseits an trägt er an vieles Schuld,die wir heute erleben..zB: "benim memurum isini bilir" dedi ve rüsvetin önü alinmaz oldu:-)
"Anayasa bir kere delinmekle bir sey olmaz" dedi ve hukuksuzlugu tesvik etti..

ama diger yandan akilci politikalari vardi..mesela bizim neden kendi topragimizi durmadan bombalayip kendi vatandaslarimizi öldürüp memlektin parasini carcur ettigimizi anlayamadi ve orduya bu nokta da karsi cikti..ve evet deddigin gibi ABD gibi imperyal politikalar gütmek istedi..yani kemalizmin sinirlarini baya zorladi..bana mantikli geliyor öldürtülmüs oldugu fikri..

16.02.2005 14:21

Sende kücük basla

Illa Sedat Bucakla degil.... kyö agalariyla basla.....

Daha sonra Tayip halleder sadet BHucagi... onunda gözleri bu sefer gercekten tam disari düser vallahi...

Sedat gitsin bir Cem uzanla görüssün..... o zaman Tayibin bu hussularda ne kadar ciddi oldugunu anlar....... das ist ekin Spiel

isinsu 16.02.2005 14:22

gebonkt...:)

Sorry habe verstanden... schöne Einstellung.. hatte Dich etwas missverstanden...
DAnn kläre ich dich auch mal auf:
1.) Europäerin------
EINE FRAU EIN WORT.. :P

16.02.2005 14:22

Sizin köyün Agasi yokmu ??

veya Agasi olan hic bir köy tanimiyormusun... yani Halk onun marabasi olsun

cemdean 16.02.2005 14:22

Ne derler?

paranin dini ve imani yoktur. bunu irciliktada, devletdede ve dinde görürsünüz.
Kurden haben genau so viel mist gebaut wie die Türken, nur waren Sie nie direkt an der adminstration der Türkei zuständig und konnten ihre macht nie ganz überschreiten.
Turgut Özal und der Naksibendi-Orden sind doch die besten Beispiele für kurdische Einflüsse in der Türkei.
Kurdische Unternehmer, die das Nachtleben in Istanbul dominieren.
Irgendein Vaybeeaner sagte es mal sehr treffend: "karni doymus kisiler zarar getirmez".
Die sozialen Abgründe der Türkei sind der Nährboden für all die "Widerständler".

Kleine Anmerkung Enis: Mein Vorfahren haben Deine Republik mit aufgebaut, wir haben den Schah Sait-Aufstand niedergeschlagen und wir waren die Hüter, Deiner ach so geliebten Scheindemokratie.
Enis, gibt es Offiziere aus Deiner Familie in der Armee?
Bei mir schon...

16.02.2005 14:23

Agayi kovuyormusun kovmuyormusun

sen onu söyle bana... mehr will ich gar nicht wissen

aliconda 16.02.2005 14:24

Ach komm mir jetzt nicht auf einmal so!

DU schreibst die ganze im gleichen Atemzug "kürtler", "PKK-ibneleri" und im gleichen Atemzug "SIZLER","SIZ","IHR" ...

Alle ausser die sind einfach schlicht aus DEINER sicht NEGATIV besetzt!

Es ist auch bedenklich, dass du dich rühmst, Pontus Griechen massakriert zu haben!

Denke mal darüber nach!

al"

cemdean 16.02.2005 14:25

Der Aga unterdrückt aber nicht das

Bekenntnis zur eigenen Identität und Sprache...

aliconda 16.02.2005 14:25

NUR "RELIGIÖSE MINDERHEITEN" gibt es in

der Türkei ... um es genauer zu sagen ;-)

lala1 16.02.2005 14:26

Engstirnig bis zum geht-nicht-mehr !

Kim kimi bagindan sagindan kova bilir ?!

Kimse kimseyi kovmuyor ama hepsi birbirine zincirlenmis birer olay !

aliconda 16.02.2005 14:26

Dann hättet ihr aber nicht speziell über

den Umweg Demonstrationsrecht gehen sollen!

"Selber schuld" müsste ich dann sagen ... ;-)

aliconda 16.02.2005 14:28

Ab in die Küche !!!

Sagt dir ein türkischer Machokanake hhehehehhehe
Dann kannste auch nichts falsch verstehen ;-)

LOL

;-)

al"gemein

16.02.2005 14:29

Devlet temizleyemez Kanunlar var

Adamin tapus var... ben gitmiyorum der.. ne yapacaksin.....

Sanki Trabzonda Agalari devletmi kovaladi.... biz kovaladik..... bizde o zamanlar zavalliydik, neyimiz vardiki Aganin kölesiydik, yada Beyin......

Aganin zulümünden millet tabiki Istanbula yada büyük sehire kacip bir gece kondu yapar....

Bak biz kovalardik vallahi gayi.... sana yemin erim......

Noch was..... bak aklima geldi.....

Yahu devlete karsi gelmek kolayda Aga devletten büyüktemi Aglari yok edemiyorsunuz....... iki tehditte Aga kacmazsa beni cagirin aninda Aga kacmazsa, beni asin...

Devlete ayak kaldiran Halk Agayi yiyip kemik etmesi lagzim....

Ammaaaaaaa eger Aga Halki devlete karsi ayaklandirmissa.... naaa dannn kann man natürlich nichts tun ausser Sklave zu sein.....

Ama ben eminim zamanla Asiret ve benzeri olaylar kalkacaktir.... en azindan Eu Asiretlerin ve Agalarin belki sonunu getirebilir...

latinoqueen 16.02.2005 14:30

ja enis.....

hast du gehört .....Offiziere, ....
du hast ihn doch als pkkci bezeichnet dimi....aaahh....türkiye askeriyesinin pkkci ailelerin üyelerini offizier yaptigini yeni duyuyorum....mauhahahahhhaha...
siehst du, lies mal den Beitrag und fälle nie wieder ein Urteil über ihn!!!

aliconda 16.02.2005 14:32

Da hat aber der Staat verantwortung zu

übernehmen!

Durch Aufklärung und BILDUNG!
Stattdessen arbeiten des Staates mit diesen archaischen Ochsen gemeinsam um weiterhin Teile der Bürger zu unterdrücken!
DAS DARF NICHT SEIN!

Komm mir auch nicht damit, dass es nicht so sei!
Kuck dir die wahlen in den Südostprovinzen an und wie sich "demokratische" Parteien dort mit "Landfürsten" ins Bett gehen!!!

Kein Teil UNSERER Bevölkerung darf so behandelt werden!

Das werfe ich der Politik/Regierung vor ... der "Staat" an sich ist da selbst schuldlos!
Die HANDELNDEN sind SCHULDIG!

al"

16.02.2005 14:32

Ama bzim Is adamlarimiz Trabzona

yatirim yapiyor... neden sizinkiler yapmiyor.... ???

Istanbulda is adami olmussun zengin olmussun, ama adam olmamissin..... eee ene olsmus.... annen baban Harranda yada Urfada yine fakir.....

Kusura bakma ama onlar isi adami degil.... cogulari serefsizin teki... Asaletini unutmus manyaklarin teki.......

Sadece Mehmet Aki Yilmazin Trabzona ve trabzonspora yaptigi yatirimlar, allah bilir ne kadardir

lala1 16.02.2005 14:35

siz-biz = da ist das Problem !!! o.T.

ohne Text

isinsu 16.02.2005 14:37

na, dann..

wünsche ich uns beiden eine friedliche Zusammenarbeit :)) eehh diskussion.. :) du weisst hier spielen alle Angriff- Notwehr.. :) wie ich das hasse..! ich bin offen für fast alles.. also Küche ist auch ok! :D mein Gott ich bin zu Gut für diese WElt.. In diesem Sinne..

YURDUMUN INSANLARINA SELAM OLSUN,...

aliconda 16.02.2005 14:38

Hadi Enis ... Güneydoguya!

Aydinlat milleti :-)))

Hemen gercekleri görürsün ve o zaman eminin tek yönlü düsünmezsin hemde oradaki halka hizmet edersin!

O zaman gögsünü kabartip "NE MUTLU TÜRKÜM" desen hic kimse yanlis anlamaz!

Cünkü acikca o sözleri KANITLAMIS olursun!

...

Ama yinede seni biraz kritize etmeden gecemiyecegim!

Kimse kürtce "ULUSAL DIL" olsun demiyorki ???

Ben 100% "Türkce" TEK RESMI DIL kalmasinin savunucusuyum!

Kim istedigi dili konusmak istiyorsa istesin!

Ama resmi dil kalmasi MECBUR!

al"

16.02.2005 14:38

Sen Türkiyede askerlik yapmayani duydunm

du laberst einen Scheiss....
Sanki diger TR vatandaslari askerlik yapmiyormus..... Erbärmlich, Erbärmlich

Ach weisst du was... sollen euch doch eure Asiretsreis und die Agas versklaven.... euer Problem...... kilinizi kipirdatmayin.....

Sedat Bucak isi biliyor.. adam gidip Meclise girip aturuyor... und euch lässt er dann auf Berge klätern......

Mach doch was Ihr wollt... sonra devletle karsilasinca sasirmayin... dabei zieht man immer den kürzeren....

Tavsiyede bulunuyoruz nasil kendinize yardim edersiniz diye... aber kapiert Ih nicht.....
Aglayan ben degilim sizlersiniz... also weiter heulen... das ist einfacher anstelle was zu tun

delahoyaa 16.02.2005 14:40

Eee? Simd nolcek? o.T.

ohne Text

aliconda 16.02.2005 14:40

Achtung! Es ist nicht IMPERIALISTISCH

gemeint!
Sondern, dass auf "uns" eine besondere Verantwortung zu kommt!
WIR sind dann mitverantwortlich auf unsere Brüder und Schwestern!

Wenn es zu Gunsten der Türkei und auch der Nachbarländer(/-regionen) ist umso besser!

al"

16.02.2005 14:40

Ben baska bir seymi diyorum

Ich habe keine Lust mich zu wiederholen.....

Sen Asiretcilere karsi ne yapilir onu anlat bana

lala1 16.02.2005 14:41

tabiki ! kürtler ve diger azinliklar

olmasaydi nah kurtulurduk iskhal altindan !

Und im Endeffekt war es eine Zusammenkunft einer religiösen Gemeinschaft ! Alle waren Moslems und kämpften unter dem Halbmond- das benötigte Zusammenhaltgefühlt war somit geschaffen und es funktionierte !!!

Wobei man auch dieses erwähnen muss :
Im Vertrag von Sevres, welcher durch den von Lausanne abgelöst wurde, wurde den Kurden Autonomie versprochen....

delahoyaa 16.02.2005 14:45

Alman Gutmenschlerin sayesinde...

... PKK bunca Türk dükkanlara saldirdi, bunca Kürtlerden zorla harac topladi ve Köln"de bir geri zekali Almanya"yi bos sanip kendisini halife ilan etti!

11. eylül"den sonra bile Alman Gutmenschler derin bir uykuda...

aliconda 16.02.2005 14:45

Talabani ve Barzaniyi de bizimkiler

destekledi!

Ayni amerikanin hasta politikasi gibi!

"Düsmanimin, düsmani benim ahbabimdir diye"

Talabani ve Barzanin ne mal olduklari ortada!
Yani onlar demokratikmi? Halklarini mi düsünüyorlar???

Türkiye acikca Kuzey iraga bir "Perspektif" vermesi lazim!
"Sizde bizim gibi demokrasi icin ugras verirseniz sizi destekleriz!"

Simdi Barzani ve Talabaninin Türkmenlere yaptigini nasil buluyorsunuz?
Aslinda hic birsey diyemeyiz ... cünkü biz IYI ÖRNEK olamiyoruz ki?

Sorumluluk göstermemiz lazim!
Hem güneydogudaki kürt HALKIMIZI AYDINLATMAMIZ lazim hemde mesela kuzey iraktaki!
Daha Türkiyenin COOOOOK isi var!

al"

16.02.2005 14:47

Massakiert nicht... bekämpft

Askeriyede PKK yi bekämpfen etti... massakierenmi etti simdi.... ????

Du bist ein witzbold.... kaldiki bölgemizde kurtulus savasindan öyne Yunanin Egeye cikmasiyla kendileri ayaklandilar... oradaki halka veryansin... yok efedim pontus monrus usw..... cok büyük zulüm ve zaiiyat verdi Trabzon halki ve kurtulus savasinin heyecaniyla bizde veryansin ettik.... ve sürdük onlari, öldürme degil... kovduk.. kendileri kacti zaten....

Ayni olayin kat kat daha büyügü, Gazi-Antep Urfa sein hier genannt

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 22:14 Uhr.