Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

31.08.2006 16:06

ja!

so lautet der gesetzeswortlaut!

hast du eine frage dazu oder kannst du dein statement bzgl. der sog. unterbelichteten auch konkretisieren???

31.08.2006 16:09

:-)

bist du ärztin oder psychologin?

warum können wir nicht alle so sein wie du, hm?!

ich werd nicht weiter auf deinen angriff eingehen, denn er verdient weiter keine beachtung!

akshalil 31.08.2006 16:10

aha! du hast ja schon eine lösung parat.

aha! du hast ja schon eine lösung parat..80 küsür yildir sen türksün, ortaasyadan gelir, soyun sopun uludur dedigin bu kirolari adam edemeyince ve türk olduklarina inandiramayinca olduklarina inandiramayinca, umudu kestin ve sutlayacaksin yani..

diyarbakirda, mardinde, tuncelide vs. yasayan insanlari yurtlarindan süreceksin ..ve bu insanlar da kuzu kuzu gidecek..bununla yetinmeyeceksin, ankara, izmir bursa bütün bati sehirlerinde sokak sokak kapi kapi gezerek kürt ve kürt asilli arastirmasi yapip tespit ettigini sutlayacaksin ..yani 10-20 milyon arasi vatandas eder bu herhalde..karsiliginda ne alcaksin? 500 bin türkmeni mi? yani isi böyle karpuzlan kavun takas eder gibi rahat mi saniyorsun?.. yari kürt yari türk bir bastard olarak cukurovoda dogmus, istanbul ve izmir de okumus, almanyada ise su an yüksek tahsil icin bulunan bendenizin de okul bitince rotayi hangi tarafa alsam aceba? kerkük mü istanbul mu?
wallah o kadar umudu kesme derim ben..hem kuzeyirakta petrol var simdik takas yaparsak petrola ulasma imkanimiz ebediyen ortadan kalkar,biraz bekleyelim derim..

Aber trotzdem schätze ich deine bemühungen. Du begnügst dich nicht nur mit den leeren Parolen wie "mehmetcik ölmez vatan bölünmez", "vatan sana canim feda", sondern versuchst, eine lebensfähige zukünftige lösüng zu finden..

benim konkret hazir bir recetem yok vallah..cünkü kürtlerin ne istedigini tam bilmiyorum ben de.. problem sadece MGK ve pasalarimizin tekelinde olmayip, bilim, ,sosyoloji, terör uzmanlari, ethnoloji-kültür arastirmacilari konuya egilse, arastirma ,umfrage carti curtu yapsa, bu problemlerin asli astari nedir, az cok bilirdik ve sende durmadan sinirlenerek " üleng benim sahip olup da senin olmadigin hangi hak var?" sorusunu sormaktan kurtulurdun.. böyle arastirmalar sorusturmalar olsa ögrenirdik belki problemin temeli etnik mi, ekonomik mi, cehalet mi, yoksa genetik mi diye.. kac kürt pkk ya destek veriyor, kaci türk milliyetcisi kaci türkiyede yasamaktan memnun, kaci sadece reform istiyor, kaci illah ayri bir devlet istiyor, kaci uniter devletten memnun, kaci federasyon istiyor falan tüm ayrintilari bilir ona göre kafamizi cözüm önerileri icin yorardik..

Somut bir cözüm önerim yok, ama neyin cözüm olmadigi, cözümsüzlük oldugunu söyleyebilirim: mesela su asagidaki haberdeki zihniyet care ve cözüm degil problemin ta kendisidir.(müsaadenle yine devleti elestirecez):

Baydemir"le Kürtçe halaya jandarmadan inceleme

ANKA AJANSI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin maddi durumu iyi olmayan çocuklar için düzenlediği “Çocuk Yaz Kampı"na katılarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Kürtçe müzik eşliğinde halay çeken Elazığ’ın Gezin Beldesi Karakol Komutanı Azim Başol hakkında inceleme başlatıldı.
Büyükşehir Belediyesi’nin Elazığ’a bağlı Gezin’de Hazar Gölü kenarında, dezavantajlı çocuklar için kurduğu Çocuk Yaz Kampı’nın kapanış etkinlikleri, Gezin Jandarma Karakol Komutanı hakkında inceleme başlatılmasına neden oldu. Etkinliklerde, Osman Baydemir ile Kürtçe türküler eşliğinde halay çeken Başol ile ilgili haberlerin basında yer almasından bir gün sonra inceleme başlatıldı.
Jandarma İl Komutanlığı Foto-Film Şubesi’nden bir yetkilinin filme kaydettiği etkinliklerle ilgili olarak, Elazığ Jandarma İl Komutanlığı’ndan gelen bir yüzbaşının Başol’un ifadesine başvurduğu öğrenildi.
<a href="redirect.jsp?url=http://www.milliyet.com.tr/2006/08/31/son/sonsiy11.asp
" target="_blank">http://www.milliyet.com.tr/2006/08/31/son/sonsiy11.asp
</a>

1insanol 31.08.2006 16:10

Dinsizlik sendromu,

beyin hücrelerinizi dümüra ugratmis!!Konuya bak, birde verilen cevaba:-))))))!Gercekten bu fikriyat fosillesmeye mahküm!!
Biz ilimle ugrasirken sizler basi agiranin kafasina civi cakiyordunuz!!Biraz tarih oku seytaniyetin sitelerinle yetinme!!Hadi yolun acik ola°Umarim birgün dünyanin döndügünü sezersin!

31.08.2006 16:13

hastamisin nesin?

kardes, sana iyilik de yaramiyor. abuk zubuk konusma disinda bir sey bilmezmisin sen? bana meslegimi anlatmaya kalkma. hatsaysan, sana doktor bulalim, ne dersin?

seninle fazla muhattap olmak da istemiyorum. bu son ihtar.

31.08.2006 16:20

kel alaka

yazdiklarina anlam veremiyorum, kusura bakma.

"sizler", "bizler", "islamcilar" kimdir bunlar.

sahsima yönelik suclamalarini kabullenmedigim gibi, kanunun öngördügü sucun asil unsurlarinida anladigin pek söylenemez.

burda islam inanci tartisildigi icin degil, müslümanlara ve özellile islam Peygamberine karsi büyük hakaret iceren yazilar yayinlandigi icin alman ceza hukukunun öngördügü suca atifda bulundum.

simdi bana, "yok sunlarda aynisini yapiyor" mantigiyla gelme... cünkü her koyun kendi bacagindan asilir.

31.08.2006 16:24

:-)

kardesim, kimse senin inan diye zorlamiyor.

ister inanirsin, ister inanmazsin. yalniz, ALLAH`A, Hz. Muhammed sav`e ve müslümanlara küfür edersen, ben de gerekeni yaparim.

senin tartisma seviyen yoksa, ben ne yapabilirim? akilli ol, uslu dur...

31.08.2006 18:19

Bence benim söyledigim gayet iyi bir

cözüm.... olay acik.... daha ileri gidelim... mesela TR nin yapisini begenmeyen Solcusu sagcisi veya Kürdü Lazi.... bunlarin hepsine ayni cagiriyi yapalim...

Diyelimki... sizler begenmiyorsunuz TC nin yapisini... zaten kapasitenide yok, olsaydi gelip Meclisde basarinizi gösterirdiniz... o yüzden sizlere toprak verelim... gelin bir araya sayiniza göre prozentual toprak ölcümü verelim ve bizden ayrilin.....

bunda anlasilmayacak ne varkiiii...

Benim TC kanunlarini sayan toplum icin calisan Kürt yada Türkle bir sikintim yok... Esasen herkimki TC Cumhuriyetinden memnun degilse.... gelsin sayisina göre Prizentual toprak verilsin istedigi Arzuladigi sekilde yasasin.... Apoyami tapsin Barzanisinemi.. nasil isterse o sekilde yasasin....

Bu günün birinde geceklesecek.... Su an Askeri olsun digerleri olsun... tüm yapiyi bir arada tutmaya calisiyor... AMMMAAAAA... hele hele Diyarbakirda olsun... Halk TC vatandaslariyla yasamak istemiyor.... hele hele Belediye Baskani AB den aldigi destekle.. vallahi salak salak konusuyor... Hissi ve ileride kurlulabilecek Kürt devletinde bas rol oynama arzusu ile yola cikip kendisini yari kurtarici ilan ediyor... ve hatta biriside PKK bir Terör kurulusu degildir diyor... bu insanlar Belediye Baskanlari... tuhaf olay.... iste bu insanlarla bir arada yasanilmaz....

Demokrasi öyle dünden bugüne zihniyete sokulabilen bir unsur degildir... Asireti anlayis Kürt bölgelerinde dahlen gecerlidir... baslik parasi ve benzeri olaylar dahlen vardir... Bizler Trabzondan Beyleri kovarken, Kürt bölgeleri Dersim ve benzeri olaylarla devlete karsi isyan ederlerdi......

Sen simdi bana deki biz kardesiz bir arada olabilirz falan filan.... Olamayiz dostum... olamayiz... ve benim fikrim esasen bir cözüm veriyor.... bak Yunanlilarla ayrilince fazla kargasa yasamiyoruz... Kibris olayi haric.... nesiller degistikce bakis acilarida degisiyor....

ABD ve AB nin Destabilisierung cabalari TR icinde sonuc verdi... ve kimki etnik kimligini ön plana cikarirsa ona ayrilma imkani sunulsun..... AYRILSIN... dilediginin mandasinda yasasin... ama kimse sanmasinki... gelip ABD yada AB sonuna kadar maddi ve silahi destek verir.....

Ben öyle Küprtler taniyorumki... adam acayip kafayi yemis... efendim yok 20000 yildan beri Mezopotamyada Kürtler yasiyormus.. Kürtce evrensel dilmis.. oralar onunmus... falan filan.... iste bu gibi insanlar milyonlarca.... senimi arkadas..... AL SENIN OLSUN... ama benim tarafima gecmek istiyorsan... ISTE O ZAMAN VIZEYLE gireceksin.. veya isime gelirse izin veririm....

Olay bu kadar.... ne güzel Kuran carpsin herkes rahat eder... ve cok gercekci cözüm... dedigim gibi.... Yunanistan ve TC nin kurtulus savasindan sonraki hali ortada... yaklasimlar cok faydali...

Bu benim cözüm tavsiyesi.... Alles andere rum reden bringt nichts... vallahi bringt nichtsss.... solange jemand sich irgend welche Keles in die Hand nimmt mit denen brauchen wir nicht zu reden....

Sen birazda Yugoslavyaya bak... Sirbistan kartti karistirdi ortaligi... her seyi ayim derken sifira sifir kaldikiii simdi denizi bile kalmadi.... Iraktaki Kürtlerin olayida bu olabilir kanaatimce.

Demek istedigim Kürtler neyi istediklerini bilsin veya bilmesin... benim bildigim bizim bu sekil ortakligi artik istemedigimizi iyi biliyorum...... Kürtlerle bu sekilde bir arada istemiyorum.... bunu cok samimi söylüyorum...

Dedigim gibi... benim gibi düsünceler artiyor ve artacakta...
Cünkü Ilave haklar... söz konusu hic bir Demokraside yoktur....

Die einzige Alternative was zu nenne wäre... azinlik Statüsü... Kürtlere azinlik statüsü verilir ve diger TC vatandaslarindan ayrilir... nasil bizler Almanyada statümüz benzeri gibi... o zaman bölgelerinde istedikleri gibi yasasinlar... Baskanlarini secsinler usw......

Simdi ben ne istedigimi neyi istemedigimi belirttim.... senden cözüm söylemeni beklemiyorum... ama en azindan ne istdigini söylermisin... yani bir fikrin vardir... nedir TC devletinden istediklerin... arzularin ve senin devlet icin gayretlerin ne olacak... cünkü devlet insan degildir ortakliktir... kisacasi TC ortaklarindan ne bekliyorsun.. yani bende usw....

Varmi bir viyzyonun fikrin... tabi alles freundschaflich und Demokratsich

akshalil 31.08.2006 19:38

Birakalim kürtleri..bana türkiyede

devletle arasi cok iyi, devletten memnun onu cok seven kac kisi veya grup var onu söyle..müslümanlar desen türban problemi, yok laik- seriatcilar muhabbeti derken müslümanlarin büyük bir bölümünün devletle problemi var zaten..aleviler desen, devlet onlari muhatap bile almiyor sünniymis gibi degerlendiriyor..aleviler de tamamen sauer auf staat anlayacagin..ne kaldi geriye? milliyetci mhp liler..onlarin devlet aski icin yanip tutusmasi gerekirken, onlar bile devlete kirgin cünkü devletin kendilerini 80 öncesi yasadisi cinayetlerde kullanip sonra da sahip cikmadigini ve hapse attirdigini söylenip yakinip duruyorlar....

devlet benim senin disinda, alevi sünnisi milliyetcisi ve kürdün disinda kutsal veya soyut bir sey degildir..biz türk toplumu olarak devleti bizlerin disinda, bagimsiz bir nesneymis gibi algiliyoruz..devletten hem köpek gibi korkariz, firsatini buldugumuz anda ise onu kaziklamaya, soymaya calisiriz..devlete kapagi atmak, ekonomik sikintilar icinde kivrilan yurdum insaninin en büyük rüyasidir..pisirik silik bir adam devlete kapagi atti mi,bekci bile olsa havasindan gecilmez artik, seni beni takmaz..yani türkler devleti en cok kutsayan seven ve ayni zamanda en cok devletin ebesine atlayan bir ulustur...

cagdas anlamda devlet hedef ve arzulari farkli grup ve insanlarin cikarlarinin asgari bir noktada konsens yaptiklari kurallar bütünüdür..söyle anlatayim simdi: devlet kalkip da: "ey sünniler aleviler, lazlar, kürtler, isciler, memurlar patronlar ben devletim, türk milletine hizmet ederim ve sizler devletimizin iyiligi icin su(benim tespit ettigim) kurallara uyacaksiniz diyemez..tam tersine bu bütün farkli kesimleri toplayip bunlarin hepsinin RIZASINI alan uzlasi alanlari yaratir, iste bu uzlasi alaninin adi devlettir..devletin cagdas tanimi budur..biz de ise öyle degil..bizde devleti asker, vali kaymakamlardan olusan bir azinlik kendini devlet olarak tanimlar, devletin cikarlarinin ne oldugunu bize anlatirlar, kemalizmin ne oldugunu falan bize anlatirlar, ama bu devletin cikarlarinin ne oldugunun belirlenmsinde benim senin görüslerini iplemezler.. hoslarina gitmeyen sivil kesimleri devletten ve kamu sahasindan uzaklastirip kendi ayricaliklarini yasarlar..

konkret olarak?
mesela cagdas bir devlette alevi der ki, yahu devlet ayip olmuyormu? benim sünnilerden cok farkli bir anlayisim var, ben namaz kilmam, ben de cem vardir, ramazan orucu tutmam 12 imam orucu tutarim..sen buna ragmen beni seyine bile takmiyorsun benim cocuklarima sünniligi ögretiyorsun.. kürt de derki, yahu devlet türk kimdir, kürt kimdir bir karar ver..kürt türkse kürtü de kapsayan bir türklük anlayisi gelistir..yok kürt ayri bir millet se o zaman kürte azinlik haklari tani, dil-kültür falan.. türkü tarif ederken ortaasyalardan tarkanlardan, alp er tunga lardan bahsediyorsun, ama kürt uymuyor bunlara..mhp tekir yaylasinda kimiz icerek türkü kurtla dans ettiriyor ..mhp böyle yapararsa bu sefer bu milliyetcilik anlayisina uymayan kürtlerin de milliyetciligi ortaya cikiyor.. ya ikisini de yasakla ya ikisini de serbest birak..
yani eniscigim sen begenmiyorsan git politika yap meclise gir diyorsun ama, yaptirmiyorlar. o kadar kolay degil politikayi yaptirmiyorlar..korkutmuslar bizi, yok seriat geliyor, yok ülke bölünüyor, yok ab misyonerleri geliyor diye diye bizi korkutmuslar..kim demis, devletin sahibi olan azinlik..neden demis? kendi ayricaliklarini yitirmemek icin? nedir bu ayricaliklar? git bak türkiyeye, ordu her seyin en güzeline en kebabina sahip..bir yüzbasinin maasi bir hakimden doktordan cok..bir uzman cavusun ki ögretmenden cok..ne olur böyle olursa? memlekette ne hukuk gelisir ne egitim..sadece "kodumu oturtan generaller" isteriz.. ne tayyib gibi ilimli müslümana politika yaptirirlar ne de solcuya suna buna..seriat geleceginine dördüncü bir darbe gelsin canim deyiveririz

31.08.2006 20:27

Reis devleti yöneten senin benim akrabal

arimiz usw.....

Yaniiii

Sanki Türkiyeyi uzaylilarmi yönetiyor... Tayip erdogan ise benim komsum tam yanimdaki Sehir....

Olay o degil... olay eger TC iyi yönetilemiyorsa... bu BIZLERIN SUCUDUR... bizlerde is yok... beceriksiz olan bizleriz... iste esas gercek buuuuuuuuuuuuu

Kimse bana kalkip devleti kötülemesin.. yok Devlet bakmiyor etmiyor falan filan... yahu devlet Allahmi....

Devlet dedigin Milletvekillerinde mevcut.. Bakanlardan mevcut...... eeeeeeeeeee bu adamlarda bizim icimizden geliyor...

NE sandin.. Bal tutan parmagini yalar tabiiiii... Adcim gibi biliyorum kiiiii bende o konumlarda olsam 100 de 90 cok farkli bir sey yapmazdim... aynisi senin icinde gecerlidir....

Olay zihniyet olayi... devleti kötüleyen ESASEN KENDISINI KENDI YAPISINI VE AILEVI CIVARI KÖTÜLÜYORDUR...... kisacsi kendini... cünkü hepimizin 100 lerce yüksek konumlarda Belediye Baskanligindan alda... taaa Meclise kadar varan tanidiklari akrabalar krdesleri Babalari var......

Olay budur.... kimse bana devleti kötülemesin.... devlet insan degildir Allah degildir... SAAADECE BIZLERIZ... devlet biziz.. bizlerden olusuyor...

Bunu neden kabul etmiyorsun ??? anlamis degilim.... o yüzden ben devleti begenmeyen kötülöeyenleri CAHIL diyorum... begenmeyen gider Basbakan olur ve degistirir....

O yüzden DIN azmani bile olsa... HELAL OLSUN TAYIP ERDOGANA.... adam Vizyoner... Hapisden cikti, adam karar verdi inandi ve Basbakan oldu.....

Iste kapasite iste vizyonerlik iste insan.... düsünceleri benimkisine asiri sekilde ters bile düsse... sapka cekilir böyle insanlara....

31.08.2006 20:38

Üstelik Reis... yaptirmiyorlar olayi

cok ucuz canim yaniiii... öyle degil....

Misalleri cooookkk... Özali misal vereyim... yaaa bu adam Kürttü.. en azindan asilliydiiii demii.. veya icisleri Bakani... her kelimede sivesi belli oluyor...

Generalleri örnek veriyorsun... anlamis degilim.... TSK TC nin en esas ve degerli unsurudur.... onunla mücadele degil... beraber calisilir saygiyla sevgiyle yaklasilir... oradada yine kapasite konusur...

Tayip Erdogani ve Atatürkü göz önünde bulundur... bu adamlar siyasi hapis yiyenlerdir... Atatürk bile Jön Türkleri zamaninda 4 ay hapis yedi.... eeeeeee ne oldu yaniii... sonuca bakmaliyiz....

Günün birinde Yunanistan AB yi arkasina alip bize savas acarsa... kusura bakmada senin sözlerin yada DINI anlayisin veya Milliyetciligin degildir sagliogimizi koruma imkanina sahip olan kurulus.... aynisi benim icinde gecerlidir...

O yüzden... TSK kayi sen daha cok ASAYIS olarak ele alacaksin.... ve unutmaki TSK ka degildi gelin arkadaslar daga cikin yada sonst was.....

roman 01.09.2006 01:05

Ben senin yerinde olsam oturur,

en az beş yıl boyunca buralarda tek bir satır bile yazmadan her konuda onlarca kitap okurum.

Aşağıda ali Bulaç ı bir örnek olarak sunmaktayım, kalkıp bana verdiğin cevapta sonuç değişmezki, tek kişinin görüşü beni bağlamaz ki Y.N bile olsa fark etmez ki diye bir şeyler karalamışsın.

Senden, hiç bir kimse bu tek kişinin şakşakçılığını yap, o büyük kahramanı savun, tüm dünya İslam alemini bu şahıs kurtarır ve kurtaracaktır falan diye ne yazan oldu, nede Enis efendiye yalvaran oldu!!!!!!!!!

Sana sorulan yalnızca şu oldu böylesine İslami demokrat yazıların güzelliğiyle yeterli kalınmaması, birden daha fazla insanlar tarafından çoğalmasının özlemine ve isteğine duyulan öneme senin neden karşı çıkmandır.

Sorulan soru başka verilen cevap başka, işin üzücü yanı bunun sık, sık olması. Sen okuduklarını anlamıyorsun değil, gerçekten ne anlam ifade ettiklerini bilmiyorsun, bunun alt yapısını, üst yapısını, oluşumunu, dönüşümünü, soyunu, sopunu, gelmişini, geçmişini hiç öğrenmemiş, araştırmamışsın.

Devleti tartışmaktasın tekrar, yine aynı cümleler, aynı kelimeler, aynı otoriter, totaliter, diktatör bir devlet anlayışıyla çıkmaktasın ortaya. Bunu Türkiye cumhuriyeti bile büyük ölçüde terk etmekte, ama sen bırak terk etmeyi bunu Allah kanunu gibi Almanyanın göbeğinde Mühendislik okuyup bu sayfalarda savunmakta ve ben demokratım, demokrasiye aşığım, evrensel hukukçuyum herzelerini savurmaktan tek bir saniye bile utanç duymamaktasın.

Senin şu yukarıda savunduğun Faşizan düşüncelerin ilk karşısında olanlar senden daha fazla devlet koruması altında olanlar kimler biliyormusun Türkiye büyük saniyicileri, Türkiyenin büyük sermayederleri, TÜSİAD bile senin gibi düşünen beyinlere savaş açtı.

Sen önce devletin ne olduğunu bileceksin. Daha önce yazdığım gibi YASAMA, YARGI, YÜRÜTME bunların ne olduğunu bilmeden sen ne devleti bana anlatabilirsin, anlatmaya kalkarsan bakkal dükkanının konumunda öteye geçmez anlattıkların, yukarıda da bunların daha kötülerini yapmışsın. PKK den daha fazla bölücülüğü savunmakta gibi yazdıkların, hani cahildir diye geçiştirilecek cinstende değildir, bu hasta mantık!!!!!!!

Bu tür beyinler, ırkçılar, ultra milliyetçilerdir, Osmanlıyı yıkan, 5 milyon metrekare toprak kaybettiren, bu topraklarda tam 25 tane yeni ülkeler kurduran. Sizler emin olun bu mantığınız ile ülkemizde iki şeyi oluşturacaksınız, bir bölünmeyi, iki Faşizmi kurmayı, işin en üzücü yanı İslami kesimin aklı başında olanlarınında şu an sindirilmiş gibi gözükmeleri.

Türkiye ne kadar uzaklaşırsa Avrupa birliğinden bölünmesi ve Faşizmin oluşması o kadar hızlı oluşacaktır.

kerio 01.09.2006 08:52

gelismede ölcü ne?

ölcü cikita muzla.
uganda da gelisme fazla.

yani cikita muzunu yemek gelismeye ölcü ise, siz maymunlarin seviyesine daha yeni ulastiniz. hadi hayirli olsun.

01.09.2006 11:25

kendini cok iyi ifsa ettin

görüslerimiz uyumasa bile bende az, cok samimi görünüm birakmistin. ne bu bolluk, vatan topragi herhalde baba"dan kalma mirasin, bal tutan da parmagini yalarmis? yuh sana enis! sokaklarda binlerce cocuk acligini ve agrilarini tinerle bastirirken, milyonlarca insan yoksulluk sinirinin altinda yasarken sen bali tuttunda parmagini yalayacaksin. islamiyette kul, bilhassa yetim hakki en adi suclardan biri sayiliyor ve allah bunu affetmeyecegini, affedemeyecegini acikca bildiriyor. islamin kurallari böyle konularda islemeyecek de nerede isleyecek?

önce din, allah, kitap, adalet, dürüstlük, demokratlik muhabbeti, ondan sonra dogmamis bebeklerin bile hakkini gasp etme faaliyeti. sabah, ögle: "allah", aksam: "yallah". cok fazla agir konusmak istemiyorum ama rezil biri oldugunu rahatlikla söyleyebilirim enis.

01.09.2006 11:28

saol, seninde!

"siz vatani icin, milleti icin, namusu icin canini ortaya koyan böyle insanlari bukadar mi taniyorsunuz?
Eger siz onlari tanimazsaniz; geleceginizi göremezsiniz, hedeflerinizi bilemezsiniz"

mustafa kemal atatürk

01.09.2006 11:31

anlasana kardesim

"yilmadan arastiracagim" dediginde "yilmadan kopyalayacagim" demek istiyordu.

01.09.2006 13:42

Senin cözümün nedir ???

En azindan bir Vizyon yada bir yol ciziyorum.. yanlista olsa....

Ama sizlerden gelen bir teklif yada yol yok... buna ne dersin ???

Senin tavsiyen nedir ne sekildedir... ??

Beni kritize edecegine onu söyle.... ama nerdeeeeeeeee

01.09.2006 13:46

Rica ediyorum... burada kimseden akil

almaya degil... fikir almaya geldim... ve fikrimi söyledim...

en azindan bir fikir belirttim... yanlista olsa....

Sana düsen beni arastirmak benim yapimi analiz emen degil..... kendi vizyonunu söyleyip benim sölediklerimle kiyaslayip, daha iyi oldugunu öne cirkarmaktir....

Lütfen bu sekilde sohbet edelim... yada birakalim.... durmadan olmazzzzzzzzzzz omazzzzzzzzzzzzz anlayisi Deniz Baykala mahsus bizlere olmasin !!!!

akshalil 01.09.2006 14:16

ayilana gazoz bayilana limon

tayyip senin köylün komsun olabilir ama iktidar degil..iktidar demek ne demektir? halktan aldigin temsil gücüne dayanarak kendi bildigin dogrulara göre siyaset yaparsin degl mi? iktidar demokrasiyi ortadan kaldirmadigi sürece yapacaklarinda serbesttir ve iktidarin demokrasiye uymasini denetlecek olan makamsa hukuktur, mahkemelerdir..haayyt diye sesini yükselten, cocuk azarlar gibi iktidari azarlayan generaller degildir... peki tayyip abiye yaptiriyorlar mi kafasindaki projeleri? nahh yaptiriyorlar..bir sor bakim eger komsunsa neden diye??..tayyibin ayagini kaydirmak icin her seyi yapiyorlar.. üniversitelerde türban takilamayacini kim belirlemis? neye dayanarak belirlemis? bana sana, halka sormuslar mi? tayyibin bu sorunu cözmesine izin veriyorlar mi? tayyib kürt sorunu lafini agzina alinca, devletin gecmiste yanlislar yaptigini korkarak cekinerek söylediginde neden hurra adamin üstüne gidildi? bu ülkede kürt sorunu degil tayyip sorunu var denildi?
bildhaf ausgedrückt, iktidari bir geline hükümeti de damata benzetirsek, tayyip büyük ölcüde iktidarsiz bir damattir...onu yavas yavas hadimlastirip gelini sadece koklamasina izin veriyorlar ama esas fanfirifinfon yasak..

bu sadece tayyip icin gecerli degil..türkiye tarihinde kapatilan kac tane parti var biliyormusun? dün izledigim bir tartisma programinda "NPD" kapatilmali mi diye sorulan katilmcilar " hayir kapatilirsa yer altina gider illegal calisir ve daha tehlikeli olur, daha bekleyelim" dediler.. ben iste bu zihniyeti arzuluyorum benim memlektimde baska bir sey degil..

cok farkli tellerden caliyoruz enis..benim devlet-toplum, devlet-birey iliskisinden anladigim sey ile senin anladigin sey cok farkli. problem burdan cikiyor. bu nedenle tartismayi derinlestirmenin pek bir yarari oldugunu sanmiyorum....ben ordu düsmani degilim..ordu gitsin kendi karargahina vazifesini yapsin. ayni burda almanyada oldugu gibi. gelismis ülkelerin hepsinde oldugu gibi..yeni silah, savunma vs. stratejileri üzerine calissin..politika sivillerin isidir askerin degil..es ist schon über 80 jahre her..und wir sind keine kinder mehr, dass wir uns vom militär bewormundet lassen?

akshalil 01.09.2006 14:43

iyi o zaman almanlar da günün birinde

iran veya rusya kendilerine saldirabilir diye militarist bir yapiya girsinler.."her alman asker dogar" lafini tüm almanlarin beynine kazisinlar.. 18 ay askerlik yaptirsinlar, sivil hizmeti kaldirsinlar, askerlik ve silah altina girmeyi rededeni vatana ihanetten mahkemeye versinler..günlük tv lerde merkeli schröderi degil, alman genelkurmay baskanlarini demec ve konsumalarini dinleyelim..bu generaller türklerin almanyadaki misyonerlik calismalarina dikkat ceksin ve tüm alman halkini buna karsi kararli mücadeleye davet etsin... nasil gut, oder?

akshalil 01.09.2006 14:43

iyi o zaman almanlar da günün birinde

iran veya rusya kendilerine saldirabilir diye militarist bir yapiya girsinler.."her alman asker dogar" lafini tüm almanlarin beynine kazisinlar.. 18 ay askerlik yaptirsinlar, sivil hizmeti kaldirsinlar, askerlik ve silah altina girmeyi rededeni vatana ihanetten mahkemeye versinler..günlük tv lerde merkeli schröderi degil, alman genelkurmay baskanlarini demec ve konsumalarini dinleyelim..bu generaller türklerin almanyadaki misyonerlik calismalarina dikkat ceksin ve tüm alman halkini buna karsi kararli mücadeleye davet etsin... nasil gut, oder?

01.09.2006 18:15

Bu söylediklerini PKK lilar ve sempatiza

nlari tami tamamina yapiyor.... olay ortada.... ayrilmayida istemiyorsunuz... was wollt Ihr denn Maoam.....

Sen konu disina ciktin yine... konuda kal... olaylara hissi degil.. cagdas ve gercekci yaklas....

akshalil 01.09.2006 19:40

birincisi

ben pkk nin veya kürtlerin temcilcisiymisim tarzi yaklasimini birak..böyle bir algilaman varsa bir gözden gecir..ben disardan ücüncü bir sahis tarafsizligiyla olaylari mümkün mertebe aklim yettigince objektiv analiz etmeye calisiyorum ve benim dediklerimin benzerini türkiyede söyleyen onlarca yazar cizer aydin var...
ikincisi konu disina cikmiyorum..söylediklerimin hepsi konu icinde daldan dala atliyor gibi görünsem de hep konu icindeyim..eger devlet toplum iliskileri normallesse, olmasi gerektigi gibi olsa, kürtlerin problemlerinin %50 ortadan kalkacagini demeye calisorum ve bizim ülkemizde normal karsiladigimiz, esyanin tabiati misali tartismasiz dogru kabul ettigimiz seylerin cogunun dogru olmadigini izah etmek icin böyle surdan burdan örnek veriyorum...

neyse fazla teori yapmadan ben de kendi capimca bir cözüm yolu, eylem haritasi tespit edip tartismaya son verecegim: sorunun % 50 sinin bu sekilde cözülecegini söyledim, geriye kalan yüzde ellinin ise %20 si kürtlerin asiret feodal tarzi gerici geleneklerinden kaynaklanip kendilerinin halletmesi gereken seyler..geriye kalan % 30 da ise ne türkiye cumhuriyeti devletinin, ne de kürtlerin kendilerinin sucu var.. kürt ayri bir anadiliyle doguyor ve bunda kendi sucu yok..sorun evrensel ve sadece türkiyenin sorunu da degil, irakin, iranin kürtlerin yasadigi yerleri kapsayan uluslarasi bir sorun..
malum osmanli ümmetcilige dayali idi. millet anlayisi yoktu..osmanli parcalaninca anadoluda var olan toplumlardan bir yeni bir devlet kuruldu..bu devlet milli kimlige, türklüge dayali ulusal bir devlet oldu..lazi cerkezi pomaki falan bu kimlige entegre oldular ama kürtlerde sorun oldu..cünkü kürtler cografi olarak daha kalabalik bir bölgede ve daha yogun olarak yasadiklari icin, farkli dilleri falan entegre veya asile olmalarini önledi..
cözüm: türkiyede ki kürtler ne kadar entegre olamasa, türklesemese de(kaldi ki türklesmeleri de gerekmiyor) irak, iran kürtleri gibi de degiller..irak, iran kürtleri bir nevi otonom yasadiklari icin onlarda ulusal olarak ayri olma bilinci hep vardi..türkiyede ki kürtlerin ise önemli kismi türkiye toplumuna karisti, batiya gitti..
80 lerden sonra apo pkk derken catisma ortami cok sey degisti..her iki tarafta da yanlis politikalar sonucu milliyetcilik yükseldi, konflikt derinlesti..ve böyle giderse iyilesemez bir kangrene dönüsecek..ne yapilabilir? benim tahminim, eger türkiye cumhuriyeti kendi eliyle türkiye topraklari icinde ayri bir kürdistan devleti kursa bile kürtlerin büyük cogunlugunun gitmeyecegi ve türkiye sinirlari icinde kalacagidir..
bir taraftan pkk ve her tür siddet ve terörü uygulayan, onu öven ve destekleyenlere karsi etkin bir mücadale verilmeli ve diger yandan pkk nin kürtler arasinda neden sempati aldigi ve taraftar buldugu arastirilip bu sebeblerin ortadan kaldirilmasi lazim..dilsel ve kültürel haklari korkmadan vermek..iki tarafinda milliyetciligini önlemek..buna ragmen kürtlerden milliyetciulik yapip ayri devlet isterum diyen olursa o zaman barzaniye postalamak..

Diyarbakir valisinin görüslerini oku..ich verweise ich auf ihn..onun cözüm icin görüslerine oldugu gibi katiliyorum..

01.09.2006 20:17

Hahhh war doch nicht so schwer

mal die Eigene Meinung bzw. eine Lösungsvorschlag zu verfassen.....

Senin tavsiyen daha cok beraberce yasam ortami... ist auch OKI.... ama ben sahsen öyle bir ortam göremiyorum....

Inan bana TR de cogu insanlar 1980 yillarina kadar Kürt cerkez falan filan kelimelerini duymus bile degillerdi.... ama simdi ise... resmen düsmanlik tohumlari ekiliyor degil... tohumlar sonuc vermis halde... resmen düsmanlik var.. Kürdü ile Türkünün arasinda.... daha yeni Haberlerde gördüm PKK lilar tatil kentlerinde sistematik saldiri yapiyor......

Benim görüsüm, senin söylediklerin bir cözüm getimez ve getirmiyorda... kisacasi topu digerine armaktir... karsilikli suclamalardir... ve sonucu 2006 yilindada görüyoruz.... TSK nin baska isi gücü yokmuda PKK ile savassin... yada PKK nin yüzünde Turizim baltalansin.....

Olayin cözümü bence ayrilmaktir.... en derin ve köklü cözüm... hele hele ileriye dönük cözüm bu olsa gerek.....

Bir ayrilim olayinda Kürtlerin cogunun TR tarafinda kalmak isteyecekleri o kadar sarih ve aciktirki... bunu bende adim gibi biliyorum.... sana sunu söyleyebilirimki... resmen yaklasik 100 de 70 kesinlikle TR kalmak isteyecek.....

Bu bana neyi gösteriyor biliyormusun.... Asiret resilerinin elindeki insan malzemelerini.... Kemal Sunal filimleriyle gülerdik o durumlara... ama esasen o kadar aci gercekki... bazi bölgelerde devlet degil, Asiret Reisi Allahtan daha üstün....

Önceki yazimda belirttigim gibi... trabzonlular Beylerini Trabzondan kovarken, Kürtlerin bir cogu TC ye karsi savas icindeydi.... Cumhuriyetin ilk yillarini iyi hatirlayalim...

Taaaaa o zamandan beri Kürtler ayri devlet olmak istiyorlardi.... bence Atatürk bu konuda evrensel bir hata yapti... zamaninda verilecekti toprak ayirilacakti Kürtler..... keske öyle olsaydi....

Aber das wird noch kommen... ich wünsche es mir....

01.09.2006 23:43

bir kironun siyasi anlayisi

ancak bu kadar olur. saddamin zülmünden kacan on binlerce kiroya kucak acan, onlarin karinlarini doyuran, giydirip kusatan türk milletine ilk yaptiklari neydi biliyormusun? kocaman pkk bayragi acip yürüyüsler düzenlemek, askerini, polisini, jandarmasini sehit düsürmek! bazen kendi kendime: "keske kuzey irak da kürd devleti kurulsa, amerikan jopu kiclarindan girip girtlaklarina kadar dayansa da dünyada siyaset nasil yapiliyormus görseler!" diyorum. türklerin anadoluya girmesiyle birlikte dag faresi olmaktan kurtulup insan statüsüne girdiginizi unuttunuz tabi ki. araplar, acemler, yunanlar, yahudiler, amerikalilar, ingilizler ebenizi dizdiler de dostunuz oldular, fakat aziz türk milleti size insanca yaklastigi icin bir türlü yaranamadi degil mi? size bu milletin degil toprak, verecek bir cakil tasi bile yoktur. siktirin gidin kuzey irak"a!

eski genelkurmay baskanimiz hilmi özkök diyor ki: "tsknin sabrini yanlis yorumlamaya kalkanlar tarihin sayfalarina bir baksinlar!"

yani er veya gec herkes ihanetinin bedelini ödeyecektir!

01.09.2006 23:48

hirsizligi, yetim hakkini gaspetmeyi

cözüm ve vizyon olarak mi gösteriyorsun? bir daha yuh sana! elestiride her kelime cözüme dogru giden bir adimdir. elestiriden cözüm cikarma kabiliyetine sahip degilsen bu kendi yetersizligindendir, benim elestiri sevdalisi oldugumdan degil. vatandas, avamindan yöneticisine, is adamina kadar, dürüst degilse, vergisini ödemiyorsa, hakka riayet etmiyorsa devlet ne yapsin? bizim basimizda olan belalar almanyanin veya fransanin basinda olsa kan gövdeyi götürür.

demek ki bizim boklu insaatci enis"e allah firsat verse, o da aynisini yapacak! sabah, ögle:"allah", aksama da: "yallah" diyeceksen okadar elestirdigin, dini siyasete alet eden, insanlari din ile uyutarak terör estiren sahtekarlardan ne farkin var? senin demokratligina da, din anlayisina da, sana da... igrenc herif!

kapasiten yettigi kadar kisa tutuyorum ve gözüne soka soka cözüm diyorum: samimiyet, dürüstlük, hakka riayet!
terkrarliyorum: samimiyet, dürüstlük, hakka riayet!

neymis cözüm? evet samimiyet, dürüstlük, hakka riayet! bu vasiflar sana yabanci oldugu icin sözlüge bakmani tavsiye ediyorum.

roman 03.09.2006 23:05

?????????

Ben seni neden analiz yapayım ki Enis efendi!!!

Sen yazdıkların ile ve bunları ısrarla savunmak ile ne olduğunu ortaya koymaktasın.

Bu yazdıkların çözüm değildir, bu yazdıkların hiç bir vizyonu olmayan, hiç bir konuda bilgi sahibi olmayan, hiç bir konuda merakı olmayan, ama iş sallamaya gelince en ilkel bir insani kişiliğin hasta ruhu ve düşüncelerinin ortaya nasıl çıktığının ve bundanda nasıl onur duyulabileceğinin eşsiz bir örneği oluvermektesin.

Enis efendi tartışmakta.

Başlık zafer bayramı, nasıl ortaya çıkmıştır zafer bayramı diye bir soru sorulsa bilmez.

Bunun ile yetinmeyip ortaya Halil ismi düştüya sanki tek hücreli amipleri yeni keşfeden bilimci, ilimci gibi birden ortaya Kürt sorunu, PKK sorunu, doğu sorunu, Kuzey Irak sorunu, onun ile birlikte Amerika ve büyük ortadoğu sorunu vs çıkıp geleceğini hesap edemez bizim Enis efendi, çünkü kafasında tek bir şey vardır, şu Kürtçü, devlet düşmanı, PKK ci olduğunu düşündüğü, varsaydığı, Fantazilerinin içinde perçinlediği ve sonunda İmana gelerek bu şahısın gerçekten böyle birisi olduğundan emin olarak, işaret parmağını sallayarak, Atatürkünde bu konuda evrensel büyük bir hata yaptığının tesbitinide yaparak bu tesbit ettiği şahıs ile birlikte ilk önce tüm doğuda bulunan Kürt vatandaşları Kuzey Iraklı kürtlerin yanına zorla göç ettirecek, bunun ile de yetinmeyecek batıda yaşayan Kürde benzeyen, dili, tipi, yemek yiyişi, oturuşu, kalkışı, kafa tipi, boyu posu, oturdukları getolardan toplanarak, arada kalanlarda ihbar edilerek hepsi tek, tek çoluk çocuk toplu göçe zorlanmayacak resmen tüm baskı ile göç ettirilecek. Bu göçe karşı çıkanların akibetlerinin ne olacağı şu ana kadar okuduklarımız tüm bu nadide çözümcü düşünür tarafından daha tam açıklanmadı ama bunu tahmin etmek hiçte zor değil. Hani böyle bir kaç techir olayı yaşanmadı değil o topraklarda, bie Ermeni techiri, bir 6,7 eylül Rum techiri vs. Ama sanıyorduk ki bu tür ırkçılığı ancak ırkçılar yaparlar. En uctada Hitler gibi bir deli veya ona özenen sapık ve sadistler. Ama, bir şahıs, demokrasiden, evrensel hukuktan, sosyal demokrasilerden sık, sık bahsedipte, iş yerinde çalıştırdığı insanların bile Kürt oldukları için o insanları aşağılayabilen bir zihniyete sahip ise, nasıl olurda burada tartışmaya çalıştığı insanın hem de konuları elinden geldiğince basitleştirerek açıklamaya çalışarak kendisinin salt humanist ve demokrat bir insan olduğunu sürekli açıklamasına rağmen, ısrarla onu bir başka yerlere sokmaya çalışan bir şahsiyetin bu tür insanlık dışı ve düşmanlığı çözümleri önermesine şaşırmamak gerekir.

Ben tek kelime ile kendisinden okuduklarım her cümleden bir insan olarak utanç duydum.

Ne diyelim bu tür hasta ruhlu ırkçılardan sevgili Tanrı hem ülkemizi, hem ülkemizde yaşayan tüm canlıları korusun.

03.09.2006 23:43

Ne küfrediyorsun be

Terbiyeni takin... yada git bu Forumdan...

Ayip be... LAGA LUGAYA gerek yok... bunlar benim görüsüm... sen kendi görüslerini söyle... SENIN AKLINA IHTIYACIM YOK....

Bir vizyonun yada bir fikrin veya cözümün varsa sinliyoruz dinleriz.... her seye acigiz....

Yillardan beri bu Forumdayim... senin bir cözüm ürettigini göremedim.... DENIZ BAYKAL gibi olamz olamz olmaz.. karsiyiz söyleyip duracagina.... bir cözüm üret bir kerede olsa fikrini söyle.... tabi kapasiten ve bilgin varsa..... küfretmeyle bana yaklasamazsin

akshalil 04.09.2006 13:39

sende kimsun usagim nerden ciktun?

Kış boyu kapalı ahırda tutulan ve baharda dışarı çıkarilinca sağa sola saldıran deli danalar gibi, medenice tartışan insanlara saldıracağına, içindeki mikrobu kusacağına, buyur adam gibi diyeceğin varsa katıl tartışmaya,türkiyenin tarihi, kirolarin tarihi üzerine vs söyle söyleyeceklerini.. yoksa otur yerinde..damarlarında dolaşan ve beynindeki faşizan mikroplarla kirlenmiş kanın basınç yapıp seni tavana firlatiyor sinirlendiriyor biliyorum..ama ne yaparsin ki bu ırkçı faşistlerin kaderidir..birlikte yasam, demokrası, karşılıklı hoşgörü laflarını duydudularmı çıldırırlar..pencereyi ac, kurtlar gibi ulu bir kaç sefer, sonra kimiz iç biraz belki sınırın geçer:-)) senin zihniyetin ile pkk ayni madalyonun farkli yüzlerisiniz..bir birbirinizi besliyorsunuz..

de get ülen işine..bir ırkçı faşiste küfüre vakit ayıracak kadar zamanım yok..

04.09.2006 14:53

Bana sorunlari yanlislari sayma

lütfen.......

Cözümü anlat... sen Basbakan olsan nasil yaparsin... ondan bahset... yuvarlak laflara gerek yok

05.09.2006 00:44

Wowwwww ammada cözüm valla

"samimiyet, dürüstlük, hakka riayet" bunlarlami PKK yi dagdan indireceksin Kürtlerin sorunlarini cözeceksin...

Yani laflarla dünyayi düzelteceksin.... ne aciz ve Vizyonsuz bir yol....

Politika seni asiyor dostum... sen güzel kelimelerinde kal derim

roman 05.09.2006 07:30

lagaluga ve yuvarlak kelimeler!!!!!

Senin bir hayli takıntın var gibi, aslında saplantı demek daha doğru sürekli kullandığın bu iki kelimeye,( lagaluga ve yuvarlak kelime.)

Lagalugayı, sanıyorum ilk kullanan Erbakan’dı, daha sonrada müritleri, Türkçe de anlamı nedir şahsen ben bilmiyorum, ama oldukça bozuk bir melodisi var, güzel Türkçe’ye hiç yakışmayan bir kelime. Ben bu kelimeyi şu an yazı içinde eleştiri niyetine bile olsa yazmaktan büyük bir rahatsızlık duymaktayım, yakıştıramamaktayım kendime böylesine ilkel ve ne olduğu belli olmayan, cıvık ve cılkı çıkmış, ses uyumsuzluğunun kötü bir örneğini kullanmak zorunda kaldığım için. İslami yelpazeden oluşanların böyle bir dertleri sanmıyorum ki olsun, kadın kelimesini bile kullanmaktan utanırdı Enis efendi, kadına karı derdi, neden ki lagaluga uyumsuzluğu rahatsız etsin ki onu????? Nasıl olsa Türkçe’si yetersiz falan ve yıllardır burada yazmakta falan, ben şahsen kendisini en fazla iki yıldır tanımaktayım. Öyle ahım, şahım uzun yıllardır yazdığı falan da yoktur hazretlerin. İşte lagaluga olsun diye yazıvermiştir o kadar insanları suçlayıcı yazıları. Yazabilir de lagaluga lı bir şekilde ve sürekli hem içerik olarak, hem estetik olarak ben çok faklı bir şeyler okumamaktayım kendisinden. Ama, düşünen insanlara, üreten insanlara, araştıran insanlara yönü, yolu kimliği ne olursa olsun, lagaluga yapma, yuvarlak şeyler yazma diye cümleler kurabilen bir sokak magandasına çüş denir. Lagaluga çirkin ve ilkel bir argodur, yuvarlak kelimeler yazma demekte en az lagaluga kadar ilkel bir argodur tüm çirkinliği ile birlikte, hatta gizli bir sexist kokuda vardır o cümlede. Karı kelimesi ile kadını öğrenen bir kişiye elbet bu kelime kültürünü veren yakın çevresidir, ama bu salt dil sürçmesi aşağılama veya köylü politik tartışması cümleleri değildir, aynı zamanda nasıl bir ortamda yetiştin, bulundun ve halen bulunmaktasın??????? Hiç bir aklı başında insan karı diye yazmaz bir kadın için, hiç bir aklı başında bir insan lagaluga yapma diye yazarak ilkelleşmez, hiç bir aklı başında bir insan yuvarlak yazma yani yazacağın köşeli olsun, çıkıntılı olsun, sivri olsun erkek gibi, adam gibi olsun mantığı vardır o cümlenin içinde.

Buraya ilk geldiği dönem Y.N ye ait partinin bildirisi ile çıkmıştı ortaya, Türkiye’yi Y.N kurduğu parti kurtaracak Enis efendide hazır fırsat varken din diye yazılan forumda O büyük Türkçü kurtarıcının gözüne Forumun ırzına geçerek girecek hocam bak senin için neler, neler yapmaktayım burada politika forumu bulunmasına rağmen Partimizin bildirisini, propagandasını burada huzur içinde yapmaktayım!!!!!!!!!!!

Arkadaşımızın düz mantığı budur.

Tüm hesapları ırkçı, milliyetçi bir mürit ve politikacı olabilmektir. Utanmadan işaret parmağını uzatıp, sesini yükseltip sorar sen başbakan olsan PKK yi ve ona eşlenerek tüm Kürtleri ne yaparsın, ne yapacaksın, vizyon yaz, çözüm yaz, lagaluga yapma, yuvarlak şeyler yazma!!!!!!!!!

Pes doğrusu! terbiyesizliğin, kültürsüzlüğün, saygısızlığın, vizyonsuzluğun, eğitimsizliğin, ilkelliğin bu kadarına. Sana kim o hakkı vermekte kendimi başbakanın yerine koymamı düşünüpte Kürt sorunu bu vaybenin sözüm ona dini forum sayfalarında hem de lagaluga yapmadan, vizyonlu olarak, yuvarlak laflar etmeden açıklamalıymışım. Hani bazı insanlar için hiç yontulmamış denir, odun gibidir denir daha uç noktada kereste falan denir. İşte öyle bir melodi şu an okuduklarımın içinde oluşan ses harmonileri. Peki ben başbakan olmadan,( hele, hele ben Tayip ismini kendime pek sığdıramadım, hani Aptullah Gül veya Latif Şener falan olsa yinede eyvallah) düşüncemi açıklar isem vizyonsuz, lagalugalı ve yuvarlak mı olmakta, bu durumda geçersiz mi olmaktayım???.

Bir insan insanlarda vizyon ararken o insana sorarlar senin vizyonun nedir? senin çapın benim ile senin böylesine büyük ve önemli konularda ve hele, hele kendimi bir mevkilere, bir isimlere, bir hitap şekillerine sokarak memleket sorunlarını mı tartışmalıyım. Çapının, ölçüsünün ne olduğunun farkında bile olamayan bir kişi ile... Ve maganda argosunu insanlara göz dağı vermek için kullanmaya çalışırken ne anlam bile ifadeler ettiğini bilmeyen bir kişi için ben başbakan konumuna gireceğim ve ciddi, ciddi bir şeyler tartışacağım. Hani kötü filimler vardır daha ilk karesinde filmin hem ortasını, hem sonunu okur ve görürsün ve o filmin sonuna kadar izlemeyi yaşamının değerli saatlerinden kaybolan bir zaman olacağının farkına varıp kendine böyle bir haksızlık yapmazsın. İşte böyle bir şey Enis efendi..

Ama, yine de yazayım iki cümlecik, ben şiddetin her türlüsüne karşıyım, kimlerden gelirse gelsin, ama bu taraf, ama karşı taraf. Sivil düşünceli insanlarda asla şiddet kutsanmaz, tapılmaz, ilahlaştırılmaz. Şiddetin tümünden nefret eden bir insanım. Tek çözüm barıştır, barışın çözümü demokrasidir, demokrasinin çözümü sivil yönetimler ve sivil toplumlardır. silahlar ile ne çözüm olur ne barış olur....

xbaburx 05.09.2006 11:41

yakısmadı! o.T.

ohne Text

xbaburx 05.09.2006 12:18

enis varya soylediklerin komik cocukca:)

yani gercekten hicbir sey bilmiyorsun.bu kadar safca oyuncak boler gibi toprak bolup insan tasıyorsun.meclise gelsinler de temsil olunsunlar diyorsun.kürt sorunu dunya sisteminin turkiyeye dayattıgı bir sorundur.kıbrıs sorunu ermeni sorunu simdi pontus ve suryani soykırımı sorunu.ve bunları co&ltmek için kendilenişce cozmek için uydurulan soruna vatandas yaratılıyor.kurt sorunu da bu bahiste ele alınabilir.sorun uydurulmustur sorunu ustlenecek vatandas bulunmustur.ve sorunu gercek sorunmus gibi gosterecek politikalar ureTTİRİLmiştir.sende bunca karmasanın planın projenin dayatmanın içerisinde cocukca seyler soyluyorsun.gercekten komik.yani ciddiye alınacak bir yon bulamadım.kusura bakma

gulnihal2005 05.09.2006 20:42

Ne oldu bize????

neden dinimize karsi bu kadar duyarsiz kaliyoruz? Neden genclerimiz Avrupa"ya özen gösterip, kendi benliklerini yitiriyorlar? Cok sevdigim bir yazarin, kitabinda okudugum kisa bir bölümü aktarmak istiyorum, belki bu bazi kisilerin aklini basina getirir:

Adamin biri, bir yilanla arkadaslik kurar; adam yilani cok sever. Ona, her gün bir tas süt icirir. Arkadasliklari bu sekilde günlerce devam eder. Fakat, günlerden bir gün, yilan degil mi, yilanlik damari tutar. Adamin oglunu sokarak öldürür. Zavalli adam, gelir bir de bakar ki, oglu ölmüs. Yilan da biraz ötede. Adam; "Yaziklar olsun!" diyerek yilanin kafasini tas ile agir bir sekilde yaralar. Adam, aglayarak oglunu kapisinin
önüne gömer. Aradan yillar gecer, adam yilana der ki: "Yilan kardes, gel seninle eskisi gibi yine dost olalim." Yilan, kafasini söyle bir kaldirarak, "Ah... Ah.." der, "Bu yara benim kafamda, o mezar senin kapindayken seninle artik dost olmamiz mümkün degildir." Adamin akilsizligi, yilanla dost olmakla baslamiyor mu? Müslümanin emperyalist dinsizle dost olmasi gibi birsey. Belki yilanla dost olunur ama kafirle asla dost olunmaz. Kafir, Müslüman oluncaya kadar bu böyle sürer.

gulnihal2005 05.09.2006 20:43

Ne oldu bize??? -Fortsetzung-

Peki, bugün kafirlere "Dostlar" diye hitap ediliyor. Bunun sebebi nedir? Kafir, Müslüman mi oldu? Hayir. Peki, nasil dostumuz oldu? Hani Kur"an-i Kerim"de Rabbulâlemin; "Ey iman edenler, kendi din kardeslerinizden baskasini dost ve sirdas edinmeyin cünkü onlar, size ser ve fesat yapmakta hic kusur etmezler, size sikinti verecek seyleri arzu ederler. Hakikat, onlarin kin ve nefretleri agizlarindan (tasip) meydana vurmustur. Gögüslerinde gizlemekte olduklari (düsmanlik) ise daha büyüktür. Size ayetlerimizi (kati surette) acikladik, eger düsünürseniz." diye buyurmustu. Bize ne oldu? Rabbimizden (hasa) daha mi iyi biliyoruz? Dostumuzmus, olsun bakalim, nereye kadar gidecek? Günün birinde, bu dostluk Türkiye"yi mezara sokarsa, aklimiz basimiza gelir . Yilan, "Biz dost olamayiz" demisti. Fakat kafir, yilanin yaptigi fedakarligi yapmaz, acikca, "biz dost olamayiz," diye söylemez. Kafirle dost olmak, bizi Rabbimiz"den ayirir, Peygamberimizden ayirir, Kur"an"imizdan ayirir. Böylece, hem dünyamiz, hem ahiretimiz harap olur. Dünyamizin harap olmasi bir sey degil diyelim ama ya ahiretimiz harap olursa ne olur o zaman halimiz? Altinla satin alamayacagimiz kiymetli yillarimiza, bir pacavra kadar bile deger vermiyoruz. Neticede, Avrupa"nin kilisesine mendil acacak hale geldik.

05.09.2006 22:54

Yilani milani hikayeleri bilmemde

ama bildigim bir sey var.....

Dinimizi yasayabilmenin esas temelleri kalmadida belki ondan DINe karsi duyarsiz kaliyoruz...

DINlerin temelinde kapitalismus para pul san söhret hava atmak dünyayi kontrol etmek olmadigindan ve su anki dünya düzeni sade ve sade bogazi doyurma kosusuna döndügü icindirkiiii insanligin DINle ugrasacak fazla zamani yok....

Olay cok acik.... bogaz doyurma kosusundan insanligin DINe ayiracak hele hele anlayacak zamani yok....

O yüzden DINimizi veya DINleri yeterince bilmiyoruz....

Dünyanin gidisi böyle.... eskiden insalik yasamak icin biraz calisir Gurbet hayati ceker ve bayagi uzun bir süre ailesiyle DINiyle Sosyo kültürel hayatla ilgilenirdi...

Oysa simdki insanlar ben bile dahil neredeyse sadece caslimak icin yasiyoruz.....

Olay ortada

xbaburx 05.09.2006 23:54

bravo valla iyi tespit

sekulerlesme denio sanırım buna.yani du nyevileşme yada tek dunyalılasma.

06.09.2006 00:03

Kafir kelimesini fazla agzimiza aliyoruz

Allah Resülleri bile insanlarin üzerine VEKIL olarak kilmamisken bizlerin cogu insanlar hakkinda hüküm vererek O KAFIR.. O OROSBU... O MÜSLÜMAN DEGIL ve benzeri kelimleri durmadan sabha aksam 5 vakit namazdan daha cok aniyor ve söylüyoruz...

Iste olayin temelinde bu yatiyor... EGO sorunu... baskalarini assagilamakla kendimizi iyi hissetmek amac....

O Kafir ben Müslümanim BEN ONDAN DAH YIYIM... daha güzelim ALLAH BENI DAHA COK SEVIYOR....

Iste esas yanlisin ve AYRIMCILIGA yol acan bu düsünce...

Iranlisi kendini en iyi Müslüman ilan ediyor... TR Vatandaslarida ayni... Araplar kalkip kendilerini tüm Islamiyetin koruyucusu ilan ediyor....

Simdi sen karar ver.... sen gercekten DIN adina hüküm verecek Allahin adina birisini Kafir ilan edecek kadar yücemisin.... ???

Birakalim Aliyi Veliyi LAGA LUGAYI... kendimizi elestirelim arkadasim kendimizi elestirelim.... ve tüm insanlikta ortak yönlerimizi ortaya cikaralim.... dostluk ve güzellik ortaklikta yatiyor....

Diger yol ise... asirilik ve farkliliklari ön plana cikarmak olur.... kiiii insanin tipinden hatta insanlarin yürüyüsüne bile hata bulmak cok cok kolay.... iste bu yol sahtekarliga keidnini Allahin yerine bile koyma yoluna gidiyor.....

06.09.2006 00:09

Gidisat o yöne

iki ihtimal var.... ya ileride DINSIZ üretecegiz... ortakliktan uzak, merhamet yardimseverlikten uzak, yada evrensel temeller üzerine ASGARI sekilde... azami demiyorum, asgari sekilde ortaklik ve dostluk arayan insanlar üretecegiz....

Bence birinci yoldur insanligin gittigi yol.... ve kanaatimcede geri dönümü olmayan bir yol.... her sey o kadar para san söhrete bagliki, devletler cikar icin dünkü dotunu Terörist ilan edip yok ediyor veya vurup agzini burnunu dagatiyor.... her sey para icin....

Belki bir Crashden sonra yeni bir yapi olusum gelisir... dünya asiri hizli degisiyor... isirmak icin sira bekleyenler MILYARLARCA

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 10:28 Uhr.