![]() |
tanidigi halde elestiren biri varmi
o halde?
islami ve kurani ele$tiren herkez onu yeterince tanimiyor oluyor. tanidigi halde elestiren yasar nuri gibi insanlari kim ciddiye aliyor? islam aleminde senin tanimladigin dini kac kisi tiiye aliyor? almiyorlarsa sebep ne? sakatlik nerde? dindemi insanlardami? eger insanlarda diyorsan, bir din 1 milyar insani birden bu hale getirebilirmi? semavi dinlere baktigimda hepside sidik yarisi icinde. gecmiste neyse, bugünde öyle. ölmüs peygamberlerin ardindan kan döküyorlar. tanriya teslimiyete $u veya bu kitabi baz gösterdigin zaman mutlaka bozgunculuklar cikacaktir. kuranda bunu itiraf eder. |
Eniskaya
asagidaki makale sana ait.
türkiyede ne zaman diktatörlük oldukiiii? soruna baya güldüm kusura bakma :-) görüsüne müdahale etmek istemiyorum ama galiba dünyadan haberin yok. türkiyede demokrasinin cumhuriyetin kurulusundan bu yana sadece adi gecti. kendisi nereye uctuysa ben hala göremiyorum. gecmis nesillerde göremediler. o eski cahil nesilden inanki cok daha cahil bir genclikle karsi karsiyayiz. iclerinden bir iki aydin cikabilir ama bizim cografyamizda etkili aydinlara sindiye kadar hayat hakki taninmadi. ben akp´nin arkasinda sezdirilmeyen politikasi yüzünden sakincali oldugu görüsündeyim. yapilanlarda demokratik degil, kapatma davasi felan... türkiyede bir göze girme yarisi var. biri medine´de yatanin digeri anit kabirdekinin gözüne girmeye calisiyor. her iki tarafta bunu yobazca yapiyor, bu yüzdende kutuplasma büyüyor. hele dini takan kimse yok görüsün? keske öyle olsaydi! sadece TCK´nun 301. maddesi bile demokrasiyle yönetilmedigimizi göstermiyormu? amnesty international´de bile kayitli! farkli düsünce her yerde var. demokrasinin görevi onlarin hepsine belli ölcüde hayat hakki tanimak. -------------------------------------------- TR kurulali yaklasik 85 yil oldu simdiye kadar ne zaman TR de diktatörlük yasandikiiiiii ??? Olay birilerini kandirmak yada kandirmamak degil, kadiki nesiller degisti, o eski cahil dedigin kisilerin bir cogu vefat etti ve yeni nesil son derece aydin diyebilirim, elbet aydinligin ölcüsü olmaz, cünkü herkes kendisine göre aydindir. Demek istedigim su, ben sahsen AKP yi sorun olarak görmüyorum, daha cok diger Unüversite Hocalari olsun veya Sosyal Demokrat lafiyla gecinen gencler olsun yada son dönemde iceri tikanan hesapta aydinlar olsun, iste bunlar bence cok daha tehlikeli.... Alman gazeteinde bunlari "BEYAZ TÜRKLER" olrak adlandirdilar, yani üst konumda olmak isteyen digerlerine hükmetmek isteyen kisiler. Kemalist kelimesi olsun yada Atatürkün resimleri arkasina siginanlar artik TR de deger görmüyor... zaten hepimiz Cumhuriyetciyiz, en önde TSK olmak üzere... ama TSK bile bu saydigim griplardan cok cok daha cagdaslar, en azindan Atatürkün resimleri arkarasina siginmiyorlar... DINE gelince DINI takan kimse yok... zaten DIN diye bir sey yok, bu demek degildirki Allahta yoktur, Allahin varligi inanc meselesi degildir, Allahin varligi bir gercektir, tabi bunlarin hepsi bana göre. Sen veya baskalari farkli düsünebilir, iste Demokrasinin en büyük özelligide burada yatiyor |
o.T.
eeee bu sorulara cevap yazmiyacakmisin :-D ???
|
o.T.
:-DDDDD
|
cok acikli bir siirdi
beni resmen aglattin yaaa
:-D |
Çok güzel.İşte Budur
Yalniz sen degildin,en haini sendin,
Kaderim ya ben hep hainleri sevdim. Al iste hepsini buraya serdim. Söylesene hangi kursun senindi? Hala unutmadim ihanetini, Kalbimin kiyamet alametini, Vereyim de al git emanetini Söylesene hangi kursun senindi? Alin artik su canimi dedirten mi? Söylesene hangi kursun senindi? Sen benim en beter halimsin artik, Nasil olsa gözümde hainsin artik, Gördügüm en büyük zalimsin artik, Söylesene hangi kursun senindi? Arada bir çikartipta bakarsin, Olur ya boynuna belki kolye yaparsin, Hainler gününde onu takarsin, Söylesene hangi kursun,hangi kursun senindi? Hala unutmadim ihanetini Kalbimin kiyamet alametini Vereyim de al git emanetini Söylesene hangi kursun senindi? Gökhan Yavuz - Hainler Günü |
ELİNE SAĞLIK! o.T.
ohne Text
|
Juristischer Putschversuch in der Türkei
Es gibt wohl kaum ein anderes Land mit demokratischer Gewaltenteilung, in dem der Oberstaatsanwalt die Auflösung der Regierungspartei und ein fünfjähriges politisches Verbot für Dutzende von Politikern beantragen kann, unter anderem für den Regierungschef und den Präsidenten. Es handelt sich dabei erst noch um eine Partei, die im vergangenen Juli einen überwältigenden Wahlsieg errungen hat.
Der Antrag, den das Verfassungsgericht nun angenommen hat, wurde damit begründet, dass die Partei für Gerechtigkeit und Entwicklung des Regierungschefs Erdogan einen islamischen Staat schaffen wolle und damit gegen das in der Verfassung verankerte kemalistische Grundprinzip des Laizismus verstosse. Das müsse in jedem Fall verhindert werden, sagen die selbsternannten Hüter des Erbes des Staatsgründers Kemal Atatürk. :)))))))))))))) jetzt wird sogar in deutschland über die kemalisten gelacht. :DDD die selbsternannten kemalisten :DDD |
Das sind doch keine Kemalisten sondern
WEISS TÜRKEN, eine Art selbst ernanntes Elite-Türken. Die wollen einfach nur befehle geben und andere sollen es befolgen eine Art Sklaven Staat..... das hat nichts mit Demokratie oder Sozialstaat zu tun, es geht lediglich um Macht und sonst gar nichts... Das Dumme an der Sache ist nur, die haben sehr Mächtige Positionen ....
Deren Motto ist "DEVLETIN MALI DENIZ YEMIYEN DOMUZ" eeeee Erdoganda yemeyince onlarda yiyemediler ne oldu... düsman kesildiler.... Olaylar o kadar acikki.... KISKANCLIKTAN baska bir seyse tüm Dinler beni .... A dan Z ye kiskanclik Erdogani cekememezlik |
Gülmekte serbestsin
söyledigim gibi, Demokraside görüs farkliliklari zenginliktir...
Ben olaylara Erdogan hükümeti devraldigi zamanaaaaaaaaaaaaaaaaaa ve su anki zaman bakarim.... Avrupa birligi yolunde ilerleme oldumu ???????? evet oldu, yok halinde olan AB iliskileri ilerliyor... TR de alt yapi sorununa atilim gerceklestimi.... evet gerceklesti, tüm köylerde cevrelerde atilimlar var, insaatlar hizla baslayip sonuclandiriliyor.... Kisi basina gelir yükseldimi ??? evet yükseldi... hemde gözle görülür sekilde Saglik sorununa cözüm geldimi.... evet geldi, bizzat kendim yasadim, artik diger Partilerin zamanindaki gibi degil son derece isler bir SSK a sistemi gelistirildi.... ve böyle saymaya devam edebilirim....... bak iste seninle aramizdaki ve Erdogani secenlerle arandaki fark bu.... Erdoganin beynine yada karisinin bas örtüsüne bakmiyoruz, Dinsizde olsa yine Erdogani secerdi halk..... Olayi Dine eski gecmisine baglamak bana göre CARESIZLIKTIR..... kendi Ideoloji yapisinin iflas etmesidir... Ben olaylara bu sekilde bakiyorum |
Was ist das den für ein Gedicht
ist damit Gott gemeint, das er/Sie nicht wüsste was es tut ???? oder wer sonst
|
Hayir aklinda sorun yok arkadasimizin
sadece mutsuz veya isyankarda diyebilirim, yillar önce kendi halim diyebilirim..... ortaklik aramiyor asil hatasi burada... olay DININ dogru olup olamdigini ispat etmek degildir... ama Aysenisa tam bunu yapiyor ve bir cikmazdan diger cikmaza düsüyor....
|
Elbet orijinali yoktur
Ne Incilin nede baska bir Kutsi kitabin orijinali olabilir... Tarih öyle gösteriyorki, zamaninda Isa veya Muhammed adin zatlar yasamistir, ama kalkip sunu söyledi bunu söyledi söyle oldu böyle oldu gibi fasa fiso anlayislarin artik bu cagda yeri yoktur....
Selamlar Enis |
bir kilo pirince gidiyorsunuz
benim ve benim gibilerle erdogancilarin arasindaki fark da bu.
evet, erdogan güzel seyler yapti, bunu hicbir zaman inkara kalkismadim. türk halkinin kendi kendini gelistirmesinin payida var bunda sadece erdoganin degil. kisi basi gelirin yükselisinden "halk" ne derece faydalandi hic düsündünmü? saglikta güzel reformlar yapti, tabiiki bircok ayrintiyi görmeden. yinede digerlerinden güzel, birsey demiyorum. erdoganin dindarligindan hicbir zaman rahatsizlik duymadim ben, haniminin basinin örtüsündende. beni rahatsiz eden, din özgürlügünü, kisisel dindarlik icin degil, halki dindarlastirmak icin kullanmasi. bir millet bir dini devletin yönlendirmesiyle kabulleniyorsa laik demokrasiden söz edilemez. erdogan´in yildizinin parlamasindan sonra ne tesadüftür ki, fasist egilimler artti, dindarlasmalar git gide yogunlasti. azinlik sorunlari oldugu yerde sayiyor. bir basbakanin agzina "bizi yok etmek istiyorlar", " neslimizi tüketmek istiyorlar" gibi halüsinasyon geciren sizofren bir piskopatin sözleri yakismiyor. bush´da böyle kabuslar görür ara sira, cok fazla amerika etkisinden olsa gerek. onlarda din fasiszmindenbunadilar iyice. din konusundaki görüslerine kesinlikle katilmiyorum. su anda nerdeyse tüm sömürüler din adi altinda gerceklesiyor. eger türkiye´de sadece sahilde tatil yapiyorsan, böyle bir sonuca varabilirsin anca. halkin icine girmeni tavsiye ederim. |
vaybeede nedense herkez piskoloji uzmani
ama yanlis tespit ettin eniscigim.
ben birkac soruya makul cevap bekledim yalnizca. cevap verdikcede celiski cogaliyor, celiski cogaldikca sorular cevapsiz kaliyor. kuran neden evrenseldir? ve neden inanilmasi gereken bir kitaptir? iki basit soru, ama cevap kafiyesi bilmem kuranin tarihi gibi sacma sapan seyler. sonra sevgisizligin ilacini dinde arayan zavalli bir halk. asil dine sarilan insanlar mutsuzdur. hayatinda tatmiin edici bir gaye bulamamistir, dine sarilmis, onda huzur aramistir. eeh birazda sorguladinmi mutluluk bozulacaktir. altindan cekilen iskambil kulesi gibi :) |
o.T.
Du bist ja ein ganz schlauer. Hast total den Durchblick.
:-))))) |
richtig
die deutschen betiteln die schon als selbsternannte möchtegern kemalisten :))))
aber endlich sind leute in der regierung die denen nicht folgen und das wohl des volkes wollen. die wirtschaft boomt, angleichung der gesetze an europa läuft, die türkei ist so reformfreudig wie noch nie. klar seit 2 monaten steht wieder alles in der türkei still, aber das volk weiß wem das zu verdanken ist. :)))))))) |
Anlasamadigimiz naktayi bir türlü
cözemedim :)
Bu söyledilerien karsi degilimki ben.... mutabikiz diyebilirim |
Cevabi ben vereyim
hir bir zaman ne Kuran nede baska bir Kitap tümüyle evrensel olamaz... evrensel olan, bana göre, tüm insanligin ortak degerleridir.... buda zamana göre degisir form alir.
O yüzden ne Kuran nede baska bir kitap tümüyle evrensel olamaz... bak Anayasamizda yillardan beri degisip duruyor... aynisi DIN icinde gecerli DIN yasantisi degisiyor, ama kitabi degistiremeyince celiskiler ve adetler DIN yerine geciyor |
TR Meclisi bu kadar Demokrat bir sekil
almamisti, elbet Mustafa Kemal zamani haric...
Bana göre Mecliste DINKOLIKLER (AKP) var FASISTLER (MHP) var TERÖRISTLER (DTP) var BEYAZ TÜRKLER (CHP) var... varda varrrrrrr.... bunlarin icindede binbir türleri bulunmakta..... ve bence son derece Demokrat bir Meclis hali dogmus bulunmakta.... yillardir bu sekil bir hal almamisti, klasik Partiler vardi, Hortumcular karsilikli aklamalar ve her seyden kötüsü YAN GELIP YATMALAR vardi... Son yillarda TR nin cehresi ve düny a anlayisi degisti, icerisinde mevcut olan potansiyeli canlandirildi.... eger Mecliste Teröristleri destekleyenler ve ayni zamanda Apoyu dar agacina cekmek isteyenler ve ayni zamanda Basbakani iceri tikanmasini isteyenler varsa, artik kimse TR Meclisi Demokrat bir meclis degildir demesin.... ve diyemezde.... cünkü görünen köy klavuz istemez..... hemen hemen herkes Mecliste kendisine yakin bir Parti bulabilmekte.... Beni sahsen bu tablo mutlu ediyor.... |
Hanim efendi :o)
Kuran in bir iddasi var:
"Ben cennetin yolunu gösteririm "diyor. Daha iyi yapan varsa buyursun diyor. Ayni zamanda Kuran insanlara Cehennem in yolunu da gösterip serbest birakiyor. Hem de taa dibine kadar. Yukarida " Seytan " baslikli bir yazi yazdim Nur ve nar iyi ve kötü yü konu aliyor. Oraya Bakin Lütfen.. Kuran der ki: Din de zor ve ikrah yoktur ( tiksindirme ) Böyle diyen bir kitap kimseyi bana inan diye zorlamaz. |
Dikkat edin Yasar nuri
Islam i elestirmez.
Satanizm i elestirir. ikisi arasinda Gece gündüz kadar fark var.. Sizin Islam diye Görüp tanisdiginiz da Satanizm :o) |
Cok Komiksiniz hanim efendi :o)
Gecen Hafta Burada Yasam dan ne anladiginizi vardiginiz sonucu sordum durdum:
Yine sorayim: Sonunda ölüm olan yasam sacmalik ve bela degil midir ?.. Ne yaparsaniz yapin Dünya yi ve kendinizi kurtaramiyacaksiniz.. Sonuc ?.. Ölüm.. Inanciniz da yoksa koskoca bir hic... Pekiii; simdi bana söylermisiniz; Böyle derbeder bir yasamin anlami ne ?.. Yok olacagini bilerek ve bilmemezlige gelerek bir sekilde Sürüngen rollerde bitisi beklemek Ahlaki bir davranis mi ?.. Biraz etik sahibi bir insansaniz; Yasamin bir sacmalik oldugunu anladiginizda onu yok etmelisiniz. yoksa bir beklentiniz mi var ?.. Yoksa Din in söyledikleri o kadar sacma degil mi ?.. Ya da sizin felsefeniz sizin sandiginiz kadar akla yatkin degil mi ?.. Ne ?.. Ölsenize :o) Yapamiyor musunuz ?.. Nedeeeennn ?.. :o) |
Sizin bakkal da pirinc yok mu ?.. :o)
Siz de verin :o)
Bence Kavurma verin :o) Canim Halkim Kavurmayi yer Gider Oyunu yine Erdogan a verir.. Duydun mu Mehmet ?.. Bir kilo pirince gitmissin yine :o) Üzülme Mehmet Arslan Mehmet !... |
Takip etmemek de yok olmaktir :o)
Alpi yi nasil tanimazsin ?..
Allah Tas yapar !.. :o) |
NAMAZ
Tekbir getirince kurbanlık koç gibi âlemden çıkarsın. Ey ulu , tekbirin manası şudur : “Yarabbi, huzurunda kurbanız!...” Hani koyun keserken ,”Allahu Ekber-Allahu Ekber ” dersin ya!... O ölesice nefsini keserken de bu söz söylenir. Allahu Ekber de de ; vehmî benliğinin başını kes, ki , can mahvolmaktan kurtulsun. Ten; İsmail’e, Can ; Halil’e benzer. Can, yaptırdığı bu senin bedeninde tekbir getirdiğinde; ten kesilir, yani beden kaydından çıkar, şehvetlerden, hırslardan kurtulur, besmeleyle kesilmiş temiz bir kurban haline gelir.
Kıyamette olduğu gibi Hak huzurunda saf tutulur . Hesaba, rabbi ile konuşup görüşmeye geçilir. Allah huzurunda gözyaşı dökerek ayakta durmak, kıyamet gününde kabirden kalkıp mahşer yerinde dikilmeye benzer. Hak: - Sana bunca zamandır mühlet verdim, bana ne getirdin?... Ömrünü ne ile geçirdin , verdiğim gıdayı, ihsan ettiğim kuvveti ne uğurunda harcadın?.. Gözünü, kulağını , aklını, arşa ait bütün cevherleri harcadın... bunlara karşılık ne getirdin?... Sana kazma ve bel gibi el ve ayaklar verdim , bağışladığım bunca şeye karşılık ne var elinde, neler getirdin bana?... der. Kıyamda iken kula gelen bu haberlerden kul utanır, iki büklüm olur, Rükûa varır. Utanmaktan ayakta duramaya kudreti kalmaz, rükûda Allah’ı tesbih eder. Allah’tan: - Başını kaldır, rükûdan kıyama dön de, sorulara birer birer cevap ver , fermanı gelir. O utanan kul, rükûdan başını kaldırır,fakat olgun bir iş yapmamış olduğundan yüzüstü yere düşer. Yine emir gelir: - Başını kaldır. Secdeden kalk da, yaptıklarından haber ver!... Tekrar utana utana başını kaldırır ama, yine yılan gibi yüz üstü düşüverir. Hak tekrar sorar: - Başını kaldır da söyle , kıldan kıla bütün yaptıklarını araştırmak istiyorum!... Artık ayakta durmaya kudreti kalmadığından, Hakk’ın heybetli hitabı da canına tesir etmiş olduğundan, o ağır yükün altında ezilir , yere çöker, oturur. Hak: - Söyle bana ; sana nimet verdim, nasıl şükrettin?... Sermaye verdim, haydi göster kazandığını?... der. Kul, sağ yanına dönüp peygamberlere, o ululara selam verip : - Padişahlar, bu kötü kişiye şefaat edin , der. Peygamberler: - Çareye baş vuracak gün geçti. O , orada yapılacak bir şeydi. Elde alet oradaydı, orada kaldı. A bahtsız kişi , git oradan!.. Sen vakitsiz öten bir horozsun. Bırak bizi, kanımıza bulaşma, derler. Bunun üzerine sol tarafa başını çevirir. Hısımından, akrabasından yardım ister. Onlar da: - Sus!... Allah’a kendin cevap ver. Biz kim oluyoruz ki?.. Elini çek yakamızdan, derler. Ne bu yandan bir çare olur, ne o yandan. O biçarenin canı da yüz parça olur. Herkesten ümidini keser de ellerini açar, duaya başlar : - Yarabbi!... Herkesten ümidim kesildi. Evvel de sensin, âhir de. Senden başka önü, sonu olmayan yok!... Namazdaki bu hoş işaretleri gör de, bunun eninde sonunda böyle olacağını bil. Namaz yumurtasından civcivi çıkarmaya bak!... Yoksa; tane toplayan yolsuz yordamsız kuş gibi yere başvurup durma!... Mesnevi: 3. Cilt - Sayfa:174- ... -177 |
unglaublich...
<a href="redirect.jsp?url=http://www.alevi.com/haberler+M58e458bfaaa.html" target="_blank">http://www.alevi.com/haberler+M58e458bfaaa.html</a>
|
siz niye ölmüyosunuz alpi hocam?
bakiniz ne güzel 71 zümrüt sarayin herbirinde 70 000 "muschel" den yeni cikmis, hicbir erkegin gözünün görmedigi huriler sizi beklerkene ölmesi gereken siz degilmisiniz?
ben dedim, ölümün yok olup gitmek oldugunu düsünmüyorum diye, ama siz ne kadar "etiketsizlik" ayaklariyla insanlara kurani sirin göstermeye cabalasaniz da, islamische halal kesin stempeli olmayani hakir görüyosunuz dindar kardesim. hem hayatin anlami nedir sorulariyla öyle kafaniz bozulmuski, korkarim cennete gittiginiz zaman "burada ebediyen huriler, saraplar, zümrüt saraylar ne langweilig" diye inleyenyine siz olacaksiniz. ölüp yok olup gitmek düsüncesinin gercek olmayisimi sizi bu kadar bunalima düsürüyor? |
tanimiyorum dedimmi?
ich weiß wo fu letzten sommer warst!! :-)
muahahahaha |
eeeeh bu siyasilerde gökten zembille
inmiyor tabii, öyle halkin icinden cikiyor :-)
|
biliyorum alpi dindar kardesim o.T.
ohne Text
|
benimde dedigim bu zaten
yasar nuri gibilerini islam aleminde kaale alan cok az kisi var.
cogunluk satanist putperest oldugu icin. |
der
Assitoni gibt zu jedem Thema sein Senf :-).
Er will doch hier nur Mädels zu sich locken, mehr nicht. ;-) |
o.T.
auch schon gemerkt :-) Werbung ist immer gut.
|
ja
dann kann ich ja gleich zu diesen Mittags-Talkschowa gehen. Und was soll das bringen? :-) Ehrlich gesagt, man sollte schon wissen worüber man redet. Na ja, jedem das Seine.
|
cok saygiya deger dindar kardeslerim
dinimizle alay gecen dinsiz donsuz zindiklar yetmiyomus gibi simdi bide kutlu yolumuzu tarihe gömmek isteyen kuran müslümanlari türedi.
bu gidisata bir dur dememiz lazim gelir. muhabir programini izlerken bana e-maille gelen vahiyler sonucu hadislerimizi kandil gecelerimizi imamlarimizi alimlerimizi seyhlerimizi ve rabita ibadetlerini hafife alip hurafe diyenlerle mücadele etmeliyiz. insanimiz atalarimizin yolunu sorgulamaya basladi. ülkemize matbaa fitnesi geleli beri yavas yavasta olsa kitap okumaya basladilar. kurani türkce okuyorlar, oysaki her harfine on sevap almak icin bizim onu arapca okumamiz lazim gelir. aciklamasinida sünnet icma kiyas ilimleriyle alimlerimize birakmamiz gerekir. bu gidisata dur demessek eger, vahiy sonucu öyle görülüyorki, sünnilik ve mezhepcilik inancimiz tarihe gömülecek, unutulacak. sevgili din kardeslerim! bizim icin yagmir duasi, dogum sancisi ceken kadinin icecegi suyun okunmasi, havvas ilmi, türbe ziyaretleri mevlid kandil kundil, sefaat ya muhammed diye bagirmak, dergahlarda "allah" dendimi kafayi duvara vurmak, "muhammed" dendimi yüksek voltajli trafo varpmis gibi titremek din kültürü degil, dinimizin ta kendisidir. bu komedilerin sona ermesiyle dünyada gülünecek birsey kalmaz dindar kardeslerim. ha gayret! elinize dilinize belinize sahip olun, 99 hurafeler sizi korusun, 99 peygamberler ve ben dahil size sefaatci olsun. hü dost fiii emanillah... |
pek sagisiz bagnaz ademden kardesimiz!
sana ne milletin dininden imanindan mezhebinden?
bizim dinimizde Tevhid den sapmadiktan sonra tüm görüs ve düsüncelere serbestiyet verilmistir. bunu senin gibi Dinini/dinsizligini gizleyip ücmaymunu oynayanlar anlamaz. anlar dersan buyur bize dinini, dinsizligini acikla...Varsa degerlerini savun ! |
pek saygisiz bagnaz ademden kardesimiz!
sana ne milletin dininden imanindan mezhebinden?
bizim dinimizde Tevhid den sapmadiktan sonra tüm görüs ve düsüncelere serbestiyet verilmistir. bunu senin gibi Dinini/dinsizligini gizleyip ücmaymunu oynayanlar anlamaz. anlar dersan buyur bize dinini, dinsizligini acikla...Varsa degerlerini savun ! |
Siirler herzaman acikli olmaz
Bazende icitir:-)
|
Bazende acitir:-) o.T.
ohne Text
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 06:17 Uhr. |