Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

benekalice 22.09.2007 09:26

Iran"da ve Arabistan"da uygulananlar

Demek onlar bir yanlis yapmiyor.

-Kadinlar herzaman alcak tutuluyor
-Mal olarak görülüyor, cünki cogu adamin birkac karisi var
-ama baska bir adamlar iliskisi oldugu ortaya cikan, uluorta kirbaclaniyor ve ölüme teslim ediliyor
-kadinlar örnegin yargic olamiyor
-hirsizlik yapanin eli, kolu, biryerleri kesiliyor
vs.
vs.

Seriat bu iste. Bir geldigi zaman, birdaha gitmiyor. Demokrasiyi eliyle terkedenin, aklina ne demeli.

Akp-mollasi simdi anayasasiyi komple degistirme yolunda.

xxxcanan 22.09.2007 11:31

Kopftuch und Freiheit??

Kopftuch und Freiheit??-Was für ein Widerspruch :))

Eher müsste es so klingen: "trägt Kopftuch ihr Frauen, dann lassen wir Softas euch in Ruhe"

xxxcanan 22.09.2007 11:33

tesekkürler

...severek okudum, ellerine saglik

roman 22.09.2007 15:23

NAMAHREM !!!

(Peygamber"e (sav) bi"at eden kadınlar dediler ki: Ey Allah"ın Resulü biat ederken elimizi tutmadınız. Peygamber (sav) kadınların elini tutup tokalaşmam buyurdu (Ahmed bin hanbel, Nesai, İbn Mace). Hazret, Aişe (ra) biat ile ilgili şöyle buyuruyor: Allah"a yemin ederim ki Resulüllah"ın eli bir kadının eline dokunmadı. Sadece sözle onlardan biat aldı" (Müslim). Peygamber (sav) bir hadis-i şerifinde şöyle buyuruyor: "Sizden biriniz başına iğne ile dürtülmesi kendisi için helal olmayan bir kadına dokunmaktan daha hayırlıdır.")

Herhangi bir Hadise dayanan insanlık dışı bir uygulama.14 binin üzerinde Hadis var ve hepsine de yalandır diyen kurnazlarda bulunur. Ama uygulamada da bir rahatsızlık duymazlar.

Tokalaşmama nedeni yalnızca cinsel ayrımıcılık ve kadını aşağılamadır. Tokalaşmadan daha uç noktada olan uygulamalarda bulunmakta, erkeğin eline değen havluya dokunmama, eşini veya kızını bir yabancıya, tanıdık eşe, dosta eve gelince göstermemeye çalışma gibi. Daha uç noktada olanıda BURKA. Bu gün Milliyet gazetesinde okudum, Singapurda kendi, kendine tatmin eden erkeklerin tesbit edilince başlarının kesilerek idam edildiklerini, şahsen bunu bilmiyordum. Daha bilmediğimiz mutlaka çok şeyler var. Çünkü bizler Avrupada tam demokrasiye takabül eden bir yaşamın içindeyiz, duyduklarımıza, okuduklarımıza bir türlü inanamıyoruz. İstiyoruz ki illa yaşayalım, Kolayı var hemen, hemen her şehirden İslam ülkelerine uçaklar kalkıyor, bir kaç haftalığına gidip, kalmak hiçte zor değildir oralarda. Bu sayfalarda cihat ve şeriat çığırtkanlığı yapan dinci sapıklar bulunmakta. İslamın her türlü değişik versiyonlarının şeriat yönetimi ile uygulanan bir çok ülke var hepsinin bir an önce bu ülkelere gidip, mutlu ve huzurlu yaşamalarını gönülden destekliyorum. En azından burada kalanlar bu çevrenin yarattığı pisliklerden kurtulurlarda toplum içinde hem önyargılardan kurtulurlar, hem de mutlu, başarılı ve huzurlu bir yaşamları olur.

Ama bu İslamcı Faşistlerden bir tanesi bile o ülkelere gidip yaşamazlar, çünkü demokrasiye ne kadar da küfür etseler bile bu ülkelerde halen adam yerine, insan yerine konduklarını da bilirler.

22.09.2007 16:13

Er war kein Analfabet

das ist eine Erfindung von den Hocas... viele Religionswissenschafler sind der gegenteiliger Meinung... wie kann ein man der Handel getrieben hat Analfabet sein ??

Im Koran steht schon du konntest es nicht lesen, bezieht sich aber auf Ehli-Kitap also Altes Testament bzw. die Bibel... weil er die Bibel nicht gelesen hat.... so formulieren es die neuen Wissenschafler....

Ich denke die Hocas wollten mit dieser Vorstellung das Volk vom Lesen abhalten...

22.09.2007 16:14

Kenn ich nicht also wohl unbedeutend o.T

ohne Text

22.09.2007 16:16

Tabiata Sünnetullah denir

kaldiki, DIN olsun kiyamet olsun mecazdir...

Allahi herkes biliyor taniyor.... o halde DINler arasindaki savas düsmanca anlayis nerden gelmekte.... ???

Ben söyleyeyim INSANLARDAN....

22.09.2007 16:19

Die sichtweise einer einzelnen Frau

reicht niemals aus umd solch ein komplexes Thema zu erörtern.... zumal sehe ich keinen Kampf in der TR... ich war dieses Jahr wieder in vielen Städten der TR unterwegs... und glaubt mir es interessiert keinen Arsch wie die Leute rumlaufen.... ob mit oder ohne Kopftuch...

Ich selber halte nichts von der Kopfbedeckung aber noch weniger halte ich von Frauen die meinen das Sie die Weissheit gefressen hätten

22.09.2007 16:21

Meinst du dich selber ????

du scheinst ein problem mit den Leben haben... den wer solche Worte hier Textet hat wohl zu wenig Allgemneinbildung erfahren

22.09.2007 16:22

Für mich haben diese Ferse ohne

Hintergrundwissen keine Bedeutung... von mir aus kannst du gerne auch von der Bibel hier was hinschreiben... auch ohne Bedeutung....

Ich texte in ein paar Jahren ein Nagelneues Religionsbuch...

22.09.2007 16:27

Ein Leben nach dem Tode

ich habe bei Galileo ein Cooles Beitrag darüber gesehen, ob es ein Leben nach dem Tod egeben kann.... es scheint das der Mensch ein sogenantes Todessoftware besitzt, was dem Tod erleichtert und all diese Erzählungen von Menschen die fast schon Tod waren, wahr ist.... den die Natur kriiert NICHTSSS ohne einen Grund...

War ein interessanter Beitrag... diese Vorstellungen passen auch zum Teil mit den Erzählungen von Ahmed Hulsi überein...

Ich finde diese Idee sehr atraktiv und scheinbar ist es auch so... Bayraktar Bayrakli hatte mal gesagt, auch mit Technologie und Wissenschaft könne man Gott erklären bzw. verstehen.... Cooollll

rapidcanan 22.09.2007 16:53

eheeem

Also ich wurde schon schief angeschaut in einem nicht so kleinen Kaff, weil ich kein Kopftuch an hatte!
Und welche Frau hat hier die Weisheit mit Löffel gefressen?

xxxcanan 22.09.2007 17:33

inancina saygi duyuyorum ama...

...Bu Sure 96/2
yaziyorki: "Erschuf den Menschen aus geronnenem Blut."
Was ist denn deiner Meinung nach geronnenes Blut?

22.09.2007 18:57

das ist doch gar nichts

ich wurde auch mehr als Schief angesehen, weil ich anders denke und handle....

BIr camiide yanimdaki namaz kilanlari soka soktum, da ich nicht mit genundenen Händen gebetet habe..... man haben die Blöd geguckt... heheheeeeee..

Ich kenne auch keine Frau die Weise ist... aber du weisst das das Subjektiv ist... herkes herseyi kendi kapasitesine göre görür ve yorumlar....

Alles ist Subjektiv... Nobody kennt die volle Weissheit... so denke ich

22.09.2007 19:02

Üstadim ne var ne yok ??

nasilsin bakiim, uzun zamandir is yogunlugundan Foruma katilamadim, üstelik uzuncada bir tatil yaptim. Memleketi gezdim, bayagi degisimler var... Ekonimik ve ayni zamanda kültürel...

Forumda durumlar nasil, sanirim eski hamam eski tas... :)

Zaman buldukca Foruma katilmaya ugrasacagim.....

Selamlar Sevgiler
Enis

roman 22.09.2007 20:01

Merhaba Sevgili Enis, Hoşgeldin.

Umarım hem iyi bir tatil yapmış, hem de iyicene dinlenmişsindir.

Forum benim çok zorunlu hissettiğim an katıldığım, hem küfür, hem hakaret, hem aşağılamaya maruz kaldığım bir ilkel cephe. Çok fıttırırsam kendi ölçülerimde bile ağır küfür olarak değerlendireceğim, bir iki küfür salladığım tuhaf bir panayır gibi. ( it oğlu it, deyyus, sapık vs gibi.

Her neyse seninde bildiğin şeyler. Seçimlerden sonra düne kadar ılımlı gibi düşünülenler bile mağrurlu oldular, elbet İslami kesimi bahsetmekteyim. Tuhaf bir toplumun, tuhaf değer yargıları, köylülük ile statükonun, şehirli ile kırsalın, dünyalı olmak ile radikal milliyetçiliğin, dindar olmak ile dinciliği birbirine karıştıranların acımasız sınırlaşmaları falan.

Yazılarını okudum Enis, fazla takılmışsın gibi A.Hulusiler, diyanetçiler vs. Benim açımdan Kuranı Kerim ne bir kutsal kitap, ne tanrıyla en küçük bir bağlantılı, nede insanlığa 1400 yıldan buyana pozitif hizmet edebildiği en küçük bir değere sahip. İslamın o dönem zorunlu aydınları (karşı çıktıkları an boyunları vuruluyordu islam ve Allah adına.) olmayan namusunu yarattılar o orta çağın aydınları, Nesimi, Mevlana, Bedrettin, İbni Haldun, İbni Sina, Şinasi, Hacı Bektaş Veli vs, vs, uzun bir ek yapmayı gereksiz bularak kısaca bu isimler gibi daha değişik isimlerle birlikte pek çoğu İslamın olmayan, insan, dost ve iyimser, sevgi, şefkat yönünü oluşturmaya çalıştılar, bunlarında bir kısmının kafaları kopartıldı, canları alındı. Kuran tek bir şeye hizmet eden bir kitap korkutma ve korkma, Totaliter bir kitap. Bu çağda bile halen can alan, şiddet uygulayan topraklarının içinde yaşayanlara özgürlük vermeyen yasaklayan bir kitap. En zor şartlar altında bulunanlarda kadınlar, kadın düşmanı bir kitap KURAN. Eşit olmak ile Özgür olmak çok farklı şeyler, kaldı ki İsalami ülkelerin hiç birinde ne eşitlik var nede Özgürlük. Ben resmen bu dini ve kitabı insanlık düşmanı olarak görüyorum.

Ölüm yakını deneyim neden şaşırtıyor ki insanları??? Her insanın her an başına gelebileceği çok doğal bir şey.

Selamlar Enis.

22.09.2007 20:20

:)

Dostum sanirim yazilarimi farkli algilamissin, bende Kuranin insanlari kurtaran bir kitap oldugunu söylemedim ve ölye oldugunada kattiyyen inamiyorum... adi üzerinde inac olayi...

Ben sadece Allahin varligi ve ölüm sonrasi bir hayatin varligi inanc olayi degil gercek olsa gerek diye düsünüyorum kiii gecen seyrettigim belgeselde söylenede o oldu..

A.Hulusinin bazi düsünceleri bence cok evrensel, elbet bunlar onun düsünceleri ve her sey subjektiftir...

Benim DINI inancim yok, ama evrensellige yani insanlar arasinda muhabbete DIN yada dostluk diyorum, benim tabirimdir ama hepimizin ortak DINI Demokratik yaklasimdir....

Ben olaylara bu cercevede yaklasiyorum.... cünnkü yasayan DINLERIN hicbiri insanlik icin gercek anlamda bir cözüm getirdigini asla benim gözlerim görmedi.....

Sanirim düsüncelerimiz ayni aolmasa bile paralellikler var....

Birde sunu belirteyim, Türkceyi mükemmel kullaniyorsun, keske bende senin kadar Türkceyi kullana bilsem düsüncelerimi yazilara dökebilsem.... ne yazikki Almanyadan Türkceyi ögrenip yazmak bu kadar oluyor... :)

Simdi kendime bir kahve yapayim, biraz TV seyredeyim, annemlerde camiye gittiler Hoca lakirdisi dinleyecekler, tüm DINler beni carpsinki Hocanin zerre kadar deger verilecek bir sey anlatigi varsa.... ama ne diyeceksin, yasayan DIN-Kültürü iste.... :)

Selam
Enis

22.09.2007 22:56

hahahahahahahahahahahaaaaaaa

Cok kültürlü oldugunuz icin din gibi, ancak SALAK, CAHIL, ILKEL, MEDENIYETSIZ ve YABANILERIN kandigi sacma sapan paylavralarin pesinden gidiyorsunuz ! :-))

gebildetlermismismismis :-))

21. yüzyilda hala 1400 sene evvelki sahtekarliklara inaniyorlar :-))
hahahahahahahahahahahahahahahahaahahaaa :-))

Birde sorariz, Türkiye niye gelismiyor diye ! :-))

22.09.2007 23:14

Bu nasil müslümanlik böyle KAFIRLER !?

Essekler gibi kadin kzdan cok "basörtüsü basörtüsü" diye aniriyorsunuz ama daha islamin sadece 5 sartindan birini bile bir müslüman gibi yerine getiremiyorsunuz !
Sizin gibi DINCI YOBAZ CAKALLAR daha islamin 5 sartini bile sayamazlar !
Ama essekler gibi basörtüsü diye anirmaya geldimi kadin kizdan daha cok anirirsiniz !
Basörtüsü takmaya o kadar merakliysaniz kendiniz takin !

Zaten sizin amacainiz islami yasamak olsaydi, kadin kizdan önce islamin sartlarini yerine getirirdiniz !
Islamin ne sartlarinda nede farzlarinda yerne getiriyorsunuz !
Farz demisken, benim bildigim kadariyla 32 farzi bilmeyen bir müslümanin nikahi sayilmiyor, yani karisi ona haram !
Icinizden hangi biriniz islamin 32 farzini biliyor !
32 farzi yerine getirmediginizi zaten biliyorum !
Yani daha islamin 5 sartini yerine getiremeyen DINCI YOBAZ CAKAL nasil 32 farzi yerine getirecek !? :-))

Ya 32den sonra gelen 54 farzdan ne haber !?
hahahahahahahahahahahahahaaaaaaaa :-))

Siz varya, ne dindarsiniz nede müslüman ! :-))

sizden olsa olsa ancak DINCI YOBAZ CKAL KAFIRLER olur ! :-))
O`sunuzda zaten ! :-))
hahahahahahahahahahahahahahaaaa :-))
müslümanlarmismismismismismis :-))
Dinlerini yasayacaklarmismismismismismis :-))

Ulan öküzler, kuranin neresinde kadin kizlariniz tesettür takmaya mecburdur diye yaziyor !
Iste islamin 5 sarti ortada !
Böyle birsey yok !
Iste 32 farz !
Yine böyle birsey yok !
Iste 54 farz !
Yine tesettür yok !

eee siz kim oluyorsunuzda kadin kiza tesettür diye tutturuyorsunuz, DINCI YOBAZ CAKAL KAFIRLER !?
Siz allahdan kurandan dahami iyibileceksiniz yahudi hiristiyan hizmetcileri !? :-))
hahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaa :-))

Yahudiler hiristiyanlar size nasilda hizmet yaptiriyorlar ama ! :-))
allahin, kuranin lanetledigi, onlarla savasin, onlari öldürün diye allahiniz emir ediyor siz yahudilere hiristiyanlara hizmet ediyorsunuz !

Iste ben buna gülerim ! :-))
hahahahahahahahahahahahhahaahhaahhaaaaa :-))

kuran ne diyor !?
allah herseyi bilen ve yapandir !
Demek sizin gibi DINCI YOBAZ CAKAL KAFIRLERE yahudilere ve hiristiyanlara hizmet etmeyi layik görmüs ! :-))
Bilin bakalim niye !? :-))
Sakin allahin kuranin emirlerini, islamin sartlarini, farzlarini yerine getirmediginiz icin olmasin !? :-))

müslümanlarmismismismismismis :-))
papagan diliyle müslümanciklar iste ! :-))
hahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaa :-))

Tüküreyim sizin gibi müslümanciklarin yüzüne, tiksindirici igrenc yaratiklar sizi ! :-))
KAFIRLER SIZI...

22.09.2007 23:29

OLay DIN degil

Tanriyi kavramak yada anlamaya calismak... sen birak DINI mini...

22.09.2007 23:30

Kesin senin basindan bas örtülü

mas örtülü bir olay gecmistir... bu Forumun cinleri beni carpsinki kücüklügünde bir olay yasamissinki burada siddet ve nefret kusuyorsun......

roman 22.09.2007 23:36

Afiyet şeker olsun kahven sana Enis,

Mutlaka Türkçe eksikliği hepimizde bulunmakta, ama Türkçenin de eksikliğide var. Aslında bu ülkelerde yaşamak, okumak, evrensel bir mesleğe sahip olabilmek hem büyük bir şans, hem başarı, hem de mutluluk olmalı, ayrıcalık olarakta düşünebilirsin bunu sevgili Enis. Ben bu ülkelerde okumuş, eğitim almış, kendi hayatını kazandıran evrensel bir mesleğe sahip olanın şiddete tapınacağına asla inanmıyorum. Böyle bir dengesizliğin içinde yer almadığı gibi, kendisine de bu tür ilkelliğe asla izin vermez. Sorun yaşama ne tür bir katkın var ve ondan neler bekliyorsun..???

Annelerimiz, babalarımız istenilen ölçüde eğitimli olabilselerdiler, zaten dil eksdiklikleri oluşmazdı. Ama iyi bir şekilde dil bilenler var, lakin zihniyet olarak sorunlular, sadece dil bilmek yetmemekte, o dili yada dilleri niçin öğrendiğin ve onlar ile neler yaptığın önemli.

Ben dinlere karşı değilim, sosyal, kültürel, eğitimsel, hatta , hatta diller öğrenilmesinde itici bile olabilen yanları var. Tevratın on kutsal kuralına içinizde karşı çıkacak kim olabilir ki??? Benim açımdan çok büyük ölçüde evrenseldir de bu kurallar. Hıristiyanlığın karşılık beklenmeden sunduğu sevgi, şefkat, sosyal yardımlaşma ve bütün dünyaya ulaşmaya çalışan yardım kuruluşları vs. Almanyanın en büyük iş vereninin kliseler olduğunu bilmem biliyor musunuz. Ve bitmez, tükenmez sosyal çalışmaları vardır. Ben şahsen bu katmanda eğitimsiz hiç bir insan ile karşılaşmadım, hoş görü, saygı ve sevgi gördüm. İsanın o müthiş, salt barış ve bilgi dolu ölümsüz, evrensel direnişinin bu günün dünyasında ki yansımasıdır bunlar. İsa hiç kitap bırakmadı, toplam üç yıl fikir dağıttı ve çarmıha gerilerek fikirleri yok edilmeye çalışıldı. Sonuç, dünyada en fazla satan kitap İncildir.

Yaşamın tek bir gizemi bulunmakta tüm sorunların, sevgi temelinde çözülebileceği. Yaşam sevgi ile başladı ve sevgi ile sonuçlanacak. Ben dindar bir insan değilim, lakin sık, sık yazdığım gibi klasik anlamda Ateist de değilim, yıllar önce yaşadığım ölüm yakını deneyim ile Ateizmin bir versiyonu olan Tanrı tanımazlığa ve ölüm ötesi yaşama inanmamayı o yaşadığım deneyimden sonra bıraktım. Ben dinlere değil, dini günü birlik bir yaşam biçimine çevirmeye çalışanlara, sivil evrensel hukuku yok etmeye çalışanlara, dinin, inancın yalnızca ruhani bir mesele olduğunu, daha ötesinde ne yönetim, nede yönetilen olarak yer almadığını, özerk bir yapılanma olduğunu ve kimsenin inancıyla, yada inançsızlığı ile oynanmamasına, bir başkasının bireysel özgürlüğünü yok etmesine karşı hukuksal yaptırımlar ile hem korunmasına, hem güvenceye alınmasına destek veren bir kişiyim. Kısaca TEOKRASİNİN her türlüsüne karşıyım.

Selamlar Enis...

22.09.2007 23:37

Bizim DINCI YOBAZ CAKALLARA islam dersi1

İslamın Şartları

- Kelime-i şehadet getirmek.
( Zamanimizdaki DINCI YOBAZ KAFIR CAKALLARDA papaganlar gibi dil ucuyla kelimeyi sehadet getirir, ama müslüman olmak bununla bitmiyor !
Bu is bu kadar kolay olsa papaganlarada kelimeyi sehadet getirt, cennetlik ol ! :-)) )

- Her gün beş kere vakti geline namaz kılmak.
( OOOHHHHOOO bu zamanda kimde o kadar cooooook zaman varki namaz kilsinlar !? :-)) Televizyonda futbol maci, güzel dizi, film var de, günde 5-6 saat Televizyon basindan kalmazlar ama namaz kilmak icin 10-15 dakika !? :-)) hahahahahahaaa:-))
O kadar zaman bonkörü degil bu zamane DINCI YOBAZ CAKALLAR ! :-)) ama birak islamin sartlarinda yer almayi, farzlarda bile yeri olmayan basörtüsünü takan kendini müslüman saniyor ! :-)) )

- Malın zekatını vermek.
( hahahahahahahahaha :-)) ne zekati ya !? Bu DINCI YOBAZ CAKALLAR insana günahini bile vermez ! :-)) allah kuran birde bonkörce emir etmis, 40da 1i diye ! :-)) Yani 2.5% ! :-))
hahahahahahahahahhahahaaaaa :-))
kuran yazilirken hic kimsenin aklina gelmemis, yahu bu adam zaman gelecek islami ve allahin kuranin emirlerini paraya lükse karsilik satacaklar diye ! :-)) Kisa bir hesab, ayda 1.500 euro maas alsak, fazla ya, biz sade bir isciyi örnek gösterelim, ayda 1.500 euro eder senede 18.000 !!! Yani sizin senelik vereceginiz zekat 450 euro !
Euro götü boklu haci hocanin karar kildigi 50-100 euro degil ! Ama bu sadece sade hesab, bunun birde ince hesabi var ! Mesela zihniyet esyalarinizinda zekati var ! ama bunlari siz bilmezsiniz ! Inandiginiz dinin kitabini okumus olsaydiniz bilirdiniz ! :-)) )

- Ramazan ayında her gün oruc tutmak.
( hahahahahahahahahaahahhaahaaa :-))
Show maksatiyla degil, gercekden namaz tutmak, yani oruclu oldugunuzun lafini bile etmemek ! ;-) Kimi DINCI YOBAZ CAKAL sigara denilen zehiri bile islamin sartlarine degisiyor ama siktir et, hic deginmeyelim o satekar acizlere ! :-)) Sanki tanidiklri ac sefilmis gibi iftara cagiriyorlar birbini, mksat, bak gör biz oruc tutuyoruz ! :-)) Haddi yerinde olan birisini iftara davet etmenin ne manasi varsa !? )

- Gücü yetenin ömründe bir kere hac etmesidir.
( Gidin gidin, seytan taslarsiniz bol bol ! Aman dikkat edin, seytan dürzüsüzü bazen sizide tasliyor, icinizden biranda 50-100nüzü birden götürüyor ! :-)) Kimbilir allah icinizdeki seytanlari bir sürü haline getirip oracikda öldüyor, nede olsa allah herseyi bilen yapandir ! ;-) Birde bizim DINCI YOBAZ CAKALLARIN bir adeti var, gecken, eli ayagi tutarken hacca gitmeler, elden ayakdan cekilesiye yemekdikleri BOK kalmaz, elden ayakdan düstüklerin hacca giderler ! :-)) Cünki vicdanlari rahat degildirler !
Ulan SEREFSIZ SAHTEKAR DINCI YOBAZ CAKALLAR, hacca elden ayakdan düsünce, yaslaninca gideceksiniz diye kuranin neresinde yaziyor !? )

Iste size islamin 5 sarti !
Siz ilk basta islamin 5 sartini yerine getirin, ondan sonra "basörtüsü basörtüsü" diye anirin ! :-))
islam basörtüsünden ibaret degildir !

Kimie anlatiyorumki ben bunlari !? :-))
Bu ÖKÜZLERDEN ne müslüman olur ne GAVUR !?
Bakin begenmediginiz o gavurlar bile sizi kendilerine hizmetci etmisler ! :-))
hahahahahahahahahhahahahahahaaaaaaaa :-))

vesselam ;-)

22.09.2007 23:43

Kim dine inanir !?

Kimler dine, tanrinin varligina inanir !?

Iyi oku, düsün ve ögren ! ;-)

Dine, allah gibi tanrilara ancak ilkel, medeniyetden yoksun cahil cühela inanir !
Cünki bu ilkel, cahil cühela kesim, kafalarinin calismadigi sorulara cevabi allah gibi tanrilarda ararlar !
allahin isi der gecerler !
Baslari slklstlglnda kendilerinde umut aramazlar, umutlarini kendi fantazilerindeki güclü kuvvetli bir varliga, yani allaha benzer tanrilara baglarlar !
Korktuklarin siginacak, onlara kol kanat getirecek güclü kuvvetli bir olaganüstü yaratiga inanirlar ! Bir kücük cocugun anasina babasina sigindigi gibi...

allah gibi tanrilar ve dinler sadece zayif yapisi olan ilkel cahil cühelanin fantazi ürünüdür ! ;-))

22.09.2007 23:46

DINLERI unut

ben sana Dinlerden bahsetmedim....

Bana iki seyi söyle yeter...

1.) Allahi tanimla
2.) Hayatin gayesini söyle

nazarkiz03 23.09.2007 01:03

o.T.

hart aber gut und realistisch geschrieben...cok sinirlenmissin belli oluyor ama normal, hak verebiliyorum..

23.09.2007 01:06

son zamanlarda okudugum

en sacma makale.

23.09.2007 01:09

ach du kacke o.T.

ohne Text

nazarkiz03 23.09.2007 01:13

o.T.

iyi hos ama bence iyi bir müslüman olarak yinede o kadar asalandirici sözler kullanma..cünkü dinimizde bu da yok..ve basörtüye gelince 32farzda veya 54 farzde basörtsüsü hakkinda birsey gecmiyor ama kurani kerimde geciyor...basörtüsü veya türban kelimesi ile f´gecmesede anlatiliyor..kadinlar baslarini omuzlari dahil birsey ile kapatacaklar, saclarini göstermeyecekler buyurmus Hz, Allah..eee bizlerde ne ile kapatabiliriz herhangi bir cabit parcasiyla..ee bu da basa baglaninca ne oluyor??basörtüsü oluyor haliyle..iste arkadaslar..bence aslinda bu konulari artik fazla tartismaya gerek yok, cünkü baslarda bende cok kiziyordum ama baktim gördüm, bizim türkiyemiz ile mlaesef bu konuda basa cikilacak gibi degil, bende herkesin kendi düsüncesini kendine birakiyorum ve bu olanlari son derece kiniyorum...!!!!!!!!!sadece bende degil tabiiki..türkiyemiz cok dikkatli adimlar atmasi gerekiyor su an. tüm EU nun gözü simdi yeni anayasada..türban konusunda!!!!bizim ülkelerimizde okuyabiliyorlar acaba kendi ülkelerinde de okuyabilecekler mi diyorlar..ve bu konunun türkiyede tartisilma konusu oldugunada gülüyorlar, türkiyeye ait birsey diyorlar müslüman olduklari icin, yabanci bir sey degil diyorlar ve hayret icinde bakiniyorlar..olmaz olamaz böyle birsey ya...

tit 23.09.2007 01:16

serefsiz

ulan namussuz mademki bu kadar islamiyet hakkinda bilgin var neden ozaman herseyi inkar ediyorsun seni yaradana onun emirlerine karsi nasil geliyosun sen pes dogrusu ama unutmustum senin ne oldugun belli degil biliyorsun ne demek istedigimi dimi yavrum......( Hiyar seni )

23.09.2007 01:17

sen ne kötü bir insansin

A’râf Sûresinin 146:

Yeryüzünde haksız yere büyüklük taslayanları âyetlerimden uzaklaştıracağım. (Onlar) her âyeti görseler de ona iman etmezler. Doğru yolu görseler onu yol edinmezler. Ama sapıklık yolunu görseler onu (hemen)yol edinirler. Bu, onların, âyetlerimizi yalanlamaları ve onlardan hep gafil olmaları sebebiyledir.

23.09.2007 01:19

o.T.

Ey iman edenler! Hepiniz topluca barış ve güvenliğe (İslam’a) girin. Şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır.
Bakara, 2/208

bu forumda dolasan seytana uymayin.

roman 23.09.2007 02:03

Okur yazarlik durumlari.

Tablo:Islam Ulkelerinde Okuma-Yazma Bilmeyenlerin Oranı, %

Ulke Adi
Erkek
Kadin

Afganistan
77.3
97.6

Yemen (Islam)
57.4
91.8

Pakistan (Islam)
68.3
89.2

Benglades (Islam)
62.5
86.6

Libya (Islam)
37.3
83.2

Fas (Islam)
52.9
79.7

Cezayir (Islam)
50.2
79.5

Misir (Islam)
50.2
78.1

Tunus (Islam)
42.2
67.7

Suudi Arabistan (Islam)
24.9
55.3

Irak (Islam)
31.4
53.3

Iran (Islam)
35.3
57.0

Turkiye (Islam)
13.1
40.3

Kaynak: Birlesmis Milletler Istatistik Bürosu.

23.09.2007 02:19

oku o halde..

allah muhammed zamaninda sadece muahmmedin keyfine ve menfeatine calisan sanal bir yaratikdir !
Yani yalandir !

Benim yasam gayemi ve calismalarimi anlatmaya kalksam saatlerce yazarim !
Zaten yazdiklarimida anlamazsiniz ! ;-)

Su kadarini söyleyeyim, ben DINCI YOBAZ CAKALLAR gibi öylesine sessiz sedasiz gelip gitmeyecegim ! :-))
Bu yüzde besyüz simdiden garatili ! :-))

Benim dünyadaki yasamim DINCI YOBAZ CAKALLAR gibi cennete gidecegim diye menfeatcilikle sahtekarlikla gecmiyor ! :-))

23.09.2007 02:26

vay demek öyle !? :-))

Demek kuranda gecen islamin sartindan ve farzlarindan daha önemli !? :-))
Bu nasil bir müslümanlik anlayisi böyle !?

Sen hangi türden müslümansin !?

Sirkci müslümanlardanmi, seytanci müslümanlardanmi, yoksa papagan müslümanlardanmi, yoksa showcu müslümanlardanmisin !? :-))

Herkes keyfine göre müslüman olacaksa allah ne diye size kurani muhammedi "göndermis" !? :-))

islam müslümanlik basörtüsünden ibaret degil !
Basörtüsüne gelene kadar daha islamin 5 sarti ve farzlar var !

Madem kuranda gecenlere göre yasiyorsunuz, o halde ne siniz var allahin kuranin lanetledigi ve onlari öldürün, onlara karsi savasin diye emir ettigi hiristiyan ve yahudilere hizmet ediyorsunuz !? :-))

müslümanlara bak müslümanlara ! :-))

hahahahahahhahahahahahahahahahhahaaaaaaa :-))

Bu yazdiklarimi papaganlara anlatsam sizden iyi müslüman olur ! :-))

23.09.2007 02:28

SALAK medyumcuk ! :-))

Ndendir bilmem ama bu DINCI YOBAZ CAKALLARIN hepsi ruh doktoru olma heveslisi ! :-))

Pardon, bu DINCI YOBAZ CAKALLAR medyumculuga ve üfürükcülüge daha meraklilardir !
Medyum ve üfürükcülük edecegiz diye saf salak müslümancik bayanlarin irzina geciyorlar ! :-))

23.09.2007 02:33

Hangi birisini yapiyorsun KAFIR !?

Önce sen islamin 5 sartindan hangisini yerine getirdigini kendince sorgula, düsün, ondan sonra kimin neyi inkar ettigini yaz !
O zaman kimin KAFIR ve SEREFSIZ oldugunuda ögrenirsin !
Leblebi büyüklügünde beynin hala calismazsa aynaya bak ögrenirsin ! :-))

DINCI YOBAZ CAKAL, ben yok dedigim, görmdigim birseyi nasil inkar edeyim !?

Sen var diyorsun ama sana emir ettiklerini yerine getirmiyorsun !
Demek burada inkar eden varsa oda sensin ! :-))

Zaten müslüman olsan avrupada hiristiyan ve yahudilere hizmet etmezdin ! :-))
SATILMIS DINCI YOBAZ CAKAL KAFIR seni ! :-))
hahahahahahahahahahhahahahahahaaaaa :-))

23.09.2007 02:38

hahahahahahahahahahahaaaaaaa

Iste kus beyinli bir müslümancik daha ! :-))

Ne o islamin gercek yüzünü gösterdigim icin, ne BOK oldugunuzu acikladigim icin icinize korkumu basti !?

Eger allah varsa, öbür tarafda beni degil, sizi belleyecek ! :-))
Nede olsa siz allah var diyorsunuz, bende yok diyorum !
Siz inkar ediyorsunuz ama allah kuranda belirttigi gibi benim kalbimi ve gözümü islama kör ettigi icin bana bir sey yapmaya hakki yok ! :-)
hahahahahahahahahahaahahahahahaaa :-))

Türkiyede bizim köyde, cahil cühelanin yobazlarin bol oldugu bir köy, kücük cocuklari böyle öcüyle seytanla canavarla korkuturlar !
Tipki sizin gibi mallarida seytanla cehennemle korkuttuklari gibi ! :-))
Anlayana...

23.09.2007 02:46

Ne sinirlenmesi !? :-))

Tiksiniyorum, igreniyorum !

Insan dedigin ilk basta kendisine karsi mert ve dürüst olur !
Ama bu müslümanim diye gecinen tiksindirici igrenc tipler ilk basta kendilerine karsi mert ve dürüst degillerki inandiklari taptiklari tanrilarina karsi mert ve dürüst olsunlar !

Sanki islam sadece basörtüsünden ibaretmis gibi toplumu huzursuz ediyorlar !
Eger allah varsa, öbür tarafda bu DINCI YOBAZ CAKALLARI ne yapacak biliyormusun !? :-))
Beni soracak olursan, bana hicbirsey yapamaz ! :-))
allah, varsa eger, bana hesap soramaya hakki yok ! :-))
Ne "demis" allah kuranda !?
Biz isteseydik onlarin kalblerini ve gözlerini islama acardik ! :-))
Yani, hem benim kalbimi gözümü islama kapatacak hemde beni cehennemde yakmak isteyecek !? :-))
Ne yaparim ben onu hesab zamaninda biliyormusun !? :-))
Görüldügü gibi islam sadece yalan dolandan ibaret degil, celiskilerle dolu ! :-))

23.09.2007 02:56

Bunlar kuranda belirtilmismismismis :-))

Gazetede bir olay yaziyor, mükemmel birsey icat ediliyor, esrarengiz 3.000 - 5.0000 senelik birsey bulunuyor, bir tarihi eser bulunuyor, vs. vs.
Yorum sayfasinda bizim DINCI YOBAZ CAKALLAR sazan gibi hemen atlamis, "bu kuranda belirtilmisdidi".

ULAN gawsaklar, DINCI YOBAZ CAKALLAR, madem kuranda belirtilmisdide sizden niye biri bunu bulamadi, icat edemedi !
Madem ip ucu sizde, niye sizden biri dünya alemine faydali birsey yapmiyor !?
Niye hala deve cobanligiyla ugrasiyorsunuz !?
niye hala 1.400 sene evveli gibi ilkelsiniz !?

DINCI YOBAZ CAKALLAR dünya aleminin isine yarayacak, insanliga faydali hicbir sey icat etmedikleri gibi, el alemin icatlarini, buluslarini, herseyi hemen sahipleniyorlar !

Tipki hiristiyanlarin yahudilerin peygamberlerini sahiplendikleri gibi ! :-))
Neymis, onlar yamuk yapmisda, allah onlari lanetlemis, kitab üstüne kitab göndermis ama son 1.400 senedir dünyaya götünü dönmüs !
Sanki son 1.400 dünya güllük gülistanlik !?

Demek neymis, hirsizlik, sahiplenmek, sahtekarlik islamin temelinde varmis ! :-))

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 10:19 Uhr.