Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Aktuelles (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=390)
-   -   Türkei-EU-Beitritt (http://localhost/forum/showthread.php?t=4404)

tikiiii 03.02.2005 15:45

Biz Türkleri

barbar olarak nitelendiren sen ve senin gibiler
1854 yılında Kırım Savaşı"nda atlılarıyla birlikte Rus askerlerine çarpışmış olan efsanevi Kürt halk kahramanı Kara Fatma dan habersizmi bu ülke asırlardır beraber yaşamış olduğu toplumlara her zaman gereken önemi ve yeri vermiştir. Onları kendinden ayrı tutmamıştır.Sende diyorsun ama eksik bilgi veriyorsun 1 kılıç sallarken fetihlerde bulunurken bunlara Lazlar Çerkezler gürcüler Kürtlerde dahildi. 2- osmanlı arşivlerinde yayınlanmış birçok Kürtçe eser mevcuttur biraz araştırırsan öğrenirsin. Ama dersenki yok bana duyduklarım yeterli gelir o zaman senin ufkunun genişliğinden şüphe duyarım. başka milletlerin kuklası olma sevdanızdan kurtulamadınız .sen milliyetçi değilsen nesin bu vatanın toprak bütünlüğü koruyan gözeten herkes milliyetçidir.vatan burada araştır.ama bunu rant sağlamaya çalışanlara meydan vererek değil araştırarak öğren . yabancı devletlerin haçlı seferlerinden eli boş döndüğünde bir generalin dediği gibi yıkamıyorsan Türkleri böl parçala yönet senin gibi saf kanların (IRKÇI OLDUĞUN İÇİN)buna inanıp başkaldırdığı bu ülkede sizin gibiler çok geldi geçti baki olan Türkiye cumhuriyetidir.

akshalil 03.02.2005 15:56

Kendi irkci-milliyetci dürtülerini benim

üzerime atma..
degil irkcilik,en basitinden milliyetcilikten bile nefret ederim ben!!!!Milliyetcilik daha cok türk egitim sistemi ile beyni sulanmis insanlarin kurtulamadigi bir ideolojidir..

Tarih okuyosan tam oku eksik okuma:

Bak bakim neden bahsetttigin kürtler hic bir sorun osmanli yönetiminde hic bir sorun yaratmazken T.C nin kurulmasiyla birlikte hemen isyanlar baslamis??

-ama oku bana papagan gibi sana ögretilen "yok atatürk seyhlerin-agalarin hakkini aldi da ondan deme!!!
sizlerin mantiginizin nasil calistigini bildigim icin verecegin cevabi da az cok tahmin ediyorum...
-Devletin resmi kitaplarinda yazan seylerle yetinme..baska kaynaklarida oku..egal kim yazarsa yazsin..

kapitoo??

bigpuma 03.02.2005 16:02

Mesut Yilmazda Diyordiki

Avrupa birligine acilan kapi Diyarbakir dan gecer????

Heyyy gidiii lazz ve gazlarrr sizunnn suu Usaklar ammada Dogululari severlermis??????

Apo yuda arayipp kaccc kaccc seni vuracaklar????

Bu mansetleride Gaztelerde okuduk yalansa belgeyle aciklayin....

Eyyy Diduuu lazzz usaguuu ne gadardaaa vatunnn severmissinizz

Kürdün kicini yalamaya bezer o isler....

tikiiii 03.02.2005 16:30

oku öğren adam ol

Senin bilgi kaynağında hata var yada tam olarak yaptıklarını yaşadıklarını anlatmıyorlar nerdenmi biliyorum 1996 dan bu yana seçimlerde görev aldığım için karadenizde dehap konvoyunun çoğu Karadenizlilerden değildi ve esnaf ve halktan büyük tepkiler aldılar polis korumasıyla seçim çalışmalarını yürüttüler anlattığın gibi halk onlara sevgiyle değil kötekle cevap verdi mesut yılmaza gelince o seçimde oy alacağım diye herkese mavi boncuk dağıtmıştır ama 3 ün birini almıştır ayrıca şurda hatan var dehapın şeçimlere karadenizdende girmesi için orada örgütlenmesi gerekiyordu bu nedenledirki orada yaşamayıp sırf seçim dolayısı ile ikametgahlarını oraya aldıranların sayısıda hiç az değildi. karadenizdeki halkın tamamı lazdır dersen hata edersin ordada kürt var Çerkez var nasıl istanbulda her milletten insan varsa..nasıl yaşadığın yerde her milletten insan varsa bilmem anlatabildim mi kafan fazla basmıyor senin anlaşıldı her şeyi tek tek anlatmam gerekiyor

turanyuecelxx 03.02.2005 16:32

Lass sie doch reden mensch... o.T.

ohne Text

bigpuma 03.02.2005 16:36

hahahhahahahaa

Etem Süphii sakin yazdiklarini duymasin sevgili lazz milliyetcisi....

Orda 1979 da pkk nin kurulmasinda karadenizlilerinde yer aldigini yaziyor ben sana demiyorumki bütün karadenizliler Solcu yada Devrimci????

Sizz kendini beyenmis Insana Tepeden Bakan Türk soyundan olmuyan Züppelere diyorumki sizlerdede Devrimci ve Türkiye Cumhuriyetine düsman olanlar var.

Kürtlere gelince Türkten cok Kürt ölmüstür pkk olaylarinda kürt insani bir pkk dan cekmistir birde sizin gibi dönek Macirlardan cezanizi buldunuz Kürtde boyun eydiniz.

Atanizin ilke ve inkilablari artik raflara kaldirildi Türkiyede sadece ana dil Türkkkkceee deyildir Kürtcede kelendi.........

Buda kendi kazdiginiz kuyuya düsmeye benzer....

bigpuma 03.02.2005 16:38

Warummm

Kürde yasak getiriyorsun laza özgürlük :=)))

Laz dili Türkce deyilki Türkiyede ana dil Türkceydi ama kalkti artik.

Sizin gibi 80 senelik beyincikler yüzünden türklük yapa yapa kürtlügün boyundurugu altinda ezildiniz.

turanyuecelxx 03.02.2005 16:47

Jeder darf doch in seiner Sprache reden

Sende niye Lazlara taktin.
Anlamadim gitti.Von mir aus sollen Kurden ihre Sprache reden auch Lazen und andere ethnische Gruppen.
Also ich habe kein Problem damit.
Jeder darf sogar seine Religion praktizieren.
Sen niye lazlara taktin kafayi...
Das sind wenigstens friedliche Menschen....

bigpuma 03.02.2005 16:52

lazin friedliche Menschen??????

Galiba Maclari izlemiyorsun nasil bir kavga dövüs cikariyorlar.

Burdada Laz larin milliyetci olduklarini ve diyer etnik irklarinsa Türkiye düsmani oldugunu millete yutturan kici bozuk lazlara tabiki bir iki sözümüz olacak oderrr.

turanyuecelxx 03.02.2005 16:56

Senin gibi erbakancida her kürtlen

masaya oturup is birligi yapar.Yeterki din olsun temeli.
Geri zekali senin yazdiklarin birbirine uymuyor.Ne oldugun belli degil.
Asil siz kuyunuzu kazdiniz ve yere oturdunuz.
Dini Poltikia Mezesi yapmayin.
Ne oldugun belli degil seni.
Gavurdan dönme sey seni-

turanyuecelxx 03.02.2005 16:59

Sen...

yani bana diyorsun ben irkciyim diye.Ama ya sen nesi.Bir Futbol macini örnek alip lazlarin üzerine yansitiyorsun.
Ya Kürtler ney onlar daha pislik bir millettir.
Gün gelir namaz kilarlar sonrada uyusturucu satarlar.Bu mu müslümanlik bu mu insanlik.
Sen benden daha irkcisin ve din irkcisisin.
Senin mesebin yok galiba...

bigpuma 03.02.2005 17:04

Burda hata yapiyorsun

kendin diyorsunya biri öyle yaptimi hepsini neden ayni gösteriyorsun.

yani bir kürt birsey yaptimi hepsimi öyle Belgen nerde.....

sanki türk olub cok temizmi olunuyor birakkk o laflari evlattt

bigpuma 03.02.2005 17:07

Erbakan Bir Lazdi

Lazlari lekeliyorsun bakk bütün karadenizliler Milliyetcidirr haaaa kizarlar sana sonra Erbakani kürt dostu yapmaaaa olmazz öyle seyyy karadenizliler milliyetcidirrrrr...

turanyuecelxx 03.02.2005 17:08

Ben sana öyle dedimmi...

Sen kendin bütün lazlari asaladin deminden beri.
Ben kabul ediyorum . Dedim .Ama ya akshalil ne yazmis.
Die Gedankengänge der Türken 1 und 2..
Bu bütün Türkleri kapsamiyormu.

Evlat......
Tabi her Türkte iyi olamaz...

bigpuma 03.02.2005 17:10

ozaman her kürdü

ayni kapa koyma ikide bir kürtler söyle böyle nagaralari atma...

yazacaksan burda türkiyeye karsi olan gurublara laff attt komrenteee............

turanyuecelxx 03.02.2005 17:10

Sen hep Kitlelerden gidiyorsun...

Banane Erbakanin ne oldugundan.Benim le ayni düsünen bana kizmaz yada kizar.
(Man soll Menschen hassen, aber nicht Völker..)
Senin benden hic fargin yok... bunuda unutma..

tikiiii 03.02.2005 17:16

laf bulamayınca atla sağ sol olayına

solcular bir tek kürtlerden oluşmadığı gibi sağcılardan bir tek lazlardan oluşmaz o kendi çok beyni kıt gelişmiş kardeşim burda pkk yı desteklemiyorsan ne diye lafa atlıyorsun solcuyum deyip duran zihniyet ülkede sol partimi kaldıda konuşuyorsun solcular milliyet değildir diyen kimdir a benim akılsız kardeşim sen hiç tüzükdemi okumadın al oku bütün siyasi partilerin tüzükleri aynı hemen hemen eee neyin kavgası bu seçimlerde sol parti diye görünen partilere halk mı oy verdi yoksa sahil şeridinde yaşayan zengin züppelermi eee nerde senin solun o zaman hem burdan benim solcu olmadığımı nerden çıkardın a benim akılsız kardeşim oku deyip duruyorsun birazda sen oku istersen vatanın bütünlüğünü sol değiştirmek içinmi var a karacahil pkk ya peşkeş çekmek içinmi benim sağcı olduğumu nerden çıkardın olayları bir yerlerden tutturmak için bu çaba neden türkiye cumhuriyetinin sınırları bellidir. ne bir karış eksik ne fazla sen bu sınırlara laf etmedeğin sürece lazlarla kürtleri bir birine kırdırtmaya ve laf söylemeye çalışmadığın sürece laf söyleme dehapı koruyacaksan PKK"lı Metin Armutçu, DEHAP Hozat İlçe Başkanı Vural Yıldırım"ın evinde ele yakalandığını bil ondan sonra pkk dan çekmiştir de yoksa sus adam sansınlar seni ..öyle lafla peynir gemisi yürümez çekti sayenizde çekti düşmanım düşmanı dostumtur lafıyla kalktınız işbirliği yaptınız sonra halkım öldü öldü evet sayenizde suzsuz insanlar öldü öldürdünüz bizim kaybettiğimiz bir şey yok zaten konuşuyordunuz dilinizce yine konuşuyorsunuz değişen bir şey yok bunu Avrupalı konuşuyorlar dese ne olur demese ne olur bu güne kadar Türkçe bilmeyen Kürtler başka vatandamı mahkemelere gidip hakkını aradı eee

turanyuecelxx 03.02.2005 17:20

Sende aynisini yap.....

komprehende....
- Yani Atatürke laf atma.
- Tek yanliz sen Müslüman degilsin
- Bizim gibiler Samanizimle suclama
- Her Lazi bitanesinlen esitleme
- Birazda Insa ol ..
Katalavas or Kapische....
Anlamisan sen gurban

turanyuecelxx 03.02.2005 17:26

Abdal Pir sultandan birsey ögrenmedim ..

Sorry yani.Ben senin gibi cem evende yetismedim.Haci Bektasiyi bilmemm....

turanyuecelxx 03.02.2005 17:29

Was ist bit du in der Salzsäure ..

Natürlich die Lösung ..... Domestosa fark attimm. Damit kannts du deine Stadt der Silbernen Tür sauber machen ....... hhahahhhahaa

turanyuecelxx 03.02.2005 17:29

Sende kürtlerin yalakasi.....

Hahahahahahhhahahahah

bigpuma 03.02.2005 17:35

Fazla pokomon oynamissin?

bütün lazlar ayni iste benim dedigim dediktir diyorlar?

ben canakkele diyorum sense

burda bütün kürtlere laf atan onlari asagliyan sendin bende sana ispatladim kürtlere kimlerin yalakacilik yaptigini

bende kürdüm pkk yi apo yu beton kemali atatürkü sevmem benim gözümde sifirlardir onlar

yazacakcan adam gibi yazz birdaha buraya örgütlerin ismini al agzina Kürtlerin deyillll

anladinmi yoksam kicinin özerine toturturlar insanki

turanyuecelxx 03.02.2005 17:36

Du weisst ja alles besser ... ???? o.T.

ohne Text

resit23 03.02.2005 22:57

Sicht eines türkischen Moslems

ich bin ein überzeugter muslim, mir ist es
egal ob jemand türke oder kurde ist, schliesslich glaub ich an Allah und nur Allah
hat entschieden wer türke und kurde wird. Es ist eine Gotteslästerung über kurden schlecht zu reden, jedes volk hat gute und schlechte.
Jetzt muss ich mal was sagen was vielen von uns nicht schmeckt aber was nunmal wahr ist.
Was interessiert uns als muslime was im Irak die kurden machen? Wir schimpfen über USA das die sich überall einmischen aber selber mischen wir uns auch ein, wenn wir die möglichkeit haben. Das der Osten schon immer benachteiligt worden ist das ist auch klar aber die Türken die kurden unterdrücken sind für mich keine Muslime.

Danke

delahoyaa 04.02.2005 00:31

Almanci mümin...

... evvela dogru dürüst Türkce ögren.

delahoyaa 04.02.2005 00:33

PKK irkci seni o.T.

ohne Text

delahoyaa 04.02.2005 00:37

Bravo! o.T.

ohne Text

04.02.2005 03:14

Sen Karadenizde hic bir tane

Terör faliyeti duydunmu...

Kaldiki Kurtulus savasinin ilk adimlari Karadeniz ve Anadloda atilmistir.....

Sen neden bu kadar kafayi yemissin anlamiyorum

04.02.2005 03:20

A dan Z ye haklisin

senin basettigin insan bir Universell insan.... yani sadece kendini Allaha vermis ve cok medeni bir toplumda yasayan birisin...

Söylede diyelim... Akifin bir lafi vardir bu hususta..

------------
Müslümanlık Nerde

Müslümanlik nerde! Bizden geçmis insanlik bile...
Adem aldatmaksa maksad, aldanan yok, nafile!

Kaç hakiki müslüman gördümse, hep makberdedir;
Müslümanlik, bilmem amma, galiba göklerdedir;
--------------

Yani söylediklerin su anki dünya icin gecerli degil, kaldiki Müslümanligin amaci insanlari yönlendirmek, hepsini ayni yapmak degil.....

Mesela bir Arabi yada bir Türkü kreuzen etmek degil.......

Araplik Türklük bunlar teritorial kavramlardir yani bu ev bu toprak benimdir arkadas ben Arabim... Türkte ayni sekilde.....

Bunun kücük sekli komsular arasinda aynidir.. herkesin ismi ve yeri var.....

Sen dünyada bir topluluga baglisin, tam anlamiyla Hürriyetlik sadec ebeyinde vardir... hayatta yoktur.......

Du bringst da viels durcheinander

04.02.2005 03:23

O Lazlara degil aba takildi

ve tepe tarla yuvarlandi...

Simdi bir acigimi ariyor... ama bilmezki ENis her zaman ve heryerde ayni seyleri tekrarlar.. cünkü Ard niyet yok bu adamdaki gibi...

Bos ver... bagirsin cagirsin aglasin

04.02.2005 03:27

BEn anlamadiktan sonra istersen

Rusca siir buraya yaz.... geht mir so was vom Arsch vorbei....

TR de binbir dil konusuluyor.. Kiroca Zazaca. Lazca...usw.. interessiert aber keinen Schwanz....

Hele hele TV de Kiroca bile Haber veriliyor...

Und komm mir ja nicht damit, das man Kiroca nicht reden darf, Tvde bile haberleri var....

Adam Laz ise birak Lazca siir yazsin yada Russa Rusca siir yazsin....

Haaaa Terör yaparsa aban Haber ver yok edeyim..... ama das gilt auch für einen der im Namen Gottes Teror verbreitet.... aninda ayni uygulamayi yapariz....

Du brauchst auch Therapie

BAKIRKÖY RUH SAĞLIĞI VE SİNİR HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Adres: Bakırköy

Telefon: (212) 543 65 65
Faks: (212) 572 95 95

04.02.2005 03:30

Baskasinami atiyoruz

Benim Kürt arkadaslarim bile var.. hatta aile dostumuz olanlarda var.... onlarda iben PKK ve destekleyenler(dinci kesimi... yani sizler) yüzünden sikinti icerisindeler.....

Sen gercekten kafayi yemissin be adam

hasrett 04.02.2005 09:00

Wir sind alle Menschen!

alles andere ist erstmal zweitrangig! Hala Irkcilik konu mu ya?

---

Ich finde, die EU sollte sich beeilen mit dem Beitritt der Türkei in die EG.

Vielleicht sollten wir alle Türken der Welt je Person 1 EURO sammeln, und als Bestechung an die EG abreichen.

Ne tolle Summe würd rauskommen.
Es würde niemandem schaden, da nur ein EUR.
Der Borgang wird dann bestimmt auf Rang 1 gesetz.
Die Türkei wird schwupsiduwup in die EU kommen.

Sorgenlos. Alle sind glücklich.

---

*helmisch lacht*

Ich hab immer eine Lösung.... :)

resit23 04.02.2005 09:48

o.T.

ich red über den islam und nicht über
sprachen.

resit23 04.02.2005 09:49

ich bring nichts durcheinander

ich bring absolut nichts durcheinander.
türkei ist dagegen das die kurden zurück
nach kerkuk kommen dürfen! Diese leute wollen
einfach in seine alte heimat zurück, was ist daran verwerflich? wir als muslime müssten das sogar noch unterstützen weil das gerechtigkeit wäre aber jeder von uns schaut nur nach seinen vorteilen. JEDER!!!

delahoyaa 04.02.2005 12:39

Gutmensch

Gutmensch:

Der Begriff Gutmensch bezeichnet seit etwa den 80er Jahren einen Menschen, der an das Gute im Menschen glaubt. Mit seinen Worten und Taten glaubt er etwas gutes für die Menschheit bewirken zu können, was von seinem Kritiker als Irrtum angesehen wird.

Gutmensch ist daher auch oft eine Bezeichnung für einen naiven, leichtgläubigen Menschen. Häufig bezeichnet der Ausdruck einen Menschen, der aus der Sicht des Sprechers mit scheinmoralischer Argumentation sachliche Einwände übergeht oder politische Korrektheit einfordert.

Im allgemeinen wird das Wort auf das französische Wort bonhomme (= gutmütiger Trottel) zurückgeführt und in gleicher oder ähnlicher Bedeutung benutzt.

delahoyaa 04.02.2005 12:44

Evvela anadilini ögren...

Tipik bir Almancisin galiba. Burda yasayip anadilini degil de Arap tarihini ögreniyorsun.

"Ne soysuz Müslüman ne de dinsiz Türk" diye bir söz var.

Fakat 30 sene Almanya bizi ne hallere getirdi...

04.02.2005 14:36

Sollen die ja auch

bunu herkes istiyor zaten... sorun o degil...

Sorun oraya kayitlari bulunmayanlari oraya sokmak ve Türkmen ve Arap guruplarinin secime katilimlarini baltalamak...

BAk Araplar ve Türkmenler hemen hemen hic secimlere katilamadilar... cok ock az sayida katilabildiler....

Iste buda bir gercek... ABD ve Kirolarin oyunu......

Ich bin sicher das wird ein nachspiel haben

resit23 04.02.2005 14:48

heuchlerin?

wir haben seid ich denken kann
mit den USA gearbeitet und nun soll
alles schlecht sein ;)

bigpuma 04.02.2005 14:54

pKK LILAR BEKTASILERDIR

PKK NINDA DHKPC NINDE ICINE EDEYIM SIZIN INAC DOSTLARINIZ SOSYALIZMI DAHA COK BENIMSERLER

SENINLEN TARTISMISTIK GALIBA

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 19:35 Uhr.