Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Islam und Humor (http://localhost/forum/showthread.php?t=11502)

Imogdi 12.04.2015 04:53

Mizah i seviyoruz ..
bizde diyoruz ki ....

eger cok aciktiysaniz :))

Monsterbacke 12.04.2015 05:24

ich würde alles verstehen ...
aber ein GOTT der all die Galaxien erschaffen hat ..
würde doch von seinen Gläubigen niemals erwarten
5x mal am Tag gen Mekka zu beugen ...
das ist zu billig ...

https://www.youtube.com/watch?v=r5E2wVNss98

Imogdi 12.04.2015 08:40

Zitat:

Zitat von Monsterbacke (Beitrag 2111914)
ich würde alles verstehen ...
aber ein GOTT der all die Galaxien erschaffen hat ..
würde doch von seinen Gläubigen niemals erwarten
5x mal am Tag gen Mekka zu beugen ...
das ist zu billig ...

https://www.youtube.com/watch?v=r5E2wVNss98

genau das scheint der ISLAM zu sein ..
du huldigst 5x am Tag den Herren ..
"allāhu akbar"
weil er 5x am Tag wissen will ...
wie allmächtig er ist >>

kaprisli "tanri" :)

timeraiser 12.04.2015 09:13

Man muss immer zwischen dem Glauben und dem, was die Menschen daraus machen unterscheiden!
Die Religionen vermitteln genügend Gute Elemente.

Trotzdem sollte man seine Augen nicht vor den wahren Möglichkeiten verschließen. Auch wenn draußen die Sonne scheint, und man gleich darauf den Tag anders genießrn muss... Weil man da sowieso nicht ändern kann....

http://youtu.be/oij99bDBoOY (Iran before & after)

Hat leider nichts mit Humor zu tun, aber es geht ja in diesem Thread um den gegenseitigen Austausch von Ängsten und Befürchtungen bei gegensätzlichen Positionen.

Die Einen befürchten um den Ruf ihrer Religion und Schreien, aber im selben Moment sehen sie zu, wie die TR radikalisiert.
Bsp.: Was soll das, das jede Uni eine Moschee haben muss? Da wäre mir ein Waisen-/ Armenhaus lieber gewesen!

Die Anderen befürchten etwas, was längst immer mehr zur Wirklichkeit schon wurde.

Bsp.: http://www.tagesspiegel.de/weltspieg...t/8066894.html

Das Beispiel zeigt, wie einfach man inzwischen in der Türkei "markiert" wird.

@Imogdi
Hast du keine Bedenken, nach deinen Äußerungen hier, wieder in der Türkei deinen Urlaub anzutreten?

Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2111915)
genau das scheint der ISLAM zu sein ..
du huldigst 5x am Tag den Herren ..
"allāhu akbar"
weil er 5x am Tag wissen will ...
wie allmächtig er ist >>

kaprisli "tanri" :)

Imogdi 12.04.2015 10:36

Zitat:

Zitat von timeraiser (Beitrag 2111916)
Man muss immer zwischen dem Glauben und dem, was die Menschen daraus machen unterscheiden!
Die Religionen vermitteln genügend Gute Elemente.

Trotzdem sollte man seine Augen nicht vor den wahren Möglichkeiten verschließen. Auch wenn draußen die Sonne scheint, und man gleich darauf den Tag anders genießrn muss... Weil man da sowieso nicht ändern kann....

http://youtu.be/oij99bDBoOY (Iran before & after)

Hat leider nichts mit Humor zu tun, aber es geht ja in diesem Thread um den gegenseitigen Austausch von Ängsten und Befürchtungen bei gegensätzlichen Positionen.

Die Einen befürchten um den Ruf ihrer Religion und Schreien, aber im selben Moment sehen sie zu, wie die TR radikalisiert.
Bsp.: Was soll das, das jede Uni eine Moschee haben muss? Da wäre mir ein Waisen-/ Armenhaus lieber gewesen!

Die Anderen befürchten etwas, was längst immer mehr zur Wirklichkeit schon wurde.

Bsp.: http://www.tagesspiegel.de/weltspieg...t/8066894.html

Das Beispiel zeigt, wie einfach man inzwischen in der Türkei "markiert" wird.

@Imogdi
Hast du keine Bedenken, nach deinen Äußerungen hier, wieder in der Türkei deinen Urlaub anzutreten?

@Time
niemals habe ich Angst in Izmir einzulaufen ...
in Izmir sind die Menschen frei ..

ben Izmirliyim ..was soll da schief laufen ?

Imogdi 12.04.2015 12:58

tarih ne tanri lar gördü ......

pe$inden ko$ulacak tek bi adam gördüm

Bosphorus_ 13.04.2015 07:20

Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2111911)

Icinde patlasin.

Bosphorus_ 13.04.2015 07:40

Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2111912)

Yalanlariniza ve birbiriniz ardina koyun gibi atlamaniza koyayim. KOYUN surusu anasini satayim :) islam'a muslumanlara saldirsak da nereden saldirsak diye durup dusunup koca gtleri izden uydurup duruyorsunuz. Ateist kafasi degil at kafasi resmen. Lan beyinsizler biraz dikkat etseniz zaten oyle uydurma 'saudi cleric reportedly..' seklinde veriliyor yani bir kaynagi yok, 'reportedly'. O haberi cikarana kaynagi sor 'bilmem' der. Adam hicbir yerde oyle bir sey dememis ne twitter'da ne gazetelerde ne konusmalarinda.

Azicik ingilizcesi olan adamin oyle bir sey demedigini arastirir okur gorur:

----
Saudi mufti: 'Eat wife' fatwa fabricated to 'distort image of Islam'

http://www.middleeasteye.net/news/sa...slam-590485156

http://english.alarabiya.net/en/pers...antiated-.html

Hani lan kaynak nerede biriniz de 1 tane kaynak gosterin, kadini da erkegi de koyun surusu. :)

Bosphorus_ 13.04.2015 12:25

Liste der Anhänge anzeigen (Anzahl: 1)
Tam oturmus.

Lara_ 13.04.2015 22:14

Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2111924)
tarih ne tanri lar gördü ......

pe$inden ko$ulacak tek bi adam gördüm

her yönüyle karizma

yuce onder,buyuk insan türkiye cumhuriyetinin kurucusu,örnek alinmasi gereken tek lider
türkiye'yi yoktan var eden yüce şahsiyet!!
bütün dünyaya örnek olabilen tek ki$i

atatürk olmasaydı ne ırkımız kalırdı,ne dinimiz,nede adımız...

13.04.2015 23:04

Kılıçdaroğlu ile görüşmek isteyen CHP’li 3 kadın parti binasından içeri alınmadı.

CHP Genel Merkezi’nde dün hareketli anlar yaşandı. 3 kadın seçmen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek istedi. Kadınların bu isteği görevliler tarafından geri çevrildi.

CHP’li görevliler o anları görüntülemek isteyen kameraları da engelledi.Kadın seçmenlerden biri “Biz hayvan mıyız? Kediye bile muameleniz var. Bizi ciddiye almamanın bedeli ödenecek. Ben 15 senemi vermişim bu partiye. Bu kadar terbiyesizlik, bu kadar hayasızlık olmaz.” diyerek tepki gösterdi. CHP’nin reklam yüzü olduğunu söyleyen kadın, “15 yılımı verdim. Örtülüyüm ama başımın içi örtülü değil, dışı örtülü. Neden kapı duvar her taraf. Neden şifreli? Halkın partisi diyorsun bana. Halkın partisi ne?” diyerek tepkisini yineledi. Öte yandan partide görevli olduğunu söyleyen bir adam gazetecilere hakaret etti.

http://www.medyagundem.com/iste-chpnin-gercek-yuzu/

Imogdi 22.04.2015 03:21

Zitat:

Zitat von Lara_ (Beitrag 2112002)
her yönüyle karizma

yuce onder,buyuk insan türkiye cumhuriyetinin kurucusu,örnek alinmasi gereken tek lider
türkiye'yi yoktan var eden yüce şahsiyet!!
bütün dünyaya örnek olabilen tek ki$i

atatürk olmasaydı ne ırkımız kalırdı,ne dinimiz,nede adımız...

wowwww ,besser hätte ich es nicht umschreiben können :)

Imogdi 22.04.2015 03:27

kesin bu zihniyetle ilk Mars a ucan
Müslüman cocuklar olucak ...

(das ist ein Kindergarten)

netice ancak bu oluyor ....din ve mezhep sava$lari ..

Lara_ 22.04.2015 22:43

Gördügüm En Güzel ımza Ata Türk

Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2113042)
wowwww ,besser hätte ich es nicht umschreiben können :)

MERCI.....

timeraiser 24.04.2015 00:04

Looool, ein Kölner oder Berliner Hoca? :)))

https://www.youtube.com/watch?v=z5RaMnqgrh8

Imogdi 25.04.2015 03:18

biz Türk lere kilic zorluyla dayatilan bir din den bahsediyoruz ..
kimse nin özeli beni ilgilendirmez ..
sadece bazi $eyleri vurgu yapmak istiyorum ...

misal bunun gibi >

cok komik buldum argüman lar dan biri

" ahh ,onlar gercek Müslüman degil"

be olm ,sen araptan daha mi iyi bilicen arabin dinini ??

timeraiser 29.04.2015 13:31

Da ist einer mein er Meinung :)

http://www.tagesschau.de/multimedia/...deo-80809.html
Youtube-Star warnt vor IS

1978salih 29.04.2015 14:49

egeveze

sacmaladikca sacmaliyorsun !!!

hangi kilic zoru ?

kim Türke kilic zoru ile din degistirtmis !

Tarihini bilmiyorsun sen !!

Diyelim ki biz TÜRKLER zamaninda OSMANLI döneminde bütün ARAP ve ISLAM devletlerini kontrol altinda tutarken , yani O PADISAHLAR , HANGI KILICIN ALTINDA ISLAM I SECTILER ???

YA INSAN SACMALAR YALAN SÖYLER BEYINSIZCE HAKARETLER EDER AMA SEN IPIN DEN KOPMUS BUZAGI GIBI BIR ORAYA BIR BURAYA CINDIK ATIYORSUN !

senin sorunun kendi söylediklerini bile yalanlaman !!

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım;
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım;
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

sen bilmiyorsundur, bu dörtlük istiklal marsindan alinmis bir dörtlüktür !!

ve unutma bir türk asla esaret altinda yasamaz ??

Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2113265)
biz Türk lere kilic zorluyla dayatilan bir din den bahsediyoruz ..
kimse nin özeli beni ilgilendirmez ..
sadece bazi $eyleri vurgu yapmak istiyorum ...

misal bunun gibi >

cok komik buldum argüman lar dan biri

" ahh ,onlar gercek Müslüman degil"

be olm ,sen araptan daha mi iyi bilicen arabin dinini ??

Imogdi 01.05.2015 03:20

ahahah :D cok harika !
olur mu olur !!

Imogdi 01.05.2015 04:22

Zitat:

Zitat von 1978salih (Beitrag 2113458)
sacmaladikca sacmaliyorsun !!!

hangi kilic zoru ?

kim Türke kilic zoru ile din degistirtmis !

Tarihini bilmiyorsun sen !!

Diyelim ki biz TÜRKLER zamaninda OSMANLI döneminde bütün ARAP ve ISLAM devletlerini kontrol altinda tutarken , yani O PADISAHLAR , HANGI KILICIN ALTINDA ISLAM I SECTILER ???

YA INSAN SACMALAR YALAN SÖYLER BEYINSIZCE HAKARETLER EDER AMA SEN IPIN DEN KOPMUS BUZAGI GIBI BIR ORAYA BIR BURAYA CINDIK ATIYORSUN !

senin sorunun kendi söylediklerini bile yalanlaman !!

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım;
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım;
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

sen bilmiyorsundur, bu dörtlük istiklal marsindan alinmis bir dörtlüktür !!

ve unutma bir türk asla esaret altinda yasamaz ??

"Türkoglu" 1451 de dogmadi sevgili Salih ...
kitaplari ondan evel ne olmu$ diye bi kari$tiriver ...

TÜRK kilic zorluyla Islama zorlandigini okuyucaksin ..

Imogdi 01.05.2015 10:29

herif harbii hakli ...

:D

1978salih 05.05.2015 13:08

koca bilge imo

Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2113478)

Selam Imo,

1451 de Türklerin dogdugu gibi bir yorum yapmadim !

751 yilindaki durum itibari ile, TÜRK-Karluklar Çinlilere karşı Abbasilerden yardım talebinde bulundurlar. Abbasi yönetimi Türklerin aradan çıkmasının Çin tehdidini kendi kapılarına getireceğini görerek bu teklifi kabul etti. Türkler ile Müslüman Araplar tarihte ilk kez ittifak oluşturdular. 751 yılında Talas Irmağı kenarında gerçekleşen savaşta Arap ve Türk orduları Çinlileri ağır bir yenilgiye uğrattılar. Talas Savaşı Türk müslüman ilişkilerinde ve Türklerin Müslümanlaşmasında bir dönüm noktası olmuştur.

751 yilindan sonra ilk türk boyunda islama gecis baslamistir.
Türk boylarini sana simdi anlatmama gerek yok , cünki senin bu konuda bilgin oldugunu düsünüyorum.

Bu arada, Arap yarim adasinin fethi 1512 lerden SULTANSELIM ile baslar.

Yani 1512 lerde, Türkler avrupa ve afrikanin haritasini yeniden cizerken, egerki baski ile müslüman olmus olsalardi , sanirim o dönemde , araplarin hepsini yok ederlerdi !

olayin en celistigi nokta ise, selimin mekke ve medineyi topraklari altina katmis olmasina ragmen, feth etmeyisidir.

sebebi, peygamberin feth ettigi topraklarin fethinin islama uygun olmayacagini düsünmesi dir !

yani türkler asla baski altinda müslüman olmadi !

osmanli zamaninda, yunanistan bulgaristan, macaristan yugoslavya vb. balkan devletlerini fethettikten sonra, onlara baski yapmadi, egerki o insanlari baski ile müslüman yapmis olsalardi, su anda türkleri avrupada , her seye ragmen kendilerine dost veya sicak bulmazlardi !

ama yinede 1.ci dünya savasinda kimlerin Türklere bas kaldirdiklarini iyi biliyoruz.

o devletler yani asli türk olmayan bütün toplumlar, türk topraklarina dahil olmayi red ederek, türkiyenin bölünmesinde büyük rol oynamislardir !

yinede kimse cikip, türkler bizi zorla müslüman yapti diyemez.

ayni zamanda HIC BIR TÜRK cikip ARAPLAR bizi Müslüman yapti diyemez.

EGER KI SEN TÜRK ISEN, VE KENDINI MÜSLÜMAN HISSETMIYORSAN, ISTEDIGIN DINI SECEBILIRSIN, BU SENIN HÜR SECIMINDIR !!

BEN BUNA DOGAL OLARAK ANCA SAYGI DUYARIM.

SENIN INANCIN SANA BENIM KI BANA !

sorun bu degil ama , senin sorunun senin kendi inanc secimine karsi bütün herkesin saygi duymasini beklemen, kendini bu arada , insan üstü birsey zannetmen, ve üstelik senin gibi düsünmeyen inancli MÜSLÜMAN TÜRKLERI , her defasinda rencide etmeye kalkisman (INANCLI HRISTIYANLAR veya yahudiler, ateistmi?? neden onlarida inanalar küfesine koyup ,küfür etmiyorsun ? )

acikcasi senin ateistligine dahi inanmiyorum artik !

kendince dinsizim ben de gecistir, saglam ateist , bütün ilahi dinleri red eder !

ama dersin ki , sen kendine ISLAM harici diger dinleri yakin görüyorsun, cünki onlarin kitaplari , KURAN dan daha evrensel veya light !! inan orda bile yanilgidasin derim !!

islam ilahi dinlerin arasinda en merhametli olanidir !
Kuran da , diger ilahi kitaplar arasinda en nazik olanidir !

yani senin bütün düsüncelerin senin olsun, lakin bilmedigin konularda, kendini dünyanin ortasi hissetmen icin , böyle ziyan etme !

sen olsanda bu dünya dönecek olmasanda !

sen öldükten sonra da bu dünyada müslümanlar olacak , yasadigin müddetcede.

yani acikcasi imo, kendini BIR GÜC sanip böyle hayel aleminde yasayarak, inananlara küfürler savurmayi artik birak.

senin müslüman olman veya olmaman inan beni veya DÜNYAYI hic ama hic ilgilendirmiyor.

NEDENI dünyada 7 milyar 284 milyon 283 bin kişi yasarken, senin bunca insanlarin arasinda ki özelligin ne ??

sen 7 milyar insanin arasinda bir hic kadar önemsizsin, cünki senin insanliga verdigin hic bir sey olmamis , cünki seni kimse tanimaz !!

ama hristiyan müslümani hindu jahudiyi tanir,
bunlar birbirini pek sevmeselerde bilirler birbirlerini !

ama seni kim bilir imo ??

sen kendini bu gibi sacmaliklarla yoracagina , baska alanlarda gelistir, belki geri kalan ömründe , birseyler verebilirsin dünya insanina !!

belkide insanlar cikar sana tapar !!

senin hic takdir etmedigin YÜCE PEYGAMBER , sence islamiyeti bu duruma nasil getirdi !!

demekki bir seyler vermis insanliga ki yaklasik 1,8 milyar müslüman yasiyor dünyada !!

bunlari iyice bir düsün imo !!

sonra yine konusuruz !

salih
Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2113478)

Imogdi 09.05.2015 03:47

du kannst mit allem Recht haben was den Islam betrifft ?

jetzt pass auf lieber @Salih
ich bin kein Religionshistoriker oder Gelehrter
sondern möchte für meine Fragen präzise Antworten haben ..

velev ki ..."Tanri" üc kitap yolladi ..

bir müsevi lik ....
2 hiristiyanlik ...

Muhammed 40 ya$ina kadar demek "hiristiyandi " ?

niye peki "hiristiyanligin" hic bi kuralini yerine getirmedi ??

warum hatte er damals nur die "Narrenfreiheit" gehabt ?

lafebesi 09.05.2015 07:37

Imogdi - o sevmedigin, kücük gördügün ve dini suistimar edenlerden hic ama hic bir farkin yok.

Onlar Din manyagi, sen ise dinzsizlik manyagisin.

Insanlari birak istedikleri gibi yasasinlar. Sana ne nasil ibadet ettikleri, kime inandiklari veya inanmadiklari? Senin yazdiklarina bakilirsa bir insan ya müslüman olur ya da atatürkcü. Dünyaya bakis acin besiktasin renklerine benziyor.

Ben hem elhamdülillah müslümanim hem de atatürkcüyüm. Bunu da bana haca gitmis ve bes vakit namazinda olan babam asiladi, hem dinimizi hem de milliyetcilik duygumuzu.

Diyecegim o ki - Allah hepimizi radikal müslümanlardan ve senin gibi radikal ateistlerden korusun. Ha, bir de akil fikir versin, yerinde olur bence.

communist 09.05.2015 14:05

Zitat:

Zitat von 1978salih (Beitrag 2113553)
Selam Imo,

751 yilindaki durum itibari ile, TÜRK-Karluklar Çinlilere karşı Abbasilerden yardım talebinde bulundurlar. Abbasi yönetimi Türklerin aradan çıkmasının Çin tehdidini kendi kapılarına getireceğini görerek bu teklifi kabul etti. Türkler ile Müslüman Araplar tarihte ilk kez ittifak oluşturdular. 751 yılında Talas Irmağı kenarında gerçekleşen savaşta Arap ve Türk orduları Çinlileri ağır bir yenilgiye uğrattılar. Talas Savaşı Türk müslüman ilişkilerinde ve Türklerin Müslümanlaşmasında bir dönüm noktası olmuştur.

Nerede Taskent, Buhara, Semerkant, Horasan isgal ve talanlari?
Hani Talkan ve Curcan katliamlari?

Wikipediden birebir kopyalarken, hic degilse aralara Hatipoglundan duygusal birseyler serpistirseydin :)

1978salih 11.05.2015 09:16

Zitat:

Zitat von communist (Beitrag 2113652)
Nerede Taskent, Buhara, Semerkant, Horasan isgal ve talanlari?
Hani Talkan ve Curcan katliamlari?

Wikipediden birebir kopyalarken, hic degilse aralara Hatipoglundan duygusal birseyler serpistirseydin :)

senin duygusalliga ihtiyacin oldugunu bilmiyordum kardesim !

yoksa hatipogluna ne hacet, ben güzel bir iki kelime kullanirdim senin icin 1
wikiden almami neden yadirgiyorsun, eger ben bu verilerin kaynagini vermesem, sence inandiriciligi olurmu ??

en azindan ögrenmek icin tarih kitaplarinin herbirisini okumak durumunda kalmiyoruz.

salih

1978salih 11.05.2015 09:33

Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2113641)

bir müsevi lik ....
2 hiristiyanlik ...

----------------------------------------------------------
Peygamber illaki Ilahi kanunlara inaniyordu, Tevrat Zebur veya Incilin kanunlarina itaat ediyordu !! peygamberin yegane sorunu, incil ve tevrat in iceriklerinin bazi DIN ISTIMARCILARI tarafindan degistirilmesi idi ! Peygamber 40 yasina kadar hristiyan veya yahudi idi demek bence dogru olmaz, 40 yasindan sonra peygamber kendisinin bir misyon icin secildigini ve teblig ile görevlendirildigini ögrendi

Tabiiki getirdi (bu kurallarii sadece Hiristiyanlikla kisitlamayalim) Ilahi dinlerin tamamina itaat etmistir : Dürüst bir insan di, Dogru idi, Güvenilir ve sakin bir kisilige sahipti !

Öyleki , Incil Zebur ve Tevrat , KURAN da bütünlesti, tamamlandi ve birlestirildi !

Rabbin bir istedigi de aslinda , insanlarin, kendi aralarindaki farkliligi anlayip, yinede birbirlerine , ilahi bir sevgiyle yaklasmalarini ögrenmeleridir !

yani Kuran da tevrat var Incil var Zebur var !!!

bu iki ilahi kitap ve sahife birlestirilmis, ve insanligin son dönemi icin tekrar , bir isik olarak bizlere sunulmus!

tabii ki her insan hür bu konuda ! beni seversin sevmezsin ! benim düsüncelerimi begenirsin begenmezsin ! burda hem fikiriz !

ama aklin ve fikrin , imkan verdigi , seyleri , yok saymak, bence biraz savurganliga kacar !

acikcasi söyle söyleyeyim !

incilde zeburda tevrat ta bizlerin , yani müslümanlarin iman ettigi ilahi kitaplardir !

o kitaplarin varligina biz , inaniyoruz, lakin amelimizi , Kuran ile yapmak durumundayiz, cünki en son, RAB den , KURAN la ibadetlere devam edilmesi istendi !

ve KURAN illaki Tevrat Zebur ve Incil in üzerine insaa edilmistir diyebiliriz !

salih

-----------------------------------------------------------------

umarim soruna biraz da olsun cevap verebilmisimdir !

timeraiser 12.05.2015 00:22

Auch wenn du mir in machen Dingen zu radikal bist, manche deiner Fragen verdienen scon eine Antwort oder ein tieferes Hinterfragen ;)
Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2113641)
...

timeraiser 12.05.2015 00:23

http://youtu.be/Z9u2z2-29YI

Bu hoça burada birisine hatırlatıyor.... Hmmmm.... Kime acaba..... Hmmm.... :)

timeraiser 12.05.2015 00:29

http://www.dailymotion.com/video/xaq...iyor_lifestyle

Ein Ungäubiger: hoca camide cıldırıyor!
Ein Gläubiger: hacayı şeytan çarptı :)

timeraiser 12.05.2015 00:33

http://www.dailymotion.com/video/xaq...uyor_lifestyle
Einmal bärtigen Feuerspucker bitte! :)

1978salih 12.05.2015 09:10

simdi timi, senin bu videolarinin IMO nun aordugu soruya ne cevabi var ??

bak imo bir kac soru sormus, sen video sunmusun , hic alakasi olmayan!

Imogdi´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

bir müsevi lik ....
2 hiristiyanlik ...

----------------------------------------------------------
Peygamber illaki Ilahi kanunlara inaniyordu, Tevrat Zebur veya Incilin kanunlarina itaat ediyordu !! peygamberin yegane sorunu, incil ve tevrat in iceriklerinin bazi DIN ISTIMARCILARI tarafindan degistirilmesi idi ! Peygamber 40 yasina kadar hristiyan veya yahudi idi demek bence dogru olmaz, 40 yasindan sonra peygamber kendisinin bir misyon icin secildigini ve teblig ile görevlendirildigini ögrendi

Tabiiki getirdi (bu kurallarii sadece Hiristiyanlikla kisitlamayalim) Ilahi dinlerin tamamina itaat etmistir : Dürüst bir insan di, Dogru idi, Güvenilir ve sakin bir kisilige sahipti !

Öyleki , Incil Zebur ve Tevrat , KURAN da bütünlesti, tamamlandi ve birlestirildi !

Rabbin bir istedigi de aslinda , insanlarin, kendi aralarindaki farkliligi anlayip, yinede birbirlerine , ilahi bir sevgiyle yaklasmalarini ögrenmeleridir !

yani Kuran da tevrat var Incil var Zebur var !!!

bu iki ilahi kitap ve sahife birlestirilmis, ve insanligin son dönemi icin tekrar , bir isik olarak bizlere sunulmus!

tabii ki her insan hür bu konuda ! beni seversin sevmezsin ! benim düsüncelerimi begenirsin begenmezsin ! burda hem fikiriz !

ama aklin ve fikrin , imkan verdigi , seyleri , yok saymak, bence biraz savurganliga kacar !

acikcasi söyle söyleyeyim !

incilde zeburda tevrat ta bizlerin , yani müslümanlarin iman ettigi ilahi kitaplardir !

o kitaplarin varligina biz , inaniyoruz, lakin amelimizi , Kuran ile yapmak durumundayiz, cünki en son, RAB den , KURAN la ibadetlere devam edilmesi istendi !

ve KURAN illaki Tevrat Zebur ve Incil in üzerine insaa edilmistir diyebiliriz !

salih
-----------------------------------------------------------------

timeraiser 12.05.2015 09:29

@salih

Bende İmogdi'nin sualını ilginç gördüm ve topluma tekrar iletdim.

Fakat geri yazdıklarım konuyu destekliyor.:"islam & humor".
Bunu neden anlayamadığın, beni hayran birakıyor.
Tek dönen tekerler hedefilerine giderler, duranların profili bitmiştir ;-)

Zitat:

Zitat von 1978salih (Beitrag 2113708)
simdi timi, senin bu videolarinin IMO nun aordugu soruya ne cevabi var ??

bak imo bir kac soru sormus, sen video sunmusun , hic alakasi olmayan!
....

1978salih 12.05.2015 11:41

toplumu böyle düsündügün icin sagol.

ama imo ya verilmis olan cevab tan bisiler cikarta bildinmi ?

sorular cok güzel ve cokderin, sen cevablardan bisiler alabildinmi?

yoksa sadece cevaplarin kapali kalmasi amacinda mi spam yapiyorsun ?

eger sorulari bu kadar ilginc buldu isen, en azindan verilen cevaplarada bir göz atman gerekirdi !

bilmemek degil ögrenmemek ayiptir !

Zitat:

Zitat von timeraiser (Beitrag 2113709)
@salih

Bende İmogdi'nin sualını ilginç gördüm ve topluma tekrar iletdim.

Fakat geri yazdıklarım konuyu destekliyor.:"islam & humor".
Bunu neden anlayamadığın, beni hayran birakıyor.
Tek dönen tekerler hedefilerine giderler, duranların profili bitmiştir ;-)

timeraiser 12.05.2015 12:19

Zitat:

Zitat von 1978salih (Beitrag 2113714)
toplumu böyle düsündügün icin sagol.

ama imo ya verilmis olan cevab tan bisiler cikarta bildinmi ?

sorular cok güzel ve cokderin, sen cevablardan bisiler alabildinmi?
...

eger sorulari bu kadar ilginc buldu isen, en azindan verilen cevaplarada bir göz atman gerekirdi !

bilmemek degil ögrenmemek ayiptir !

Damlaya damlaya göl olur. Tek bir kisinin cevabi bazi yerlerde ve bazi kisilerde yetmez derin konulari arastirmak icin. Ilk önce takip edipte, mantikli soru sormaya tercih ediyorum.

Zitat:

Zitat von 1978salih (Beitrag 2113714)
yoksa sadece cevaplarin kapali kalmasi amacinda mi spam yapiyorsun ?

Benim hayatimda nesenin yeri genistir. Bunda hata mi görüyorsun? :-)

communist 12.05.2015 20:27

Zitat:

Zitat von 1978salih (Beitrag 2113683)
senin duygusalliga ihtiyacin oldugunu bilmiyordum kardesim !

yoksa hatipogluna ne hacet, ben güzel bir iki kelime kullanirdim senin icin 1
wikiden almami neden yadirgiyorsun, eger ben bu verilerin kaynagini vermesem, sence inandiriciligi olurmu ??

en azindan ögrenmek icin tarih kitaplarinin herbirisini okumak durumunda kalmiyoruz.

salih

Benim icin duygusallik merak konusu degil. Yazilarinda nesnel icerikten ziyade, öfke ve siddet gibi duygusal seylerde yogunlasiyorsun; bunu ifade etmek istemistim. Ayrica kaynagini degil, belirtmeden alintilamani yadirgiyorum. Literatürde intihal olarak gecer ve bu üzerinde cok durdugun ahlak kapsamina girer.

Tarih uzmani degiliz tabiki, ama...

1. Kaba hatlariyla bile vakif olmadigin bir konuda
2. Vikipedide okudugun bir paragrafla
3. Intihal yoluyla
4. Radikal cephe aliyorsun

Hosgörülü ve aydin insanlarin tutumu böyle olmamali.

Müslümanim diyen herhangi birine sorsan felanca kisi dinini bilmiyor, öteki dogru yasamiyor gibi safsatalarla karsilasirsin. Hep ayni, bilindik masallar bunlar. Fakat gercek su ki sevgi, hosgörü, ahlak ve dürüstlügü agizlarina sakiz yapan, isaret parmaklari baskalarina gösteren dindar arkadaslarimiz, icraatlarinda kendi ölcüleri cercevesinde daima iflas ederler.

Imogdi 12.05.2015 23:43

:D

...ich weiß das mich hier viele wg. meiner "Anti-Islam-Haltung"
nicht gut riechen können ..

ist aber alles halb so wild ;)
bleibt locker und glaubt an das was ihr wollt ..

1978salih 13.05.2015 12:21

katilmiyorum ama senin görüsüne saygim vardir !

Zitat:

Zitat von communist (Beitrag 2113719)
Benim icin duygusallik merak konusu degil. Yazilarinda nesnel icerikten ziyade, öfke ve siddet gibi duygusal seylerde yogunlasiyorsun; bunu ifade etmek istemistim. Ayrica kaynagini degil, belirtmeden alintilamani yadirgiyorum. Literatürde intihal olarak gecer ve bu üzerinde cok durdugun ahlak kapsamina girer.

Tarih uzmani degiliz tabiki, ama...

1. Kaba hatlariyla bile vakif olmadigin bir konuda
2. Vikipedide okudugun bir paragrafla
3. Intihal yoluyla
4. Radikal cephe aliyorsun

Hosgörülü ve aydin insanlarin tutumu böyle olmamali.

Müslümanim diyen herhangi birine sorsan felanca kisi dinini bilmiyor, öteki dogru yasamiyor gibi safsatalarla karsilasirsin. Hep ayni, bilindik masallar bunlar. Fakat gercek su ki sevgi, hosgörü, ahlak ve dürüstlügü agizlarina sakiz yapan, isaret parmaklari baskalarina gösteren dindar arkadaslarimiz, icraatlarinda kendi ölcüleri cercevesinde daima iflas ederler.

timeraiser 02.06.2015 11:48

Çamidekinler neleri beyenirmiş :D

http://www.izlesene.com/video/supriz...-komik/234159#

1978salih 02.06.2015 12:29

KENDISINE SAYGISI OLMAYANIN ; BASKASINA SAYGISI BEKLENILEMEZ !!

ESSEK SAKASI YAPAR GIBI GÖRÜNÜM VEREN BU IKI KOMIK INSANLARIN, NE YAZIKKI CAMI DEGIL DE EVDE BU SAKAYI YAPTIGINI ANLAYAMAYARAK , SAKA YAPILAN YERIN CAMII DIYE TANITILMASI DA , BI OKADAR MIYOPLUGUN BIR ISARETI OLSA GEREK !

SAKA VE GÜLMEK ELBETTE ISLAMIYETTE DE VARDIR !

LAKIN SAMIMI VE TEMIZ MÜSLÜMANLARA YILLARCA OKADAR EZIYET CEKTIRDILER KI , GÜLECEK BIR DURUMLARI KALMADI !

VE BU KADAR SAYGISIZ VE HAKSIZ LIGA MARUZ KALMALARINA RAGMEN, INSANLAR HALA SUKUNET ICINDE "MEVLAM NEYLERSE GÜZEL EYLER" DÜSÜNCESINDE VE INANCINDA , BIR DEGIL BINLERCE BU GIBI SALDIRILARA , SABR GÖSTERIYORLAR !

UNUTMAYIN, SEHITLIK MERTEBESINI BILMEYENE , VATAN TOPRAGI EMANET EDILMEZ !

O YÜZDEN DIR KI, NE RTE NEDE BASKA BIR LIDER BU TOPRAGIN KORUYUCUSU ASLA DEGILDIR !!

BU TOPRAKTA YASAYAN ,MILLETTIR VATANIN EMANETCILERI !!

BU VATAN ARABISTAN OLSUN DIYE BIR CABA ICINDE OLANLARIN , KIMLER OLDUKLARINI BU MILLET COK IYI BILIYOR !

DEGIL HER SECIMDEN ÖNCE BOS BOS KONUSMAK, ISTERSENIZ HIC SUSMASIN, MASUMUN EKMEGINE GÖZ DIKEN VE BEYINSIZ YANDASLARI !

BU MILLET HER DAIM MEHMETCIGE EMANETTIR !!

MEHMETCIGIN MEKANI PEYGAMBER OCAGIDIR !!

BUNU HER MÜSLÜMAN TÜRK BÖYLE BILIR !

UNUTULMASIN KI BU MILLETIN , ECDADI UNUTTURULMAK ICIN COK CALISILDI !

BIR TÜRKÜ BILE , AVRUPADA TÜRKLÜGÜNDEN BEZDIREN LERI UNUTMADIK !

DAHA 15 SENE EVVELINE KADAR , HER TÜRLÜ HOR GÖRÜLEN BU MILLETIN EVLATLARI , BAZI GERCEKLERI ARTIK GÖRÜYOR !

NEDEN ESKIDEN GÖRMÜYORLARDI DIYECEKLER OLACAK ARANIZDA !!

CÜNKI , COBAN AHMET OGLUNU OKUTAMIYORDU, CÜNKI CIFTCI ALI KIZINI OKUTAMIYORDU, CÜNKI KÖYLE ZEKI TORUNLARINI OKUTAMIYORDU !!

NEDEN I !!!!

BUDA BENDEN SIZE CEVAP OLARAK GELSIN !!!

https://www.youtube.com/watch?v=QUIGvKcIcgo

Zitat:

Zitat von timeraiser (Beitrag 2113995)
Çamidekinler neleri beyenirmiş :D

http://www.izlesene.com/video/supriz...-komik/234159#

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 19:44 Uhr.