Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

24.06.2007 15:00

Cumhuriyet in yapisi :o)

Evet Farabi nin de Dedigi gibi Devlet bir vucudun organlari gibidir Ve merkez kalptir.

Bu yaklasim cumhuriyetcilerde tartismalara neden olmus ve su yolu Takip etmislerdir.

Kilic ali nin anlattigi bir hikaye ye göre:

Vucudun organlari dile gelmis ve kimin Baskan Olacagini arastirmislardir.

Beyin demis ki: Baskan ben olmaliyim.Cünkü benim emrim olmadan hic bir sey olmaz.
Göz demis ki:Ben görmezsem sen emredemezsin görmeden neyi emredeceksin ?.
Mide demis ki: Ben Yenileni aritip enerjiye dönüstürmezsem Yandiniz Baskan ben olmaliyim

Böylece Tartisma sürmüs gitmis ve her Organ kendi önemini anlatip baskan olmak istemis.

Son olarak GÖT söz almis ve demis ki: Her sey iyi Güzel de Ben yediklerinizi disari atmazsan Bokun icinde boglursunuz Bokunuzla oynarsiniz.

Isterseniz Bir deneyelim..
Düsünmüsler Karar vermisler Ve bok ile oynamanin Cok lezettsiz bir durum oldugunu anlayip Göt ü baskan yapmislar.

Iste O günden beri Cumhuriyetciler Götleri Baskan yapar olmuslar ..

O halde onlar ermis muradina CYBER melek de ciksin kerevetine ..

:o)

24.06.2007 15:08

Bu yüzden Cumhuriyet in baskanini

Organlardan Olusan devlet in degil Cumhuriyetin Merkezi olan Cumhur un yani Yüregin secmesi Dogru olacaktir.

Bokla Oynamamak icin de arada bir göt de Baskan olarak secilebilir. :o)

Izin verdim

benekalice 24.06.2007 17:08

Genelde erkek tarafi dinini

cocuklarina gecirtir. Bu durumda baba müslüman oldugundan cocuguna da etki etmistir.

Yoksa Kuran"a göre neden Müslüman bir erkegin baska dinden bir kadinla evlenmesi gecerli oluyor da, ama müslüman bir kadinin baska dinden bir erkekle evlenmesi yasak oluyor.

Bu sebepten dolayi. Ne kekadar yenisafak baski olmadigini iddia etse de.

24.06.2007 17:51

Afiyet Olsun !

Siz bokla sidikle ugrasmaya devam edin !
Dönme satanist seni !

Sana ülkücülügü milliyetciligi ögretenin anasini essekler kovalasin !

Hangi ülkücü hangi milliyetci Atatürke böyle hakaretlerde bulunur !?

Ancak senin gibi satilmis dinci dönekler !!!!

24.06.2007 17:54

hahahahahahahahahahahaaaaaaa

Onun icinmi allah kuranda öldürün, savasin diye emir ediyor !? :-))

Salaklar daha kurani okumamislar ama isgembeden atiyorlar ! :-))

eee allahin kuranin lanetledigi insanlara hizmet eden SATILMIS DINCI YOBAZ SATANIST KAFIRLERDEN zaten baska birsey beklenemezdi ! :-))

Dabgalak daha hangi dine inandigini dahi bilmiyor ! :-))
islam ve barsi !? :-))
hahahahahahahahahhaahahhahahaahaaaa :-))

24.06.2007 17:56

kuranda yazmiyorki sana anlatayim ! :-))

Herseyi bile düsünen allahiniz ne yazikki kullarinin ona nasil ibadet etmeleri gerektigi belirtmemis ! :-))

Onun icinde müslümanlar aralarinda rekat kavgasi yapiyorlar ! :-))
Yanlis hatirlamiyorsam bir ara sende turkdunyada baska müslümanlarla rekat kavgasi yapiyordun ! :-))
hahahahahahahahahhahahaahahhaahahahahaaaa :-))

cagdasturk 24.06.2007 18:30

SATANIST KÖPEK, CIKAR MASKENI !!!

Ulan serefsizin evladi, sen Atatürkün adini o pis agzina almadan önce, git tuz ruhu ile bir yika. Faydasi olmaz ama sembolik bir anlam tasir en azindan. Atatürk senin gibi vatan hainlerinin, rum, ermeni tohumlarinin dedeleriyle savasti denize döktü. Demek senin gibi bir kac tane enik gözden kacmis. Bu vatan sahipsiz degil siyonist pici, meydani bos buldum sanma sakin, hangi maskeyle dolasirsan dolas, ister Roman ol, ister Cyberangel, senin gibi satanistleri her zaman ve her yerde tanir bu millet.

24.06.2007 19:00

Atatürk e Hakaret mi ? Muhahahahahaha

Hani nerede ?..

Garibim Yine Dötü acik kalmis Rüya görüyor..
Hem analfabet hem de salak :o)

1insanol 24.06.2007 19:04

Baba Ölmüs ! iyi oku!

Bu Durumda Anne tarafi daha etkili olali degilmiydi?.Hemde Kanadada yasiyorlardi, acaba neden etkili olamadi?

Istersen bir arastirma yap?

Belkim sende hidayeti yakalarsin kim bilir?

24.06.2007 19:06

Ne münasebet

Rekat kavgasi ne demek ?..

Vakit Kavgasi de..

3 vakit de 5 vakit de Peygamber sünnetidir.

Ayrica Namaz Vakitleri Kuran da mevcuttur :o)

Türk dünya da ne yazdigimi biliyorsan Kuran da ki namazi yazdigimi da bilirsin..

O halde iyi oku :o)

1insanol 24.06.2007 19:17

ISLAM YEGANE HAYAT NIZAMIDIR

Bunun en bariz örneklerinden biride:tüm insanligin ruhune,fitrat ve yasamina tipa tip denk gelmesidir.
Bilhassa son zamanlarda sirtlanlar gibi Islam`a saldirilmasinin sebeplerinden birtaneside beseri sistemlerin iflas ettigi bir dönemde Islam`in dün gelmis gibi tazeligini koruyup tüm sistemleri kökünden sarsmasidir.O haldeyken Fravunun sarayinda Musa(as) yetistiren Rabbimiz, Islam`in günesini tüm dünya semalarinda dogdurmaya devam ediyor..Bu baglamda bugünkü dersimizde Japonyayi ele alacagiz

JAPONYA İSLAM"A KOŞUYOR

36 yıl Kutsal Topraklar"da kaldıktan sonra, 7 yıldır Japonya"da bulunan Nimetullah Hocaefendi, Uzakdoğu ülkesindeki tebliğ çalışmaları anlattı.

ROPÖRTAJ: Ebubekir Gülüm

Uzun yıllar Mekke ve Medine"de vaizlik ve imam hatiplik yaptıktan sonra Japonya"ya yerleşen; başta Tokyo olmak birçok şehirde Japonlara İslam dinini tebliğ eden Nimetullah Hocaefendi, gazetemize binlerce kilometre uzakta yaptığı çalışmaları ve yaşadıklarını anlattı. 36 yıl kutsal topraklarda kaldıktan sonra Japonya"daki müslümanların ısrarlı daveti üzerine bu Uzakdoğu ülkesine yerleşen Nimetullah Hocaefendi, yaklaşık 7 yıldır ikamet ettiği Japonya"da binlerce insanın müslüman olmasına yardımcı oldu. Nimetullah Hocaefendi, Japonlarla sıcak ilişki kurmasını ise iki cümleye bağlıyor. Bunlar, "Nihoncin İdes (Japonlar iyidir), Nihoncin Sikudes (Japonları seviyorum). Hocaefendi, gazetemize şunları anlattı:

1insanol 24.06.2007 19:18

CAMİ SAYISI 300"Ü GEÇTİ

CAMİ SAYISI 300"Ü GEÇTİ

"36 yıldır Mekke ve Medine"de fahri vaizlik yaptık. 20 yıl kaldığımız İstanbul"da, Sultanahmet Camii"nde müezzinlik, çeşitli camilerde imam hatiplik yaptık acizane. Kutsal topraklarda kalırken dünyanın çeşitli yerlerinden gelen insanlarla tanışıp, hayırlı hizmetler yapmaya çalıştık. Avrupa"ya da gittik. Şimdi Japonya"dayız. Bizi oradaki kardeşlerimiz davet etti. Bunun üzerine oraya yerleştik. Yaklaşık 7 senedir oradayız. 20 sene evveline kadar 2 cami vardı. Şimdi Allah"ın izniyle Japonya"da namaz kılınan yerlerin sayısı 300"ü geçti. Cami, mescit, İslam merkezleri. Ve Japonlar, müslümanlara nazlanarak sitem ediyorlar. Bunları duyunca çok ağladım oralarda.

Bize, "Ey müslümanlar, İslamın nurunu bize getirmeyi niye geciktirdiniz? Halbuki bizim komşularımıza çok evvel getirdiniz. Filipinler, Endonezya, Malezya, Tayland, Singapur... Buraları İslam ülkeleri yapıncaya kadar çalıştınız da, bize niye geç geldiniz" diyorlar.

1insanol 24.06.2007 19:23

TÜRKLERİ ÇOK SEVİYORLAR

TÜRKLERİ ÇOK SEVİYORLAR

Adetleri, ahlakları İslam"a çok yakın Japonların. Ve müslümanları seviyorlar. Müslüman ülkeleri seviyorlar. Türkleri daha da fazla seviyorlar. Türklerden oraya Ertuğrul Vapuru gitti oraya. Oradan başladı sevgi. Onlardan 2 kişi Sultan Abdulhamit zamanında buraya geliyor. Orada 600 kişinin 550"si şehit oldu biliyorsunuz. O şehit ailelerine yardım için gelen iki kişiye, Sultan Abdulhamit diyorki, "Buraya kadar gelmişken, askerimize Japonca öğretin".

Ben Japoncayı, İslam"a davet edecek kadar bazı kelimeleri öğrendim. İlk gidişimde buyrun kitap diyordum. İslam hakkında bilgi veren kitapları hediye ediyordum. Daha sonra Nihoncin İdes (Japonlar iyidir) demeyi ve Nihoncin Sikudes (Ben Japonları seviyorum) demeyi öğrendim. Bunları söyleyince herkes seviniyor. Ondan sonra bunu okursanız kurtulursun diyorum Japonca. Onlara Tokyo Camii, Kabe ve Kelime-i Tevhid"in yeraldığı bu kitabı hediye ediyoruz.

JAPON SELAMI RUKÜDÜR

Peygamber Efendimiz, La ilahe İllallah derseniz, her sıkıntıdan kurtulursunuz diyor. Bunu söyleyince Japonlar, ellerine bu kitabı alıp kendileri arkadaşlarını ikna etmeye çalışıyorlar. Japonya"da bugüne kadar onbinlerce kişi müslüman oldu.

Onların normal selamları da rükudur. Ben onlara diyorum ki, Allahımızı zikrediyorsunuz, namazında yarısını kılıyorsunuz. Hoşlarına gidiyor bu tabi. Ne yapmamızı istiyorsunuz deyince bir kelime şehadet ile secde kaldı diyorum. Yüz kişi, iki yüz kişi birden müslüman oluyor.

Camilerde hutbelerimizi alıyorlar. İslami Center"de İslam"ı sormaya geliyorlar. Ve bunları televizyonlara veriyorlar. Bu yayınlardan birçok kişi müslüman oldu. Kaç tane profesör, müslüman oldu.

İSLAM"A YÖNELİŞ ARTTI

Ben bir lise talebesiyim diyor başkan bir Japon kız. Türkiye"de bulundum. Türkler dinlerine çok bağlılar, edepli insanlar. 11 Eylül olayından sonra söylüyor bunu. İslami Center"e geldi. Kendisinin internetteki web sitesinde "bunu müslümanların yaptığına inanmıyorum" diye yazdığını söyledi. Bu gibi olaylar oluyor ya. Gerek Avrupa"da gerekse burada herkes İslam"ı okumaya koşuyor. İslam"ı okuyunca da hemen müslüman oluyor. Filipinlerde bir tane öğretim görevlisi, profesör olduktan hemen sonra müslüman olmuş. Bizim arkadaşlarımızdan. Bunu ne yapıp geri dinine döndürelim diye düşünmüşler. Sonra Hıristiyan bir hanımla evlendirmişler. Hanım 3 gün boyunca sürekli anlatıyor. O hiç konuşmuyor. Müslüman olunca sabırı öğrenmiş tabi. 4. gün profesör, sabah Kur"an"ın tercümesini hanımına uzatıyor. Hanım da 3 gündür ben konuşuyorum o dinliyor, şimdi de ben onu dinleyeyim diyor. Fatiha"dan başlayıp 3. ayete gelince, hemen orada Kelime-i Şehadet getiriyor ve müslüman oluyor. Şimdi o hanım kardeşimiz orada Kur"an Kursları başkanı, kendisi ise İslam yazarları başkanı.

24.06.2007 19:26

Kuran da asure tarifi arayanlar

Kuran a iftira etmesin :o)

___________________________________-

Yoksa Kuran"a göre neden Müslüman bir erkegin baska dinden bir kadinla evlenmesi gecerli oluyor da, ama müslüman bir kadinin baska dinden bir erkekle evlenmesi yasak oluyor.

Ayetlerinizi getirin !..

Bir Müslüman Bir kadinin Allah a inanan Baska bir din mensubu erkek ile evlenmesi yasak degildir.

Müslüman bir kadinin Kafir ile evlenmesi yasaktir.

Mesela Müslüman bir kadin Satainst Cyber ile evlenemez :o)

Ey iman edenler! Mü"min kadınlar muhacir olarak size geldiklerinde, onları imtihan edin. Allah onların imanlarını daha iyi bilir. Eğer siz onların inanmış kadınlar olduklarını anlarsanız, onları kafirlere geri göndermeyin. Çünkü müslüman hanımlar kafirlere helal değillerdir. Kafirler de müslüman hanımlara helal olmazlar. Mehir olarak harcadıklarını onlara (kocalarına geri) verin. Mehirlerini verdiğiniz takdirde, bu kadınlarla evlenmenizde size bir günah yoktur. Müşrik karılarınızın nikahlarına tutunmayın. (Zira bu nikahlar ortadan kalkmıştır.) Onlara harcadığınız mehri, (evlendikleri kafir kocalarından) isteyin. Kafirler de (İslâm"ı kabul eden ve sizinle evlenen eski hanımlarına) harcamış oldukları mehri (sizden) istesinler. Bu, Allah"ın hükmüdür. O, aranızda hüküm veriyor. Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

10. Ey iman edenler! Mümin kadınlar hicret ederek size geldiği zaman, onları imtihan edin. Allah onların imanlarını daha iyi bilir. Eğer siz de onların inanmış kadınlar olduğunu öğrenirseniz onları kâfirlere geri döndürmeyin. Bunlar onlara helal değildir. Onlar da bunlara helal olmazlar. Onların (kocalarının) sarfettiklerini (mehirleri) geri verin. Mehirlerini kendilerine verdiğiniz zaman onlarla evlenmenizde size bir günah yoktur. Kâfir kadınları nikâhınızda tutmayın, sarfettiğinizi isteyin. Onlar da sarfettiklerini istesinler. Allah"ın hükmü budur. Aranızda O, hükmeder, Allah bilendir, hikmet sahibidir.

11. Eğer eşlerinizden biri, sizden kâfirlere kaçar da siz de savaşta galip durumda olursanız, eşleri gitmiş olanlara ganimetten, harcadıkları kadar verin. İnandığınız Allah"a karşı gelmekten sakının.

12. Ey Peygamber! İnanmış kadınlar sana gelip Allah"a hiçbir şeyi ortak koşmamaları, hırsızlık etmemeleri, zina etmemeleri, çocuklarını öldürmemeleri, elleri ile ayakları arasında bir iftira uydurup getirmemeleri, iyi bir işte sana karşı gelmemeleri hususunda sana bey"at ederlerse onların bey"atlarını al ve onlar için Allah"tan mağfiret dile. Şüphesiz Allah, çok bağışlayan, çok merhamet edendir.

13. Ey inananlar, Allah"ın gazab ettiği kimselerle dostluk etmeyin. Kâfirler, mezarlık halkından nasıl ümidi kesmişse, onlar da ahiretten öyle ümidi kesmişlerdir. ( MÜMTEHİNE )

24.06.2007 19:31

Yani Mehmet Akif in dilegi gerceklesiyor

ohne Text

1insanol 24.06.2007 19:32

JAPONLAR FEVC FEVC İSLAM"A GİRİYORLAR

JAPONLAR FEVC FEVC İSLAM"A GİRİYORLAR

Irak ve Filistin"de yaşananları yakından takip ediyor ve çok üzülüyoruz. Dualar yapıyoruz. Onlar öyle yaptıkça, Allah’ın lütfuyla inşallah Japonların hepsi müslüman olabilir. Çünkü onlar edepli insanlar, bütün dünyayı davet eder. Ahlakları, adetleri bize çok yakın. Bana soruyor sen kimsin. Müslüman diyorum. 5 dakika sonra hemen müslüman oluyor.

İlginç bir müslüman olma hikayesi anlatayım. Birisinin hızla bizim İslami Center"in merdivenlerinden yukarıya çıktığını gördüm sabahleyin. Sadece müslümanların girdiği bölüme doğru gidiyordu. Hemen koştum. Selamünaleyküm deyip "Van gul ol problem finish" dedim. Araplar buna çok güler. Yarısı Arapça, yarısı İngilizce cümle. Bir kelime söylerseniz, her türlü sıkıntıdan kurtulursunuz. Hemen söyledi adam. Üç kere söylettim.

İsminiz ne dedim. Nakamura dedi. Size müslüman ismi hediye ediyorum deyip, "Sizin isminiz bundan sonra Muhammet Nakamura" dedim. Geri dönüp, beni sormuş. Mekke"de imam sizi İslam"a davet etti dediler. Aynı zamanda bir üniversitede Profesör olan Muhammet Nakamura üç gün sonra bir toplantı düzenleyip bizi davet etti. Salona yaklaşık 200 kişi toplamış. Bizi konuşturacaktı, ama kendisi konuşuyor. İslam hakkında, 3 günde ne kadar çok şey okumuş. Herşeyi biliyordu.

Bunun için müslümanların sıkıntıdan kurtulması için birbirine "La ilahe İllah Muhammedun Rasulullah"ı demeyi hatırlatsın. Bütün sıkıntılarından kurtulsun. Kalplerine rahatlık gelsin. Dünyada ABD"liler, İngilizler, Almanlar, Çinliler sürekli müslüman oluyorlar. Kore"de her gün 60-70 kişi müslüman oluyor. Allah’a sığınarak söylüyorum. Müslümanlar şuna inansın. Zaman geldi artık. Bu şekilde inşallah bütün dünya müslüman olacak.
I.H.

-----------------------------------------
Maymun soylu olduklarini iddia edenler üzülmesin onlarada bizim gemide yer var

1insanol 24.06.2007 19:33

IN$ o.T.

ohne Text

24.06.2007 19:58

Ikra

238. Namazları/duaları ve orta namazı/orta duayı koruyun. Tam bir saygıyla Allah"ın huzurunda kıyam edin.
239. Bir korku ve endişe duyarsanız yürüyerek veya binit üzerinde kılın. Güvene kavuştuğunuzda bilmediğiniz şeyleri size öğrettiği şekilde Allah"ı zikredin. ( Bakara )

78. Güneşin kaymasından/aşağı sarkmasından, gecenin kararmasına kadar namazı/duayı yerine getir. Sabah Kur"an"ını da gözet. Çünkü sabah Kur"an"ı tanıklarca izlenmektedir.
79. Sana özgü bir davranış olarak, gecenin bir kısmında, o Kur"an"la meşgul olmak üzere uyanık ol/uykudan uyan. Böylece Rabbinin seni övgüye layık bir konuma ulaştırması umulur.
80. Şöyle yakar: "Rabbim! Beni, gireceğim yere doğruluk-dürüstlükle sok, çıkacağım yerden doğruluk-dürüstlükle çıkar. Katından bana yardımcı bir güç/kanıt ver."
81. Ve de ki: "Hak geldi bâtıl yıkılıp gitti. Bâtıl, yok olmaya zaten mahkûmdu."
82. Biz Kur"an"dan, inananlar için şifa ve rahmet olacak şeyler indiriyoruz. Ama bu, zalimlerin yıkımını artırmaktan başka katkı sağlamıyor.
83. İnsana nimet verdiğimizde yüz çevirip yan çizer. Kendisine şer dokununca da hemen ümitsiz oluverir.
84. De ki: "Herkes, kendi varlık yapısına uygun iş görür. Yolca daha doğru gidenin kim olduğunu Rabbiniz daha iyi bilir."

( Isra )

58. Ey iman edenler! Ellerinizin altında bulunanlarla, ergenlik yaşına gelmemiş olanlarınız sizden üç vakitte izin istesin: Sabah namazından/duasından önce, öğlen vaktinde elbiselerinizi çıkardığınızda, gün battıktan sonra yerine getirilen namazdan/duadan sonra... Kaygılanacağınız üç vakittir bunlar. Bunlar dışında size de onlara da bir günah yoktur. Aranızda dolaşırlar, birbirinize bakabilirsiniz. Allah, ayetleri size işte böyle açıklıyor. Allah Alîm"dir, Hakîm"dir. ( Nur )

Bu namazlar Peygamber in uygulamasi olan " Namazlarin Cem i " Birlestirilmesidir .

Bunun yerine Sünnetin 5 vakitli uygulamasini esas alanlar " Tafsili Namaz " kilmis olurlar.
Bu Orta namazi ikiye bölerek ögle ve ikindi adlari ile ayri iki vakitte kilmak..
Isa namazini da Aksam ve yatsi adlari ile iki ayri vakitte kilmaktir.

Peygamberimiz ikisinede örneklik etmis ikisine de imkan hazirlamistir.

1insanol 24.06.2007 23:36

Insanlara Saldiran Hayvandan Asagi

Mahluklarin gebertilmesi Insanlik yararinadirda ondan!

24.06.2007 23:46

Simdide Japonlar iyi oldu !? :-))

Daha gecen sene baska bir propagandayla Japonlara demediginizi birakmiyordunuz ! :-))
Adamlara yalan yanlis iftira ettiniz, baktiniz o tutmadi simdi müslüman oluyorlar hikayesi ! :-))

<a href="redirect.jsp?url=http://www.islamiforum.com/lofiversion/index.php/t6619.html

Sizin" target="_blank">http://www.islamiforum.com/lofiversion/index.php/t6619.html

Sizin</a> gibi sahtekarlar yarinda Papayi müslüman eder ! :-))

24.06.2007 23:53

Abdulhamit, islami her yönüyle tanitmak icin Japonya´ya 50 yetismis imamdan olusan bir heyet gönderir.
Japonlar imamlari dinledikten sonra su yaniti verirler:
"...izlediginiz bu yol ile bu güne kadar dünyada inkisaf etmis bir devlet gösterin kafidir." derler.

24.06.2007 23:54

Ulan DINCI YOBAZ SATANIST KAFIRLER bu akadar YALANI nereden buluyorsunuz böyle !?

Birde ben "Sizin dininizde imaninizda yalan" dedigimde kuduruyorsunuz ! :-))

1insanol 25.06.2007 01:00

hazm edemedin degilmi

Bunlar sahte arkadaslar!
Ayni soylentinin Tayvan ve Cin versiyonu da var..

Musluman dedigin uyanik olur!

Photoshop denilen bir olay var.. Teknoloji var, varoglu var...

<a href="redirect.jsp?url=http://66.102.9.104/search?q=cache:Lna0QIf...lient=firefox-a

Yukaridaki" target="_blank">http://66.102.9.104/search?q=cache:Lna0QIf...lient=firefox-a

Yukaridaki</a> bu linkte olayin nasil uyduruldugu anlatiliyor.

25.06.2007 13:44

bu ne lan..bu ne bicim vaybee

sokarim böyle vaybee ye

admain yazdigina bak

Yani senin tahminine göre Türkiyede 35%-38% DINCI YOBAZ, SATANIST, KAFIR, HAIN, SEREFSIZ OROSBUCOCUKLARI yasiyor diyorsun !? :-))

bunu yazan cbyerangel nickli serefisz pic

kacinci defa küfür ediyor

halen nicki silinmiyor

demk ki vaybee den bi pezo oldugu dogruymus

derhal nicki silinmezse bu pic oglu picin kim oldugu ortaya cikmis olur!!

25.06.2007 13:48

ulan halen pic gibi gülüyorsun o.T.

ohne Text

1insanol 25.06.2007 20:25

"PARTI BÖLÜCÜ ALET BATIDAN BIZE HIBE"

Merhaba Arkadaslar!

malumunuz üzre ülkemiz yine bir secim sürecine girmistir.

Herzaman oldugu gibi birileri yine yüce Dinimizi mevcut küfür sisteminin vazgecilmez unsurlari olan partilerle bagdastirmaya calismaktadirlar.

Bu baglamda Müslüman kardeslerimizi uyariyor ve diyoruz ki:Mevcut Partilerin tüzüklerini incelerseniz temelde birbirlerinden farklari olmadigini göreceksiniz...Islam`in kendine has siyasi dünya görüsü olsada; cikar sömürü,zulüm ve tefrika üzerine bina edilmis hicbir beseri sistemle bagdastirilamaz...
"ehveni$er" gibi gösterilmeye calisilan partiler dahil,Islam hicbir siyasi partinin inhisarinda degildir!Hicbir siyasi partiyle Islam`in hayata gecirmeye calistigi, Adalet, Vahdet,Evrensel barisa varilamaz.
Cünkü,Islam Vahiyle hükm etmeyi emir buyururken, Partiler Taguti beseri sistemlerin ayakta durmasi icin baston mesabesindedirler.Yani, hareket noktalari Islam`in tam zittidir.
Kendilerini Islan`la Özdelestiren Partilerin yaptigi hatlarda Islam`a, Müslümanlara mal edilirki, bu zulüm olur.EVRENSEL CIHAN SUMUL BIR DIN OLAN ISLAM BÖYLE YAMALARDAN BERIDIR!

"Küfre Riza Küfürdür" Mücibince basiretle düsünmenizi tavsiye ederim!

Saygilarimla

"PARTI BÖLÜCÜ ALET BATIDAN BIZE HIBE"Necip.F.K

25.06.2007 22:38

peygamberlerin kadin kiz düskünlügü...

Seks konusunda Isa ile muhammedin arasinda beyaz ve siyah kadar fark var.

muhammed kari düskünü sübyanci birisiydi.
Muhammed kelimenin tam anlamiyla irzdüsmani birisiydi.
Evlatliginin karisiyla zina yapmisdir, evlatligini karisindan bosandirmisdir ve evlatliginin karisiyla sonra kendisi evlenebilmesi icin „allah, evlatliginin karisiyla evlenebilirsin diye ayet göndermisdir“  Hatta ayse bu ayetden sonra muhammedde „senin allahin senin uckurun icin calisiyor“ diye tepki göstermisdir.
Ayse dedimde aklima geldi, ayseyle muhammed ayse 6 yasindayken nisanlanmisdir ve ayse 9 yasina geldiginde ayseye nikah kiymisdir.
Yani gördügünüz gibi muhammed pedofil sübyanci birisiydi.
Muhammed hem bircok kadinla evliydi hemde hizmetcilerine ve kölelerine tecavüz etmisdir.
Kölelerine tecavüz edebilmesi icin köellerle cinsel münasebeti serbestlestirmek icin „allah yine ayetler göndermisdir“. 

muhammed 30dan fazla kadinla nikahlanmasina ragmen muhammedin soyu kurumusdur.

Isa ise aseksüel bir insandi. Gözü ne kadin kizda nede erkeklerdeydi.
Seksle alakasi olmayan gercek bir din adamiydi.
Isanin kadin kiza, erkeklere ilgisi olmadigi icin isanin cinsel hayatindan fazla birsey yazamiyorum !

25.06.2007 22:40

ayse 9, muhammed 52 yasinda evleniyorlar

Aişe 9 yaşındayken 52 yaşındaki Muhammed ile gerdeğe giriyor:

Hadisi izleyelim. Aişe anlatıyor:

-"Ve be dokuz yaşındayken benimle gerdeğe girdi. Medine"ye göçmüştük. Haris İbn Hazrec oğullarına
konuk olduk. O sırada sıtmaya yakalandım. Saçlarım döküldü. Saçlarım yeniden geldi; bölükler oluştu.
Annem Ümmü Ruman bana geldi. Arkadaşlarım ile birlikte salıncakta sallanıyorduk. Annem beni çağırdı.
Yanına gittim. Benden ne istediğini bilmiyordum. Elimi tutup alıp götürdü. Evin kapısına gelince
durdu. Soluk soluğa kalmıştım. Sonunda soluğum biraz yatıştı. Annem, sonra biraz su alıp yüzüme
başıma değdirdi. Sonra beni eve soktu. Bir de baktım ki bir takım Medineli kadınlar. Evdeler. Bana
şöyle demeye başladılar:

-Hayırlı, bereketli olsun. İyi şanslar.

Annem beni bu kadınlara teslim etti. Bunlar benim saçımı başımı yıkadılar, beni güzel bir biçimde
hazırladılar. Peygamberle birden karşılaşmaktan başka hiçbir şey beni korkutmamıştı. Kadınlar, beni
ona teslim ettiler. Ve ben o sıralar 9 yaşındaydım."

Aişe, Muhammed"in koynuna verilmek üzere götürüldüğünde, salıncakta sallanıp oynayan bir oyun
çocuğuydu. Yani Muhammed, 52 yaşında böylesine bir çocukla cinsel birleşimde bulunmuştu.

Bir kız 9 yaşına geldiğinde, İslam hukukunda "şehvet konusu" oluyor:

Aişe 9 yaşındayken Muhammed"in koynuna sokulmuş olunca, İslam hukuku bundan şu sonucu çıkarıyor:" 9
yaşındaki bir kız, müştehat (şehvete konu olabilecek çağda) sayılır" diyor. Ve bu nedenle de 9
yaşındaki bir kız çocuğu ile evlenilebileceğini bildiriyor.

Aişe, Muhammed"in karısıyken büyüyecek ve 18-19 yaşına geldiğinde de Muhammed"in ölümü üzerine, kimi
kumaları gibi, çok genç yaşta dul kalacaktır. Ve hiçbir erkekle evlenmemeye "mahküm"
edilerek...Muhammed"in karıları, müminlerin anaları sayıldığı için...

Aişe"nin kaybolan kolyesi ve Safvan:

Muhammed, Mustalıkoğluları" na karşı gece baskını için yola çıkma hazırlığında. Yıl : Miladi 627. Bu
sırada Muhammed, Aişe" yi de yanına almıştır. Aişe 9 yaşındayken Muhammed" in koynuna verildiği
tarih, eğer Hicri şevval ya da zilkade 1 / Miladi mayıs ya da haziran 623 ise- 13 yaşındadır daha.
Aynı gece baskınının sonucunda, tutsaklar arasında güzelliğiyle göze çarpacak ve başkasına düşmüşken
alınıp Muhammed in koynuna verilecek olan Cüveyriyye" yle aynı yaşta. Devenin üzerinde kapalı bir
yer ("mahmil"); Aişe de içinde. Gidilir; baskın yapılır, elde edilecekler elde edilir ve dönüş
başlar. Gidiş Medine"ye doğru. Derken bir konak yerinde biraz kalınır. Gecenin bir kesimi. Bir süre
sonra; kalkıp yola koyulmaya yöneliş. Tam bu sırada bir şey olur: Aişe çişi için ya da öbür işini
görmek üzere birlikten ayrılır. Ayrılışını haber verse olmaz mıydı? Olurdu ama, kimseye haber
vermemiş işte. Çişi ya da öbür işi olup bittikten sonra döner; ama bir terslik: Göğsünü
yokladığında, kolyesini bulâmaz ve kopup düştüğünü anlar. Geri dönüp gerdanlığını aramaya koyulur. O
sırada Aişe devesinin üzerindeki kapalı yerinde bulunuyor sanıldığı için herkes habersiz ve birlik
uzaklaşıp gitmiştir. Aişe, kolyesini bulur; ama işte o saatlerde, yolda yapayalnız. Konaklandığı
yere gelir, orada bekler. Gelsin götürsünler diye... Beklerken uyku bastırır ve uyur. Ve bu sırada:
Muattal Oğlu Safvan. Arkadan gelmiş, Aişe" yi görünce de şaşırmıştır. Şaşkınlığını anlatan sözler.
Onun bu sözlerine de Aişe uyanır. Safvan, Aişe" yi devesine bindirir. Yola koyuluş. En sonunda, bir
konak yerinde birliğe ulaşılır. Bu sırada da dedikodular başlar... Aişe" nin kendi anlattığına göre
gerçek bu.

(Bkz. Buhâri, e"s-Sahih, Kitabu"ş- Şehâdât/15; Kitabu"I-Meğâzî/34; Tecrîd, hadis no: 1151; Müslim,
e"s- Sahih, Kitabu"t-Tevbe/56, hadis no: 2770.)

Bu sübyancilik, irzdüsmanligi, sapiklik degilde ne !?

25.06.2007 22:52

peygamberlerin kadin kiz düskünlügü...2

Muhammed sadece sekse düskün birisi degildi.
Dünya degerlerine cok deger veren, gözü dogmayan birisiydi.
Öylesineki kervan yagmaciligindan, eskiyalarinin soygunlarindan elde edilen ganimetlerden hem kendisine pay ayirirdi hemde allaha 
muhammed savasdan hoslanan birisiydi. Inanmayan acar bakar kurani. Bircok ayetde savasi allahin emiri diye cahil aptal insanlara yuttururdu.
Muhammed arap fasistligi yapan milliyetci biridir. Muhammedene göre araplarin herseyi kutsaldir. Gerci zamanimizda bircok DINCI YOBAZ SATANIST KAFIR müslümancikda ayni görüsde ama neyse…
Muhammed zit fikirlere hosgörü göstermeyen, kindar, tehditkar, gadddar bir yalanciydi.
Kendisine karsi cikanlari öldürtmüsdür.

Isada ise etnik duygular hic yoktu.
Hicbir zaman malk mülk derdine düsmedi.
Kendisine kötülük yapanlari herzman af etti.
Hatta tanridan kendisini civileyenleri öldürenleri af etmesini icin dua etti.

25.06.2007 23:21

islam, ilim ve kadinlar :-))

“Kardeşim ilim sadece erkeğe mi farz, kadına da farzdır diye buyrulmuştur.
Öyle ise kadınların da okuması lazımdır” diyorlar.

Heyy… Şuursuz Müslüman, Allah’ın emirlerinden bihaber!

Evet, ilim kadın ve erkeğe farzdır ama hangi ilim? Dinî ilim, her kadın ve erkeğe farz-ı ayndır. Yani, dinini her kadın ve erkeğin öğrenmesi şarttır. Diğer astronomi, tıp, fizik, kimya matematik vesaire gibi ilimler ise farz-ı kifayedir.

Yani bazılarının bunları okumasıyla, diğer Müslümanların üzerinden sakıt olur (düşer). Eğer hiç bir Müslüman bu ilimleri okuyup öğrenmezse, bütün müslümanlar günaha girer.

Şimdi şöyle bir düşünecek olursak, Türkiye’deki okullar İslama uygun bile olsa, yani kız-erkek okulları ayrı olsa, kızlara kadın hocalar gelse bile, bir kız kendine farz olan dinî ilimleri öğrenmeden diğer ilimleri öğrenmek için bu okullara gidemez!…

Önce, bir kız kendisine farz olan ilimleri öğrendikten sonra bu okullara gidebilir, tabi ki okullar İslâm’a uygunsa. Yoksa, daha
dininin “d” harfini bilmeyen bir genç kızın bu okullara gitmesi caiz değildir. ” Dinî ilimleri
öğrendikten sonra İslâm’a uygun okullarda okuyabilir mi?” diye bir soru gelirse, cevap şu
olabilir: Okuması da lazımdır. İster üniversiteyi bitirsin, isterse profesör olsun. Zaten kadın elemanlara da ihtiyaç vardır. Bilhassa kadın doktora çok ihtiyaç vardır. Fakat şimdiki İslâm’a aykırı olan okullarda, ilim kadına farzdır zannı ile, “Kadın doktora da ihtiyaç var. İslâm’a hizmet etmek için okuyorum” gibi vicdanî telkinler katiyyen doğru
değildir. Çünkü İslâm’a hizmet, Allah’ın emirlerini çiğneyerek olmaz. Nasıl olur da Allah’ın (c.c) kesin emri olan kapanmayı bırakıp, başını, bacaklarını açıp erkeklerin içinde okuyarak”, İslâm’a hizmet edeceğim” denilir? Böyle konuşan insanlardan İslâm’a ziyan olmasın da, İslâm başka bir şey istemez ondan.

Hadin bakalim DINCI SATANIST YOBAZ KAFIRLER doktor yetistirin ! :-))

25.06.2007 23:26

Fuhus böyle önleniliyor :-)) o.T.

ohne Text

25.06.2007 23:35

Fuhus böyle önleniliyor, mit Text :-))

Son 2-3 senedir yeni nesil DINCI SATANIST YOBAZ KAFIR müslümanciklarda görülen son numara...

Bu DINCI SATANIST YOBAZ KAFIRIN allahi bile kandirmak icin hile üstüne hile ortaya cikariyorlar.

allahin yasaklattigi, ölümde cezalandirilmasini emir ettigi zinayi bile serbestlestiriyorlar !
Yani fuhusun bile günahini sifira indiriyorlar, kimbilir belkide sevaba bile giriyorlardir artik ! :-))
allahin düsünemedigini bu moderin iletisim cagi DINCI SATANIST YOBAZ KAFIRLER düsünüyorlar artik.

Nedir bu zinayi helal eden yöntem !? :-))
Buna muta nikahi diyorlar.
Ben bu muta nikahini bundan 2-3 sene evvel ilk defa duymusdum.
Biliyorsunuz almanyada bu internet davasi ciktigindan beri bosanan bosanana....
Vatandasin gözünü boyamamk icin böyle günlük dini nikah yapiyorlar...
Kendi aralarindan sevismeden önce nikah ve isleri bittikden sonra, bos ol, bos ol, bos ol ve yine bosaniyorlar ! :-))
Böylelikle zinada yapmamis oluyorlar ! :-))

Bu numarayi Türklere tanidan azmendi reisiydi...
Simdi siradan vatandas bile muta yapiyor artik !
Zinaya paydos... :-))

25.06.2007 23:38

kopyaci ve chatci müslümanciklar okuyun

“İnternetten müzik indirmek günah mı? İnternetten film indirmek günah mı? Yani bunlar kul hakkına girer mi? Chat yapmak günah mı? Sorularıma beni tatmin edici cevaplar bulamıyorum bana yardım edebilir misiniz?”

Eser sahiplerinin yasal ve hukukî uyarılarını dinleyerek hareket etmek, indirilen veya sahip olunan eserin helâl olması için önemlidir. İndirilmesi serbest bırakılmış eserler indirilebilir. Eser sahibinin indirilmesi için belirli şartlar koyduğu, meselâ şifrelediği ve ücrete tabi tuttuğu eseri, eser sahibinin şartlarına uygun olarak indirmek lâzımdır.

Chat yalana ve hileye açık bir sistemdir. Çünkü chat yapılan kişi o an huzurda olmayan bir kişidir. Bu bakımdan tanımadığımız kimselerle rast gele chat yapmak doğru değildir. Rast gelenle chat yaparak aldatılma ve zarar görme kapısını açık tutmak akıllı insanların işi değildir.

benekalice 26.06.2007 09:25

Ozaman bu evlilige neden imam

nikahi yapmiyor hocalar, ama aksi sekilde, yani müslüman erkekle baska dinden olan kadinin imam nikahini yapiyorlar?

kerio 26.06.2007 12:27

yeni vaybee fetva komisyonunun

baskani misin sen?

müslüman degilsen müslümanlarin isleyebilecegi muhtemel günahlar sana ne?

herhalde civatalarda eksiklik var.

kerio 26.06.2007 12:31

zina

nikahsiz girisilen iliskidir. muta nikahinda ise, nikah yapiliyor. zina baska birsey.

ayrica muta nikahi siilerde vardir. mezhep meselesi.

kerio 26.06.2007 12:33

biz yetistiriyoruz o.T.

ohne Text

cekingen76 26.06.2007 14:14

heute religion......

morgen rasse und dann die freiheit.
lasst doch die menschen frei glauben...denn wenn wir sie in ihrem glauben einschränken wollen....wird es menschen geben die irgendwann unseren glauben einschränken wollen.

türkiyede ne oldu? cumhurbaskanin esi basörtülüymüs diye secimlere gidiyoruz.
akp"yi daha da güclendirdik.
bu bize ders olsun....ne kadar üzerine gidersen o kadar gücleniyor.
artik halk aptal degil, bazi seyleri daha net görüyor.
kimsenin baska birine hakaret etmeye hakki yoktur, onun icin biraz daha saygili olalim lütfen.

burada bazi arkadaslar müslümanlara "DINCI YOBAZ SATANIST KAFIR" diyor.
ama yarin müslümanlar bize bu sekilde küfür ederse dogru mu olur?
burada müslüman arkadaslari kutluyorum!!! cünkü bu kadar alcalmadan sevyeli bir sekilde hareket ediyorlar.

arkadaslar birlikte bu küfürlü konusan arkadaslarla muhatab olmayalim.
müslümani ateisti yahudisi beraber olup bu insanlara cevap vermeyelim.

ve göreceksiniz ki bunlar buradan yavas yavas kaybolacaklar.

cagdasturk 26.06.2007 18:30

""DEHSETE HAZIR OLUN!""

Geceyarısı bildirisini kim yazdı? O sırada Org. Büyükanıt neredeydi ?

İşte ilk soru:
Kamuoyuna “geceyarısı muhtırası” ya da “e-bildiri” olarak yansıyan, aslında “TSK’nın itibarı”nı zedeleyen “açıklama”nın asıl faili olan “general” kimdir?.. Bu açıklamanın yayınlanmasında, “generale yardımcı olan gazeteci” kimdir?.. Bu açıklamanın “internet sitesi”ne konulduğu saatte, sayın Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt neredeydi?..

“Karargâhta” mıydı, yoksa “dışarıda” mı?.. O açıklamayı internet sitesinde “yayınlatan” general, sayın Büyükanıt’ı “telefonla” arayıp da, “usûlen” mi bilgilendirmiştir?..

DURUMDAN VAZİFE, KAOSTAN MAKAM!

Yine “geceyarısına yakın” saatte yapılan ve toplumu “kitlesel refleks” göstermeye davet eden “açıklama”yı yapan da “aynı general” midir?.. Bu general, bunları “emekli edilme endişesi”nden veya “kayan yıldızını kurtarma telâşı”ndan mı yapmaktadır?..
Bu general, “ne zaman emekli olacağını” bildiği halde; “durumdan vazife, kaostan makam çıkarma” girişimleriyle, emekliliğini erteletmeyi ve böylece yukarılara çıkıp “Genelkurmay Başkanı” olmayı filan mı hayâl etmektedir?..
Bu paşa, kendisini “kuvvet komutanı” olacağına inandırmış ve çevresine de bu “hava”yı mı yaymaktadır?.. Kendisini “Gölge Genelkurmay Başkanı”, ya da “Genç Subayların Sesi” olarak lânse eden bu “paşa” kimdir?.. Yanından eksik etmediği “albay” ile ilişkisi askeri hiyerarşideki teamüllere uygun mudur?

Bu paşa, Amerika’da ve Türkiye’de, “sabıkalı kişi ve kurumlar”la, “sözde sivil toplum örgütleri”yle, “gazeteci” ve “bürokrat”larla yaptığı “gizli görüşmeler”de, “önemli plânlar” yapmakta mıdır?..

Kimdir bu paşa ve amacı nedir?..

“DEHŞET SENARYOSU”NU KİM YAZDI?

Madem açtık, sormaya devam edelim:
Malûm, geçen yılın sonunda, “Amerika’daki Neocon’ların Türkiye temsilcilerinden biri” olduğu iddia edilen ve kendisini tanıyanlar tarafından “çok hırslı biri” olduğu söylenen Zeyno Baran; şimdi, “O yazdıklarım haber değil, bir analiz ve yorumdu” dese de, Newsweek’teki yazısında; “2007 Nisan ayında Türkiye’de bir darbe yapılması ihtimali yüzde 50’dir” demişti!..
Zeyno Baran, bugünlerde “O yazı bir yorum ve analizdi” diyerek, yazdıklarını basite indirgemeye çalışsa da, o yazısında, “görüştüğü ve oldukça kararlı gördüğü bir askerî kaynak”tan söz ediyordu!..

Zeyno Baran’ın, “oldukça kararlı” gördüğü bu kaynak; o günlerde ABD’yi ziyaret eden ve Washington’daki “lüks bir otel”de, hem de “gecenin geç saatlerine kadar birebir sohbet ettiği” kaynak mıdır?.. Ve o kişi, yukarıda sözünü ettiğimiz “general” midir?.. Ve bu general, “Zeyno Baran’ı yalancı çıkarmamak” için mi yayınlamıştır o “geceyarısı muhtırası”nı?!?
Böylece; “darbe” uyduramadık, “e-muhtıra” ile idare et mi demek istemiştir?..

WASHINGTON’DA “GİZLİ” ZİYARETLER!

Bu paşa, ABD’ye yaptığı “son iki ziyaret”te; bırakın Türkiye Büyükelçisi’ni, Washington Silahlı Kuvvetler Ataşesi’ni bile yanına almadan, kimlerle “ikili gizli görüşmeler” yapmıştır?.. Bu görüşmelerde; “Türkiye’de gerilimi yükseltmek” ve böylece “mevcut dinci(!) hükümeti iktidardan uzaklaştırmak” stratejisi mi ele alınmıştır?..
Yoksa, “Neocon’ların desteği”ni yanına alarak, “makam sıçraması”na zemin hazırlamak mı?..
Bir soru daha:

Bu “gizli görüşme”lerden, sayın Yaşar Büyükanıt’ın haberi var mıydı?.. Gazetecilerden “köşe bucak kaçılarak” yapılan bu görüşmeler “resmî kayıt” altına alınmış mıdır?.. Alınmamışsa neden?..
Bu paşa, Washington ziyaretleri esnasında, Zeyno Baran’dan başka ve yine “birebir” ve yine “gece yarılarına kadar” kimlerle görüştü?.. Görüştüğü kişilerden biri, “WINEP Türkiye uzmanı” mıdır?..
Zeyno Baran, bu “paşa” ile, Azerbaycan ve Ankara’da da “kayıt altına alınmayan” görüşmeler yapmış mıdır?.. Ankara’daki görüşmenin, “dehşet senaryoları”nın konuşulduğu Hudson Enstitüsü’ndeki “gizli toplantı”dan, “çok kısa bir süre önce” gerçekleşmesi, bir “tesadüf”(!) müdür?..

“Zeyno Baran-Paşa görüşmesi” esnasında; Milliyet muhabiri Yasemin Çongar tarafından “deşifre” edilen ve ayrıntıları bütün gazetelerde yer alan “Tülay Tuğcu’ya suikast!.. Beyoğlu’nda bir polis karakoluna saldırı ve 50 kişinin ölmesi!.. Bunlar gerekçe gösterilerek Türk ordusunun Kuzey Irak’a girmesi!” gibi senaryolar gündeme gelmiş midir?..

Zeyno Baran, ABD’ye döndükten sonra, “görüştükleri”ni bir kâğıda döküp, “gerçeklere oldukça yakın(!) bir senaryo” haline getirmiş ve bu “senaryo”yu da “Washington TSK Ataşeliği”ne iletip, “Hudson Enstitüsü’nde böyle bir beyin fırtınası plânladıklarını, buna Türk askerî yetkililerinin de katılmasının faydalı olacağını” ifade etmiş midir?..

Askerî Ataşelik, gayet doğal olarak, “Zeyno Baran’ın teklif ve senaryosu”nu, bir “kripto” ile Genelkurmay Karargâhı’na bildirmiş midir?.. Bu “kripto”ya, çok kısa süre içinde “olur” cevabı vererek, aslında “kendi senaryosunun tartışılmasını” sağlayan, acaba “aynı paşa” mıdır?..

AMERİKALILARI ŞAŞIRTAN İTİRAZ!

Hudson Enstitüsü’ndeki toplantıda; “Paşa ile Zeyno Baran’ın hazırladığı senaryo”nun dışına çıkılarak, “Amerikalı katılımcılar” tarafından da “şaşırtıcı bir teklif”te bulunulmuş mudur?..
Bu teklif; Zeyno Baran’ın, “Hayır, o toplantıda böyle bir senaryo görüşülmedi” diyerek “inkâr” etmeye çalıştığı; “Amerika, Kuzey Irak’taki PKK liderlerinden bazılarını yakalayıp, Türkiye’ye teslim etse, ne dersiniz?” şeklindeki teklif midir?..
Bu teklife; “Hayır!.. PKK liderlerinin, tam da seçim arefesinde Türkiye’ye teslim edilmesi, Ecevit-Apo olayında olduğu gibi, mevcut iktidara ekstra oy kazandırır!” diyerek karşı çıkan kimdir?..

“PKK liderlerinin teslimi”ne karşı çıkan “3 kişiden biri” de; kimliği merak edilen “WINEP Türkiye uzmanı S.Ç.” midir?.. “Türk katılımcılar”dan bazılarının, “PKK liderlerinin teslim edilmesine karşı çıkmaları” üzerine, ABD’liler “şok” yaşamış mıdır?..
¥ Kuzey Irak’taki “PKK liderleri”ne yönelik bir “operasyon” yaparak, onları Türkiye’ye “teslim” etmeyi ve aslında; “artan şehit cenazeleri”nden dolayı Türk kamuoyunda yükselen “ABD aleyhtarlığı”nın dozunu azaltmayı plânlayan ABD’li uzmanlar; “Bu nasıl iş?.. Hem şehit cenazelerinden yakınıyorsunuz, hem sınır ötesi operasyon düşünüyorsunuz, hem de PKK liderlerinin yakalanıp teslim edilmesine karşı çıkıyorsunuz!.. Bu bir tezat değil mi?” diyerek, “şaşkınlık”larını dile getirmişler midir?..
Zeyno Baran, bu gelişme, “istem dışı” yaşandığı için mi, “teslimat” teklifini “yalanlama” ihtiyacı hissetmiştir?..

MEDYADA “DOSYA”LAR UÇUŞACAK!

Bunlar, “dün”e ait sorular... Şimdi de, “yarın”a ait sorulara geçelim...
Kendisini “Genelkurmay’ın beyni” ve “Gölge Genelkurmay Başkanı” olarak tanıtan, ileride ise “Genelkurmay Başkanı” olmayı hayâl eden “general”imizin, yine Zeyno Baran’la, üzerinde çalıştıkları “yeni ve güncel dosya” var mıdır, varsa nedir?..
“Geceyarısı Bildirisi” ile TSK’nın itibarını tartışmaya açan, “Hudson Enstitüsü’ndeki toplantı” ile TSK’yı zor durumda bırakan, “kitlesel refleks” çağrıları ise “fiyasko gösteriler”le sonuçlanan “Paşa”mız; “işleme konulma tarihi Temmuz’un ilk haftaları” olan “dosya” ile, “mevcut hükümeti gözden düşürmeyi ve oy oranını azaltmayı” mı plânlamaktadır?..

Bu “dosyalar”da; “Başbakan, bazı bakanlar ve milletvekilleri”nin, yurtdışındaki bazı “kuruluş” ve “örgüt”lerle gizli ilişkileri(!) mi gündeme getirilecektir?.. Bu “iddia”lar, şu anda “yayınlama garantisi” alınmış “gazete” ve “televizyon”larda, bir “bombardıman” havası içinde peşpeşe mi yayınlatılacaktır?.. Bu konuda, “bazı ABD gazeteleri” de, aynı anda devreye girip, “bombardımana dış destek” sözü vermişler midir?..

NİYE TEMMUZ’UN İLK HAFTALARI?

“Dosya sağanağı”nın başlatılma tarihi olarak, “Temmuz’un ilk haftaları” olmasının temelinde, “Hükümet, seçime kadarki kısa sürede nasıl olsa iddialara cevap verip, olayın aslını açıklamaya fırsat bulamaz!.. Bulsa da, bu kadar kısa sürede, atılan çamuru temizleyemez” hesapları mı yatmaktadır?..
“Hükümet’i şaibe altında bırakmayı” amaçlayan bu “plân”da, “Amerikalı Neocon’lar”ın yanısıra, “Amerika’daki silah ve petrol devlerinin Türkiye temsilcisi bir işadamı” da rol oynayacak mı?..

Ve son soru: “Yükselme tutkusu” uğruna, TSK’yı da zor duruma düşüren bu “paşa” kimdir?.. “Neocon’lar tarafından kullanıldığı”nın farkında değil midir?.. Bu paşa, “kendi önünde bulunan ve yükselmesini engelleyecek herkesi harcamayı” göze almış mıdır?..

“Embedded gazeteci”nin dilinin altında sakladığı ve “8-10 gün sonra olacak”ları sıraladığı gelişmelerin kaynağı bu “paşa” mıdır?..
“Soru”larım, şimdilik bu kadar!..
“Durum”ları ise, bekleyip göreceğiz!..
Yayına hazır “düzmece senaryo”lar azzz sonra!..

Habervakti

benekalice 26.06.2007 18:55

Kendini mi tanimladin, asure arayanla?

<a href="redirect.jsp?url=http://209.85.135.104/search?q=cache:ixglLPnjc30J:www.evkd.org/arsiv/MISYONERLIK/M%D0%ACSL%D0%ACM~1.DOC+m%C3%BCsl%C3%BCman+kadinla+ hiristiyan+erkegin+evlenmesi&hl=de&ct=clnk&cd=4

Müslümanın" target="_blank">http://209.85.135.104/search?q=cache:ixglLPnjc30J:www.evkd.org/arsiv/MISYONERLIK/M%D0%ACSL%D0%ACM~1.DOC+m%C3%BCsl%C3%BCman+kadinla+ hiristiyan+erkegin+evlenmesi&hl=de&ct=clnk&cd=4

Müslümanın</a> Hıristiyanla evlenmesi üzerine...

Soru: Son devrelerde Avrupa’da çalışan işçilerimizle Hıristiyanlar arasında evlenme

olayları yaşanmakta, hatta bu konudaki yakınlaşmalar ailenin istemediği boyutlara

bile ulaşmaktadır.

Müslüman bir erkeğin Hıristiyan kadınla evlenmesinin caiz oluşuna bakılarak,

Müslüman kızların da Hıristiyan gençlerle evlenebileceği yolunda kıyaslar yapılıp

uygulamaya bile konmaktadır. Aile ise çaresizlik içinde konunun dinî hükmünü merak

etmektedir. Bu bakımdan şüphelerden kurtaracak bilgiye ihtiyaç vardır. Bu konuda

bizi bilgilendirirseniz bilenlerin kararlılığını göstereceğiz elbette.

Müslüman-Hıristiyan evliliğinde ölçü nedir? Hangisi caiz, hangisi değildir?

Cevap: Konuyu, kolay anlaşılması için iki madde halinde özetlemeye çalışayım izin

verirseniz.

1- En başta esas olan; Müslüman’ın kendisi gibi inanan Müslüman’la evlenmesidir.

Aile ancak ortak inanca sahip eşlerle huzur bulur, inanmış nesil ancak böyle uyumlu

yuvada kolay yetişebilir. Bu, tartışma götürmeyen bir gerçektir. Bununla beraber,

Müslüman erkeğin kendi gibi inanmayan ehli kitap Hıristiyan bir kadınla (mecbur

kaldığı yerde) evlenmesi de caiz görülmüştür. Yapılan nikah geçerlidir. Ancak,

Müslüman aileye Hıristiyan bir gelin gelince halli zor sorunlar da ortaya çıkabilir

ileride. Çünkü iki ayrı din mensubu eşlerin bir gün çocukları olacaktır. Bu

çocukları, hangisinin dinini öne alacak, hangisini yanlışlıkla yorumlayacaktır?

İkisi de yanlış diyemeyeceği gibi, ikisi de doğrudur da diyemeyecektir. Öyle ise bu

çocukların ruh hali ne olacaktır; ayrı din mensubu ana baba karşısında? Burada miras

konusunda da sorunlar aileyi beklemektedir. Aslında İslam’da doğan çocuklar, ana

babanın hayırlısına tabidirler. Doğru din mensubuna verilmeli, onun terbiyesine terk

edilmelidir. Ama

buna ne ölçüde razı olur Hıristiyan ana? Bu gibi ileride çıkabilecek sorunları

kendileri çözeceklerdir artık. Belki de Hıristiyan anne Müslüman ailenin gösterdiği

güzel örneklerden etkilenerek Müslüman olacak, aileyi topyekun mutlu ve huzurlu

kılacaktır. Öyle bir görevin bulunduğunu da unutmayalım.

2- Müslüman bir erkeğin Hıristiyan bir kadınla yaptığı bu evliliğinin caiz oluşundan

hareketle, Müslüman bir kızın da Hıristiyan bir erkekle evlenebileceğinin caiz

olacağını söylemek mümkün değildir. Çünkü bu anlayışta, ikisi arasındaki büyük farkı

fark etmemek vardır. Şöyle ki:

Hıristiyan bir kadının vardığı Müslüman erkek, Hıristiyan karısının kitabını,

peygamberini inkar etmiyor, tam aksine tasdik ediyor, hürmet ve saygıda asla kusur

göstermiyor. Böylece Hıristiyan kadın vardığı Müslüman erkekte din açısından bir

aşağılanmaya ve saygısızlığa maruz kalmıyor. Bir kaybı da söz konusu olmuyor.

Müslüman bir kızın varacağı Hıristiyan bir erkek ise, böyle bir tanıma ve saygıya

sahip değildir. Hıristiyan erkek, alacağı Müslüman kadının inandığı Hazreti

Muhammed’i (sas) de Kur’an-ı da tasdik etme yolunda bir yaklaşımı söz konusu

olmuyor. Böylece Müslüman bir kız, Kitap’ını da Peygamber’ini de dinini de açıkça

inkar eden bir erkeğin nikahı altına girme aşağılanmasına maruz kalıyor. Yapılacak

evliliğin engeli de bu aşağılanma ile meydana geliyor. Böyle bir evliliğin tek

çaresi, Hıristiyan erkeğin de Müslüman erkek gibi aldığı Müslüman kadının Kitap’ını

ve Peygamber’ini tanıyarak şehadet kelimesiyle bu inancını açıklamasıdır. Böylece

Müslüman kadın da Hıristiyan

kadın gibi dinini inkar etmeyen biriyle evlenmiş olma eşitliğine kavuşmuş

bulunacak, konu adil şekilde halledilmiş olacaktır.

Demek oluyor ki; hiçbir kadın, Kitap’ını, Peygamber’ini inkar ederek kendisini

aşağılamış olan bir erkekle evlilik yapmaya kendini mecbur duruma düşürmemeli,

geçersiz bir evlilik yapmaya mahkum hale gelmemelidir.

Bakara Suresi ayet 221 ile Maide Suresi’nin 5. ayetinin açıklamalarına bakılabilir.

16.08.2005

e-posta adresi:a.sahin@zaman.com.tr

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 16:36 Uhr.