![]() |
na, ja..
angenommen er hatte 30 frauen, na und????
Das gleiche gibts doch auch heutzutage... kann man und will man sich darüber aufregen?? Was soll man dann über diese Frauen sagen?? Laut Forscher sollen Menschen ja nicht "monogam" leben können.. :) |
duslerin kadini
weiter so.. :)
|
düsünüyorum o halde varım?????
decartes in bu doktrin i zihinlere oyle bir kazınmıstır ki modern insan dusuncesinde yer ettiremedigi herhangi bir varlıgı yada baska bir dusunceyi soyut yada somut varlık alanına tasıyamıyor.yani kabullenemiyor.cunku varlıgı kendi kişisel dusuncesinin merkezine oturtmaya kalkıyor.tum varlık ve kavramları da ilkonce dusunsel cercevede var etmeye calısıp zihnine oturabilecek kıvama getirtip oyle kabullenmeye egilimli davranıyor.bunu yaparkende her seyi teori ve pratik olarak ayırmaya sartlanıyor.teorisi olmayanın pratigi yoktur gibi bir sartlanmaya kaplıyor.kendi dusuncesine teorik olarak dikte edemedigi tum gercekligi reddetmeye yoneliyor.dini dusunce yani vahyin bildirdigi gerceklik bu baglamda ele alındıgında GAYB a ait oldugu için yani aslında Allah tarafından bildirilene haber verilene dayalı oldugu için kişi bunu oldugu gibi kkabullenmekle yuzyuze kaldıgından tum bu teorilestirme sartlanmasından dolayı kabullenilemiyor.böyle olunca zihin,, dinin akla uydurulamayan ve tamamen haber verilene inanmaya ve gercekliğini kabul etmeye donuk gaybi yonleri reddedilip bilimsel felsefik verilerden devsirilen malumatlarla depolandıgı bir cop tenekesi halini alıyor.bu cop tenekesinde din de kendisine bir yer edinmek durumunda kalıyor cunku kişi inancın dogallıgından yani kacınılmazlıgından dolayı bir seylere inanmaktan kaçamıyor.böylelikle dinler zihni cöplüğe uygun hale getirilirken kendi gercekliğini yitirip degismeye ve torpulenmeye baslıyor.bugun islama yapılmaya calısılan da budur.bundada dinin karsısına guya modern insanın tanrınınyaratmasına karsı geliştirdigi bilim konulmaya calısılıyor.din de sekulerlesme cercevesinde yani dunyevilesme içerisinde kişilerin inanc İHTİYACLARINI KARSILAYAN anlık dusunce kalıplarına itilmeye baslanıyor.halbuki işin gercekliğini ve ciddiyetini hesaba katarsak ahirette her anıyla sorgulanacak insanoglunun anlık dusunce ve duygulandırmalarıyla bu işi gecistirmesinin imkanı yoktur.benim deginmek istedigim noktaysa pratikle teorigin ayrılamaz bir butun oldugudur.dusunce pratige pratik dusunceye baglanamaz.biri digerinin nedeni yada sonucu degildir.dusuncenin once ortaya cıkması pratigi varettigi anlamına gelmez.dusunen insan bir yandan da yapmak durumundadır.boyle olunca din pratik alandan soyutlanamaz bir yapıyı muhafaza etmekten kacamaz ki anlamı da budur.hayatın her anından sorgulanacagı besbelli insanın da tum pratigini bu bilincle kusatması gerekir.burdan da suraya atlamak gerekirse peygamberin tum pratiği dinin kendisidir.cunku din kurandaki sozlerin hayata aksetmiş seklidir.peygamber dusundugunu degil dinlediğini yasamıstır.dusuncesini bu pratige uygulamıs ve bilincini bu dogrultuda geliştirmiştir.din peygamberin yasadıgı seydir cunku Allah ona ne soylemişse onu yasamıs varlıgını salt dusuncesine baglamamış kendisine tapmamıstır.boyle olunca kuranı peygamberden peygamberi de kurandan ayırt edemeyiz.kuran ı yada dini pratiginden koparıp dusunsel alanda sekillendirilmesi gereken emirler manzumesi olarak algılarsak az once bahsini ettigim zihin coplugunde kurana da bir yer bir yer ayarlamaya baslamıs oluruz.peygamberin yasadıgından bagımsız bir din sunceis olamaz demek de peygamberi putlastırmak demek degildir.aksine dinin asli varlıgının korunmasına işaret etmek demektir.dinler peygamberleriyle vardır ve bu dinleri insanlar yasar.insanlar yasadıgına ve peygamber ne dendiyse onu yasadıgına ve biz de bu dini peygamberden ogrendigimize gore ve peygamber de insan olduguna gore DİN PEYGAMBERİN YASADIGI SEYDİR demek yanlıs olmasa gerek.
|
düşünüyorum o halde varım??????
decartes in bu doktrin i zihinlere oyle bir kazınmıstır ki modern insan dusuncesinde yer ettiremedigi herhangi bir varlıgı yada baska bir dusunceyi soyut yada somut varlık alanına tasıyamıyor.yani kabullenemiyor.cunku varlıgı kendi kişisel dusuncesinin merkezine oturtmaya kalkıyor.tum varlık ve kavramları da ilkonce dusunsel cercevede var etmeye calısıp zihnine oturabilecek kıvama getirtip oyle kabullenmeye egilimli davranıyor.bunu yaparkende her seyi teori ve pratik olarak ayırmaya sartlanıyor.teorisi olmayanın pratigi yoktur gibi bir sartlanmaya kaplıyor.kendi dusuncesine teorik olarak dikte edemedigi tum gercekligi reddetmeye yoneliyor.dini dusunce yani vahyin bildirdigi gerceklik bu baglamda ele alındıgında GAYB a ait oldugu için yani aslında Allah tarafından bildirilene haber verilene dayalı oldugu için kişi bunu oldugu gibi kkabullenmekle yuzyuze kaldıgından tum bu teorilestirme sartlanmasından dolayı kabullenilemiyor.böyle olunca zihin,, dinin akla uydurulamayan ve tamamen haber verilene inanmaya ve gercekliğini kabul etmeye donuk gaybi yonleri reddedilip bilimsel felsefik verilerden devsirilen malumatlarla depolandıgı bir cop tenekesi halini alıyor.bu cop tenekesinde din de kendisine bir yer edinmek durumunda kalıyor cunku kişi inancın dogallıgından yani kacınılmazlıgından dolayı bir seylere inanmaktan kaçamıyor.böylelikle dinler zihni cöplüğe uygun hale getirilirken kendi gercekliğini yitirip degismeye ve torpulenmeye baslıyor.bugun islama yapılmaya calısılan da budur.bundada dinin karsısına guya modern insanın tanrınınyaratmasına karsı geliştirdigi bilim konulmaya calısılıyor.din de sekulerlesme cercevesinde yani dunyevilesme içerisinde kişilerin inanc İHTİYACLARINI KARSILAYAN anlık dusunce kalıplarına itilmeye baslanıyor.halbuki işin gercekliğini ve ciddiyetini hesaba katarsak ahirette her anıyla sorgulanacak insanoglunun anlık dusunce ve duygulandırmalarıyla bu işi gecistirmesinin imkanı yoktur.benim deginmek istedigim noktaysa pratikle teorigin ayrılamaz bir butun oldugudur.dusunce pratige pratik dusunceye baglanamaz.biri digerinin nedeni yada sonucu degildir.dusuncenin once ortaya cıkması pratigi varettigi anlamına gelmez.dusunen insan bir yandan da yapmak durumundadır.boyle olunca din pratik alandan soyutlanamaz bir yapıyı muhafaza etmekten kacamaz ki anlamı da budur.hayatın her anından sorgulanacagı besbelli insanın da tum pratigini bu bilincle kusatması gerekir.burdan da suraya atlamak gerekirse peygamberin tum pratiği dinin kendisidir.cunku din kurandaki sozlerin hayata aksetmiş seklidir.peygamber dusundugunu degil dinlediğini yasamıstır.dusuncesini bu pratige uygulamıs ve bilincini bu dogrultuda geliştirmiştir.din peygamberin yasadıgı seydir cunku Allah ona ne soylemişse onu yasamıs varlıgını salt dusuncesine baglamamış kendisine tapmamıstır.boyle olunca kuranı peygamberden peygamberi de kurandan ayırt edemeyiz.kuran ı yada dini pratiginden koparıp dusunsel alanda sekillendirilmesi gereken emirler manzumesi olarak algılarsak az once bahsini ettigim zihin coplugunde kurana da bir yer bir yer ayarlamaya baslamıs oluruz.peygamberin yasadıgından bagımsız bir din sunceis olamaz demek de peygamberi putlastırmak demek degildir.aksine dinin asli varlıgının korunmasına işaret etmek demektir.dinler peygamberleriyle vardır ve bu dinleri insanlar yasar.insanlar yasadıgına ve peygamber ne dendiyse onu yasadıgına ve biz de bu dini peygamberden ogrendigimize gore ve peygamber de insan olduguna gore DİN PEYGAMBERİN YASADIGI SEYDİR demek yanlıs olmasa gerek.
|
nein o.T.
ohne Text
|
sie ist lächerlich
Bu forumun iki sacma ismi var biri Lady Puma digeride Düsler(Hayalet)Kadini. Ne dedileri belli olmayan kisilikleri olmayan iki aptal kiz, millet gülüp geciyor ama bunlar böyle göze carpmayi deniyorlar. Iki evde kalmis DUL.
|
sen cok mu saygilisi???
Saygili olsan idiot yazmazdin. Etrafina bakmadan önce bir aynaya bakin ben kimin neyim diye ondan sonra burnunuzu deliklere sokun.
|
anti-pamuk seite
das ist doch bestimmt eine seite die gegen Leute wie Orhan Pamuk sind. Ich höre oder lese nur aus einer öffentliche unabhängige Quelle. Und eins ist wahr, egal wenn ein türkischer Schriftsteller, schauspieler,politiker ect. ein Argument gegen Türkei gibt werden diese Personen aus der europäische Union und Länder, gekrönt bzw. ausgezeichnet.
|
Du meinst den 7.Sinn
denn der Mensch nimmt seine Umwelt mit den vorhandenen 6 Sinnen war:
1. visuell (mit dem Sehsinn) 2. akustisch (mit dem Hörsinn) 3. kinästhetisch (mit der Tiefensensibilität)/haptisch (mit dem Tastsinn) 4. olfaktorisch (mit dem Geruchssinn) 5. gustatorisch (mit dem Geschmackssinn) 6. vestibulär (mit dem Gleichgewichtssinn) der 7.Sinn sind die so genannten Psi-Fähigkeiten (Telepathie, Hellsehen...)die du wohl eher meinst... Schöne Grüsse |
Kurandaki Rab matematikden sinifta kaldi
burda bir coklari uzun uzun kuranda su celiski var bu celiski var diye yazilar yazmislar..
veya kaynaga uydurma hadisleride katip remixli sandwic yaparak kurana yüklenmisler aslinda elestirilen noktalarin cogunun kivirta kivirtada olsa bir mantigi var celiskisi yok.. ama bir kitap düsünün tanridan gelindigi iddia edilen tanri ölen bir kisinin mirasinin geriye kalanlara nasil bölünecegini acik acik anlatmis..ama kesirli hesablarda galiba pek ileri bir bilgiye sahip olmadigi icin galiba akil almaz bir hata yapilmis... söyleki Bir adam ölür geride anası, karısı ve iki kızkardeşi kalırsa… kuran ayetlerine göre mirasi paylastirdigimizda Anneye1/3 kadına1/4 ve iki kızkardeşe toplam 2/3 pay verilmesi gerekir 1/3 + 1/4 +2/3 :"? evet 1.25 yani pasta 1 olmasi gerekirken 1.25 ya allah matematik bilmiyor veya araplarin bu mekke köyünde adam akilli kesirli sayilarla ugrasan matematikci yokdu :) |
Kurandaki Rab matematikden sinifta kaldi
burda bir coklari uzun uzun kuranda su celiski var bu celiski var diye yazilar yazmislar..
veya kaynaga uydurma hadisleride katip remixli sandwic yaparak kurana yüklenmisler aslinda elestirilen noktalarin cogunun kivirta kivirtada olsa bir mantigi var celiskisi yok.. ama bir kitap düsünün tanridan gelindigi iddia edilen tanri ölen bir kisinin mirasinin geriye kalanlara nasil bölünecegini acik acik anlatmis..ama kesirli hesablarda galiba pek ileri bir bilgiye sahip olmadigi icin galiba akil almaz bir hata yapilmis... söyleki Bir adam ölür geride anası, karısı ve iki kızkardeşi kalırsa… kuran ayetlerine göre mirasi paylastirdigimizda Anneye1/3 kadına1/4 ve iki kızkardeşe toplam 2/3 pay verilmesi gerekir 1/3 + 1/4 +2/3 :"? evet 1.25 yani pasta 1 olmasi gerekirken 1.25 ya allah matematik bilmiyor veya araplarin bu mekke köyünde adam akilli kesirli sayilarla ugrasan matematikci yokdu :) |
o.T.
özellikle batida, bilimi dinden kaynaklanan bosluga sürüklemek isteyen, dezenfeksiyon hücresini abdesthane, laboratuvari mescid, formül kitabini akait ve fizik kuralini ezeli ve ebedi olmayan ilah kabul ve takdim eden bir yigin bilim adami mevcut; bunda haklisin. fakat ayni sekilde bilimi, bilim adami olmamasina ragmen, akil ve mantiktan siyirmaya calisan, kendi egemenligi icin insanlarin sürekli karanlikta kalmasi gerektigine inanan ve onlarin aydinlanmasina alabildigince direnen sözüm ona dindarlarin varligi ve tahrip gücü de inkar edilemez. maalesef her iki tarafta da dengeyi korumaya calisan, evvela dinle ilimi birbirinden ayirarak hadlere riayet eden, akabindeyse "takvada" yine birlestirerek, insanlari buhrana sürüklemeden, her iki degerden azami sekilde faydalanmasini saglayan bilim adamlari da mevcut. akli selim insanin da bunlarin yaninda yer almasi hem kendi, hemde insanligin saadeti icin kacinilmazdir. nitekim din yoktur, bilim vardir diyen ne kadarsa, bilim yoktur, din vardir diyen de bir okadar yobazdir.
sen terazinin bir gözüne bastiysan, bende dengelemek amaciyla digerine yüklendim. yoksa ne senin sahsinla, ne de imaninla hicbir sorunum yoktur. bilakis senin burada samimiyetle inandigini savunanlardan biri oldugunu düsünüyorum. fakat takdir edersin ki, hatali oldugunu düsündügüm konularda yinede bu sana itiraz etmeyecegim anlamina gelmez. |
o.T.
felsefeye ne kadar kolay giris-cikis yapabiliyorsun hayret ediyorum dogrusu. makalenin basi hatali, sonrasiysa zaten fiyasko. seninle bunu enine boyuna tartismak isterdim ama ne karada yüzebildigim, nede denizde kosabildigim icin santim ilerlemeden cok yoruluyorum; ve bu bana bas agrisi veriyor.
fakat kabul edersen sana dünya literatüründe felsefenin anayasasi sayilan, cok ama cok agir bir eseri tavsiye etmek istiyorum: g.w.f. hegel - phänomenologie des geistes. dikkat et, okurken kendini kaybetme :) |
GEHT JA GAR NICHT
"...ya allah matematik bilmiyor ..."
Wie kannst du sowas schreiben? Tövbe"dede, bari yakí$sín. |
PIERRE VOGEL...
...kennt einer ihn? Diese Person hat meinen großen Respekt. *RESPECT!
|
JA DIE MACHEN DIESE!
... Das ist so. Der Islam ist das neue Feindbild. Und Türkei gehört für sie auch dazu. Und um das Bild zu stärken, werden alle medialen Tricks ausgespielt und alle möglichen Gründe und geschichtliche Ereignisse, von denen sie nicht den geringsten Plan haben, herausgeholt. Dazu gehört auch den Nobelpreis jenmanden zu verleihen, der nur irgendwie zum Aufbau des Feindbildes sorgt.
|
türkce adı lutfen. o.T.
ohne Text
|
bir de hatalı oldugum noktaları
kendini daha iyi hissettigin bir zamanda soylersen ben de kendimi sorgulayıp hatamı gormeye calısırım.yazı bir kaç bolumden olusuyor aslında ve kopukluklar olabilir cunku paragraflayamadım cunku aynı zamanda msn de konusuyordum ara ara eklemelerle acıklamaya calıstım:D.ama genel işleyis olarak soylemek istedigimi paragraf gecislerinde hata yapmıs olsamda soyleyebildigimi dusunuyorum.burda sozune deger verdigim ve okumaktan gercekten zevk aldıgım kişilerdensin.hatamı gordugun yerde soylersin.kabul edebildigim yerde ederim.yanıldıgını dusundugum yerde burayı da acıklarım.her seyi aynı sekilde dusunmedigimiz de acık.o yuzden restleseceksek de restlesiriz.:d
|
din vardır bilim yoktur diyen yobazdır
haklısın.ama bilim vardır din yoktur diyen hem yobaz hem kafirdir:d.birisi cennnete gidebilir ama digerinin cehenneme gidecegi kesindir:D.ve ben burda din yoktur bilim vardır diyenler uzerinde durdum.zaten bu kişiler yeterince duruyorlar din vardır bilim yoktur diyenler uzerinde:d.bu arada da dine sovebildikleri kadar sovuyorlar.birazda kendileri eleştirilsin bakalım cevap verebiliyorlar mı diye bu konuyu deşiyorum surekli.becerebildigim kadar.
|
eine Antwort
<a href="redirect.jsp?url=http://www.naqschbandi.de/Aischas%20Heiratsalter1.pdf
Cevablarini" target="_blank">http://www.naqschbandi.de/Aischas%20Heiratsalter1.pdf Cevablarini</a> bulursun inschaAllah, Allah kalbini.. |
tinin görüngebilimi imiş
henuz okumadım.ancak hegel in eskidigine dair bircok yorum okumustum:D.heidegger deseydin belkide daha cok ilgimi cekerdi.:d
|
beynin calisirsa, oku, anla, insaAllah-)
<a href="redirect.jsp?url=http://akroasis.oktave.ch/islam/Stefan-Makowski-die19.pdf#search=%22Stefan%20Makowski%22
okuduktan" target="_blank">http://akroasis.oktave.ch/islam/Stefan-Makowski-die19.pdf#search=%22Stefan%20Makowski%22 okuduktan</a> sonra yaz bana-))) |
Ja, seine Vorträge sind echt gut
masaAllah !
|
Vielen Dank für Deine Mühen Peren! o.T.
ohne Text
|
Unverständnis
Ich kann euch nicht verstehen.
Warum immer negativieren und nicht realistisch betrachten? Wenn ein Deutscher die politischen oder gesellschaftlichen Missstände anspricht und kritisiert, wird er doch nicht als Staatsfeind oder Feind der Christen betrachtet. In der Türkei gibt es ebenso Missstände und Ungerechtigkeiten in vielen Bereichen. Jemand, der diese anspricht und erwähnt kann ebenso die Intention der Besserung haben. Konstruktive Kritik kann nur zur Besserung beitragen. Ich befürworte diese Art. Denn ich möchte, dass sich Türkei zum Besseren entwickelt. Nicht, damit sie in die EU beitreten kann, sondern, damit die EU sie zum Beitritt anfleht und sie sich erlauben kann zu sagen: "Wir brauchen euch nicht, denn ohne euch sind wir besser dran!" Solange Missstände und Ungerechtigkeiten verschwiegen und verdeckt werden, kann niemals eine positive Entwicklung statt finden. |
Bunu sende okudunmu?
Bu yaziyla sadece benim söylediklerim onaylaniyor:
1. Ayse nikah zamaninda 6-7 yasinda imis 2. Muhammetle beraber yasamaya basladiginda da 9 yasindaymis. 3. Yine eski arap yarimadasindaki sosyokültürel aspektler ele aliniyor ve argumentasyon olarak kullaniliyor (siehe Seite 4, letzer Absatz) 4. Kuran sadece meale acik bir kitap (siehe seite 17, 4. Absatz) 5. ve bunun gibi bir cogu, makalemi fazla uzun tutmak istemiyorum 6.Yazarin aklinin karisik oldugu ve sadece asiri öfke ile bir arastirmaya girip sadece baska yazar ve onlarin kaynaklarini cürütmek icin caba sarf etmis oldugu "Beweisführung" methodundan belli. Digerlerini inkonsistenz ile suclarken kendisi bu sele kapilmis ve sürekli inkonsistenz ve hatta bir kac verilmemis kaynaklar üzerine durmus. Üstelik son derece karisik ve okuyani acikliga götürmek yerine sadece akil karistirmakla ugrasmis. Bunun haricinde arkadasimiz ilginc bir teknik kullanmis, biz buna kisaca "manipulasyon" yada beyin yikama diyoruz. Bu teknik bilhassa cahil insanlarda cok basari gösterir. O kadar cok celiskili kaynak kullanmiski, bazi kaynaklari vermis, bazilarini vermemis. Yine benim her zaman söyledigim, yazdigim konuya geliyoruz: Eger ben oturup bu kaynaklari incelemeye kalksam (ki yazar satastigi insanlarin arapcalarinin olmamasi ve ya yeterli olmamasi ve yanlis meallerden de bahsetmis) bir ömür yetmeyecektir. Cünki en azindan eski arapcayi ögrenmem gerekecektir ve kaynaklari incelemek. Bunu hangi normal ölümlü müslüman yapabilir? Bu kanitmidir? Bu sadece cahillerin burnunun altina tutulan ve "bakin ben arastirdim, mükemmel eski arapcam var, kaynaklarin hepsini okudum, varin inanin" demek ve tabiiki cahillerinde bunu arkasini arastirmadan (dedigim gibi bir ömür sürecektir bu arastirma) inanmasi ve ya kabul etmesi. Kanimca Kuranda da bu teknikten izler bulabiliyoruz, kaynaklar haricinde tabiiki. Az cok aklimi kullanarak ve yaziyi okuyarak bile bunun son derece "unformaler beweisführung" oldugunu anladim bir. Ikincisi benim yazdiklarimi falzifize eden hic bir sey yok. Anladigim kadariyla sen ne benim yazdiklarimi anlamissin be de bana gönderdigin linkdeki yazilari. Yinede bu yazi icin tesekkür ediyorum, repartuarmizda nasil beyin yikanir la ilgili bir yazi daha oldu. Tesekkürü borc biliyorum |
Diskurs über Religion/Einladung
Ich möchte einen Diskurs über "Religion als Quelle des Friedens oder Quelle des Krieges" veranstalten.
Wenn ausreichend Teilnehmer zusammenkommen, teile ich euch Datum und Veranstaltungsort gerne mit. Interessenten sollten sich bitte in meinem GB eintragen. Vielen Dank. |
auch darüber wurde des öfteren berichtet
Trotzdem Danke dass Du es wieder erwähnt hast.
|
01.10.06 Hürriyetten bir haber
Assagidaki yazi Hürriyetin bugünki yayimindan alintidir:
İslamcıyken sola kayan Prof. Hasan Hanafi’nin "Kuran içinde ne ararsan bulabileceğin süpermarket gibi" sözleri Mısır’da tartışma yarattı. Başka bir reform yanlısı da Hanafi’ye destek çıkınca dini tartışma giderek büyüdü. HIRİSTİYAN dünyasının yarattığı karikatür ve Papa krizinin ardından Mısır kendi dini tartışmasını ateşledi. Mısırlı Prof. Hassan Hanafi’nin Kuran’ı "içinde aradığın her şeyi bulabileceğin süpermarkete" benzetmesi İslamcıları kızdırdı. Kahire Üniversitesi’nin felsefe profesörü olan Hanafi, geçen ay yapılan fikir özgürlüğüyle ilgili bir seminerde Kuran’ın çelişkilerle dolu olduğunu belirterek, "süpermarket gibi, istediğinizi alıp istediğinizi bırakabilirsiniz" dedi. Kahire Üniversitesi’nin İslam hukuku öğretim üyelerinden Abdülsahur Şahine, "Bu aşağılık sözler derhal kınanmalı; Hanafi de bu sözleri derhal geri almalıdır" dedi. El Ezher İslami Araştırma Merkezi’nden Şeyh Mustafa el-Şaka ise Hanafi’yi "Marksist" diye tanımlayarak, bu sözlerle kendisinin İslam’dan çıktığını belirtti ve psikiyatrik tedaviye ihtiyacı olduğunu söyledi. Sorbonne Üniversitesi’nden doktora sahibi olan Hanafi, gençliğinde Müslüman Kardeşler’e yakındı, sonrasında ise İslami öğretilerden yola çıkan devrim yanlısı düşünürler arasında sayılıyor. Sigara, orucu bozmaz mı KURAN tartışmasına yol açan Prof. Hasan Hanafi’yi destekleyenler arasında yer alan Müslüman Kardeşler grubunun kurucusunun reform yanlısı kardeşi Cemal el-Banna, "Kuran’ı süpermarketle karşılaştırmak pek zeki bir girişim değil, ama sonuçta yanlış da değil" dedi. Kuran’ın yeniden yorumlanması gerektiğini savunan el-Banna, oruç tutanların sigara içebileceği yönündeki sözleriyle de Mısır’da tartışma yaratıyor. |
Anlayana sivrisinek saz,anlamayana...
davul zurna az..
|
Ich meinte das im Allgemeinen
es geht nicht ums EU Beitritt oder nicht, das ist nun mal so, bsp. L. Zana und viele andere. Ich will jetzt nicht auf das politische Thema eingehen.
|
19 cular, bunuda biliyoruz
Onlar 19 rakaminin Kurani korudugunu, yani hangi ayetin Ilahi, hangisinin Ilahi olmadigini gösterdigini savunuyorlar. Sayet böyle bir koruma sistemi olsaydi, bu Muhammet tarafindan sahabesine ögretilmis olmasi gerekirdi, ve o sahabede her yeni nesile bu koruma sistemini iletirdi.
Nitekim Kuranin korunmus olmasi en elzem meselelerden biridir. Bu konuda 1400 yillik bir bosluk dönemine Allah müsade etmis olamaz (15:9). Kuran tümüyle Muhammet zamaninda yaziliydi ve Ebu Bekir dönemindede Zeyd bin Sabit baskanliginda bir komisyon tarafindan yazili metinler toplanip hafizlar denetiminde bir mushaf haline getirilmistir. Yani Muhammet vefatindan bir iki yil sonra yapilmis bir calismadir. Sayet böyle 19 rakami ile bir koruma sistemi olmus olsa idi, Muhammetin vefatindan kisa bir zaman önce bunu sahabesine (Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer´e, vs.) aktarirdi ve kullanacaklari sistemi onlara ögretirdi. Ama böyle sahabeye söyledigi bir bilgi su ana kadar ortada yoktur (benim bilgim kadariyla, baska bir sey bilen varsa kaynagi ile yazsin) ve sahabeninde kendilerinden sonra gelen nesillere böyle bilgiler aktardiklarina dair hic bir rivayet yoktur. Buradan cikan sonuc sudur: 19 rakami Kuranin ilahiligini koruyacak bir yöntem olamaz! Bunun haricinde sunuda eklemek istiyorum, 19 cular gibi bir yigin keyfi hesap yapanlar vardir, bunlardan bir kaci: Keyfi hesaplar: Bazen bir cümlenin (kelimenin) harf sayisini alirsin. Bazen hem sure ve ayetlerin numaralari tekrarsiz sayarsin. Bazen yalnizca ayet numarali tekrarsiz sayarsin. Bazen nuzül sirasini esas aliyorsun, bazen yaygin sure siralamasini. Bir sure, ayet veya kelime icin uygulanan belirli bir metod diger sureler, ayet veya kelimeler icin de birerbir uygulanmiyorsa (uygulanamiyorsa) bu keyfiyetciligin delilidir. Keyfi hesaplarla baska rakamlari bile mucize yapabilirsiniz. Vaktiniz varsa 7,9, 11, 13, 17, 21, 23 ün mucizeligi bir deneyin. Bunun haricinde bir kac yil önce bir arkadasimizla 19 culari tartisirken buraya bir link yayinlanmisti. Bu linkte bir gurup bilim adaminin (yani kuran mucizesinden yola cikarak falan degil, tamamen keyfi) bir kac kitapta böyle bir sayisal uygulama yaptigi (bu kitaplar roman türü, tamamen keyi secilmis) ve her kitapta sayisal bir mucize kesfedildigi bilgisi veriliyordu. Sayet bu makaleyi okuyorsa o linki tekrar yayinlamasini rica edecegim, kokusmus konulari isitip isitip tekrar ortaya sürmek ve bu adamlara sürekli laf anlatmak eglenceli degil. Bu arada cahillerin beyinlernin ne kadar yikanmaya acik oldugunu tekrar görüyoruz. Bilemiyorum aranizda ne kadar matematikle ilgilenen var ama asil mucize olan Kuran degil mucize iceren matematigin kendisi ve sayilardir. Pythagoras bosuna "Alles ist Zahl" dememis. Üzücü olan bir kac sarlatan ya da zindigin insanlarin bilincsizligini kullanip olmayan mucizelerle beyin yikamaya calismalaridir. Bizlerde onlarin gözünde "advocatus diabolis"i" oynayip kritik yagmuru altinda kaliyoruz. Yazik Ayip Terbiyesizlik! |
laga luga edecegine miras hukukcularına
sor.
|
bu yazı nerenin mahsulu:d
vala helal olsun kim yazmıssa harika yazmıs.
|
o.T.
<a href="redirect.jsp?url=http://forum.iktibas.info/print.php?threadid=42&boardid=13&styleid=2&sid=07f 80361ef6e5e5fab3364f22b53af75&page=2
" target="_blank">http://forum.iktibas.info/print.php?threadid=42&boardid=13&styleid=2&sid=07f 80361ef6e5e5fab3364f22b53af75&page=2 </a> |
sanirim kendini sergiliyorsun
Yazilarinin cogunda türkce karakterler ve diger karakterler birbirine karismis olmasindan aralarda kopy ve paste kullandigindan gözlerden kacmiyor. Bence sen ilk önce kendi kopy ve pastelerine ceki düzen ver.
Ben yinede kopy ve pastelerin pesinde degil yazinin iceriginin pesindeyim. Yazinin icerigi ögretici oldugu müddetce senden gelmis kimden gelmis önemli degil yazi icerigi ve kaynaklar önemli. Ögretici ve bilgilendirici oldugu müddetce yazmaya devam. Sanirim sen daha cok kisisel olaylarin pesindesin, baktin yazinin icirigine bir sey diyemiyorsun kisisel satasmalar basliyor. Devam et bakalim sonuc kimin leyhine olacak. |
niye, senin beynin yokmju
yukardaki hesabin yanlis oldugunu anlayacak kadar? Kurani acipta bir hesaplamaya kalktinmi yoksa matematiginmi yetersiz. sizin isiniz bu, aman aklinizi kullanmayin nasil olsa her yalan icin bir kulp var.
|
Demek Babur böyle kurnazlıkların adamı??
( Yazilarinin cogunda türkce karakterler ve diger karakterler birbirine karismis olmasindan aralarda kopy ve paste kullandigindan gözlerden kacmiyor. Bence sen ilk önce kendi kopy ve pastelerine ceki düzen ver. )
İçtenlikle yazıyorum Peren, ben bu şahısın yazılarının ancak bir kaç satırını okuyup bırakıyordum. Yazılarında büyük bir dengesizlikler bulunduğunun farkındaydım ama ben bunu bu şahısın düşünce dimağı ile alakalı olduğunu düşünüyordum... Ne araya gizleyerek sıkıştırdığı kopileri, nede ben çok gerekli bulunca kopiler yaparım, oda ancak yazmış olduğum konularla ilişkili ve ilgilidir yalanları, nede insani kişiliği bana hiç bir konuda zevk vermemişti... Şimdi, gözümde canlanan, sivrice kurnaz sakallı, ayaklarında mestleri, kıçında şalvarı, başında olmayan kovuğunun yerine beyaz bir şaplağını tutan eli, omuzlarında da çok istemesine rağmen bir türlü sahip olamadığı Humeyni kaftanının bir taklidiyle bir köşede sinsi kurnazlığını aklı başında bir kadın tarafından son verilmesinin aşağılık komplexli Babur. Kendisine iki şeyi sürekli yazdım, Babur tarihte kurulan ilk Türk İslam devletidir ve ortaçağa aittit ve kuzey Hindistan kökenlidir ama yalnızca bir tarihtir, bırak artık böylesine aptallıkları bir tarafa diye sürekli ikaz ettim. İkinci değindiğim konuda hiç bir zaman kurnaz olma, dürüst ol, akıllı ol, mert ol, adam gibi adam ol, karşıtım bile olsan çapın olsun, karekterin olsun, ölçün olsun, kişiliğin olsun, kurnazlık iyi bir meziyet değildir, doğruluk ve dürüstlüktür erdemlilik dedim, lakin Yobaz kurnaz ve gerzek kafaya anlatamadım... Demek tüm başka dinlerin müminleride, Peygamberleride Müsilmanlarmış??? Yav bir insan komikleşirde ancak bu kadar komikleşir... Demek araya alıntılar sokuşturmakta bizim dil ve Türk bilimcimiz... Allah iyiliğini versin senin Babur... Yalnızca UTANÇ verdin bu güne kadar yazdıkların ile... Artık bir kişi olarak UTANÇ vermektesin!!!!!!!! |
senin beynin varda mahkemede
senin mi karar verion m,ras davası ortaya cıktıgında.beyinsiz olmakla suclayana bak.sen hic kadı fakih yada seyhulislam duymadın galiba.
|
Wenn ich feststelle, dass die
Richtlinien völlig falsch und inakzeptabel sind würde ich sogar bis zum höchsten Gericht gehen damit die Inhalte korrigiert werden. Wie reagierst Du? Akzeptierst Du alles, auch wenn Du genau weisst, dass die Richtlinien logische Fehler enthalten?
Solche Bürger wie Dich braucht jedes Land und jede Religion. Oyy Oyy oy |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 00:21 Uhr. |