![]() |
enis kardes
bu tessetür tartismasini gecen gün seninle yaptim. Ve isbaata ettim sana sen hala inanmiyorsun o senin kurana sadece Y.N.Öztürk bakis akisindan baktigin icin anlayamiyorsun. Arablarin dine bir sey soktugu yok. Kurani Kerim arabcadir. Burada arablara karsi irkcilik yapmaya gerek yok. Kuranin tevsirlerini oku TESSETÜRÜ anlarsin o zaman diyorum sana ve bu konuyu bir daha acma diyorum. Kurani kerimde acik gezdin diyede bir ayet yok. Varsa yazarsin görüsürüz. Seninle polemiye girmek istemiyorum. Sen Elazizle kendini ayni kefeye kuyabilirisin. Bu senin dogal hakkindir. Ama ben seni Elazizden akili buluyorum. Bu benim sahsi görüsüm.
Allah hep bizimledir. Biz onu bulamiyoruz, cükü gafletten uyanamiyoruz ! |
Kardesim
Ben Allahin kanunlarini kabul ediyorum diyorum sana ve tatbik ediyorum diyorum simdi sen benimle yine polemiye girmekmi istiyorsun ? Sen kulluk görevini mümkün mertebe yerine getir gerisinden sen sorumlu degilsin. Azinlik oldugunu biliyorsun dimi. Biz azinligin görüsüne saygi duyuyoruz sende cogunluk kesime saygili ol ve hep ben dogru yapiyorum biz dogru yapiyoruz deyip durma .
|
Hemso ben degisemem
bu hususta... ayni seninde Hadisleri terk edemiyecegin gibi....
Hadisler ve Mezhepler yüzünden ben 13 yil it gibi dolastim dünyada... ne namaz ne niyaz... ne oruc .... tam bir piskopat..... Allahtan su anki Alimler sayesinde hayatima huzur ve denge geldi..... Bak bunlar Hadisle Mezheple falan gelmedi... dikkatini cekerim... Ama olsun Demokraside görüs ayriliklari olacak elbet... sonucta komonist degiliz ya... Selamlar Enis |
tsekkür ederim
Dedigim gibi.... bizlerin kafalari uymasi ve uymamasi bir sey degistirmiyor...
Keske su dünyadaki din uzmanlari bir ortak metin hazirlayip sunsalarda, Islam alimi rahat etse..... |
Show ?!?
kardesim sen anlayamazsin bunu basbakanlarin veya cümhur baskanlarin karsisinda saygi durusunda durursun kiravatini düzeltirsin ama benim Allaha karsi olan sevgimi saygimi anlayamiyorun. Anlayamazsin cünkü o kabiliyet yok sende. Sen buralara sadece tartismak icin yani SHOW amacli gelenlerdensin.
Allah showculardan korusun bizleri |
burda tessettür konusunu hic tartismadim
ama kisaca fikrimi ögrenmek istiyorsan..tesettür konusunda muhammed esed in fikirlerine aynen benimsiyorum..
tesettür yani örtünme kadnlari ilgilendiren bir konu..bir kadin kendini dikkat cekici görmüyorsa erkeklerin bakislari rahatsoz etmiyorsa yani kendisi nasil rahat ediyorsa öyle giyilebir... tabiki bir kadinin senin gibi kiro yobazlarin bir smuhitindede basi acik kolu yarim acik gezmesi sacma olur..hayvan gibi karilara saldirirsiniz.. ama basi acik kolu acik hatta pantolonlu kizlar bu gün almanyanin metropol sehrinde pekde cinsel acidan ilgi cekmez.. yani mümin devamli orta yolu secmesi gerekir..asiriya ne softa yobaz olmakda ne kicini acmakda yarisa girmemeli.. burda amac cinselligini öne cikarmamak..kadin ve erkegin ayni sevyede cinselligi öne cikarmamasi.. yoksa basörtü takip alttan ciplak gezip dudaklarini kahpeler gibi boyamasi cok sacma olurdu.. ama sana kalsa sanirsam karilarin hepsine cuval gecirecen..cükün kalkmasin diye..? yoksa allah melekler felan bizi herzaman ciplakda görüyorlar.. ayrica konu müsriklidi yine yandan gaz yaptin ..konuyu anlamamak icin.... |
Onuda
Onuda kabul etmeyen cok olur bunu bil. Kabul etmeyenlerin coguda senin gibi düsünenlerden olur galiba bu benim görüsüm.
|
hemso yine gaza bastin gidiyorsun
bir az frenle bakalim.....
Ne zaman bir seye ön yargiyla Alevilere davrandim.... Kuranin cercevesi apacik ortada.... Alevilerin din algilayisi Kuranin disindadir... senin uslübun gibi..... Bu cok ve cok acik artadadir.... anlamiyacak ne varki.... eger senden anlamiyorsan, artik burada baska birilerinin anlayacaginida zannatmiyorum.... Ben birilerine iyi görünmek icin... yok sen iyisin haklisin falan demem.... ve kimsedende beklemem.... Selamlar Enis |
sen allahin karsisina kravatlimi
cikiyorsun sen salakmisin yoksa dalgami geciyorsun..komik adam..namaz show degil..sen namazi show icin kiliyorsun gibime geliyor...
bakin bakin coach dangalagi ne müslümanmis ne namz kiliyior ..bakin bakin showcu adam... yani senin hareketlerini sifatini düsünce birda aklimdaki ezbere bildigim kuran ayetlerini kombinasyon yaparsam allahin yolladigi bu kurana hayret ediyorum yani yüzlece yil önce gelmis aynen sizin gibi showmen hinzir müsrikleri adeta tasvir ediyor..sasip kaliyorum ancak bu kadar olur diyorum..,,,, |
Hata ediyorsun
Bak buradada yine söz hatasi yapiyorsun. Meshepler tabii din degildir. Ama onlarda namaz kilmayin, oruc tutmayin demiyor. Piskopat olun demiyor. O senin kisisel tercigin idi. Mesheplere inaniyorken it gibi dolasiyordum derken simdi mesheplere inanlari it yerine koyuyorsun lütfen dikkat et biraz. Ben nasil dikkat ediyorsam sende dikkat etmeye calis kirilmalar olmasin.
Ben sana degis demiyorum zaten. Müslüman sadece konusmasini bilmeyecek. Susmasinida bilecek bunu unutma. Benim kardesim cok konusur ona söyle ögut ederim ben hep: Agiz beginden önce calisirsa hep yanilirsin. Begninle agzini kontrol et. Derim ona hep. Elazizin seni cok etkiledini cok iyi biliyorum. Ama onun istikameti senin istikameti olmamasi gerek. O agzina geleni konusuyor. Icabinda küfür bile ediyor. Bu onun Ahlaksizligini ortaya döküyor. Ve samimi müslüman olmadigini gösteriyor. Sen onun gibi olma. Ve onun gibi degilsin zaten. Allah hep bizimledir. Biz onu bulamiyoruz, cükü gafletten uyanamiyoruz ! |
Kardesim
sen namaz kilacak kadar bile ayet ezberinde yoktur. Böyle beni ithaam etme beni tanimadan konusma. Show yapan ben degilim. Utanma duygusuna sahip olan bir müslümanim sadece o kadar.
|
Haci Hoca dedinde
Bizim Diyanet camisine gecenlerde Milli-Erbakan-Hazreleri-Teskilatindan bir Hoca geldi...
Ne yazik ben orda yoktum... iki seksen sohbetlerle uzatacaktim.... Diyecegim su... Diyanetten emekli olmus ve simdi Almanyada Erbakan teskilatinda Hocalik yapiyor, para pul icin devletini milletini satiyor..... Arkadas ne aci bir durum... bu Hocalar böyleler iste Selamlar Enis |
ALEViLER özünde kurana daha yakindir..
yani kuranin özünü cok iyi kavramislardir ve yasam felsefelerine koymuslardir..
kuran insan icindir ..önemli olan insandir..yani önemli olan sünnilerin yaptigi gibi yat kalk robot gibi belirli ibadetler degildir...allahin namaz kilmamiza ona salat etmemize ihtiyaci yoktur..hersey insan icindir.... ona bakrsan benim bilgisayarim en kral sünni..kimse yarisa giremez... 24 saat hatim edebilir 50 vakit namaz kilabilir..hatta postayla haccada yollayip kabeyi tavaf ettirebilirim..zaten yemez icmez sex yapmaz orucludur... yani yazilarinda alevilere karsi (orjinin sünni olduugu icin gayet normal) ön yargi li oldugun ortaya cikiyor.. benim sahsi görüsüm aleviligin özünde kurannin icerdigi mesajlari daha iyi yansittigidir..ha neden oruc tutmazlar bilmem 5 vakit namaz kilmazlar hz aliyele neden sirk yaparlar..ibadet diye neden dans ederler....onlar ayri konu.. bilmem anlatabildimmi.... |
KIMDEN UTANIYORSUN ALLAHDANMI ?
allahin önüne takim elbise ve kravvatli cikmadigin zaman utanyormusun..oglum sen harbiden manyamis bir müsriksin....ibret alincak showcu bir softasin...utaniyormus..ulan allaha sirk ederken utanmiyorsun ama..aklisizluiginda hele hic utamiyorsun..!!!!
|
Ona sen karar veremezsin o.T.
ohne Text
|
sen yoktun biz tartistik bu konuyu
istersen bi göz gezdir. Ve su uslubunu degistir. Seni yoksa adam yerine koymam!
|
anladigim kadariyla
söyle:
Aleviler zamaninda bu zamandaki gibi, dinde Kurana dönmecalismasi yaparken bayagi aksakliklar yasamislar... nedense bu calisma yarimkalmis... o yüzden Kuranin önemli kildigi ibadet kanunlarindan mahrumkalmislar... kisileri ön plana cikarip Allahi arka plana atmislar... Sünnilerde tam tersi... sabah aksam idbadet, sabah aksam ibadet... gerisi yok.... Sonuc cher iki gurup istikameti sasirmistir... Cözüm: Kuranin cagdas tefisiridir, cagdas yorumudur... herkesi baglayan evrensel kanunlar cercevesinde zamana göre uygulanmasidir..... OK. Selamlar Enis |
Salak herif
Ben kirvatla namazmi kiliyorum dedim sana. Sende utanma duygusu bile yok galiba sen cünüb bile geziyorsun. Serefsiz serefsiz yazilar yazma buraya senin itikadin bozuk. Sen galiba sadece Allaha inaniyorum demekle bitiyor saniyorsun dini.
|
sen manyamis piskopat bir müsriksin
sen ancak kravatini tak takim elbiseni giyip allahin huzuruna cik...aman ne komik evlere senlik bir durum...hay ben sizin imaninizi ve dini bilgilerinizi yiyeyim...allah bilir sen sex yaparkende lambayi söndürüyor ve elbiseli sex yapiyorsunudr... melakeler kacmasin diye HAHAHAHAHAHAH allah akil fikir versin sana takintili softalar......
|
Kadinlar Hakkinda uydurulan Hadisler
diye kitap yazan Profesörü ve kitabini aramaktayim... Türkiyede bazi degerli arkadaslara Mail yazdim, zannediyorum bu hafta icinde bir cevap alip hemen buraya ekleyecegim..
Unutmadigimi belirtmek istedim.... Iyi geceler Enis |
Serefsizligin Ahlaksizligin
Serefsizligin Ahlaksizligin bu kadarida cok. Müslümansan adam gibi konus. Bize müsrik diyorsun ama senin konusmalarin müsriklerinkilerine benziyor. Namusuz herif. Sahsiyet olsa böyle yazmazsin. Allahin azabi üzerine olsun insallah.
|
Ben tahmin edeyim
Yasar nuri Öztürk veya talebelerinden birisi :))))
|
cok iyi olur sen müsriklere bakma...
dosyana bunlarida koyabilirsin...
Hz,Muhammet diyorki,dünyadan ve kadınlardan sakının,Zira beni İsrailde ilk fitne kadın yüzünden çıkmıştır. Riyazüs Salihin tercümesi. Diyanet işleri başkanlıgı yayınları,Ankara,4. baskı 1,105. Benden sonra erkeklere kadınlardan daha zararlı,fitne ,ve fesat olarak,hiçbirşey bırakmadım. Ubid 327,Usame İbni Zeydin anlattıgına dayalı bu hadis için BKZ, Sahihhi Buhari tecrit.2,267hadis no:1795 ""kadınlar olmasaydı,hakkıyla allaha ibadet edilecekti. (allame menavi, feyzul kadir şerhu camius-sagir, c.5, s.343 beyrut,ty.) """kadınlarınıza yazıyı öğretmeyiniz ve onları yüksek yerlerde oturtmayınız""" (zehebi,mizanul-i"tidal fi nakdir- rical,c.1 s.419-420,mısır,1382) """ nasılki allahü teala kadınları geriye atmışşa, sizde kadınları geriye atınız.."" (aliyyül kar"i, el- esrarul-merfua fi"l ehbaril- mevdua s.111beyrut; imamı merginani, el hidaye, c.1 s.56, mısır 1965) kadinlar yeryüzünde seytanin gölgesidir.! (buhari- kadin 543- tirmizi) "Kadının dini ve aklı yarımdır", "Kadınların arasından iyi bir kadını bulmak, kargaların arasından alaca bir karga bulmaya benzer", "Namaz kılan birinin önünden eşek, kara köpek ve kadın geçerse namazı bozulur", "Evlilik, kadın için bir çeşit köleliktir", "Allah"tan başkasına secde edilmesi helal olsaydı, ilk önce kadının kocasına secde etmesi gerekirdi", "Cehennem halkı bana gösterildi; çoğunluğu kadın idi", "Kocanın vucudu irin ile kaplı dahi olsa ve karısı onu yalasa yine de kocasının hakkını yerine getiremez", "Kadın hayızlı iken namaz kılamaz, oruç tutamaz, Kuran okuyamaz." KURANDA ise KADIN ERKEK Haklari aynidir..:::.. Kuran"a göre kadınlar, erkeklerle aynı haklara sahiptirler (2:228). Kadınlar, kocalarını boşayabilirler (2:230, 233, 228; 4:35). Kadınlar boşandıktan sonra üç aybaşı hali görmeden tekrar evlenemez; erkeğinse, böyle bir mecburiyeti yoktur ve bu, erkeklerin biricik avantajıdır (2:228). Kuran"da "en azılı inkarcılar ve münafıklar" olarak tanımlanan Araplar (9:97), kadınlar aleyhindeki geleneksel tutumlarına paralel olarak bir çok dini kural oluşturdular dötte atmasyon hadislerlede bunu destekledirl... sonuclarini halen günümüzde görebiliyoruz |
ilkel yaratik magaradanmi kactin sen
bu isler masallah ile insallah ile olmaz!
allahim bana akil ver diye yalvar en iyisi.. cünkü yazilanlari anlamdigin gibi burda rezil kepaze oluyorsun farkinda degilsin.. madem yazilarimdan gicik oluyorsun sende sacma sapan seyler yazma.... yani yazdigin seyler apacik senin bilgisizz cahil kulakdan dolma ...kurani okumamis show yapan bir müsrik oldugunu gösteriyor.. |
Haysiyetsiz herif
Haysiyetsiz herif senin bu serefsiz tutumun müslümanliga uyuyormu ? Peygamberimizi örnekmi aliyorsun yoksa seytanimi örnek aliyorsun.
Sen seytanin ahlakina sahipsin. Seytan bile senden iyi o sadece insanlara secde etmedi. Sen ise küfürün alasini yapiyorsun burada. Bide baskalarina müsrik diyorsun. Utan sefesiz herif. Kafana göre yorum yapma. Burada internette yani ötersin. Istersen git bir cuma namazindan sonra bu söylediklerini millete söyle seni aninda linc ederler orada. Burada tabiiki ananymsin tabii agzina geleni yazarsin. Serefsiz. Analar senin gibi insanlar dogurduguna utanmasi gerek. |
Hayir degil
Oda onun yaslarinda birisi....
Yanlis degilsem Anadoludaki Üniversitelerden birisinde calisiyor ama hangisinde bilmiyorum.... Hadis kitaplarini arastirarak.. Kadinlar hakkinda yalan Hadisleri taoplamis Kitap haline getirmis... bayagi kalinda onu söleyim... bilgileri alinca ancak daha fazla bir sey diyebilirim... Selamlar Enis |
YOOO niye kizayim ki ???
Sevgili Arkadas... isin bakis cercevesi önemli... sen abdest olayani önemsiyorsan sana biraz hak veririm... ama benim gibi düsünüp Namazin Allahin huzuruna cikmaka oldugnu düsünürsen senin söylediklerin yanlis, cünkü bu Kuran acik acik yaziliyor... bunu da baska türlü bir tabiri yoktur !!!
Kadinlar ve Erkeklerin Namazda olsun baska yerlerde olsun örtünmesi gereken yerleri vardir, herhalde sana bunlari saymama gerek yok... bunu ilk okul cocuklari bile biliyor :) gelelim senin dedigine... be hemsom hic camide bayanlara ait abdest avuzlari yok mu ??? sen hic camide bayan ve baylarin ayni yerde abdest aldigini gördün mü ??? Sen hic bayan ve baylarin ayni yerde namaz kildigini gördün mü, yani camide ??? Lütfen konuyu bazi noktalara göre evirip cevirmeyin... bu kadar basit bir Probleme büyütmek günah kadardir yaaa... ciddi yölüyorum ... das ist traurig sowas zu diskutieren da frage ich mich wo ich bin... Kindergarten ??? Lüfen reisst euch am riemen!!! Selamlar Fatih |
Yalan hadis.
Yalan hadis diyorsun enis kardes, sen yalan ile sahih hadis arasinda ayrim yapmiyorsunki.Senin icin hadislerin tümü yalan veya yazilmamis. Yalan hadislere bende inanmiyorum. Kitapta faydalidir. Ama senin görüslerini baglamaz muhakak.
|
Yalan hadis.
Yalan hadis diyorsun enis kardes, sen yalan ile sahih hadis arasinda ayrim yapmiyorsunki.Senin icin hadislerin tümü yalan veya yazilmamis. Yalan hadislere bende inanmiyorum. Kitapta faydalidir. Ama senin görüslerini baglamaz muhakak.
|
/ Takva / İttika / Edeb / Ihsan
Yüce Allah"dan korkmak, haramdan ve şüpheli şeylerden sakınmaktır. Böyle bir hale "Takva" denir. Bunun sahibine de "Müttakî" denilir. Müttakî olan bir zat, güvenilir ve itimat edilir bir insan demektir. Ondan hiç bir kimseye zarar gelmez. İslâm önünde insanlar esasen birbirine eşittirler. Bunların seçkinliği ancak takva iledir. Kur"an-ı Kerimde buyurulmuştur:
"Şüphe yok ki, Allah yanında en iyiniz, en çok müttakî olanınızdır." İttikanın karşıtı fısk"dır, fücur"dur. Daha açığı, doğru yoldan çıkmak, Allah"a asi olmak, haram ve şüpheli şeylerden kaçınmamaktır. Böyle bir halin sonucu da felâkettir, azabdır. Güzel terbiye ve güzel huylarla vasıflanmaktır, utanılacak şeylerden insanı koruyan bir hal demektir. Edeb, insan için büyük bir şereftir. Edebin karşıtı İsaet"dir ki, kötülük yapmak ve terbiyeye aykırı davranmak demektir. Edeb, insanın süsüdür. Edeb, insanı nefsin arzusuna uymaktan korur ve kurtarır. "İnsanın edebi, zehebinden (altınından) iyidir" denilmiştir. Edebden yoksun olan bir insan, bir toplum için zararlı mikroblardan daha tehlikelidir. Bağışlama, iyilik etme, bahşiş verme, hayır olarak yapılması uygun olan bir şeyi yapma demektir. İhsan, adaletin üstünde bir faziletdir. Bir âyet-i kerimede buyurulmuştur: "İhsan ediniz; şübhe yok ki, Allah ihsan edenleri sever." Diğer bir âyet-i kerimede de buyurulmuştur: "Yüce Allah sana ihsan ettiği gibi, sen de ihsan et." Herhangi bir işi güzel bir niyetle ve saf bir kalb ile yapmak, işe başka bir şey karıştırmamaktır. Böyle bir hâle, "Hulûs" da denir, Yapılan görevlerin değerleri ihlâsa göre artar. İhlâsın karşıtı Riya (gösteriş)dir. Bir görevi yalnız bir gösteriş için veya maddî bir yarar için yapmaktır. Riyakâr bir insan, temiz ruhlu, iyi bir insan değildir. Yaptığı işlerin mükâfatını Allah"dan dilemeğe yüzü olmaz. Bir hadis-i şerifde buyurulmuştur: "Şüphe yok ki Allah, sadece kendisi için yapılan ve kendi rızası için istenen bir işi kabul eder. |
Peygamber zamaninda
namaz nasil kilinirdi?????
Peygamberdemi kadinlari ikinci sinif vatandasi sayip... arka siralarami atti???? Cevapla lütfen..... bana kimse atalarimizin 1000 yildan beri uyguladiklarini din diye satmasin lütfen.... bunun Kindergartenla alakasi yok... gerceklerle alakasi var... senin benim gercegi degil... Kuranin gercegi Selamlar Enis |
nasil ayird ediyorsun
senden baskalari gibi bazilarina sahih diyrosun bazilarina dogru diyorsun.... ayirim ederkende kendine faydali olanlari alip, olmayanlarida red ediyorsun.... senin icin sahih olan baskalri icin yalaln olabilir.... senin icin yalan olan baskalri icin bas taci olabilir......
Nasil kurtaracaksin kendini..... bu hususta.... Dedigim gibi arkadasim Kuranin disindaki yollar taslidir gidilemez.... en güzel Hadis Kurandir..... yanlis hesap bagdattan döner.... Istersen cevap yazabilirsin Selamlar Enis |
kardesim acik konusacaksin.
kardesim acik konusacaksin hic birini kabul etmiyorum diyeceksin.... Sunu sorayim hadislerin icinde kurani kerime uygun hic bir hadis görmedinmi ? Yani Kurana uyan hadisler görmedinmi ? Onlari bulabiliyorsan onlar sahih hadisdir iste.
Benim hadis dedigim sözler Peygamberin sözleridir. Sahih ile yalan hadis arasindaki ayrimi ben söyle yapiyorum. Sahih hadisler peygamber efendimizin gercekten söyledikleri, yalani ise peygamberimizin asla söylemedikleridir, onlar sadece yahudi, hiristiyan uydurmasidir. Sen hic ayrim yapmiyorsun. Ayrimda yapamazsin zaten diyorum. Niyemi ? Cünkü sen peygamberin sözlerini hic söylememis kabul ediyorsun. Kuranin sözünü peygamberin sözü olarak algiliyorsun. Kuran sözünün sahibi tek Allahtir bunu Peygamberimiz kendi kafasindan yorumlamamistir. Sunu söyleyim yalan hadis diye ayrim yapmana gerek yok ben hepsini kabul etmiyorum de yeter. Icinde saglam olanlari var sayif olanlari var. Müslüman olman icin bunlari kabul etmen gerekmez. Ama Peygamberimizi bir MÜSLÜMAN örnegi alanlarada tas atman hos degil yani. Bunu belirtmek istiyorum hep ben ama benmi anlatamiyorum yoksa sizmi anlayamiyorsunuz onu bilmem. Selamlar |
arkada oturup...
ikinici, birinci sinif insani olmakla ne alakasi var ???
Kadin erkek ayriminin neden yapildigini mi konusmamiz mi lazim ??? Bitte sowas ist doch klar bunu tartismasi gerekmiyor bence ??? sen hangi kurandan bilgilerini aliyorsun ??? Dir ist wohl bewusst dass Mann und Frau sich an bestimmten stellen bedecken müssen ??? Bunun tartismasini mi yapicagiz ??? Du betest doch auch nicht mit ner kappe oder sonst was ähnlichem ??? |
Kindergartendekilere özel ders
Kindergartendekilere özel ders lazim haydut kardes :) ...
|
so ein blödsinn
yine bir alevi sacmasi
|
Hz. Muhammedin salak torunlari!!!
Merhaba,
bu forumda hepiniz islam dinini tartisiyorsunuz. Ama bir gercek var ortada su anda en geri kalmis alem, en yobaz alem, en pis alem kimdir? Evet müslüman alemi...Türkiye haric...Bir yandan AB büyüyor, bir yandan cin, bir yandan ABD, bir yandan rusya....ama Ortadogu da bir gelisme yok...niye mi? Cünkü müslüman alemi diye gecinen pis yobazlar ne Kurani Kerimi ne de Hz. Muhammedi anlamis degiller. Islam dini bilime, temizlige, fene, teknige yani dünyaya acik olan bir dindir.....Basörtü olayi da o kadar kolay degil..basi acik gezende müslüman, kapalisida müslüman....Su an ortadoguyu Islam dini degil.....sadece ve sadece Tarikatlar...yani Suudiler, yani Vahabiler yönetiyor...parasal yönden tabii ki..vahabi dini de 19 yüzyilda kurulmus bir din...Suudiler müslüman olmamaz.. Islam dinini ve Kurani kerimi anlamak icin öyle iki üc dua ögreneyiple..olmaz....ISLAM DININI ANLAMAK ICIN ILIMIN EN ÜST SEVIYEDE OLMAN LAZIM, yani AKADEMISYEN VE OKUMUS OLMAN LAZIM....AMA HER AKADEMISYENDE AYDIN DEGILDIR. Islam alemi bütün bilim adamlarina göre bu yüzyildada sefalet ve rezillik icinde kalacaktir. Gelelim TC ye: Türklerin kökü Arabaistanin pis cöllerinde aranamaz. Biz orta asyadan geldik ve arabplara ve Avrupaya medeniyeti getiren bir halkiz. Müslüman olmadan öncede büyktük ve her zaman öyle kalacagiz, onun icin bizi araplarala baglayan hic birsey yoktur.. AH, AH ne hemen unutuyorsunuz...Osmaliya karsi ayaklanan ve bizi sirtimizdan vuran araplar degil miydi? müslüman olduklari halde? |
kisir döngü
anlayana sivri sinek saz, anlamiyana davul zurnada az.
sen dönüp durup ayni seyleri tekrarladigin icin bende belki senin haricinde anlayanlar olur diye tekrarliyayim. kuranda toplumda genel olarak bilinen seyler tekrarlanmiyor, eksik bilgiler varsa bunlar düzeltiliyor. melekler hakkinda olan bilgiler olsun cinler hakkinda olan yalnis bilgiler olsun, bunlar misaller ile kuranda düzeltilmekte. mesela cin suresinde cinlerin Allah"in katindan bilgi, yani gaybi haberleri calmalari hakkindaki ayetler örnek alinabilir. yoksa cinler gercekten cikipta gökten bilgiler calmaya calisirken topa tutulmus degiller. Diger taraftan örtünme de o zamanin insanlari tarafindan adet olarak varolan birseydir. yani kadinlar baslarini kismen örttükleri bir örtü ile gezmekte idiler. kuran kadinin örtünmesinin gerektigini acikladiktan sonra, sahabe kadinlari saclarini örttükleri gibi bogaz ve gögüs kisminida örtmüslerdir. ne elci nede Allah bu uygulamanin yanlis oldugunu bildirmistir. cünkü Allah"in murad ettigi insanlar tarafindan anlasilmisti. bunun icin ehli beyt mensubu oldugunu iddia eden alevilerin örtüsüz namaz olur cartcurtlari da sacmalamadan baska birsey degildir. bu kadar dini bilgisi yoksun olanlardan da zaten baska bir sey beklenmezdi. hac meseleside farkli degildir, hac kuran inmeden öncede yapilan bir ibadetti. Allah hac"dan bahsettigi zaman insanlar hac da nedir demediler. neyin kastedildigini cok iyi biliyorlardi. tavafi, safa ile merve tepesini, zemzemi, makami ibrahimi vakfeyi bilmekte idiler. kuran insanlara vahyin sebebine insanlar vakif olabilmeleri icin hac ibadetini belirli kisimlarinda düzeltmistir. namaz yine böyledir ki, daha kuran vahy olmadan önce, peygamber hira magarasinda namaz kilmistir. cünkü bu din türedi bir din degildir. |
ah ah su aptallikda olmasa
dünyaya her nedense araplar matematikte, felsefede, fende, tipta, edebiyatta, astronomide arap müslümanlarin katkisini bu zamanda kimse inkar etmezken türkiyen eh napalim aptal irkcilari bukadar tarih bilgisinden yoksun napalim.
böyle at bakisi insanlara bakip yargilayacagina ufkunu biraz genislet, türkiyenin pislikleri türkiyeye yeter, sen kendi kapindaki pislikleri bir gidermeye calis. baskasinin pisliklerinden sanane. |
bir kitap tavsiyesi
nebevi sünnet adli muhammed gazali"nin kitapi senin deginipte dönüp durdugun meseleleri güzel bir sekilde anlatmakta.
bunun yaninda karsi tarafin bilimsel karsiligini da kitabin son kisminda ezher üniversitesi profesörleri ile yapilan tartismada aktarmakta. |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 10:38 Uhr. |