Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

roman 28.01.2007 20:12

POTANSİYEL KATİLİN TİPİK BİR ÖRNEĞİ! o.T

ohne Text

chikeo 28.01.2007 20:12

lol

ja also ich bin bei der neuen religion dabei xD

wozu brauchen wir eigentlich die religion?
"Religion ist Opium für das Volk" &lt&lt- naja ixh steh nicht so auf drogen ^o^

28.01.2007 20:14

ben yanit vermiyeyim Daha iyi..

Cok farkli acilardan bakiyoruz Meseleye...

Orada Ermeniyiz Denerek Haksiz bir sekilde katledilen insana sahip cikmak. Ebediyen ermeni olmak Veya Vatani ermenilere birakmak Anlaminda degildir.

senin Hanim ve kizi Misafire ikram Deyisini Bu sekilde algiliyorum Ve dogru bir benzetme olarak Bulmuyorum.

28.01.2007 21:32

UNd was ändert das an deiner AUSSAGE

das Trabzonlular Light Fasos sind.... den diese Richtung hat deine Aussage...

Und denk ja nicht, du kannst alles OBJEKTIV betrachten

28.01.2007 21:35

Niye Romana diyecek lafin kalmadi

wiesooooo....

Söyledikleri yanlis degil..... ben sahsen son iki olayda TRabzonun ismini duydum.... ya sennnn...

28.01.2007 21:36

Lafla olmuyor ne yazik...

Millatin kafasi yapisi neyse odur.... her insan neyse odur...

Ayridiri diyorsun bu bir KEILIME.... das bringt nicht weiter... cikmaz sokak

28.01.2007 21:37

Tasinmasinda ben bir hata göremiyorum o.

ohne Text

28.01.2007 21:38

En güzelide zaten odur

Benim eski ögretmenimde aynisini derdiii....

Belirli bir seviyeden sonra, ancak insan kalir karsinda... Dinler Fasoluklar yok olup gider...

28.01.2007 23:02

sakin verme

sözünü esirgemeyen alpi konjünktüre uyuyor, gözünü kapatiyor ve rüzgar bitene kadar ayrodinamik olmaya calisiyor. güzel strateji. sen kendine yakistirdiktan sonra, bana da ancak eyvallah demek düser :)

29.01.2007 11:14

olay.. :)))

sagol roman..
bir kac tanesini noytralize etmeye calistim.. kisi bir ugras vermiski :))).. en az 20 kez siklamis.. :))
benim icinde fark etmiyor.. sade sikladigi yer mantikli bir sonuc verse.. ??? :))

29.01.2007 11:18

tebrik ederim..

her ne olursa olsun.. bu forumda rumuza bakmadan okumaya calisiyorum makaleleri, ama belirli bir noktadan sonra hanginizin yazdigini biliyorum artik..
ve bundanda söyle bir sonuc cikiyor..
HER BIRINIZI OKUMAKTAN BÜYÜK ZEVK ALIYORUM..
celiskiler.. dogruya emin adimlarla yaklasmak icin vardir.. ve son derece önemlidir..
küfürle konusmadikleri sürece yol bulunur..

insallah :)))

sende sagol alpi.. önem verip yer ayirdigin icin..

29.01.2007 14:06

cok fazla birsey icermiyor zaten makale

ohne Text

oezsu 29.01.2007 14:38

o.T.

Wenn man es will, bewegt man Dinge..

Der Wille muss nur da sein!

Ohne Wille ist es natürlich nicht zu schaffen..Das ist ja wohl klar!

Wenn man einige Themen oberflächlich auffasst, ist es ja verständlich, dass man die Themen mixed!

latinoqueen 29.01.2007 20:50

Atheisten Deisten Nihilísten???

hat es unter euch auch welche davon????
oder seid ihr allleeee ohne Ausnahmmmeeeee gläubige Moslems/MUslimaaaa??

29.01.2007 22:15

Welche Dinge willst du den bewegen

was sind deine Ambitionen ????

Ich würde es nur einmal gerne wissen...

29.01.2007 22:19

Das alles sind Wörter begriffe

jeder verbindet darunter was anderes... deswegen kann eigentlich keiner nur das eine oder das andere sein....

Atheisten wie sie im Buche steht gibt es meines Erachtens nicht....

An irgendetwas glaubt jeder... auch wenn er oder Sie nicht zugibt... Es gibt ca. 6 Milyarden Menschen und jeder interpretiert Religion und Gott anders...

Unter diesem Gesichtspunkt ist alles RELATIV... und niemand kann und wird jemals das auch ändern können... den es sind doch alles nur Wörter... Moslem sein Christ oder Atheist sein.....

oezsu 30.01.2007 14:17

o.T.

Ein Mensch sein!

Toleranz!

Miteinander leben (ohne Politik)

und noch einige andere Sachen, was ich nicht alles schreiben möchte!

latinoqueen 30.01.2007 14:30

an irgendwas glaubt jeder?

verstehe ich es richtig...du meinst Atheisten glauben nicht an irgendwas??
falsch enis, nihilisten glauben an nichts aber Atheisten glauben daran dass man Gott und Religion widerlegen kann...auch ein Glaube oda ned:)?
so what...heheh

roman 30.01.2007 18:12

Bir başka fark daha bulunmakta!

Aslında çok daha farklılıklar var.

Ateizmin de çok çeşitli olan farkları var.

Her ateizm Tanrıyı tanımama anlamına da gelmiyor, gelenleride sizin yazdığınız gibi bulunmakta.

Daha da başka bir fark var, Tanrıya inanç mutlaka herhangi bir dine bağımlı olmayı taşımıyor.

Gerekirse bu konuyu derinleştirebilirim.

roman 30.01.2007 18:48

bir ek daha asayım!

Nihilizm genellikle henüz olgunlaşma çağını yakalamamış, daha doğrusu o kadar yaşayamamış insanların yaşam sürecinde kendisini ortaya koyar adını vermeyeyim Nihilizmin o büyük ve saygın düşünürüde sanıyorum belirli bir süreden sonra Nihilist olmaktan vaz geçti.

Lütfen yanlış anlamayınız beni o yaşlarda ben de nihilistim. Dünyanın ve evrenin tek merkezinin kendim olduğumu ve en başarılı, en dürüst, en ilerici olanın hep kendim olduğumu düşündüm. Belki o yaşı aşmalarına rağmen bilgi yetersizliğinden yada bir yerlerde takıntılı bir Komplex in türetmesi olarak halen Nihilist olabilenlerde vardırlar.

Her şeye rağmen hem Nihilist olmanızı, hem de belirli bir dönemden sonra vaz geçmek isterseniz vaz geçmenizide destekliyorum.

İnsanların yaşam ömürleri bazı çok özel sorunlar ve görevlerde çok kısa gibi gözüksede, aslında uzundur.

Bu dönem için de insan sosyal bilimlerin her türlü düşüncelerinin içinde dolaşabilirler ve dolaşmalıdırlar da.

Başka türlü öğrenebilme sanatı oluşamıyor.

Selamlar...

30.01.2007 21:20

Die Möglichkeiten hast du doch o.T.

ohne Text

30.01.2007 21:23

Du hast es nicht verstanden

Gottes gluabe ist keine Sache der Glaube... es ist GENETISCH... jeder glaubt an Gott....

ABERRRRR im jedem Kopf ist dieser Gott ein anderer... verstehennnn ???

Sei es Moslenm sein oder Christ oder Atheist... das alles sind Wörter... mehr nicht

oezsu 30.01.2007 21:29

Bos konusmaktan nefret ederim! o.T.

ohne Text

oezsu 30.01.2007 21:34

o.T.

Lies Friedrich Nietzches Werke..

erkennst dann was sich von den Übrigen unterscheidet !

1insanol 31.01.2007 00:55

Müslüman Kardeslerime!

Biz Müslümanlar bunca olumsuzluklara ragmen, hayata olumlu gözlerle bakmaliyiz!Tüm yaratiklari yaratandan ötürü sevmeliyiz!

Her birey insanlik ailesinin mutlu birer ferdi olmasi gerektiginin SUUR ve mesuliyeti icinde olmaliyiz!
Insanlar bilmediklerinin düsmanidir.( Bu sifati tasimamaya gayret sarf etmeliyiz!

Bilhassa Rönesansla baslayan bati uygarliginin fen bilimlerindeki gelismesini, insanligin maddesel refahina olan katkilarini kücümseyerek degil; ahlakta Rönesansi yakalayamadiklarinin bilincinde olup, Ahlakin Bütün ilimlerin temelini olusturdugunu icratlarimizla bütün Dünya insanligina isbat etmeliyiz!
Ahlaksiz ilim cehalleten berbattir.
Dünyamizin tek eksigi var, Oda "BEN GÜZEL AHLAKI TAMAMLAMAK ICIN GÖNDERILDIM" buyuran Hz.Muhammed(sav)ve getirdiklerinin,Devlet ve müesselerine hakim olmamasidir.

Halbuki biz böyle degildik?

Batililarin madden yükselme caglari, bizlerin Madden ve ahlaken cöküs yillarimizla paralelik tasidigi icin;Dünyamiz Materyalist ruhun zebanisi olmustur.
Bu gercegi Dünyamizin sakinleri his etmektedir. Insanligin insanca , kardesce yasamasina nasil katkida bulunuruz? tez ve etütlerini, materyalist felsefelerde degil;, yaratilisin misyonuna uygun olan insan egosu karismamis ISLAM`i Hayata hakim kilmayla mümkün olacagini,yasayarak insanliga göstermeliyiz !...Ben bu gücü Müslüman genclerde görmekteyim...Fen ilimlerinde batililardan aramizdaki mesafeyi kapamak üzereyiz.,Nasilki fen ilimlerindeki kanunlarda aramizda celiski söz konusu degilse,Ictimai, Ahlaki kanunlardaki celiskiler kalktigi zaman INSANLIK KARDESLIGI MUTLULUGU YAKALAYACAKTIR.Bu kanunlarida ne Hans, ne Hasan, ne joundaun vaaz edebilir.. Insanligin fitrat dini olan Islam medeniyeti bu cevheri benliginde tasimaktadir!

Cennet Mekan Necip Fazilin buyurdugu vecihle,biz Günesi ceketinin astarinda kayb edenlerden olmamaliyiz!

Hakkin Karsindaki babamiz, liderimiz, hatta tüm Dünya sömürgecileride olsa, Haktan zerre taviz vermemliyiz!
Unutmamaliyiz ki; Bizler sadece Rabbimiza kul olmakla mükellefiz.
sayet bugün birilerine boyun egiyorsak,agirligimizi kullar tanzim ediyorsa, anlamaliyiz ki;Kullugumuzu Rabbimize degil, yaratiklara yapmaktayiz.
Bu durumda,kendimizi zor bir mühasebeye tabi tutmamiz gerekecektir.
Öncelikle LAILAHE ILLELLAH`i anlam ve maanasini,en ince detaylarina kadar tahsil edip,Müslüman olmanin haz ve yüceligini,aksiyon ve adaletini, cesaret ve merhametini anlayip özgüvenimizi kazanmaliyiz.Allah` Hakkiyle kul olabilen hic bir insani Allah $erefden magrum yasatmaz.Bugünkü Islam cografyasindaki vahsetin, hatta tüm dünyadaki adaletsizligin, tek müsebibi,biz Müslümanlariz.Binaen-aley beseri sistemleri Allah yasalarina tercih etmeye basladigimizdan beri,Rab yerine beseri koymusuz.
Iste O sahte rablerde dünyamizi fesata vermektedir.

!MÜSLÜMAN GENC!

Irkini üstünlük degil, zenginlik bilmelisin!
yüceligi "kan" da degil,Hakta aramalisin.
Hedefinde irkini yüceltmek varsa,
Islam ahlakiyla, boyanmalisin.

Le$ kargalari gibi, ilim ucmakla olmaz,
marjinal toplumlar hürriyet bulmaz.
Ilimde, irfanda, öncülükse hedefin;
Ümmet bilincini ta$imalisin!

Ahlak lafla olmaz,Hakka itat ister,
Kirlenmis dünyamiz yüce ahlaki gözler,
iffetin,namusun, metafizik gücünü;
Dünya insanligina göstermelisin!

Deden gibil abdest alip firattan,
tunaya eri$,dü$me kirattan!
Nakil ve akillan gönülleri feht edip;
Dünyayi zulümden kurtarmalisin!

Nutuk degil, Hakka cagiriyorum
zan etme ütopya söz ediyorum
Islam`i hayata hakim kilarsan
Sana cemalullahi Müjdeliyorum!

Selam ve duaile

latinoqueen 31.01.2007 12:08

wassssss redest du bitte??

willst mnich auf den arm nehmen......hahahah der Glaube beziehungsweise die Religion ist wahrscheinlich deiner ansicht nach auch noch auf der DNA neben guanin und adenin gespeichert mauahahhaahhaaha
*totlach*

connylingus 31.01.2007 14:33

Leitfaden für die Foren

Mir fällt beim Durchstöbern der Foren jedes Mal auf, wie persönlich und verletzend viele Beiträge sind.
Ich denke, daß wir ALLE in der Lage sind diese Foren als eine KONSTRUKTIVE & PRODUKTIVE PLATFORM, statt sie als eine DESTRUKTIVE PLATFORM zu nutzen.

In diesem Sinne möchte ich jemanden Zitieren:
""Es ist besser, für etwas zu kämpfen, als gegen etwas.""

Amos Bronson Alcott

Nutzt Eure Energien sinnvoll auch diese Resourcen sind irgendwann augeschöpft. :o)

Conny

latinoqueen 31.01.2007 21:43

o.T.

die meisten meinen ja der sei voll der Spinner...hab letztens ein Kapitel gelesen aus seinem Buch.......der Titel war...:
"warum ich so stolle Bücher schreibe"
*lol*

latinoqueen 31.01.2007 21:44

siehst du...

einmal schreibt hier jemand etwas richtig konstruktivess rein.,..und schon wird er/sie rot,,,...püäähää lächerliche Gesellschaft hier.....aber ud hast Recht,....man darf sich garnciht auf das Niveau einiger Leute hinabsenken...

01.02.2007 13:00

Asichtssache... so ist das nun mal o.T.

ohne Text

01.02.2007 15:05

déjá vu?!?

copy&paste - viva la butch&femme!

01.02.2007 16:46

Ben sözümü Hic bir yerde

Hic bir zaman esirgemem.
Bunu Simdiye Kadar ögrendiysen mesele yok.

Strateji ise Her Zaman iyidir.
Strateji sahibi olmayan insanlar her zaman her yerde Kaybetmeye mahkumdur.

01.02.2007 22:32

hä? o.T.

ohne Text

01.02.2007 22:33

hä?

wer erscheint hier rot? mein beitrag, ihres? also ich gebe keine bewertungen ab. und wenn jemand eine neg. bewertung abgibt, dann sollte er/sie sich fragen wie es weiter gehen soll mit seinem/ihrem leben.

ebrarnisa 02.02.2007 01:11

Diziler ve arka plani

“% 99’u Müslüman olan memleketimizde Müslüman kesimin zihninde dinî bir anlam ifade eden kutsal isimlerin tüm Türkiye’nin seyrettiği dizilerde küçük büyük herkesin beynine kötü imajlar kullanılarak gerçek mânâları dışında kötü bir biçimde yerleştirilmektedir. Bunun tesadüf olduğunu söylemek saflık olur. Bu dizilerin yapımcıları ve arkalarındaki güçler yetkililerce incelenmelidir. Bu şekildeki farklı dizilerin birçoğunun yayınlandığı kanalın ortak adresinin ATV oluşu da dikkate değerdir.

“Gafur: Kelime anlamı olarak, bağışlamada, merhamette sınır tanımayan anlamına gelmekte olup ALLAH’ın 99 isminden biridir. Çarşamba günleri ATV’de yayınlanan Avrupa Yakası dizisinde psikopat, elinde bıçakla dolaşan, kendisinden her türlü kötülük beklenebilen, cinsel sapkınlıklar sergileyen, özürlü giyinen, komşunun karısına göz dikmiş tipleme.

“Burhan: Sağlam delil mânâsına gelmekte olup Kur’ân-ı Kerim’in isimlerinden biridir. Avrupa Yakası dizisinde ise psikopat, aptal, cinsel sapkınlıklar sergileyen, dedikoducu, salak tiplerden birinin adı.

“Tacettin: Dinin tacı anlamına gelmekte olup Avrupa Yakası dizisinde en şapşal, salak, beyinsiz, herkesin arkasından dalga geçtiği, kolay işletilebilen cahil karakterin adı.

“Aziz: En yüce, en üstün anlamına gelmekte olup ALLAH’ın 99 isminden biridir. Aziz isimli karakter ise ATV’de yayınlanan Beyaz Gelincik dizisinde kadın pazarlayan, psikopat, katil, başkasının karısına göz dikmiş, aşağılık dizi karakterinin adı…

“Kadir: Her şeye gücü yeten mânâsına gelmekte olup ALLAH’ın 99 isminden biridir. ATV’de yayınlanan En Son Babalar Duyar adlı dizide sahtekâr, yalancı, para için her türlü dalavereyi çevirebilen başrol oyuncusu…

“Amil: Amel eden, ibadet eden, iş ve aksiyon sahibi anlamına gelmekte olup Peygamberimiz’in isimleri arasında yer almaktadır. Hayat Bilgisi adlı dizide ise aklı fikri para, sahtekâr, yalancı bir okul müdürünü canlandırmaktadır.

“Mennan: Çok ihsan eden, lütufta bulunan anlamına gelmekte olup ALLAH’ın 99 isminden biridir. Hayat Bilgisi adlı dizide ise üçkâğıtçı, düzenbaz, uyanık, yalancı, ikiyüzlü okul hizmetlisinin adıdır. Dizide, müdür, “Mennan gel lan buraya hayvan” demekte, ALLAH’ın bu güzel isminin böyle aşağılayıcı bir cümlede kullanılması kesinlikle kabul edilebilir değildir.

“Bu isimler toplumumuzda “ALLAH’ın kulu” mânâsına gelen Abdülkadir, Abdülmennan, Abdülaziz şeklinde kullanılırken veya kullanılması gerekirken bu dizilerde Abdül kısmının çıkarılıp direkt olarak ALLAH’ın 99 isminden biri olarak kullanılmaktadır. Dizilerde öne çıkarılan, imrendirilen isimlerin neden yukarıda bahsedilen isimler gibi olmadığı da bir başka soru işaretini aklımıza getirmektedir.

“Bu milletin başına ne geldi ise, bananecilikten geldi. Dilerim sizler milletine ve değerlerine sahip çıkanlardan olursunuz. Saygılar.”
Bir gazetede okudugum bu yaziyi sagduyuyla okumaniz temennisiyle...

nazarboncugum24 02.02.2007 15:13

Tesekkürler

Sevgili arkadasim, yazmis oldugun blog icin tesekkürler..Yazdiklarini okuyunca neye ugradigimi sasirdim, gerci yazini okumadan önce o isimlerin ne manaya geldigini bilmiyordum...Ögrenince inan utandim müslümanligimdan...O kutsal isimleri nasil olurda böyle tiplemelere yakistirmislar anlamiyorum, ve kasitli mi yapildi acaba demektende kendimi alamiyorum, eger böyle ise gercekten vay halimizeki degerlerimize sahip cikamiyoruz...Bu yazini kopyalayip diger arkadaslarima e mail olarak atacagim...

Tekrar tesekkürler

roman 02.02.2007 19:54

Biraz daha yukarıya LÜTFEN!

Vallahi ben bu güne kadar İslam dünyasının peygamberinin böylesine çeşitli isimler taşıdığını okuduğum İslam Tanrısının sunduğu kutsal dini kitap olan Kuranı Kerimde bile görmedim.

İslam dünyasının Allahın bilmem kaç türlü isimlerini okudum.

Hatta bu sayfalara Allahın isimleri ile bile giren kişilerin olduğunu bilmekteyim bir örnek Gaffur?..!!!

Tuhaf değil mi bu tür ilişkiler.

Tanrıyı bile insanlaştırmak? bu kadar basitleştir mek??

Allah akıl fikir versin sizlere!!!

Ve doğru yola getirsin!!!

Hani nerede ise Allah benim diyebilecek kadar da terbiyesizlik kokmakta yazılanlardan.

Ben hiç bir dinde (İslamın dışında) kişilerin Tanrı, yada Allah ismi ile bir şeyler yazdığına.!!!!

roman 02.02.2007 19:56

o.T.

(Ben hiç bir dinde (İslamın dışında) kişilerin Tanrı, yada Allah ismi ile bir şeyler yazdığına.!!!!) GÖRMEDİM VE OKUMADIM.

roman 02.02.2007 19:57

İsalamda Blogcu ne anlama gelmekte??? o.

ohne Text

roman 02.02.2007 20:05

Güzel kardeşim bu sayfalarda,

Dejavü olabilir mi hiç???

Linç edilirsin vallahi!!!

Bir ara insanlığın Tanrı kavramları ile yaşadığı ruhsal gelişimleri üzerine yazdığım minnacık, doğa ( balta girmemiş ormanlar, savanlar, kutuplar vs ile ilgili okuması yazması bile olmayan toplumların ve dünyanın halen tüm gelişmiş bilgilerine rağmen Antik Mısırlıların oluşturduğu değişik Tanrıların bundan tam beş bin yıl önce var olan düşüncelerinin minyatür yaradan sevgisini koyunca.

Beni Tanrı değilde Tanrılara tapan olarak ilan edebilen şahısların varlığını görünce gece karanlığında aydınlığa ulaşabilmek için tartışmadan öte o karanlığı yırtan bir ıslık çalmanın daha doğru olduğunu düşündüm ve inandım.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 04:26 Uhr.