![]() |
ROMAN,sen bana niye böyle yazmiyorsun?
yoksa banami yazmak istedinde yanlislikla oraya ekledin :)) ama senin canin yinede sag olsun,ben seni yagsiz,balsiz ve yalakalik yapmasanda seni dostum ilan ediyorum.umarim yakinda bir saksuka yeriz birlikte :))
|
BURASI DIN FORUMU..
Arkadaslar burasi Din Forumu, lütfen politika ile ilgili yorumlarinizi Politika forumuna yaziniz.. lütfen..
|
buyur güzelim..
tanimakta istemem seni..
yazilarinla insanlara her daim seni tanima firsati verirsin bir sekilde.. her ikinci makalenin niye sana ait oldugunu söylermisin??? tabiki taninmak istendiginden.. seni tanimak gereksiz.. senin burada yankilanan bir fikrin var.. ve o fikri taniyorum.. hatirlatayim istersen.. hangi makalenle en güzel sekilde tanidigimi... buyur güzel kiz.. bu bos kafalilar hep ayni düdügü caldiriyorlar - herkez ne mok olduklarini biliyor, bozuk plak gibi hep ayni propagandayi yapiyorlar türk communitilerde, artik canima tak etti be öffffffff gitsinler kendilerine forum acsinlar, ama yok, illaki bizim bulundugumuz yerlerde streslerini atmaya ve komplekslerini tüm dünyaya sunuyorlar asagilik mahluklar, biktik artik beeeeeee cikin bizim dünyamizdan sizi virüsler, kendinize dünya kurun ve Türkiyeden ve türk ortamlarindan SIKTIRIN GIDIN ARTIK üffff be :) kusura bakma abi yaaa gina geldi artik YAKISTIMI??? |
sagolasin roman..
ama bunlari inanki yazmak istemezdim..
|
Ismin gibi Roman!
Bana bak Roman.. Beni burda ikidebir Provake etmeye kalkisma lütfen..
Su benlik duygunu as artik!!! Ben hic bi zaman BEN dogruyum BEN en dogrusunu bilirim diye iddiada bulunmadim.. Savunacaksan, tüm cinayete gimis kurbanlari anlat buarada... Savundugun Hrant DInk dahi Ermeni ayrimi yapmadan Türkiye Cumhuriyetinde beyaz güvercinler ucar demistir.. Burada insanlari yanlis yönlendirme!!! Neyin beni asip neyin asmadigina ben karar veririm.. SEN DEGIL!Benim adima asla ve asla bir daha konusma Aydin insan kendisi ile ugrasir ve fikirleri dgerlendirir... Sadece kendini bulamamis ve ilimsiz insan Insanlari degerlendirir..Aynen senin yaptigin gibi ;) Aydinlik günlere.. Not: Fikrimi aciklamada korkummu var?? Güldürme beni.. Bu kadar batma camuru, cikmasi zor olur ;) |
o.T.
Sana yazdigimi hatirlamiyorum..
Su anki durumu degerlendirdim..Katiller sadece Trabzondan cikiyor diye bi terimde kullanmadim..! Herseyi anladigin gibi degerlendirmeden vazgec ve iyi okuyup anlamaya calis! Saygisizliga gerek yok! |
Deniz Feneri
BİZ KİMİZ?
Ramazana mahsus bir televizyon programı hazırlanacaktı. Amaç yoksulluğa dikkat çekmek ve yardımseverliği teşvik etmekti. Kanal 7 Yönetimi karar verdi. Program Dairesi “Şehir ve Ramazan” adıyla yayınlanacak bu program için gerekli hazırlıkları tamamlandı. 1996 Ramazan ayında “Şehir ve Ramazan” programı ile iyilik hareketimiz başladı. Uğur Arslan’ın İbrahim Uğurlu ile birlikte sunduğu “Şehir ve Ramazan” ilk zamanlar sponsorluğunu marketlerin yaptığı bir yardım çalışması yürüterek işe başladı. Kanal 7 Yönetimi programa gelen yoğun ilgi nedeniyle ve ramazan sonrası da iyilik hareketinin yürütülmesi düşüncesiyle “Deniz Feneri” isimli yeni bir program başlatarak iyilik hareketini devam ettirdi. İlk Dernek Olma Fikri Ancak gün geçtikçe yardım isteyen ve bu talebi karşılamak isteyen kişi sayısı hızla artıyordu. Bu çalışmanın sponsorluk ve program eliyle yürütülmesi artık mümkün değildi. Bu kadar ağır bir iş yükünün ancak tüzel kişiliği haiz bir sivil kuruluş tarafından üstlenilmesi gerekiyordu. Deniz Feneri"nin bir dernek olması fikri ortaya atıldı ve 1999 yilinda Almanya"da faaliyetlerine başladı. Çok samimi, dürüst ve düzgün yürütülen bu iyilik hareketi toplumumuzdan çok büyük bir ilgi, sevgi ve destek gördü. Tabii olarak bu güvenin karşılığında, yapılan hizmetin layıkıyla yürütülmesi de gerekirdi. İnsanların güvenlerini zedelememek gerekirdi. Bu hizmetin, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde yapıldığından daha da iyi yapılması gerekirdi . Konu çok mesuliyet gerektiriyordu. İnsanların emanet ettiklerini, ihtiyaç sahiplerine adaletli, kaliteli bir hizmet anlayışıyla ulaştırmalıydı. Deniz Feneri e.V. başta Almanya olmak üzere avrupanın çeşitli ülkelerinde hesaplar açarak yurt dışında yaşayan yardımseverlerin yardımlarını en kısa ve en güvenilir şekilde ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırarak adaletli, kaliteli ve güvenilir hizmet anlayışıı? gerçekleştirmiştir. Deniz Feneri e.V. bir gönül alma teşkilatıdır, bir köprüdür aynı zamanda. Varlıklı olan gönüllü verirken, alanın da gönlü hoş edilmelidir. Deniz Feneri e.V. dünyanın her bölgesinde dini, dili, ırkı ne olursa olsun yardıma muhtaç tüm insanlara ulaşıncaya kadar calışmaya devam edecektir. Vakifbank Frankfurt Konto: 33 44 BLZ: 501 209 00 ...SIZ"DE BIR DENIZ FENERISINIZ... www.denizfeneri.biz |
Beni müthiş küçük düşürdün!!! Pes.
Sanki bulunmaz bir Hint kumaşısın. Ne bu celallenme böylesine.
Rahatsız mı oldun Özsu yazdıklarımdan. Ben yalnızca senin yazdıklarını anlamaya çalışmaktayım. Başkada bir anlamda çıkmıyor yazdıklarından. Çıktığını iddia ediyorsan daha net, daha açık yaz, hakaret ve tehdit olarak yazdıkların gibi açık ve samimi olsun. Geç bu kişilik benlik saçmalıklarını bir kenara, bana fikirlerin ile gel, eğer varsa bir kırıntılar. Bu güne kadar hiç bir şey ile karşılaşmadım senden fikir olarak. Senin gibi düşünmeyen herkes ile sorunların sürekli bulunmakta, sen sorun yaratmıyorsun sorunlusun. Daha önce ki değişik insanlar ile olan tartışmalarında da bunu sürekli sergiledin, ki o kişiler bu sayfalarda gerçekten bir şeyler ile tartışılabilecek çapta olan insanlar. Agrasif (sinirsel) bir konumun var senin, kırıcı ve itici ve senin ile bir şeyler yazışmaya değip, değmeme sorusunu bende bırakan ve yazışmamanın daha doğru olduğunu düşündüren... Neymiş efendim diğer öldürülmüş Aydınlara değinmemişim, hanım efendi için bir papağan gibi sürekli bunu vurgulamam gerekiyormuş. Daha bu sayfada kaybolmamış Halilin uzun bir liste olarak koyduğu ve hem de senin ile olan tartışmada sana sunduğu o listeyi ilkokullu çocuklar gibi sürekli bende sana bir şeyler yazarken hep yazılarımda mı taşımalıyım??? Senin sorunun son öldürülen aydının ölümüne karşı savunduğun kendine ait değerlerinden dolayı açıkça, sağa, sola yalpalayamadan karşı çıkabilme denilen gerçek değer sorunun var. Özsu hanım biz dünkü çocuklardan falan değiliz, bu tür konularda oraya, buraya sapmadan dürüstçe yazarız yazacaklarımızı. Enis ile olan özel sorunundan, daha doğrusu Enise olan gıcıklığından özellikle Enise katillerin Trabzonlu olmalarını özel bir ima ile değindiğinin hiç te farkında değilim!!! Resmen bana senin ile yazışma konusunda hiç bir zevk vermiyorsun. Ben sinirsel insanlar ile bu sayfalarda yazışmayı sevmiyorum. Hele kurnazlar hiç... Bu tür yazışma kültürleri ve adabı benim kültürümün içinde yeri yoktur. Kafana göre takıl bundan sonra... |
YAKISTI TABIKI HEMDE BAL GIBI!!
seni neden rahatsiz ettiki bu yazdiklarim anlamadim ? yoksa sende kendini o takimami dahil ediyorsun ?eger öyle ise sana diyecek biseyim yok tabiki seni rahatsiz edecek ozaman.
Bu arada senin beni tanimana aslinda hic gerek yok, nasil olsa 1001 nick ile yazisiyorsun :)) BU DA SANA YAKISTI DEMI ? :) |
Allah SELAM´ete erdirsin seni !
hersey ortada kimin ne oldugu ;)
Istersen önce sen kendi yazilarini oku! ;) Esen kal! |
Pardon...
...Taptigin TANRI´larin belki yardimci olur sana Selamete ermekte ..Ne dersin??!!?
|
DU hast wohl einen Rad ab
Sistemde duygusalliga yer yokmus LAGA LUGA....
Simdi senin Dinkten ne farkin var... tüm Trabzonlulari ayni keseye koydun... ammada ILERI DINCILIK seninkiside.... Zu viel Religion kann und ist wohl OFFENSICHTLICH SCHÄDLICH |
Deniz Fenerini seviyor ve yardim ediyoru
z... bu yil kurban paralarini ailece Deniz Fenerine verdik....
TR capinda son yillarin en güzel calismalarini Deniz Feneri gerceklestiriyor.... ve buda bizleri cok cok mutlu ediyor... Devamini bekleriz... :) |
DINI Politika ic icedir
zannetmeki her DIN adina yapilan söylenen cikarsiz ve OBJEKTIFTIR.... kesinlikle degildir...
EN büyük Poltikacilar zaten DINI kullanarak Saltanat sürerler.... her zaman öyleydi |
Olay söylediklerinde degil
tavrinda sorun var senin....
Du bist wie Frau Merkel... auch Sie ist uneinsichtig, so das der umgang mit Ihr einem nicht gefällt.... Söylediklerin degil.. söyleyis biciminde sorun var.... |
Türkiyede en dürüst ve insancıl olan,
güzel bir sosyal kuruluş.
Yürekten kutlarım. |
Ahlaksiz Herif :o(
Dilerim Hak dan Dilegin Senin Icin olsun !..
|
bu makaleleri al al boyayanin ..
beyninde acaba fasulyemi bitiyor???
sagol arkadasim.. yakinmaktan kurtulup icrate gecen kurulslardan bir tanesi.. iyiki varsin.. deniz feneri.. |
hranti neden din forumunda tartisiyoruz.
bu sunu gösteriyor..
hala her birimiz dinle yargiliyoruz olaylari.. bende bu cok baska bir forumda tartisilmali.. mutafyaninda dedigi gibi .. bizimle -ters- düsse bile ............. ben sahsen .. annesi ermeni .. babasi müslüman ikiside türkiye cumhuriyeti vatandasi bir vekil isitiyorum... lütfen saldiri niteliginde makaleler eklemeyelim artik.. yorumunu yapmadanda makaleyi kirmiziya yada yesile boyamiyalim.. var ise bir sözümüz .. insani bir sekilde tartisalim.. |
makale ipta news-politik acilmis bile :)
ohne Text
|
o.T.
Aciklamamin DINLE ne alakasi var..
Ben hic Dinden bi yazi göremiyorum.. Yazi sirf Politik bi yazidir! Herseyi Din terminolji altinda kavramaya kalkma ;) |
DIN VE POLITIKA AYRIDIR! o.T.
ohne Text
|
INSAN
Insana " Etiket " vurmak,Insanliktan Istifa icin ilk adimdir.
Alcakca Öldürülen bir insana Karsi insanlik Görevimizi yaptik. Olan biten budur. Onu " Ermeni " oldugu Icin Öldüren kafa ile Onu Yüceltmek temize cikmak icin " Ermeni " olan Kafa Prensipte Ayni kafadir. Yüce duygulara hitap eder gibi görünse de.. Etiket Icin Öldürüleni; Etiketlere bürünerek af dileyen Temizlenmek Isteyen Yarin Amerikali,Rum ,Yahudi,Türk,Kürt Olacaktir.. Ama insanlik yolunda Ucuz bir "imitation" görüntüsü verecektir. O halde Sahteliklerden vazgecerek insan olarak; karsimizdakileri Insan olarak görmeye ne dersiniz ?.. |
Insan Olamamak
HER şey onu "insan" yapmak içindi.
Devletleri, onu "insan" yapmak için kurdular. Devletin anayasası, toprağı, sınırları, kurumları, kavramları, o "insan" olsun diyeydi. Ama o "devlete" takıldı, "insan" olamadı. * Bayrak, onu "insanı" yapmak içindi. O bayrağın altında doğsun, yürüsün, büyüsün, öğrensin, gelişsin, düşünsün diye. Bayrak, o "insan" olsun diye vardı. Ama "bayrağa" takıldı. "İnsan" olamadı... * Marşlar yaptılar o "insan" olsun diye. Ona insan kimliğini ve yüce hedeflerini göstermek için destanlar, öyküler, efsaneler, tarihler yazıldı. Türküler, şarkılar o "insan" olsun diyeydi. Ama o marşlara, efsanelere, öykülere, destanlara takıldı. "İnsan" olamadı... * Din o "insan" olsun diyeydi. Kitaplar o "insan" olsun diye indi yere... Ayetler, dualar, ibadetler, farzlar, sünnetler... İbadethaneler, minareler, ezanlar... Onun "insan" olması içindi. O "dinci" oldu. Ama "insan" olamadı... * Dün Türkiye"yi ağlatan oydu: Ezberinde; devlet... Ağzında; bayrak, vatan... Dilinde; tekbir... Ama o "insan" değil. Bu bayrak, bu devlet, bu vatan, bu marşlar, bu türküler, bu din, bu kitap, bu söylevler, bu dualar... Tümü onu "insan" yapmak içindi... Ama o her şey oldu da... "İnsan" olamadı. Dün sizi ağlatan oydu. Hiçbir şey onu "insan" yapmaya yetmedi. Yetmiyor... Bekir COSKUN |
Tamamen katiliyorum!!!!!! o.T.
ohne Text
|
Özsu ve Roman
Ne oldu sizlere Böyle ?
Ben sizin Karsilikli nezaketinizden Haz alarak Okuyordum sizleri; Neden Böyle Oldu ?.. Lütfen Kirmadan Kirilmadan söyleyelim Fikirlerimizi.. Yapmak Istediklerimizi söyleyelim.. Cok Uc"lar da olsa da söyleyelim.. Kirilmadan Dökülmeden.. Yapmak isteyip de hic Bir zaman Yapmadiklari seyler icin öldürülen insanlarin Ülkesinde;bari söylediklerimiz icin Yargilamayalim Birbirimizi.. Biz Roman Ile cok Kirdik birbirimizi.. Bunun hic bir sey getirmedigini anladik.. o halde eski,o cok güzel tartismalariniza geri dönün.. sevgiler.. |
Biliyorum Özsu :o)
Tesekkür ederim.
|
Selam Alpi!
İyi niyetli olduğunu biliyorum, aynı şekilde iyinetli biri olduğunu sende biliyorsun.
Sen ve ben ne katı tartışmalardan sonra bu kadar olgunlaşabildiğimizi her ikimiz de biliyoruz. Ne gazlara geldik, ne pravakosyanlara geldik, ne dolduruşlara geldik, neler, neler yazdık karşılıklı birbirimize. Şu an bile pek çok konularda aynı şeyleri savunmuyoruz, savunmak zorunda da değiliz. Ama, bir tahammül, bir saygı, bir farklı olan düşüncelere karşı alicenaplığımız ve onların savunabilmesinin özgürlüğünü ve ortamlarını yaratabilme denilen hoş görüye inançlıyız. Biz her ikimizde buduruma ulaşısıya kadar diyetler ödedik ve belkide halen ödeyeceğiz. Aşağıda biz hepimiz Ermeniyiz cümlesinde halen bir takıntın var eski inançlarından kalan bir tortu olarak ama savunma şeklin eskisi gibi değil, daha yumuşak, daha sevecen, daha anlayışlı. Benim karşı çıkışım çok daha önceleri olduğu gibi sert değil, katı değil. Fakat ortak bir noktamız var her ikimizde şiddete, bilgiye, insana düşman olabilenlere, kıyabilenlere kıçımız, başımız oynamadan, bir tarafa göz kırpmadan karşı çıkma denilen dürüstlülüğümüz var. Bırakalım bu olgunluğu ulaşasıya kadar birileride kendi çapında o diyetler ile boğuşsunlar ve kaybettikleri değerlerin neler olduğunu öğrenebilsinler. Selamlar... |
Ve Aleyküm selam Roman..
Söylediklerin Dogrudur.
Yanliz Bir noktayi acikliga kavusturmak istiyorum. " Hepimiz Ermeniyiz " Slogani ile Sorunum yok. Sadece Sucluluk piskolojisi ile kararlastirilmis bir slogan olarak görüyorum. Keske Samimi olsa.. Ben hic bir takinti görmeden Haykiriyorum: Ben Türküm,Ermeniyim ,Kürtüm Yunanim Amerikaliyim ,RUSUM !.. Camurdan bu gün e Ilahi güc ile yogurulmus Mental yeteneklerini Kazanmis,Doganin en kücük katresini Bünyem de tasiyan his eden ve yaratilani Yaratan dan ötürü seven INSANIM ! Bu alem de Canli cansiz her maddeyi Özüm de tasiyorum. Onlara Kiymak ;Kendime ,özüme Aslima,Allahima Ihanettir. Ben dedigin gibi diyetler ödeyerek bu gün e geldim.. Baskalarina da En icten bir sekilde dilerim. |
Sevgili Andua!!!
Bu sayfalarda bulunan renkler ya insana hakaret edebilmek için, yada birbirine düşürebilmek için bulunmaktadır.
Sen o güzel yüreğinde renklerin en güzel ressamlara yakıştığını düşün lütfen. Bu sayfalara yakışmıyor o güzel renkler. Sende bilirsin ki çirkin olan hiç bir renk yoktur. Selamlar... |
Aynı duygulardayız Alpi. o.T.
ohne Text
|
Sevgili Alpi!
Sanıyorum son yazdığın o güzel cümlelere en uygun düşen duygular, çok sevdiğin ve sevdiğimiz Bekir beyin bu günkü yazısı çok uygun.
Tekrar selamlar ve sevgiler... Bebeklerden katil yaratmak... CNN Türk’te Nebil Özgentürk’ün "Bir Yudum İnsan"ını seyrediyorum. O acılı kadının zihnimize düşürdüğü "bebeklerden nasıl birer katil yaratıldığının" sanki yüreğimiz sızlayarak izlediğimiz "Ti-Vi dizisi" gibidir "Bir Yudum İnsan"lar. Barış önerdiği için yok edilen sanatçılar... Sevgi istediği için vurulan aydınlar... Ölüme ve kana karşı çıktığı için öldürülen düşünürler, şairler, edebiyatçılar, ozanlar... Ayakta kalanlar yaralı-bereli. Önceki hafta "Bir Yudum İnsan"a bakıyorum; bu sefer vatan düşmanı (!) bir gözbebeğimiz sanatçı: Halit Refiğ. Yaptığı filmi yaktıklarında, bir sanatçının nasıl yaşarken vurulduğuna tanık oluyor insan izlerken. "Yorgun Savaşçı"nın yazarı Kemal Tahir’in "vatanı sevmediği" için 14 yıl zindana atılışı... Yol arkadaşı Názım Hikmet’in kaçıp vatan toprağına hasret ölüşü... Ve 1983’te "Yorgun Savaşçı" filminin devlet heyeti önünde yakılışı... Aslında tümü birbirinin parçaları. "Bebeklerden katil yaratma" dizisinin sanki bölümleri. * Bu ülkede barıştan, sevgiden yana olmuş da vurulmamış, yüreği kanamayan bir tek olsun; aydın, sanatçı, şair, edebiyatçı, düşünür, kısacası "Bir Yudum İnsan" yok... "Bebekten katil yaratan" sistemin, daha bu bebekler doğmadan çok önce uygulamaya koyduğu yöntemdir bu: Önce bebeklerin katil olmasına karşı çıkanları yok etmek. Ki bebekler, sistemin "katilleri" olabilsinler. Bunun için bu ülkenin "bir yudum insan"ları; edebiyatçılar, şairler, aydınlar, sanatçılar ya kovalandılar el diyarlarına, ya vuruldular, ya zindanlara atıldılar. Kalanlar yaralı-bereli. Sonra kirli sistem yürüsün de yürüsün. * Sistemi sürdürebilmek için "bebeklerden katil yaratmak" gerekiyor a dostlar. Elbette bilinçli, planlı, hesaplı... Ve bir gün, aydınlığa koşan yol arkadaşı vurulmuş, ağlamakta olan bir kadın, sistemin utancını haykırarak soruyor: "Bebeklerden nasıl bir katil yaratılıyor?.." Nasıl?.. Bekir Çoşkun. |
Cok yerinde bir yazi
Bekir Coskun"lara Ihtiyaci var Ülkemin.
|
edebiyat denemelerin
cok hos, fakat nitekim elde fikir ve düsünceden oldugu kadar hakikatten de uzak olan bir yigin zirva kaliyor. tek gercek: "kendin icin istemedigini baskasi icin isteme!" bu aileler, toplumlar ve devletler icin de gecerlidir; felsefe de, din de bunu baz alir ve bu esasa uymayan hic kimse insanlik, kardeslik adina edebiyat yapamaz!
her insanin kendine göre mukaddesatlari varsa, ayni sekilde her insanin bir ülküsü, esas durusla ve kesin tavirla "herseye eyvallah, ama burada dur!" diyebilecegi haddi var demektir. ben türküm ve beni diger insanlardan ayiran mukaddesatlarim vardir, ayni almanin, fransizin veya ingilizin de kendilerine göre degerleri olacagi gibi. devletler bu kaide ile kurulur, sinirlar buna dayandirilarak cizilir. bunu mutlaka idrak etmek gerekiyor! gerisi, 60"li yillarin "flower power" dönemine ait, arka plan"da insan kaniyla güncel dünyanin anatomisi cizilirken, ön tarafta eslerini dahi paylasan hippi"lere, lümpen"lere "all you need is love" esliginde anlatilan 1001 gece masali. adini "tecrübe" koydugun, kafanda kaliplasan bir avuc slogan ne kadar yalansa, sosyalizmin sonsuz kardesligi, "american way of life"in dipsiz hürriyeti de bir o kadar yalandir. dünya yeniden sekilliyor, herkes bir bir yerini aliyor, ilk piyon araplar, kürtler ve ermeniler katlanilir zaiyat olarak öne sürülüyor, sen ise kendini avutuyorsun. cok soguk günler bizi bekliyor dostum; sadece mevsim kis oldugu icin degil. tükenmek bilmeyen nice tatli rüyalara! |
Bu Rüya degil ki benim Dinim..
Sen Ortada isik verev degisik sekilli Degisik renkli Mumlara bakiyorsun dostum..
Gel Bir kez olsun Isiga bak. Mumlarin sekli ne olursa olsun Isigin kaynagi tektir.Ikilik yoktur onda. |
Görebilenlerden oldugun icin Tesekkürler
ohne Text
|
.....
Bazi insanlar görmek istedikleri seyi görmek isterler ve gördüklerini baska insanlarada mal etmeye calisirlar..Hatta ve hatta görünen köyün fikirlerinin kendi yapisinin oldugunu idrak edemezler..
Ben ne kadar hosgörü göstersem ile..Ben her ülkenin vatandasiyim desem dahi.... ...bu ülkelerden gelen vatandaslarin hangisi Ben Türküm diye haykirdi yada HAYKIRIR??? Cevap cok basit : Hicbiri! Fakat biz her ne olsada Gel ne olursan gel yöntemi ile hareket ederken, kendini bilmez soytarilar ne yapmaktadir?!? Iyi niyetler kötü yönemi cekilmelidir?? Herneyse... Aydin günlere ;) |
o.T.
hii?
|
YORUMSUZ!!!
Rahip Santoro’nun katili ne diyor?
Arkadaşımın Hrant Dink’in cinayetinden sonra yine şu ülkenin müthiş yorumcuları ile bir kez daha aykırı düştüm. Derin devlet cinayeti diyenlerle.. Hrant’ın cenazesinde Rahip Kirkor sormuştu; Sizce Hrant öldü mü? Kalbinizden gelen cevabı biliyorsunuz. Tekrarlamıyorum. Şimdi ben soruyorum; sizce Hrant’ı derin devlet mi öldürdü? Bence hayır. Bence Hrant’ı şeffaf şebeke öldürdü. Hatta o kadar kamu vicdanını zedeleyerek öldürdük ki, Hrant’ın cenazesinde toplanan yüz binler bile artık yuuuh dedi. Hrant’ın öldürüleceğinden bu ülkenin bütün kurumlarının haberi vardı. 2004 Şubat’ında Agos’un kaldırımında noktalanan şeffaf cinayet 2007 Ocak’ında gerçekleştiğinde kimse ‘aaa Hrant öldürülmüş’ diyemedi. Hiç değilse bunu söyleyemediler. Çünkü Hrant’ın öldürüleceğini nasıl utanıyor olursam olayım hepimiz biliyorduk. Kimin öldüreceğini de biliyorduk. Şimdi hepimizin başı önde, utanıyoruz, Hrant öldürülmüşken yaşıyor olmaktan ötürü.. Şöyle bir ülke hayal edebiliyor musunuz? 2004 Şubat’ında başlayan ‘seni öldüreceğiz’ hareketi 2007’de noktalanırken hálá, cinayeti kim işledi, diye sormak bana yavuklusuna kaçmış kıza koca aramaya benziyor. Hrant Dink cinayetinde uzman oldukları düşünülen bir avuç adamı TV’de bir programa davet ettiler. Konuşmaları bir uğultuya benzeyen ahmak şöhret sızıntıları Hrant’ı ülkemizi bölmek isteyen Avrupalıların ve ABD’lilerin öldürdüğünü söylüyorlardı. Utanmadan, edepsizce ve vicdanlarında yalancılığın, iftiranın en küçük bir yarasını taşımadan öylesine fütursuzca.. Bir test yaptım onlara. Ağca’nın Papa’yı niye vurduğunu ve kimin aracılığı ile vurduğunu biliyorlar mıydı? Hayır? Türkiye’de komünizmi çökertmek için genç üniversite öğrencilerinin katili Ağca’nın dünyada komünizmi çökerten Polonyalı Papa’yı eline yüzüne bulaştırarak öldürmeye çalıştığını hiçbiri bilmiyordu. Ama bu cehalet bu utanmazlıkla bir TV programına çıkmayı kabul etmişlerdi. Biz bu konuda bilgi sahibi değiliz, toplumu yanıltmaya haddimiz yok dememişlerdi. Rahip Santoro’nun katilinin babası anlatıyor: ‘Oğlumuz cezaevi açık görüşünde Rahip Santoro’nun yerine gelecek olan rahibi de (tabiî ki katil rahip demiyor, hakaret olsun diye papaz diye konuşuyor) sen vur. Gel, ben burada senin çamaşırlarını yıkarım. İkimiz burada büyürüz. Olur biter.’ Ben değil, Santoro’nun katili Oğuzhan’ın babası anlatmaya devam ediyor: ‘Kız kardeşlerini başları açık olduğu için sevmiyor. ‘Başlarınız açık yanıma gelmeyin’ diyordu. Hitleri çok seviyordu. (Çok normal minyatür katillerin makro katilleri sevmesinde bir tuhaflık yok) Birkaç kere Hitler selamı verdi. (Çok milliyetçi arkadaşların telif hakkı kullanmadan bu Hitler düşkünlüğü tabiî ki göz yaşartıcı. Bir ülkenin milliyetçilerini düşünün ki o kadar akılsızlar ki kendi söyleyecekleri bir şey olmadığı için milliyetçiliği bile batıdan çalıyorlar. Bir felsefe için beyin lazım çünkü) Hitler’in CD’sini buldu, bana da seyrettirdi. (Baba oğul Hitler seyrediyorlar. Allah Allah bu çocuklar nasıl katil oluyor değil mi?) Hitler’i Yahudiler’i öldürdüğü için çok takdir ettiğini belirtti. Yahudiler’in insanlara özellikle de Müslümanlar’a çok kötülükler ettiğinden sürekli bahsederdi.’ Gerisini yazamıyorum midem kaldırmıyor. Sadece altını çizmek istiyorum. Rahip Santoro cinayetine bakmazsanız Hrant’ı göremezsiniz. Sahiden görmek istiyorsanız biraz geriye dönmek zorundasınız. 27.01.2007 Ayşe Önal. |
bence isiga
ciplak gözle bakma; onda hakikati ararken kendi isigindan olursun.
insan olabilmek icin bugün dink, yarin donk olmak gerekmiyor. insanlik ne dink"e, donk"a, saddam"a, hitler"e, mussolini"ye, ne de stalin"e endeksli, asla olamaz da! yillardir özyurdumuzda bize karsi hakaret ve küfürü coktan asan propaganda yürüten dink, alcak ve hain olsada, nitekim bir insandi; ve aynen kendisi gibi alcak ve haince öldürüldü. kim tarafindan öldürüldügü sorusu ise sadece bir aldatmaca. gercek olan, onun inandigi bir dava icin ölmesidir. o, bu yönden ele alinirsa, bir kahraman; insanlik degil, ermeni kahramani! hrant öldü, sen hrant olamazsin, yasasaydi da olamazdin. fakat onun inandigi davanin devamini "ben dink"im" diyerek getirebilirsin. bunun icin en azindan ihaneti siringayla damardan alman gerekiyor. sen "biz" diyorsun, "hepimiz insaniz!" diyorsun. fakat hemen yanibasinda birileri "ben" diyor, "seni tanimiyorum!" diyor veya o da "biz" diyor, fakat ayri "biz"i kastediyor ve "bizim dünyamizda sana yer yok" diyor! bir insan düsün, alabildigin kadar hosgörülü, baris ve sevgi dolu. evine bir misafir gelir ve bu adamin mukaddesatlarina, diyelim ki hanimina veya kizina, el uzatir. acaba diyorum, insanligindan fire vermemek icin ona hanimini veya kizini ikram etmeli? |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 23:38 Uhr. |