Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Aktuelles (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=390)
-   -   Türkei-EU-Beitritt (http://localhost/forum/showthread.php?t=4404)

aliconda 16.02.2005 13:17

Nein finde ich EIGENTLICH NICHT!

Aber vielleicht kann man dich so etwas WACHRÜTTELN!

Kennst du Kant ???

So verhalte ich mich gerade zu dir ...

Reicht das als Hinweis ?

;-)

aliconda 16.02.2005 13:19

Wieso? Darf nur dein "Halil" dir antwort

-en?

LOL

16.02.2005 13:20

Asiret ve Agalik yüzüpnden Halk fakir

Bizim Karadenizliler Karanedize cok fazla yatirim yaparlar... yani kendi bölgesini kalkindirma acisindan....

Mesela Trabzonlular Trükiyenin her yaninda dagilip elde ettikleri gurbet paralarini gelip Trabzona yatiriyorlar... Mesela bizim köylüler bizim köyün Infastrukturuna yaklasik 1 milyon Euroyu gecen para yatirmislardir und das in 50 Jahren..... gecenlerde yine para toplaniyordu 150 Euro verdim... amac köye hizmet..... bunu bakin biz devletten beklemiyoruz.... devletle alakali degil..... biz Halk olarak yöremize yaptigimiz yardim...

Kürtlerin topraklari bizimkilerinden daha güzel ve verimli oldugu halde, hic bir yatirim yapmamislar, yani Halk olarak.... bir cok Kürt is adami gelip kendi bölgesine yatirim yapmiyor... gidiyor Bursa veya Istanbul tarafina Fabrikasini kuruyor......
Yazik ve Günak git kursana kendi Sehirine... oradaki insanlarda ekmek yesin ve hayat kalitesi artsin....

PKK ya para akacagina bu paralari kendi bölegenizde Su getirtmeye (bizim köye suyu biz götürttük, devlet degil dopolari bizler yaprik, bizim köy ustalari)... yada araba yolunun belirli bölümlerini Dozer kiralayak bizler kendimiz yaptirdik usw......

Gap Projesi Trabzonda kurulmadi ya.... o bölge icin düsünülen bir Proje..... ama parayi yiyen yine büyük arazi sahipleri... yani Asiretler... Halka bir sey yok...

---------------------------------

Kürtlerin sorununu ben arastirdim.... Kürtlerin tek sorunu Asiretciler... onlardan kurtulmadikca Kürtlerin karni doymaz arkadas doymaz...... yazik hallerine IBNE Asiret Resileri Filimlerdeki gibi bir iki kariyla yatip kalkarken, parasizliktan evlenemyen zavalli Halk...

Bundan yaklasik 70 yil öncesine kadar bizim köyümüze Derebeyi bakardi, Gümüshanenin Torul kazasindan gidip Aganin oglunu bizim dereboyuna Bey diye getirttiler ve onun emrinde yasamaya basladilar.... daha dündü bu olay.. und ist kein Witz... Tesadüfe bak... tam o evdede (beyin konagi) zamaninda kücükken Koray Aydin yasamis.......
Beyin köylü bedava calisirdi ve Beyde onlara Beylik yapardi.... arada sirada Beyinde evlilikleri olurdu, yani köyden ikinci yada ücüncü bir kari alirdi.......
Bundan yaklasik iste 70 yil önce, Beyin oglu bizim köye gelip, yarin tarlamiz ekilecek gelin ekin deyince bizim köylünün birisi hasiktir demis..... Aganin oglu sen kimi siktir edersin deyip tokatlamaya kalkinca... bizim köylü (nur icinde yatsin) bir tokatta beyin oglunu uzatmis... nede olsa genc cocuk tutmaz yasli bir iscinin eline.......
Olay hemen Beye intikal etmis...
Ve Beyde oglum bizim suyumuz kaynadi demek, artik sözümüz daha gecmez ve Bey tüm amilini mülkünü Köy halkina satip Bursaya yerlesmis..... bundan tam 70 yil önce... Atatürkün o süper döneminde olmus bu olay.....

Kürtlerde bu Asiret Resilerinden kurtulmayinca rahat yok onlara.....

Ayni bizim köylüler gibi yapmak lagzim... gidip almak lagzim Agayi veya Asiret Resisinin oglunu buyana, adam gibi bir dayak veya toplum icinde siktir cekmek....... göreceksiniz kisa süre sonra Agada, Asiretcilerde malini mülkünü size satip cekip gider yöreden ve Kürtlerde rahata ve huzura kavusur.....

Devlet degil Kürtleri kasip kavuran....
Sondern Asiret ve Agalar.....

Asiretler ve Agalardir Kürtlerin bas belasi..... bizler 70 yil önce icanina baktik.... Kürtlerde icabina baksin........
Ben Kürt bölgelerinde kovulan Agalardan duydum... köyün gencleri Agaya bir dayak basip Agayi kovanlar anlatti.... bir Kürt arkadasin köyünde vuku bulan bi olay.....

Ha gayret birazda kaba kuvetti asil düsmanlara cevrime zamani geldi geciyor bile.......

Yasalar geregi Devlet Asiretcilerin elinden biur sey alamaz, ama yöre halki bir olursa Agayi kovarlar....

Gazaniz mubarek olsun.......

Selamlar
Enis

akshalil 16.02.2005 13:22

Der Kern des problems nicht verfehlen

Es geht hier nicht darum,ob und inwieweit die pkk-anhänger das Recht auf Demos genießen sollten,sondern sprechen wir eher darüber,was dazu veranlasste,dass diese Menschen auf die strassen gingen,und gehen?
bunuda sana defalarca anlattik ama anlamiyorsun..

cemdean 16.02.2005 13:23

Das Problem ist doch...

...dass sich die Sicherheitskräfte nicht immer "rechtstaatlich" verhalten und sowas braucht man nicht unter den Teppich zu schweigen.

16.02.2005 13:23

Heeeeeee

Lazim diyeni neden kapatmiyorlar ve ... etmiyorlar....???

Yaga Istanbulda yasayan Ermnilerin, Yahudilerin yada Ermeni patrikhanesinin ????

Schon mal darüner anchgedacht ????

16.02.2005 13:26

Sen benim en yeni Asiret ve Aga

Beitragini bir oku.....

Bak ben olaya nasil bir cözüm götürüyorum......

Voll Cool.... belki TR de simdiye kadar sadece Bülent Ecevitin düsündügü ve yaptigi bir olay.....

eger dediklerim harfiyyen yerine gelirse..... güzel yarinlar sizleri bekliyor....

akshalil 16.02.2005 13:26

damit möchte ich aber das schon

von aliconda erwähntes problem,dass wir fast eine Kultur entwickelt hatten,die jede Konflikt und Demos nur mit Gewalt zu lösen vermag, nicht unterschätzen :-)

16.02.2005 13:27

Liesmal meinen neuen Beitrag Asiret

ve Agalar.... ve izine gittiginizde hemen uygulamaya gecin....

eger ondan sonra huzur ve rahata kavusmazsaniz gelin TR nin hepsini size vereyim.....

16.02.2005 13:28

Benn cözüm üretteim.... Asiret altinda

yani Beitragimi söyle güzel bi oku ve uygula..... eger uymazsa.... gelin TR yi size vereyim

16.02.2005 13:30

Haaa Agayi ve Asiretcileri siktir

ettikten sonra.... Halkta kendi yöresine yatirimlar yapmali.... bir araya gelip kyöün ihtiyaclarini konusup para toplayip veya toplatip kendi kapisinin önüne yatirim yapmali...

Devleeeeet ben Agayi kovdum para ver yiyip iyip kari pesinde gezeyim.... bu olmaz... hem akla, hem Allaha hemde insanliga aykiri......

Deger üreteceksin... Agayi kovmak bir degerdir ve yöreye yatirim yapmak FARZDIR...

lala1 16.02.2005 13:31

klar kann ich

weil im Lausanner Vertrag die Juden, Armenier und Greichen einen Minderheitenschutz geniessen und dieser im genannten Vertrag manifestiert ist lieber Enis.

Die Lasen rühren sie nicht an, weil die Lasen auch ruhig bleiben- genau wie bei den Arabern-
in Antakya sprechen sie Arabisch, keiner spricht Türkisch- ausser in der Schule, aber ist auch jeder für sich.

Die Region in der die Kurden leben ist wichtig - sie ist der direkte Weg zum Nahen Osten und reich an Erdmineralien !

Also sind da auch andere große im Spiel-

es läuft nach der Devise : TEILE & REGIERE !

16.02.2005 13:31

Cözdüm bile... mein neuen Beitrag Lesen

ohne Text

16.02.2005 13:33

Bir önceki Bemerkungunu anlamadim o.T.

ohne Text

aliconda 16.02.2005 13:34

Entweder habe ich mich unklar aus-

gedrückt oder du missverstehst mich!

Es geht nicht darum, dass du nicht andere Informationen lesen sollst!
Nein, sowas finde ich sogar sehr gut!
Ich mache das doch IMMER !?!?!

Nur, ich beandstande es, WIE du es hierher getragen hast!

Diese EXTREME Aussage ist nicht allgemeingültig!
Ansonsten kannst du jede Sektenaussage hierher tragen ... dann können wird gleich das Forum "Gulasch" nennen.

Wenn du so eine "Information" verbreitest, dann musst du extrem vorsichtig sein.

Informationen sind das mächtigste "Gut" der Menschheit, man muss versuchen mit ihr verantwortungsbewusst umzugehen!
Ich VERSUCHE es ...

Konnte ich es/mich nun erklären?

al"

16.02.2005 13:34

Nein... o zaten antwortlardan

kaciyor..... isine gelmedigi bir sey varsa kiviriyor.... das nervt mich an Ihm.....

Ama onunla sohbet ederken sen onun adina konusamazsinki.....

akshalil 16.02.2005 13:36

hahaha:-) iste simdi beni güldürdün

iste esas problemi simdi teshis ettin..ve seni okudugumda beri en dogru yaziyi yazdin:-) das ist ein zugeständniss von dir..
lala da sana cevabini vermis aslinda.ama benim demek istedigim tek nokta var;
-cogu Kürt bile taa 15-16 yaslarinda ögreniyor türk olmadiklarini,ortasayadan gelmediklerini,ayri bir kültür ve ve dilleri olduklarini..ama türkiyenin okul sistemi o kadar asimile edip cocuklara islemiski....

16.02.2005 13:36

Asiret ve Agalar haben die veranlasst

Sefalet icinde halki yasatacaksinki bas kaldirmasin.... das ist eine alte Weisheit....

Bunuda iste Asiretciler ve Agalar sizlere uyguluyor.... devlet degil sizleri bu hale sokan... Agalardir.... biz zamaninda Agalari döverek köyden kovduk

aliconda 16.02.2005 13:42

Hää ben herzaman acik cevap veririm!?!

Bu yönde bir sakincanmi vardi?
Hangi konuda?
Tabiiki her zaman emosyonlarima katilip küfür etmem ... bazi zaman (türk oldugum icindir heralde hehehhehehe) icimden gelse bile!

Yine belli bir "uygun" seviyede ACIKCA söylerim!

Simdi sana sorularim:
1. Aslin nereden? Laz isen ... bildigine göre ... lazlarin "uyrugu" nereye dayandigini bana anlatabilirmisi? (kanitin varsa tabiiki daha iyi olur)

2. Güneydoguyu ... "Kürtlük" meselesinden ayirtirsan ... taniyormusun? VE taniyorsan NEREDEN taniyorsun?

3. Bizim Türkiye Cumhuriyetinin halini daha da gelistirilebilinir diye düsünüyormusun?

4. Sence ... her Türk Cumhuriyetinin Vatandasi ESIT müdahale görüyormu?

5. Bir yanlisi ne zaman kabullenirsin ?
(das ist gemein hehhhehehehehehe :-P )

al"

16.02.2005 13:43

Nicht alle... LAZ, Yuden, Cerkez usw..

diese sind nicht aufgelistet und auch dir Kurden nciht... diese sind keine Minderheiten also. somit 100 % Ebenbürtig

isinsu 16.02.2005 13:45

milliyetci= kurde ..

das habe ich nicht ganz verstanden.. dann musst du dir aber ein neues Wort ausdenken.. Vielleicht sozialdemokrat ? :) aber milliyetcilik und purer Patriotismus.. nicht mehr und nicht weniger..
Verstehe mich bitte nicht falsch.. ich bin nicht milliyetci.. ich bin eine Europäerin...aber ich liebe auch die Türkei..

aliconda 16.02.2005 13:46

Enis ist ein marxistisch-leninistischer

PKK"ler !!!

Der will mir immer noch meine Herkunft nicht anerkennen!

ICH BIN TÜRKE !!!

OB ES DIR PASST ODER NICHT !!!

... wenn du mich weiterhin, als etwas bezeichnest (mit der UNTERSTELLUNG, das "kuridisch sein" = NEGATIV SEI !!!)

Dann nenne ich dich, auch wie ich es dir am besten heimzahlen kann!

Über die Richtigkeit dieser Aussagen setze ich mich dann GENAUSO WIE DU HINWEG !

"Enis du PONTUS-RUM !"

Ich habe dich schon einmal "gewarnt", dass ich ein "Kantist" bin!

al"

16.02.2005 13:47

Kürt olamak yada Laz olamak

nedir sence..... ???

Für mich ist nichts dabei....

Mesela, yarin TR nin ismini degistirseler, adina Özbekistan deseler yada Hun, yada yine Osmanli deseler.... das wäre für mich überhaupt kein Problem... weil es nur ein wort ist und nichts anderes... benim asaletim ve devletim ayni sekliyle yerinde kalir degisen sadece bir sim...

Iste seni bende farkli kilan kullandigin isim ve belki biraz Kürtce bilmedir.... mehr aber auch nicht.... deshalb kann ich dein problem nicht verstehen.....

isinsu 16.02.2005 13:48

schade..

echt schade.. yani benim yazimdan sadece bunu cikarabiliyorsan.. konustugun dil Türkce.. dusundugun kultur de belki de Turkce.. Turkce aleyhine konusmuyorum.. Sadece TR hakkindaki gercekler.. memleket gercegim. birlikte degistirebilecegimiz bu gercekleri beraber silmek veya cozum aramak gerekiyor..

aliconda 16.02.2005 13:48

Hangisini ? Hemen aciklayayim! o.T.

ohne Text

lala1 16.02.2005 13:49

Enis ...

dieser Fakt ist schon richtig - jedoch bedenkst Du nicht jeden Gesichtspunkt, der zur Armut der Arbeiter in den ländlichen Gebieten führt.
Es ist vorallem das ERBRECHT und die abschreckenden administrativen und bürokratischen Papierkramarbeiten in der Türkei, dass diese Mißstände noch so aufrecht erhalten lässt !
Natürlich ist auch das Hoheitsrecht der AGAs ein riesen Hinderungsgrund - aber die Gesetze sind es die die Reichen reicher und Armen ärmer machen !
Besonders in der Landwirtschaft und den korrupten landwirtschaftlichen Subventionen.

akshalil 16.02.2005 13:49

Enis ne zaman göreceksin dogrulari;

asagida bir yerde latino ile mischko kürtce konusunca hemen sinirlendin..aslinda sorun burda senin de gösterdigin gibi kürtceye bile tahammül edemiyorsunuz..devlet dairesinde bir yasli kürtün kürtce konusmasi rahatsiz ediyor cogu T.C memuru ve polisini..bir dile ve kültüre düsmansiniz sizler..anlamadigim dilden konusmayin diyede gerekce söylüyorsun..neden konusulan her dili anlamk zorundamisin?? o zaman bütün dünya ingilizce konusuyor,tüm dünya bizi anlasin diye biz de türkceyi birakip ingilizce konusalim..
bak sana bir olay anlatayim;
ben gecenlerde arbeitsamtdaydim..
fragebogen doldururken "bildiginiz yabanci diler" kismi yaziyordu..tabii ben en sonda dedim ki ha bir de kürtcem var ama nasil olsa bir ise yaramiyor diye de ekldim..adam sasirdi tabii..ne demek bir ise yaramiyor? diye sordu..bir dili bilmek konusabilmek den daha güzel ve avantajli bir sey olurmu dedi bana..eger baska bir bewerber ile tüm kosullarimiz ayni ise sen fazladan kürtce bildigim icin seni alir dedi bana..
tabii adam bilmyor ki benim kürtcenin icine etmek isteyen ve ondan nefret eden tr.den geldigimi..
ben de tabii medeniyet bu olsa gerek dedim kendi kendime..

isinsu 16.02.2005 13:50

link nicht --nur Schwarz auf weiss..

da dies ein Teil einer Magisterarbeit( der Freundin)ist.. Werde sie aber noch fragen...

lala1 16.02.2005 13:51

Juden, Armenier & Griechen sind 100%

Minderheiten und als solche auch im Lausanner Vertrag 1924 festgehalten !

Ausserdem, als was definierst DU bitte Minderheit ?

cemdean 16.02.2005 13:51

Da denken wir doch mal aus....

...Sicht türkischen Administrative:
Wie kann man aufs kurdische Volk am effektivsten Einfluss nehmen?
Durch die Agas, die zig hundert Dörfer kontrollieren....

lala1 16.02.2005 13:53

.... est voilà ! o.T.

ohne Text

16.02.2005 13:56

Kisa cevap

1.) Bin kein Laz...... benim bildigim yaklasik bir 10 000 falan Laz var Trabzonda.. der Rest ist Türk reine Türken sogar wie ich.... herhangi bir yerden eingewandert falaln degiliz.... Stammbaum war schon immer in Trabzon.... Lazlarin hakkidaki biulgiler icin Internetteki Laz sayfalarina bakmak zorundasin

2.) Kürtlük sorunu diye ben bir sey sahsen tanimiyorum... tanidigim fakir insanlarin caresizligini sömüren EU ve USA nin planlarini taniyorum... bunlari hem TV hem Auslands TV lerde ve ayni zamandada bir cok bölgede yasayan arkadaslarimdan taniyorum... bilhassa onlarin söyledikleri benim icin agir basiyor, TV o kadar Objektiv olmuyor..... ama bölgede yasayanlar biliyor...
Üstelik bölegede bulunan Süryani arkadaslarla ve yaslilariylada bu konulari cok genis bir sekilde yillardan beri konusuyoruz

3.) Türkiye elbette gelisir degil gelisiyor zaten..... yavas yavas her bölgeye Demokrasi ve medeniyet anlayisi yerlesiyor... zamanla olur bu tabi... Kürtler ilk önce Asiretciler ve Agalardan kurtulsun... dann ist vieles leichter

4.)Evet görüyor..... hele hele bir Kürt asilli bir kisi Basbakan ve Cumhurreisi yada Milletvekili olabiliyor ve hatta Mecliste orosbuca Kürtce küfür edebiliyorsa Demokrasinin ve esitligin daniskasi demektir.....
Mehr Rechte gibt es nirgendswo...

5.) Yanlis kabul edilmez, yanlis yanlistir.... ben bir seyi zaten kabul etmem, bir sey dogruysa dogrudur yanlissa yanlistir... ben sadece Realite hangisiyye onu kabul ederim..... nasil Allahin verligi bir Realite ise yanlista Realitedir

akshalil 16.02.2005 13:57

Und zu Alicondas Konzept;

Du hast ziemlich Recht wenn du sagst,dass die Türkei eine neue Begriff von Türkentum entwickeln soll,der seine Spielraum in ihrer Nacbarländer erweitert..also zb: sowolh die Kurden als auch die Türkmenen in Irak als "Soydas" betrachtet..
das wäre zu wünschen..es gibt leider zu wenig Menschen die das sagen..
-Eigentlich Özal neigte zu dieser Richtung..Er hat viele Tabus gebrochen..sogar über seinen Tod wird in diesem Zusammenhang spekuliert..wohlmöglich

16.02.2005 13:58

Blödsinn....

sanki Erbrecht Trabzonda yada Istanbulda farkli.....

Natürlich habe ich Recht... auch wenn du mir nicht Rehct gibst habe ich Recht....

Erst die Agas und Asirets Wicher weg, dann kommt der Aufbau... vorher wird absolut nichts funktionieren

aliconda 16.02.2005 13:58

Tu ich nicht ! Es für mich als "eth-

nischer" Türke noch beschämender als du denkst!

Weil die meisten fascho-Bullen sich auf ihr vermeintliches "Türkentum" beziehen!

Dadurch zwingen sie alle "ethnischen Türken" sich dagegen zu wehren!

Das gleiche erleben wir doch gerade beim "ISLAMISMUS" ... wenn du "anständiger MOSLEM" (egal welchen Couleurs bist) dann musst du aufstehen und was tun!

Diese Bezeichnug "Aufstand der Anständigen" die gefordert wurde, hat mir sehr gut gefallen!
(Wobei ich bei der speziellen Sache eh eine "krasse" Meinung habe!

Das, dass man "Türke" ist wird schon durch manch einen "OCHSEN" zu einer Verpflichtung Richtiges tun zu müssen, egal ob "den Deutschen", "den Kurden", ... gegenüber!

Wenn ich mich zu einer Sache bekenne, dann muss ich sie auch mit allen evtl. Vorhandenen Schwierigkeiten akzeptieren!

Du, weisst doch auch wie ICH zu FENERBAHCE stehe?

Das ist auch nicht "grundlos" ;-)
Würde wirklich NIE JimJohn-Fan werden ... ;-)

al"

resit23 16.02.2005 13:59

Faschismus überall

rechte gibt es überall, deutsche hassen ausländer, ausländer hassen deutsche, türken hassen kurden, kurden hassen türken, menschen hassen menschen.

lala1 16.02.2005 14:00

dik kafalisin, sei doch mal einsichtig !

ich schrieb doch hin, dass es weitere Gesichtspunkte sind- ich schrieb nicht, dass Du unrecht hast !

Lese genauer und slow down a little bit !

16.02.2005 14:01

Nein die Agas Eliminieren

das muss euer Ziel sein...

Sinema gibi olay sizlerinkisi....

Kemal Sunal ne derdi

"Maho Aga öldü ama gelen aga Maho agayi aratir olmus...., simdi Hakimbey SUC KIMDE"

Sen benim analizime ne dersin... yillardir Kürt arkadaslar sohbet ettik bu konulari..... ve bir Operasyon coktaaaan gerekli... hatta Allahin ilk sarti gibi bir sey

cemdean 16.02.2005 14:01

lol "du hast immer recht".....

... Das ist Häresie...

aliconda 16.02.2005 14:02

Onun adina konusmadimki!

Ben kendi adima konusurum!

Özel bir "Sohbet" yapmak istiyorsaniz ... buyrun GB"ler üzeri sohbet edin!

Burasi FORUM ... yani acik!

Buraya birsey yazarsan ... isteyen herkes karisir!

;-)

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 03:34 Uhr.