Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

coach01 02.06.2004 22:07

Degisemez !!!

Arkadas burasi Religion odasi burada baska bir sey hakinda görüsülmasi dogru olmaz. Hersey yerinde yapilmasi gerek. Gelelim Reformlarina sen galiba Hiristiyanlar gibi Kuranin yeni bir versionunu istiyorsun. Kendi nefsine uygun bir *testament* istiyorsun. Bu asla olmayacaktir bunu bil. Zaten Kurani kerimi degistirmek istenler düpe düz KAFIRdir. Degistirme isteklisi olduguna göre senin inancindan süphe duyuyorum. Evrimci Arkadasim benim. Maymunlara benzemeyi isteyen isanlardan ne beklenir zaten.
Selamlar

Not. Hikayeleri Evrimciler anlatiyor.

coach01 02.06.2004 22:10

Hosuna gitmezse okumazsin LaisersFair !!

Nefsine dokunanlarin haline bak. Allahim sen bizi nefsinin kölesi olmaktan koru ...

coach01 02.06.2004 22:12

Okumak hosunuza gitmiyor galiba sizin !

Ne var burada. Arada sirada kopiesiz olmuyor.

coach01 03.06.2004 00:13

cevep: to Müsrik ?!?

Önce sen benim sorularima cevap ver ! Isine gelenlere cevap veriyorsun dimi ! Allaha inanlara müsrik deme. Sende Allaha inaniyorum diyorsun bize göre yanlislarin varsa bile biz sana müsrik demiyoruz. Seviyeleri konus. Kurandaki Ahlak hakkindaki Ayetleri oku. Sen onlari tatbik etmedigin müttetce mümin olamazsin. Hakaretlerle dolu yazilarina bak neyi yanlis yapiyorum diye sor kendine. Bunlar niye bana kiziyor neyime kiziyor diye sor bakalim. Allaha inanma ve Kurani Kerimde inanmana bir sey diyen yok zaten burada bizde Allaha ve Kurana iman ediyoruz.

----Fetih Suresinden 9-10 ayetler----
Ki Allah"a ve Resulüne inanasınız O"nun dinini destekleyesiniz. O"na saygı gösteresiniz ve sabah akşam O"nu tesbih edip şanını yüceltesiniz.

Sana biat edenler, Allah"a biat etmektedirler. Allah"ın eli, onların ellerinin üzerindedir. Kim ahdini bozarsa, kendi aleyhine bozmuş olur. Ve kim Allah"a verdiği sözü tutarsa Allah ona büyük bir mükafat verecektir.
-------------------------------

Peygamberimize saygi gösterin diyor Allah. Sen ise ona saygi ve sevgi ile yaklasanlari Muhammedperestlikle sucluyorsun. Ona o da bir inandi öldü gitti diyipte onu asaliyorsun. Bu yaptigin Müslüman ahlakina nasil uyuyor ?

-----Alinti Ahzab suresi 56-57 ayetler -----
"Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamberi överler Ey inananlar! siz de O"nu övün, O"na salat ve selam getirin."

`Allah"ı ve Peygamberini inciltenlere, Allah, dünyada da ahirette de lanet eder; onlar için alçaltıcı bir azab hazırlamıştır."
--------------------------------------------

Bu Ayetlerede karsi geliyorsun sen. Muhammed(as.) yazilarinda hic salat ve selam getirdigini görmedim. Övdügünüde görmedim. Peygamberlere karsi saygisizlik yapiyorsun usbubunla.

Selamlar

Not. Sen kendini düzelt ilk önce ondan sonra Hadislerle ugrasmaya basla Muhammedi saymayan zaten onun sözlerini saymaz.

03.06.2004 00:19

Haklisin

Mezhepler hususunda haklisin.
Eger insan daha iyi bilmiyorsa, bilerin daha iyi bilmesi mümkün degil, bir Mezhepe mesup olmasinda yarar var.

Ama su anki dünya konstallationunda buna gerak yok. Nedenmi söyleyim tabi...

Bizler yani Üniversite arastirmacilari, daha genis imkanlara sahipler, Mezhep imamlarinda bu imkan yoktu, onlar kalkip birbirlerinin cagina gidemiyorlardi, o anki imkanlarla yetinmek zorundaydilar.
Ama simdi bizler, bütün Mezhep imamlarinin aciklamalarini ve her seyden evvel Kuranin orijinalini arastirma imkanina sahibiz, o yüzden Mezhep falana ihtiyac yok, cünkü bu zamana cevap vermiyor.

Ise bir de söyle bakalim. Kuran hayatta ve ahirette mutluluga ermemiz icin evrensel degerler veriyor. Bizler bu degerlerin cercevesini bozmadan, zamana uygulamamiz/yorumlamamiz olmali.

Ben ise cok genis ve üzünden bakmaya calisiyorum, baska türlü bakamiyorum, cünkü tatmin etmiyor....

Bespiel olarakta sunu verebilirim. Namazin saatlere baglanmasi olayi, bu iste Kuranin cizdigi namaz zamanlarini zamana göre yorumlamaktir.....

Hadislere gelince:

Hadisleride bu isikta görmek lagzim, Hadis hikayeleri, Peygamberin Kurani kendi zamanina uygulamasidir.

Kuranin cercevesine sigmayan hikaye hadis (Peygamber uygulamsi) niteligini kazanamaz.
Bu Peygambere acikca iftiradir.....

Ben bütün din hususunu bu cercevede görüyorum.... umarim bu sefer görüslerimi daha iyi dile getirebildim...

Selamlar
Enis

03.06.2004 00:32

hah anlastik

iste.

Aciklaman cok güzel ve net.

Hadis Peygamberin Kurani, yasadigi ortama aciklamasidir, arkadaslarina dostlarina anlatmasidir.

Hadis Peygamberin Kuran ayetlerini, kendi yasadigi zamana göre Pratik uygulamasidir.
Veya yoldaslarina aciklik getirmesidir.

Bu hususta mutabikiz, ama ben yinede onlara cok önem kilmiyorum, nedenide su, eger ben bu pratik uygulamalari bu zamanda uygulamaya kalksam mümkün olmayacak ve Kuranin asil amacinida sasirmis olacagim.

Bu yüzden Kuran zaman üstü bir Kitaptir, Kuran yerinde sayan insanlari sevmez.
Ilerleyip Kuranin isik tutugu cerceveden beslenip cagi yakalamamiz gerek.

Hocalarada bu yüzden kiziyorum, akila, bilime, nefisle Cihad, arastirmaya, salih amele bu kadar önem veren bir Kitabi, kendi kapasite kaliplarina kistirdiklari icin, elimde degil af edemiyorum onlar. Hayatimin en az 13 yili onlarin yanlislari yüzünden ziyan oldu.
Hoca dediysem , klasik Haci ve köy Hocalari.
Ilahiyatcilara elbette sözümüz yok.

Zaten bir Hoca en azindan 20-40 yil din arastirmasindan sonra yetisir...

Selamlar
Enis

03.06.2004 00:38

baska türlüde olmuyorki..

Kaynaklari kopyalamadan olmur ama, baska türlü nasil yapalimki.

Bir sey yazdinmi kaynaginida ya bir Link ile. yada buraya kopyalamala olur.

Kaynaksiz tatismamiza zaten gerek yok, öyle müzakerede olmaz.

Ortak amcaimiz, felsefe yapip birilerine dayatip tartismak degil.
Mevcüt olan bir kaynak (yani Kuran) üzerine görüs alis verisinde bulunmak.

Selmalar
ENis

03.06.2004 00:44

Sen simdi bunlara inandinmi??

Eger bu Hadis veya Hadisler dogruysa Kurani inkar etmemiz gerekiyor........ cünkü Kuranda böyle 73, 71, 72 fikraya ayrilacak falan filan yok... yanlisda olabilirim kabul ediyorum.

Ama Kurana dayanmayan bir Hadis asla Peygamberde olmamaz, kimbilir hangi adamin biri yazmis....

Aciklamani mutlaka bekliyorum...

Selamlar
Enis

03.06.2004 00:57

katiliyorum

Dinde reform degilde "Rekonstruktion" calismasi kacinilmaz. Rekonstruktionun ne oldugunu herkes cok iyi bilir.

Bir eskimis veya bozulmus kirilmis yikilmis bir seyi, eski haline döndürmektir.

Islam dini su anki haliyle, Kuranin asil cercevesinde ciktigi icin, Rekonstruktion gerekli.

Eger Kurana geri dönüm olursa ancak ve ancak o zaman, Islam dünyasinda akla hayale sigmayan bir RÖNESANS devri baslar.

Eger bu Rekonstruktion veya restore calismasi yapilmasin, asla ve asla Islam dünyasi ayaga kalkamiyacaktir, cünkü su anki haliyle Kuranda cok am cok cok uzaklar....

Selamlar
Enis

PS: Evet dedigin gibi, reformcularla muhafazakarlarin tartismasi gibi gözüküyor, öyle olmasada. Amacimiz her seyden evvel sohbet etmek ve simdiyed kadar ben cok memnunum bu Forumdan.

03.06.2004 00:59

evet kücük müsrigim muhammedperestim

neyi nalmadin ..rekat sayisi tartisilir evet..neye göremi kurana göre ayetleride yazdim...önce kurani assagiliyorsun yok efendim kurana gööre nasil namaz kilinir diye ..simdi toktat gibi kuranin cevabini alinca götün zort zort ediyor simdide rekatlara taktin..
en az iki rekat kilmak sartiyla istedigin kadar kilabilirsin..
ama senin kildigin namaz zaten müsrik namazidir ..sirke girdigin icin pek gecerli olmuyor..bunu bilesin..

03.06.2004 01:05

heykelleri izah etmen lagzim

Neresi Türkiyenin heykelle doldu.

Sen galiba Atatürk"ü kast ediyorsun, eger kast etmiyorsan devam okumana gerek yok, cükü o zaman Seni kast etmiyorum, yok ama Atatürk"ü kast ediyorsan, cevap bekliyorum....

Bizler Atamizi cani gönülden seviyoruz, onun kendisinde veya heykelinden falan medette ummuyoruz.

Aziz Türk Milleti icin, hayati boyunca yaptigi fedakarliklardan dolayi Rahmetle aniyor ve seviyoruz.

Sen kalkipta Atatürk"e secde edeni gördünmü, yuvarlak laflara karsiyim ben.

1.) Devletin olmzsa Hüriyetin olmaz
2.) Hütiyetin olmazsa dinin olmaz

Benim icin hayatimda ilk sirayi devletim ve milletim alir....

Atatürk"ü sevmeyen bir Türk olamaz, benim Babamin bir Rum olmasini engellemis, ben elbette Rahmet okurum ona.

Selamlar

03.06.2004 01:08

IKINA IKINA HOCANLA BU kadar ayetmicikti

baktin kuranla basa cikilimoyr dötten atmasyon hadislerle simdidie kurani manupileye basladin..demek allah ve melekleri peygambare salat yani namaz kiliyorlar.hehhehe
ama hic degilse kuran ayetleri cikarmissin buda iyidir bir kasarlanmis beyni yikanmis müsrik ici..en azindan ilgini kurana cekmeyi biraz olsun basardim...okumaya devam et..
sirf peygambere tapicaksin diye sen kuran ayetleride cikarirsin..
ulan ben kuran peygamberine niye hakaret edeyimki..dangalak abdi...
yani peygamber öldü demek hakaretmi zirtapoz o zaman ebubekirde ömerde hakaret etmisler zamaninda he eh eheh
OGLUM MESELE ORDA degil mesele sizin müsrikliginiz cikiyorki kuran peygamberinize öldü demek bile zorunuza gittigine göre ne kdar ONU tanrilastirmisiniz meydanda...
yani elbette senden hemen herseyi anlamani beklemiyorum..bir müsrik olarak belkide ilk defa böyle seyler duyuyorsun...
yani mucize beklemiyorum senin bu verdigin akilsizlik ve mantiksizlik örneklerine aliskinim...
foruma bakarsan hemen hemen her soruna detayli sekilde örnekle cevab verdim...
allahin peygamberine itaat demek ona bidat demek günümüzde sadece kurani izlemekle olur ..ama senin müsrik beynin halen basmiyor..
insallah yavas yavs basicak o kildigin namaz jimnastik hareketinden ve bir eglencden ileriye geccicek... cünkü kuran ayetlerine gecerek ilerleme kaydettin ;))

Biz, Peygamberimiz Hz.Muhammed"e niye uyarız? Çünkü O, Allah"ın elçisidir. Yani Allah"ın mesajını alıp getiren kişidir. Elçinin mesajı, Allah"ın gönderdiği mesajdır. O mesaja uyulunca hem Allah"a, hem o mesajı getiren elçiye uyulmuş olunur. Elçiye "Elçi" denmesinin sebebi, kendisinden olmayan mesajı taşımasındandır. Elçiyi devreden çıkartıp Allah"a varmamız mümkün değildir. İtaat edilmesi emredilen kişi olan Elçi, kendisi namına değil, göndericisi Allah namına konuşmaktadır. Bu yüzden "O"na itaat, gönderene (Allah"a) itaattir" mantığı, Kuran"ın bu ayetleriyle verilmektedir. Allah"ın elçi yollaması, bizimle irtibat kurmak kurmak için seçtiği tek yoldur. Elçi, mesajı insanlara ileteceği, O"na davet edeceği için, Elçi"ye itaat, O"nu gönderene itaat olacaktır.
"ELÇİYE İTAAT EDEN, ALLAH"A İTAAT ETMİŞ OLUR." (4/80)
KURANA ITAAT KURANI IZLEMEK PEYGAMBERI IZLEMEK VE ALLAHA ITAAT DEMEKTIR AMA KALIN müsrik kafa halen illa buharinin kicini yalicam diyor ;) amin...

03.06.2004 01:10

bu hadislere inanmiyormusun ZINDIK

muhahaha hadislere karsi mi geliyorsun bak muhammed demiski kim benim hadislerimi yazarsa ve söylerse kafir olur muhahhaha
allahin komik kirosu ...gidip kicina hoca sakali sürdür de beynin calissin muahahahah

03.06.2004 01:18

adami fazla sikisitirmayin bence

bu adamin hocasida zayif..
imanada gelecege benzemioyor...
sacma sapan seyler yaziyorlar ordan burda kendileride anlamiyorlar..
her zaman derim islam demek akil demek..akli olmayanla bosuna tartismayin bence.. cünkü bunlar daha kuran ayetiyle bir kac dötten atmasyon hadisi bile ayirt edemiyorlar..
buna ossuran seytandan bahsedecen hamanda 31 ceken melakeleri sorucan bunlarin avratlari bas örtü takip göbeklerine hoca sakali sürdürürp cennete gidecekklerini saniyorlar muhahahah

03.06.2004 01:23

dikkat et cahil adam

putperestlik basina vurmus okuduguna anlamyiorsun..adam kurani degsitirin demiyor..
yani öküz gibi bögürerek kurancimi oldun böylece muahhaha
hz muhammeden sonra isz müsrikler buhari tormizi maliki bilmem hangi ibni ibine arabi münafigiyla islami degsitirmediniz mi sanki..
illa muhammede tapicaksiniz tapin kardesim..
ama kurani okuyup muhammede tapmak istemiyenlerde var..namazda ettehiyat okumayip sirke girmek istemeyenlerde var..
kuran disinda bir beseri hayatda var..
ama kasarlanmis siz putperest müsrikler biraz zor anlarsiniz..siz sadece birseyin desgimesinden korkarsiniz.. hz muhammedede böyle yaptiniz..en büyük reformcu muhammed peygamberdir...braz tarih oku....

03.06.2004 01:26

bu hadisi okuyali dötler zort zort

atiyor ama cevab vericek yürek yokki...
"Benden Kur"an disinda hicbir sey yazmayin. Kim benden Kur"an disinda birsey yazmissa onu imha etsin" (Muslim, Zuhd- 72, Ahmed b. Hanbel 3/12, 21, 39)
tas gibi hadis alin karilarinizin göbegine muska diye asin ;)))))))))))

03.06.2004 01:32

dogru söyle din kardesiyiz....

simdi iki sakal biraksam birde takke taksam tesbih elimde dötten uydurmasyon alim evliya laflari dizsem buhariden masal anlatsam benimde kucagima iotururmusun ..
hic degilse zemzem suyu ile yikanmis hecarulesved putuna sürmüs okunmus sakalimdam bir tutam keseyim al basuruna sür iyi gelir..dua ile hemde muhahahha
komik kiro seni ..
domal bundan sonra senin imamin benim :))))))))

03.06.2004 02:03

Sende lütfen küfür etmeyi

birak.

Efendice bir soru sordum, eminim kendisi cevaplayacaktir.

Eger radikal bir sekilde konusmayi kesersek asla ilerleme kaydedemeyizki...

Benim amacim müzakere edip görüs alis verisinde bulunmak...

Böyle devam edersen olmaz, lütfen degistir biraz uslübunu, bir Müslüman simdi senin gibimi yazmali...???

Selamlar
Enis

oezbektasi 03.06.2004 09:58

so ist es!

[Zitat]
"Jeder Mensch ist ein Funken und wenn er stirbt, schmilzt der Funke zur ursprüblichen Energie zurück!"
[Zitat Ende]

So ist es! *Daumen Hoch!*

&lt&lt....Wahrlich, wir kommen von Allah und zu Ihm kehren wir auch zurück!&gt&gt

Und wo steht das geschrieben?
Oh! Im Koran :-) s. 2.Sure Bakara Vers 156

MfG

kerio 03.06.2004 12:09

bu hadisin yanlis olmamasi mümkün degil

ohne Text

kerio 03.06.2004 13:38

böyle bir tavrin mantigi yoktur

yalnis hadislerin yaninda cok dogru hadisler vardir. bunlara karsi böyle bir sacma saldirinin olmasinin bir anlami yoktur.

zayif hadislerin oldugu kesin, kimse bunlari inkar etmis degil. insanlarda yalnis inancin olustuguda kesin.bunun yaninda dogru hadislerde vardir bu da kesin.

also was soll der scheiss

03.06.2004 14:58

kendi düsünce si nerede kaldi ?

okusun sonrada kisa bir özetini yazsin, arkasin dan da su veya bu hosuma gitmedigini eklesin.

Sizin düsünceniz ne ye de sorulabilir
Saygilarimla

03.06.2004 15:15

No Komment o.T.

ohne Text

03.06.2004 15:22

Demonstration

DOKUNMAYIN BASÖRTÜME

DIN ÖZGÜRLÜGÜ KISITLANAMAZ

Bas örtü yasagina HAYIR!!!

Bas örtü yasagina beraber hareket edelim!
Söz konusu olan sadece Bas örtüsü deyil, ayrica Demokrasi, Esitlik ve Insan Haklari !

YÜRÜS

Cumartesi 05. Haziran 2004
Saat : 12.00 de
Yer: Hauptbahnhof Frankfurt am Main

fujitsu 03.06.2004 15:46

nerden biliyorsun yanlis oldugunu :=)

seyid kutubmu diyor yoksam :=?))))

fujitsu 03.06.2004 15:50

ZaZalarin Dilinden...

Seninkisi aynen su ise benzedi?

Hani Zaza sosdaslarinin zaza Kepcesiylen Kürt Bokunu meye isi varya aynen öyle bir cinssin?

Dersimli kardeslerinde vartolu kardeslerinde senin gibi sapik fikirleri herzaman savundu noldu Kürdün koydugu tekme herzaman tatli geldi...

Palu lu zaza larinda bu isten faydalandiklarinida sakliyamam.

Biriniz olursunuz kürt diyeri tozcu biri imansiz ne mok varsa sizde var :=)))

Haydi bir kepcede sen daldir kürdünkü tatli gelir herzaman ben burda varken sizin gibilere rahat yok...............

fujitsu 03.06.2004 15:55

:=)))))))))))))))

Sevgili jeltenmen arkadasim ona inanmiyorsun buna inanmiyorsun Kuran kuran diyorsun.

Sana kac kez söyledim Kuranda net olarak her bilgiyi yüzde yüz alamazsin her insanda Kurani anliyamaz.

Bak icinizden biri diyorki faiz almak haram deyildir Kuranda yaziyor faiz yemek haram diye.

Gelde isin icinden cik simdi???

Kuranda diyorki ben size bir peygamber yolladim ondan ibadeti dinin vecibelerini ögrenin.

Sen bana Kuranda bir ayet göster namazda nasil kalkip oturulacagini....

Bunlari bizler peygamberimizden ögrendik 71,72,73 firkalarida o bize bildirmistir.

fujitsu 03.06.2004 15:57

Elazizsporun....

kactane kopisi var suan burda gördügüm kadariylan adamlar ona birsey demiyor.

birde baskasina roman ask hikayeleri zina nasil yapacaksin diye roman kitablari öneriyorlar bumu onlarin okuma anlayisi....

fujitsu 03.06.2004 16:00

Türklük....

Galiba tv leri izlemiyorsunuz sayin dostum.....

Türk kültürü Rumu gecmis milletin cogu cenabet geziyor bumu türklügün....

03.06.2004 16:14

Feci sekilde yaniliyorsun..

bak eger Kurandan yüzde yüz dinin sekli ve gelecekle ilgili aciklamalari alamiyorsak, Peygamber vahyide sahtekarlik yapmistir (hasa) anla,i cikar.

Senin aciklamana göre Peygamber 71,72,73 fikralari bilebilmesi icin vahyi almasi lagzim, demek Peygamber vahyi almis, ama onu Kurana yazdirmamis..... böyle bir sey olabilirmi.

Eger sen bu gibi Hikayelere din diyorsan, hic tartismamiza gerek yok, Kurana bakacak yerde cehalet Hocalarinin cizdigi hadis, rivayet yolunu secmissin.

Benim asla böyle bir amelim yoktur.
Birde o bahsettigin hadis Kurana hic ama hic uymuyor, demek Peygamber Kurani birakip baska seylerde anlatiyormus.........

Tartismamiza gerek yok asiri sekilde görüs demiyorum bakis farkimiz var.
Üstelik Kuran cok acik bir sekilde anlasiyliyor.
Sen Üniversitedeki Hocalarin genel anlamdi aralarinda bir fark görebiliyormusun, ben hic göremiyorum, sasagi yukari uslüp farkiyla ayni seyi söylüyorlar, detayda tek tuk fark olur, ne olsa onlarda insan...

Selamlar
Enis

fujitsu 03.06.2004 16:18

Kurani kim yazmis? o.T.

ohne Text

fujitsu 03.06.2004 16:18

Kurani kim yazmis? o.T.

ohne Text

fujitsu 03.06.2004 16:19

kurani kim yazmis

peygambermi?

03.06.2004 16:22

Sana vahyimi indide

milletin cenabet gezdigini söyleyebiliyorsun...
Gece sana vahyi iniyormu.....

Acikla bakalim..........!!!! nerden bu gibi kaynaksiz bilgileri bana dayatmaya kalkiyorsun....

Sana bir hikayede ben anlatayim.

"Hirsizin birine sormuslar: Insanlar, alem nasildir, nasil bilirsin. Oda söyle cevap vermis: Ben nasilsam herkeste ayni"

umarim anlayabildin....

Selalar

03.06.2004 16:23

Selamlar olacakti

aceleden yanlis yazdim.

Sonu Selamlar olarak bitecekti

Selamlar
Enis

03.06.2004 16:28

Peygamberin kontrolünde

yazilmistir.

Ve yazilan bütün vayileri Peygamber kendisi kontrol etmistir, evet Peygamberin zamaninda herkesin kadar okuma yazmsi vardi...

Insallah bu Seni niraz sasirtir....

Kaynagini istiyormusun... vereyimmi???

Selamlar
Enis

fujitsu 03.06.2004 16:32

:=))) o.T.

ohne Text

fujitsu 03.06.2004 16:33

:=)))

benim bildigim Ayetler Allah tarafindan yazilmis ve aylarca senelerce toblanip Kuran ortaya cikmistir.

neyse kaynagi vere bilirsin bakalim hangi forumdan aldin forumun isminide ver.

03.06.2004 16:39

Allah tarafindan

yüce ruh(vahyi melegi, cebrail) tarafindan Peygambere ilatilmis, oda kayida aldirmis.

Link 1

Hz. Muhammed okuma-yazma bilirdi (28/11/2003)

<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/haber_detay.asp?Newsid=18249&Categoryid=4&wid=31&a ranan=Süleyman&aranan=Ateş" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/haber_detay.asp?Newsid=18249&Categoryid=4&wid=31&a ranan=Süleyman&aranan=Ateş</a>

03.06.2004 16:40

Link 2

Hz. Muhammed okuma-yazma bilirdi - 2 (29/11/2003)

Link 2

<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/haber_detay.asp?Newsid=18249&Categoryid=4&wid=31&a ranan=Süleyman&aranan=Ateş" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/haber_detay.asp?Newsid=18249&Categoryid=4&wid=31&a ranan=Süleyman&aranan=Ateş</a>

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 11:49 Uhr.