![]() |
Elbet Linc etme girisimi birak DIN disi
olmayi... insanlik disidir ve CAHIL insanlara mahsustur..... buda TR de azda degil....
Devletle alakasi olmaz böyle seylerin... toplumsal memnunsuzluktan ceryan eden olaydir... Her toplumda var... diger devletlerde daha fazlasi var... Amerika, Irak usw.... buralar TR dende cok cok daha berbat haldeler |
Nedir sana diretilmis olan sey
Sunu hic bir zaman unutmayasin... AZAMI ÖZGÜRLÜK yoktur dünyada.... evet hürsün ama diger insanlarin hakkini gasp etmeyecek sekilde.....
Ordu OSMANLIDA var olan hangi haklarini elinden aldi ??? |
Ben söyledim
durmadan bas bas bagiriken... karsi gelenler oluyordu... bazen sen bile....
|
sanırım cok fazla alındın.
ben bir mezhebi toptan suclayıcı sekilde konusmadım.tarihte bir devletten bahreyn bolgesinde yasayan ve 200 yıl yasayıp turlu sapkınlıklar peşinde kosan ama cok guclu bir devletten bahsettim.istiorsan arastırabilirsin.alevilik diince sunniligin dısında kalan tum hetorodoks yapılar anlasılıyor ve bunlar yuzlerce.mum sondu efsanelerinin resmi kaynagını soyledim.musluman toplumlarda bu tur bir suclama kolay kolay yer etmez yada toplumsal zihne kazınmaz.turkiyede ve hatta karmatilerden sonra herhangi bir hetorodks yani alevi kabul edilebilecek bir toplumda boylesi bir uygulama oldugunu sanmıyorum.kızılbas tabiri de mum sondu tabiri de bu devletin halkının uygulamalarına dayanır.hakkaten mum sondu geceleri tertip ediyorlarmıymıs bunu bilmiyorum ama kadının ortak mulkiyet kapsamında degerlendirildigi tarihi bir vakıadır.ben bu konuya deginirken sizin bol ajitasyonlu ezilmiş alevilik kavramınıza eleştiri getirmek istedim.alevilerin baskı yada siddete tabi tutuldukları donemlerden bahsederken hep bu noktalara egiliyorsunuz ve yok aman alevilere yuzyıllardır bunlar yapıldı diyorsunuz.kardesim seyh bedrettini hasan sabbahı afyonkeslik turetip sosyal hayatı derinden sarsan eskıyalıklara baslamıslardır ve kendilerine mudahale edilmiştir.bahsini ettiginiz tum uygulamaların temelinde de bu eskıyalıklar yatmaktadır.avrupa(abd)emperyalizminin alevileri haklı gorup onları kıskırtmalarının nedeni de onları kendilerinden gormeleridir demiştim.osmanlı baskınları yani fetihleri ile bunalan avrupalı osmanlı baskısından kurtulmaya calıstıgı donemlerde cıkan isyanları haklı gorup uleng siz haklısınız bu sunniler haksız ayakları yapıyor aleviler de buna atlıyor.hepsi degil tabi.sunniler sizi kesti siz hep haklıydınız ayakları yapıp gercegi kendilerinden tarafa yoruyorlar.bu insanlar o devirlerde isyan etmiş bugun niye etmesinler.o devirlerde biz az kalsın bogazlanırken bunlar icten isyan etmiş.helal olsun size.aslında siz biz yok.siz sunnilerden daha yakınsınız bize ayakları.son 250 300 yıldır yeniceri ocagının kladırılması hadisesi haric alevilere siddet uygulandıgı sacmalıktan ibarettir.sen işi istedigin kadar alaya al.ben anadolu daki aleviler mum sondu yapıyor demedim.alevilere baskı yapıldıgı idda edilen donemlerde yapılanların nedenlerinden bahsettim.seyh bedrettinler hasan sabbahlar afyonkestiler naptıklarını dogru duzgun bilmiolardı.Allah oluyoz diye adam kesmeye ona buna saldırmaya baslıyorlardı.karmatiler denen devlette ortak mulkiyet bir yana dunyanın eskıyalıgını yapıyordu.kabeyi basıp atese verip hacerul esvedi calmak noluyo mesela.ve dedim ki boyle bir efsanenin yagınlastırılması hetorodokslasmanın onune engel set cekmeye donuk de olabilir ama kadının ortak mulk kabul edildigi bir devlet-toplum gercegine dayanır.anadoluda yada bugun yada son yuzyıllarda mum sondu hep yapılıyor demedim.ezilmiş alevilik ayaklarının emperyalist oyunlardan ibaret oldugunu eger ezilmişlerse bunu hakettiklerini boyle bir iddiada bulunmaya haklarının olmadıgını mum sondu yapıyorlar diye dalga geciyorlar bu cok agır bir iftiradır ve asla soylenemez denemiyecegini bunun bile tarihte (mum sondu fantazisi olmasada kadının ortak mulk oldugu bir yapı olarak)bir donemdeki bir devlete dayandıgını soylemeye calıstım.halil!!aleviligin yulzerce cesidi var.tasavvufun ve siiliğin yayılmaya baslamısyla cesitleri tavan yapmıstır.ama sunnilik ehli sunnet bir tanedir.dort mezhebin dordu de aynıdır.sunnilerde ortak zihin hemen buluverir kendini.ve ortak hareket eden zihinlerde alevilerin bir kısmında ortak kadın anlayısı yer tutmussa ortak zihin bunu en azından tedbir cihetinde alevi yapılarda aramaya girisir.bulmasa bile kendini bundan soyutlamaya calısır.ismin cıkacagına canın cıksın misali.AMA TEKRAR SOYLUYORUM.ANADOLU DA GENİS ANLAMINDA DUNYADA KARMATİLERDEN SONRA BOYLE BİR YAPILANMANIN MEVCUT OLMADIGINI BİLİYORUM.ama karmatilerin yaptıkları zihinlere oyle bir kazınmıstır ki bunu yuzyıllar silememiştir.sen de istersen bunu anlayıverde işin ciddiyetinden sapma arkadasım.herkes durust olsun.benim dediğimi saptırmak sana yakısmadı.Anlayısı kıt birisine de benzemiyorsun ama.
|
alinganlikla pek alakasi yok
senin cikis noktan sakat... sen bir defa alevileri "normal"den sapan,tabiri caisze adeta genetik olarak bozuk, dolayisiyla düzeltilmesi gereken, yani "islamin merkezine" yerlestirilip adam edilmeleri gereken insanlar olarak görüyorsun..Hitlerin cingeneleri, yahudileri sapik normal disi ve bozuk olarak görmesi ile senin alevilere böyle bakman arasinda pek fark yok..o normalin merkezine alman ari irkini koyuyordu, sen de kendi islami inancini koyuyorsun..
mevzuya dönersek: eger sen alevi adi altinda tüm aykiri marjinal hareketleri, hashas icen hasan sabbahi vs. koyarsan bu hataya düsersin tabii..o zaman müslüm gündüzleri, adnan hocalari falan esrar cekip manken ticareti yapanlari veya mesih oldugunu ilan eden hasan mezarci gibilerini de alevilige dahil etmen lazim..öyle ya senin mantigina göre her normalden sapan alevi olduguna göre... alevilerin ezildigi agitasyon degil gercektir. köyünden disariya gurbete giden bir cocuga annesinin dedigi ilk nasihat" aman oglum/kizim komseye alevi oldugunu söyleme" herhalde aleviler gizli ve mistik kalmaktan haz almiyorlardir.. o anaya bunu söyleten tarihi toplumsal kosullar var..cok geriye gitmeye gerek yok. son 25 yilda maras. corum sivas.... bir kereligine kafanda seni subjektivlestiren gözlükleri cikar, anadogan dogma nötrles ve alevilerle konus, alevi ve sünnilerin birlikte yasadiklari kentlere git, insanlarin öykü ve hayatlarini dinle..objektiv bakmayi becerebilirsen bunun ajitasyon degil gercek oldugunu anlarsin.. aleviligi ben islamin sekilci ve herseyi formel yapilara baglayan yapisina bir tepki olarak görüyorum..alevileri dinlersen en alaya alip dalga gectikleri seyler sünnilerce islamin temel sartlari arzedilip olmazsa olmaz kabul edilen namaz, oruc, hac gibi sartlardir..en iyi ibadet muhabbettir hikayesi yani..eger din sistematigi icinde bakilacak olursa alevilerin ilkel bir inanclari vardir..sünnilikte oldugu gibi soyut-mutlak bir allah inanci pek bulunmaz..hz. ali ve dedeler allahin bu rolünü kismen paylasirlar.. baslica iki cesit alevi yorumu var su an türkiyede: kuranda namaz sart degil ibadet sarttir, deyip kendilerini islamin icinde görenler..hatta gercek islamin özü biziz, birakin arapin dinini, türkün özüne gelin diyen radikalleri de var.. ikinci grup ise aleviligi dinden ziyade toplumsal-kültürel-siyasal düzeyinde algilayip vurgu yapanlar velhasil ve kelam alevilerde dini SIKI kurallarin olmamasi,sünnilige oranla gevsek olmasi(dini anlamda gevsek) alevilerde solc ve ateist cikma ihtimalinin sünniye oranla cok fazladir olmasina sebeb oluyor..Allaha sorgulamadan tapmayi inancinin temeli yapan insanlarin alevilerdeki muhalefet damarina sasmalarinda sasacak bir durum da yok aslinda..Protestanlar da katoliklige oranla ateizme, solculuga falan kiyaslanmayacak derecede meyillidirler..ama bundan kimse sikayetci degil.. |
saptirip olmali :-)
what is the matter with your visitors book?
|
you"re absolutly right o.T.
ohne Text
|
Ramazanda Hatim Kampanyasi
Evet arkadaslar. Bu Vaybee´nin Din forumu artik cok meshur. insalar tek bu yüzden bu siteyi boykott dahi ettigine bile sahit oldum :) biraz degisiklik olsun derim.. :)
Bilmiyorum, ben burda cok yeni sayilirim. Belki gecen senelerde olmustur. Bi Ramazani Serifte Hatim Kampanyasi yapsak nasil olur? katilmak isteyenler olurmu? Katilmak isteyenler hep bi cüz alir, veya daha az, yada az cok :) bakarsin iki hatim cikar bakarsin daha fazla.. ama en azindan diyorum Bi hatim ciksin.. Ramazana yaklasiyoruz.. fazla vakit kalmadi.. Ne dersiniz? |
che guevera ya da castro ne yapmıs
devrimciligin en hakiki elemanları ve bircok musluman tarafından da adam gibi adam olarak degerlendirilirler.buna ben de dahilim.sideet dedigin nedir galvani?what is the siddet:)kuran da isset varmıs.alala.sen din diince herhlade manihezim budizm gibi hiyoooohhuuuunng diyip meditasyon yapmayı anlıyorsun:)sana daha oncede soyledim insanlık tarihinde mesru yada mesru olmayan siddetin olmadıgı tek bir devir soyle ben de sana haklısın diyim.kuranda cihat ayetlerinin olması siddete cagırıdr diyim.bu din bu kitap yani Allah hayatı YARATIP YASATAN olduguna gore bunu SÖZE dokmusse bunda siddet zaten var olmak zorundadır.haksız mıyım?
|
o.T.
eine sehr gute idee, ilk ben atilayim, 17. cüzü alabilirmiyim, muss ich die nächsten Tage sowieso lesen :)
bin mal gespannt wie viele sich melden.... vesselam |
Hiç bir DİN ŞİDDETİN aleti OLAMAZ!!!
Olmamalıdır. Yoksa din olmaktan çıkar POLİTİK bir kurum olur.
Dinde salt Tanrı sevgisi ile bütünleşebilme bir olabilme vardır. Din ve dinler hem politikayı, hem politikanın ürettiği tüm şiddeti ve şidettetlere karşı olmalıdır. Orta çağın siyasi yapılanmalarının tümü din eksenli olduğu için din hem devlet yönetimlerinde, hem de hukuksal görevlerde belirleyici olmuşlardır. Lakin orta çağın biteli çok oldu. Din asli çıkış noktası olan görev yerine dönmelidir. Oda yalnızca sevgiyi kucaklayan İBADET olmalıdır. Bunun beceremeyen tek bir din kalmıştır yeryüzünde o da İSLAMDIR. Bunu beceremediği sürecede Din değil Şiddet kurumu olarak kalmaya devam edecektir. Fidel veya Che benim açımdan eleştirlen isimlerdirler. Kurdukları sistemler benim dünyam değildir. Devrimden sonra devrim karşıtlarına uyguladıkları ŞİDDET kötüdür. Ben insanın tam özgürlüğünden, mutluluğundan, huzurundan yana bir dünyayı savunmaktayım. Şiddetin hiç birisinde bunları bulamaz insanlık. Tanrıda salt sevgi vardır... Politik olarak hayranlık duyduğum bir isim yazayım Gandhi dir. O barış dolu uzun yürüyüşü mükemmel bir insanlık örneğidir. Bunun dışında verebileceğim bir isim M. Gorbatscow, hiç bir şiddet yaratmadan koskocaman bir sistemi değiştirebilmiştir. Ben devrimci falan değilim, barış yanlısı, Humanist görüşlü, yalnızca iyi bir insan olmaya çalışan bir kişiyim... |
Kuran türkce okunacaksa varim!
Sizlerde hatim indirirken ne okudugunuzu anlamis olursunuz.
|
Hani nerde Islam kardeslik, huzur dini--
... diyenler? Nerde burda Islamin sulh dini oldugunu ve kesinlikle siddet yanlisi olmadigini, Kuranin siddet/savas ayetleri icermedigini savunan cemaati müslim? Yüzlerceydiniz aksini savunurken, simdi nerdesiniz? Hadi hepiniz degilsede en az 1-2 tane yukardaki makaleye siddetle karsi cikan, buraya Kurandan sirinlik, hosluk iceren bir kac ayet beklerdik en azindan.
Ayip oldu cok ayip. Simdi bütün cemaati müslim Islamin siddet icerdigi ve savasi destekledigini kabul ediyormu? Nerde geliyor bu zihniyet degisimi? Hani isik hiziyla gelisti eger böyle bir degisim varsa. Biz degisim yanlilari bile sizleri gipta ettik. Bu durumu bu sekilde yorumlayabilirmiyiz cemaati müslim? |
cok ironik bir yazı olmus:)
herkes kendi sulhunu kendisi saglar.baskalarının sulhu muslumanlar için kolelestirmek anlamına gelir cunku sulh kelimesini muslumananlardan baskası bilemez.cunku bu dunyayı Allah yaratmıstır. yasatmaktadır.kuranda siddet ayetleri varmıs.peh peh peh.medeni hukuktada nefsi mudafa ve vatan savunması yasaları var.bak siddet var.eyvah beya.demokrasilerde savas kararını meclisler alır.bak savas da var.insandn ve toplumdan bahsediyorsak ve bir dinden bahsediyorsak ve bu din hayatın her alanını duzenleme iddasında bulunuyorsa senin yaptıgın ironiyi sokak kopeklerine bırakmak lazım.copleri kurcalarken midelerini dolduracak ucbes parca bir sey bulabilsinler diye.sen dine inanmıyorsun deistsin napcan dinin siddet içermesini savasa prim vermesini.che denen adam neyi mucadelesini vermişche bunu sosyalist durulerle yapıyor oluyor da muslumanlar bunu Allahın bildirdiklerine gore yapnca cani oluyorlar.hadi ordan sizi gidiler sizi:)
|
ben senin dinine iman etmiyorum
Dinde salt Tanrı sevgisi ile bütünleşebilme bir olabilme vardır""" demişsin o senin uydurdgun uyduruk beseri bir din anlayısıdır.islamda dinin ne oldugunu da allah belirler.belirledigi dinin adı da islamdır peygamberi de muhammed mustafa sav.dir.benim peygamberim galvani hazretleri degil o yuzden din budur kardesim diye istedigi kadar laf etsin beni ilgilendiren tek laf etmiş olmaz.
|
heybe hitler olduk iyi mi:)
sen de benim emperyalist oyunlar cercevesinde alevilerin kullanılmasına donuk faaliyetlerin cokluguna dair soylediklerimi dikkate al istersem.saydıgın olayların yani maras sivas olaylarının bu bagkalamın dısında degerlendirilemeyecegini soylememi elbet beklersin.alevi hakları diyip tarihten vurgu yapanların vurguladıkları tarihi gercekleri nasıl saptırdıkları ve aslınd tr aleviliğiyle pek de lakası olmasa da genel alevi yani hetorodoks anlayısa bakısda takınılan tavrın ve dile dolanan soylemlerin nerelerden geldiğini acıklamaya calıstım.bu benim alevileri gaz odaında yakmak fikri guttugum anlamına gelmez.cocukluk arkadaslarımın yarısı aleviydi.genclik arkadaslarımın da hakeza oyle.hiçbir zaman böyle bir tarısma zuhur etmiş deigldir.kapı komusmuz alevidir babam hastalandıgında arabasıyla babamı hastaneye gorturmuslerdir Allah razı olsun demişimdir.lutfen ille de bir sey soyliyecegim derken kişisel suclamalarla işi saptırmaya kalmayınız.hee kişisel olarak suclanmam gereken yerde eger ortada bir suc varsa suclayınız.o da yazdıklarımı daha iyi okumaktan gecer sanırım.
ayrıca ben burda alevilikle sunniliği yarıstırmadım.alevilerin hetorodoks unsurlar olarak kısır da olsa tarihi bir perspektif sunmaya calıstım.yani tarihte alevilere boyle boyle yapılmıs ayakları yapanların dokundukları noktaların soyledikleriyle aynı paralelde gelişmediğini vurgulamaya calıstım.bana seyh bedrettinden bilmem kimden bahseden insanların emperyalist agızlardan beslenen kişiler olduklarını vurgulamaya calıstım.bir de kabul edersinki ozellikle turkiye sunniliğin dune kadar siyasi ekonomik sanatsal yani her turlu merkezi konumundaydı.sunni ayrısması yapmak istemiyorum islamın her turlu anlamdaki merkeziydi.ve bu devasa bir birikim demektir.ve bu birikim ve medeniyet anlayısı bazıları ne kadar begenmese de turkiyenin ve dunyanın kapitalist zulum medeniyetinden kurtulmasının onunu acacak yegane imkanlara sahiptir.aleviliğin boyle bir merkezi var mıdır?asagılamak kucumsemek acısından diil soylediklerim.kendinde soyledin.alevierin birkısmı kendisimni islamın dısında gordukeleri gibi bircogu da islamın en iyi yorumunun kendilerine ait oldugu inancını tasımaktadır.formelliği kenara bırakıp oz uzerinden bazı kendilerine gore rtueller uretmişlerdir.cem evlerinde donen devranlar saz esliğinde yapılan nefesler bu boslugu doldurma egiliminin uzantısıdır.namaz la orucla dalga gecmek ve guya Allahı bunlarla mı kandırıcan anlayısı gutmek ayrılan noktadır ama bu da sunnilerin Allah anlayısının emri ne olursa olsun bu emirlerin Allahı kandırmak degil insanların insanlarla ilişkilerini duzenlemek esaslı oldugu gercegini ortmeye yetmez.insanlar birbirleriyle ilişki kurarlarken Allahın emrilerini kayıtsız sartsız yerine getirme birlikteligi guderek bir baga kavusuyorlar.kısacası ayrısma olsada bu birlikte yanyana yasmaya pek de engel teskil etmeyecek seylerdir.dedigin gibi Allahın emri olan namazla orucla dalga gecip karmatiler gibi kabeyi basıp bu tsa mı tapıyorsunuz diyip hacerulesvedi calacak saldırganlıga ve alaycılıga burunurlerse benzer tepkileri gorurler ve maras gibi olayların ortaya cıkması daha da kolaylasır.ortada aslonalan bir din ve bundan ayrısan ve buna tepki olarak gelisen hetorodoks yapılar vardır.bu tepkisellik oturmay calısırken saldırganlasmaya baslar ve tepki alrı ve asıl yapıda buna karsı saldırganlasır.yani saldırganlık ve asagılamanın merkezi sunnilik deigldir.dediğin gibi namazı orucu asagılayıp bunla dalga gecemeye ve bunu sunnilerin içinde dillendirmeye baslarsan insanlar daha cok ve cabuk kıskırır.dediğin gibi islam belli formlara sahip komlike gelisşmis yuzyılların birikimine ve deneyimine ilmine sahip bir yapıya sahiptir.aleviliğin de kendine ozgu birikimleri olsada senin dediğin gibi daha ilkel ve islamdan onceki anlayıslara daha cok yaslanan formellikten ve sekil vermekten uzak yani uretim yerine tepkisel bir karsı koyusun urunu olan yaygın olsada cok parcalı butunlukten uzak bir anlayısı temsil eder.dolayısıyla atesitlesmenin yada sosyalistlesmenin yaygınlasması daha kolaydır.cunku bu yapılar pratik anlamda yapacak bir cok sey sunar insana.ama dediğim gibi tum unlar yuzlerce yıldır saldırganlasmadıkları ve islamın asli degerlerine ki bu sunnilik cercevesinde sekilleniyor taarruz etmedikleri muddetce bu yapılar yasamayı ve yayılmayı surdurmuslerdir.yasanan olayların kaynagı sunniler degildir.haberciler ve buna alet olanlardır.kıskıran aleviler sunnileri kıskırtır tum bunları kıskırtanlar kenara cekilir olanları seyreder.tr deki olaylar bunların dısında dusunulemez.hasılı kelam namazla orucla dalga gecersen senle de bir sekilde ugrasırlar.kabugu olmayanın ozu olmaz.islam cerez digildir.dindir. |
uzun bir sure dinler tarihi okuması
yaptım galvani.unuttun mu turkolog um:)ama bunu sunni perspektifle yaptım malum dindar bir muslumanım ve ehli sunnete baglıyım dimi.bir cehalet nutku atıp kufretmekle benim durustlugum arasında cok fark var.sen yapmacık bir yaklaısm sergiliyorsun.yani elinde diil her sekilde asagılayıp kufrediyorsun ama bunu yaptıgının farkına varamıyorsun.cunku hakikaten buna inanıyorsun.bense senden daha agır laflar ediyoruma arasıra.bazen acayip dalga geciyorum ama bu sadece vurmak ve sarsmak adına inanmadıgım bir sey için sarsmak adına kullandıgım bir metod.inanmadıgım seyse aslında senin kafanın bu kadar kalınlasmıs olamayacagı.o yuzen ukalalıgın dozunu bazen cok fazla artırıyorum ki benim de insan olabildigimi ve tepki geliştirebildigimi gör.
|
yok ol daha iyi:)
sen anlamazsın biz anlarız.
|
Ben sana çok önce notumu verdim.
Sen dindar bir kişi değilsin. Tanrı inancın Tanrının sana duyduğu sevgiye düşman olmuş.
Sen Politika ile dini birbirine karıştırıp, ne politikayı anlamakta, nede Tüm Dinlerin Yüreği Olan SEVGİ ve Hiç Bir Karşılık Beklemeden Tekrar Sevgiyi Kabul Edememekte, Utanmadan Sevgili Tanrı Adına ŞİDDET Çağrıları Yapmaktasın. Bu kadar yazdıklarına rağmen halen Linçe karşı olduğunu yazmadın. Sen Faşist düşünceli ve ruhlu bir kişisin. |
hadi ordan be:)
lince karsı yım dicem hemen savunmaya geccem ve aman aman bunuyapanlar musluman olamaz dicem dimi.hic bekleme galvani ben senin benden istedigin tepkilere gore yasayan bir insan diilim.ortada bir linc olayının olması benim bunu SENİN İSTEDİGİN GİBİ LANETLEMEM sırf sana gıcıklık olsun diyedir.senin linci lanetlerken lanetledilerini olumlayacak kadar salak bir insan degilim.ben yorummu yaptım.yukarda oku göre.
|
Hayır sen hiç bir şey okumadın!
Yalnızca okuduğunu düşündün. Diplomalı cahillerdensin.
Ne dinler hakkında bilgin var, nede dinlerin sosyal ve Felsefik yapısından. Ben yutmuyorum seni ve emin ol hiç bir konuda seni ciddiye almıyorum. Seni senin çevren hiç hak etmediğin aşırı değerler vermiş. Bu yanlışlıklar seni kendi gözünde o kadar büyütmüş ki. İlahlaşmışsın, bu kadar Komplex çok tehlikelidir o insanın hem sağlıklı düşünebilmesi, hem sağlıklı yaşayabilmesi için. Sen inandığın dinin Kutsal kitabını bile okumadın. Okusa idin o kutsal kitabı daha uygarca, daha olgunca savunur, deli danalar gibi her eleştiriye çıldırmış gibi saldırmazdın... Aşk olsun ciddiye almıyorum seni. Çünkü artık bana yazışma zevki vermiyorsun... |
LANETLEMEMEM OLACAKTI!!1 o.T.
ohne Text
|
Geç bunları Babur, geç!!! o.T.
ohne Text
|
AL İŞTE bastan sona hakaret:)
sen kimsin beya.yani oyle bir kalınlasmıs ki kafan okuyan her insan senin gibi dusunmek zorundadır anlayısını guduyorsun ve okuyan insanlar senin gibi modern ilerici humanist olmak zorundadırlar anlayısına splanmıssın.ben ne humanistim ne demokratım ne modernim ne de ilericiyim.okumak da kimsenin tekelinde degildir.burda senin soylediklerinin dısında gayet mantıklı ve gercege her sekilde yan seyler soyledigimden de eminim.hat yaptıgım yerlerde olablir hata yaptımmı da kbul ediyorum.ancak ilerici humanist demokrat olmamam dusunememem konusamamam okyamamam anlamına gelmiyor.zaten humanzim demokrasi dediginiz sey de bu.tek tip senin gibi humanistler yetistirmek.bu humanistlerin tek gorevi de benim gibi dusunenleri bogup tepelemek:9ne kadar insancıl di mi?ben sen zev alasın diye yazmıorum galvani.bana afrodizyak muamelesi yapma.aslında hususan cogu zaman gıcık olasın diye yazıyorum.sen en iyisi bana ısıran otu muamelesi yap:)neyse sen zaten yapacagını yapıorsun ne sen bana ne yapacagımı soyle ne ben sana soyliyim.soyliceklerimizi soyliyelim.aklı olan okuyor anlıyor zaten.
|
geeeeeeeeeccccccccc!!:)
trafik polisimisin birader.ne emrediyorsun!gecerim dururum sana ne.sennin lanetledigin seyin benim kutsalım oldugunu bile bile haklısın galvani işte arada boyle oluyor bunlarda insan anla bunları kıskırtılıyorlar napsınlar ama haklısın yaaa sen haklısın linc cooook kotu bir seydir dicektim dimi:)demiyrum loo alala
|
roportajı yapan sahsı unuttun:)
ben de saydıgın devletle sorunu olan cevrelerin sorunlarının suni olarak yaratıldıgını ve bunlara cemaat uyduruldugunu bu ulkenin bu yuzden dısa karsı bu kadar gucsuz oldugunu cunku dıs diye bir sey kamladını adamların içimizi dısımıza cıkardıklarını soyluyorum.tekrar toparnalmak ve butunlesmek içinde bu suni kısır sorunları terkedip aslolana yani İSLAMA ama SUNNİ islama donus yapılıp toplumun dindarlasmasının onunun acılması gerektigini soyluyorum.devletin bu unusrlarla sorunlarının olması devletin sıalhıyla mumkundur.devletin bu sorunları epydahlaması halkından kopuk dısarıyla fazlanın otesinde eklemlenmseiyle alakalıdır.kendi insanından kendi degerlerinden ve mirasından uzk bir devlet orgutlenmesi bu sorunların merkezinde bir yerdedir.bu devlet kendisine dısardan bu sorundur diye dayatılan sorunlarla ugeasmaktan kendisinin sorun oldugunu gozden kacırmaktadır.bu da bu insanların kendi halkından kopuk olmalarından fazla ilerici ve medeni ?olmalarından barbar olamamalarından kaynaklanmaktadır:)
|
Kildan ince köprü yaratmissin
kullarin gecsin deyü,
hele biz surda durak, yigit isen sen gec tanri veyahut; hararet nardadır saçda değil keramet baştadır taçda değil, her ne ararsan kendinde ara, kuduste mekkede haccda değil... veya; durmadan Namaz Ibadetin diregidir diyen imama bektasinin "yahu imam efendi bu nasil direktir ki bir osurukla yikiliyor? alevinin dalga gecmesi böyle zeka, espri ve felsefe doludur ..atese verme,siddetle bastirmak yok etmek pek olmaz alevilerde.. |
Fatih Sultan Mehmet Hıristiyanmıydı?
Yoksa Müslümanların hem Sultanı hem de Halifesimiydi Babur???
Bak nasıl Şiirler yazmış??? Şimdi ne yapmak gerekir İstanbul fatihin??? Sana diyorum ya hep boyunu aşan işlerle uğraşıyorsun, beceremeyincede ÇILDIRIYORSUN... Okuda Fatihten bu şiiri biraz daha uygar bir Müsilman ol... Bağlamaz gören Firdevs"e gönlini Galata"yı gören (Galata"yı gören gönlünü cennetin en gizemli bahçesine bile bağlamaz) Servi anmaz anda ol servi dilarayı gören (Gönül güzeli bir sevgiliyi Galata"nın kendisinde gören, anmaz bir daha selvi boylu bir başka sevgiliyi) Bir frengi şivelu İsa"yı gördüm anda kim (Galata"nın kimliğinde bir Hıristiyan dilli İsa gördüm ki) Lebleri dirisidür diridi İsa"yı gören (Dudakları kutsal bir tapınak olur, İsa"nın insanlık dünyasını gören) Akl - ü fehmin din - ü imanın nice zapt eyleyesün (Dinle imanını akıl ve anlayışını sıkı tutmak gerekir) Kafir olur hey müsemmanlar o tersayı gören (Yoksa ey Müslümanlar, o kiliseyi gören olabilir kafir hemen) Kevseri anmaz ol içdügi mey - i nabi içen (Galata"nın içtiği katıksız şarabı içen, cennetteki Kevser şarabını bile anmaz olur) Mescide varmaz o vardugi kilisayı gören (Orada karşılaştığı kiliseyi gören de bir daha gitmez mescide falan) Bir frengi kafir olduğun bilurdi Avniya (Avniya - Fatih"in mahlası - bilirdi senin bir kafir Hıristiyan olduğunu) Belde zünnarini boynunda çelipayı gören (Belinde keşiş kuşağını, boynunda haçını gören) *** |
düstükce inanilmaz basitlesiyorsun! o.T.
ohne Text
|
:)
bunu sunnilerin içinde alayvari solemeleri yeter:)
|
lütfen sen
anlamadigin seyleri bizler nasil anliyacagiz? tövbe. sen okuduklarindan daha dogrusu kopyaladiklarindan bu kadar anliyorsan arapca okunmasinda ben bir sakinca görmüyorum.kuran-i kerimin o muhtesem dilini orjinalinden okuyup kalblere islemesi tarif edilemiyecek bir tat verir.
sen gercekten kurani kerimi anlamamissin. ben bunlari yazdigin daha dogrusu kopyaladigin tefsirlerden cikariyorum. onun icin bu ramazan istersen kurani anlatan kitaplar oku. ibrahim kazdal hocamiz var, annemarie schimmelden var bir kac eser, muhammed esed var, daha agirlari razi var, seyyid kutub var ibn kesir var var da var. vaktin yoksa hic kendini yorma. yari doktor candan yari hoca insani imandan edermis. sende de(örnek A) oldugu gibi. |
gercekten mi? o.T.
ohne Text
|
sadece türkler ile irtibatimiz oldugu
icin mi böyle aptal bu millet?????????
|
dam ustunde saksagan
öter Allah deyu deyu:)ne alaka be.kalkmıs bana avninin siirlerini pazarlamaya kalkıo.uleng sen ne anlarsın divan şiirinden.salak salak fatih hristiyanmıydı diye soru sorup kendini aptal durumuna dusurursun.
|
kör görmezse günesin sucu ne
derler buna.
islam tabii ki huzur dini. ama istikamet önemli. islam huzur dini derken neyi kast ediyorsun. islam kimin ile barisi konusuyor? bunlar anlasilmadimi iste böyle hanileri sayarsin pesine de ayetlerden bahsedersin. islam huzur dini dir. ali seriatinin hubutunu tavsiye ederim. okuyun ufkunuzu genisletin. böyle zir cahil kalipta beni güldürmeyin. |
Sen gerçekten riyakarsın Babur!
Bu şiir Fatihin şiiridir. Olmadığını kanıtlayabilecek hiç bir konumun yoktur.
Sen dediğim gibi büyük bir yalancı, çapsız ve basit bir insansın. Ne Osmanlıdan haberlisin, ne Sultanlarından, nede dinlerinden. Hani yobazın ve cahilin arasında dolşaşan üç kuruşluk dayıbaşları denilen değnekçi oğlanları varya parsa toplamaya çalışan tüm bilgisizliğine rağmen bilgi dolşu insanların arasında dolaşan akbabalarla akraba olanlardansın. Sana hiç bir konuda bilgi sunmaya değmez. Çünkü sen bilgiye düşmansın. Sana tanrıyı anlatmaya değmez çünkü sen Tanrıya düşmansın. Sana dini anlatmaya değmez çünkü sen Dine düşmansın. Sana insanca yaklaşmaya değmez çünkü sen insana düşmansın. Sana seni anlatmaya değmezsin, çünkü sen kendine düşmansın. Seni ciddiye almaya değmezsin çünkü senin ciddiye alınabilecek hiç bir tarafın yok. Ne diyeyim senin gibi bir yalancıya lanet olsun. Osmanlının en büyük Sultanlarından birisinin kendi şiirini bile kendi cahilliğini öretbilmek için bu şiiir onun değildir bu şahısındır diyebilecek kadar aşağılaşabilen bir insan gerçekten aşağılık bir insandır. Utanç vermekten başka bırakabileceğin hiç bir çapın yok... UTAN UTAN... |
İslam dininin en huzursuzlarıda,
senin gibiler gibi gelmekteler bana...
Sen hangi huzuru vermektesin??? Bunu bir açıklasana!!!!!!! Bekliyorum vereceğin huzuru!!!!! |
Gerçek değil babur, reel gerçek. o.T.
ohne Text
|
Hani bir İnsan olur bazen sapıtabilir,
yanlış çıkabilir doğru sandıkları. Veya o konularda gerçekten bir bilgisi olmaz, ama ortamı kurtarmak için ve çevreye küçük düşmemek için yanlış olduğunu bilse bile o yanlışı rengarenk tonlara ve soslara sokarak savunur.
Kimler yapar bunu tek bir kelime ile sahtekar ve düzenbaz insanlar... Bu sürekli yapılıncada ayyukaya çıkar ve o şahıs artık ne kendi çevresi nede karşıt bulduğu çevre tarafından ciddiye alınmaz olur... Yaşamda her şey kültür değildir, kültür gibi satılmaya çalışılan ilkel ve aşağılık şeyler vardır... Kültür, evrensel değerlerden insana duyulan saygı, özgürlük, hoş görü ve tüm bunların koruması olan kurumların yaratılarak günlük yaşamlarda yer alabilmesidir. Yani evrensel değerlerin ortak değer saygınlığıdır kültür... Baburun burada hem uyguladığı, hem de savunduğu şeylerin belkide tümü ne kültürdür, nede evrensel değerlerin insani bir bütünlüğüdür.. Baburun en iyi anlaşabileceği ve savunabileceği toplum, Faşistler ve Faşizimdir... Bu tür insanları ve ideolojileri ciddiye alıpta ciddi, ciddi tarışmalara eşlik etmek doğru olan bir şeyde değildir, boşa harcanan bir enerjidir... Bu konuda çok değereli kitaplar vardır, bilhassa Almanyada yaşayanlar için önerebileceğim yazarlar, Jürgen Roth, Kamil Taylan... Okuyun bu yazarlardan ve tanıyın babur kimdir, düşünce ve ruh olarak... |
Milli eğitim bakanlığının çıkardığı ilk,
derginin ilk sayısı (1929) bak neler yazmış.
Maarif Vekâleti Milli Talim Terbiye Heyeti, 11 Şubat 1929"da haftalık bir dergi çıkarmaya başlamış. Derginin adı "Halk"; fiyatı 3 kuruş. İşte derginin ilk sayısında yayımlanan "Millet Mektepleri" adlı yazı... *** "Millet Mektepleri Eskiden herkes okuma yazma bilmezdi, yalnız memurlar, hocalar okuryazardı. O zamanlarda halkın cahil kalması fena görülmüyordu, hatta böyle olması lazım sayılıyordu. Bizde on, on beş sene evveline kadar hal böyle idi. Garp dediğimiz Avrupa memleketlerinde ise hemen bir asırdan beri bu yanlış düşünce ortadan kalkmıştı. Oralarda bir taraftan kitap ve gazete matbaacılığının büyük terakkisi, diğer taraftan iş ve ticaretin, fabrikacılığın alabildiğine ilerlemesi okuma yazma ihtiyacını hem artırmış, hem de kolaylaştırmıştır." *** "Yüz senedir Garp"ta hükümet işleri de başka şekiller almaya başlamıştı. Artık devlet demek, başta kral olmak üzere birkaç yüz kişinin rahat ve zengin yaşaması için milyonlarca halkın onların istedikleri yolda çalışmalarını temin edecek bir teşkilat demek değildir. Devletin gayesi, hükümetin maksadı, milletin, halkın refah ve saadetini temin etmek olmuştur. Yavaş yavaş baştan krallar atıldı, kalanlar da artık hükümet işlerini halka bırakmaya mecbur oldu. Her yerde halk hükümetleri kuruldu. Hükümetlerin başına halktan çıkma adamlar geçti. Artık milletin millet tarafından ve millet için idare edilmesi esası hüküm sürmeye başladı." *** "Milletin kendi kendisini idare etmesi, halk hükümetinin, cumhuriyetin idaresi için dünyanın işleri hakkında birçok bilgilere ihtiyaç vardı. Bu bilgilerin anahtarı da okumak-yazmak idi. İşte bu sebeplerden Garp"ta maarif çok ileri gitti. Hemen otuz seneden beri büyük Garp milletinde okumak yazmak bilmeyen hiçbir insan kalmamıştır." *** "Biz bu işte çok geri kaldık. Bu halin sebepleri şunlardır: 1- Padişahlar ve onların etrafındaki yardakları, yalnız kendi menfaatlerini düşünüyorlar, milletin cahillikten kurtulmasını akıllarına bile getirmiyorlardı. 2- Hocalar ve şeyhler halkın okuyup yazarak dünya işlerinden haber almalarını istemiyorlardı. 3- Eskiden Arap harflerini öğrenmek çok zor idi. 4- Padişahların kötü idaresi yüzünden harpler, karışıklıklar bitmiyordu. Halk rahat nefes alamıyordu ki, okumaya vakit bulabilsin." *** "Büyük Gazi; düşmanları, padişahı kovduktan, hocaları yola sokup tekkeleri kapattıktan ve halk hükümeti olan Cumhuriyet"i kurduktan sonra, milleti bu asrın ileri milletleri ile bir seviyeye çıkarmak için eski Arap harflerini kaldırdı. Onların yerine Garp milletlerinin kullandığı harfler cinsinden Türkçe harflerini çıkardı. Büyük Millet Meclisi bunun kanununu yaptı." *** "Gazi nasıl on sene evvel düşmanları vatan topraklarından atmak için milleti seferberliğe çağırdı ise; şimdi de Türk yurdundan cahilliği kaldırmak için seferberlik ilan etti. Türkiye"de kadın erkek herkes okumak, yazmak bilecektir. Bu ülkede artık okumak bilmeyen kalmayacaktır. İşte Millet Mektepleri bunun için açıldı." *** "Türk milleti çok anlayışlıdır. Kendisini hep iyiliğe, doğruluğa, güzelliğe götürmüş olan Büyük Gazisinin bu yeni seferberliğine de hemen koştu. Bakınız Millet Mektepleri açılalı daha kaç hafta oldu? Bunlara devam edenlerin miktarı daha şimdiden 900.000 (dokuz yüz bin) adedine yaklaşmıştır. Kati tahmine göre mayıs iptidasına kadar 1.000.000 (bir milyon) Türk okuryazar olacaktır. Bu faaliyet devam edeceği için ve mekteplere devam edenlerin sayısı her devrede biraz daha artacağı için, en çok on senede Türkiye"de bir tek cahil kalmayacaktır." *** "Şimdilik yalnız okuma yazma öğreten bu mektepler gelecek devreden itibaren yaşamak için lazım olan diğer bilgileri de öğretecek, tam manasıyla birer mektep olacaktır. Mecmuamız her nüshasında Millet Mektepleri faaliyeti hakkında yeni haberler verecektir." *** Halk dergisinin ilk sayısındaki haberlerden de birkaç örnek: "Bursa Mevkufları Bursa"da birtakım kimselerin Ankara üzerine yürümek ve Cumhuriyet hükümetimizi devirmek için bir teşkilat yaptıklarını, hapishanede yatan Gökbayrakçı Cemal isminde birini kaçırmak istediklerini, bütün bu adamların yakalanıp Cumhuriyet adliyesine cevap vermekte olduklarını biliyoruz. Müddeiumumi, Cemal"le dört arkadaşını idama mahkûm etmiştir. Böyle haince maksatlar arkasında koşan kimselerin layık oldukları ceza elbette budur." *** "Kadınlara laf atanlar Yeni Ceza Usulü Muhakemesiyle uğraşan B.M.M. Adliye Encümeni, kadınlara laf atanların derhal yakalanmaları için bir kanun maddesi yapmıştır." *** "Divanı Ali"ye Bahriye Nazırı iken sipariş edilen bir vapur bedeline mahsuben kefalet olmadan 25.000 lira verdiren Mahmut Muhtar Paşa"nın Divanı Ali"ye gönderilmesine karar verilmiştir." *** "Necati Bey Caddesi Darülfunun binası ile Beyazıt Meydanı arasındaki bulvarın "Necati Bey" Caddesi ismiyle anılması kararlaştırılmıştır." *** (çok değerli bir yazardan alıntıdır, galvani.) |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 03:36 Uhr. |