![]() |
Tartismayi cikaran Sensin... o.T.
ohne Text
|
Türkiye sizin olamaz zaten!!!
Türkiye ancak ve ancak gercek türklerindir,sizin gibi türküm diye gecinip ondan sonrada vatan hainligi yapanlarin olamaz buna asla izin vermeyiz.
Türkiye ATATÜRKÜN evlatlarinindir , Türkiye TÜRKLERINDIR !!!! |
salak salak konusma ya
hatunun salagi makbuldür aslinda ama benim tahammülüm yok dedigim gibi
|
evet bilhassa bu geyigin !!
cok , cok fazla akila ihtiyaci var :)))
|
und du solltest lieber mal deine
Klappe halten, hast keine Ahnung worum es hier geht Alter! :)
|
isine gelmeyince öyle tabi !!!
diyecek laf bulamadin salak , salak konusma olduk simdi yalanmi sanki ?
|
cok fark var
benim burda nesnel olmayan, gerekcesiz argümansiz bir tane yazimi bulamazsin..
hakaret asagilama iceren yazim da coktur..ama muhataplar hep hakeden kislerdir..hakedene hak ettigini vermek dünyanin en zor islerindendir ve bunu da az cok sükür beceriririm övünmek gibi olmazsa.. ikinci ve daha önemlisi; immanuel kant anlaminda mutlak bir dogrunun olduguna inanmiyorum, olsa bile biz nacizane kullarin bunu bilebilecegine inanmiyorum..her kesin dogrularinin saygi cercevesinde yarisip kesismesi tarftariyim..dolyasiyla böyle bir felsefi arkaplana sahip olan bendenizin fasist olmasi mümkün degil... sen ise mutlak dogrun islami bana dayatiyorsun, dolayisiyla türkcülerin fasiszminden farkli da olsa büyük bir fasizan potansiyel tasiyorsun... |
ideal kizmisin bombon kizmisin
sen önce su kadirgali aysel, taksi söförü melehat tarzi karafatma ayaklarini biraksan da uslu hanim hanimcik bir türk kizina yakisir tarzda dursan diyorum!
yazilara da hemen icgüdülerinle cevap verme nach dem reihenfolge: lesen-verstehen-antworten muss es sein.. kapito? |
Senin için aşağıdaki yazım bir tartışma,
yazısı mıdır???
Sevgili Hrant!!! Şahsında, Silaha, şiddete, ırkçılığa ve miliyetçiliğin tüm Fanatikliğine tapanlara. İnsan canını gencecik bir çocuğa aldırabilecek kadar korkak olanları. Lanetliyorum. Bıraktığın tüm güzellikler ile anılacağını lütfen asla unutma sevgili Hrant. Ruhun yaptığın tüm güzellikler ile dik olsun, huzurlu olsun sevgili dost. Hoşçakal sevgili Hrant... |
Hasan Cemalin yazısı.
Hey sen, eline kan bulaşan!
Hey sen, eline kan bulaşan! Sen değil misin? Vatan hainleri diye sürekli bağıran, yazan, manşet atan... Sen değil misin? Ali Kemal"ler, Artin Kemal"ler diye hiç durmadan linç çağrıları yapan... Sen değil misin? Kanı bozuklar diye haykıran... Sen değil misin? Apo-Ermeni dölü diye ırkçılık yapan, Ermeni düşmanlığını kışkırtan... Sen değil misin? Mütareke basını diye durmaksızın düşmanlık üreten, linç kültürünü köpürten, hedef gösteren... Sen değil misin? "Kurt"lu televizyon dizileriyle şiddeti özendiren, suçu güzelleştiren, mafya babalarını, yeraltı dünyasının insanlarını, ramboları yücelten... Sen değil misin? "Kurşun atan da yiyen de vatanseverdir" diye hukuk dışılığı öven, Susurluk yollarına taşlar döşeyen... Sen değil misin? Kıbrıs"ta çözümü, Kıbrıs"ta Annan Planı"nı savunanları vatan haini, vatan satıcısı ilan eden... Sen değil misin? Kürt sorunu diyeni bile vatan haini ilan eden... Sen değil misin? Ermeni sorunu diyeni bile vatan haini ilan eden... Sen değil misin? Türkiye"nin AB yolunu savunanı bile vatan haini ilan eden... Sen değil misin? AB üyeliğini savunanlara karşı milli kurtuluş savaşı çağrıları yapan... Sen değil misin? Linç girişiminde bulunanları, milli duyguların şahlanışı, milliyetçi kabarış diye kollayan, demeçler veren, başyazılar yazan... Sen değil misin? Bir üniversite çatısı altında, seksen yıllık cumhuriyet tarihinin ilk "Ermeni Konferansı"nı toplamak isteyenleri hain ilan edebilen... Sen değil misin? Seksen yıllık cumhuriyet tarihinin bir üniversite çatısı altındaki ilk Ermeni Konferansı için milletin arkadan hançerlenmesi diye, hain komplo diye demeçler verebilen... Sen değil misin? Türkiye"nin AB üyeliğini savunanlar için, Kıbrıs"ta, Kürt sorununda çözüm diyenler için, İstiklal Mahkemeleri, darağaçları kurulmasını isteyen, hatta böylelerinin "cellatlığı"na bugünden talip olan, bunun için gazete köşesinde yazılar yazan... Sen değil misin? Bir roman yazdığı için insanları vatan haini ilan edebilen... Sen değil misin? Bir konuşma yaptığı için insanları vatan haini ilan edebilen... Sen değil misin? Bir demeç verdiği için insanları Türklük düşmanı ilan edebilen... Sen değil misin? "Ermeni soykırımı vardır" diyeni Türk düşmanı, vatan haini ilan eden... Sen değil misin? Her taşın altında vatan haini, Türk düşmanı arayan... Sen değil misin? Her şeye siyah-beyaz bakan, her türlü farklılığı dost-düşman çerçevesine oturtan, farklı olana karşı savaş çağrıları yapabilen... Sen değil misin? Bu ülkenin siyasetinde, kamuoyunda, medyasında, internet dünyasında "düşman yaratma kültürü"nü hiç durmaksızın köpürten... Sen değil misin? Bazen oy, bazen siyasal çıkar, bazen reyting, bazen tiraj, bazen kâr, bazen şöhret, bazen milliyetçilik uğruna düşman yaratma kültürü alanında bezirgânlığa soyunan, "linç kültürü"ne seyirci kalan... Sen değil misin? Türkiye"yi siyah-beyaz "düşman kamplar"a bölerek, bu ülkede demokrasinin yolunu kesmek isteyenlere kol kanat geren, türlü çeşitli hesaplarla bu karanlık odakları kollayan ya da görmezlikten gelen... Sen değil misin?.. Evet, o sensin! Bak, şimdi senin eline de kan bulaştı, sevgili kardeşim, değerli meslektaşım Hrant Dink"in kanı... Görmüyor musun, farkında değil misin? Daha hâlâ neler söylüyor, daha neler yazabiliyor, daha hâlâ timsah gözyaşları dökebiliyorsun, insaf! Hiç mi utanma duygun yok?.. Eline kan bulaştı, kan! Sevgili Hrant"ın kanı... İçim yanıyor. |
Ve!!!
Bu yazı gibi yüzlerce sağ, sol, lieberal, dindar vs, gazetelerden ve gazete yazarlarından yazıları buraya aktarabilirim.
Türkiye bu cinayet ile sevgi dolu, dürüst ve insan gibi bir insanını ve vatandaşını yitirdi. Bunu anlayamayanların hem vatandaşlık, hem de insan olabilme sorunu vardır. |
hem türkleri sevmezsin, o.T.
ohne Text
|
hem türkleri sevmezsin,
Türkiye ancak ve ancak gercek türklerindir,sizin gibi türküm diye gecinip ondan sonrada vatan hainligi yapanlarin olamaz buna asla izin vermeyiz.
|
hem türkleri sevmezsin,
hemde bizim götümüzün dibinden ayrilmassin sen nesin anlayamadim bi türlü,sen simdi kesin türk restorantlarinda yemek yiyip , türk muzikleri dinleyip ve türk tatil köylerinede abonesindir :))
|
türkleri sevmedigimi kim söyledi?
ayrica ben de en az %50 türküm..mesele türklük degil..mesele sevmekte, bunun nasil bir sevme oldugunda..ikimiz sevmekten cok farkli seyler anliyoruz..
sevisme yetenegin nasildir bir sey diyemem :-), ama sevme yeteneginin olmadigina, en azindan bu yetenegin sende varsa da köreldigine eminim! cünkü adam gibi sevmek zor istir..yürek gerektirir, vicdan gerektirir..sadece ananin karnindan türk dogmakla türk sevilmez ideallayd! |
fasist=sosyalist=kapitalist=Batı..
asagılamanın ve suclamanın kaynagını gözden kaçırma lutfen.bahsini ettiğin polyannacılık bile bu gibi dusunmeyen insanları asagılayıp suclama uzerinde sekilleniyor.ben buyum bakın ben polyannayım ama siz varya siz fasistsiniz" anlayısı.ve insan bir cisim tasıdıgı için, bi yere bagımlı olmaya mecburdur.ve bagımlı oldugu yerden konusmaya da mecburdur.senin bagımlı oldugun medeniyet ve kultur ortamı seni kaypak ve uckagıtcı bir polyannacılıga itiyor.bunun da makyevelist siyasal felsefeden tut diger tum uckagıtcılıklarla dogrudan baglantısı var.ama benim bulundugum yer beni varolus itibariyle yerimi ve beni varedenin beni bıraktıgı yerdir.koptugun noktada burası.ben mutlak dogruyu biliyorum ve kanta hak veriyorum.ama sen kaypak bir zeminin insanısın.kok salmaktan vatan edinmektan uzak bir anlayısın mahsulusun.yasamıyorsun bile.kok salmanın kok uzerinde varolmanın anlamını kavramaktan uzaksın.soyledigin seyler birer masal dunyasının mahsulunden ibaret.ve dunya uzerinde kurulan zulum duzenin surmesi için insanları lafla hayalle oyalamak için uydurulmus retorik parcacıklarından ibaret.kok salmak vatan edinmek mutlak dogruyla varolup hayata tutunmak nedir bileydin turkiyenin neden bu denli kargasaya suruklenmeye calısıldıgını neden insanların her fırsatta asagılanıp bunu içselleştirmelerinin saglanmaya calısıldıgını anlardın.bu ulkeyi vatan yapan ve bu ulkeye kok salan insanların devsirdigi degerler yeryuzunde hicbir topluma nasip olmamıs degerlerdir.ve bu degerler terkedilebilecek dudak bukulecek seyler degildir.bu ulkenin varettigi ve bu ulkenin degerlerine dudak bukup kendi milletini asagılayıp kucumseyen insanlarsa ancak hayindir.ve bu iki taraf mutlaka catısacaktır.çatısmaya mahkumdur.bu kaçınılmazdır.hakk ve batıl dunya yaratıldıgından beri savas halindedir.bu kadar basit.
ayrıca din kimseye zorla kabul ettirilemez.ben kimseye zorla din kabul ettirmedim.ya da buna yeltenmedim.ama vatan vatan olurken ole havaya vatan olmuyor halil.bu gibi seyler sana cok uzak.o yuzden sadece istiklal marsı okumanı tavsiye ederim.orda her sey var kan olum savas vatan millet sakarya din iman cennet cehennem sehit kahramanlık vb her sey var.ve ben buralardan besleniyorum.buralara kok saldım.ve benim her seyim kendime ozgu.ve bunlar bos beles seyler degil.koskoca bir medeniyet ve kultur hazinesinin mahsulu.en basından demeye calıstıgım gibi bir ermeni olduruldu diye kalkıp da tum bu degerleri hice sayıp kendime sovemem!!sovene de senin yaptıgın gibi karsılıgını vermeden edemem!!!senin fasistlerden farkın yok cunku fasizm de demokrasi de sosyal demokrasi de sosyalizm de aynı topragın mahsulu.ve hatta aynı agacın acayip farklı meyveleri.cunku batı medeniyeti ucubedir.dunyaya felaketten baska bir sey getirmemiştir.ha sen ha fasistler.aranızda fark yok.!!bu cinayette senin gosterdigin tepki de aynı anlayısın mahsuludur. |
eins nach"m anderen o.T.
ohne Text
|
demek öyle % 50 türksün ?
sevmedigin ap acik ortada .iste aramizdaki farkta burda,sen % 50 türksün bense cok sükür % 100 türküm , hatta % 1,000,000 diyebilirim.!! zaten senin böyle sacmaladiginda anlamistim.ama senin gibi dil,din ve irk ayrimi yapmiyorum,en azindan bana veya ülkeme saldirilmadiginda ve benim sevme yetenegimde ve sevgi anlayisimda merak etme yeteri kadar güclü. ama bu tabiki adamina göre degisir.
|
eins nach dem anderen
learn how to handle provocations or think at least twice before you say (write) something.
|
süpersin!!
sana katiliyorum bi ermeni öldürüldü diye ne kendine nede memleketine sövmek cok yanlis!!nerden biliyoruz belki baska isler var isin icinde ?
haaa bu arada okadar askerimiz sehit oldu vede olmaya devam ediyor onlarin ne günahi varki? ama ozaman kimsenin sesi bile cikmiyor,ah ah ,vah ,vah yazik bir askerimiz daha sehit olmus deyip yetiniyorlar,peki ozaman neden sesleri cikmiyor.? haksizmiyim abi sence ? |
anlattigin sonsuz yollarin bir parcasi
hepsi buuuu... Allaha varmanin yollari sonsuzdur... tabi bu benim nalayisima göre...
Allaha varmanin yolu herhangi bir standart kabul etmez.... |
taniyamam mümkün degil
cünkü HZ. Resül ölmüstür....
Kuran evrensel olduguna göre... biz gecmisi sabah aksam kotaracagina ileriye baksak daha hayirli olmamzmi ???? |
Cok güzel söyledin... ama sende uyyy
efendim dergahi geri istemen... kar cikarma pesinde kosman... digerleine hükmetme arzusunda bulunman... iste bunlar saglikli yaklasimlar ve kesinlijkle ilericilik degil CIKARCILIKTIR....
Yazi tarzin ve yazilarinin icerigi hep bu cercevede.... Demek istedigim sana kisacasi SUUUUUU "KENSID SAHSI DIN ANLAYISINLA KIMSEYE HÜKÜM VEREMEZSIN, KIMSE BUNU KABUL ETMEZ" Iste bu cercevede DIN adina konusulmaz... hüküm verilmez... hüküm Resüllerindi.. onlarin ölümüyle vahyii kapisi kapnamistir.. kaldiki bu zamanda DINI akila gerekte yok... yani senin veya benim dini akilina kimsenin ihtiyaci muhtaci yok.... bu kadar basit... "BILMEYEN INANMAK ZORUNDA" |
KIMIN GERCEGI
senin gerceginmiiiiiii ?????
Gercek nedir ????? nerde ne yazamn yazomis kim söylemis kim sahitti.... ??? Cok asiri derece ucuz efendim "gercek her zaman gercektir" söylemek.... Seninkisi DAYATMA.... sen kendi sahsi anlayisini GERCEK sayiyorsun... o gercek saydigin anaca SENIN KAPASITENIN BIR AYNASIDIR.... yani sana göre gercek.... DIGERLERINE GÖRE OLMAYABILIR.... kiiiiii bana göre zaten gercek olmasina kattiyen imkan yok..... Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... simdi benim hakkimda kim hüküm verecek...... varmi öyle birisi yer yüzündeki gelsein karsima ve ALLAHIN JANDARMALIGINI oynasinn.... bu ILKEL yaklasim bana uzak |
Ey kulum etme zulüm edersin zulüm
bulursun zulüm... siser karkin olursun tulum....
OLAY BUUUUUU.... Tarihten Saddamda gecti.... Hitlerde gecti.... Dinkte gecti... ve bezeri anlayis ve dayatmayicilarda gececek... Insan öldürmek en assagilik seydir... ama insanlar arasida var olan bir gercek... o yüzden gelecek milyarlarca ailda ayni sekilde devam edecegine göre... insan her zaman yaptigi olaylari derinden gözden gecirip ona göre konusmali ve yapilarini ele almali.... Hic bir sey yokturki günün birinde yüze cikmasin ve günün birinde karsilik vermesin... Dinkin basina gelen olayi ben bu cercevede gözetliyorum.... 10 gün sonra adini bile kimse daha hatirlamayacak..... Tayip Erdogani bile vursalar (Allah muhafaza) kisa süre sonra kimse fazla düsünce sarfetmez... cünkü hayat devam ediyor..... |
Gercegi konusalim o zaman, Kürtler
Ermenileri agirlikli olarak katletmislerdir... Asiterler.. ve Ermenilerin varliklarinin Dogu bölgelerinde kendileri almistir.... bak iste bu bir gercektir...
Devam edelim... Ermenilerin Trabzondan olsun civarinda oslun Komite kararlariyla köylerin nesilini katlederek Bolsevik destekli bir Ermeni.Kafkas devleti pesinde kostuklari acik biliniyor... Katliamlari Ermeniler baslatti... bunun ihi mihi yok... kasiligi Kürtler verdi ve Ermenileri iyice ezdiler... veee sonunda Nuri Pasa Ermeni olayina son verdi... nasilmi... Sürgünle... eee sürgündede yani sira kira kira gittigi akil ve mantik disi degil... o zamanin sartlarina görede gayet dogal bir olay.... Olaylar karsilikli olmusturrrr.... Ermenilerin gicik kaptiklari olay ise.... basarili olamamalridir... Iste gercekler budur Reis kabullenme imkanin varmiiiiii ????????????????? Gercekler yürek ister bilgi ister, sahsiyet ister... Evet ermeniler katliam yapmistir Fransa destekli... kasiligini ise Kürtler vermistir... Osmanli Ordusuda ayni sekilde Ermenileri sinir disi etmistir... |
hepsi senin olsun..toprak, kök, din,
ben istemiyorum böyle bir kök..baska bir azinligin,grubun, dini kimligin ezilmesini, hor görülmesini mazur görmemi saglayacksa kalsin o kök sende kalsin..baskasini anlayabilmek, kendi cemaatim, dinim ve irkim disindaki insanlarda da 5 cümle muhabbet edebilmek icin bu aidiyetlerimle arama asgari bir mesafeyi koymam sart... evet haklisin her insan böyle bir köke ihtiyac duyar..hayvanlarin kökü malum icgüdüleridir ve icgüdüleri ile davranirlar , dogru yanlis yönünde etik kurallari pek yoktur.., ilkel toplumlarin dogrularini kabile, kabile basi belirler, ögretir..ortacagda -ve bugün türkiyede hala- ise cemaat yasami vardi..bireysel ahlak ve vicdan yoktur..ya dini cemaatimiz yada ulu irkimizinin cikarlari, milletimizin dogrulari belirler karar ve deger yagilarimizi.. bireysel tercihleri bastiran otoriter fasizan yapilari vardir bunlarin..yani bir sey nasilsa dinim icin iyi, milletim icin iyi veya vatanim icin iyi( kim belirliyorsa bu kavramlarin icerigini, hangi kriterlere göre????) deyip bireysel düzlemde kafa yormaktan vazgeciyoruz..bu ise apacik sürü yasaminin izleridir..
neye varmak istiyorum: elbette irkin, dinin, topragin günümüzde rolü olmadigini kimse iddia edemez ama insanlasmanin tarihi bir anlamda kendini irk-din-toprak parametrelerinden, zincirlerinden kurtarmanin tarihidir..bu unsurlarin sana kimlik ve güven duygusu verdigi asikar, ama bu yetmez bunlar ayni zamanda seni baglayan zincirlerdir..irkinla ve dininle kendi arana belirli bir mesafe koyamadigin müddetce ne olur biliyiormusun? sen sivasa tukaka dersin, vicdanin sizlamaz baskasi da ermeni dölü rum dölü deyip durur.. tabii bu durum sadece bize has degil, ermeninin de yunanin da bu zincirlerinden kurtulamayan sürü ile insani var muhakkak.. ac biraz edward said oku..müslüman dünya nihayet bir sözcüleri olduguna sevinip sevincten bagirirken said tersledi onlari: " durun beyler, batiyi sucladik diye siz de batidan geri kalmak surda dursun daha cok suclusunuz..hele bir kaldirin kafanizi topraktan, kurandan, hele bir kus bakisi bakin dünyaya!" sana o köklestigin topraginda bol basari ama ben almayim..bir cocuk icin de anne kucagi en güvenlisi en rahatidir,babasinin mallarini ve dogrularini da korur..iste alsana hayat! bana yetmez ama bu..hayat anne kucagindan ibaret degil ve cocuk uzaklasmali annenin yanindan, baska anneleri, baska babalari ve baska dogrulari tanimali ki kendisini yeri geldiginde köreltip vicdansizlastirabilecek bu zincirlerin etkisini kirabilsin! ayrica okyanusta acik denizde saga sola bakarak korku icinde yönümü kesfedebilme telasinin tedirginligini ve heyecanini, liman kenarinda demire baglanip karayi görebilme güvencesine tercih ederim.. |
Trabzon icin utanc verici
Bir Trabzonlu olarak... Trabzonun zamaninda Türkiyenin Rus Kerhanesi olmasina.... ve son zamanlarda katlimlarda Trabzonlu genclerin kullanilmasi SON DERECE UTANC verici durum....
Trabzon hakli genelde Spor olarak silahli kisilerdir... tabanca ve Futbol icin canlarini veren kisilerdir... Sanirim gencelerin silah tecrübleri oldugunu bilen kisiler Trabzon bölgesinden katilleri seciyor olsa gerek... AYNEN Filimlerdeki gibi olay.... sen öldür ben seni hapiste bakarim... Ailene para veririm... usw... usw... Yinede bu isteni durumdur... Trabzon bir iki kisiyle alti bicilecek yada benim söylediklerimle anlasilacak bir sehir degildir... Son yillarda pozitif olarak animsaniyordu... ama bu katliam olaylari ise sasirtici |
Babasinin Polise vermesi pozitif olay
Bu negatiy olayin tek pozitif tarafi ise, katilin babasinin Polise haber vermesi ve oglunun yakalanmasinda aktif olamasidir...
Anlayisini taktir ettim... hepsi bu kadar |
zum thema koran und seine authentizität
a) die Jünger alles so wiedergegeben haben, was Jesus sagte & wie es wirklich sich zugetragen hat
b) der wahre Sinn bei vielen Überarbeitungen und den vielen Übersetzungen in den vielen Jahren erhalten blieb? c)Wäre es nicht möglich, dass eigene Interessen aus Macht- und Habgier der damaligen Autoritäten sich in die Übersetzungen und Interpretationen eingeschlichen haben? diese drei punkte treffen auch auf den islam zu !!!!! bevor irgendein leitender ägypter den koran kontrollieren konnte, gab es sicherlich möglichkeiten zu schummeln. ich nehme ein buch und schreibe was anderes in arabisch rein...siehst du, schon nicht mehr die original message! oder ich lasse alles so stehen, füge meine ansichten und interpretationen dazu...siehst du, auch hier kann die original message flöten gehen ! mohammed hat sich alles gemerkt was ihm gabriel gesagt hat, dann hat er es weitererzählt und seine kollegos haben es für ihn niedergschrieben. wenn da nicht einiges vergessen, misinterpretiert und dazugefügt wurde, fress ich ein besen ! niemand kann mir erzählen, dass der koran 100 % gottes wort wiedergibt ! ursprünglich vielleicht ja, aber spätestens nach dem mohammed der analphabet ins spiel kam, hat der koran menschliche proportionen angenommen, geschweige denn, dass es andere waren, die alles niedergschrieben haben. mohammed konnte also nie prüfen, ob da genau das stand, was er in erinnerung behalten hatte, oder ob die leuts um ihn rum ihren eiegenen senf niedergeschrieben haben ! |
Enis Merhaba!
Sana kısa bir şekilde ilk okul dönemimde nasıl bir ortamda okula gittiğimi yazayım.
Hem ailemizde, hem okul yöneticilerinde bizleri yönlerdikleri bir kültür olurdu. Çingenelerden uzak durun, Macurlardan uzak durun, Giritlilerden uzak durun, kuyruklu Ermenilerden uzak durun, Kürtlerden uzak durun. Ve bu çevrelerin çocuklarıda sınıfımızda bizim sıra arkadaşlarımzdılar. Oyun arkadaşlarımızdılar sokaklarımızda. Ben gerçekten Ermeni arkadaşlarımızın birer kuyrukları olduğuna inanıyordum, benim gibi Türk kökenli olduğunu düşünen her çocukta inanıyordu. Ama, bir türlü sarkan bir kuyruk göremiyorduk bizim yaşlarımızda olan arkadaşlarımızda, bizlerde bunlar daha küçükler henüz kuyrukları görünebilecek kadar büyümemiştir diye düşümüyorduk. Ve çocuk yüreğimiz ile sınıf arkadaşlarımızı saf bir sevgi ile sevmemize rağmen, ürküyordukta onların kuyruklu olmalarından. Şeytanıda kuyruklu olarak anlatırdı büyüklerimiz ve kuyruklu olan sınıf arkadaşlarımız da acaba birer şeytan çocukları mıdır diye kendi aramızda tartışırdık. Bizler bu psikolojinin altında ezilmekte ne yapacağını bilemekte olan çocuklardık. Bir de onları bu şekilde gösteren kişilerin o çocuklarda bıraktığı psikolojiyi bir an için düşünün!!! İşin tuhaf ve gülünç olan yanı onlarda benim gibi Türk vatandaşlarıydılar. Anayasada ben nasıl korunuyorsam onlarda korunuyorlardı yasal olarak. Yıllar geçti ve benim aklıma hep bizi kültürel olarak çocukluğumuzda ayırmaya, ayrım yaptırmaya çalışanların o etkileyici kültürü ile bu gün bile kendim ile boğuşmak zorunda kaldığım büyük bir psikolojik sıkıntı halen kaldı. Bir ülkenin vatandaşları o ülkenin vatandaşlarıdır. Ben eminim ki burada ben milyon kere Türküm diyenlerden ailesel büyük bir kök olarak bozulmamış Türklerdenim. Babam olabildiğince sağcı ve sağlam kariyeri ve kökleri olan bir bürokrattı da. Bir toplum ve devlet içinde yaşayan vatandaşları üzerinde etnik olarak ayırım yapıyorsa ve bu ayırım anayasada bir kanun ve yasa olarak bulunmu yorsa tüm vatandaşlarının yaşam güvencesini ve özgür yaşamasını sağlamakta yükümlüdür. Hrant ile bir Roman, bir Enis,bir Özsu, bir Alpi, bir Halil, bir Andua vs ler arasında en küçük bir vatandaşlık farkı yasalar üzerinde bulunmaz. Hepsi eşit olan vatandaşlık haklarına sahiptirler: Osmanlıda Ermeni vatandaşlarıda aynı güvenceye sahiptiler, ne onlar korunabildi, ne Hrant korunabildi. Nedense tüm ülkelerde ultra milliyetçiliği savunanların hepsi devşirmelerden oluşur, aşağılık komplexini yenemeyen, kendisini daha fazla vatandaş olduğunu savunan kesimlerdirler bunlar. Ben Anadolu Türkü olan bir insanda IRKÇILIK olabileceğine inanmıyorum. Çünkü vatandaşlık denilen bir komplex olmaz bu tür çevrenin olgundur, hoş görülüdür, insan canına değer veren ve saygı duyandır. Selamlar... |
Katilin veya Katillerin Trabzonlu,
olup, olmamasının hiç bir anlamı yoktur.
Anlamlı olan zihniyettir. Anlamlı olan dünyanın her yerinde sık, sık görüldüğü gibi katilleri daha yaşamın ne olduğunu çözememiş, bilememiş bunları anlayabilecek kadar yaşayamamış olanlardan seçilmesidir. Anlamlı olan şiddete, cinayete tapmak ve bu tür insanlık suçu olan şeylere tapınmaktır. Anlamlı olan bu tür aşağılık şeylerden halen medet ummaktır. Tüm sorun nasıl bir dünyada yaşamak istiyoruz sorusudur??? Her şeyin gerçek anlamı!!!!!! |
Wenn Du alles weißt:
Warum fragst Du nicht anders?
Zur sache:1. habe ich Türkisch Kurse besucht. 2.Warum lernen Türken,die hier seit20 jahren und länger leben,nicht endlich richtig Deutsch?! 3.Geht es darum, das ich nicht für mich spreche im direkten Sinne,sondern darum,das auch "normale" deutsch Sprechende zeitgenossen mitdiskutieren können. 4. Bleibt mein Argument,das das seltsamer weise verstärkt nur! im Religionsforum auftritt. Offenbar habe ich da aber in einem Wespennest gestochert. Und da frage ich augenzwinkernd:Getroffene Hunde jaulen am lautesten?!;)) Wobei ich mit diesem Vergleich niemanden beleidigen möchte,es ist nur das Zitat im Deutschen so.Und im Türkischen lautet es,glaub ich,ähnlich,oder?!?;) Fazit.Was Du mir vorwirfst,kannst Du im Umkehrschluß fast 40% aller Älteren Türken vorwerfen. Und wie die jungen palavern,das weißt Du vermutlich besser wie ich..Kommt meistens auf die Gegend an,ist da meine Erfahrung..;) *fg* |
Noch etwas:Wer färbt Dich immer Rot?
Ich nicht,bin dabei,das zu ändern,denn das sind Deine Threads nicht wert,sie so abfällig zu behandeln..,))
|
Lol...;)
Übrigens:Warum so bissig,bist doch sonst gelassener?Schlechter Tag?
*fg* |
Türkische Tastatur hat
nicht jeder.Und eine normale Tastatur belegen auf Türkische Schriftzeichen,da mußt Du schon eher Insider sein;)
*fg* |
Und wieso
werden dann unsere Deutschen Dichter (Goethe,Schiller und Heine etc.)international so hoch anerkannt? Und nicht Türkische Dichter?
Was kein abwertendes Urteil sein soll!! Wer Deutsch sehr gut beherrscht,kann sehr viel damit ausdrücken. Auf der anderen Seite habe ich gelesen,das Türkisch das französisch des orients genannt wird. In dem Fall aber würde Äpfel mit Birnen verglichen! *fg* |
1. ist sie nicht
"ständig" neu übersetzt worden..(z.B. ist manchmal bei Sinngehalt von einigen Verlagen aus Weib Frau o.ä. gemacht worden,was am Inhalt nichts ändert!)
2.Die Bibel= Gottes Wort.Glaubst Du im Ernst,das der Schöpfer dieser Welt und des Universums zu lassen würde,das sein Wort verfälscht wird? Im Buch Offenbarung,dem letzten der Bibel,werden dem Menschen drakonische Strafen angekündigt,der eine Verfälschung begeht!(Letztes kapitel,letzte Verse!) Was im Mittelalter dazu führte,das die Mönche beim Abschreiben einzelne Buchstaben pro Zeile zählten,um ja keinen zu vergessen oder gar zu verfälschen! Im übrigen lies doch von dem Wissenschafteler,Religionsneutralen Werner Keller u.a. das Standardwerk "Und die Bibel hat doch Recht" Quellen dieser Art gibt es ohne Ende... 3.Die Autoren der Bibel waren in der Regel Schreibkundig.Konnten also auf Dokumente zugreifen und lesen,wenn Sie nicht eigenes Erleben und kenntnisse dokumentiert haben. Wie von Korangelehrten selber behauptet wird,wurde Mohammeds Aussagen aber erst ca. 30 jahre nach seinem Tod aus zig hunderten verschiedenen Überlieferungen zusammengestellt von einem konsortium von Islamisten.Dise legten fest,was in den Ur-Koran kam und was nicht! Wie das zu bewerten ist?? Urteile selbst! 4.Prophezeiungen der Bibel sind schon eingetretewn,und zwar fast alle! Wie viele prophezeiungen des Koran haben sich schon erfüllt? Soviel ich weiß,liegen die alle noch in der Zukunft,nicht wahr? Aber Unterichte mich,wenn ich hier Irre.. *fg* |
ich werde nie verstehen..
warum man immer nur versucht irgentwelche dinge vergleicht..
ich habe nicht gesagt das die deutsche sprache nicht schön ist.. und gegen diese dichter ist absolut nichts auszusetzen .. im gegenteil.. das hat inzwischen mit deiner frage nichts mehr zutun.. ich wollte einfach mal nett sein und die auf deutsch eine ganz normale antwort geben... aber wie immer.. muss mit: "aaaaber die türkische sprache, und die türken.... " uund so weiter geantwortet werden.. . schade .. schade.. schade.. |
Sanıyorum aktardığım yazının ilk,
cümlesi Alman yasalarında toplumu kışkırtmaktan veya kışkırtmaya çalışmaktan suç teşkil etmektedir.
Gerçi şu an Türkiyedede suç konumundadır. İsteyenler bu gününün Hürriyet gazetesinin Ahmet Hakanın yazısını okuyabilirler. (sana katiliyorum bi ermeni öldürüldü diye) ne kendine nede memleketine sövmek cok yanlis!!nerden biliyoruz belki baska isler var isin icinde ? haaa bu arada okadar askerimiz sehit oldu vede olmaya devam ediyor onlarin ne günahi varki? ama ozaman kimsenin sesi bile cikmiyor,ah ah ,vah ,vah yazik bir askerimiz daha sehit olmus deyip yetiniyorlar,peki ozaman neden sesleri cikmiyor.? haksizmiyim abi sence ? |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 21:12 Uhr. |