![]() |
Arkadas dogru söylüyor
Nedir amacin..... bir seferde niyetini hele hele GÖRÜSÜNÜ aciklarmisin....
Birak Alinin Velinin yaztilarini kopyalamayiiiiiiiiiiiiii.... bizler uzaman degiliz... HZ. Muhammed ile yan yana yasamadik..... Ama en azindan bir sahsi bize ait olan görüsümüz var...... Sende senin görüsünü anlat.... icaninda deki... arkadaslar ben DINSIZIM... yada bana göre HZ: Muhammed yalanciydi.. yada suydu buydu... ama en azindan KENDI KAPASITEN VE BILGIN CEVRESINDE KONUS.... baskalarini yazilarinin USAGI KÖLESI OYUNCAGI olma... ÜRETICI OL... üretmeyen beyinden bir sey olmaz |
Usaklik yapmana gerek yok
Milyarlarca söyledir böyledir desende. Ölene kadar kopyalamaya devam etsende... gece gündüz kesdin görüs üretemeyip, baskalarinin köleligini yapsanda...
BIZE BILGI OLARAK.... DIN OLARAK NEDIR..... SEN ANLAT BAKALIM ESAS DINI..... DIN sence Nedir ????... Dinler nedir.... Kitap-EHLI nedir.... Sence toplum nasil olamli yönetilmeli..... ZERRE KADAR VIZYONUN GÖRÜSÜN YOK... gelmis LAGA LUGA YAPIYORSUN.... |
Nur eine Frage
bu yazi hangi tarihte hazirlandi.....
Olay Gayip olayi.... |
Kuran kimseye meydan okumuyor
Kuranin amaci o degilki.....
Asiricilik bu anlayislar.... Mesajidir esas olan evrensela anlayisi... ayni zamanda incilinde esasi aynii... Kelimelere takiliyrosunuz bazen |
Sanirim sana VAHYII indi
Farkli düsünenlere neden saygi duymuyorsun....
Adam diyelim senin gibi düsünmüyor..... eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Allah sana onu yargilama hakkinimi verdi.... JADARMAM OL... sana bol cennet verecgimmi dedi.... Senin yolun nedir ?? onu bir ögrenelim... bizde senin icin yorum yapalim.... Sen DINI MINI BIRAK ilk önce DEMOKRAT BIR YAPIYA ER... onsan sonra egl baskalrini elestir.... Sen daha iyi degilsin kiii buradakileri esletiriyorsun....... Büyük insanlar büyüklük taslamaz... baskalarini assagilamaz... gözellik sacar bilgi sacar..... eeeeeee senin burada sactigin nedir... ????? Ne faydan oldu simdi bize |
Islam veya Hiristiyanligin Jandarmaligi
olmazzzzzzzzzzzzz... Iste LAFATA ISLAM ALEMI... Allahlik tasladigi ve Bomba veya benzeri olaylar insanlara yasattikleri icin.... su an tüm dünya onlari lanetliyor....
Veeeeeeeeeeeeee sanmaki bu insanlar Müslüman veya Hiristiyan... ancak ILKEL TERÖRISTLER..... DIN ise cok cok elverisli bir Alet.... DINI ALET edip sahsi cikarlarini kullaniyorlar..... Zamaninda... PLO Ucak kacirmalarini cikardiginda.. ISLAM devletleri bunu ONAYLADILAR.... hoslarina gitti.... Ne ekersen onu bicersin..... ISlam degil bozuk olan... ISlamiz diyen devletler bozuk.... onlarda is yok.... hepsi sahsi cikarlari pesinde |
Wofür so viele Religionen?
Habt Ihr Euch schon mal darüber Gedanken gemacht?
Was hat sich Gott eigentlich dabei gedacht, als er verschiedene Religionen auf die Welt schickte? Und das auch noch in die selbe Region. Hätte eine Religion für alle Menschen nicht gereicht? Keine Unterscheidung in Juden, Christen und Muslime. Auch wenn es Kommentare dahingehend geben wird, das jede Religion seine eigene Aufgabe hat, das jeder Prophet mit einer neuen Aufgabe von Gott beauftragt wurde, denke ich, das eine allumfassenden Religion gereicht hätte. Ich hoffe niemand fühlt sich durch meinen Kommentar in seinen religiösen Ansichten verletzt. Letztendlich ist dies ein Forum, um Ideen und Gedanken auzutauschen und zu diskutieren. Saygilarimla Hasanim |
Dikkat et!
Sana cevap olarak yazdigim son yazida Elmalinin mealinede yer verdim. Makalelerimi okumadan bana cevap yaziyor ve hatta Sahtekar diyorsun.
Keske böyle bir seyi kanitlayabilsen degilmi arkadasim. Cok fazla güclü ve fazla dogruyum bunun icin. Cahil arkadaslarinin ve senin din silahini elinizden düsürmemeniz icin benim karalanmam gerekiyor, anliyorum. Bu ezelden beri böyledir sizin dininizde, alistik; yinede yilmayacagim. Yaptigin apacik bir terbiyesizlik! Bu konuyu uzatmayacagim. Tek söyledigim, tartistigimiz konu "Islam dininin arap kökenli olmasi, Islamiyetin araplardan (etin tirnakdan ayrilmayacagi gibi) ayri düsünülmeyecegi dir. Aksini düsünüyorsan kanitlarini bekliyorum. Muhammet Araptir Kuran Arapcadir Olaylar Arap yarim adasinda vukuu bulmus Meyve olarak gecen Hurmadir Hayvan olarak bilinen Devedir Hac adi altinda arabistan reklami yapip arap cebini doldurabilmek icin gidilmesi gereken yer arap yarimadasindadir. Islam alimleri bir araya gelip "Kurani anlamak" yolunda bir yasa belirlemislerdir. Bu yasalardan biri söyle diyor: Kurani anlayabilmek icin Muhammetin o zamanlar icinde bulundu sosyo kültürel durumuda analiz etmek gerekir. Muhammetin icinde bulundugu sosyo kültürel ortam Arap ortamidir. Sen bir müslüman olarak eger "EHLI KITABIN" olan Kurani anlamak icin (ki anlamalisin, yoksa cahil inanirsin) arapca bilmelisin, araplarin sosyo kültürel yasam tarzlarini anlamalisin, vs. Sanirim bunun icin kanit gerekmiyor, bilinen ve burada defalarca yazilmis gerceklerdir bunlar. Magnum arkadasim amacin nedir? Sadece benim yazdigimla hem fikir olmamak icin verilen bir ugras! Senin düsüncen nedir? Sen "Islamiyetin arapla bir alakasi yoktur düsüncesinimi savunuyorsun"? Eger böyle aydiinlatici yorumlarini bekliyorum. Saygilar Peren |
Dikkat et!
Sana cevap olarak yazdigim son yazida Elmalinin mealinede yer verdim. Makalelerimi okumadan bana cevap yaziyor ve hatta Sahtekar diyorsun.
Keske böyle bir seyi kanitlayabilsen degilmi arkadasim. Cok fazla güclü ve fazla dogruyum bunun icin. Cahil arkadaslarinin ve senin din silahini elinizden düsürmemeniz icin benim karalanmam gerekiyor, anliyorum. Bu ezelden beri böyledir sizin dininizde, alistik; yinede yilmayacagim. Yaptigin apacik bir terbiyesizlik! Bu konuyu uzatmayacagim. Tek söyledigim, tartistigimiz konu "Islam dininin arap kökenli olmasi, Islamiyetin araplardan (etin tirnakdan ayrilmayacagi gibi) ayri düsünülmeyecegi dir. Aksini düsünüyorsan kanitlarini bekliyorum. Muhammet Araptir Kuran Arapcadir Olaylar Arap yarim adasinda vukuu bulmus Meyve olarak gecen Hurmadir Hayvan olarak bilinen Devedir Hac adi altinda arabistan reklami yapip arap cebini doldurabilmek icin gidilmesi gereken yer arap yarimadasindadir. Islam alimleri bir araya gelip "Kurani anlamak" yolunda bir yasa belirlemislerdir. Bu yasalardan biri söyle diyor: Kurani anlayabilmek icin Muhammetin o zamanlar icinde bulundu sosyo kültürel durumuda analiz etmek gerekir. Muhammetin icinde bulundugu sosyo kültürel ortam Arap ortamidir. Sen bir müslüman olarak eger "EHLI KITABIN" olan Kurani anlamak icin (ki anlamalisin, yoksa cahil inanirsin) arapca bilmelisin, araplarin sosyo kültürel yasam tarzlarini anlamalisin, vs. Sanirim bunun icin kanit gerekmiyor, bilinen ve burada defalarca yazilmis gerceklerdir bunlar. Magnum arkadasim amacin nedir? Sadece benim yazdigimla hem fikir olmamak icin verilen bir ugras! Senin düsüncen nedir? Sen "Islamiyetin arapla bir alakasi yoktur düsüncesinimi savunuyorsun"? Eger böyle aydiinlatici yorumlarini bekliyorum. Saygilar Peren |
Bu konu hakkinda Muhammetten inciler
Muhammed Medine"ye ilk geldigi dönemde Yahudileri dost olarak kabul etmistir. Ilerleyen zamanla Islamiyet güç kazandikça Yahudilere taninan haklari ellerinden almis ve onlari sakinilmasi gereken bir topluluk olarak tanitmaya baslamistir. Elbette burada da Allah"in Yahudiler"e bakis açisinin bir anda degisebildigini görmekteyiz. Oysa Yahudiler sadece Allah"in onlara daha önceden gönderdigi dini devam ettirmek isteyip, ondan ödün vermeyi kabul etmemislerdi. Allah"in da burada Yahudilere sahip çikip, onlari mesru kilmasi gerekirdi.
Museviligin bir çok ibadetini kuran da mevcut bulunmakdadir: Kurban, Oruç, Sünnet, Domuz eti yasagi, v.s. Hatta Musevilerin kiblesine kadar Islamiyet Musevilige benzer. Daha da ötesi Maide-48"de Hiristiyan ve Musevileri kastederek; "Ey ümmetler; her birinize bir seriat ve bir yol verdik Allah dileseydi sizleri bir tek ümmet yapardi. Fakat size verdiginde (yol ve seriatlarda ) sizi denemek için (böyle yapti). Öyleyse iyi islerde birbirinizle yarisin. Hepinizin dönüsü Allah"adir." der Kur-an. Ve Hiristiyanlikla Museviligin de Allah tarafindan kabul edildigini, ümmetler arasi farki görebilmek için böyle yapildigini belirtir. Ancak geçen zamanla birlikte, Islamiyet"in Musevilik üzerindeki baskilarinin artmasiyla Yahudiler baskaldirmislar. Muhammed Yahudilere karsi olan tavrini degistirip, onlarin Tevrat"i tahrip ettiklerini Kur-an kanaliyla ilan etmis ve tüm yahudileri düsman ilan etmistir. Hiristiyanlarla olan iliskiler de bundan nasibini almis, bir müddet iyi giden iliskiler bir müddet sonra Hiristiyanlar aleyhine de bozulmustur. Tüm bu kavga ve çeliskiler Kur-an"a da yansimistir. Ya da Kur-an"dan dolayi bu kavgalar ortaya çikmistir da diyebiliriz. Olaganüstü kitabimiz Kur-an"in Maide suresinden birkaç çeliskili ayet vermek istiyorum, bunu isteyenler acip okuyabilir, bunun gibi kuran i okudugum sirada cok kez yahudilerle ilgili, onlari assagilayan, kötüleyen ayetler okudum, simdi hepsini yazmak istemiyorum, isteyen kurani bir kez okusun, o da yahudilerle ilgili ayetlerin bir tek maide ile kisitli olmadigini görecek: Maide-14 : " " Biz Hiristiyanlariz" diyenlerden de kesin sözlerini almistik ama onlar da kendilerine zikredilen (verilen ögütlerin veya Kitab"in) önemli bir bölümünü unuttular. Bu sebeple kiyamete kadar aralarina düsmanlik ve kin saldik. Yakinda Allah onlara yaptiklarini haber verecektir." Maide-47 : " Incil"e inananlar, Allah"in onda indirdigi ( hükümler ) ile hükmetsinler. Kim Allah"in indirdigi ile hükmetmezse iste onlar fasiklardir." Maide-48 : " Sana da, daha önceki kitabi dogrulamak ve onu korumak üzere hak olarak Kitab"i (Kur-an"i) gönderdik. Artik aralarinda Allah"in indirdigi ile hükmet; sana gelen gerçegi birakip da onlarin arzularina uyma. ( Ey ümmetler! ) her birinize bir seriat ve bir yol verdik. Allah dileseydi sizleri bir tek ümmet yapardi. Fakat size verdiginde (yol ve seriatlarda) sizi denemek için (böyle yapti). Öyleyse iyi islerde birbirinizle yarisin. Hepinizin dönüsü Allah"adir. Artik size, üzerinde ayriliga düstügünüz seyleri(n gerçek tarafini) O haber verecektir." Maide-51 : " Ey iman edenler! Yahudileri ve Hiristiyanlari dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar(birbirinin tarafini tutarlar). Içinizden onlari dost tutanlar, onlardandir. Süphesiz Allah, zalimler topluluguna yol göstermez." Maide 82 : " Insanlar içerisinde iman edenlere düsmanlik bakimindan en siddetli olarak Yahudiler ile sirk kosanlari bulacaksin. Onlar içinde iman edenlere sevgi bakimindan en yakin olarak da "Biz Hiristiyanlariz" diyenleri bulacaksin. Çünkü onlarin içinde kesisler ve rahipler vardir ve onlar büyüklük taslamazlar." Maide-14"te Hiristiyanlarin arasina kiyamete kadar sürecek kin ve düsmanlik salinir. Maide-47"de ise Hiristiyanlarin Incil"deki hükümlerle hükmetmeleri, aksi halde fasik olacaklari belirtilir. Maide-48 tüm ümmetlerin ayri ayri seriatleri oldugu ve her ümmetin kendi seriati ile hareket edip birbiriyle yarismasini emreder. Maide-51"de ise hem Yahudilerin, hem de Hiristiyanlarin dostlugunu yasaklar. Maide-82"de Yahudiler düsman, Hiristiyanlar ise dost olarak gösterilir. Bunun haricinde su bilgide cok enteresandir: Kıble, önceleri Kabe iken, hicretten sonra Yahudileri cekebilmek için onların kutsal kenti Kudüs"e cevrilmis, ancak Yahudilerin bu degişiklik nedeniyle alay etmesinden dolayı, kıble tekrar Kabe"ye cevrilmis. Islam kaynaklarinda bunun hakkinda degisik yorumlar vardir, hic biri bu gercegi yalanlamaz ama sebep olarak bakara 115 ve 144 gösterilir. Anlayan Muhammetin oyununu anlar anlamak istemeyen de bakaraya yaslanir. |
:)sanırım kaale alınmıyorum...
cunku yukarda yazdıklarınıza size yazdıgım ilk makale de cevap vermiştim.ve diğerlerin de de hayli bir acıklama yapmıstım ve bu acıklamaların yeterli oldugunu dusunuyorum.bu acıklamalar ortada dururken yazdıklarımın ciddiye alınmaması ve kaale alınmıyormusum gibi davranılması bana yapılmıs bir hakaret olarak degerlendirilebilir.böylelikle de aslında hakret merkezli yazılar kaale alan ve soylenenleri hice sayarak kişiye gore tavır alan sahsı muhteremin siz oldugu da kendiliğinden kanıtlanmıs oluyor:)cevap magnumdan gelmiş olsun ben den gelmiş olsun farketmez dimi.zaten bu tartısma da size antisamitist misiniz sorusunu yoneltmemle baslamıstı.yukardaki sonuclarınız baglamında ilk makalemdeki soruları tekrar yoneltmek durumunda kalacagım.zaten yazmıs oldugum diger makalelerde sonuclarınızın bos oldugunu gayette iyi acıklıyor.uslubumu bahane ederek de cevap vermeye tenezzul etmiyorum gibisinden bir yaklasımla savurdugunuz hakarette BASKA BİR SAHTEKARLIK ornegi.sıkısıp cevap veremediğiniz anda ukalalık edip konuyu saptırarak cevap vermeye degmez birisisin ayagı yapmak.CEVAP VEREBİLSEN CEVAP VEREBİLİRSİN CUNKU.goruyorum yazdıklarını.bir yıgın sacmalıktan oteye gecmiyor.ucbes meal bulup kafa karısıklıgı yaratmaya calısarak bunu UCBES YALAN HADİSLE desteklemeye kalkıyorsun.yaptıgın bu..
|
:)sanırım kaale alınmıyorum...
cunku yukarda yazdıklarınıza size yazdıgım ilk makale de cevap vermiştim.ve diğerlerin de de hayli bir acıklama yapmıstım ve bu acıklamaların yeterli oldugunu dusunuyorum.bu acıklamalar ortada dururken yazdıklarımın ciddiye alınmaması ve kaale alınmıyormusum gibi davranılması bana yapılmıs bir hakaret olarak degerlendirilebilir.böylelikle de aslında hakret merkezli yazılar kaale alan ve soylenenleri hice sayarak kişiye gore tavır alan sahsı muhteremin siz oldugu da kendiliğinden kanıtlanmıs oluyor:)cevap magnumdan gelmiş olsun ben den gelmiş olsun farketmez dimi.zaten bu tartısma da size antisamitist misiniz sorusunu yoneltmemle baslamıstı.yukardaki sonuclarınız baglamında ilk makalemdeki soruları tekrar yoneltmek durumunda kalacagım.zaten yazmıs oldugum diger makalelerde sonuclarınızın bos oldugunu gayette iyi acıklıyor.uslubumu bahane ederek de cevap vermeye tenezzul etmiyorum gibisinden bir yaklasımla savurdugunuz hakarette BASKA BİR SAHTEKARLIK ornegi.sıkısıp cevap veremediğiniz anda ukalalık edip konuyu saptırarak cevap vermeye degmez birisisin ayagı yapmak.CEVAP VEREBİLSEN CEVAP VEREBİLİRSİN CUNKU.goruyorum yazdıklarını.bir yıgın sacmalıktan oteye gecmiyor.ucbes meal bulup kafa karısıklıgı yaratmaya calısarak bunu UCBES YALAN HADİSLE desteklemeye kalkıyorsun.yaptıgın bu..
|
Gayet dogal bir soru
olay cok cok acik.... Insanlar bir cogu, hele hele bastakiler, CIKAR, PARA, TOPRAK ve diger topluluklar üzerinde SALTANAT SÜRME AMACINDA olduklari icin DINI kullanirlar....
Hepsi bu yüzden ayri ayri IDEOLOJIK yapiya bürünmüsler.... DINLERIN burada sucu yok... temelinde hepsi aynidir.... ama su DINDENIZ bu DINDENIZ diyenlerdir Dinleri peskes cekip kendi sahsi Amelleri icin kullananlar..... O yüzden esas DIN tüm Dinlerin temelinde yatan evrensel TEOLOJIDIR.... O yüzden fazla kafani takma öyle Müslüman yada Hiristiyan veya Musevi kelimesine..... piyasada DIN icin savas var..... eger DIN savas icin indiyse... o halde alsinlar münasip bir yerlerine yerlestirsinler.... Söyle bir Tarihe bak....... tüm devletler DINI kullanarak savas yapmislardir... DINI pisletmislerdir..... Olay bu |
moon tarikati und medya...
moon tarikati ve medya baglantisina ne diyorsun?? sadece bir soylenti mi???
|
Bilmiyorum... farz edelim öyle
unddddddddddddddd..... bana tarikati degil.... insanlik icin ürettigi cözümler lagzim....
Moonu birak Yezidi ve Kizilbaz dir falan filan neler duydum ben.... sen simdi Moon duymussunda cokmu olmus.... Yaniiiiii... takmissiniz kelimelere gidiyorsunuz...... verilen meseja bakin lütfen... adamin karisina yada tipine degil |
biraz relaks ol
12/08/2006 - 16:37 tarihli makalenden alinti:
[... 1-) Zuhruf Suresi ayet 44: ""....Ey Muhammed! ...muhakkak ki Kuran hem senin için, h e m K A V M I N için bir sereftir"" 2-) Ali Imran suresi ayet 33"te ise Araplarin Ibrahim oglu ismail souyundan geldiginin altini çizerken; Ibrahim ailesini ve soyunu üstün olarak ifade eder...] tezini bu iki meallerin üzerine kurdugun ve kaynagini ne bu, ne de diger makalelerinde belirtmedigin icin bunlara kaynak göstermeni rica etmistim. yoksa 13/08/2006 - 16:28 tarihli makalendeki kaynaklari elbette not ettim. buyrun dr. peren hanim, 1) ve 2) no"lu delillerinize lütfen kaynak gösteriniz! cok rica ediyorum! ayrica dikkatimi cekense, son makalende kaynaklariyle beraber gösterdigin referanslarinin tezini desteklemiyor olmasiydi. ilk makalende ayetlerle araplarin islamiyete göre üstün olduklarini kanitliyacaktin; olmadi, olmayacak! yinede asla yilma peren, kanitla! kanitlanacak birsey varsa sana yardimci da olurum. fakat elinde ise yarayacak zaten bir sey yoktu, olani da duvara calininca kendinle övünmekten, kedi gibi kendi kuyrugunu yalamaktan baska caren kalmadi. meal"in ne oldugunu sana son yazimda anlattim. lütfen ilgili bölümü tekrar oku. arapcayi, sosyo-kültürel yapiyi, tarihin akisini meali yazan kisi derinlemesine bilmesi gerekiyor. benim icin kaynak meal, aklim ve vicdanimdir. seninle hemfikir olmak mümkün degil. gösterdiklerin ispat"dan baska herseye benziyor. bir bilimkadini"na yakismayacak yöntemler bunlar. sahte mealler üzerinden, kuran, hadis derken solugu deveyle hurmada aldik. halen anlayamadim, bunlari cidden kanit olarak mi gösteriyorsun, yoksa benimle dalga mi geciyorsun? sen islamiyetin araplara gönderilen din oldugunu kanitlayamadin. dara gelince de topu bana attin, öyle olsun. ben sana islamiyetin sadece araplara degil, ayirmadan bütün insanliga gönderildigini ispatlamaya hazirim. fakat doktorani bu mantikla ele almamani ümit ediyorum. tezini ispatlayamayinca profesörlerine "hadi tamam, siz tersini ispatlayin bakalim" mi diyeceksin? bana göre basitlesmeden, islamiyet üzerinde felsefe dahi yapabiliriz. yoksa islamiyetin bütün insanliga gönderildigine dair en büyük kanitin müslümanlarin sayisi ve cesiti oldugunuda gösterebilirdim. suanda kanitlarimi sunmaya müsait degilim. dilersen sunacagim, bundan hic süphen olmasin. simdilik hoscakal. |
dr. peren"i taniyor olman gerekiyor
kendisi, bir kac zaman önce zatini burada bilimkadini olarak lanse eden ve islamiyeti fizik kurallariyle yikmaya calisan, fakat "talep" üzerine bilimkadini olmadigini itiraf eden, simdiyse karsimiza yine son sürüm teziyle cikan allah"in saskin bir kulu. kesin bilmiyorum, bilmek de istemiyorum, belki gercekten akademik ünvana sahip olabilir, ama dogrusu bende hic öyle bir intiba yaratmiyor.
|
yalanlarin son bulmuyor
Ne yapmaya calisiyorsun? Ben bilim kadini olmadigimi ya da oldugumu söyledigimi hatirlamiyorum. Belki mütevazilik kurallari geregince "bilgimi asiyor" demisimdir ama "bilim kadini" olup olmamak kisinin kendi verdigi karar degil bir prozessdir ve ekrana cok cabuk lanse etmez diye düsünüyorum:-) Bilim insani olup olmadigima karar verecek en son insan sensin, cünkü arastirma yaptigim konu üzerine tartismiyoruz burda, din üzerine tartisiyoruz.
1. Henüz Dr. titelim yok. Iki yil önce belki böyle bir girisimimde yoktu. Dr. titel yapmak insanin cocuklugundan baslayip 45 sene devam ettigi bir faaliyet degil. Hayatin her kesiminde baslanabilir! 2. Dr yapmak istedigim konu din degil 3. Fizik ci degilim (senden bir yalan daha) 4. Din konusundaki arastirmalarim benim acimdan bir hobiyi ve bilgi acligini giderme istegini gecemez, dolayisiyla forumdayim. Sadece bilgi alis verisi icin. Ben yaziyorum nasil düsünüyorsam, kitaplarda nasil okumussam, arkadas cevremde nasil tartismissam. Ama cevap alamiyorum. Aldigim sadece agir tepkiler ve kisisel saldirilar. Fark ediyormusun Magnum suraya yaklasik 5 makale yazdin ve cogunun icerigi kisisel saldiri, maalesef bilgi icerigi cok az. Üstelik daha da ileri gidip benim ileriye dönük amaclarim hakkinda görüs beyan ediyorsun, bu basitlik, ucuzluk degilmidir? Sahsen beni sadece yazilarin icerigi ilgilendiriyor, karsimdaki fizikciymis, doktormus, mollaymis önemli degil. Bilgi önemli olan. Benim icin bilgi iceren ve icermeyen yazilarin arasinda ayriliyor makaleler ama burdaki bir cok arkadas icin yazan cok önemli! Dolayisiyla fake isimlerden gecilmiyor burasi, herkes kendini aklama sirasi geldimi yeni bir nick seciyor kendine. Gercek anlamda tartismaya acik insan az kanimca. Ben yillardir Perenim. Ben yillardir bilgisayar mühendisiyim. Ben yillardir anneyim. Ve ben bir kac yildir akedemik kariyer yapma girisimi icindeyim. Belki yazilarimda yeri geldiginde yazmisimdir, icerik olarak önemli oldugunu sanmiyorum bu bilgilerin. Demek istedigim hic bir zaman bu dogrularin aksini okumadi kimse burada yillardir. Okuyan varsa lütfen o makale ile birlikde itiraz etsin. Saygilar Peren |
Kifayetsiz kaldin:-)
Battikca batiyorsun.
Bilgi konusunda bitmis durumdasin. Üstelik su an konuyu sadece asil Topikden uzaklastiriyorsun. Islamiyet lokal bir dindir. Arap dinidir. Arap yarimadasinda yayilmistir. Sanirim bu tartisma yilan hikayesinde dönecek böyle:-) Ama ne yalan söyleyeyim senin de yazi performanzin bir zamanlar daha iyiydi; daha cabuk yiliyorsun daha fazla kisisel konulara giriyorsun:-) Saygilar Peren Doktoremdeki kanitlari nasil yapacagim isinide bana birak istersen:-) Saygilar |
Cevap
Selam babur,
üzgünüm cok fazla vaktim olmadigi icin sadece bir kisiye cevap mis gibi göründü makalelerim. Aslinda Magnuma yazilanlarin cogu senin yazdiklarin icinde birer cevapti. Antisemist falan degilim. Deistim. Dünyadaki dinlere inanmiyorum. Hatta daha da ileri gidip yeryüzünde var olan bütün dinlerin "gotteslästerung" olduguna inaniyorum. Bunun haricinde savasa, kan dökülmesine, cocuklarin ölmesine, kadinlarin özgürlüklerinin elinden alinip erkeklere verilmesine karsiyim. Ne adi altinda olursa olsun cocuklarin oldugu savaslar sadece insanlik icin utanc vericidir. Sayet din adi altinda ölüyorsa bu cocuklar dinlere karsiyim. Hepsi bu kadar Kisisel konulara cok girmeyip bilgi aktarirsan memnun olurum. Saygilar Peren |
Nedenmi...
Söyle bir dinleri arastir, degerlendir ve kiyasla, o zaman görürsün neden dinler var olmus.
Dinlerin geneli toplumu düzene sokmak icin var olmusdur. Önceden simdiki gibi polis, mahkeme, kurallar, yasalar yoktu. Onca insan nasil düzene sokulur !? Akillinin biri dini icat etmis. Suc islememeleri icin cehennemle korkutmuslar, dürüst insanlarada cenneti vaad etmisler ! :-)) Yani ilk baslarda dinler toplum düzeni icin icat edilmis ! Muhammed ise islami kendi menfeatleri dogrultusunda icat etmis ! Muhammed kendini herzaman ön plana atmis ve herseyde allah onu herkesden üstün görmüs gibi göstermis ! Muahammedin menfeatin icin allah savasi emir etmis, savasda elde edilen ganimetlerin paylasimini bile öyle yapmiski muhammede en cok pay düsmüs ! :-)) Allah isini gücünü birakmis sadece muahammede kiyak yapmak icin cesit cesti ayetler göndermis. Kurani anladigimiz dlde okudugumuzda kadin kiz konusunda, para malk mülk konusunda hep muhammedin cikalari dogrultusunda ayet ve sureler gönderildigini görürüz ! Muhammedle Isayi kiyasladigimizda, muhammedin savas taraftari ve gözü kadin kizda oldugunu ve Isanin ise ne kadin kizda, ne parada nede malk mülde dolgunu görürüz ! Muhammed herzaman kendini ön plana koymus ve hep kendini övmüsdür. Isa ise topluma umut ve sevkat vermisdir ! |
Müslümanlarin yalan ve sahtekarliklari 1
Astronot Neil Armstrong"un ayda ezan sesi duymasından sonra müslüman olduğu dedikodusu doğru mudur?
Astronot Neil Armstrong müslüman değildir ve hicbir zamanda müslüman olmadı! aksini iddia eden müslümanlar YALANCI ve SAHTEKARLARDIR !!!! Dünyanin dört bir yaninda bugün dahi bu yalan iddia ile bircok insan kandirliyor ! Müslümanlarin insanlari müslüman olmasi icin yaydiklari yalan ve sahtekarliklarindan biri güya u.s.a. nin Aya gidisinde gecen konusmalar : ..................... Aya ilk ayak basan adam anlatıyor: 20 Temmuz 1969"da Ay"a ilk insan indi. Adı Neil Armstrong. Astronot Armstrong şu tarihi sözleri naklen yayın içinde de dünyaya duyurdu: "Kartal inmiştir." Apollo-11 personeli Aldrin ve Collins ile birlikte üç astronottan oluşuyordu. Ay"da yürüyen Armstrong inançları güçlü bir hristiyan idi. Ancak yolculuk boyunca birtakımşeyler "Sansür" ediliyordu. Üç astronot birden "Başka bir cisim" görmüşlerdi.Bütün konuşmalar bantlara geçiyordu. ASTRNOT ALDRİN: Açık kitap gibi bir şey var burada, tam durgunluklar denizinin üstünde." ASTRONOT ARMSTRONG: "İki halka gibi, daha doğrusu bir kitap gibi." ASTRONOT COLLİNS: "Sekstantın odağını değiştirdiğimde bir kitap biçiminde olduğu daha iyi belli oluyor. YER KONTROL: "Ne diyorsunuz siz, ayda kitap mı var? Tuhaflıklar bantlarda yer almaya devam ediyordu. Ertesi gün kitap yok olmuştu ama şimdi de bir parazit radyoyu sürekli meşgul etmeye başladı. İtfaiye arabasının sirenine benzeyen bir ses. COLLİNS: "Duyuyor musunuz? Şu sesi kesin yoksa kulaklarım patlayacak." YER KONTROL: Bu ses bizden değil, yabancı kaynaklı. Orada sizinle birlikte başkalarının da bulunmak istemediğine emin misiniz? ARMSTRONG: "Şimdi de bir müzik başladı. Yer kontrol, şu parzitlerinizi keser misiniz?" YER KONTROL: "Hiçbir arıza yok. Müzik oradan sizden geliyor." ALDRİN: Hiçbir zaman anlaşamayacağız galiba. Bu müzik sesi bizden gelmiyor. Ertesi gün Armstrong, Ay"a ayak bastı "Kartal indi" diyordu. İlk insan ay"da geziyordu. Birden yine o siren sesi gibi parazit geldi. Ama bu kez keskin seslerin içinde şu sözler bantlara geçti: "RABBİ-EL ARDZ- DİNİ ENDAHU- İZA- KUN-ALİM" YER KONTROL: "Hey kim konuşuyor?" Bu sırada Armstrong ayda yürüyordu. O müzik gibi ses bir daha başladı. "Eşhedu enlailahe illallah" YER KONTROL: "Yine uçan daireler mi? Neydi o şarkının sözleri?" COLLİNS: "EŞEN MAHATMA RESSAMBALLA" filan dedi. Bu Hintçe. ARMSTRONG: "Tamamını dinledim. Kalbe bir huzur veriyor. Galiba Afrika radyolarından biriydi." ALDRİN: "Frekans değiştirdim yine aynı ses. Bu ses Ay"dan geliyor. Radyo mesajı değil. İnanılmaz bir şey." YER KONTROL: "Çıldırdınız mı siz? Havasız yerde ses yayılır mı?" COLLİNS: "Ne yani, yine uçan daireler mi?" ARMSTRONG: "Kitap biçiminde uçan daire olur mu?" YER KONTROL: "Bilinmeyen bir hastalık, uzay vurgunu mudur nedir? Bu sesler, kitap, melodi, hep hayal olmalı." ARMSTRONG: "Hayali kamera çeker mi, hayalet bir ses teyp bandına kayıt olur mu?" YER KONTROL: "Peki havasız ortamda ses yayılır mı?" Sonra Armstrong ve Apollo-II Astronotları salimen dünyaya döndüler. Bantlar yeniden dinletildi. Bu sırada NASA"da görevli olan Mısır asıllı Faruk El Baz"a danışıldı. Ay"da okunan bir mesajın sözlerinin "Arapça kutsal bir cümle olduğuna" ilişkin bilirkişi raporu verildi. Daha sonra aynı cümleyi Apollo-16 astronotu "Worden"de işitti. Aslında hiç kimse tatmin olmamıştı. Belki UFO, belki başka birileri ama Ay"da bir mesaj vardı. Armstrong hiç mi hiç tatmin olmuyordu. Bu sırada astronotlar dünyayı geziyorlardı. Gittikleri her yerde büyük bir ilgi ile karşılanan astronotlardan Armstrong"un yolu Mısır"ın başkenti Kahire"ye düşmüştü. Armstong kendisine gösterilen rağbetten memnundu. Bu sırada olan oldu. Armstrong irkildi "Hey, bu müzik sesi ne?" Mısırlılar gülmemek için kendilerini biraz tuttular. Sonra da cevap verdiler "O müzik değil, Ezan.. Kilise çanları neyse, Cami"nin de ezanı odur." Armstrong, "Ben bunu daha önce de işittim." Elbette işiteceksiniz, dünyada bir milyara yakın Müslüman var. Hangi ülkeye gitseniz mutlaka ezan okunur. "Ben, dünyayı kastetmiyorum, bu sesi Ay"da duydum." Armstrong"un yüzü kireç gibiydi: "Aman Allah"ım, Seni şurada yanıbaşımda değil, ta Ay"da buldum <a href="redirect.jsp?url=http://www.patriciapiccinini.net/" target="_blank">http://www.patriciapiccinini.net/</a> adresinde silikondan yapilmis sanat eserlerini görüsünüz ! .............. Bu yalan yaziyla müslümanlar islami süslüyorlar ! :-)) Ne demis atalarimiz, yalancinin mumu yassiya kadar yanar ! Öylede, yalandan yalan doguran müslümanlar, u.s.a.nin Aya cikmadigini ögrendiklerinde bu yalanlarini nasil düzeltecekler acaba !? Günümüzde ise u.s.a.nin Aya gitmedigini düsünme gabiliyeti olan insanlar bilir ! Nedenmi !? u.s.a. neden cokdan beri Aya cikmaz oldu !? Neden yeni NASA planina göre 15 sene sonra yine Aya cikmak istiyorlar !? Neden hemen degil !? Nede olsa simdiki teknikleriyle Aya cikmak pek zor olmasa gerek !? :-)) Ay cikisindaki fotolardaki ve filmlerdeki gariblikler ve celiskiler: - ayda cekilen video goruntulerin ebakarsak eger sanki yerçekimi azmış gbi duruyor ama filmi 2 kat hızlandırırsak normal bir çölde koşan insan yada giden araç gibi. -USA bayrağını ayın yüzeyine dikmekte bi hayli zorlansalarda bırakıp yanından uzaklasırken bayrak dalgalanıyor :) havanın dogal olarakta atmosferin olmadıgı bir yerde bayragın dalgalanması ne kadar mantıklı siz düsünün:) -Uzay mekiginin modülü aya inis yapıyor ve indigi yerde o sıcaklıga ragmen hic yanık izi yok oysa osnradan gonderilen insansiz araclarda bu yanık izi var. Nasa yetkilileri toz nedeniyle yanık ollmadı diyorlar ama bu defa mekigin aya indigi genis ayakcıklarda hic toz yok:) -aracı kullanmaktan cok aciz olan ekip 6 defa aya iniyor ve hic sorun olmuyor. mekigin tasarımcısı aya gidip geri canlı ihtimali neredeyse % 0.0017 yani imkansız gibibi durum diyor. -aydaki tek ışık kaynağı güneşken astronot resimlerinde ki gölgeler ışık kaynagının cok farklı yönlerden geldigini gösteriyor ve profesyonel fotografcılar bunun ancak ısıklandırma ile mumkun olacagını soyluyorlar. -mekik ten inen astronot karanlık bölge tarafından iniyor ama astronotun tum kıyafetindeki en ince ayrıntı bile görünüyor :) -mekik farklı gunlerde farklı yerlerde cekim yaptıgını soylerken 2.5 mil ilerliyorlar ve goruntu geliyor aynı :) filim ustuste bindirildiginde goruntude hic bir fark yok. -kamerada bulunan + isareti bazen goruntulerin arkasında kalıyor :) buda goruntunun ustune resimlerin bindirildigini gosteriyor. -Gus Crissom adlı astronot apollonun bilgilerini dışarı sızdırıyor ve herkez öldürülmesini beklerken yakalanıyor ve bir müddet sonra yeniden mekik araştırmasına katılıyor ve bir denemede 3 astronot mekige biniyor kapatılıyor mekigin ici birden alev alıyor ve kapılar acılamadıgından 3 astronot icerde yanarak ölüyor. -uzayda dunyanın 500 mil dışında güneşteki patlamalardan kaynaklanan çok kuvvetli bir radyasyon var işte bu radyasyon nedeniyle Ruslar asla aya insan indirmedigini acıklarken ve bu radyasyondan kurtulmak icin cok kuvvetli radyasyon onleyiciler kullanmısken apollo nn kagıt kadar ince aluminyum la bunu engellems olması imkan dahilinde bile degil. -kameraların goruntusu cok cok bozukken mukemmel fotograflar cekmesi ayrı bir komedi :) -boron adlı bir astronot apollonun tam bi fiyasko oldugunu soyluoyr ve 500 sayfalık bi rapor hazırlıyor meclis e ama arabasına tren carpıp ölüyor aile si ile birlikte ölürken raporu asla bulunamıyor . -ayrıca aydan kalkarken mekigin fırlatılması esnasında bırakılan lunar ın dan iz yok:) arastirin bakin, kendinizde Aya cikisin sadece kocaman bir yalandan ibaret oldugunu göreceksiniz ! Yani u.s.a.nin yalani üzerine, müslümanlar tarafindan kurulmus neil armstrong müslüman oldu yalani gibi ! :-)) |
o.T.
12/08/2006 - 16:37 tarihli makalende: "Araplari insanligin en üstün Irki olarak gördügünü Muhammed asla saklamamistir." diyorsun (varsayim!) ve tez olarak islamiyetin sadece araplara geldigini ve araplarin islamiyete göre üstün irk oldugunu iddia ediyorsun. bunu da altta siraladigim ve bütün tezini üzerine kurdugun 1) ve 2) no.lu alintilarla kanitliyorsun. bunlara kaynak göstermeni tekrar rica ediyorum!
pardon, ama benim cocuk oyunlarina ihtiyacim yok. kaynagini bulursan biraktigimiz yerden devam edebiliriz. saygilarla 12/08/2006 - 16:37 tarihli makalenden alinti: [... 1-) Zuhruf Suresi ayet 44: ""....Ey Muhammed! ...muhakkak ki Kuran hem senin için, h e m K A V M I N için bir sereftir"" 2-) Ali Imran suresi ayet 33"te ise Araplarin Ibrahim oglu ismail souyundan geldiginin altini çizerken; Ibrahim ailesini ve soyunu üstün olarak ifade eder...] |
Artik seni bu konuda ciddiye...
...alana ask olsun. Yine ayni sözleri kullanip üretim özürlü oldugunu gösterdin. Üstelik konuyla ilgili de aciklama getiremedin, cünkü bu konuyla ilgili kopyalayabilecek bir yazi bulamadin kesin.
Bundan böyle bu konuda seni ciddiye alana sasarim. |
Müslümanlar kelimesi yanlis
Islamin adina Jandarmalik kimse yapamaz milyar defa dedik....
Ama yine senden ayni LAGA LUGAlar... yani artik biraz ufkunu ac... Bu söylediklerin yazdiklarin artik milattan önceki anlayislar.... cocuklar bile kanmiyor bunlara hele hele inanip hayatlarini ona göre kurmuyorlarkiii..... bos ver bu kara borsa bilincsiz DIN düsmanligini.... Müslümanlik bir kelimedir.... SENINKISI KELIME DÜSMANLIGI... ne yazikki kelimelerinde anlamini bilmiyorsun..... Vizyonunda yok... en tehlikeli insanlar iste Vizyonu olmayanlardir..... kiii hayatta durmadan isyankarlikal yasarlar... |
Hz. Muhammed
Yazinin son kismindaki kible hakkina ufaktan degineyim.
Birincisi Hz. Muhammed cok zeki bir insan oldugu icin(sosyal zeka),kible gibi o zamanlari önemsiz mevzuu hakkinda yahudilere de hitab edebilmek icin kudüsü kible olarak secti. Bu onun ne kadar akilli bir insan oldugunu ve insanlara nasil hitab edecegini, insanlarin neye önem verecegini cok iyi kestirdiginin delilidir. Köy kahvelerinde oturan insanlarinda egitilmesini becerebilmis bir insan. Peygamberin böyle birseye ihtiyaci yoktu. Cünkü o kisa bir zamanda binlerce insana ulasabilmisti. Sadece bu acidan bile sen ve senin gibi olan diger zeka aygirlari Hz. Muhammed’in zekasi önünde pes edip boyun egmek zorundasiniz. Onun 23 senede basardigini siz 1000 yil ugrassaniz ortaya cikaramayacaginiz kesin. Öyleki bu mubarek insan (faraza öyle) kendinden sonra baska bir peygamberin gelmiyecegini söylüyor ve gercekten diger dinler gibi büyük bir din daha olusamiyor ondan sonra. Bu basari öyle büyük ki siz süper zeka aygirlari böyle bir basariyi ortaya koyamiyorsunuz. Halbuki daha bilgin daha cok kitab okumus ... . ama onun basarisi karsisinda siz büyük bir sifirdan ileriye gitmemissiniz. Pes dogrusu. Hz. Muhammed’in yaninda siz büyük sairimizi tabiri ile cukurdan baska birsey olamazsiniz. Hz. Muhammed’e iftirada bulunmaniz ona hakaret etmeniz sadece ona ulasamadiginizdan kaynaklanmaktadir. Kedi ulasamadigi cigere pis dermis. Onun gibi. Kible mevzuusu tabii ki senin gibi degildi. Sen yukarida yazdigim gibi Hz. Muhammedin neyi nicin yaptigini cözecek kapasiteye dahi sahip degilsin olmadigini da makalelerinden görebiliyorum. Daha fazlasi ben senin ne tirmizi yi ne davudu ne buhari nede muslimin hadis kitaplarindan birtanesini dahi elinde tutmadigini biliyorum. Ondan sonra gelip pöh pöh ben bilgin okumus bir zeka aygiriyim bakin size hem ayet hem de hadis le cevap veriyorum pöh pöh. Haddi zatinda yaptigin bunlari cimbizlamis bu cimbizlanmislardan yine cimbizlanmis seyleri bir kitapciktan calip kendi aklinin ürünüymüs gibi satmaya calisiyorsun. Nede olsa okumussun, devirmissin kitaplari ama gercekte biryerlerden calip pastelemissin. Körü körüne inanmis akil saklabanligi yapiyorsun. Cyberangelde senin baska bir örnegin, nicin inanmadigini dahi kaleme alamiyacak kadar aciz. Sende en az onun kadar acizsin. Körü körüne hakkinda kesin bilgin olmadigi seylere inaniyorsun. Bilgin okumus kadinim pöh pöh diye hava atip duruyorsun. Ama kuran tefsirine gelince böyle basitce tongaya düsürülebiliyorsun. Hikmetini kavriyamadigin seyleri, anlayamadigin icin, burada anladim edasi ile satmaya kalkisman bilgisizliginin ne kadar oldugunun emmaresidir. Büyük bir sifir. Yukaridaki ayetlerin tefsiri kuranin genel konjönktörünü anlayinca anlasilir. Aksi takdirde sadece bir kitaptan alinmis iki üc ayetten birsey cikaramazsin cikaramiyorsunda. Ama genel tavrin ya herseyi okumus oldugun icin cok daha iyi biliyorsun. Gercekte hicbirsey bildigin yok. Ve ilim öyle kuran ilminden bihaber olanlarin kitabini okumakla olmaz. |
Wofür so viele Religionen - 2 ?
Hallo,
leider ist niemand auf meine Frage wirklich eingegangen. Meine Frag war, was hat sich Gott eigentlich dabei gedacht, als er verschiedene Religionen auf die Welt schickte? Und das auch noch in die selbe Region. Hätte eine Religion für alle Menschen nicht gereicht? Mich interessiert nicht, was Hz. Muhammed oder Jesus gemacht bzw. gedacht hat. Ich will wissen, ob EINE Religion nicht gereicht hätte. Warum hat Gott es für notwendig gehalten, eine zweite bzw. dritte Auflage nachzuschieben? PS: CyberAngel, kann es sein, dass Deine langen kopien kaum jemand zu ende liest? Also ich für meinen Teil habe garnicht so viel Zeit. Saygilarimla |
Ilk defa hemfikiriz
Yazdiklarina bire bir cevap verebilmek icin buraya kopyeledim:
Kerio: Yazinin son kismindaki kible hakkina ufaktan degineyim. Kerio: Birincisi Hz. Muhammed cok zeki bir insan oldugu icin(sosyal zeka),kible gibi o zamanlari önemsiz mevzuu hakkinda yahudilere de hitab edebilmek icin kudüsü kible olarak secti. Bu onun ne kadar akilli bir insan oldugunu ve insanlara nasil hitab edecegini, insanlarin neye önem verecegini cok iyi kestirdiginin delilidir. Köy kahvelerinde oturan insanlarinda egitilmesini becerebilmis bir insan. Peren: Cok haklisin bunu Muhammet Allahin adini kullanarak becermistir. Kendi düsüncesini Allahdan geliyor adi altinda millete satmistir. Bu konuda da oldukkca basarili olmustur. Kocaman bir "Sekte" kurmustur ve Allahtan geliyor demistir. Kerio: Peygamberin böyle birseye ihtiyaci yoktu. Cünkü o kisa bir zamanda binlerce insana ulasabilmisti. Kerio: Sadece bu acidan bile sen ve senin gibi olan diger zeka aygirlari Hz. Muhammed’in zekasi önünde pes edip boyun egmek zorundasiniz. Onun 23 senede basardigini siz 1000 yil ugrassaniz ortaya cikaramayacaginiz kesin. Öyleki bu mubarek insan (faraza öyle) kendinden sonra baska bir peygamberin gelmiyecegini söylüyor ve gercekten diger dinler gibi büyük bir din daha olusamiyor ondan sonra. .... Peren: Hem fikiriz. Bende aynen senin söylediklerini söylüyorum. Süphesiz Muhammet cok zeki, o kadar zeki olmasa ve libidosu tabana vurmasa zaten bu kadar insani kandiramazdi. Aynen senin makalende belirttigin gibi Muhammet her seyi kendi yazmis, kendi belirlemistir. Yarim aklini kullanarak Yahudileride kandirip kandirdigi develerin arasina sokmak istemis, hatta onlarin kiblesini (kisa bir süre icinde olsa) üstlenmistir. Ama yahudiler arabin oyununa gelmeyip gülüp gecmislerdir. Muhammette bakmis olacak gibi degil kizip kibleyi geri cevirmistir. Evet bunlari yapan Muhammet Allah degil! Muhammet o kadar ileri gitmistir ki yazdigi her seyi, attigi her adimi "Allah sözü" olarak millete yedirmis. Senin anlamadigin kausus knaktus burda arkadasim. Muhammetin yaptigi, dedigi, hatasi bir yana en büyük yanlisligi bunlar Allahtan demesidir. Ama sende yazinda belirttigin gibi Muhammet saksiyi calistirmis milleti kandirmis. Bir kac senin sözünde "bilgi aygirida" ugrassin milleti uyandirmaya. Hani bir laf vardir bir deli kuyuya bir tas atmis 9 akilli cikaramamis! Muhammetin libidosu icin "Allah" gönderdi deyip kendi yazdigi ayetlerden iki örnek: Sinirsiz kadin alma özgürlügü: Muhammed"in kisisel cikarlari icin yazdigi ayetlerin en önemlilerinden biri de, Ahzab Suresindedir: "Ey Peygamber! Mehirlerini verdigin hanimlarini, Allah"in sana ganimet olarak verdigi cariyelerini, amcanin, halanin, dayinin, teyzenin seninle beraber göc eden kizlarini sana helal kildik. Bir de peygamber kendisiyle evlenmek istedigi taktirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadini, diger müminlere degil, sirf sana mahsus olmak üzere helal kildik." (Ahzab 50) Muhammed, bu ayetle hem kendisine sinirsiz kadinla evlenme hakki vermis, hem de yine diger Müslümanlara zorunlu kilinan "baslik verme" usulünden kendisini muaf tutmustur. Kadin sirası: Muhammed, cok karisi oldugu icin; karilari arasinda kiskanclik olmamasi icin onlarla cinsel iliskilerini siraya koymustu. Fakat bu durumdan da pek memnun degildi. Cünkü karilari icinde yasli olanlar oldugu gibi, bazi esleriyle de, daha fazla birlikte olmak istiyordu. Muhammed"in her istegi oldugunda geldigi gibi, bu durumda da bir vahiy geldi ve Muhammed"in cinsel iliskilerini düzene koydu: "Ey Muhammed! Karilarindan diledigini geri birakabilir, diledigini öne alabilirsin..." (Ahzab 51) Muhammed"in ayet yazmadaki keyfiliginde, Kuran"a aile ici iliskileri tasiyacak kadar ileri gitmesi; karisi Ayse"nin de dikkatini ceker ve Islam"in en önemli hadis kaynaklarindan ögrendigimize göre, su sözü söyler: "Görüyorum ki senin efendi Tanrin, senin hevani (arzu, cinsel istek) yerine getirmek icin kosuyor." (Buhari/Müslim/Ibn Mace/Ibn Hanbel) (Bak keiro senin hadiscilerin meali bunlar, okumakla kalmayip anladimda, sen nerdeydin? Kitabi alip okumadan rafa kaldirmak yetmiyor:-) Bu konuda hem fikiriz! Saygilar Peren |
Eine Feststellung
Kann es sein, dass Du vielleicht eine schwerwiegende Fehler begehst, an dem Du dem lieben Gott unterstellst, dass er all die unterschiedlichen Religionen samt Propheten gesendet hat?
Ich für meinen Anteil bin der Überzeugung, dass Gott nichts mit den einzelnen Religionen auf Erden zu tun hat. Moses hat Tora, Jesus (oder seine Gelehrten, oder wer auch immer) hat den Bibel und Muhammet den Koran eigenständig (oder mit einer Gruppe gelehrten Menschen) zusammen geschrieben. Dabei wurde auch ab und zu mal von Vorgängern abgeguckt. Deshalb beinhalten alle Religionen folgende Fehler: Stiften anstatt frieden nur unruhe an. Denn die Eckpunkte hat keiner mitbedacht. Dass deren Überlegungen auch Mißinterpretiert werden können, dass jeder unter Frieden etwas anderes versteht und dass der Mensch ganz im Tiefen reiner Egoist ist, hat keiner mitberücksictigt. Deshalb versagten alle Religionen (bzw. werden versagen). Deshalb ist kein Religion universell! Meines Erachtens als ein grundlegender Stein die zwischenmenschliche Achtung, Liebe und Respekt überlebensfähig und universell gültig. Ich hoffe Dir damit geholfen zu haben... Regards Peren |
auswalhmöglichkeit,entscheidungsfreiheit
ohne Text
|
hey gidi günler hey
Peygamber taa Mekkede müsrikler Peygambere hem liderlik hem de zenginlik verilecekti. ne savaslar sürecekti nede hicret nede baska birsey. velhasili kelam kanmis olan zavalli var ise oda hakikat inkar edenlerden baskasi degil.
Peygamberin kimseyi kandirmaya ihtiyaci yoktu. eger söylediklerinde yalanlar olsaydi bu din 1500 sene ayakta durmazdi ayni basari sergilemezdi. sergileyemezdi de. kör görmezse günesin sucu ne? yazdigim gibi kuranin bütününe vakif olmadan hikmetini anlayamacaksin. yazdigin seylerin basitligini dahi göremiyorsun. |
Du verkennst wohl die dynamik der
religion, die man nicht auf einige durchgedachte kluge Menschen(gelehrte, propheten) reduzieren darf.. sie beruht auf die kollektive bewusst-und unterbewusstsein der Menscheit, die von der existenziellen Ängste, wünsche usw. herrührt
|
o.T.
sayfayi dikkatlice okusaydin, hangi tarihde yazildiginida görürdün ..!
|
eine frage auch von mir
suffismus und astrologie..haben sie was gemeinsam?
|
o.T.
Es gibt nur eine einzige Religion, System oder Verlauf..Nenn es so wie du es möchtest!
Die Menschen, (in deiner Auffassung würde man sie als Prophet bezeichnen) die das Wahre gefunden haben bzw. durchschaut haben, haben dir nur eine einzige Wahrheit erzählt... und verschiedene Versionen kamen nicht durch die Offenbarungen zustande, sondern durch die Nachfolger, die Gesellschaft hat quasi alles so intepretiert wie sie es gerne sehen wollten oder immer noch wollen! Die beste Lösung für einem selber ist, sich mit diesem Thema selbst auseinander setzen! LG |
.. eher ängste würde ich doch behaupten
warum nicht auf ein handvoll propheten reduzieren? Sind menschen nicht manipulierbar? Sind denn die menschen, die gerade gegeneinander kämpfen und nicht einmal davor zurückschrecken unschuldige kinder zu ermorden, auf einem einzigen ziel reduziert? Verteidigung bzw. Durchsetzung der eigenen Religion? Den mann mit der eigenen existenziellen Glück und Freiheit gleichzusetzen vermag?
Wo ist die dynamik, wenn mein ganzes leben und mein bewusstsein von einem vom menschen vor jahren selbst geschriebenes Buch gesteuert wird. Ist etwas, was sich nicht ändert, und gleich bleibt, etwa nicht statisch? Oder wie definierst du die dynamik? Reduzieren sich die gläubigen nicht dadurch auf ein Buch der vor jahren geschrieben wurde und zum Teil sich selbst wiederspricht? Meines Erachtens ist alles was statisch, manipulierend und reduzierend ist, sind die religionen.. In dem Sinne Peren |
diese Ängste aber nicht zu
unterschätzen..Der Mensch ist ja einziges Wesen, der -tragischeweise- zur Erkenntnis kam, dass das Leben vergänglich ist, dass er eines Tages sterben würde..diese Tatsache ist nicht für jedermann haltbar...Das ist Ausganspunkt aller Religiöse Aktivität und Vorstellungen... Viele Aussagen der alten Testament und Koran gehen auf das Gilgamesch-Epos zurück in 3000 vor Christus.. Mit Dynamik meine eher das, was unabhängig von Propheten und Manupulierer vorhanden ist..
desweiteren ist es zweifelhaft, dass man durch krigen verursache ganze Zerstörung und Mord auf das Konto der Religion schreiben kann ..Religionen sind keine eigenständigen Krieggründe..sie verschärfen aber die vorhandene Konflikte durch "Wir und andere" Effekt ..die anderen sind als unbekannte leichter zu töten..Religion ist aber nur eins von vielen..in dieser Funktion kann die "Nation" religion ganz gut ersetzen und viel gefährlicher werden als Religion |
Schade ...
das von den "gelehrten" Theologen im Forum niemand auf diese Frage bzw. dieses Thema reagiert.
Mich hätte in erster Linie deren Antwort interessiert. Saygilarimla |
Müslümanlarin yalan ve sahtekarliklari 2
Kaptan Custo (Cousteau)"nun gerçekten müslüman olduğu doğru mudur?
Yoksa bu iddia yine müslümanlarin yalan ve sahtekarliklarinin bir tanesimidir !? Jaques Cousteau "nun kendi kurumunun Fransızca, İngilizce ve Türkçe açıklamasını okuyun. Gerçekleri bilmek istiyorsaniz lütfen bu yazının devamını okumaya devam edin! Kaptan Custo"nun yıllar önce Atlantik Okyanusu ile Atlas Okyanusunun birleşmediğini ve karışmadığını farketmesi üzerine müslüman olduğu iddia edilmektedir. Hemen herkesin dilinde Kaptan Custo"nun müslüman olduğu zannedilmektedir. Acaba gerçekten de müslüman oldu mu? Bunu kendi kuruluşu olan "Kaptan Custo Kuruluşu"nun açıklamasından öğrenmemiz gerekir. Original letter of clarification from the Cousteau Foundation (in French) (photocopy). English translation by Dr. William F. Campbell: Fondation Cousteau Monsieur Charles TUCKER 11A Chemin de Pennachy 69230 ST GENIS LAVAL FC/DC Paris, November 2, 1991 Sir, We have received your letter and we thank you for your interest in our activities. We state precisely to you that Commander Cousteau has not become a Muslim and that this rumor passes around without foundation. Very cordially, Didier CERCEAU chargé de mission ---------------------------------------------------------------------- Türkçe Çevirisi şöyledir: Cousteau Kurumunun durumu açıklığa kavuşturmak için yazdığı orijinal mektup(Fransızca"dan Fotokopi) Türkçe çevirmen Gökhan (WebServant_G): Cousteau Kurumu Sayın Charles TUCKER 11A Chemin de Pennachy 69230 ST GENIS LAVAL FC/DC Paris, Kasım 2, 1991 Sayın ilgili, Mektubunuzu aldık ve etkinliklerimizle ilgilendiğiniz için teşekkür ederiz. Saygıdeğer Cousteau müslüman olmamıştır ve bu dedikodu kurumumuzun haberi olmadan yayılmıştır. Yüksek Saygılarımla, Didier CERCEAU chargé de mission (Kurum Sorumlusu/Yetkilisi) ---------------------------------------------------------------------- Yukarıdan da görüldüğü gibi Jaques Cousteau hiç bir zaman Müslüman olmamıştır !!!!! Kaptan Jaques Cousteau 25 Haziran 1997, Çarşamba günü sabahı vefat etmiştir. Cenazesi bir camide değil Paris"teki Notre Dame Katedralinde yapılmıştır. Ne yazikki müslümanlarin buna benzer daha cok baska yaln ve sahtekarliklari var. Sizlere burada "Müslümanlarin yalan ve sahtekarliklari.." topicleri altinda müslümanlarin yalan ve sahtekarliklarini zaman ve firsat buldukca tek tek siralayacagim. Mucize denilecek kadar bir iddiaya inanmadan önce o iddianin ne kadar gercek oldugunu aratirin ! Ne yazikki günümüzde bile bircok SALAK insan bu yalanlara kaniyor ! :-)) Bir forumda okudum, Neil Armstrongun yalan konusmasini okuyan kimi dangalaklarin gözleri dolmus ! :-)) Dünya hali, yalanla baslayan islam hala yalan ve sahtekarlikla devam ediyor ! |
Sana yazdigim cevap kopya degildi !
Benim kopyaladigim yazilari oku okuma benim icin önemli degil !
Sen ilgilenmeye bilirsin ama sahtekar yalanci müslümanlarin abuk subuk iddialarina kanan bircok saf (aslinda SALAK daha uygun ama insanlara düpedüz SALAK demek ayip oluyor) insanlarin gözleri belki acilir ! :-)) Soruna gelince, allah senin sandigin kadar cok din felan göndermis degil ! Dinleri allahya benzer herhang bir tanrida göndermedi ! Tanrilari insanlar yaratti ! Cahil cühela, yabani toplumu düzene sokabilmek icin akillinin biri bu tanridir, bu dindir diye ortaya atti ! Kanunlarin, polisin olmadigi bir ortamda nasil cahil yabani toplumu düzene sokarsin !? Elbetde onlai korkutarak ve ödülelendirerek ! Cennet ve cehennemle ! Tipki cocuklari öcüyle korkuttugun gibi cukulota ile ödüllendirdigin gibi ! Isa ve Muahmmadi kiyasladigin herseyi ap acik görürsün ! Isanin gözü ne kadin kuzda, nede malk mülkdeymis ! Ama muhammed ilk karisi ölümce (kilibik olmakdan kurtulmus) azitmis ve kadin kiza vermis, eskiyalari ile elde ettigi ganimetlerle zengin olmus ! Ama birtülü gözü doymamis ! Ola bu ! Anlaya sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az ! |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 14:58 Uhr. |