![]() |
Kum ve Kumfirtinalari nerede varsa orada
Basörtüsü..Pece..Turban vs olmustur hep.Insan cevresine göre giyinmektedir.Geleneksel bazi aliskanliklar..insanlarin isine gelince, Din kisvesi altinda cemaata zerk edilmektedir. SLm
|
ne oldu ..hemen kirmizi balken...
tabii isiniz egelmedi.Musluman , müslümani katlederken..asagilarken neredesiniz? örnek ülkeleri vermemem gerek yok .Haberleri oku.
|
o.T.
alsó als erstens hallloooooo
Ich denke mal das jeder ihre Freiheit hat jeder hat eine andere Religion.Ve herkezde dinine uymak ister.Also lass doch die Leute die Kopftuch ´tragen in ruhee. Man die Deutschen machen oder ziehen sich ja auch so an wie die wollen. Jeder muss es selber entscheiden den das Leben ist Leben ist zu kurz, biliyorsunuz ki bu dünyadan sonra öteki dünyaa da var. Herkez ne olacagini iyi biliyor ve birakin kapanmak isteyenler kapansin onlar sevab kazaniyor kendilerine kazaniyor bize degil lass die doch einfach in ruhe.Ich habe auch mal Kopftuch getragen was ist dann geworden ich wurde geschlagen ich wurde ausgelacht mir haben sie denn kopftuch weggezogen.Wisst ihr was für ein gefühl das ist ich konnte es nicht mehr aushalten also ging ich wieder in die schule mit offene Haare.Alle haben eine eigene Religion also lasst die in ruhe jeder hat ihre eigene meinungen wie sie auf der Straße laufen wollen.Warum ist es eigentlich sooo schlimm mit Kopftuch zu laufen???? es ist ja nur ein tuch die man um den kopf wickelt.Also jetzt müsst ihr entscheiden ya rahat birakin sevapb kazanin yada onlarin günahlarini alin size yüklensin. sevgilerimle Rabia. |
Sacmalamayin lütfen...
Bu foruma bazi insanlar sirf sacmalamak icin giriyorlar, cok ayip ediyorlar.
Bence Ön yargili olan insanlar buraya yazi yazmasin, cünkü onlar hic bi sey blmeden kafalarina göre atip, tartismanin icine ediyorlar. Misal: enis... |
eniskaya rezilsin.....
also eniskaya ich kann es wirklich nicht glauben was für ein mist du da erzählst... aber bei einer sache könntest du recht haben, 6)din hastalara farz degil... ich glaube du gehörst zu dieser kategorie...bencede sen git piskolojik bir tedavi gör... yada söyle doktorlara sana tamamiyle yeni bir beyin taksinlar..ama calisan ve düsünebilen, kurz gesagt sacmalamayan bir beyin taksinlar... du tust mir wirklich leid junge...
sagen wir mal, im koran steht das nicht, dass man kopftuch tragen muss (obwohl man das dir 1000mal bewiesen hat) WAS HABEN DENN DIE KOPFTUCHTRÄGERINNEN ZU VERLIEREN????? die haben garnichts zu verlieren, aber was denkst du was du für ein verlust haben wirst???? bence otur biraz düsün, falls du überhaupt denken kannst.... saygilarimla |
eferim damlakizz19
damlakiz bende senin gibi düsünüyorummm...
tebrik ederim seni .... sen cok iyi bildin sacmalayanlar yazmasin ltfen eniss beyde.. ;))))) |
cerkezgüzel haklisin enise beyin lazim
yaw insan bu kadarmi güzel anlatir be cerkezgüzeli... süper anlattin bak enisin halini ... iyi herkes duyabilir enise bir calisan beyin lazim.. ;)))
|
Biz burada neyi Tartisiyoruz????
Arkadaslar Türban takmak kuranda ayettir, mümin kadinlara farzdir yani kuranda müminler taksin diyor, baskalari degil onlar takmasada olur ama lütfen mumin olmuyanlar bizim isimize karismasinlar. Allah müslüman kadinlara veya kizlara lütfen takinda demiyor bu bir emirdir. Simdi bazilari cikicak ooooo olurmu yaa hangi devirde yasiyoruz....
bu arkadaslar fabrikada calisirken patron gelipde bir is verdigi zaman, yok arkadas bu benim mantigima aykiridir ben yapmam diyebilirmi? der tabii, ama kendini sokakta bulur. Ama Bizi yaradan emir verirse olurmu oluyor, uyanlarda gerici oluyormus :-) ne deyim ömür cok kisa. Kim ilerici kim gerici bunu zaman göstericek. (yanlis anlasilma olmasin acik kadin ve kizlar müslüman degil diye bir kaide yok inkar etmek dinden cikarir ama yapmamak günah kazandirir. Lütfen müslüman olmayan arkadaslar, sizi ilgelendirmeyen ise karismayin, biz müslümanlar halimizden memnunuz. - Hee bak bu dogru, 11 eylülden sonra müslümanlar hicbirsey yapmadiklari halde, bizlerle cok ugrasiliyor ama farketmez, yaaa sabir ZAFER ALLAHINDIR |
Tkler Fatma Hanim
Bana hak verdigin icin tsk ederim... bende sana hak veriyorum! :-)
|
o.T.
Ich kann mir sehr gut vorstellen, wenn die kopftuchtragende Frau ihr Kopftuch vor ihrem Mann auflöst, dass das eine sehr zarte Atmosphäre schafft.
Brad Pitt mit Kopftuch......hmm P.S. Bitte nicht so beschränkt in Schubfächern denken |
Kopftuch hin, Kopftuch her
Kopftuch hin, Kopftuch her...
Mein Gott lasst doch die leute in ruhe... Die haben doch sowieso genug am Hals... Bekommen keine gescheiten Arbeitsstellen... Werden von der Gesellschaft diskriminiert... Warum schaut nicht jeder auf seinen eigenen haufen, sondern kümmert sich um andere? oooooof offfffff... zaten herkes kendi derdinde olsaydi bu kadar sorun olmazdi... |
NUR 31 rin
Inisinin sosyolojik medemlerini arastirdinmi ve neden arkekler saclarini örtmüyorlar ???????
Kuran arastirmadan ideolojiye bagimlilari sevmez.... bosuna demiyorki... saki9n sizleri Allah ile kandirmasinlar.... Ayni bas örtüsü olayi.... serefsiz kara Hoca kesimleri Kurani tahrip edip kendi zevk ve ideolojilerini insanlarin zihinlerine yertlestirmis..... Eger Kuranda dayatma bas örtüsü varsa... Iranlilar haklidir..... Iranlilar icin kadinin yüzü daha erotik oldugu icin tüm kelleyi kapattiriyorlar..... Iran komsumuzdur... isteyen oraya gidebilir.... |
Rabia Hanim
isteyen istedigini giyebilir... Kuran kimsey kisitlama koymamiski..... sadece kalkip yüz yerine basin örtünmesini söyleyenler, dine iftira ediyorlar....
Simdi sence saclarinmi daha erotiktir yoksa yüzünmü....ve neden werkekler saclarini örtmüyorlar.... ?????? Heeeeee weisst du auch darauf ein Antwort... wohl kaum..... Den darauf weiss niemend ein Antwort.... weil es nicht im Kuran geregelt ist, sonder nur die Rahmenbedingunge..... wie du es auslegst ist dein Problem.... |
so so
du tickst doch nicht...
ausserdem hat jeder eine entscheidungsfreiheit... Allah sagt nicht das wir das müssen, er lässt uns die wahl, entweder wir tun es oder wir tun es nicht.. er sagt aber auch was geschieht, wenn wir es nicht tun... Im Islam gibt es kein muss! Islam ist die Religion der Tolerant und Frieden! |
Ich sehe das als ein kompliment
Lass mein Peron bei seite und erzähl mir was von dem Kopftuch was ja, nach eurer Meinung im Kuran vernkert sein soll...... nur ich kann es nicht sehen... geschweige den verstehen.... wobei das Gesicht offen ist...
Glaubst du das eine Frau mit bedeckter Gesicht eher Vergewaltigt würde, als eine mit offenem Gesicht..... Nur mal so als einen Gadankenschub...... Denk doch einmal nach, warum es in der Welt Ideologien gibt... warum mehrer Religionen usw.. us. |
Das ist kein Antwort
also was jetzt ist es ein muss oder nicht....
Was sagen all das gesunde Menschenverstand und die Religionsgelehrten...... was sagt dir dein Herz..... nur mal so als Gedankenschub |
Damla Hanim
sen buraya yeni geldin ama... bizler uzun zamandir buralardayiz.... sacmalamiyoruz... sondern görüs alis verisinde bulunuyoruz...
Eger yanlislarimiz varsa... Kurani Kerime dayanarak düzeltebilirsin..... ben her zaman hatamdan dönerim ve bir cok kez bu Forumda bile döndüm.... Bayagi gencsiniz.... azda olsa düsünerek sohbet edin... müzakere esnasinda tartili konusulur..... kara borsa degil.... |
TAHMIN ETTIGIM GIBI OLDU
bayagi uzun bir zamandir Forumda din hususunda sohbet ediyor ve bas örtüsü belasina karsi cikiyorum....
Bir seferde söyle radikal bir metodla.... bir mekale yazalimdedik..... Forumda hic isimlerini duymadigim kisiler tarafinda acayip sekilde yanlis algilandi..... Ben sadece BAS ÖRTÜ BELASI, KURANDA BULUNMADIGINI VE EMRIN ÖRTÜNMEK OLDUGUNU belirtmek istemistim.... Bu pece isinide, bas örtüsü var diyenlereydi.... onlar gidip hemen pece takmalidirlar... da ja schließlich das Gesicht erotischer ist als die Haare..... Forumdaki eski arkadaslardan herhangi bir tepki gelmedi.... cünkü onlarla tanisiz azda olsa..... o yüzden böyle hemen infaza gecmediler..... ENIS DIYORKI, BAS ÖRTÜSÜ KISISEL OLAYDIR, KURANIN EMRI DEGILDIR..... AMA AYNI ZAMANDA BIR KISI KENDISI ICIN FARZ DIYE ALGILAYABILIR.... bu cok dogaldir.... ve evrensel Kuran cercevesinde herkesin bir yeri vardir.... |
ILAVE
gidin bakin bakalim Din& Religion Forumundaki, ayni yaziya bir kisi cevap vermismi.....
Etwas gebnauer Lesen un denken würden nie schaden..... Lächel lächel |
Fakt ist...
Das geht doch dich nichts an was mein Herzsagt...
Fakt ist: es steht im Koran (Das Licht ayah 33) Man soll es tun... aber es gibt kein muss dafür... keiner wird dazu gezwungen... hem sanane ne yaa elalemin basörtüsü! senin sorunun mu? |
Und was löst
ein Blick einer Frau oder Mannes aus.... die Lippen, das Lächel.... all diese dinge sind nicht erotisch oder sanft ??????
Ha ha, sogar weit aus mehr... nicht war... |
BULLSHIT
weist du überhaupt was moslem bedeutet also die übersetzung....es bedeutet DER ERGEBENE
jeder der behauptet das er ein moslem ist muss sich allahs regeln unterwerfen er muss es machen FARZ wenn er es nicht tun ist er keiner ganz einfach ist das und die frauen die sich allah ergeben verhüllen sich und die die es nicht tun widersetzen sich gegen allahs regeln tjaaaaaa......... nur die wenigsten geben das zu nur wer an allah glaubt kommt nicht in den himmel er oder sie muss es beweisen z.b wie die frauen die sich verhüllen |
Kuranda bas örtüsü yoktur
ilave edilemez..... edilirse, bende yüzünü kapat derim... Iranlilar gibi.... o zaman kimse cevap veremez ve sadece bagirir duruki, ben bu hallere nieden düstüm, neden aklima bir cikar yol gelmiyor....
Gelmez tabi... cünkü bas örtüsü var dersen cikmaz sokaga girersin... ama eger ben öyle istiyorum ve ben öyle algiliyorum dersen, sana bir Allah kulu bir sey demez.... Sana sunuda söyliyeyim.... senin anladigin sekilde dpnyada rahatlik yoktur.... Kanunsuz bir toplum yasayamaz, zaten var olamaz.... önemli olan bu evrensel Kanunlar cercevesinde yasayip yasatabilmek |
Nein nein
so einfach kannst du es dir nicht machen.
Seit stunden hat keiner von euch ein Vernüftiges Argument bringen können, der oder diue meine Aussagen wiederlegen könnte.... Der Kuran sagt einfach und deutlich.... örtünün.... nasilmi o zamanin ve ikliminn sartlarina göre ayarlanir... önemli olan... efendice örtünmek ve kimsenin dikkarini asiri sekilde cekmemektir..... siter basini bagla toka tak, veya basin acik ve Haarspreyli.... Alles dein problem nicht vom Kuran..... Hepimiz biraz süslenmeyi severiz.... erkekler kizlara begenilmek icin, kizlarda erkeklere begenilmek icin..... YALANMI..... O yüzden herkes nasilsa sende ayni giyinip kusanancaksin..... so einfach ist das... ve bu cercevede Kuranin ilahi kanunlarini koruyacaksin |
Du hast recht banane
Kuran örtünün demis.... kalk basina Erbakan bez parcasi tak dememis.....
Isteyen cuvalda takabilir.... isteyende toka takabilir..... sanki Allah senin saclarini görürse günah olurmus...???? lächel lächel.... Sen söyle bakalim... yüzmü daha erotiktir, yoksa saclarmi......????? Bilki Allah mantiksiz ve bos kanunlar vermez... hepsinin bir ön hikayesi vardir..... |
o.T.
o dedigin seyi nasil yapmayi düsünüyorsun!
also mal ganz ehrlich... ich hasse die dreckigen blicke von männern die mich anschauen... was ist daran schön? Tesettür bayani koruyan bir unsurdur, ve islamdaki kadina verilen degerini gösterir ki, islam kadini bir pirlantadan bile daha degerli görmemektedir. bir düsün elinde bir pirlantan olsa, onunla sokakta bakin bir pirlantam var diyerek mi gezersin yoksa saklarmisin, korurmusun? kadinda da böyledir... neyse dogru düzgün düsünebilseydim ve fazla vaktim olsaydi daha detayli bir sekilde ve akla uygun yanitlar verebilirdim belki... bu konuyla alakali görüslerim bitmistir! sorry... amacim kimseyi rencide etmek de degil, sürcü lisan eylediysem kusurumu hos görmenizi temenni ediyorum... Allah Ellerinizi birakmasin... Hayirli günler hepinize... Saygimla Yasemin |
Ach was du nicht sagst
Yani sen simdi... hic bir erkegin pesine bakmadin hemi...... lächel lächel.....
Erkekleri begenmiyorsan bakislarinda rahatsiz oluyorsan nasil biriyle evlenip ömür sürebileceksin????? Hatta hatta nasil sohbet edip, adam veya hiyar oldugunu anlayacaksin..... ??????? Ich habe nichts gegen Kopftuch.... all meine Verwandten und meine Mutter tragen Kopftücher..... na und... aber ich habe gewaltig was dagegen, wenn mir jemanda sagt.... "Hey Mr. das steht im Kuran und ist sein befehl" Kuran gibt nur dioe Rahmkenbedingungen vor... und nicht die Mathematischen rechnenregel oder sonst was von Wissenschaft in Detail... zwar gibt es Andeutungen.... Deshalb, ist das befehl von kuran und allen andere Sahih Religionen das gleiche..... bedeckt euch.... und das angemessener maßen..... von mir aus auch mit Kopftuch..... mir ist das so egal... |
Enis weisst du warum niemand antwortet??
Enis biraz kisisel olacak ama olsun nasil olsa ben dinsiz okulundan mezun oldum:) sana niye bazi arkadaslar ben dahil daha cevap yazmiyoruz biliyormusun. biz senin yerine susuyoruz ki, bizi adam sansinlar :)) senin cok bilgin var yok beni ve diger arkadaslari ilgilendirmiyor. cok konusmak adamlik degildir, gereken yerde susmayi becermen önemli :)
|
Sen olmus olabilirsin
ben herhangi bir dinsiz okulundan mezun olmadim..... Hiristiyanlar bile Allaha inaniyorlar, Yahudilerde....
Sen senin dininden olmayanlari dinsiz diye kast ediyorsun galiba... Oysa yüce Kurani Kerim Bakara 62 ve Maide 69 de... Allaha inanan ve Ahiret gününde dirilmeye inanan her kisi cennete gidecegini söylüyor.... Yani senin Musevilerinde, Hiristiyanlarinda ve eninde sonunda (yani cezasini cektikten) tüm insanlar Allahain Engin Rahmetine kavusacaklar. Kuranin zaten kendisi bir Rahmet olarak gelmistir ve insanligin kurtulusunu teblig ediyor..... Birde su var Din & Religion Forumunda, burde sizler gibi ileri geri ve küfürlü bir sekilde cavap vermez kimse.... bilmedi seye bilmiyorum derler.... Üstelik sizler küfürden baska bir sey getiremedinizki..... hadi benim yazilarimi ilme ve Kurana dayali bir csekilde cürütün... Ayetler gösterin tefsirler gösterin..... Ama nerde..... bana acimayin, bana yol gösterin bakalim, bende sizler gibi cehaletimi gidermis olurum.... lächel lächel PS: Gott alleine weiss, was für einen kommentar du jetzt geben wirst, aber ich kann es mir schon vorstellen.... |
herkez serbestce karar verebilseydi
belki anlasilir bir yani olurdu... ama ...
son okudugum olay iyicene herseyi anlatiyor: tayyib beyin esi zorla türbanlandirilmis, günlerce aglamis, sonunda mecburen kabullenmek zorunda kalmis. haha!!!! nirde özgürlük???? nerde birey? kadini bir hayvan yerine koymaktan baska birsey degil: onun icin: yasasin atatürk. hergün daha da büyüyor böyle seyleri okuyunca. |
provokation
^junge hast du nichts besseres zu tun als nur so ein müll zu schreiben!!! bekommst du sonst keine aufmerksammkeit oder wie sieht es aus.
bak kardes dinimiz tartisilmaz alles was da steht muss gemacht werden yanlis mis feln fisman yok.einige sagen wir leben in einer modernen zeit das ist doch vollkommen egal.müslümanligi tartismaya basladigin zaman automatikmen müslümanlikda ne var ne yok inkar etmis oluyorsun.günahi senin basina evet haklisin ama ne gerek var.bence senin icinde inanc da var ama hayatinda belki darbeler yemis olabilirsin ve inancin sayiflamis olabilir.ama bu hyat sadece bir imtan kimze kalici degil üc günlük hayatimiz var onun icin degerlendirmeye calismaliyiz.beziehe es bitte nicht persönlich ich rede ima algemeinen,und mich schliesse ich selbst mit ein.hatasiz kul yok. nur wir müssen aus unseren fehlern lernen. hadi iyi günler dilerim sizlere allaha emanet olun ve hlinize sükür edin !!! |
Hay Allah senden razi olsun
zaten Tayip Beyin kendiside bir Erbakani din azmanidir..... ama kurt bir Politikacidir....
Atatürkü sevmeyenlerin babalari ya Yunan, Ingiliz, Italyan veya Fransizdir..... Salih Türk kani tasiyan birisi, yok olmus bir ulusu yeniden yapilandirmaya sokan bir dahiyi sevmekten gecer..... O yüzden din yobazlarina ve Ideoloji azmanlarinin artik gelecek dünya konstelasyonunda yerleri yoktur.... tarihtirler ve tarih olacaktirlar.... Farkindaysan tek basima onlarla bu Forumda mücadele ediyorum.... küfürden baska bilgileri olmadiklari icin..... ilim irfan sosyo kültürel bilgileri eksik oldugu icin.... bu din magandalari benim Kurani tartisamiyorlar..... Sosyo-Kültürel hayattan isbat getirdigim zaman.... sinir krizleri geciriyorlar..... |
Sence dogdugumuzda
kundakta din uzmani olrakmi doguyoruzda, din tartisilmaz diyorsun.....
Onu sana serefsiz kara Hocalar anlatmistir... cünkü banada aynisini okuyorlardi..... Dini tartisam diyorlarki, fazla soru sormayasin... eger sorarsan cevap veremezler ya o yüzden..... |
kara he
schade hätte dich für was besseres gehalten
nur weil du deine religion nicht auslebst redest du so darüber.also nach deiner meinung sind wir alles affen und wo ist unser schwanz oder affen sind zwitter hani senin ikinci geschlechtsorganin und es gibt noch einen ultimativen bewiss für den islam |
allah razi olsun
eniskaya ne diyorsun ya
du schreibst nur müll verleugnest sogar gott(allah) sonrada gelmis allah razi olsun diyorsun.wo bleibt da die logik mein einsammer freund!!! |
sinn
enis dein problem ist das du keinen SINN in der sache siehst denke ich mal.müslümanligi biliyorsun anlasilan ama bu bilgin neye yarar kardes wenn du nicht daran glaubst
|
Eniskaya sen ya abtalsin veya Kafir o.T.
ohne Text
|
Siz salaksiniz yaa :-))))
islamiyette elbette mecburiyet yoktur kafirlere ama müslüman oalna vardir geri zekalilar hahahahahaha gercekten cok manyaksiniz yasemin can mis alevilik dinsizlik degil ama canlar dinsiz oldular :-))))
|
ben salak :)
aynen dedigin gibi inanana sart inanmiyan zaten kafir :))was fuck ich mich überhaupt ab
|
tut mir leid, ich habe kein bock mehr!!!
ohne Text
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 07:29 Uhr. |