![]() |
STOP !!!
"Dumm ist nur, der dummes tut!"
... und er stellt sich nur so an! LOL OK ... es ist eigentlich inkorrekt, trotzdem ... Aber tut wirklich jeden in die PKK Ecke stellen, die ihm nicht ehrfürchtig ZUSTIMMEN! Selbst mich LOL Find ich lustig :-D al" |
Helal sana... super Beitrag
arkadas dogrulari söyleyeni Allahta sever kulda sever.....
Resmen devleti parcalama, bölme ve TR devletine zarar verme girisimleri bu ve benzeri Demolar..... Evet Demokraside özgürlük vardir, ama kimse o kadar özgür degildirki, baskasinin hakkini yada Hukugu gasp etsin.... öyle bir serbestlik yok..... eger var ise o Demokrasi degildir, onun adi ANARSIDIR..... Bizim devletimiz anarsi devleti degil... medeni Demokrasi devletidir.... |
Wenn die "Hüter des Gesetzes"....
... Ihre Kompetenzen pervertieren, sollte eine friedliche Demo, die nicht angemeldet worden ist, geduldet werden.
( Oder sie Polizei sollte ihre Knüppelhiebe vorher anmelden, damit unsereiner sich dicker anziehen kann! :-) ) |
DIe Armee ist befürwörter der EU
da bist du leider Falsch informiert.... zumal das eine TR weite Politik ist... also die EU Beitritt hat weder mit Erdogan begonnen und wird auch nicht mit Ihm Enden.....
Erdogan kann machen versuchen was er will.... seine Religiöse Ideologie teilt fast niemand ausser Ihm.... Die Arme und der Präsident sin zur Pufferung da, damit sich ein Erdogan oder ein anderer nicht zur Gott erklärt.... Beispiel sei Busch genannt.... |
Nein ... AUCH dann!
Weil "die Anderen" FALSCHES tun, berechtigt es nicht das gleiche zu tun!
Sobald man das getan hat, hat man verloren! Leider muss ich jetzt zB Enis recht geben, aber er hat ein gutes Beispiel gebracht! Als PKK-Anhänger eine DEMO auf die Autobahn verlegt haben ... Wollt ihr das Wesen einer "modernen Demokratie" nich verstehen? Sie besagt, dass SIE sich NUR im Rahmen ihrer sich selbst auferlegten PARAGRAPHEN hält!!! Eine demokratische Rechtstaat DARF SICH NUR im Rahmen rechtstaatlicher Mittel wehren! Aber dafür voll und ganz! Sprich auch mit "kontrollierter" Gewalt gegen Gewalttätige! Wenn sie sich nicht daran hält, ist sie genauso SCHULDIG wie ihr Opponent! al" |
Der Unterschied zu dir, ist wohl der
das Halil (?) nicht nur das sehen und akzeptieren kann, was er will ...
al" |
Klingt doof ... aber im deutschen gibt
es ein Sprichwort ...
"Mitgegangen ... mitgehangen ..." al" |
Elbet tabi hakliyim
Sanki bende bulunan haklar onlarda yokmuslarda PKK hakliymis...
Nedir bu haklar... yahu bana bir tane söyleyin tüm TR yi size vereyim dedigimde..... se yok.... Eeeeee bu Ard niyetlilik degildirde nedir.... Demokrasi kendini böyle insanlara karsi savunur ve zarar vermelerini aninda engeller.... |
Alevilerin devlete karsi savas
actigini gördünmü ?????
Such bitte nicht gleichgesinnte, Eu ve ABD desteklerini üzerinizden cektiler ve su anki hallere düstünüz...... ama bu belliydi.... ihtiyacin olmadigin isciyi disari atarsin.... ein Logischer Gesetzt seit über 10 tausend Jahren |
Enis ? Nerdesin ... cevap versene hehehe
ohne Text
|
Was hat das mit PKK zu tun ????
Demokraside var böyle olaylar..... sadece Tr de degil... tüm dünyada benzeri olaylar var... Almanyadada ve USA da bile....
Konumuzla ne alakasi var simdi anlamis degilim.... Anya bitmeden Konyaya atlanilmaz.. kaldiki konumuzla ilgilide degil |
Mein Beispiel bezog sich auf die Türkei.
Es war natürlich ungesetzlich, als die PKK ihre Demo auf die Autobahn verlegt hat.
|
Kennst Du Deine eignen Posts nicht?
Es ging weiter oben um Demokratie.
|
Ne zaman izinli ve Friedlich olan
bir Demoyu dagittilar....
Sendikacilar ve Doktorlar yada diger medeni insanlar Demo yapiyor TV de görüyoruz.... adamlar oturup eylemlerini yapiyorlar hatta gelip Meclisede girdiler Basbakan yardimcisi Sahinlede görüsme cikardilar..... Iste Friedliche Demo böyle olur... gidersin meclisede girersin Basbakan yardimcisiylada görüsürsün..... Ne süper bir olaydi.... ben cok duygulandim ve Demokrasi adina TR de örnegi görümemis bir olaydi.... Sen gel simdi PKK ibnelerinin yaptigi Demoyu bununla bir tut..... Iste resmen ARN niyet.... kötü niyetlilik ve kötü kalplilik...... Du fänsgt an mich zu langweilen |
Du weisst absolut nicht....
...worüber Du schreibst.
Wie schön Du es doch gerade gesagt hast: Aleviten haben nicht gegen den staat gekämpft, vor allem die nicht, die in Sivas und Istanbul ums leben gekommen sind. |
@türkische Gutmenschen
Kürt internet sitelere/forumlara bi bakin (mesela www.palpalo.de).
Belki ondan sonra gözleriniz acilir... |
Takilmis plak gibisin.
Du langweilst mich auch, aber meine humanistische Überzeugung lässt mich Dich nicht aufgeben.
|
Tja ... die Realität ist doch anders
als du denkst mein lieber Enis. (LOL nicht mit dem Forum Homosexuell verwechseln muahhaahha, wenn ich "liber" sage hehhehehe)
Sowohl "ihr "stolzen" *g* Türken" als auch eure "Gegner" haben unrecht! Es geht eigentlich nicht NUR um eine "antikurdische" Politik! Sondern um einen sozialen Mißstand in der Türkei! Der Südosten WAR nun einmal das Stiefkind der Türkei! Ich selbst als "türkischer TÜRKE" muss das sogar anerkennen! An die, die eine "kurdische Sache" (welche auch immer) verfolgen, es ist und war keine reine "antikurdische" Haltung der Türkei! Es hat leider vielschichtige strukturelle Ursachen, warum der Osten, speziell der Südosten unterentwickelt ist! Daher war es/IST es auch FALSCH daraus eine "kurdische Sache" zu machen, wie ihn dieser Apoooooo gerne sehen wollte! Zu Enis ... LEIDER hat(ten) die Politik(/die Politiker) der Türkei genau diesem links-faschistoiden "Führer" auch noch in die Hände gespielt! Das ist auch ein Punkt, den du aus "Stolz" nicht zugeben willst! Ich als Türke habe kein Problem, auch FEHLER und oder Missstände zu AKZEPTIEREN! Sie zeigen UNS (ALLEN) nur, dass wir daran was machen können und UNS ALLE verbessern können! al" |
TR de Friedlicher Domo nasil olur
Sendikacilar ve Doktorlar yada diger medeni insanlar Demo yapiyor TV de görüyoruz.... adamlar oturup eylemlerini yapiyorlar hatta gelip Meclisede girenleride hatirliyorum Basbakan yardimcisi Sahinlede görüsme cikardilar..... hangi gurubun Demosuydu tam cikaramyacagim, ama Mclis önünde Demo yapip iceri girip Bakan Sahinle görüstüler... TV de ana Haber bültenine girdi... Nema olayi olabilir...
Iste Friedliche Demo böyle olur... gidersin meclisede girersin Basbakan yardimcisiylada görüsürsün..... TV haberlerine efendice cikarsin...... iyi niyet ve tatli söz yilani delikten cikarir.... unlar bos laflar degil.... taaaa Realitenin kendisidir Ne süper bir olaydi.... ben cok duygulandim ve Demokrasi adina TR de örnegi görümemis bir olaydi.... Sen gel simdi PKK ibnelerinin yaptigi Demoyu bununla bir tut..... Allah carpar adami Iste resmen ARN niyet.... kötü niyetlilik ve kötü kalplilik...... Birde Enise Demokrasi dersi vermeye kalkiyorlar.... yillarim sadece böyle konulari incelemeyle ve Ruhaniyetimi tedavuyle gecti..... Derse ihtiyacim yok..... Bir senin görüsün vardir, bir benim görüsüm..... birde evrensel yani Sünnetullahta bulunan Allahin verdigi Realite gercekleri vardir..... eger orada bulusamiyorsak..... ohhhooooooooo.... herkes bir Demokrasi cikarir.... Ben hemminsanlarin hemde Allahin yaninda hakliyim...... bu hususta ZERRE kadar destege yada Hurafete ihtiyacim yok... Selamlar Enis |
Blödsinn! Beschreibe mir erst einmal den
Faschismus bevor du gleich ALLE Kurden (unabhängig davon ob sie "türkische" Kurden sind), dessen beschuldigst!
Ihr erinnert mich an (dem von mir geliebten Kemal Sunal in "Kibar Feyzo") ... "Faaaschooo Agaaaa" "Fascho ne demek?" "Bilmem, bööle "puscht, ibinem gibi bisey"" LOL al"Fascho ... "Folgt mir, ich kenn den Weg" hehehehhehehhehehe ;-) |
tabiki yoktu - cünkü Kürt diyenin
agizina ediyorlardi (*sorry*) ....
Sanki 20 sene evel habermi vardi ? özel kanal mi vardi ? Bugün dahi özel bir kanalda Ankaranin hosuna gitmiyen biseyler yayinlanirsa ihtar yer sonrada yayini 24h kapatirlar, sonrada 3 gpün kapatirlar. Aslinda Glasnost ile Perestroikayi Türkiyeye yapmalari lazimdi T.C.yi benim kadar seven olmasin lakin cok fazla haksizliklarda var ve yapilmisdir. Yurdunu seven biri dikeninede katlanir ama o dikenlerin varligin asla ve asla inkar etmemeli !!! |
das (Stief-)Kind beim Namen genannt !
stimme zu !
|
Sence Verboten olan bir Demoya
katilan insanlara nasil davranmali....
Baklava ikram edilmelimi... Sen benim yazdigi Demo nasil olur Beitragini bir oku.... bak Demo nasil yapiliyor ve sonunda adamlar nasil Basbakan yardimcisiylada konusuyorlar.... |
Findest du das korrekt simdi ???
das ist etwas zu billig.... was du jetzt machst
|
BANA NE ÖYLE SAYFALAR!!!
Aynisi "faschist Solcular" (onlar da gercekten var!) ve "Faschistlerin" (="gercek Sagcilar) sayfasinda da yaziyor!
Tek onlari görüp ve gösterirsem, o zaman herkes mi öyle oluyor yani??? "ONLAR" buraya gelipte bizimle tartisirsa, o zaman bende "uygun" tavirimi ortaya koyarim! Haydaaa ... simdi Site site gezipde, burada öyle böyle yaziyor diye ... bende mir herkese tepki gösterecegim???????? al" |
Nasil yani
görünen bir sey elbette akzeptieren edilmis bir olaydir
|
Die sind doch TOT also warum darüber
reden und ausserdem, bir iki manyak yüzünden tüm Alevileri kötü yapmanin anlami yok....
Sen galiba Gazi olaylarini söylüyorsun..... Demokrasi aninda karsiligini verdi ve olaylar bitti..... Sitemde gewaltta var elbet, sadece sonuc olarak hakliysan kazanir ve hayatta kalirsin.... So ist das System des Kosmos aufgebaut |
Hadi be ... oturmus Demokrasi kendinden
emindir!
Bizimki hala korku icinde, onun icin asiri davraniyor! Ben kendinden emin bir HUKUKCU Türkiye Cumhuriyeti icin calismamizi istiyorum! Kendinden emin olan bir hukukcu Türkiye Cumhuriyeti rahatlikla "Bölücükle" bas edebilir! Simdiki durumu paranoyak! Malesef kücükken bana da böyle TERS ögretildi ... "Türk"ün türkten baska dostu yok ... herkes bize karsi" ! "Kürtlere güvenme, ermenilere güvenme ... etc." "Ermeni" KÜFÜR olarak bile kullaniliyordu! O kadar görgüsüz, bilgisizdi millet! Dogru dogrudur, yanlis yanlistir! al" |
Das ist ein Teil der Demokratie
Demokraside her sey yer alir..... bu gayet dogal bir seydir..... sen isin sonucuna bak... ne oldu Mafiososlar... eninde sonunda Demokrasi hepsini iceri tikadi yada Allah belalarini verdi....
Kac sefer dedim sana eninde sonunda Hak yerini bulur ve herkes ettigini ceker...... nichts aber absolut nichts wird dich davor befreien... werder Geld MAcht usw... man geht zwangsläufig Baden.... Inanmiyormusun... o zaman dünyadaki Zalimlere bir göz at.... akibetlerini bir arastir |
Habe ich auch nicht vor
nur ich wiederhole mich immer wieder und das finde ich Allmählich langweilig.....
Senin Demokratik anlayisin ortaklik basinda degil, sadece alma basinda... ama Demokrasidede verme olayida var... du musst auch deinen Beitrag leisten.... Geben und nehmen.... bu Hiristiyanlarda neredeyse bir ikinci din haline gelmis bir olay |
"Die fabelhafte Welt........
...des EnisKaya"....
ja, n paar sind drin, aber viele sind noch drausssen.... Eins muss man dir lassen: Du hast einen ungebrochenen, kindlichen Idealismus..... |
Hadi be ... yine corba yaptin !
karistirma!
Wenn es eine verbotene Demo ist, dann muss sie aufgelöst werden! SO WÜRDE ICH VORGEHEN: 1. Die Leute/Menge darauf aufmerksam machen, dass es eine nicht genehmigte Veranstaltung ist und der FORTGANG nicht gestattet werden wird! 2. (wenn sie sich nicht an diese Aufforderung halten) ... Anfangen BESTIMMT diese Demo aufzulösen! 3. Bei "Gewalt" diese Gruppe aussondern und ENTSPRECHENDER Gegengewalt begegnen! 4. Unbeteiligte und UNMÜNDIGE aussondern! 5. Isolieren und Festsetzung der Gewaltbereiten! 6. Verhaftung und der LEGISLATIVE übergeben, die dann entscheiden müssen! Wie das im Detail geht, kannst du ja bei zB deutschen Sicherheitskräften erfahren ... auch die versuchen eine bestmöglice Strategie zu verfolgen! al" |
Karadenizin arazisi Güneydogudan cok
daha beter halde..... kaldiki bizim Karadenizliler Karanedize cok fazla yatirim yapiyorlar....
Mesela Trabzonlular Trükiyenin her yaninda dagilip elde ettikleri gurbet paralarini gelip Trabzona yatiriyorlar... Mesela bizim köylüler bizim köyün Infastrukturuna yaklasik 1 milyon Euroyu gecen para yatirmislardir und das in 50 Jahren..... gecenlerde yine para toplaniyordu 150 Euro verdim... amac köye hizmet..... bunu bak biz devletten beklemiyoruz.... devletle alakali degil..... biz Halk olarak yöremize yaptigimiz yardim... Sizlerin topraklari bizimkilerinden daha güzel ve verimli oldugu halde, hic bir yatirim yapmamissiniz yani Halk olarak.... bir cok Kürt is adami gelip kendi bölgesine yatirim yapmiyor... gidiyor Bursa veya Istanbul tarafina...... PKK ya para akacagina bu paralari kendi bölegenizde Su getirtmeye (bizim köye suyu biz götürttük, devlet degil dopolari bizler yaprik, bizim kyö ustalari)... yada araba yolu usw...... Hem devleti fakirlettirdiler hemde kandi gelecekleri icin büyük maddi yikinti yasattilar..... Gap Projesi Trabzonda kurulmadi ya.... Sizlerin sorununu ben arastirdim.... sizlerin tek sorunu Asiretcilerden kurtulmadikca sizlerin karnis doymaz arkadas doymaz... Bundan yaklasik 70 yil öncesine kadar bizim köyümüze Derebeyi bakardi, Gümüshanenin Torul kazasindan gidip Aganin oglunu bizim dereboyuna Bey diye getirttiler ve onun emrinde yasamaya basladilar.... daha dündü bu olay.. und ist kein Witz... Tesadüfe bak... tam o evdede (beyin konagi) zamaninda kücükken Koray Aydin yasamis....... Sizlerde bu Asiret Resilerinden kurtulmayinca rahat yok sizlere..... Ne yapin ayni bizim köylüler gibi... gidin alin Agayi veya Asiret Resisinin oglunu buyana, adam gibi bir dayak atin veya toplum icinde siktir edin....... göreceksin kisa süre sonra Aganizda, Asiretinizde malini mülkünü size satip cekip gider yörenizden sizlerde rahata ve huzura kavusursunuz..... Devlet degil sizleri kasip kavuran.... Asiretler ve Agalardir sizlerin bas belasi..... bizler 70 yil önce icanina baktik.... sizde icabina bakin...... |
Sana kalirsa Problem cok kolay cözülür
hhehhehehehhehehe
Birak "Kiro" dediklerin ve "PKK ibneleri" dediklerin "Demo" yapsinlar! Sen Allaha güven, "allah carpar"! Hadi be Enis ... biraz fazla atmadinmi simdi? Ama senin "Demo" konuna da degineyim! HAKLISIN Demo öyle olmali! AMA ben demiyorum ki, "ART NIYETLI" dediklerini ve yasak bir gösteri yapmak isteyenleri "oksayin ve cay, kahve ikram edin" !?!?!? Nerden saptiriyorsun bunlari??? Bir demokratik, hukuksal Cumhuriyet bunlara karsi TABIIKI önlem almali! AMA kurallari ile! Polisin haddini asmasini nasil kabulleniyorsun? Kendilerini ayni anda Hakim yerine koymalari hangi hakka dayaniyor? Bir demokraside güclerin ayrilmasi gerekiyor! KURALLARI "LEGISLATIVE" (türkcesi ne bilmiyorum onun icin almancasini kullaniyorum") ... yani HALK (temsilcileri) yapar! KURALLARI "EXEKUTIVE" (yani Hükümet/Güvenlik Gücleri/ etc. ... KURALLARA göre UYGULAR KURALLARIN bekcililigini yani kontrolünü "JUDIKATIVE" DENETLER !!! Bir demokrasinin en büyük bir ilkesine uyulmasi gerekmez mi ???? Simdi bunu bazi zaman hükümet veya güvenlik gücleri ihlal ediyor! Benim tersime bu gidiyor! Banane "kürtmüs", "türkmüs", "lazmis", "ermeni", "rum" ... bilmemne imis! TÜRKIYE CUMHURIYETININ VATANDASI ayni hakka sahiptir! Bunu artik kabullenin! Hem "sizler" hemde "kürtcülük" yapanlar! Bizim Cumhuriyetin TEMSILCILER(!!!) herkese ayni mesafede olmasi gerek! al" |
Faschisten sind Arschlöcher....
...ÜBERALL!
|
Oglum anlasana ben Kürt degilim!
Tam bilmek istersen "Soylu" bir "gercek" Türküm!
Aslimmi inkar etmem! Ama "Türk" olmam ne beni "kiyaslayamaz" ben DÜSÜNEN bir insanim! Herkese ayni mesafede davranirim! Yanlis birsey görsem "babam olsa anlamam" ... söylerim! Böyle ucuz oyunlara hala giriyorsun. Bu kadar mi zayifsin??? Bilmem arazi marazilere deginmem cok gülünc! Buna almancada "Milchmädchenrechnung" derler ;-) Baskasinda dene ... belki kanarlar hehhehehe Bunu Ciller hanimda denemesdi ("annemin bohcasi") ... kim bilir yutanda olmusdur hahhahahahaha Yazik Enis ... böyle ucuz yollara basvurman :-) "Grecos"u maalesef cok hakli cikariyorsunuz! al" |
Wieso ? Faschismus ist gut, wenn
man auf der richtigen Seite der alleinherrschenden Nomenklatura steht!
Wenn das Volk auch noch DUMM genug ist, sich "FÜHREN" zu lassen/wollen umso besser! Dann kann man gleich auch noch die Nachbarstaaten "befrieden"/"befreien" wollen ... und "neue Lebensräume" ERSCHLIESSEN! Man muss also nur extrem egoistisch/egomanisch sein ... UND DUMM sein, dann ist Faschismus toll :-)))) Lasst mich euer Führer sein muahhahahhhaha Dann sind alle die ich nicht mag per Dekret 6azelsaray Anhänger muhahahhahahahhaa ;-) al"Türkenmacho-Fascho-Widderlicher |
Die Wahrscheinlichkeit,dass ein Kurde
Fachismus betreibt,ist viel zu viel geringer als dass ein Türke dies tut..
ein Kurde könnte im schlimmsten Fall ein türkenhassender Seperatist sein,was aber im Endeffekt auf trükische fachistische Praxis zu führen ist,die ihm seine Identität beraubte |
Söyledigini dogru anladiysam simdi yani
artik dogrulari ve yanlislari kabullenmeye mi baslayacaksin?
Güzel olur! Hemen o zaman baslariz GERCEKTEN bir diyalog kurmaya! al" |
Ist mir wurschD obs die Türkei oder
die BRD ist!!!
Es gilt für alle echten Demokratien (ich zähle die ausgehöhlte amerikanische "Demokratie" nicht dazu!) Ist mir egal, ob es Türken, Kurden, Deutsche ... sind! al" |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 15:04 Uhr. |