![]() |
Hiç bir sol düşünceli bir insan Batıya,
karşı İslam ülkeleri birleşin demez. Bunu 70 li yıllarda diyenler vardı, neydi o slogan, Kanımız aksada zafer İslamın dı değil mi alpi???
Burada yapılan hıristiyanlığa karşı İslamcılığı koymaktır. Senin çağrında buna uymaktadır. Sol düşünce temelini dini değil insanı alır. Ben öyle Ortodox solu falan kast etmiyorum, Tarihsel Materyalizm falan değildir benim sana eleştiriye yöneltmem. O dünyadan bahsetmiyorum, pek beni ilgilendirmiyorda kılasik solculuk anlayışı, dünya onu çoktan terk etti. Elbet terk edemiyenlerde var, ama onlarda değişimin içindeler. Sol ilk önce Hümanisttir, Demokrattır, insanın varlığına dinini, milliyetini, ırkını, coğrafi bölgesine göre ayrıştırarak değer vermez, insana bir bütün olarak değer verir... Batıdan senin anladığın Amerikan cumhuriyetçileri ise o batı çok küçük bir Batı, öyle bir batı gelecek seçimlerde zaten tasını, tarağını toplayacak. Yok Ederineden sonra başlayan bölgeyi kast etmekte isen. Demokrat düşünceli bir insanın o batı ile kökten bir sorunu olamaz, olursa ne demokrattır, nede solcudur. Yalnızca bölgeci bir zihniyettir. İnsan ilk önce dünya insanı olabilmeli solcu olabilmesi için, mutlaka solcuda olmak zorunda değil bir insan bunu savununca. Batının AB yada EU nun değerleri öağdaş dünyanın, insana değer veren, umut veren, gözeten, koruyan değerleridir. Vallahi AKP bile İrandan gıcık kapmakta, Alpi Türkiyeyi İranla birlikte bir pakta itmekte. Böyle bir şeyi düşünebilenler yok mu var, ama ilk önce Türkiye devletinin tüm İslam ülkelerine kat, kat aşan çağdaş değerlerini bir, bir yok etmelilerdir. Neye, kime karşı Mollalar ordusu ile birleşip savaşacaksın??? Demokrasisi oluşan, halkının yaşam güvencesini sağlayan bir ülke neden Mollalar ile birleşip batıya, batı değerlerine karşı savaşa çıksın. Allah, Allah bu nasıl bir düşünce ve dünya görüşüdür. Mollaların değerlerini mi İslam adına koruyacaksın??? İnsanın özgürlüğünü, refahını kurmak o Mollar ile ve onların değerlerini korumaktan daha mı kötüdür??? Selamlar... |
Neden savasmak istiyorsun ki ?..
Durmadan Kime Karsi Savasacaksin diyorsun ..
Niye savasayim ?.. Savunmaya ne oldu ?.. Eger Bu pakt olsaydi; "Tanri Bana konustu " diyen sizofren " Nüklüer Silah "yalani ile Irak a saldirabilir miydi ?.. Ve Demokrat Avrupa Alkisliyabilir miydi ?.. Niye savasalim ?.. Ahlaksiz, Fanatik, Fasist Batiya Karsi kendimiz savunalim. Durmadan Degerlerden bahsediyorsun. O degerler Kagit üzerinde .. Bak Insanlara gizli hapisanelerde Iskence yapilirken ve Hükümetler de bunu pek ala bilirken Hic Yüzleri kizariyor mu O Degerli Insanlarin ?.. |
o.T.
Hic konu hakkinda acilmis sorusturmalar istifa etmis Bakanlar Basbakanlar Duydun mu ?..
Ne Güzel Kapattilar Konuyu :o) Bosna da yüzbinlerce Müslüman Bogazlanirken Killarini Kipirdatmiyanlar Nedense Milosovic i asmaya da yeltenmediler. Katilleri Vermeyen Hirvatistan a da EU icin tarih verdiler :o) Yakinda Müslüman Kasabi SIRP lar da Sahnede yerini alir :o) Bakalim NAZI Günter Grass dan Nobel ödülünü geri alacaklar mi ?.. Biz Olsak yüzümüz Kizarir be Roman.. Yüzümüz kizarir. |
Merhaba Alpi!!!
Sevgili Alpi, Türkiye İran Mollarının kurduğu gibi Teokrasi (din devleti) mi de İran gibi bu çağın en gerici, en Yobaz, insana düşman, çağa düşman; ülkesinde yaşayan insanlarına düşman bir devlet ile sözde kendisini savunacak bir askeri pakt kurmalıymış!!!!!!!
Böyle bir düşünceye aslında bir şey yazmak bile boşa harcanan bir zamandır.! Sen eskiden biraz daha mantıklıydın Alpi, İslami Tarikatlar mı seni bu duruma getirdiler? Harun Yahya’nın hayranı olduğunu biliyorum, belki oralardan bir esintidir. Mollalar ile savunma setleri kurmak. Kime karşı? yazalım, sözde Amerika’ya ve İsrail’e karşı. Bunun ile birlikte çağın tüm değerlerine ve çağın demokrasilerine ve onun sivil değerlerine karşı.!!! Başka bir şey oluşabilir mi Mollalar ile, Mollaların Teokrasi devletinin kurucuları ve yöneticileri ve molla ordusu ile. Başka ne savunulur Resmi dairelerinde imam Humeyni’nin resimleri asılı olan Molla Teokrasi devleti ile??? Şu çelişkiye bakın biz de Atatürkün resimleri onlarda İmam Humeyni’nin resimleri. bizde çağın gereklerini yetişebilmek, yaratabilmek için çırpınan bir devlet, onlarda çocukları idam eden, İnternetleri yasaklayan, İnsanının her türlü özgürlüğünü yasaklayan Mollaların en YOBAZ devleti.!!!!!!!!!! Türkiye zaten silahlanmada dünyanın ilk dört ülkesinden birisidir, zaten NATO’YA üyedir, neden bir başka ittifaka ve silahlanmaya ihtiyaç duysun, bunun tek bir cevabı vardır Alpinin mantığında Batı değerlerini Mollalar ile birlikte karşı çıkmak, gerekirse, yapabiliyorsa yok etmek, İslam devletini savunmak, (yanılıyorsam bu düşüncende af ola, biliyorsun misalde kusur olmaz derler, ama başka hiç bir anlam ben çıkara mıyorum, devam edelim.). Mollalar harıl, harıl atom bombasını yaratabilmenin peşinde, bunu başardıkları an iki şey olacaktır, ya başlarına büyük bir Atom bombası düşecektir, tarihten silinip gidecektirler, yada ilk fırsatta İsrail’e atmaya çalışacaktırlar, Türkiye ile sorunları olursa Türkiye’ye de atmaktan çekinmeyeceklerdirler. Molla devletinin zihniyeti bu. Neresinden bakarsan bak her iki durumda insanlığın düşmanlığıdır. Türkiye’ye revamıdır Allah aşkına İran gibi çağın en gerisinde kalan bir zihniyet ile yönetilen din devleti ve Mollalar ile dünyanın en garip ve bir o kadar da aşağılayıcı bir ittifakı savunmak??? Bütün savaşlarda kazanan tek bir taraf bulunur silah tüccarlarıdır, başka hiç bir kesim kazanmaz. İnsanları huzur, refah, zenginlik ve mutluluk içinde yaşatabilmenin yöntemleri ve yolları varken bu tür şeyleri savunmak, ölümden sonra daha rahat yaşayacaksınız diyebilmek te nedir??? Saddam neden yıkılıp gitti? eğer ülkesine refahı, mutluluğu, demokrasiyi, insan haklarını verebilseydi kendi halkı onu işgalciler ile birlikte olup ta asar mıydı hiç??? Yüzlerce saraylar yaptıracağına, dünyanın en zengin petrol geliri olan bir ülkede ilk önce halkının refahını ve zenginliğini düşünebilseydi başına bunlar gelir miydi??? Türkiye’nin yapabileceği en akıllı iş Orta doğu bataklığından her ihtimalde uzak durabilmek olmalıdır. Orası bir bataklık, hem de en korkunç bir bataklık!!!!! Yüzünü o tarafa değil diğer tarafa dönmelidir Türkiye, Edirne’den itibaren başlayan tarafa. Çağın ruhu, gelişmişliği orasıdır, Kalkınmış olan orasıdır, kalkınmaya çalışan, çağın gerisinde kalan da diğer tarafı, Orta doğudur. Amerikan gizli servislerinin yaptığı korsan kaçırmalar için benim yaşadığım Almanya’da hem dış işleri bakanı, hem başbakan, hem iç ileri bakanı, hem Alman istihbarat merkezi TV yayınlarının içinde canlı olarak verilen bir şekilde sorguya çekilmişlerdirler. Demokrasi şeffaf, açık, gizli, kapaklı olmayan yönetimdir. Eğer bu tür bir yönetim şeklini Avrupa Faşisttir diyebiliyorsan sen henüz Faşizm tanımının ne olduğunu bilmiyorsun. AB ülkelerinin içinde bir tek Faşist ülke bulamazsın yoktur. Böyle bir ülkenin AB ye girmesi yasaktır. Avusturya bir dönem bir Faşist parti ile hükümet kurduğu için bir yıl AB ile ilişkilerinin tümü dondurulmuştur. Sana daha önce bir başka sitede açıkladım, belgeleri ile koydum, Romanya’nın da, Bulgaristan’ında safi milli geliri Türkiye’den fazla olduğunu. Tekrar çıkarıp koymam mı gerekli o belgeyi??????? Türkiye yalnızca Makedonya’dan ileride safi milli gelir konusunda. Selamlar... (biz de de geçti o uçaklar sevgili Alpi, Afganistan taşımacılığı ile. Bırakalım yüzümüzün kızarmasını bir iki gün sürmedi söylentisi. Keşki dediğin gibi en azından kızarabilseydi yüzleri dostum.) Her neyse iyi geceler. |
pekiyi ne yapabiliriz???
buetuen duenya biliyor insan haklarinin ayaklar altinda cignendigini ama neden bu duezen degismiyor?ancak her aile bir kayip verdikten sonrami uyanacak?
|
o konulara girmek istemiyorum
sadece bir sorum olacak:
1. imanin, yani amentü"nün, sartlarini yerine getiren birine satanist, yani "seytana tapan" demenin ilahi yasalara göre hükmü nedir? |
Atatürkün hayatini DETAYLI
biliyormusun... yada baskasi biliyormu ???
Wohl kaummm... olay DETAYLOI bilgi yok... das ist alles... Tarihte HZ. Muhammed yada HZ. Isanin yasadigi belgeli, ama man kann sagen das ist auch alles.... sonradan yapilan yüceltme calismalari yada Kulat yapilmasi... bana göre übertrieben... zum Teil auch bei Atatürk... aber das er ein Universeller Geist war, das ist ohne ZWEIFEL... |
Deine Meinung.. nur deine o.T.
ohne Text
|
Verklag mich doch o.T.
ohne Text
|
Atatürkün hayatini DETAYLI
biliyormusun... yada baskasi biliyormu ???
Wohl kaummm... olay DETAYLOI bilgi yok... das ist alles... Tarihte HZ. Muhammed yada HZ. Isanin yasadigi belgeli, ama man kann sagen das ist auch alles.... sonradan yapilan yüceltme calismalari yada Kulat yapilmasi... bana göre übertrieben... zum Teil auch bei Atatürk... aber das er ein Universeller Geist war, das ist ohne ZWEIFEL... |
Kim dediki ABD de insan haklari vardir
Bati denilince ABD degil eher EU akla gelir... yani Demokratik yapi.... insanlarin degil... devletin yapisi esastir... insanlarin cogu popülarist yapidadirlar...
|
Manasi insanoglu yazmistir Allah degil o
ohne Text
|
Dersim olayinda devlet son derece hakli
ve cagdas bir yaklasim göstermistir....
Amac Mesihlik taslayip insan kafasini kesip direklere dikmekse... o halde devletin yaptigida esasen cokta az denilir bir olay.... Dersim olaylarini bölge insanini mobilize eden 4-5 kisinin kafasi altindan cikan bir olaydir.... Bölge halki bu oyunlara gelmis.... Ideolojik akimlarin bir devlet sisteminde yeri yok... cünkü TR-Devleti Asiret yada kisisel cikarlar tarafindan degil.. MECLIS tarafindan yönetiliyor... Dersim olayi tamamiyle SIHLARIN kendilerini ALLAH ilan etmeleriyle olmustur.... olay bu... bu kisler olmasaydi herhangi bir sorun olmayacakti.... birde yabanacilarla yapilan isbirliklerine girmeyecegim... cünkü dis devletlerden destek alan hangi bir toplum islah olmuski... ? bu acik ortada |
Amaciniz AZINLIKSA verelim
ama bilki.. Azinlik demek tami tamamina TC-Vatandasinin haklarina sahip OLMAMAK demketir.... yani 2 sinif vatadas sinifina inmek... veeeeeeeeeeeeeeeee rezervat seklinde, tüm TR capindan toplanip bir araya sürmekle olur....
Öyle bir durumda sanmaki Trabzonda yada Izmirde veya Istanbulda Kürt birakilir.... nerde Kürt agirlikli vilayetler varsa oraya gönderilir ve orada bir araya toplanir... gerekirse diger TR-Bölgelerinden ayrilir ve kendi basina delet yapilmasina izin verilir ve Talabanin yönetimi altina veya Barzaninin yönetimi altina verilir... Bak dostum bu senaryo cok ama cok cok gercekcidir... hatta bu senaryolar bu sekilde hazir durumdadir... sanirim gün gelecek bu sekildede uygulanacak.... Bunun Türkceci MÜBADELEDIR... nasil Yunanistanla Kurtulus savasindan sonra yapilan Mübadele vardiysa aynisida AZULARSANIZ silzleri bekliyor.... Kimse zorla TR-Vatandasi olamk zoirundan degil... kimse zorla tüm imkanlarini kullanmak zorunda degil..... Olay bu kadar basit.... |
İnsanı Anlamak
İNSANI ANLAMAK
İnsanı anlamak insanlık tarihi kadar eski bir olgu olsa gerek ki bu çaba ilk insanın var oluşundan bugüne dek süregelmiştir. Bunu ifade etmemin sebebi bu konunun önemini vurgulamaya yönelikti. Ben bu yazımı bir deneme olarak değerlendiriyorum zira yazacaklarım ilmi bir geçerliliğe sahip olmayabilir. Ayrıca bir şeyler ispatlama bir tez sunma çabasında değilim, hoş görün. İnsanın kendini anlama çabası içerisinde olması onu diğer varlıklardan ayıran en büyük özelliğidir. İnsan da diğer birçok varlık gibi bir bedene sahiptir yalnız insan diğer varlıklarda olmayan bir ruha ve akla sahiptir. O zaman insanı iki boyutlu bir varlık olarak nitelemek yanlış olmaz sanırım. Bunun sonucunda anlaşılması gerekense kanımca insanı insan yapan onun aklı ve ruhudur. Dolayısıyla her ne kadar bir insan bedensiz hayal edilemese de benim anlattıklarım onun ruhu ve aklıyla ilgili olacaktır. Elbette insanı yaşadığı çevreden ayrı olarak değerlendirmek imkânsızdır. İnsanı anlamak için dünyanın genel yapısını anlamak gerek desem garipsenmesin. Dünyaya yani insanın yaşadığı, varlık bulduğu mekâna bir göz attığımızda onun kusursuz bir düzene belli bir sisteme sahip ve tabi olduğunu görürüz. Ben bunu kader olarak değerlendiriyorum. Neden? Kader Arapça bir kelimedir kaderin sözlük manası ölçü demektir. Dünyanın bir kaderi vardır. Olmasaydı bilimde olmazdı! Suyun her kaynamada belli bir sıcaklığa ulaştıktan sonra buharlaşması onun kaderidir. Eğer bir ağaç yetiştirmek istiyorsan bunun için belli şartları gözetmen gerekir, mesela susuz bir ağacın yetişemeyeceği gerçeğini çölde çok net görebiliriz. O zaman onun kaderi de bu şartlardır. Evet, insan da bu kader dünyasına ait bir varlıktır ama insan farklıdır. O düşünen bir beyne ve düşünceleriyle, arzularıyla yönlendirebileceği bir iradeye sahiptir. Mesela insan acıkır, acıkmanın doğal sonucu açlığın giderilmesidir(hisleri ona yemek yemesini ve karnını doyurmasını telkin eder).Ama insan açken dahi en leziz yemeği reddetme seçeneğini seçebilecek bir iradeye sahiptir. O zaman insanı insan yapan onun seçebilme hakkıdır. Belki de özgürlüğe bu açıdan yaklaşırsak insanın özgürlüğe olan aşkının manası daha bir anlaşılır olur. Kimileri insanı alet yapabilen bir hayvan olarak niteler. Bence bu söz kısmi olarak doğrudur. Tabiatta insan gibi alet yapabilen ikinci bir varlık yoktur. Ama dikkate değer olan kısmı ise her ne kadar insan bu aletleri oluştururken tabiatın kaderini aşamasa da yani onun öngördüğü ölçüleri kullanmak zorunda olsa da insan bunlardan yeni şeyler icat eder çünkü o yaratıcı bir beyne sahiptir. Çağımız teknolojisi bunun en büyük örneğidir. Sanırım burada sanatla ilgili bir şeyler söylemem gerek ki anlattıklarımın anlaşılmasında yardımcı olsun. Ben sanatı insanın dünyaya olan bir haykırması, itirazı, baş kaldırışı olarak değerlendiriyorum. Birileri sanatı her ne kadar tabiatı taklit etme çabası olarak değerlendirse de ben buna katılmıyorum. Ünlü bir ressam fırçasını eline alıp renkleri seçerek birkaç fırça darbesiyle bir sanat eseri yaratabiliyor.Aynı fırçayı aynı şekilde bir maymun yada insanın dışındaki bir yaratık kullanmış olsa ve aynı tablo ortaya çıkmış olsa buna ne kadar sanat diyebiliriz?! Maymun ne düşünmüştü? Neye üzülmüş, neyden korkmuş, endişelenmiş, neyi sevmiş neyi anlatmaya çalışmıştı? Hiçbir şeyden ve hiçbir şeyi! Evet, sanatçı fırçasıyla içinde var olan dışarıda göremediği bir şeyi ortaya çıkarıyor. Sevgilisini bir gül olarak çiziyor, canlı ve kusursuz bir gül. Bu çizdiği ne dışarıdaki güldür ne de gülün kendisi sevgilisidir. Sadece hissettiği sevgilisini anlatmak istediği kusursuz bir güzellik resmi. O zaman O yani sanatçı gördüğü ve yaşadığı çelişkileri çiziyor hayata itiraz ediyor böyle olmaması gerekir demeye çalışıyor bir de kusursuz bir güzellik karalıyor böyle olması gerekir diyor. İşte bu insanın içindeki mükemmellik arzusunun eksikliklere itirazıdır. İnsan itiraz ediyor. Etrafındaki varlıkların tek tek yok olduğunu görüyor oysa insan ben yaşamalıyım benim sonumun olmaması gerek diyor. Ben de diyorum ki insan itiraz eden bir canlıdır! Evet, insanı tanıma çabası şu son yüz yıllarda psikoloji bilimi olarak çıkıyor karşımıza. Her şeyi belli bir kurala, kadere bağlayan bilim insanı da kendi ölçüleriyle anlamaya ve anlatmaya çabalıyor ama nafile insan seçebilen insan(!) onun kendisini genelleyemeyeceğini haykırıyor ve deneylerin sonucu dışında bir tercih yaparak bilime yeni bir tez sunması için yol veriyor? Sonuç olarak bu insanı anlama çabalarının gerekliliği ve faydası inkâr edilemese de insanı anlamak onun ikinci boyutuyla ve bilhassa ruhuyla ilgili olmasından ötürü imkânsızdır diye düşünüyorum? Bende bir insanım:)) İnsanı kusursuz tanıyabilen bir tek varlık onu bu mükemmellikte var edendir diyor ve yazımı noktalıyorum. mehmetemin |
açıklama
değerli arkadaşlar insanı anlamakla ilgili değerlendirmeyi eklememin sebebi insanı tanımadan onun haklarından bahsetmemizin sağlam bir temele oturmayacağını düşünmemdendir(itiraf etmeliyim ki bu yazı sadece bir giriştir ve asla yeterli değildir ancak dolduracağı bir boşluğun varlığı söz konusudur)...ayrıca günümüzde insan hakları çığırtkanlığı yapanların bir çoğu sömürgeci ülkeler katagorisindedir sözü uzatmadan herkese merabalar....
|
İyi bir soru Nihal!
Peki ne yapabiliriz???
Yapabileceğimiz tek şey yeryüzünde olan tüm savaşlara karşı oluşan barış insiyatiflerinin içinde yer alabilmek olmalıdır. Amerikanın hem Irakta, hem Filistinde ve belkide önümüzde ki dönem başka yerlerde (o bölgede) insanları birbirine kıydırma politikasını şu anki G. Busch yönetimi ile sürdürmeye devam edeceğidir. Bunu bu kadar uzaktan siz bile görmektesiniz Nihal, her aileden bir kişi kayıp verildikten sonra mı farkına varılacak cümleniz ile. Belki de şu an her aileden bir kayıp zaten bulunmakta.!! İlginç olanı birbirlerini boğazlayanların boğazlama nedeni siyasi de değil, din ölçekli, mezhep ölçekli. İslamın bir an önce siyasallığını İslam ülkeleri bitirmelidirler. Bir din politikanın içine bu kadar bulaşırsa sonunda birbirlerine boğazlatacaklarda işte böyle kullanırlar o dini. İslam ülkeleri o kadar bağnazlar ki, bunun bile farkına varamamaktalar. Selamlar... |
o.T.
Ayni sey kendini HRISTIYAN´lik ile yakindan uzaktan alakasi olmayan ve kendini Hristiyan zanneden Ülkeler icinde gecerli!!!!!
|
Belki!
Ama, onlar birbirlerini boğazlamıyorlar. Mezhep farklılıkları için can almıyorlar. Yüzlerce insanların alış, veriş yaptığı pazar yerlerini bombalayıp onlarca insanı öldürmüyorlar. G.Busch gibi bir dengesizin yarattığı ortama kanmıyorlar. Filistine bir çok EU yardımı para olarak yüklüce gidiyor, hem de çok uzun bir süredir. İsrail de çekildi, ne yapıyorlar şimdide birbirlerini kırıyorlar. Bu büyük bir çılgınlıktır, çıldırmış bunlar!!! Bilhassa Filistinin şu an elinde yaşadıkları topraklar üzerinde her türlü sivil yaşamı kurabilecekleri şansları ilk defa bu kadar çoğaldı ve birbirlerini kırmaya başladılar.
İslam her türlü siyasetten arınmak zorunda aslı görevine dönebilmeli, ibadete dönmeli. Türkiye gerçekten o çevreden kat, kat ilerde ve aklı başında. |
o.T.
Dogru, onlar bombalari kendi patlatmiyor..! Onlar sahneye, müslüman kiligina girmis, Islamiyeti anlamamis insanlari Terörist olarak yetistirip, Islam adi altinda burayi karistiracaksin diye görev veriyorlar!!
Bu yöntem daha Dürüst bi yöntem cünkü degilmi? Dogru, onlar mezhep savasi yapmiyorlar degilmi?? Senelerdir Irlandada Katolik ve Protestanlarin yaptigi savas ne savasiydi peki? Vatikanin gizli planlari nedir?? Büyük devletlerin su an acliktan yerlerde sürünen toplumlari bombalamasi nedir?? Afrikada FBI tarafindan igneyle virüsler dagitmak nedir?? Isleri bitince, kendi adamlarini öldürmek nedir??Tarihe bakarsak, her dönem dktatörler gelmistir hem sosyal hemde DIN kelimesini yanlis kullanarak insanlara yansitarak.. ve nedense Her diktatöre yada Idam kanunu cikmistir, yada Intihar resmi cizilmistir..Biraz garip degilmi?? Neyse, arkadaslar insanliga katliam tiyatrosunu izlemeye devam.. Nede olsa MODERN SILAHLAR ile yapilinca BArbarlik olmuyor, onun adi o zaman HALKI KURTARMAK OLUYOR!Tebrikler! Ne kadarda cok dürüst insan kalmis dünyada...! |
Hep öyle başlar hatalar, ONLAR!!!
Biraz abartılı yazsanda gerçek hiç bir zaman değişmez.
Onlar şunu yaptı, bunu yaptı. Ah şu onlar, nasılda sihirli, büyülü her kılığa sokuluveren ah şu ONLAR!!! İnsan ilk önce ben ne yaptım sorusunu sormalı, onlar ne yaptı sorusundan önce!!! Zor olan bu sorudur, çünkü bu sorunun kaçacak bir deliği, sığınabilecek bir demagojisi olmaz. Senin amacını ben halen anlamış değilim, bana karşı kullandığın yazı biçimini hiç beğenmiyorum. Sanki özellikle sert bir ortamı yaratmak peşindesin gibi bir koku var. Bu tür yazışmalardan hoşlanmıyorum. Kavgacılıktan, sertlikten, hır, gürden hoşlanmıyorum. Tekrar konuya dönersek ben onlar ve biz cümlesinden oldum olası büyük bir rahatsızlık duyanlardanım. Paralel toplumların hiç birisinin destekleyicisi olmadım, olmamda. Sen İslamın ve Hıristiyanlığın arasından bakıyorsun dünyaya, ben insanın çatısından bakıyorum. İslam adına, yada başka bir din adına öldürülen her bir insan için benim yüreğim yanar. Ben hiç bir insan canı için ayırım yapmam hanımefendi!!! Sen önce kendin ile olan çelişkilerini aş. Demek Afrikada insanlara bulaşı hastalıklar dağıtıldı, kimdir onlar, dağıtılan nedir??? |
o.T.
Ben kimseye karis siddetli ve kavga amacli yazi yazmiyorum.. Sen öyle algiliyorsan bilemem...
Bende senin tavrindan hoslanmiyorum, fakat saygi duyuyorum.. Ben ne Islam adina konustum, nede baskasi adina! Kendine ben ne yaptim diyede soranlardanim,... Sadece Islamiyeti bu kadar yanlis ve bilmeden asagilara cekmenden hoslanmiyorum! Sen bu konuda gercek Islamiyeti görmeyip (bilimsel, ilim ve bircok konuda detayli aciklamalrini göremeden) Politik yorumlar yapiyorsun...Islam Ülkesi yada Islam Din Adami siniflari yoktur ve olmayacaktirda! Var olan sadece Ferdtir..!!! Yazilarimda sadece sana ayna olup seni sana yansitiyorum Romancim! |
Roman´a ...Pardon..
..FBI ve virüsler..
Hacli seferlerine karsi cikan diktatörlerin idam ve intihar tiyatrolarini ... ve gerckeleri nasil yok eden stratejiler oynanmakta oldugunu aciklayan bi AMERIKAN PROFESÖRÜN ingilizce ve türkce olan kitabini alip okursan, detayli bi sekilde neler döndügünü anlarsin Sevgili roman! Kitabin Ismi: Illuminati Yazar : Texe Marrs Not: Dan Brown´un kitabi ile karistirilmasin |
Ben net detayların insanıyım! Varsayım,
lar ile dünyayı yorumlamam Özsu!
Ben islamı hiç bir yerde aşağılamadım, hiç bir dini aşağılamadım. Bir şeyi aşağılamak o şeye hakaret etmektir. Sen eleştirileri bile hakaret olarak görüyor gibisin. Ben yer yüzünde var olan her düşünceye, her varlığa, gözümle gördüğüm, aklımla okuduğum, ruhum ile hissettiğim her şeye eleştirisel bir prensip ile bakarım. Bu aşağılama değildir. İslam yada başka dinler ne olursa olsun ben yanlışının, hatasını bulduğumher şeyi eleştiririm. Fakat bir şeyi yapmam, mutlaka bundan vaz geçin gibisine bir ukalalığın içine asla düşmem. Bilirim ki o din yada dinler içinde pek çok yanlışlığı insan elliyle yapılarak bir çok hatalara bile sürüklense insdanların o ruhsal ilişkisinin içine burnumu sokmam. İnsanların o sığınabildikleri ruhsal mabetlerinin içine girip yıkmam onu, tam tersi o ortamda en huzurlu ve rahat edebilmeleri için elimden geleni yaparım. Benim eleştirdiğim insanın mabedi değil, ben olayın kendisini eleitiriyorum bu ikisi çok farklı şeyler. Ben Tanrıya inanan bir insanım, ama dinler aracılığı ile inanmıyorum. Eğer düşüncelerimi ve bilgilerimi yazamayacak yada birileri kırılacaklar diye yazamıyacak olduktan sonra burası bir forum sayfası değil, bir ibadethane olur. Okumadım bahsettiğin kitabı, fakat bu tür şeyler saklı, gizli kalmaz, yüzlerce bağımsız ve dört dörtlük insan haklarını evrensel boyutta savunan altarnatif kuruluşlar var, eğer öyle bir şey olsaydı yeri, göğü yıkarlardı. Her neyse... Selamlar... |
ister inan ister inanma..
..ortada bi varsayim yok..
günlerin aydin olmasi dilegiyle ;) |
!
)...ayrıca günümüzde insan hakları çığırtkanlığı yapanların bir çoğu sömürgeci ülkeler katagorisindedir sözü uzatmadan herkese merabalar....)
İnsan haklarının çığırtkanlığı olmaz, kimden gelirse gelsin insan haklarını savunmak, savunabilmek erdemliliktir. İnsan haklarını savunan hiç bir cümlenin içinde yanlış olan bir kelime geçmez. Dikkat edilmesi gereken savunma değil samimiyettir. Sömürgecilik dönemleri kilasik anlamda biteli çok oldu. Ekonomi denilen olgu evrensel bir bilim. Hiç bir ülke iç ortakları olmadan sömürülmezde. |
Evrende tüm varliklarda ruh ve akil vard
ir....
Kanaatimce cok yanlis bir yorumdasin... ben asla senin yorumladigin sekilde görmüyorum... kiiiiiii Filler olsun, bazi maymun cesitleri olsun... bunlarin yaratiklarin bir cogu olsun, ölümün ne oldugunu bilmekteler... aynada kendisini görüp taniyabilmekte.... Filler belirli aralarla gidip mezarliklarini ziyaret edip aglamaktalar.... Akil ve rugh dedigin insanoglunun taktigi isimlerdir.... Sistemde akil kelimesi yada ruh kelimesi gibi bir sey yok... Evren o kadar büyük ve enginki, kelimelele oynamanin hic bir anlami yok.. hic bir DININ bir anlami yok.... olsa olsa Allahin kendi varligi var.... ve bizlerde onun bir parcasiiiii... önemsizde olsa öyle |
Pardon..
Din kelimesinin o zaman manasini ögrenebilirmiyim???
Tesekkürler! |
Herkes icin manasi farklidir
senin kafanda dönen manasi kesin tüm insanlik icin gecerli degildir... benim kafamda dönen manasi icinde aynisi gecerlidir...
Olay suuuu... tüm insanlik anlamasi lagzimki, kimse Allahin jandarmasi degil... ve kimse DIN hakkinda kesinkez bir seyler söyleyemez... ancak GÖRÜS belirtebilir... BU cercevede DININ manasi olamaz... anacak DIN kelimesi hususunda ancak görüs belirtilebilinir.... |
Allahin Jandarmasi Allahin Jandarmasi..
ezberledim bu kelimeyi artik..
Bir günde benim sorularima net bi cevap alabilsem, cok mutlu olucam ..Neyse... Günün aydin olsun! ;) |
Net cavap kime göre sana göremi ??
istedigin cevaplari alman kainata aykiri.... mümkün degil...
Dedimyaaa... herkes ayri ayfri yorumlar aciklar... vs... Bunu anlamayacak ne varkiiii ????? anlamis degilim ??? Kelimelere takilip kalmanin Alemi ne ?? |
selamlar
öncelikle benim insan haklarının içeriğine vede niteşiline bir itirazımın olduğunu sanmıyorum. yalnız size soruyorum insan haklarını kötüye kullanmaya çalışan insanlar yokmudur demek istiyorsunuz bu soruya cevabı evet olabilecek bir mantığa rastlamadım henüz cevabın hayır olması durumunda ise söylediğim söz geçerlidir yani bu çığartkanların maksadı insan haklarını savunmak değil ondan çıkar sağlamaktır ayrıca erdemli olan birşeyi erdemsiz emellerine alet edenlerin erdemliliği söz konusu değildir... sömürgecelik öyle yada böyle devam ediyor klasik olarak adlandırdığınız sömürüyü biraz açarsanız sevinirim vesselam
|
Kelimelere...
takilmak?? Hangi manada??
Siyah´a Beyaz deme sansimiz yok degilmi??? |
!
Yeni sömürgeciliğin ne olduğunu öğrenirsen, Kılasik sömürgeciliğin de ne olduğunu öğrenirsin.
Politika ilgi alanımın içinde değil. Şu an her iki türlü sömürgecilikte pek geçerli değil. Dünya yepyeni bir çağın içine girmiş bulunmakta. |
o.T.
kusura bakma kardeş ama bu cevabı anlamlandırmak zor...cevap verilmemiş addediyorum ben yenisini eskisini bilmediğimi söylemedim senin gözünle klasik sömürgeciliğin manasını sormuştum ki tartışmada ortak nokta anlaşılmış olsun...ayrıca politika yaptığımımı düşünüyorsunuz...söylediklerimin politikanın dışında olmadığı kesin ama bunları dile getirmek için politika yapmak zorunlu değil tabi politika yaptığımı düşünmekte özgürsünüz yalnız politikaya yüklediğiniz manayıda bilmek istemem benim hakkım diye düşünüyorum vesselam
|
o.T.
kusura bakma kardeş ama bu cevabı anlamlandırmak zor...cevap verilmemiş addediyorum ben yenisini eskisini bilmediğimi söylemedim senin gözünle klasik sömürgeciliğin manasını sormuştum ki tartışmada ortak nokta anlaşılmış olsun...ayrıca politika yaptığımımı düşünüyorsunuz...söylediklerimin politikanın dışında olmadığı kesin ama bunları dile getirmek için politika yapmak zorunlu değil tabi politika yaptığımı düşünmekte özgürsünüz yalnız politikaya yüklediğiniz manayıda bilmek istemem benim hakkım diye düşünüyorum vesselam
|
o.T.
bide şunu belirtemkte fayda var eğer sömürgecilik anlayışınızı arzederseniz bunun sonunda dünyanın yepyeni bir anlayışa girmesi hakkında soru sorabilir fikirlerinizden faydalanabilirim vesselam
|
o.T.
arkadaşlar değerlendirmelerinizden ötürü teşekkür ederim. yalnız burda birşeyler söylemek zorundayım ki mevzu biraz daha açıklığa kavuşsun...öncelikle yazımı bir kaç kez okumanızı rica ediyorum bundan kastım anlayamamış olmanız değil belki her okuyuşunuzda yeni şeyler anlayabileceğinizi düşünmemdendir...ayrıca dikkat ettiyseniz ben bunu ilmi bir gerçeğe dayandırmadım bir fikir alışverişi olması açısından bir deneme olarak değerlendirdim ve bunu belirttim. ayrıca dini anlaşılmaz birşey olarak değerlendirmek benim fikrime göre yanlış...zira eğer anlayamıyacağımız bir olgu olmuş olsaydı allahın sözcüsü olarak insanlığı uyarmaya gelen insanlar ve dahası kuran bu kavramı kullanma ihtiyacı hissetmezdi ki rabbimiz bir ayetinde allah katında(indinde,yanında)din islamdır demektedir. yazmış olduğum yazı benim insana olan bir bakış açımdı vede kesinlikle böyledir şeklindeki ifadelere karşıyım vesselam
|
o.T.
bu kardeşime ayrı bir cevap yazma zorunluğu hissettim
arkadaşım öncelikle fikirlerine saygı duyduğumu belirtiyorum. size konunun daha basitleşmesi açısından s bir soru sormak istiyorum insan diğer varlıklarda böyle birşey sözkonusu değilken yaptıklarından neden sorumludur? elbetteki hayvanlarda kendi kapasitelerine göre br akla sahiptir ama onları insanın aklı seviyesine yükseltecek seviyede değildir. akıl ve ruhu sisteme ait olmayan olgular olarak değerlendirmişsin öncelikle sistemden kastınız nedir? bence size bu konuda en güzel cevabı descartes vermiştir "düşünüyorum öyleyse varım" kelimelerle oynadığımı düşünmeniz sizin beni anlamamış olduğunuz yorumunu yapmaya itiyor...katılmadığınız noktalarda sorular sorarsanız daha faydalı olabileceğini düşünüyorum vesselam |
o.T.
kardeşim sana katılıyorum kesinlikle haklısın
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 12:57 Uhr. |